Rezervimi i CloudBerry vs Acronis Imazhi i Vërtetë: Fleksibiliteti vs Shpejtësia

Shtë e vështirë për të lundruar në tregun e gjerë të zgjidhjeve rezervë në internet. Kjo është arsyeja pse ne kemi përpiluar një listë të zgjidhjeve më të mira rezervë në internet për t’ju ndihmuar të zgjidhni. Thënë kështu, nëse akoma nuk mund ta bëni mendjen tuaj dhe ju jeni duke peshuar CloudBerry Backup vs Acronis True Image, ju jeni në vendin e duhur. Ne do t’i krahasojmë ato në këtë artikull për të parë se cili shërbim është më i mirë.

Acronis True Image është një shërbim standard i backup-it në internet, por CloudBerry Backup ka nevojë për një shërbim partneri sepse nuk është. Përkundrazi, është një zgjidhje e shërbimit si një shërbim që nuk ofron hapësirë ​​rezervë dhe funksionon si një qendër kontrolli që ju ndihmon të menaxhoni planet rezervë në shërbimet e tjera të ruajtjes së cloud..

Për këtë periudhë, ne po çiftojmë CloudBerry Backup me Wasabi sepse ka çmime të shkëlqyera dhe infrastrukturë të serverit. Shërbimi është i lirë dhe i shkallëzuar, do të thotë që ju mund të vendosni madhësinë e ruajtjes që dëshironi dhe të diktoni sa paguani. Mund të gjeni më shumë informacion mbi të në rishikimin tonë Wasabi.

Nëse doni të dini më shumë rreth konkurentëve, lexoni rishikimin tonë të CloudBerry Backup dhe shqyrtimin Acronis True Image. Nëse po e lexoni këtë dhe keni parasysh ruajtjen e cloud, lexoni shpjegimin tonë për ndryshimin midis ruajtjes së cloud dhe kopjimit.

Shtë e kujdesshme të përdorni kopje rezervë cloud sepse hard drive juaj mund të rrëzohet, dikush mund të vjedhë laptopin ose ndonjë aksident tjetër mund të bëjë që ju të humbni të dhënat tuaja.

Ju mund të përdorni programin e rimëkëmbjes së të dhënave për të provuar të rikuperoni skedarët tuaj, por kjo nuk është një metodë e besueshme. Disqet e gjendjes së ngurtë nuk janë as të besueshme, sepse përjetojnë më shumë gabime të të dhënave, edhe pse shkalla e dështimit të tyre është më pak se 1 përqind.

Gjatë pesë raundeve, ne do të shohim se si shërbimet krahasohen me njëra-tjetrën. Në fund të secilit, ne do të emërojmë një fitues. Pastaj, në përfundim, ne do të bëjmë një përmbledhje dhe do të shpallim fituesin e përgjithshëm.

1

vlerë

Shtë më së miri nëse shërbimi ka plane që ofrojnë vlerë të mirë, do të thotë se ato ofrojnë më shumë hapësirë ​​rezervë për më pak para. Shtë edhe më mirë nëse ka një përzgjedhje të gjerë të planeve, kështu që ju mund të gjeni një që i përshtatet nevojave tuaja. Shtë mirë nëse ofruesi ofron një plan ose provë falas, kështu që ju mund të provoni shërbimin. Nëse jeni duke kërkuar një kopje rezervë të pakufizuar, shikoni listën më të mirë të pakufizuar në internet.

cberry-vs-Acronis-cberry-çmimi

Për dallim nga shumica e ofruesve rezervë të reve, të cilat ju ngarkojnë nga numri i kompjuterit dhe gigabajtëve hapësirë, CloudBerry Backup kërkon që ju të blini një licencë një herë. Me 49,99 dollarë, Desktop është opsioni më i lirë. Më e shtrenjta, Ultimate, shkon 299,99 dollarë. Ju mund ta provoni kopjen rezervë të Desktop-it me një provë 15-ditore falas përpara se të vendosni të regjistroheni.

Me këtë, ju duhet të merrni një shërbim rezervë që siguron hapësirë ​​rezervë. Wasabi tarifon 0,0049 dollarë për gigabajt depo. Për 1000 GB, do të duhet të pini vetëm 5 dollarë në muaj. Shkarkimi nuk do t’ju kushtojë asnjë monedhë, ndryshe nga shërbimet e tjera të IaaS.

