Ruajtja më e mirë në cloud: Zgjedhja e Shërbimit të duhur në vitin 2023

Puna jonë është plotësisht e mbështetur nga lexuesit, kështu që mund të fitojmë një komision nëse blini një plan ruajtjeje bazuar në vlerësimet tona. Ne nuk jemi të sponsorizuar nga asnjë ofrues dhe mendimet janë tonat.

Mirësevini në udhëzuesin tonë të azhurnuar të vitit 2023 për shërbimet më të mira të ruajtjes së cloud. Cloudward.net ka bërë disa vjet rishikime të ruajtjes së cloud, dhe në atë kohë shumë ka ndryshuar.

Konkurrenca midis lojtarëve të mëdhenj të korporatave si Dropbox, Google Drive dhe OneDrive, dhe shfaqja e ofruesve të orientuar drejt privatësisë si Sync.com, pCloud dhe MEGA, ka qenë një përfitim i madh për konsumatorët. Për t’ju kursyer ca kohë ne kemi kurorëzuar një listë të asaj që ne jemi gjërat më të mira për paratë tuaja.

Këtu janë 5 ofruesit kryesorë të ruajtjes së cloud:

A doni të shikoni në listën e plotë? Ne ju kemi mbuluar menjëherë .

Ne do të fillojmë udhëzuesin tonë me një shpjegim të shpejtë të ndryshimit themelor midis ruajtjes së cloud dhe kopjimit në internet, përpara se të diskutojmë avantazhet e përdorimit të ruajtjes së cloud. Pastaj, ne do të paraqesim zgjedhjet më të mira për ruajtjen e cloud, sipas kategorive, me shënime si sinkronizimi i skedarëve, ndarja e skedarëve dhe siguria në re. Kjo qasje është krijuar për t’ju ndihmuar të zgjidhni shërbimin që e bën më të kuptueshëm për nevojat tuaja.

Nëse ende po kuptoni se si të zgjidhni më së miri shërbimin e duhur për ju, ne kemi një udhëzues video të dobishëm, më poshtë.

Ruajtja në cloud vs Kopjimi Online

Para se të filloni me blerje për ruajtje të cloud, ajo ndihmon të keni një kuptim të mirë të asaj që në të vërtetë nënkupton “ruajtja e reve”. Në këtë mënyrë nuk përfundoni me softver që nuk i përmbush realisht pritjet tuaja.

Pengesa e parë për të kapërcyer është njohja e ndryshimit midis ruajtjes së cloud dhe rezervimit në internet. Shtë e lehtë të shihet pse dikush mund t’i ngatërrojë këto terma: si ruajtja e cloud, ashtu edhe kopja rezervë në internet, përdoren për të mbrojtur skedarët në qendrat e largëta të të dhënave. Të dy ju lejojnë të përdorni skedarët e ruajtur në këto qendra të të dhënave nga pajisje të ndryshme. Rezervimi online madje ndonjëherë quhet konfuzionisht “rezervë cloud”.

Dallimi midis të dyve është se qëllimi përfundimtar i rezervimit në internet është rimëkëmbja e katastrofës, ndërsa ruajtja e cloud është zakonisht më e përshtatshme për qasje dhe bashkëpunim të shpejtë të skedarëve. Ne përgjithësisht na pëlqen të mendojmë për ruajtjen e cloud si një mjet produktiviteti këtu në Cloudward.net, megjithëse shumë njerëz përdorin zgjidhje të tilla për gjëra të tilla si transmetimi i muzikës, shikimi i videove dhe ndarja e fotografive, gjithashtu.

Ruajtja e rezervave në internet ruan hard disqet më të mirë se ruajtja e cloud, falë programuesve rezervë, opsione më të mira të rimëkëmbjes së të dhënave dhe disa gjërave të tjera që mund t’i lexoni në udhëzuesin tonë për kopjen më të mirë në internet.

Përveç ruajtjes, ekzistojnë dy veçori që zakonisht janë të zakonshme për ruajtjen e cloud: ndarja e skedarëve dhe sinkronizimi i skedarëve. Për më tepër, një pjesë e vogël e mjeteve të ruajtjes së cloud kanë aplikacione të integruara si përpunuesit e fjalëve dhe menaxherët e detyrave që ndihmojnë në lehtësimin e produktivitetit.

Ne kemi një artikull të tërë kushtuar dallimeve midis rezervës dhe ruajtjes, nëse dëshironi të mësoni më shumë rreth kësaj teme. Gjithashtu, është e rëndësishme të theksohet se ka një pjesë të vogël të zgjidhjeve të cloud që mjegullojnë linjat midis ruajtjes dhe rezervës. IDrive dhe SpiderOak ONE janë dy nga më të mirat.

Pse përdorim ruajtjen në re

Njerëzit përdorin ruajtjen e reve për shumë arsye të ndryshme, duke filluar me ruajtjen. Ndërsa shërbimet si Dropbox dhe Sync.com mund të mos jenë të shkëlqyera për rimëkëmbjen e fatkeqësive, ato funksionojnë shumë mirë për ruajtjen afatshkurtër të skedarëve që i qaseni shpesh.

Në fakt, kjo është pikërisht ajo që Drew Houston e kishte në mendje kur ëndërronte modelin e dosjes “sync” të përdorur zakonisht nga shërbimet e ruajtjes së cloud sot në 2007. Ai po udhëtonte nga Nju Jorku për në Boston me një autobus të Chinatown dhe e kuptoi që ai la USB drive prapa. Ai vendosi që ai dëshironte një mjet për ruajtjen dhe aksesin e skedarëve në internet në një mënyrë që kërkonte pak përpjekje nga ana e tij.

Dosjet e sinkronizuara lehtësojnë sinkronizimin e pajisjes, të cilën e quajmë shkurtimisht “sinkronizim”. Filedo skedar që tërhiqeni dhe lëshoni në një dosje sinkronizohet automatikisht dërgohet në cloud, dhe pastaj dërgohet në çdo pajisje tjetër me një klient të sinkronizuar të instaluar. Në atë mënyrë, ju kurrë nuk duhet të shqetësoheni për rrëmujë me ruajtje të lëvizshme. Ndryshimet në skedarë gjithashtu sinkronizohen në pajisjet, që është ajo që e bën ruajtjen e cloud ideale për të bërë punën, madje edhe nga distanca.  

