Shërbimet më të mira të postës elektronike të vitit 2023: Posta me bazë në cloud për të gjithë

Ju nuk duhet të kaloni shumë kohë në internet para se të përshëndeteni me një faqe hyrje ose një kuti të madhe për të kërkuar emailin tuaj. Pothuajse çdo uebfaqe për të cilën identifikoheni do të kërkojë adresën tuaj të emailit gjatë regjistrimit. 

Emaili është gjithashtu se si bizneset, miqtë, shkollat ​​dhe vendet e punës ju kontaktojnë. Edhe pse ka shumë mundësi, marrja e një shërbimi email me siguri dhe menaxhim të mirë në kutinë e punës mund të jetë e vështirë.

Me të gjitha informacionet që kalojnë përmes kutisë suaj brenda një dite, është e rëndësishme që ju të keni sigurinë më të mirë dhe se kutia juaj është e lehtë për të lundruar. Megjithëse siguria dhe lundrimi janë të rëndësishme, ne gjithashtu shikuam opsionet e zgjerueshme të ruajtjes, kështu që të keni hapësirë ​​për t’u rritur, nëse ju nevojitet. Ne gjithashtu shikuam ndonjë veçori që shtoi përvojën e përgjithshme.

Në këtë udhëzues, ne do të mbulojmë shërbimet më të mira të postës elektronike. Në fund, ne do të mbulojmë edhe disa mundësi për të shmangur dhe pse.

Shërbimi më i Mirë për Email: Tutanota

Tutanota zë vendin një numër si shërbimi ynë i preferuar i postës elektronike. Shtë e thjeshtë për t’u përdorur, përfshin një funksion kërkimi falas dhe ka hapësirë ​​për zgjerim. Cilat karakteristika të tij funksionojnë mirë, megjithëse dëshirojmë që Tutanota të përfshijë diçka si shtesat e Gmail. Sidoqoftë, duke pasur parasysh natyrën e sigurt të Tutanota, ne mund të kuptojmë pse nuk shkoi në atë rrugë.

Best-Email-Services-tutano-tainbox

Emailet midis llogarive Tutanota kodifikohen automatikisht përmes një çelësi që është krijuar lokalisht në pajisjen tuaj, kështu që as Tutanota – aq më pak kushdo tjetër – ka qasje në postat elektronike tuaja në tranzit. 

Kutia hyrëse në vetvete përdor disa lloje të ndryshme të sigurisë për të mbrojtur informacionin tuaj, duke përfshirë vërtetimin me dy faktorë. Ju mund të lexoni më shumë rreth sigurisë së Tutanota këtu.

Best-Email-Services-tutanota-premium

Përveç planit të tij falas të postës elektronike, Tutanota është shërbimi më i mirë me pagesë i postës elektronike me dy mundësi: premium dhe pro. Plani “premium” ju lejon të përdorni fusha me porosi, rregulla të inbox, kërkim të zgjeruar dhe mbështetje të postës elektronike.

Gjithashtu ju lejon të krijoni deri në pesë pseudonime me email, të cilat janë adresa të përkohshme të postës elektronike që mund t’i ndizni dhe çaktivizoni. Nëse regjistroheni për diçka nga e cila nuk dëshironi spam, një emër tjetër do t’i mbajë kompanitë të mos kenë informacionin tuaj të vërtetë.

Plani “pro” ofron gjithçka që përfshihet në planin “premium”, plus mbështetje me përparësi, ngjyra dhe logo të personalizuara, hyrje të personalizuar të domain dhe forma kontakti. Ju jeni gjithashtu bumps nga pesë pseudonime në 20, të gjitha për $ 75.60 në vit.

Midis të dyve, ne rekomandojmë planin “premium” sepse, me 15 dollarë në vit, ai ofron një vlerë më të mirë, me pesë alias dhe tiparet e domenit të personalizuar.

Ekzistojnë dy plane shtesë për të cilat Tutanota thotë se kanë për qëllim klientët e biznesit. Këto plane kanë të njëjtën kosto dhe karakteristika si planet “premium” dhe “pro” për përdoruesit e përgjithshëm.

plan: falas prim pro
Çmimi: falas 15 dollarë në vit 75.60 dollarë në vit
Storage: 1GB 10GB 10GB
Emrat e postës elektronike: 0 5 20

Ju mund të lexoni më shumë rreth Tutanota dhe të shihni se si grumbullohet kundër ofruesve të tjerë në udhëzuesin tonë më të sigurt të postës elektronike.

