SpiderOak vs Dropbox: Cili është më i miri për ju në vitin 2020?

Mund të jetë e vështirë të zgjedhësh një shërbim të ruajtjes së cloud, sepse ka kaq shumë në treg. Especiallyshtë veçanërisht e lodhshme kur nuk mund të vendosni midis dy shërbimeve. Thënë kështu, ne në Cloudward.net përpiqemi ta bëjmë më të lehtë për ju. Në këtë artikull, ne do të bëjmë një SpiderOak ONE vs Dropbox kokë më kokë për t’ju ndihmuar të zgjidhni një.

Dropbox është një nga shërbimet më të vjetra të ruajtjes së cloud dhe është në top 10 në krahasimin tonë më të mirë të ruajtjes së cloud. SpiderOak ONE nuk është një shërbim i duhur për ruajtjen e cloud, por një shërbim rezervë cloud me hapësirë ​​ruajtjeje sinkronizuese dhe opsione për ndarjen. ’Shtë në fakt një nga shërbimet më të mira rezervë në internet. Sidoqoftë, është ndër hapësirat më të sigurta të ruajtjes së reve, dhe me të drejtë. Lexoni në lidhje me një ofrues tjetër të sigurt në rishikimin tonë të Sync.com.

Nëse doni një vështrim të thelluar të shërbimeve, këshillohuni me një rishikim të veçantë të SpiderOak ONE dhe rishikimin e Dropbox.

Gjatë pesë raundeve të ardhshme, ne do të krahasojmë shërbimet dhe do t’ju ndihmojmë të vendosni se cili është një përshtatje më e mirë për ju. Në fund të çdo raundi, ne do të shpallim një fitues dhe do të përfundojmë duke emëruar zgjedhjen tonë për shërbimin më të mirë të përgjithshëm.

1

Kostoja e ruajtjes

Kostoja e mirë e ruajtjes përcaktohet nga sesa planet e pajtimit ofrojnë për para. Nëse një shërbim ofron më shumë plane, ka më shumë të ngjarë të gjeni një që i përshtatet nevojave tuaja. Shtë mirë nëse një shërbim ofron një plan ose provë falas, kështu që ju mund ta provoni atë para se të regjistroheni. Nëse jeni duke kërkuar për një pazar, lexoni marrëveshjet tona më të mira në udhëzuesin e ruajtjes së cloud.

SpiderOak ONE ka katër plane premium. Plani 150 GB kushton 5 dollarë në muaj ose 59 dollarë për vitin. Plani 400 GB është 9 dollarë në muaj ose 99 dollarë në vit. Plani i tretë ka vlerën më të mirë sepse ofron 2TB për 12 dollarë në muaj ose 129 dollarë në vit. Plani i katërt ju jep 5TB për 25 dollarë në muaj ose 279 dollarë nëse paguani vitin paraprakisht. Të gjithë ju lejojnë të kopjoni pajisje të pakufizuara.

SpiderOak ONE ka një provë falas 21-ditore, që është kohë e mjaftueshme për të provuar shërbimin, por nuk ofron hapësirë ​​ruajtjeje me të.

Dropbox fillon me Basic, një plan falas që ju jep një ruajtje të mprehtë 2 GB. Mund t’i shtoni asaj në 500MB shtesë me referime, megjithëse. Thënë kështu, ka plane falas me më shumë depozitim, siç mund ta shihni në pjesën më të mirë më të mirë për ruajtjen e cloud.


Dropbox ka dy plane për përdoruesit individualë: Plus dhe Professional. Plus kushton 10 dollarë në muaj për 1TB që është një marrëveshje e mirë, por jo një nga vlerat më të mira në treg. Nëse paguani për vitin, çmimi zbret në 99 dollarë. Kjo ju jep qasje jashtë linje, fshirjen e pajisjes në distancë dhe mbështetje me përparësi në email.

Profesioni kushton 20 dollarë në muaj dhe siguron ruajtje prej 2TB. Ka gjithçka Plus, si dhe kërkimin me tekst të plotë, historinë e versionit 120-ditor, mbështetjen e përparësisë së bisedës, sinkronizimin e zgjuar dhe më shumë. Ekzistojnë çmime më të mira për atë sasi të depozitave, megjithëse.

SpiderOak ONE ka një fleksibilitet të planit të qëndrueshëm dhe planet e tij janë vlera më të mira sesa Dropbox. Fiton këtë raund.

Raundi: Pika e Kostos së Magazinimit për SpiderOak ONE

2

Siguria dhe privatësia

Nuk ka mungesë rreziqesh në internet, kështu që siguria e mirë është një domosdoshmëri. Hakerët nuk do të hezitojnë të synojnë të dhënat tuaja me ransomware ose sulme nga njeriu në mes. Ata mund të përpiqen të vjedhin edhe letrat kredenciale të hyrjes.

Shërbimet në cloud përdorin shumë metoda për të siguruar të dhënat tuaja kundër kërcënimeve të tilla. Ato përfshijnë protokolle që mbrojnë të dhënat tuaja gjatë transferimit dhe enkriptimeve që funksionojnë gjatë tranzitit dhe pushimit. Algoritmet e kriptimit mund të jenë AES 128-bit ose 256-bit.

  Shërbimet më të mira të postës elektronike të vitit 2020: Posta me bazë në cloud për të gjithë

Kriptimi privat siguron që vetëm ju të lexoni të dhënat tuaja dhe protokolli TLS mbron të dhënat tuaja gjatë transferimit. Autentifikimi me dy faktorë është i dobishëm nëse dikush vjedh fjalëkalimin tuaj.