Mjetet e ruajtjes së cloud gjithashtu kanë zakonisht aplikacione të lëvizshme për Android dhe iOS që ju lejojnë të përdorni skedarët e ruajtur në cloud. Shumë ju lejojnë të ngarkoni me dorë dhe automatikisht skedarë, gjithashtu. Kjo i bën ata të përshtatshëm për mbrojtjen e fotove të marra me kamerën tuaj smartphone dhe ruajtjen e kujtesës në të njëjtën kohë.

Një pjesë e vogël e mjeteve të ruajtjes në cloud nuk sinkronizojnë pajisjet. Ne nuk mund të mendojmë për ndonjë mjet, megjithatë, kjo nuk ju lejon të ndani skedarë. Ndarja e skedarëve mund të përdoret si për bashkëpunim ashtu edhe për shoqërizim. Shumica e mjeteve të ruajtjes së cloud ju lejojnë të ftoni përdorues të veçantë për të hyrë në skedarë bazuar në adresën e tyre të emailit dhe të gjenerojnë lidhje me skedarët që mund të përdoren më gjerësisht. Shumë mjete për ruajtjen e cloud, gjithashtu ju lejojnë të ndani aksesin në dosje, madje duke ju dhënë të tjerëve të redaktoni dhe ngarkoni lejet.  

Disa zgjidhje për ruajtjen e cloud integrojnë gjithashtu me mjetet e produktivitetit si Office Online, Google Docs, Trello, DocuHub dhe DocuSign. Fatkeqësisht për përdoruesit e shtëpisë, integrime të tilla janë më të zakonshme me mjetet EFSS, të cilat në thelb janë shërbime të ruajtjes së cloud për bizneset.

Zgjedhjet më të mira të ruajtjes në cloud sipas kategorisë

Për pjesën e mbetur të kësaj përmbledhje, ne do të zbulojmë zgjedhjet e Cloudward.net për zgjidhjet më të mira të ruajtjes së cloud në të gjitha kategoritë e mëposhtme:

 • Ndarja e skedarëve
 • Sinkronizimi i skedarëve
 • Aplikacione të integruara
 • Çmimeve
 • siguri

Për secilën kategori, ne do të diskutojmë shpejt elementët kryesorë që konsiderohen kritikë për secilën, të cilat do të funksionojnë diçka si një udhëzues për blerjen e ruajtjes së cloud, për t’ju ndihmuar të kuptoni se cilat tipare dëshironi në zgjidhjen e ruajtjes së cloud. Pastaj, do t’ju prezantojmë me zgjedhjet tona kryesore për atë kategori.

Ne jemi të sigurt që këto zgjedhje janë të përshtatshme për të shkaktuar pak trazim me disa, duke pasur parasysh që përdorues të ndryshëm kanë nevoja të ndryshme. Gjithashtu, ne teknofilët kemi tendencë të lidhemi paksa me markat që na pëlqejnë (duke parë ju, fansat Mac). Ne jemi gjithmonë të mirëpritur për feedback, të cilat mund t’i jepni në komentet më poshtë.

Sidoqoftë, këto përzgjedhje u bënë bazuar në testimin e gjerë të tipareve, debatet e brendshme dhe reagimet e mbledhura gjatë viteve të fundit nga lexuesit tanë. Ndërsa jo çdo zgjedhje do të kënaqë çdo përdorues, jemi mjaft të sigurt se ka diçka për të gjithë. Nëse ende po kuptoni se si të zgjidhni më së miri shërbimin e duhur për ju, ne kemi një udhëzues video të dobishëm, më poshtë.

Zgjedh zgjedhjet më të mira për ruajtjen e cloud

Pothuajse të gjitha mjetet e ruajtjes së cloud ju lejojnë të ndani skedarë, por disa e bëjnë më mirë se të tjerët. Mjetet e mira ju lejojnë të ndani përmbajtje si në dosje ashtu edhe në nivelin e skedarëve, si me email ashtu edhe me lidhjen e skedarit. Mjete të shkëlqyera ju lejojnë të mbani kontrollin e saktë mbi aksionet tuaja.

Ka mënyra të ndryshme për të menaxhuar kontrollin. Një nga më të zakonshmet është thjesht vendosja e lejeve të përdoruesit si shikimi dhe modifikimi në aksesin e dosjeve.

Dy aftësi të tjera kryesore përfshijnë aftësinë për të mbrojtur aksionet e lidhjeve me fjalëkalime dhe datat e skadimit. Pa mbrojtje me fjalëkalim, kushdo që e merr lidhjen do të jetë në gjendje ta përdorë atë lehtësisht. Datat e skadimit, ndërkohë, do të thotë që nuk duhet të mbani mend të çaktivizoni vetë lidhjen.

Më të rralla, por po aq të vlefshme, janë aftësitë për të vendosur kufijtë e shkarkimit në lidhje dhe për të marrë një njoftim sa herë që përdoret një lidhje. Këto karakteristika mund të kufizojnë shumë keqpërdorimet.

  Cila është mënyra më e mirë për të ruajtur 1TB në Re në vitin 2023?

Më në fund, ne gjithashtu na pëlqen aftësia për të kontrolluar shpejt atë që dosjet dhe skedarët janë ndarë. Kjo zakonisht merr formën e një skede speciale “të përbashkët”. Pa këtë pamje, do të duhet të skanoni të gjithë përmbajtjen tuaj për të parë se çfarë ndarjeje keni aktivizuar, e cila mund të çojë në pamje nga.  

Vendi i parë: Sync.com

Sync.com zë vendin e parë në këtë kategori, falë goditjes së pothuajse çdo përbërësi kryesor të shënuar më lart dhe më pas disa. Sidoqoftë, shumica e këtyre tipareve kërkojnë një pajtim të paguar; shërbimi ofron një plan të ngurtë poshtë, i cili ju jep 5 GB, pa pyetje. Vizitoni Sync.com nëse dëshironi të dini më shumë.

