Ruajtja më e mirë në re për familjet në vitin 2023: Magazinimi, Fëmijët dhe Ju

Përdorimi i ruajtjes së cloud është bërë e zakonshme për shumicën e njerëzve. Sidoqoftë, përpjekja për të menaxhuar një familje në re mund të jetë më e vështirë. Gjetja e ruajtjes më të mirë të cloud për familjen tënde nuk është aq e thjeshtë kur po kërkon ruajtje për pesë persona. Fatmirësisht, kompani si Microsoft dhe Google po e bëjnë më të lehtë menaxhimin e ruajtjes së cloud për të gjithë.

Ka shumë mundësi të ndryshme për ruajtjen e cloud atje, kështu që ne kemi dashur të sigurojmë disa udhëzime kur hartojmë këtë udhëzues më të mirë për ruajtjen e cloud për familjet.

Farë e bën ruajtjen më të mirë të Cloud Family

  1. OneDrive
  2. Google Drive
  3. pCloud
  4. Sync.com
  5. iCloud

Kur i shtoni dinamike ndonjë gjë të re familjes tuaj, është mirë kur nuk shkakton probleme. Magazinimi në re nuk është i ndryshëm. Familja juaj do të ruajë fotografi, video dhe skedarë të tjerë, kështu që ne mendojmë se ruajtja juaj e cloud duhet të jetë e sigurt, e shpejtë, e lehtë për t’u përdorur dhe t’ju japë shumë hapësirë ​​për çmimin.

Për sigurinë, ne kemi parë në autorizimin me dy faktorë (2FA) dhe encryption me njohuri zero. Autentifikimi me dy faktorë është një veçori që kërkon që ju të verifikoni identitetin tuaj duke futur një kod që ju është dërguar. 

Kriptimi i njohurive zero siguron që madje as ofruesi juaj i ruajtjes së cloud nuk mund të hyjë në skedarët tuaj, kështu që ju e dini që informacionet tuaja nuk do të arrihen nga ndonjë palë e tretë.

Këto dy tipare të sigurisë funksionojnë kryesisht – ose plotësisht – në sfond dhe nuk kanë shumë kurbë mësimi, kështu që skedarët tuaj do të qëndrojnë të sigurt pavarësisht nga sa teknik mund të jetë apo jo familja juaj. 

Për të mësuar më shumë rreth njohurive zero dhe shërbimeve më të larta të ruajtjes së cloud që e ofrojnë atë, shikoni listën tonë të ruajtjes më të mirë të njohurive me re.

Së fundmi, ne shikuam karakteristika shtesë, siç janë mjetet e zyrës si Word ose Google Docs, të cilat e bëjnë shumë më të lehtë redaktimin dhe krijimin e dokumenteve në cloud.

Mbani në mend se gjithmonë do të ketë një tregti kur shikoni sigurinë kundrejt funksionalitetit. Ofruesit e ruajtjes në re që përqendrohen më shumë në sigurinë, nuk kanë shumë karakteristika ose mbështetje për aplikacionet e palëve të treta. Për shkak të natyrës së sigurisë në re, softveri duhet të mbyllet kryesisht në mënyrë që t’ju japë mbrojtjen më të mirë.

1. Microsoft OneDrive

OneDrive është zgjidhja e ruajtjes së cloud në Microsoft dhe gjithashtu opsioni i vetëm në këtë listë që ka një plan të lirë ruajtjeje të ndërtuar për familjet e mëdha. Kjo, plus përfshirja e paketës së Microsoft Office, e bën OneDrive një përshtatje të përsosur për kolegj dhe studentë të shkollave të mesme, profesionistë të biznesit dhe të gjithë në mes.

OneDrive-file-menaxher

OneDrive mund të arrihet përmes faqes, dosjes sinkronizuese në desktopin ose laptopin tuaj, ose çdo pajisje Android ose iOS. UI përdor një sistem dosjeje, kështu që do të jetë i njohur për shumicën e njerëzve. Mund të ndani skedarë dhe dosje me të tjerët përmes një lidhjeje të përbashkët. OneDrive gjithashtu ju lejon të mbroni me fjalëkalim lidhjet tuaja në mënyrë që ato të jenë të sigurta edhe nëse bien në duar të gabuara.