Emaili më i mirë Falas: Gmail

Gmail është klienti i postës elektronike të Google. Duke hyrë në një sekondë afër Tutanota, Gmail ofron disa karakteristika që ju lejojnë të personalizoni kutinë tuaj në çfarëdo mënyre që dëshironi. Karakteristika jonë e preferuar është opsioni për të instaluar shtesa që ndryshojnë mënyrën e funksionimit të kutisë suaj.

  Një algoritëm i thjeshtë për të kopjuar disqet tuaja

Best-Email-Services-gmailext

Shtesat janë shtesa që ju lejojnë të përfshini veçori që nuk përfshihen në brendësi brenda kutisë suaj të Gmail. Ka dhjetëra shtesa brenda Gmail që mund të shtojnë siguri shtesë, veçori biznesi dhe më shumë. Ju gjithashtu mund të lidhni shërbime të njohura me Gmail, të tilla si Evernote dhe Dropbox.

Best-Email-Services-gmailext

Gmail ka disa pro dhe kundër në lidhje me sigurinë. Google pranon se mbledh informacion nga postat elektronike që dërgoni dhe merrni, kjo është arsyeja që ne nuk e vendosëm Gmail në vendin e parë. Google gjithashtu nuk ka ndonjë mundësi amtare për kriptimin nga fundi në fund midis përdoruesve të Gmail, megjithëse ka autentifikim dy-faktor.

Gmail është falas me një llogari Google dhe ju jep 15 GB hapësirë ​​ruajtjeje për të ndarë në mes të shërbimeve tuaja të Google. Sidoqoftë, nëse kjo plotësohet, ekzistojnë pesë plane shtesë në dispozicion, duke filluar nga 100 GB për 1.99 $ në muaj në 20TB për 199,99 dollarë në muaj. Ju mund të lexoni më shumë rreth planeve shtesë të Google dhe llogarisë tuaj Google në rishikimin tonë të Google Drive.

Zoho

Zoho, si Google, ofron një tërësi aplikacionesh që i shërbejnë njësoj bizneset dhe përdoruesit individualë. Krijimi i një llogarie ju lejon të keni qasje të kufizuar në aplikacionet e tij, përfshirë Zoho Writer, redaktorin e tij të dokumenteve, Librat Zoho, programin e tij të kontabilitetit dhe Zoho Cliq, aplikacionin e tij të mesazheve të menjëhershme. 

Best-Email-Services-zohoext

Zoho gjithashtu ka disa aplikacione plotësisht të lira të instaluara, të tilla si Notebook Zoho. Ju mund të lexoni më shumë rreth aplikacioneve të Zoho në shqyrtimin tonë të Notebook Zoho dhe shqyrtimin tonë të Librave Zoho.

Kutia hyrëse e Zoho është e lehtë për tu lundruar. Ajo është e ndarë në tre seksione për të shfaqur shiritin anësor, kutinë në postë dhe një email të hapur. Zoho gjithashtu mbështet shtesat brenda kutisë suaj për gjëra të tilla si fatura, shënime dhe abonime për përdoruesit e “primit”. Modaliteti i natës gjithashtu ndihmon nëse po shikoni ekranin tuaj për periudha të gjata kohe në mbrëmje.

Best-Email-Services-zohoext

Zoho përdor disa masa sigurie për të mbajtur emailet dhe informacionet e tjera të sigurta. Kutia hyrëse e juaj është e koduar, kështu që vetëm ju keni qasje në të. 

Kur dërgohet posta midis serverëve të saj, Zoho përdor encryption fund-në-fund, dhe madje ju tregon nëse emaili juaj i dërguar nuk do të jetë i koduar. Jo të gjitha planet e Zoho vijnë me të gjitha masat e tij të sigurisë, prandaj sigurohuni që jeni të kënaqur me planin tuaj.

Llogaria falas e postës elektronike vjen me qasje vetëm në internet në kutinë tuaj, si dhe 5 GB për përdorues dhe një kufi bashkëngjitje 25MB. Ju gjithashtu mund të krijoni deri në pesë përdorues, dhe Zoho do të presë një domain të personalizuar, gjithashtu. Për veçori shtesë dhe siguri, duhet të shikoni dy planet individuale të paguara të Zohos: lite dhe premium.

Mail Lite është vetëm 1 dollarë në muaj dhe, si plani falas, vjen me 5 GB ruajtje, si dhe një kufi bashkëngjitje prej 25MB. Ai gjithashtu ju jep mundësinë e përdorimit të emrave të postës elektronike dhe hyrjes IMAP / POP në klientët me email të palëve të treta. Të gjitha planet “premium” vijnë gjithashtu me qasje në aplikacionet iOS dhe Android.