Dosjet mund të ndahen me individë të veçantë përmes adresës së postës elektronike. Kur lejoni qasje, ju mund të caktoni lejen e shikimit, modifikimit, ftimit dhe përdoruesit.

Kur çaktivizoni aksionet e dosjeve, Sync.com gjithashtu ju lejon të fshini nga distanca përmbajtjen që kanë shkarkuar të tjerët. Ky është një tipar që zakonisht gjendet vetëm me zgjidhje më të përparuara EFSS, dhe pastaj vetëm rrallë.

Sync.com ju lejon gjithashtu të gjeneroni lidhje të ndara që tregojnë drejt dosjeve dhe skedarëve, të cilat mund të dërgohen me email ose kopjohen dhe shpërndahen manualisht.  

Pavarësisht nëse jeni një përdorues falas ose që paguan Sync.com, mund të krijoni fjalëkalime të lidhjes. Pagesat e përdoruesve gjithashtu mund të:

 • Vendosni datat e skadencës në lidhje
 • Vendosni kufijtë e shkarkimit në lidhje
 • Shfaqni numrat e shkarkimeve të lidhjeve
 • Lejo që të tjerët të ngarkojnë në lidhje
 • Merrni njoftime për aktivitetin e lidhjes

E gjithë kjo është sipër dhe përtej opsioneve të kontrollit të përmbajtjes që merrni me shumicën e shërbimeve të tjera të ruajtjes së cloud. Sidoqoftë, Sync.com shkon një hap më tej duke ju lejuar të shtoni ato që kompania e quan “intimitet të zgjeruar” në çdo lidhje.

Me këtë funksion të aktivizuar, lidhjet janë deshifruar gjithnjë në anën e klientit përmes shfletuesit. Kjo i bën ata me njohuri zero: as Sync.com dhe askush tjetër që nuk e ndani direkt përmbajtjen tuaj nuk do të jenë në gjendje të deshifrojnë skedarët tuaj.  

Më në fund, Sync.com ju lejon të auditoni të dy lidhjet dhe aksionet e dosjeve përmes dy pamjeve të ndara.  

Në përgjithësi, Sync.com bën pothuajse gjithçka që mund të mendojmë kur bëhet fjalë për ndarjen e skedarëve. Për një listë të plotë të veçorive, shikoni rishikimin tonë të Sync.com ose shikoni pse ne mendojmë se është ruajtja më e mirë në cloud për foto dhe video.

Vendi i dytë: pCloud

pCloud nuk ka aq karakteristika të përbashkëta sa Sync.com, por prapë bën një punë të shkëlqyeshme në krahasim me pjesën tjetër të fushës. Kontrollimi i tij është çështje e vizitës së pCloud dhe regjistrimit të një ruajtjeje falas prej 10 GB të lirë; ka një arsye, në fund të fundit, pse pCloud është zgjedhja jonë kryesore për ruajtje të lirë të cloud.

Aksionet e dosjeve mund të drejtohen tek individë të veçantë bazuar në adresën e postës elektronike, ose mund të gjeneroni lidhje të veçanta për të shkarkuar dhe ngarkuar skedarë.

Kur ftoni me adresë emaili, mund të jepni leje shikimi ose modifikimi.

Lidhjet mund të gjenerohen edhe për skedarë individualë. Pavarësisht nëse krijoni një lidhje për shkarkim për dosjet ose skedarët, opsionet janë të njëjta. Mund të kopjoni një lidhje për ta ndarë me dorë, ose ta shpërndani përmes postës elektronike, Facebook, Twitter ose Google Plus.

Nëse jeni pajtimtar pCloud, mund të vendosni fjalëkalime dhe data të skadimit.

Ju madje mund të shikoni statistikat javore të shkarkimeve për secilën lidhje që krijoni.

Ashtu si Sync.com, pCloud ju lejon të kontrolloni se çfarë aksionesh keni krijuar në mënyrë që të mos humbni shikimin e tyre. Ekziston gjithashtu një pamje për të parë se çfarë përmbajtje është ndarë me ju.

Ndërsa pCloud ofron aftësi për njohuri zero përmes shtesës së tij Crypto, nuk mund ta zgjasni atë për të paraqitur aksione si mundeni me Sync.com. Në fakt, çdo skedar i mbrojtur me Crypto nuk mund të ndahet. Ne na pëlqen të shohim adresën pCloud atë kufizim para se ta konsiderojmë atë për vendin e parë në mbledhjet e ardhshme; kjo tha, ka shumë të mira të tjera për t’u bërë gati, siç mund t’i lexoni në rishikimin tonë të pCloud.

Vendi i tretë: MEGA

Ashtu si Sync.com, MEGA ju lejon të ndani skedarë përmes lidhjes dhe të mbani kontroll të plotë mbi çelësin tuaj të enkriptimit. Kjo parandalon cilindo nga MEGA të skanojë përmbajtjen tuaj të përbashkët. Për këtë arsye, e shoqëruar me ruajtjen e lirë të saj dhe vendndodhjen në Zelandën e Re miqësore me intimitetin, MEGA mbetet popullor për ngarkimin dhe ndarjen e videove, muzikës dhe përmbajtjeve të tjera pirate..  

Ndërsa MEGA nuk ju lejon të vendosni një fjalëkalim të personalizuar për aksionet e lidhjeve, sa herë që krijoni një lidhje, ai gjeneron (nga ana e klientit) një çelës të deshifrimit për atë lidhje. Ju ose mund të zgjidhni të ndani lidhjen me çelësin e deshifrimit të bashkangjitur, ose thjesht shpërndani çelësin e deshifrimit veç e veç, si do të bëni një fjalëkalim.

Arsyeja që renditëm MEGA prapa pCloud është se përveç avantazhit të njohjes me zero, ndarja e MEGA nuk është dizajnuar shumë mirë (ne kemi një artikull krahasimi pCloud vs MEGA nëse dëshironi të dini më shumë). Ne na pëlqen që ju të mund të ndani dosje dhe t’u lejoni lexim, modifikim dhe qasje të plotë (administratori) atyre.