OneDrive ka katër plane ruajtjeje që variojnë nga 5 GB në 1TB. Plani Home Office 365 është plani i familjes OneDrive dhe ofron secilën prej 1 TB për deri në gjashtë përdorues dhe një total prej 6TB. Plani është 99 dollarë në vit ose 9,99 dollarë në muaj, në varësi të mënyrës se si dëshironi të paguani.

Arsyet e tjera që na pëlqen OneDrive

Plani i familjes ka përfshirë Office 365 Home, kështu që ju keni akses në familjen e produkteve të Office të Microsoft në PC, Mac, tablet dhe smartphone. Microsoft Office është përdorur gjerësisht në të gjithë shkollat ​​dhe botën e biznesit, kështu që pavarësisht nëse ju jeni duke mbajtur një ditar, duke bërë detyra shtëpie ose duke interpretuar të dhëna për punë, Microsoft ju ka mbuluar.

  Ruajtja më e mirë në re për ndarjen e vitit 2023: Zgjidhjet më të mira për ndarjen e skedarëve në cloud

Së bashku me Microsoft Office, OneDrive ka një tjetër veçori të zoti për përdoruesit me PC të shumëfishtë. Duke klikuar në skedën “PC” në OneDrive në një desktop ose laptop, mund të keni qasje në të gjitha skedarët në çdo PC që keni lidhur tashmë.

OneDrive-pc-qasje

Microsoft gjithashtu përfshiu 2FA në OneDrive, megjithëse nuk përdor encryption me njohuri zero, që do të thotë se do të duhet të përdorni një program të palës së tretë si Boxcryptor nëse dëshironi atë veçori të sigurisë. Ju mund të shikoni rishikimin tonë të plotë të Boxcryptor për të mësuar më shumë rreth asaj se si të siguroni OneDrive, si dhe softuer të tjerë në internet.

OneDrive ka një veçori tjetër të sigurisë të quajtur Personal Vault. Me Vault tuaj Personal, ju mund të skanoni dokumente të rëndësishme – të tilla si certifikatat e lindjes, regjistrimet e taksave dhe çdo gjë tjetër që dëshironi të ruheni të sigurt – direkt në dosjen e siguruar. Ekzistojnë edhe veçori shtesë të sigurisë që automatikisht i mbajnë skedarët tuaj të mbrojtur.

Kasaforta juaj personale kërkon 2FA, dhe 20 minuta pasivitet do të bllokojnë automatikisht dosjen, kështu që ju mbroheni nëse aksidentalisht largoheni me diçka të rëndësishme të hapur. Ju mund të përdorni Vault Personal nga të gjitha pajisjet tuaja, dhe skanimi i dokumenteve mund të bëhet nga aplikacioni celular.

2. Google Drive (Google One)

Përzgjedhja e mjeteve dhe shërbimeve në internet të Google nuk ka qenë gjithmonë më e drejta, veçanërisht kur bëhet fjalë për Google Drive dhe planet e tij të ndryshme. Në përpjekje për ta ndryshuar këtë, Google ka mbledhur planet e saj të ruajtjes nën markën Google One, i cili synon të sigurojë mundësi të qarta ruajtjeje për përdoruesit dhe familjet, si dhe përfitime të tjera.

Google Drive mund të arrihet përmes faqes, aplikacionit celular dhe një dosje sinkronizimi Windows ose Mac. Google Drive është gjithashtu i organizuar përmes dosjeve, dhe është e lehtë për të ruajtur dhe për të hyrë në ndonjë nga skedarët tuaj sa herë që dëshironi. Skedarët gjithashtu mund të shpërndahen lehtësisht me të tjerët përmes një lidhjeje.

google-makinë-file-menaxher

Google Drive ka katër plane standarde që shkojnë nga plani i lirë 15 GB deri në 2TB. Të gjitha planet e paguara reklamojnë aftësinë për të shtuar anëtarët e familjes, gjë që e bën Google Drive një mundësi të mirë për familjet që duan të provojnë një plan të lirë ose që kanë kërkesa të ulëta për ruajtje.

