10 gjëra të bukura që mund të bëni me ruajtjen e reve në vitin 2023

Përkundër asaj që sugjeron emri, ka më shumë për “ruajtje në re” sesa vetëm ruajtje skedarësh. Përndryshe, ju thjesht mund të ruani skedarë në një server dhe të bëhej me të, pa pasur nevojë të përdorni shërbime të dedikuara për ruajtjen e cloud. 

Sidoqoftë, shërbimet e reja të ditës së sotme kanë evoluar për të siguruar shumë funksionalitete të tjera. Në këtë artikull, ne do të nxjerrim në pah 10 gjëra interesante që mund të bëni me ruajtjen e cloud.

Nëse dëshironi të dini më shumë rreth ruajtjes së cloud ose shërbimeve tona të preferuara, shikoni artikullin tonë në opsionet më të mira të ruajtjes së cloud. Gjithashtu, ne dëshirojmë të theksojmë se ruajtja dhe kopja rezervë janë kafshë të ndryshme, kështu që nëse doni të dini më shumë rreth kësaj, lexoni artikullin tonë të ruajtjes së cloud-it kundrejt rezervës në internet. 

Tani, pa ado më tej, le t’i hedhim një sy të gjitha gjërave interesante që mund të bësh me ruajtjen e cloud.

1. Krijoni dhe shkëmbeni albume fotografi

Ditët e fotografive të shtypura janë zhdukur kryesisht, tani që mund të bëni qindra fotografi dixhitale pa ndonjë problem. Sidoqoftë, nëse ndonjë gjë ndodh me pajisjet tuaja, mund të nënkuptojë humbjen e të gjitha atyre fotove. Ruajtja e tyre në re është zgjidhja ideale.

Edhe pse thjesht mund të ngarkoni foto dhe të krijoni albume duke përdorur çdo shërbim të ruajtjes së cloud, disa e bëjnë atë më mirë se të tjerët. Ne kemi krahasuar shërbimet në bazë të këtij kriteri në ruajtjen më të mirë në internet për mbledhjen e fotografive, me pCloud një nga të preferuarat tona.

10-cool-gjërat-Albumet

Për të krijuar albume fotografish dhe për t’i ndarë ato, së pari duhet të ngarkoni fotot tuaja. Pasi ta bëni këtë, mund t’i ndani në dosje që korrespondojnë me albumin tuaj. Atëherë mund t’i ndani ato dosje me të tjerët.

2. Vendosni dhe Kriptoni të dhënat tuaja të ndjeshme

Edhe pse ruajtja e cloud është duke u bërë më e popullarizuar, ju ende mund të jeni në mëdyshje për të ruajtur të dhënat tuaja të ndjeshme në cloud. Sidoqoftë, shërbimet e ruajtjes së cloud janë të vetëdijshëm për këtë dhe synojnë të sigurojnë masat më të mira të sigurisë në cloud. Kryesor në mesin e këtyre masave është kriptimi i njohurive zero, që është një emër tjetër për kriptimin privat, nga fundi në fund.

10-cool-gjërat-upload

Shumica e shërbimeve ofrojnë kriptim, por shpesh nuk është versioni privat sepse shërbimet mbajnë çelësin tuaj të enkriptimit. Sidoqoftë, kriptimi privat sigurohet që ju jeni i vetmi me çelës, dhe ai scrambles skedarët tuaj kështu që askush, por ju nuk mund t’i lexoni ato. 

  Dropbox vs Google Drive vs Onedrive: Krahasimi i Tre të Mëdhenjve në vitin 2023

Pjesa “nga fundi në fund” nënkupton se kriptimi scrambles skedarët tuaj përpara se të largohen nga kompjuteri juaj, në vend se kur të arrijnë në një server ruajtjeje cloud. Ne kemi përpiluar një listë të shërbimeve më të mira me njohuri zero për ju që të zgjidhni, dhe ju mund të shikoni në mbledhjen tonë më të sigurt të ruajtjes së cloud,.

3. Ruani Fjalëkalimet në Re

Për të mos humbur fjalëkalimet tuaja, mund t’i ruani në cloud duke përdorur një menaxher të fjalëkalimit. Disa nga menaxherët më të njohur të fjalëkalimeve në treg – Dashlane, LastPass dhe 1Password – ofrojnë karakteristika pak më të ndryshme, prandaj sigurohuni që të lexoni udhëzuesin tonë se si të ruani me siguri fjalëkalimet në cloud, i cili ofron më shumë detaje rreth këtyre tre menaxherëve. 

Megjithatë, para se ta bëni këtë, sigurohuni që të krijoni një fjalëkalim të fortë. Nuk ka kuptim të ruani fjalëkalimin tuaj nëse është aq i dobët sa sulmet e thjeshta të forcës brutale mund ta godasin atë. 