Sidoqoftë, nuk mund të krijoni lidhje për qasje në dosje, nuk ka pamje për të audituar përmbajtjen që keni ndarë (ekziston një për përmbajtjen e ndarë me ju), nuk ka asnjë mënyrë për të vendosur kufij për shkarkime dhe nuk ka asnjë mënyrë për të monitoruar aktivitetin. Për një përmbledhje të plotë të pëlqimeve dhe pëlqimeve tona, shikoni rishikimin tonë MEGA; Përndryshe, ju mund të regjistroheni për 50GB falas MEGA në MEGA.

Zgjedh zgjedhjet më të mira për sinkronizimin e cloud

Sot, shumica e zgjidhjeve të ruajtjes së cloud marrin të njëjtën qasje kur bëhet fjalë për sinkronizim. Kjo përfshin dosje sinkronizimi për kompjuterë, aplikacione smartphone dhe ndërfaqe të shfletuesit. Ndërsa ngjashmëritë janë të pamohueshme, megjithatë, ka akoma tipare që veçojnë zgjidhjet e shkëlqyera të sinkronizimit nga ato thjesht në rregull.

Një tipar i tillë është mbështetja e platformës. Shumica e zgjidhjeve për ruajtjen e cloud kanë klientë Windows, Mac, Android dhe iOS. Disa gjithashtu kanë mbështetje Linux dhe Windows Phone.

Një veçori tjetër është “sinkronizimi selektiv”. Me sinkronizimin selektiv, mund të fikni sinkronizimin për disa dosje, në mënyrë që të mos ruhen më në pajisjen tuaj. Madhësitë e diskut të ngurtë të laptopëve janë zvogëluar vitet e fundit pasi laptopët ultra të hollë me disqet me gjendje të ngurtë (SSD) janë bërë më të zakonshme, kështu që aftësia për të kontrolluar se cilat skedarë sinkronizohen është bërë më e rëndësishme.

“Sync goditje” është një tjetër veçori që duhet të kërkoni dhe një nga ato që kanë shtuar shumica e zgjidhjeve për ruajtjen e cloud. Kjo veçori ju lejon të kufizoni gjerësinë e brezit të konsumuar nga proceset e ngarkimit dhe shkarkimit në mënyrë që sinkronizimi të mos ndikojë në burimet e sistemit tuaj sa më shumë.

Si sinkronizimi selektiv ashtu edhe fryrja sinkronizuese zakonisht menaxhohen nga ikona e shiritit të detyrave të klientit të ruajtjes nëse është e mundur.    

Një tipar shumë më pak i zakonshëm i sinkronizimit është kopjimi i skedarëve në nivelin bllok, i cili është një mënyrë për të shpejtuar procesin e sinkronizimit. Normalisht kur ndodh një ndryshim i skedarit, i gjithë skedari ri-kopjohet në cloud dhe çdo pajisje të sinkronizuar. Me kopjimin e skedarit të nivelit të bllokut, vetëm pjesa e ndryshuar e skedarit sinkronizohet. Rezultati neto është se sinkronizimi afrohet më afër në kohë reale.

Vendi i parë: Dropbox

Shumica e zgjidhjeve për ruajtjen e cloud kopjojnë modelin e dosjes sinkronizuese, Drew Houston ëndërroi në udhëtimin e tij me autobus në Chinatown mbi një dekadë më parë, por asnjëra nuk e bën atë si dhe vetë Dropbox, siç mund ta lexoni në rishikimin tonë të azhurnuar të Dropbox.

Dropbox ka klientë desktop për Windows, Mac dhe Linux dhe aplikacione smartphone për iOS, Android dhe Windows Phone. Kjo ju lejon të sinkronizoni një gamë të gjerë pajisjesh.

Avantazhi më i madh që Dropbox ka ndaj konkurrencës, sidoqoftë, është përdorimi i kopjimit të skedarëve të nivelit të bllokut. Ndërsa shumica e zgjidhjeve të mirëfillta rezervë në internet përpunojnë transferimin e skedarëve në blloqe, vetëm disa zgjidhje të tjera për ruajtjen e cloud, të cilat ne dimë të bëjnë të njëjtën gjë. Shtë një nga faktorët që bllokoi peshoren në favor të Dropbox në krahasimin tonë me OneDrive dhe Google Drive.

Dropbox ka gjithashtu qasjen më miqësore ndaj përdoruesit për sinkronizimin selektiv të të gjitha zgjidhjeve të ruajtjes së cloud që ne kemi rishikuar, të cilat në mënyrë të arsyeshme i quan “sync i zgjuar”. Dallimi midis mënyrës se si Dropbox dhe pothuajse për çdo shërbim tjetër është se kur kur fikni sinkronizimin për dosjet e ruajtura në renë e Dropbox, ende mund t’i shihni në dosjen tuaj të sinkronizimit..

Më në fund, Dropbox ju lejon të kontrolloni gjerësinë e brezit të përdorur si për ngarkime ashtu edhe për shkarkime.

Një nga komentet më të shpeshta që dëgjojmë për Dropbox është se si funksionon mirë sinkronizimi në krahasim me shërbimet e tjera, dhe ka një arsye të mirë për këtë. Dropbox ka problemet e saj: sinkronizimi nuk është njëri prej tyre. Dropbox ofron 2 GB falas dhe ne e rekomandojmë atë për çdo nevojë në shkallë të vogël.

  Si ta ktheni EDB në PST në vitin 2023 mënyra e thjeshtë

Vendi i dytë: Amazon Drive

Deri jo shumë kohë më parë, Amazon Drive nuk i lejoi përdoruesit të sinkronizojnë pajisjet. Kjo humbje e ndaloi atë që të konkurronte me të vërtetë me pëlqimet e Dropbox për vëmendjen e përdoruesit, pavarësisht se kishte çmime shumë të mira. Që nga ajo kohë Amazon Drive e ka rregulluar atë problem, dhe tani mund të sinkronizojë pajisjet që ekzekutojnë Windows, MacOS, iOS dhe Android, pasi mund të lexoni në rishikimin tonë të Amazon Drive.