  Dropbox vs Tresorit në vitin 2023: Një thirrje e ngushtë

cberry-vs-Acronis-Acronis-çmimi

Acronis True Image ka gjithashtu një mundësi për një licencë të përjetshme. Ne nuk ju rekomandojmë ta merrni atë, sepse vetëm ju lejon të bëni kopje rezervë në ruajtjen lokale, jo në re. Ka dy plane pajtimesh për të zgjedhur nga: Advanced dhe Premium.

Avancuar kushton 4,16 dollarë në muaj, ose 49,99 dollarë në vit, për 250 GB. Ai përfshin një kopje rezervë të plotë të imazhit, klonimin aktiv të diskut, rivendosjen universale dhe kopje rezervë të mediave sociale.

Premiumi është 8,33 dollarë në muaj, ose 99,99 dollarë në vit, për 1TB. Shton vërtetimin e blockchain për skedarët dhe nënshkrimet elektronike në listën e veçorive.

Nëse paguani për të rritur madhësinë e ruajtjes, do ta merrni me një çmim të ulur. Kjo është gjithashtu e vërtetë për numrin e kompjuterëve të përfshirë në plan.

Rezervimi i CloudBerry i shoqëruar me Wasabi ka çmime të shkëlqyera, dhe megjithëse kërkon që ju të blini një licencë dhe të paguani hapësirë ​​rezervë, është më pak e shtrenjtë se kundërshtari i saj. Regjistrimi CloudBerry i çiftuar me Wasabi fiton këtë raund.

Raundi: Pika e vlerës për rezervimin e Cloudberry nga MSP360

2

siguri

Ju duhet të zgjidhni një shërbim rezervë me siguri të fortë për t’i mbajtur të dhënat tuaja të sigurta. Forca e tij varet nga kriptimi i përdorur gjatë tranzitit dhe në pushim, i cili protokoll mbron skedarët tuaj gjatë transferimit dhe faktorë të tjerë.

Shtë më së miri nëse shërbimi kualifikohet si njohuri zero, që do të thotë se vetëm ju mund të lexoni skedarët tuaj. Autentifikimi me dy faktorë është gjithashtu i rëndësishëm, sepse ndihmon në parandalimin e hyrjes në llogarinë tuaj nëse dikush vjedh fjalëkalimin tuaj.

cberry-vs-Acronis-cberry-sigurinë

CloudBerry Backup mbështet ato metoda të sigurisë, por disponueshmëria e tyre varet gjithashtu nga shërbimi i partnerit. Me partnerin e duhur, CloudBerry Backup mund të përdorë deri në AES 256-bit nga ana e klientit.

Shumë shërbime mbështesin vetëm kriptimin nga ana e serverit. Nëse e keni atë në anën e klientit, vetëm ju mund të kontrolloni tastin e kriptimit dhe të lexoni të dhënat tuaja. Nëse vendosni të përdorni enkriptimin nga ana e klientit, sigurohuni që të mësoni përmendësh fjalëkalimin tuaj sepse kopjimi i CloudBerry nuk do të jetë në gjendje ta rivendosni atë.

Gjatë transferimit, CloudBerry përdor protokollin TLS për të mbrojtur skedarët tuaj ndërsa versionimi do të ndihmojë nëse disa prej tyre goditen nga ransomware. Wasabi mbështet kriptimin në pushim dhe ju jep autentifikimin me dy faktorë. Megjithëse nuk ka kriptim privat privat, do të funksionojë me implementimin e CloudBerry Backup.

Qendrat e të dhënave të Wasabi janë katër nivelet që është vlerësimi më i lartë i Institutit Uptime me një garanci kohore 99.9 përqind. Ata kanë patrulla, mbikëqyrje CCTV dhe skanues biometrik për të mbajtur larg ndërhyrës. Lexoni këtë për më shumë informacion rreth tyre.

cberry-vs-Acronis-Acronis-sigurinë

Qendrat e të dhënave të Acronis gjithashtu janë të sigurta, sepse ato përdorin skanimin biometrik, kartat kryesore, patrullimet dhe monitorimin për të siguruar që nuk ka shkelje. Të dhënat tuaja ruhen gjithashtu në shumë servera që mbrohen nga fatkeqësitë natyrore dhe zjarret.