4. Merrni shënime dhe ruajini ato në Re

Bërja e shënimeve në letër mund të jetë e bezdisshme dhe shpejt të shndërrohet në makth nëse nuk jeni tipi i organizuar. Sidoqoftë, mund të përdorni cloud dhe të mos keni nevojë të radhitni nëpër gazeta për të mbledhur mendimet tuaja. Për më tepër, nuk është nevoja të shqetësoheni për humbjen e shënimeve tuaja, nëse kompjuteri juaj prishet, sepse ato do të ruhen në mënyrë të sigurt në cloud.

10-cool-gjërat-google-mbaj

Ka mjete të ndryshme që mund të përdorni: Google Keep dhe Evernote janë disa nga opsionet më të njohura, por qëllimet e tyre janë të ndryshme. Google Keep është më i miri për krijimin e listave dhe heqjen e mendimeve (lexoni rishikimin tonë të Google Keep), dhe Evernote është i shkëlqyeshëm për hulumtime të thelluara (lexoni rishikimin tonë të Evernote).

Nëse doni një krahasim më të thelluar, lexoni artikullin tonë në lidhje me aplikacionet më të mira për marrjen e shënimeve. Për një bishë të ndryshme që funksionon me skedarë të ndryshëm të mediave, lexoni rishikimin tonë të Dropbox Paper.

5. Menaxhoni dokumentet tuaja

Nëse punoni me dokumente, nevojat tuaja mund të jenë më të larta se marrja e shënimeve të thjeshta. Fatmirësisht, këtu hyn në lojë G-të shkëlqyera e Google. G Suite përfshin Google Docs, Google Sheets dhe Google Slides, të cilat ju lejojnë të punoni me dokumente, spreadsheets dhe slide prezantimi, përkatësisht.

10-cool-gjërat-google-docs

Nuk është për t’u habitur që G Suite integrohet me Google Drive, gjë që lehtëson krijimin e dokumenteve që gjenden brenda platformës tuaj të Google Cloud. Pasi të krijoni dokumentin tuaj duke përdorur Google Drive, mund t’i ftoni të tjerët të bashkëpunojnë në të në kohë pothuajse reale. Të gjitha aplikacionet nga shtesat e funksionit G Suite – shumica prej tyre falas – që ju ndihmojnë të bëni më shumë.

  Rezervimi i CloudBerry vs Acronis Imazhi i Vërtetë: Fleksibiliteti vs Shpejtësia

Për më tepër, nëse jeni në lëvizje, mund të përdorni smartphone tuaj ose pajisje të tjera të lidhura me Google Drive për të punuar në dokumentet tuaja dhe për të qëndruar produktiv (lexoni rishikimin tonë të Google Drive). Për shërbime alternative që funksionojnë mirë me dokumente, këshillohuni për ruajtjen më të mirë të cloud për mbledhjen e dokumenteve.

6. Përmbajeni përmbajtjen

Shkëmbimi i përmbajtjes është një pjesë e madhe e përdorimit të një shërbimi të ruajtjes së reve sepse mundëson bashkëpunim dhe ju ndihmon të shmangni përdorimin e metodave të ngathëta – siç janë disqet flash dhe bashkëngjitjet e postës elektronike – për transferimin e skedarëve. 

Shumica e shërbimeve në treg ju lejojnë të ndani skedarë, por ato ndryshojnë se sa mirë e bëjnë atë. Kjo është më e dukshme në mënyrën se si shërbimet ju lejojnë të mbroni dhe menaxhoni aksionet tuaja. Për shërbimet që janë të mira në ndarjen, konsultohuni me ruajtjen më të mirë në cloud për listën e ndarjes.

Ju mund të ndani skedarët tuaj duke gjeneruar lidhje, por ndarja e dosjeve zakonisht kërkon që ju të ftoni përdoruesit dhe t’u jepni atyre leje qasje. Pasi ta ndani përmbajtjen tuaj, ju mund të jeni në gjendje ta mbroni atë duke shtuar një fjalëkalim, duke caktuar një datë skadence, duke e shënuar atë si “vetëm pamje” ose madje edhe duke e koduar atë.

7. Përdorni Aplikimet e Palëve të Treta për të Përmirësuar Bashkëpunimin tuaj

Shërbimet e ruajtjes në cloud integrohen me shumë aplikacione që mund të përmirësojnë bashkëpunimin tuaj. Edhe pse shumica e shërbimeve të ruajtjes së cloud integrohen me një shërbim të menaxhimit të dokumenteve dhe ndoshta disa aplikacione të tjera, skedarët e ndërmarrjeve për sinkronizimin dhe shërbimet e shkëmbimit – ose “EFSS” për pak – zakonisht kanë një bibliotekë të madhe të integrimeve të palëve të treta, nga të cilat mund të zgjidhni.

10-cool-gjërat-egnyte-bibliotekë

Aplikacione të tilla si Trello, Zoho, OneLogin dhe të tjerët janë opsione kryesore me shumë shërbime EFSS. Nga ana tjetër, nëse doni të redaktoni fotot, disa integrime ju ndihmojnë ta bëni atë. Ata që duan të forcojnë sigurinë e tyre mund të jenë në gjendje të integrohen me Boxcryptor, një shtesë e enkriptimit.

