Cila është mënyra më e mirë për të ruajtur 1TB në Re në vitin 2023?

Të dhënat janë kudo, kështu që nuk është çudi që ne krijojmë 2.5 kuintilionë byte të saj çdo ditë. Një vëllim i tillë duhet të ruhet diku, dhe se diku është reja. Shtë mënyra më e mirë për të ruajtur 1TB të të dhënave.

Zhvendosja e terabyte-it tuaj të të dhënave në cloud është një ide e mirë sepse do t’ju ndihmojë të rrëzoni hard drive tuaj, duke rritur performancën e kompjuterit tuaj. Plus, skedarët tuaj do të jenë të sigurt nëse hard drive tuaj do të rrëzohet ose keqfunksionimet. Nuk është i sigurt programi i rimëkëmbjes së të dhënave do t’ju ndihmojë nëse kjo ndodh dhe skedarët tuaj nuk janë në re.

Do të jeni në gjendje t’i ndani me miqtë dhe familjen tuaj nëse jeni kaq të prirur.

Disa nga shërbimet tona më të mira për ruajtjen e cloud kanë plane abonimi që ofrojnë 1TB ose më shumë hapësirë ​​për ruajtje. Ata punojnë për individë dhe biznese të të gjitha madhësive.

Madhësia nuk është faktori i vetëm që duhet të merret parasysh, sepse ofruesit e reve duhet të jenë të sigurt dhe ta bëjnë më të lehtë për ju menaxhimin e hapësirës suaj. Për të mësuar më shumë rreth veçorive që u duhen për të mbajtur të sigurta të dhënat tuaja, lexoni shpjegimin tonë se si shërbimet e ruajtjes së cloud mbrojnë të dhënat tuaja dhe listën tonë të shërbimeve më të sigurta të ruajtjes së cloud..

Nëse keni ardhur këtu duke kërkuar kopje rezervë, lexoni listën tonë të shërbimeve më të mira rezervë cloud. Ju mund të mësoni ndryshimin midis ruajtjes së cloud dhe kopjes rezervë të reve këtu.

Me atë pa mbarim, ne mund të kalojmë te shërbimet që janë të përshtatshme për të ruajtur 1TB të të dhënave, duke filluar me Sync.com.

1. Sync.com

Sync.com është në krye të listës më të mirë të shërbimeve për ruajtjen e cloud. Ajo u themelua në Toronto në 2011 dhe ka një reputacion për siguri të fortë dhe intimitet të përdoruesve. Siguria e tij përfshin encryption private dhe ligjet kanadeze të privatësisë do të ndihmojnë në mbrojtjen e intimitetit tuaj.

Sync.com-Web-Control Panel--Slider-1

Sync.com-Share-File-Link-Slider-2

Sync.com-Sync-Folder-rrëshqitës-3

Sync.com-Speed-Throttle-Slider-4

Sync.com-Dy-Factor-Authentication-Slider-5

i mëparshëm

tjetër

Ju mund të përdorni Sync Starter, një plan falas me 5 GB ruajtje për të provuar shërbimin para se të paguani për një plan premium. Ka dy nga ato për përdoruesit personalë: Personal Pro 500GB për 49 dollarë në vit dhe Personal Pro 2TB për 96 dollarë në vit. Kjo e fundit është një nga marrëveshjet më të mira në ruajtjen e cloud.

Nëse keni nevojë për më shumë hapësirë, mund të regjistroheni në planin e biznesit Solo 4TB për 180 dollarë në vit. Kjo zbret në 15 dollarë në muaj, gjë që është akoma shumë.

Për përdorues të shumtë, ju mund të merrni planin e biznesit Pro, i cili kushton midis 60 dhe 180 dollarë në varësi të sasisë së hapësirës dhe numrit të përdoruesve. Duhet të keni të paktën dy përdorues për t’u regjistruar, megjithëse.

Sync.com nuk e kufizon madhësinë e skedarit, kështu që mund të ngarkoni një skedar të vetëm 1TB nëse dëshironi. Një përfaqësues na tha në një email se nuk kufizon as transferimin e të dhënave.

Shpejtësitë e ngarkimit dhe shkarkimit të saj janë të ngjashme me pjesën tjetër të tregut të ruajtjes së cloud, por nuk e kapin gjerësisht bandën tuaj të bandës. Ngarkimi i një dosje 1 GB zgjati mesatarisht rreth 15 minuta. Shkarkimi i një zgjati rreth gjashtë minuta. Testet u kryen mbi një rrjet në Meksikë.