Arsyet e tjera që na pëlqen Google Drive

Së bashku me ruajtjen përmes Google Drive, Google One gjithashtu përfshin përfitimet e anëtarëve me të gjitha planet e tij të paguara. Tani për tani, ju mund të merrni zbritje në hotele të zgjedhura kur kërkoni me Google. Ju gjithashtu mund të riktheheni deri në 10 përqind në blerjet e Google Store dhe Google premton se do të vijnë më shumë.

Së bashku me ruajtjen përmes Google Drive, ju gjithashtu keni qasje falas në seritë e Google të aplikacioneve të zyrës me çdo plan. Këto aplikacione ju lejojnë të krijoni dhe modifikoni dokumente direkt nga Google Drive, të bashkëpunoni me përdoruesit e tjerë të Drive dhe më shumë. Google Docs është një tjetër grup i njohur për zyra për shkolla dhe vendet e punës, gjë që shton dobinë e tij.

Google docs

Ashtu si OneDrive, Google përdor 2FA. Gjithashtu si OneDrive, Google nuk ofron kriptim me njohuri zero, që do të thotë se do të duhet të kërkoni mbështetje nga palët e treta për sigurinë shtesë. Boxcryptor gjithashtu do të punojë me Google Drive për ata që kanë nevojë ose duan mbrojtje me njohuri zero. 

Nëse dëshironi të krahasoni OneDrive dhe Google Drive krah për krah, mund të shikoni Dropbox-in tonë kundër Google Drive-it krahasimin OneDrive. Do të keni mundësi të krahasoni Google Drive dhe OneDrive, si dhe Dropbox, një tjetër shërbim kryesor për ruajtjen e cloud, për përdorim të përgjithshëm.

  Shërbimet më të mira të postës elektronike të vitit 2023: Posta me bazë në cloud për të gjithë

3. pCloud

pCloud është një zgjidhje e sigurt për ruajtjen e cloud që përqendrohet më shumë në mbajtjen e llogarisë tuaj të sigurt se çdo gjë tjetër. pCloud gjithashtu ofron një nga planet më interesante të familjes. Në vend që të paguani çdo muaj, ju bëni një pagese një herë 1,400 dollarë, e cila aktualisht shënohet në 500 dollarë në kohën e shkrimit.

pCloud gjithashtu ka një plan interesant falas që ju fillon me 2 GB dhe ju jep më shumë hapësirë ​​për kryerjen e detyrave të thjeshta.

Arsyet e tjera që na pëlqejnë pCloud

Si opsionet e tjera në këtë listë, pCloud ka një UI moderne, të bazuar në dosje, që e bën të thjeshtë ruajtjen dhe gjetjen e skedarëve tuaj. Dokumentet mund të ndahen përmes lidhjeve, kështu që të tjerët mund të kenë qasje të lehtë në albumet fotografike, video dhe skedarë të zgjedhjes suaj. Ju gjithashtu mund të hyni në pCloud nga aplikacioni celular në Android dhe iOS, ose nga faqja.

pcloud-file-menaxher

pCloud gjithashtu ka një mënyrë tjetër për të shkëmbyer skedarë – Transferimi pCloud – i cili nuk kërkon nga askush që të ketë një llogari pCloud. Thjesht shkoni te klienti në internet dhe shtoni skedarin (deri në 5 GB) që doni të ndani dhe një marrës, pastaj shtypni “dërgoni skedarë”. Marrësi merr një email me lidhjen që u lejon atyre të shkarkojnë skedarin.

Skedarët që dërgoni me Transferim pCloud gjithashtu mund të kodohen me një fjalëkalim, në mënyrë që vetëm njerëzit me fjalëkalim të mund të hyjnë në atë që dërgoni. 