Ne kemi renditur shërbime të përshtatshme për të punuar me të tjerët në ruajtjen më të mirë të cloud për mbledhjen e bashkëpunimit, e cila rendit Dropbox për Biznes si zgjedhja jonë kryesore. Nëse jeni pjesë e një organizate të madhe, sigurohuni që të kontrolloni listën tonë të shërbimeve më të mira EFSS në treg.

8. Rrjedhin Muzikë dhe video

Nëse keni një bibliotekë të madhe muzikore dhe filmash, do të përfitoni nga ruajtja e tyre në re sepse do t’ju lejojë t’i shijoni ato kudo që të jeni. Në varësi të madhësisë së bibliotekës suaj, mund t’ju duhet një plan abonimi që ofron shumë hapësirë ​​për ruajtje.

  Shërbimet më të mira të postës elektronike të vitit 2023: Posta me bazë në cloud për të gjithë

10-cool-gjërat-stream-filma

Shërbimet gjithashtu ndryshojnë në atë se sa mirë merren me ngarkimin e skedarëve të mëdhenj, sa janë kufijtë e madhësisë së skedarëve dhe sa të mira janë ata për të luajtur përmbajtje nga cloud. Ne kemi marrë parasysh të gjitha këto në ruajtjen më të mirë të cloud për listën e videove. Nëse jeni më shumë një fans i muzikës, konsultohuni me ruajtjen më të mirë në cloud për mbledhjen e muzikës.

9. Hapësirë ​​e Lirë në Hard Drive-in tuaj

Megjithëse sinkronizimi është një mënyrë e shkëlqyeshme për transferimin e skedarëve në pajisjet tuaja, ruajtja e skedarëve nga cloud në kompjuterin tuaj mund të hajë shpejt hapësirën e hard drive. Për ta shmangur atë, mund të vendosni të përdorni opsionin e rrjetit të disponueshëm me disa shërbime të ruajtjes së reve, ose të zgjidhni të sinkronizoni selektivisht vetëm skedarët që ju nevojiten.

Si parazgjedhje, opsioni i drejtimit të rrjetit nuk i ruan skedarët në kompjuterin tuaj. Në vend të kësaj, ai vetëm i tregon ato në dosjen e makinës tuaj të rrjetit dhe i transmeton ato në kompjuterin tuaj sipas kërkesës. Sidoqoftë, kjo do të thotë që skedarët tuaj janë në dispozicion vetëm për ju nëse jeni në internet.

Nëse dëshironi që skedarët tuaj të jenë të disponueshëm edhe nëse nuk jeni jashtë linje, mund të përdorni dosjen e sinkronizimit dhe të mbështeteni në sinkronizimin selektiv për të minimizuar ndikimin në hard diskun tuaj. Ajo që bën sinkronizimin selektiv është të ju mundësojë të zgjidhni cilat skedarë dëshironi të sinkronizoheni nga cloud. Ju mund të gjeni shërbime që sinkronizohen mirë në ruajtjen më të mirë të cloud me mbledhjen e sinkronizuar.

10. Krijoni cloud tuaj duke përdorur Nextcloud

Nextcloud është një zgjidhje softuerike që ju ndihmon të vendosni dhe mirëmbani serverin tuaj të ruajtjes së cloud. Zgjidhje të tilla softuerike njihen si “zgjidhje të ruajtjes së cloud DIY”. Ato ju ndihmojnë të krijoni cloud tuaj duke siguruar një mënyrë më të lehtë për të vendosur serverin tuaj dhe të instaloni programin e klientit për pajisjet tuaja.

10-cool-gjërat-nextcloud

Nextcloud ka një botim të Ndërmarrjes që mund të strehojë nga 50 deri në 10 milion përdorues. Nëse nuk keni nevojë për këtë, mund të regjistroheni në Nextcloud Standard ose të përdorni edicionin me burim të hapur, i cili është falas.

Ashtu si zgjidhjet e pronarit, Nextcloud ju mundëson të shkëmbeni përmbajtje, ofron siguri të fortë dhe ka një bibliotekë që përmban 162 aplikacione me të cilat mund të integroheni. Nëse doni të dini më shumë rreth Nextcloud dhe shërbimeve të tjera DIY cloud, lexoni përmbledhjen më të mirë të mjeteve tona për ruajtjen e cloud.

Mendimet përfundimtare

Ne kemi kapërcyer atë që është ruajtja e cloud dhe si mund ta përdorni. Ne gjithashtu kemi përshkruar disa gjëra interesante që mund të bëni me të, duke përfshirë krijimin e albumeve, shënime, ruajtjen e fjalëkalimeve në cloud, ndarjen e përmbajtjes dhe më shumë.

Whatfarë mendoni për këto gjëra interesante që mund të bëni duke përdorur shërbime të ruajtjes në cloud? A janë të mjaftueshme për ju që të filloni të përdorni cloud? Na tregoni në komentet më poshtë. Faleminderit që lexuat.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me