Mail Premium është vetëm 4 dollarë në muaj dhe vjen me të gjitha përfitimet e njëjta me versionin “lite”, plus 50 GB ruajtje, madhësi bashkëngjitje deri në 250MB dhe siguri të përmirësuar, si dhe mundësinë e kopjimit dhe rivendosjes së postave elektronike. Ju mund të rishikoni në detaje të gjitha planet e Zoho këtu.

  MEGA vs Tresorit: Kush shkel kush në vitin 2023?
plan: Mail Lite Premium i postës Standard (Biznes) Profesionale (Biznes)
Çmimi: 1 dollarë në muaj (i faturuar çdo vit) 4 dollarë në muaj (faturuar çdo vit) 3 dollarë në muaj (faturuar çdo vit) 6 dollarë në muaj (faturuar çdo vit)
Storage: 5GB 50GB 30GB 100GB
Madhësia e bashkëngjitjes: 25MB 40MB deri 250MB 30MB 40MB deri 250MB

Ekzistojnë dy plane shtesë që shtojnë veçori të biznesit të zgjeruar, të cilat mund t’i shikoni këtu. Këto plane ju japin qasje të zgjatur ose të plotë në grupin e aplikacioneve Zoho, si dhe rimëkëmbjen e skedarëve dhe aftësinë për të kërkuar skedarë dhe dokumente në të gjithë organizatën tuaj.

Email iCloud

iCloud është tërësia e aplikacioneve dhe veçorive që furnizojnë produktet e Apple tuaj. Një shërbim i ofruar është iCloud Mail, i cili ka një ndërfaqe që është shumë e lehtë për të lundruar, falë shiritit anësor të pastër dhe faktit që gjithmonë keni akses të menjëhershëm në gjithçka. Thjesht siç është, iCloud Mail ka disa veçori befasuese.

Best-Email-Services-iCloud

Ngjashëm me Tutanota dhe Zoho, iCloud Mail përdor ndarjen tre-palëshe për të shfaqur shiritin anësor, kutinë e postës dhe një email të hapur. Në një desktop, kjo do të thotë që nuk është e nevojshme të lini faqen kryesore për të lexuar emailet tuaja.

iCloud Mail përfshin aftësinë për të krijuar deri në tre pseudonime falas. Kjo ju lejon të keni më shumë kontroll mbi kutinë tuaj, duke e bërë atë në mënyrë që faqet e internetit që regjistroheni të mos kenë akses në adresën tuaj të vërtetë të emailit. 

Ju gjithashtu mund të krijoni rregulla të inbox, kështu që nëse shkoni me pushime, për shembull, automatikisht mund të përgjigjeni me një mesazh që ndalon dërgimin kur pushimet tuaja kanë mbaruar.

iCloud-emërtimet

Siguria me iCloud ka qenë shumë e vështirë në të kaluarën. Në vitin 2014, u shfaqën për publikun imazhe nudo të disa personave të famshëm. Duket se hakerat ishin në gjendje të hynin në llogari specifike të iCloud përmes shërbimit të lidhur të përdoruesve të Gjeni My iPhone, i cili nuk kishte një kufi për pyetjet e fjalëkalimit. 

Kjo në thelb i le sulmuesit të drejtojnë një program për të hamendur fjalëkalimet derisa të gjenin atë të saktë. Si rezultat, Apple zbatoi disa masa të sigurisë, duke përfshirë shtimin e vërtetimit me dy faktorë. Ju mund të lexoni më shumë në lidhje me rrjedhjen dhe sigurinë e iCloud në pasqyrën tonë të cloud dhe sigurisë së Apple.

iCloud vjen me 5 GB ruajtje falas, të cilat mund të përdorni për kopje rezervë, postë, foto dhe iCloud Drive, ndër të tjera. Nëse vini re se 5GB juaj është duke u mbushur, ju mund të rifreskoni në 50 GB, 200GB ose 2TB për 0.99 $, 2.99 $ dhe 9.99 $, përkatësisht. Për më shumë rreth veçorive të tjera të iCloud shikoni rishikimin tonë të iCloud Drive.

Mail.com

Mail.com është një shërbim i thjeshtë për ruajtjen e postës elektronike dhe cloud që është i lehtë për tu mësuar dhe vjen me disa veçori dhe siguri unike. Karakteristika jonë e preferuar është Mbledhësi i Postave, i cili ju lejon të menaxhoni adresa të shumta emaili. Ju gjithashtu keni 2 GB ruajtje në cloud për të ngarkuar skedarë dhe dokumente, të cilat mund të azhurnohen.