Ky opsion është i shkëlqyeshëm për prindërit e moshuar ose gjyshërit të cilët janë më pak teknik por duan të shohin fotografi dhe video familjare pa ndonjë hap shtesë. Për më tepër, fjalëkalimi mund të shtohet ose hiqet, në varësi të nevojave tuaja.

pcloud-transfer

Plani i familjes ju jep hapësirë ​​ruajtjeje 2TB dhe mund të arrihen nga deri në pesë përdorues. Plani është një plan i jetës, kështu që kurrë nuk do të duhet të shqetësoheni për pagimin e pajtimeve ose humbjen e të dhënave tuaja për shkak të një pagese të humbur. Ju gjithashtu mund të zgjidhni se sa ruajtje merr secili përdorues, kështu që një anëtar i familjes i uritur për ruajtje mund të ketë hapësirën e nevojshme.

pCloud përdor 2FA për sigurinë, si dhe encryption me njohuri zero, megjithëse kjo veçori kërkon një tarifë shtesë prej 3,99 $ në muaj. Pasi të paguani dosjen Crypto, çdo gjë që kurseni atje mund të arrihet vetëm nga ju.

Për familjet me shumë ruajtje të mediave, pCloud ofron një lojtar video të integruar dhe një audio player të integruar me krijimin e listave për luajtje.

4. Sync.com

Sync.com është një shërbim themelor i ruajtjes së cloud që është i lehtë për t’u përdorur dhe shumë i sigurt. Sync.com mbështet 2FA, dhe encryption me njohuri zero është aktivizuar jashtë kutisë, duke e bërë Sync.com opsionin më të sigurt për ruajtjen e cloud në listë.

Edhe pse Sync.com nuk ofron teknikisht një plan familjar, plani 4TB me një përdorues të vetëm është i përballueshëm me 180 dollarë në vit. Ju gjithashtu mund të zgjidhni planin e Ekipeve të Biznesit që kushtojnë 180 dollarë në vit për tre përdorues dhe 1 TB depozitë. Planet e biznesit vijnë në 1TB, 4TB dhe 10TB, dhe ato mund të akomodojnë midis dy dhe 100 përdoruesve, në varësi të buxhetit tuaj.

Arsyet e tjera që na pëlqen Sync.com

Sync.com është e lehtë për të lundruar dhe mund të arrihet përmes dosjes sync, Sync.com ose aplikacionit. Ju mund të krijoni dosje të ndara, të cilat mund t’i shtoni njerëzit ose t’i ktheni dosjet e rregullta në dosje të përbashkëta. Skedarët mund të ndahen edhe përmes një lidhjeje, përveç videove individuale ose kujtimeve dhe dokumenteve të tjera.

sync-file-menaxher

Së bashku me ndarjen e lidhjeve, ju lehtë mund të rregulloni lidhjet tuaja me butonin “menaxho lidhjen” për tu mbrojtur me fjalëkalim, të keni kufij të shkarkimit, të jenë vetëm për lexim dhe më shumë.

  Si të kopjoni Windows 7, 8 & 10 në vitin 2023

sync-link

Sync.com mund të mos ketë shumë karakteristika shtesë për shkak të kriptimit të saj me njohuri zero dhe 2FA, por nëse familja juaj vlerëson intimitetin dhe sigurinë mbi të gjitha, nuk mund të mundni Sync.com.

Nëse keni probleme të vendosni midis pCloud dhe Sync.com për ruajtjen e sigurt të familjes, mund të shikoni krahasimin tonë të plotë kokë më kokë në artikullin tonë Sync.com vs. pCloud.

5. iCloud

Nëse jeni duke përdorur një iPhone ose Mac, shanset janë që tashmë të përdorni iCloud në disa kapacitete. iCloud i rezervon kopjet rezervë dhe ruajtjen e fotografive, dhe i menaxhon ata pa probleme në pajisjet e tjera të Apple.

Icingmimet e Apple janë mjaft të drejtpërdrejta me katër plane, dy prej të cilave kanë ndarje familjare: planet 200 GB dhe 2TB.