Acronis True Image përdor encryption AES 256-bit për të përplasur skedarët tuaj dhe protokollin TLS / SSL për t’i mbrojtur ato gjatë transferimit. Ju mund të kriptoni skedarët përpara se t’i dërgoni në serverët e Acronis. Kjo kërkon që ju të shkruani fjalëkalimin tuaj, të cilin vetëm ju e dini. Skedarët do të mbeten të koduar në cloud deri sa t’i deshifroni ato. Kjo e bën shërbimin me njohuri zero.

  MEGA vs Tresorit: Kush shkel kush në vitin 2023?

Ekziston gjithashtu një veçori e re e quajtur Acronis Active Protection që ndihmon kundër sulmeve të ransomware. Nëse dështon, mund të mbështeteni në versionimin për të tërhequr skedarët tuaj. Fatkeqësisht, nuk ka vërtetim të dy faktorëve.

Të dy shërbimet ofrojnë karakteristika të forta sigurie që mbrojnë të dhënat tuaja, por CloudBerry Backup ju lejon të jeni partner me një shërbim që dëshironi të lejoni të shkulni më tej planin tuaj rezervë. Ne po e ndajmë këtë raund për CloudBerry Backup dhe Wasabi.

Raundi: Pika e Sigurisë për Rezervimin e Cloudberry nga MSP360

3

shpejtësi

Rikthimi fillestar mund të zgjasë shumë kohë. Sa kohë varet nga ofruesi i shërbimit tuaj të internetit dhe sa afër jeni me një server. Sa më i afërt të jeni, aq më mirë do të jetë lidhja juaj.

Nëse shërbimi rezervë ju lejon të vendosni cilësimet e preferuara të transferimit, rritni numrin e temave për të rritur shpejtësinë dhe për t’i hedhur ato nëse është e nevojshme, kjo është edhe më mirë. Një algoritëm transferimi në nivelin bllok do të ndihmojë gjithashtu pas kopjimit fillestar.

Rezervimi i CloudBerry nuk është faktori përcaktues për shpejtësinë, shërbimi i palëve të treta është. Në këtë rast, ky është Wasabi. Ka qendra të të dhënave në Oregon, Virxhinia Veriore dhe një që do të funksionojë në Hollandë në Janar 2023.

Ne e testuam atë nga Azia Juglindore dhe morëm një shpejtësi mesatare prej 19 min për një dosje 1 GB. Ky është një rezultat i shkëlqyeshëm duke marrë parasysh që skedarët u koduan duke përdorur enkriptimin e klientit të CloudBerry Backup përpara se të dërgoheshin. Plus, shpejtësia juaj do të jetë edhe më e mirë nëse jeni më afër serverave të Wasabi.

Imazhi i vërtetë i Acronis nuk është i ngadaltë. Në fakt, ajo na befasoi me shpejtësinë e saj sepse u deshën vetëm 15 minuta për kopje rezervë dhe rikuperimin e një dosje 1 GB. Ne kemi përdorur vendosjen “optimale” për shkarkim, por ekziston edhe një “maksimum” që është, me sa duket, edhe më i shpejtë.

Duke marrë parasysh rezultatet mbresëlënëse që Acronis True Image treguan në testet tona, është e qartë se është më e shpejtë se shumë shërbime. Rezervimi i CloudBerry me Wasabi ka shpejtësi të mëdha, por nuk përputhet mjaft.

Raundi: Pika e shpejtësisë për shqyrtimin e vërtetë të imazhit Acronis 2023

4

Lehtësinë e përdorimit

Lehtësia e përdorimit duhet të jetë e drejtpërdrejtë. Sa më mirë të jetë, aq më shumë mund të përqendroheni në punën tuaj në vend që të shqetësoheni për të dhënat tuaja. Për të siguruar që, klienti i desktopit duhet të punojë në shumicën e sistemeve operative dhe ndërfaqja e tij, së bashku me ato të uebit dhe aplikacioneve mobile, duhet të jetë i këndshëm dhe intuitiv për t’u përdorur.

Vendosja e rezervës CloudBerry është e vështirë. Ju duhet të shtoni llogarinë tuaj në shërbimin e partnerit që po përdorni me dorë dhe të krijoni planin rezervë, i cili kërkon që ju të zgjidhni nga shumë opsione. Nëse ju pëlqen të ndërhyrni rregullimet, ju do ta pëlqeni atë, por përdoruesit kryesorë do të duan të fshihen qartë.