  Ruajtja më e mirë në re për ndarjen e vitit 2023: Zgjidhjet më të mira për ndarjen e skedarëve në cloud

Nëse procesi i sinkronizimit përdor shumë burime të sistemit tuaj, ekziston një mundësi për ta hedhur atë duke përdorur ikonën e shiritit të detyrave të klientit të desktopit. Ju gjithashtu mund të kufizoni trafikun mujor nëse jeni në një plan të kufizuar. Sinkronizimi i nivelit të bllokut, i cili shpejton transferimin e skedarëve që janë ngarkuar tashmë, nuk është i disponueshëm. Lexoni më shumë rreth shërbimit në rishikimin tonë të Sync.com.

2. pCloud

pCloud është një kompani me bazë në SH.B.A. që renditet pranë kryesuesit të listës sonë më të mirë të ruajtjes së cloud. Ai bie nën ligjet e Sh.B.A-së, por ju mund ta lehtësoni atë duke blerë pCloud Crypto, një shtesë që mundëson kriptim privat.

Skedarët e ndërfaqes në internet të pCloud

Dosje sinkronizimi pCloud

Link Link File pCloud

Shkarkime Lidhje pCloud

klienti pCloud Drive

i mëparshëm

tjetër

Pasi të jeni të sigurt se të dhënat tuaja janë të sigurta dhe private, mund të filloni duke provuar pCloud duke përdorur planin e tij falas 10 GB. Kjo nuk është e mjaftueshme për të provuar shërbimin për 1TB, por është e mjaftueshme për të parë se çfarë ju pëlqen.

Ka plane të paguara për përdoruesit personal dhe të biznesit. Përdoruesit personal mund të zgjedhin midis Premium dhe Premium Plus. E para mund të ruajë vetëm 500 GB, por kjo e fundit ju jep 2TB për 9,99 dollarë në muaj. Isshtë një zbritje nëse paguani për vitin paraprakisht, ose mund të kurseni edhe më shumë jeshile duke blerë një licencë të jetës.

pCloud ju lejon të ngarkoni skedarë me madhësi “të pakufizuar”, por ai ka një kufi transferimi prej 500 GB në muaj për përdoruesit Premium dhe 2TB në muaj për përdoruesit e Premium Plus. Megjithatë, ato nuk janë kapele të vogla dhe ato me siguri nuk do të pengojnë punën tuaj. Lexoni më shumë rreth planeve të çmimeve në rishikimin tonë të pCloud.

Shërbimi ka shpejtësi të shpejtë gjithashtu. Testet e bëra jashtë Bostonit treguan se duhen rreth shtatë minuta për të ngarkuar dhe rreth një minutë për të shkarkuar një dosje 1 GB.

3. Google Drive

Me 800 milion përdorues, Google Drive është një nga shërbimet më të njohura të cloud. Ajo ka një rrjet global të qendrave të të dhënave, gjë që e bën atë një përshtatje të mirë për transferimin e shumë të dhënave. Thënë kjo, nuk ka sigurinë dhe privatësinë më të mirë, dhe ishte i lidhur me projektin PRISM në 2013. Sidoqoftë, është i pajtueshëm me Boxcryptor, kështu që ju mund ta përdorni atë për të rritur privatësinë tuaj.

Ndërfaqja në internet e Google Drive

Dosje Google Sync Sync

Google Drive Google Docs

Google Drive Krijoni një Lidhje

Cilësimet e Rrjetit Google Drive

i mëparshëm

tjetër

Shërbimi kohët e fundit azhurnoi planet e tij të pajtimit, duke u dhënë atyre vlera shumë më të mira.

Planet e paguara fillojnë në 100 GB dhe mbarojnë në 30TB. Ata nuk janë të gjithë me vlerë të mirë, por plani 2TB është sepse kushton vetëm 9,99 dollarë në muaj. Nëse paguani vitin paraprakisht, merrni edhe një zbritje. Ekziston gjithashtu një plan falas që ju jep një hapësirë ​​bujare të ruajtjes 15 GB të cilën mund ta përdorni për të marrë një përmbledhje të shërbimit.

Kufijtë e madhësisë së skedarit përcaktohen në 5TB për llojet e skedarëve jo-dokument. Ju nuk do të mund të ngarkoni aq shumë brenda një dite, sepse ekziston një kufi transferimi 750 GB. Edhe kështu, nuk do të keni asnjë problem të ngarkoni skedarët tuaj.