Best-Email-Services-mailcom

Mail.com përdor të njëjtën ndarje me tre drejtime që përdorin disa shërbime të tjera të postës elektronike. Versioni i tij falas shfaq reklama të stilit të postës elektronike në kutinë tuaj elektronike, si dhe një reklamë më të madhe që zë pjesën e duhur të ekranit, duke lënë më pak hapësirë ​​për të lexuar emailin tuaj. Reklamat mund të hiqen me një llogari “premium”.

  Dropbox vs Google Drive vs Onedrive: Krahasimi i Tre të Mëdhenjve në vitin 2023

Mail.com përfshin Mbledhësin e Postave në planin e saj të lirë, duke ju lejuar të regjistroheni në llogaritë tuaja elektronike të alternuara, në mënyrë që të mund të lexoni, t’i përgjigjeni dhe t’i fshini postat elektronike nga kutitë e tjera tuaja pa pasur nevojë të lini Mail.com. Ai akseson kutitë e tua të tjera me protokollin e sigurisë SSL.

Best-Email-Services-mail-com-koleksionist

Një tjetër veçori e shkëlqyeshme e Mail.com është aftësia për të krijuar deri në 10 pseudonime me email falas. Ju gjithashtu mund të zgjidhni nga cila adresë të dërgoni postë elektronike nga parazgjedhja, kështu që nëse doni të dërgoni pjesën më të madhe të postave elektronike nga alias, mund ta vendosni lehtësisht.

Për sigurinë, Mail.com përdor një kombinim të protokollit SSL dhe antivirusit të vet që skanon emailet tuaj në hyrje për viruse, të cilat do t’ju ndihmojnë të mbroni ju nga instalimi aksidental i diçkaje që mund të dëmtojë pajisjen tuaj.

Mail.com është i lirë për t’u përdorur, por nëse e shihni veten të dëshironi më shumë, ju mund të zgjidhni një nga dy planet e tyre “premium” ose planin e tyre të ruajtur të depozituar.

Për 29,99 dollarë në vit, plani “premium” largon reklamat, ju jep 10 GB hapësirë ​​ruajtjeje dhe ju lejon të keni akses në postat elektronike tuaj nga pajisje të shumta, si dhe postë elektronike përpara dhe programoni. Ju gjithashtu mund të telefononi ndihmën e tyre telefonike për ndihmë.

Nëse doni më shumë se 10 GB ruajtje, mund të azhurnoni planin tuaj “premium” për të përfshirë 100 GB për 47.87 dollarë në vit, megjithëse kjo kombinim nuk ju jep ndonjë veçori shtesë.

plan:PremiumPremium + 100GB
Çmimi: 29,99 dollarë në vit 47.87 dollarë në vit
Storage: 10GB 100GB
Ads: jo jo

Mentione të pandershme

Ka shumë shërbime të mira emaili atje që vlerësojnë sigurinë tuaj dhe ju japin shumë veçori të shkëlqyera. Fatkeqësisht, ka disa shërbime të postës elektronike që kanë qenë në ujë të nxehtë në të kaluarën, ose për shkelje masive të sigurisë ose për shkaktimin e shumë çështjeve të vogla, si emailet që zhduken. 

Outlook.com – dikur Live.com, dikur Hotmail.com – është shërbimi i postës elektronike të Microsoft. Për më tepër, ankesat për zhdukje të postave elektronike, posta e dërguar automatikisht është duke u filtruar si hedhurina dhe më shumë e bëjnë Outlook diçka për të fshirë.

Yahoo është një tjetër shërbim me email që ne nuk mund ta rekomandojmë për shkak të mungesës së sigurisë së tij. Në vitin 2013, Yahoo ishte gjithashtu viktimë e një hacki mjaft serioz. 

Ndërsa përdoruesit e iCloud ishin viktimat e phishing në shënjestër, arsyeja që ne po e lëmë Yahoo nga kjo listë është se hack-i preku potencialisht të gjitha llogaritë e tij. Kjo dhe e ardhmja e pasigurt e Yahoo e bën atë diçka që ne nuk mund ta rekomandojmë.

Mendimet përfundimtare

Edhe pse ndonjë nga shërbimet e postës elektronike në këtë listë do t’ju lejojë të dërgoni dhe merrni email, Tutanota zë vendin e parë për shkak të angazhimit të saj për sigurinë, si dhe karakteristikat e tij të dobishme. Tutanota është e lehtë për të lundruar dhe ofron plane premium të përballueshme, në mënyrë që të keni hapësirë ​​për tu rritur.

A po përdorni ndonjë nga shërbimet e postës elektronike në këtë listë? Ne do të donim të dëgjonim nga ju, dhe ju mund t’i ndani përvojat tuaja me ne në komentet më poshtë. Faleminderit që lexuat.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me