Nëse e konsideroni veten pjesë të rrjedhës kryesore, duhet të lexoni se si të përdorni Backup CloudBerry me udhëzuesin Amazon S3 për të marrë një kuptim të asaj që duhet të bëni për të marrë atë për të kandiduar me Wasabi.

  10 gjëra të bukura që mund të bëni me ruajtjen e reve në vitin 2023

Nuk është e thjeshtë të rikuperoni skedarët, por ju mundëson të krijoni një plan rezervë të ndërlikuar që i përshtatet nevojave tuaja.

cberry-vs-Acronis-cberry-ndërfaqe

Klienti i desktopit për Windows ka një ndërfaqe të qartë që është e ngjashme me atë të Microsoft Office, por nuk është më tërheqëset që kemi parë. Thënë kështu, është në listën tonë të rezervave më të mira të cloud për Windows. Ka edhe klientë për macOS dhe Linux. Ata nuk i kanë të gjitha tiparet, megjithëse ka versioni Windows.

cberry-vs-Acronis-cberry-ndërfaqe web-

Nëse keni një shpërndarje Linux pa një ndërfaqe grafike të përdoruesit, mund të hyni në ndërfaqen në internet nga aplikacioni i desktopit. Ajo ka një dizajn modern dhe tërheqës që është i qartë dhe ju lejon të gjeni atë që ju nevojitet shpejt.

Ekziston një ndërfaqe në internet që mund të qaseni përmes uebfaqes CloudBerry, por funksionon vetëm me Amazon S3.

Acronis True Image funksionon në Windows dhe macOS. Nëse jeni përdorues i Linux-it, referojuni kopjes më të mirë në internet për artikullin Linux për të gjetur një shërbim të përshtatshëm.

Klienti i desktopit është intuitiv dhe i thjeshtë për të lundruar, por teksti i tij duhet të jetë më i madh. Ka një menu në të majtë për të lundruar në aplikacion.

Ju mund ta përdorni atë për të kopjuar gjithçka, në vend që të zgjidhni skedarë specifikë. Kjo kërkon më shumë hapësirë, por kjo e bën krijimin më të lehtë të një plani rezervë. Nëse vendosni ta bëni atë në atë mënyrë, mund të përjashtoni skedarët që nuk doni të kopjoni. Plus, njoftimet e tij janë të dobishme për t’ju mbajtur të azhurnuar.

Nëse jeni në lëvizje, mund të përdorni pultin në internet për të ekzekutuar kopje rezervë manuale dhe për të rikuperuar skedarët. Kjo e bën atë të dobishëm për menaxhimin në distancë. Ndërfaqja në internet është e qartë dhe nuk do t’ju ngatërrojë.

Rezervimi i CloudBerry është i shkëlqyeshëm për përdoruesit e energjisë, por Acronis True Image është e lehtë për t’u përdorur dhe nuk do t’i ngatërrojë përdoruesit, kështu që ky raund shkon në të.

Raundi: Lehtësia e përdorimit për Acronis Rishikimi i vërtetë i imazhit 2023

5

Aktgjykimi

Rezervimi i CloudBerry dhe Acronis True Image janë i treti dhe i katërti në listën tonë të shërbimeve më të mira rezervë në internet, respektivisht, dhe që varen nga kravatë në këtë artikull. Sidoqoftë, falë vlerës së tij pak më të mirë, fleksibilitetit më të madh dhe sigurisë më të mirë, ne do të jemi pak më afër CloudBerry Backup këtu dhe do ta shpallim fitues, edhe nëse vetëm nga një flokë.

Fituesi: Kopjimi i CloudBerry

Thënë kështu, Acronis True Image është ende një zgjedhje e shkëlqyeshme sepse CloudBerry Backup nuk e mposht atë nga një diferencë e madhe. Do të apelojë për përdoruesit që e pëlqejnë përvojën e përdoruesit të jenë të drejtpërdrejtë, megjithëse, pasi është i lehtë për t’u përdorur. Kjo dhe opsionet e saj të forta të sigurisë e bëjnë atë të përshtatshme për ata që nuk duan të shqetësohen ose mendojnë për kopjen e tyre.

Whatfarë mendoni për këtë krahasim? A jeni dakord që CloudBerry Backup është më i mirë? Cilin shërbim preferoni për kopjimin e skedarëve tuaj? Na tregoni në komentet më poshtë. Faleminderit që lexuat.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me