  MEGA vs Tresorit: Kush shkel kush në vitin 2023?

Falë rrjetit të tij global u deshën rreth 10 minuta për të ngarkuar një dosje 1 GB dhe rreth pesë minuta për ta shkarkuar atë. Google Drive ka shpejtësi të shpejtë, të cilën mund ta përdorni për të ngadalësuar transferimet e skedarëve nëse sinkronizimi është duke pasur burime të sistemit. Nuk ka asnjë transferim të nivelit të bllokut, megjithatë. Për më shumë shpejtësi dhe karakteristika të tjera, lexoni rishikimin tonë të Google Drive.

4. Dropbox

Dropbox është një nga shërbimet më të vjetra të ruajtjes së cloud dhe ajo shpiku modelin e përbashkët të sinkronizimit dhe bllokimit të nivelit të bllokut. Ka më shumë se 500 milion përdorues.

Slide1 Skedarët Online Dropbox

Rrëshqitësja e sinkronizimit të Dropbox

Kërkesë fotografie nga Dropbox Slide4

Slide5 e Sinkronizimit Selektiv Dropbox Dropbox

i mëparshëm

tjetër

Ashtu si me Google Drive, nuk ka ndonjë kriptim të njohurive zero, por ai përdor AES 256-bit në pushim dhe në tranzit. Dropbox nuk është miqësor me intimitetin, sepse ai dekripton skedarët tuaj për indeksim, pasi të shkojnë te serverët e tij, pastaj i riptokriptojnë ato. Përsëri, për të shmangur atë, konsideroni të përdorni Boxcryptor. Thënë kështu, autentifikimi me dy faktorë është i disponueshëm.

Dropbox ka plane të shumta që mund të përdorni për të ruajtur 1TB të të dhënave. Plani i tij Plus siguron ruajtje 1TB për 10 dollarë në muaj. Nëse paguani për vitin, çmimi bie në 99 dollarë. Kjo është një vlerë e mirë, por jo aq e mirë sa ju merrni me shërbime të tilla si Sync.com dhe pCloud.

Në fakt, ju duhet të paguani 20 $ – dy herë çmimin e planit të krahasueshëm të pCloud – për t’u pajtuar me Professional dhe për të marrë 2TB hapësirë. Për detaje, lexoni rishikimin tonë të Dropbox.

Nëse jeni duke përdorur klientin në internet për të ngarkuar, transferimi i të dhënave do të përfshihet në 20 GB, por nuk ka kufizime të gjerësisë së bandës me klientin e desktopit. Planet e paguara kanë një kufi të përbashkët ditor për 200 GB, megjithëse.

Qendrat e të dhënave të Dropbox janë në SH.B.A., kështu që shpejtësitë tuaja do të jenë më të shpejta atje. Rezultatet e testeve ishin të shkëlqyera duke pasur parasysh që ne i drejtuam ata nga Azia Juglindore, me ngarkimin mesatarisht 16 minuta për një dosje 1 GB dhe shkarkimin rreth gjashtë për të njëjtën. Mund të bësh shpejtësi, por nuk duhet të kesh sepse sinkronizimi përdor pak burime të sistemit.

5. OneDrive

OneDrive është hyrja e Microsoft në tregun e ruajtjes së cloud dhe ai ka një rrjet global të serverëve. Dikur kishte mungesë kriptimi në pushim, por tani planet e saj premium i kanë.

Skedarët e ndërfaqes në OneDrive

Rrëshqitësja e Dosjeve të Sinkronizimit OneDrive

Nisja e aplikacioneve OneDrive

OneDrive Krijoni ndarjen e skedarëve të lidhjeve

OneDrive Word Online

i mëparshëm

tjetër

Shërbimi i ruajtjes së cloud ka disa plane për të zgjedhur, por vetëm një çift janë të përshtatshëm për të ruajtur 1TB të të dhënave: Office 365 Personal dhe Office 365 Home. E para ju merr 1TB hapësirë ​​ruajtjeje për 6,99 $ në muaj ose 69,99 dollarë nëse paguani për vitin. E dyta siguron gjashtë përdorues me 1 TB secila për 9,99 dollarë në muaj ose 99,99 dollarë në vit. OneDrive ka një kapak të madhësisë së skedarit 20 GB.