Më mbresëlënëse, është bashkuar Dropbox në ofrimin e kopjimit të skedarëve të nivelit të bllokut, duke kërcyer shumë mundësi të tjera të sinkronizimit të mirë. Amazon gjithashtu mbështet sinkronizimin selektiv, të cilin mund ta konfiguroni duke përdorur ikonën e shiritit të detyrave në Amazon.

Amazon Drive gjithashtu ju lejon të shpejtoni sinkronizimin e automjeteve në rast se gjeni procesin e transferimit të skedarëve që ndërhyn në aktivitetin tjetër të Internetit.

Kur shqyrtuam Amazon Drive një vit më parë, nuk kishte aq shumë që na la përshtypje. Ndërsa ende ka disa çështje, si mungesa e saj e kriptimit dhe versionimit në pushim, puna që zhvilluesit e saj kanë bërë në aftësitë e saj të sinkronizimit janë të dukshme. Vizitoni Amazon Cloud Drive për të marrë 5 GB falas dhe kontrolloni shërbimin për veten tuaj.

Vendi i tretë: Microsoft OneDrive

OneDrive përdor edhe kopjimin e skedarëve në nivelin bllok, por vetëm për skedarët e Microsoft Office. Kjo veçori ishte në hartën e rrugës OneDrive për Q2 217 jo shumë kohë më parë, por u hoq në mënyrë befasuese nga planet në fillim të këtij viti.

Prapëseprapë, përfshirja e kopjimit të nivelit të bllokut për dokumentet e Office është më shumë sesa që merrni me shumicën e shërbimeve të ruajtjes së cloud, dhe përdoruesit e Office Online ose Office 365 do ta shohin atë shpejton në masë të madhe përpjekjet e bashkëpunimit.

OneDrive gjithashtu mbështet sinkronizimin e duhur për të kontrolluar gjerësinë e brezit të përdorur, dhe sinkronizimin selektiv për të kontrolluar se çfarë skedarësh janë ruajtur në hard drive tuaj. Në përgjithësi, është një zgjidhje e mirë, siç mund ta lexoni në rishikimin tonë të OneDrive, por me gjasë nuk do të mundë asnjë tjetër në një luftë të drejtë. Thënë kështu, ajo ofron 5 GB falas nëse dëshironi ta kontrolloni në OneDrive.

Zgjedhja më e mirë e Zgjedhjeve të Internetit të Integruar

Aplikacionet e produktivitetit të punës të lidhura me ruajtjen e cloud ju lejojnë të hapni dhe modifikoni dokumente nga brenda shfletuesit tuaj. Opsionet mund të përfshijnë aplikacione për marrjen e shënimeve, përpunuesit e fjalëve, spreadsheets, ndërtuesit e formave dhe redaktorët e figurave.

Fatkeqësisht, ndërsa aplikacione të tilla përmirësojnë shumë përvojën e ruajtjes së cloud, partneritetet teknologjike midis ruajtjes së cloud dhe zhvilluesve të aplikacioneve deri më tani janë goxha të pakta, të paktën kur bëhet fjalë për ruajtjen e cloud. Ka disa shërbime që i kanë integruar, këto janë të preferuarat tona.

Vendi i parë: Google Drive

Në të vërtetë nuk ka asnjë konkurs: Nëse doni një mjet ruajtjeje cloud me shumë mundësi opsionesh të integruara, Google Drive është mjeti për ju. Google ka bërë partneritete të shkëlqyera në ndërtimin e punës me zhvilluesit për të ndërtuar një bibliotekë aplikacioni që përmban më shumë opsione sesa mund të llogaritnim lehtësisht (pra, shumë më tepër se dhjetë).

Google nuk do të bëjë që të shkosh për të ndjekur aplikacione. Biblioteka e plotë e aplikacionit mund të kërkohet nga Google Drive. Pasi të gjeni një mundësi që dëshironi, integrimi merr një klik.

Shumë nga aplikacionet që do të gjeni janë plotësisht falas. Shembuj përfshijnë:

 • CloudConvert: konvertoni llojet e skedarëve
 • Redaktori Pixlr: kloni PhotoShop
 • WeVideo: redaktor i videos
 • DocuHub: Redaktori PDF

Integrimi kryesor i Google, megjithatë, tashmë është shtuar: Google Docs. Google Docs i referohet paketës së zyrave të Google, e cila disi konfuze përfshin një procesor fjalësh të quajtur edhe Docs. Ai gjithashtu përfshin Fletë, Slide, Forma dhe Vizatime.

Google Docs garon drejtpërdrejt me Microsoft Office Online dhe është po aq miqësor. E nxitur nga aftësitë e shkëmbimit dhe sinkronizimit të skedarëve të Google Drive, lehtëson bashkëpunimin me të tjerët në kohë të afërt në dokumente. Në fakt, është ajo që ne përdorim këtu në Cloudward.net për të prodhuar përmbajtje.

Ka shumë arsye për të ruajtur skedarët në platformat e tjera të ruajtjes së cloud në Google Drive, përfshirë sigurinë. Sidoqoftë, kjo nuk do të thotë që nuk mund të regjistroheni edhe për 15 GB ruajtje pa cloud me Google Drive për të përfituar nga aplikacionet e tij të produktivitetit.

Vendi i dytë: OneDrive

Kur bëhet fjalë për OneDrive vs Google Drive, OneDrive humbet kryesisht sepse nuk ka integrime të palëve të treta në dispozicion të konsumatorëve individual. Së paku, zhvilluesit nuk kanë përfshirë një bibliotekë të palëve të treta të kërkueshme si Google Drive.

Microsoft-i hapi API OneDrive për zhvilluesit përsëri në vitin 2015; duket se deri tani ka rezultuar vetëm në integrime për klientët e biznesit.