Arsyet e tjera që na pëlqejnë iCloud

Së bashku me ruajtjen e iCloud Drive, Apple ka përfshirë disa karakteristika të dobishme për përdoruesit e Apple. Me iCloud, mund të mbani të rezervuar të gjitha pajisjet tuaja Apple, të përdorni veçori si Find My iPhone dhe të ndani me lehtësi fotografi me përdoruesit e tjerë të Mac dhe iOS, pavarësisht nëse ato janë në planin tuaj familjar ose jo.

iCloud-makinë

iCloud Drive në vetvete është i thjeshtë për t’u përdorur në një pajisje Mac ose iOS, dhe e vetmja gabim është klienti i tij Windows. Klienti iCloud për Windows është më mirë zhgënjyes dhe ofron shumë pak mundësi për të hyrë në përmbajtjen tuaj.

iCloud-drive-dritare

Një veçori tjetër e kursimit të parave të iCloud është aftësia për të ndarë aplikacionet, muzikën dhe përmbajtjen tjetër me të gjithë në planin tuaj familjar. Kjo u lejon të gjithëve të luajnë lojëra dhe të përdorin aplikacione premium pa pasur nevojë t’i blejnë ato veçmas për secilin person në familjen tuaj.

Mendimet përfundimtare

Magazinimi në re është diçka për të cilën shumica e njerëzve nuk mendojnë. Edhe pse disa janë sigurisht më të mirë se të tjerët, i gjithë softveri i ruajtjes së cloud shërben në thelb të njëjtin qëllim. Kur kërkoni një mundësi të mirë për ruajtjen e cloud, për familjen tuaj, ka shumë pak ato që ofrojnë ruajtje me çmim të mirë për përdoruesit e shumfishtë, së bashku me sigurinë dhe veçoritë e mira.

OneDrive qëndron mbi pjesën tjetër si ruajtja më e mirë e cloud për familjet, me një plan të përballueshëm që ofron 1TB për përdorues deri në gjashtë përdorues, qasje të plotë në paketën thelbësore të Microsoft Office dhe sigurinë e duhur. Google ndjek nga afër, sepse nëse çmimet e Google One janë dhe Google Docs të integruar.

Për familjet me qendër sigurie, pCloud dhe Sync.com janë mundësi të shkëlqyera, me Sync.com që të ketë siguri më të mirë jashtë kutisë. Më në fund, ekziston iCloud, i cili është pothuajse një domosdoshmëri nëse jeni i lidhur me Apple, por është gjithashtu një mundësi shumë e mirë nëse doni të ruani skedarë ose të ndani aplikacionet dhe përmbajtjen e Apple me familjen tuaj.

Nëse jeni kurioz për një mundësi tjetër për të mbështetur fotot e familjes, Amazon Drive – dikur Amazon Cloud Drive – ofron ruajtje të pakufizuar fotografish dhe fitoi vendin e parë në ruajtjen tonë më të mirë në internet për renditjen e fotove. Ruajtja e pakufizuar në cloud e çdo lloji është e rrallë, dhe oferta e ruajtjes së pakufizuar të fotografive në Amazon është në dispozicion me një anëtarësi Kryeministri. Ju gjithashtu mund të shikoni rishikimin tonë të plotë në Amazon Drive këtu. 

Të gjitha opsionet e ruajtjes së cloud në këtë listë kanë një sasi të vogël të ruajtjes falas, kështu që mund t’i provoni ato përpara se të prezantoni një të tërë me familjen tuaj. Nëse jeni duke kërkuar mundësi të tjera për ruajtjen e cloud falas, atëherë lista jonë e ruajtjes më të mirë falas të cloud për vitin 2023 ka 12 sugjerime të shkëlqyera.

Më në fund, nëse ruajtja në re për të gjithë familjen tuaj nuk është mjaft ajo që ju kërkoni, por prapëseprapë doni të shkëmbeni skedarë me familjen dhe miqtë tuaj, ky udhëzues do t’ju ndjekë se si të ndani skedarët në internet në mënyrën e thjeshtë.

Na tregoni mendimet tuaja për zgjedhjet tona më të mira për ruajtjen më të mirë të cloud për familjet në komentet më poshtë. Faleminderit që lexuat.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me