Falë rrjetit të tij global të serverëve, shpejtësitë e OneDrive janë të shpejta dhe të qëndrueshme. U deshën rreth gjashtë minuta për të ngarkuar një dosje 1 GB dhe një minutë për ta shkarkuar atë. Ne kemi ngarkuar vetëm skedarë me sinkron, sepse kemi hasur gabime me ngarkimin manual. Fatkeqësisht, kopjimi në nivelin bllok është i disponueshëm vetëm për skedarët e Office.

  Shërbimet më të mira të postës elektronike të vitit 2023: Posta me bazë në cloud për të gjithë

Nëse e shihni që shpejtësia e sinkronizimit të OneDrive ndikon shumë në burimet e sistemit tuaj, mund t’i rregulloni ato me dorë. Si parazgjedhje, ato janë të pakufizuara. Ju gjithashtu mund të vendosni shpejtësinë e ngarkimit që të ngadalësohet automatikisht kur ka një problem ose vendosni kapele shpejtësie për ngarkime dhe shkarkime. Lexoni më shumë rreth veçorive të OneDrive në rishikimin tonë të OneDrive.

6. MEGA

MEGA u themelua nga famëkeqi Kim Dotcom në 2013. Ai nuk punon më atje, por kompania mbetet. Sshtë ndër shërbimet më të mira të njohjes zero, kështu që nuk duhet të shqetësoheni për intimitetin e skedarëve tuaj. MEGA ofron shumë për sigurinë në re, duke përfshirë protokollet dhe enkriptimet për të mbrojtur skedarët tuaj gjatë tranzitit dhe pushimit.

MEGA-Homepage-2023

mega-web-ndërfaqe

mega-versioning

mega-sync-dosje

mega-mbështetje

i mëparshëm

tjetër

Plani i lirë dikur ishte një goditje e madhe për përdoruesit e rinj sepse ofronte 50 GB ruajtje. Kjo ndryshoi në vitin 2023 dhe tani shërbimi merr 35 GB larg pas një muaji. Përkundër kësaj lëvizje të nënvlerësuar, MEGA është ende një nga shërbimet më të mira të ruajtjes falas.

Reklamon Planin Pro I si më të njohurit e saj, dhe nuk është e vështirë të shihet pse. Ajo ofron një depo prej 1TB për 11,38 dollarë. Shërbimi nuk ju jep zbritje, por ju jep dy muaj falas nëse blini një plan Pro-një-vjeçar.

U deshën mesatarisht rreth 36 minuta për të ngarkuar një dosje të zhvendosur 1 GB, e cila është 10 minuta më e ngadaltë nga sa prisnim. Në tre përpjekje, MEGA ngarkoi dosjet tona në rreth 25 minuta, por kaloi më shumë se një orë në një tjetër.

Ky është një rezultat i mirë duke marrë parasysh që ne po përdornim një lidhje WiFi në Beograd, Serbi, me një shpejtësi të ngarkimit prej vetëm 6 megabits për sekondë dhe një shpejtësi të shkarkimit 102 Mbps. Përdoruesit kanë raportuar se kanë arritur shpejtësi më të shpejtë kur fikën cilësimin “përdorni http” në skedën e brezit të bandës së aplikacionit desktop. Ju mund ta shihni tabelën me shpejtësi të plotë në rishikimin tonë MEGA.

Mendimet përfundimtare

Ruajtja e 1TB e të dhënave nuk duhet të jetë e ngadaltë dhe e shtrenjtë falë shërbimeve të afta për ruajtjen e cloud. Shërbimet për të cilat folëm janë ndër shërbimet tona më të mira për ruajtjen e cloud, kështu që ju duhet t’i referoheni rishikimeve të tyre individuale për t’ju ndihmuar të bëni mendjen tuaj. Nëse nuk dëshironi të lexoni shumë, provoni Sync.com. Ju nuk do të gaboni me shërbimin e renditur numër një.

Edhe pjesa tjetër e shërbimeve janë të mira. pCloud është zgjedhja kryesore midis tyre, por të tjerët në listë janë të zbatueshëm. Nëse vendosni një vlerë të lartë në intimitetin tuaj, konsideroni të përdorni MEGA sepse shkon në gjatësi të mëdha për ta mbrojtur atë.

Whatfarë mendoni për shërbimet që kemi renditur? A ekziston një tjetër që përdorni kur duhet të ruani shumë? Na tregoni në lidhje me të në komentet më poshtë. Faleminderit që lexuat.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me