Sidoqoftë, OneDrive është integruar me Office Online. Versioni i lirë, i bazuar në shfletues, i Microsoft Office i tij nuk është aq i mirë sa versioni i desktopit, Office 365, por e bën punën. Aplikacionet e disponueshme me Office Online përfshijnë Word, Excel dhe PowerPoint. Gjithashtu i integruar është Microsoft OneNote, një nga aplikacionet më të mira për marrjen e shënimeve që kemi vlerësuar.

OneDrive gjithashtu integrohet me Office 365. Në fakt, plani 1TB OneDrive ju merr Office 365, i cili përfshin Microsoft Access.

Vendi i tretë: Kutia

Kutia është më e orientuar drejt përdoruesve të biznesit, por kompania ka gjithashtu plane personale falas dhe të paguara. Si përdorues personal, ju do të keni qasje në të dy aplikacionet vendase dhe të palëve të treta; për një përmbledhje të plotë, shikoni rishikimin tonë të Kutisë.

Aplikacionet vendase përfshijnë shënimet e kutive dhe redaktimin e kutive. E para, siç mund ta merrni me mend, është një aplikacion për marrjen e shënimeve dhe një gjë e mirë për këtë. Kutia e redaktimit, ndërkohë, përdoret për të redaktuar përmbajtjen e ruajtur. Kërkon përdorimin e aplikacioneve amtare në kompjuterin tuaj, por prapëseprapë ju lejon t’i ndryshoni ato drejtpërdrejt nga shfletuesi juaj.

Sipas Box, çdo lloj skedari që mund të hapet në kompjuterin tuaj mund të hapet nga Box Edit, duke përfshirë: .docx, .xlsx, .pdf, .pptx dhe .txt.  

Kutia gjithashtu ka një bibliotekë të shkëlqyer të aplikacioneve të palëve të treta që ju lejon të kërkoni aplikacione dhe të shfletoni sipas kategorive si bashkëpunimi, menaxhimi i projektit, redaktimi dhe siguria. Ka shumë mundësi për të zgjedhur, duke përfshirë Trello, Office Online, Google Docs dhe DocuSign.

Për dikë që kërkon të përdorë re për të bërë disa punë, Box Personal ka shumë për të ofruar; shërbimi ofron një provë mjaft të mirë, prandaj vizitoni Kutinë dhe regjistrohuni për të marrë një shije.

Zgjedh zgjedhjet më të mira të përgjithshme për ruajtjen e cloud

Dy nga gjërat e para që njerëzit shikojnë kur përpiqen të gjejnë një zgjidhje për ruajtjen e cloud janë sa hapësirë ​​po marrin dhe sa do të kushtojë ajo depozitim. Për shumë njerëz, kjo është gjithçka që ka rëndësi.

Në fakt, shumë shpesh rrinë me depozitë pa cloud. Nuk ka asgjë të keqe në këtë, nëse nuk ju duhen më shumë se disa gigabajt; problemi është, megjithatë, që ju mund të humbasë karakteristika shtesë dhe fleksibilitet.

Fleksibiliteti në këtë rast ka të bëjë me gamën e planeve të çmimeve të ofruara. Shumë plane të ruajtjes së cloud ofrojnë një plan 1TB ose 2TB, dhe ky është ai. Ndërsa kjo mund t’u përshtatet disa përdoruesve thjesht të shkëlqyera, të tjerët mund të kërkojnë vetëm një plan 100 GB, apo edhe vetëm 10GB. Shërbimet e mëposhtme do të ofrojnë diçka për të gjithë, duke mbajtur gjithashtu të ulët kostot e përgjithshme.

Vendi i parë: Drive Amazon

Amazon Drive ka pasur një plan ruajtjeje të pakufizuar për vetëm 60 dollarë në vit. Ai plan u ndërpre në qershor 2023, megjithatë. Tani, Amazon Drive ju jep 1TB për të njëjtin çmim.

Ndërsa heqja e planit të pakufizuar është zhgënjyes, Amazon ende ofron vlerë të shkëlqyeshme në krahasim me konkurrencën. Për shembull, Dropbox dhe Google Drive, të dy kushtojnë 40 dollarë më shumë në vit për të njëjtën sasi të ruajtjes.   

Nëse nuk ju duhen disa ruajtje me vlerë të hard drive-it, Amazon Drive ka një plan 100 GB që do t’ju kthejë 12 dollarë në vit. Edhe Google Drive bën, por është 20 dollarë. Për më tepër, Amazon Drive ka 11 plane të tjera çmimesh, duke filluar nga dy deri në 30 terabajtë.

Shënim anësor, nëse jeni anëtar i Amazon Prime, mund të ruani falas fotografi të pakufizuara falas përmes Amazon Photos, i cili është i lidhur me Drive për qasje të lehtë.

Vendi i dytë: OneDrive

Ju mund të bëni një rast shumë bindës që OneDrive meriton vendin e parë në këtë kategori dhe ne ndoshta nuk do të argumentonim shumë vështirë. Në fakt, do të ishte më së miri të merren në konsideratë Amazon Drive dhe OneDrive bashkautorët e vlerës së përgjithshme.

OneDrive nuk ka pothuajse aq plane ruajtjeje sa Amazon dhe plani i tij 1TB kushton 9 dollarë më shumë në vit. Sidoqoftë, ju merrni edhe Office 365 me të, i cili ju merr versione të shkarkueshëm të Microsoft Word, Excel, PowerPoint dhe Access.

OneDrive gjithashtu ka një plan familjar të quajtur Office 365 Home, i cili është një nga marrëveshjet më të mira në të gjithë ruajtjen e cloud. Për çmimin e asaj që ngarkon Google Drive dhe Dropbox në vit për 1TB të ruajtjes së cloud, ju merrni pesë plane 1TB për pesë përdorues të ndryshëm, secila me Office 365.

  Si të konvertohet OST në PST mënyra e thjeshtë në vitin 2023

Vendi i tretë: Sync.com

E ardhmja e Sync.com do të tregojë fuqinë e biznesit të madh: Amazon dhe Microsoft thjesht e kanë çmuar atë jashtë tregut. Shërbimi nuk ka pothuajse aq mundësi të planit personal sa Amazon Drive ose OneDrive. Në fakt, ai ka vetëm dy: një plan 500 GB dhe një plan 2TB.

Plani 50 GB i Sync.com kushton më shumë sesa plani i 50 GB i OneDrive. Të dy kushtojnë më shumë sesa plani 100 GB i Amazon Drive. Me pak fjalë, Sync.com dështon testin e fleksibilitetit. Sidoqoftë, plani 2TB i Sync.com funksionon me vetëm 8 dollarë në muaj, dhe kjo është ajo që e fitoi këtë pikë të tretë.

Ky është vetëm një dollar më shumë sesa plani 1TB i OneDrive dhe rreth 25 dollarë më pak se Plani 2TB i Amazon Drive. Nëse keni nevojë për më shumë ruajtje 1TB të cloud dhe më pak se 2TB, nuk ka ndonjë mundësi më të mirë për tu gjetur sesa Sync.com.

Zgjedhjet më të mira të sigurisë në re

Kategoria e fundit që do të renditemi është siguria në re. Shumë njerëz kalojnë mbi aspektet e sigurisë së ruajtjes së cloud, të magjepsur nga përvoja ose vlera e përdoruesit, pavarësisht titujve që godasin rregullisht lajmet. Nëse dëshironi të mësoni më shumë rreth llojeve të kërcënimeve në internet që duhet të kërkoni, ne kemi shkruar një udhëzues të shpejtë të krimit në internet për lexuesit tanë.  

Ekzistojnë një pjesë e vogël e karakteristikave kritike që kërkojmë kur vlerësojmë se sa mirë një shërbim i ruajtjes së cloud mbron të dhënat e përdoruesit. E para nga këto karakteristika është kriptimi, i cili është një mjet për të scrambling skedarët në mënyrë që ata të mos jenë në tekst të thjeshtë.

Klienti i ruajtjes duhet të shifrojë skedarët tuaj përpara se t’i dërgojë në cloud në mënyrë që të mbrohen ndërsa lëvizin nëpër Internet. Kur ata arrijnë në serverin e destinacionit, ata duhet të mbeten të koduar ndërsa janë në pushim mbi ta. Shumica, por jo të gjitha, shërbimet e ruajtjes në cloud ndjekin të dy këta hapa. Dallimi është se disa kompani të ruajtjes së cloud ruajnë çelësat për të deshifruar skedarët tuaj, ndërsa të tjerët ju japin pronësi të plotë.

Ofruesit e ruajtjes në re që ofrojnë kriptim privat, fund-për-fund, quhen ofruesit e njohurive zero. Secila prej zgjedhjeve tona më të mira për ruajtjen e cloud janë gjithashtu në listën tonë të shërbimeve më të mira të cloud me njohuri zero, duke treguar se sa i rëndësishëm është ky lloj i kriptimit.

Ne gjithashtu konsiderojmë sigurinë e qendrës së të dhënave, aq sa jemi në gjendje të bazojmë në informacionin e dhënë në lidhje me ato lehtësira. Ne kemi shkruar një artikull në lidhje me karakteristikat e sigurisë së mirë të qendrës së të dhënave nëse dëshironi të mësoni më shumë.  

Autentifikimi me dy faktorë është një veçori tjetër që ne rekomandojmë të përfitoni, nëse është e disponueshme. Autentifikimi me dy faktorë ju mbron nga hacks e fjalëkalimeve duke kërkuar një kod të veçantë sigurie për t’u hyrë në llogarinë tuaj të ruajtjes së cloud nga një makinë e panjohur. Zakonisht ky kod dërgohet në pajisjen tuaj celular.

Ka karakteristika të tjera, më pak të zakonshme të sigurisë që ne nuk do të diskutojmë këtu, por do të paraqiten nëse aplikohen kur diskutojmë për zgjedhjet tona, më poshtë.

Vendi i parë: Sync.com

Sync.com ka qenë zgjedhja jonë për zgjidhjen më të sigurt për ruajtjen e cloud pothuajse që kur kemi filluar ta rishikojmë atë. Në fakt, ne i dhamë asaj një 100 nga 100 të përsosur për kategorinë e “politikës së sigurisë dhe intimitetit” në rishikimin tonë të azhurnuar së fundmi dhe ne ju rekomandojmë që të gjithë të interesuar për sigurinë të vizitojnë Sync.com dhe të regjistroheni; nuk ka shërbim më të sigurt.

Sync.com është zero njohuri si parazgjedhje. Ju nuk keni paguar më shumë për përfitimin e kriptimit privat ose nuk ndërmerrni ndonjë hap të veçantë për ta ndezur atë. Kjo mbrojtje shtrihet si në përmbajtjen e skedarit ashtu edhe në metadata. Jo vetëm kaq, aksionet e skedarëve janë gjithashtu njohuri zero. Kjo do të thotë që kompania nuk mund të skanojë dhe lexojë skedarët tuaj për qëllime të marketingut ose ndonjë gjë tjetër.

Protokolli i kriptimit i përdorur nga Sync.com për të përhapur të dhënat tuaja është AES 256-bit. AES protokolli më i zakonshëm që përdoret sot, megjithëse shumë shërbime i përkasin AES 128-bit. Sido që të jetë, nuk ka asnjë mënyrë praktike për të goditur AES. Shtë vlerësuar se një goditje brutale e një çelësi encryption AES (128-bit ose 256-bit) do të duhej miliarda vjet.

Fjalëkalimet janë çështje tjetër. Për të mbrojtur kundër mundësisë që dikush të prish fjalëkalimin tuaj dhe të hyjë në të dhënat tuaja, Sync.com ju lejon të aktivizoni vërtetimin me dy faktorë.

Transmetimet e të dhënave mbrohen gjithashtu duke përdorur tunele TLS dhe çelësat e enkriptimit mbrohen duke përdorur RSA 2048-bit. Sync.com ruan të dhënat në qendrat e certifikuara, të ngurtësuara të SOC-1, të dizajnuara për t’i bërë ballë fatkeqësive natyrore dhe ndërhyrjeve fizike dhe virtuale.

Sync.com bën dy gjëra të tjera që janë shumë të rralla për mjetet e ruajtjes së reve të konsumatorit, madje as veçanërisht të zakonshme për ato të ndërmarrjeve. Së pari, kjo ju lejon të largoheni nga distanca nga seancat nga shfletuesi juaj i internetit. Së dyti, kjo ju lejon të fshini dosjet e largëta të ndara me përdoruesit e tjerë, të cilat i përmendëm më herët kur diskutojmë për ndarjen e skedarëve.

Nuk ka dyshim që Sync.com është mbreti i kodrës kur bëhet fjalë për sigurinë në re. Zgjedhja jonë e vendit të dytë, megjithatë, mund të jetë gati për të sfiduar atë titull.

Vendi i dytë: SpiderOak ONE

SpiderOak e ka bërë sigurinë e përdoruesit dhe privatësinë pjesë të ADN-së së tij, pasi më parë intimiteti ishte i freskët (d.m.th. pasi që më parë Edward Snowden na kishte pyetur të gjithë ne nëse NSA po përgjonte përmes dosjeve tona personale). Ashtu si Sync.com, kriptimi i njohurive zero është paracaktuar. Kompania nuk ka asnjë interes të mbajë çelësat tuaj të enkriptimit dhe as të regjistrojë metadata të skedarit.

Qendrat e të dhënave SpiderOak ONE janë SAS 70 Type II në përputhje dhe të punësuar nga siguria gjatë gjithë kohës. Qendrat e saj të të dhënave konsiderohen nga niveli III nga Instituti Uptime, që do të thotë se ofron 99,8 përqind disponueshmëri. Kompania gjithashtu ndjek kërkesat e HIPAA për transferimin e të dhënave, megjithëse nuk është e vetë-çertifikuar nga një zyrtar i pajtueshmërisë HIPAA.

Arsyeja kryesore që renditëm SpiderOak ONE më poshtë Sync.com është se ai ende nuk ofron autentifikim dy-faktor për të gjithë klientët. Kjo veçori, megjithatë, është në beta dhe shumë klientë të gjatë kanë tashmë hyrje në të. Ende nuk ka ndonjë fjalë se kur funksioni do t’i jepet të gjithëve.

SpiderOak ONE gjithashtu ju lejon të pastroni të dhënat nga pajisjet e sinkronizuara. Kjo është e dobishme në rastin e pajisjeve të humbura ose të vjedhura. Për një listë të plotë të arsyeve pse na pëlqen, shikoni rishikimin tonë SpiderOak.

Vendi i tretë: pCloud

pCloud ka kriptim me njohuri zero si pjesë e modelit të tij të sigurisë, por jo si parazgjedhje. Offeredshtë ofruar si një shtesë e quajtur pCloud Crypto, e cila kushton 4,99 $ (mund të kurseni 20 përqind duke paguar për një vit më parë).

Avantazhi i enkriptimit opsional me njohuri zero është se ju mund të kontrolloni se cilat dosje kodohen me çelësin tuaj privat dhe cilat jo. Duke mos përdorur kriptimin e njohurive zero, serverët pCloud janë në gjendje të indeksojnë skedarët dhe të ofrojnë aftësi më të përparuara për të punuar me ta, duke përfshirë parathëniet e figurave të vogla dhe aftësinë për të luajtur media në cloud.

pCloud encrypts fotografi me AES 256-bit dhe çelësat encryption me RSA 4096-bit. Qendrat e të dhënave janë të SOC-1 të çertifikuara, megjithëse ato janë të jashtme në vend se të drejtohen nga vetë pCloud.

Ashtu si SpiderOak ONE, pCloud ONE në mënyrë të habitshme nuk mbështet ende vërtetimin e dy faktorëve. Ne jemi këshilluar nga stafi mbështetës i kompanisë që po punohet, për çfarëdo që ia vlen. Megjithatë, përfshirja e sigurisë me njohuri zero e vendos atë përpara shërbimeve të tilla si Dropbox, të cilat ofrojnë siguri me dy faktorë por nuk ju japin mundësinë e kriptimit privat.

Të gjithë ofruesit e ruajtjes në cloud kanë vlerësuar

përfundim

Kategoritë e mësipërme rendisin ruajtjen e cloud bazuar në tiparet që kemi gjetur kanë tendencë të jenë më të rëndësishme për lexuesit tanë dhe përdorimin tonë të ruajtjes së cloud. Sidoqoftë, ka edhe aspekte të tjera të ruajtjes së reve që mund të luajnë një rol më të madh në përcaktimin se cila është zgjidhja për ju. Ndiheshim t’i përfshinim të gjitha në një artikull, megjithatë mund të çonin në një kaos dhe konfuzion shumë.

Thënë kjo, ne kemi shkruar për shumë nga këto aspekte më parë dhe po azhurnojmë dhe shtojmë në listë vazhdimisht. Në të njëjtën kohë, megjithatë, ne mendojmë se Sync.com është shërbimi më i mirë i të gjithë raundeve atje dhe thjesht nuk mund të gabosh duke zgjedhur atë.

Në frymën e ndihmës për të gjithë të gjejnë atë që kërkojnë, këtu janë disa artikuj për të ndihmuar në kërkimin tuaj:

 • Ruajtja më e mirë në re për bashkëpunim
 • Ruajtja më e mirë e cloud për Linux
 • Ruajtja më e mirë në re për disqet e jashtëm të fortë
 • Ruajtja më e mirë në re për ndarje
 • Magazinimi më i mirë në re nga Evropa
 • Ruajtja më e mirë në internet për fotot
 • Ruajtja më e mirë në internet për video
 • Alternativat më të mira të Dropbox

Shpresojmë që të keni pëlqyer të lexoni përmbledhjen tonë të asaj që bën për ruajtjen e mirë të reve dhe çfarë zgjedh ju rekomandojmë. Mbani në mend se ruajtja e reve ndryshon shpesh, kështu që ne presim që renditja jonë do të ndryshojë mjaft. Nëse keni ndonjë pyetje ose sugjerim për opsionet që na kanë munguar, mos ngurroni të na tregoni në komentet më poshtë. Faleminderit per leximin.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me