SpiderOak ONE ka një encryption private, fund-në-fund. Ndihmon në mbrojtjen e intimitetit tuaj, por gjithashtu parandalon që shërbimi të mos jetë në gjendje të rivendosni fjalëkalimin tuaj nëse e humbni atë. SpiderOak ONE përdor AES 256-bit për të kriptuar skedarët para se të largohen nga kompjuteri juaj dhe TLS / SSL për t’i mbrojtur ato gjatë-transferimit.

Për të mbrojtur më tej privatësinë tuaj, shërbimi nuk mban një bazë të dhënash qendrore të të dhënave të skedarit tuaj. Në vend të kësaj, krijon një bazë të dhënash lokale në kompjuterin tuaj. Metadata është e koduar kur ndahet midis pajisjeve, që është një qasje nga një koleg i tjetrit që ofron mbrojtje edhe më të madhe të privatësisë.

Megjithëse çdo gjë që ndërhyrës mund të vjedhë është e koduar duke përdorur ciferë të fortë, përpjekjet e sigurisë së SpiderOak ONE nuk mbarojnë këtu. Ajo ka qendra të të dhënave që mund t’i rezistojnë sulmeve virtuale dhe fizike, tërmeteve, përmbytjeve dhe zjarreve. Ato janë SAS 70 Type II në përputhje dhe klasifikohen si Niveli 3 nga Instituti Uptime.

Për fat të keq, nuk ofron autentifikim dy-faktor për përdoruesit e rinj, megjithë disa përdorues të trashëgimisë që e kanë atë.

Spider-vs-Dropbox-Dropbox-i sigurisë

Dropbox ka një histori të keqe me sigurinë sepse u shkel në vitin 2012 dhe u lidh me projektin PRISM në 2013. Ndërmarrja ndërmori masa pas shkeljes, megjithëkëtë, dhe ka siguri shumë më të mirë.

Ajo përdor AES 256-bit në pushim dhe protokollin TLS me AES 128-bit për të mbrojtur skedarët tuaj brenda-tranzitit. Niveli i kriptimit është i mirë, por Dropbox deshifrifikon skedarët tuaj kur të arrijnë në qendrën e tij të të dhënave për të nxjerrë metadata për indeksimin dhe pastaj t’i riptokron ato. Metadatat tuaja do të mbeten në tekst të thjeshtë në një server të veçantë. Ky nuk është skenari më i mirë për privatësinë tuaj, kështu që konsideroni të përdorni Boxcryptor, një shtesë shtesë për encryption. Thënë kështu, Dropbox ofron autentifikim me dy faktorë.

Shtë e qartë se SpiderOak ONE kujdeset shumë më mirë për privatësinë tuaj me encryption private të tij amtare, politikë që shmang ruajtjen e metadata tuaj në serverat e saj dhe qasjen nga kolegët me tjetrin. Fiton këtë raund.

Raundi: Pika e Sigurisë dhe e Privatësisë për SpiderOak ONE

3

Eksperienca e perdoruesit

Shtë më së miri nëse një shërbim ka një përvojë të këndshme dhe të drejtpërdrejtë të përdoruesit që ju lejon të përqendroheni në punën tuaj në vend që të trajtoni aplikacionin. Ju nuk keni nevojë për ndihmë për IT sepse ofruesi ka një ndërfaqe komplekse ose të vjetëruar. Për më tepër, shërbimet e ruajtjes së cloud duhet të punojnë në shumicën e sistemeve operative, si dhe të kenë ndërfaqe tërheqëse dhe intuitive.

Spider-vs-Dropbox-spider-web

Ndërfaqja në internet e SpiderOak ONE ka shumicën e veçorive që ka klienti i desktopit. Uditërisht, nuk ka skedë shtëpi për të treguar aktivitetin e llogarisë tuaj dhe ju nuk mund ta ndryshoni planin tuaj rezervë. Mund të hyni në hapësirën tuaj të sinkronizimit Hive, si dhe të menaxhoni dhe shkëmbeni skedat. Ekziston gjithashtu një skedar i llogarisë, ku mund të ndryshoni informacionin tuaj personal dhe atë të faturimit.

Spider-vs-Dropbox-spider-desktop

Aplikacioni i desktopit SpiderOak ONE është në dispozicion për Linux, macOS dhe Windows. Ndërfaqja e tij është e datuar dhe e ngathët, por, falë natyrës së tij utilitare, është e qartë dhe e drejtpërdrejtë për t’u përdorur. Duhet të kuptoni disa gjëra vetvetiu, siç është fakti që mund të sinkronizoni vetëm dosjet që janë shtuar në planin tuaj rezervë.

Pesë skedat në krye të aplikacionit ju ndihmojnë ta lundroni atë. Ato janë “tabelë”, “rezervë”, “menaxho”, “sinkronizo” dhe “ndajnë”.

“Paneli” është qendra e kontrollit, “rezervë” ju lejon të zgjidhni skedarë për të bërë kopje rezervë dhe “menaxhimi” ju lejon të shkarkoni ose hiqni skedarët nga kopje rezervë.

  Ruajtja më e mirë në internet për fotot në vitin 2020: Ruajtja e Snaps sigurt

“Sync” ju lejon të përdorni hapësirën tuaj të sinkronizimit Hive, e cila sillet rreth dosjes tuaj Hive. Dosja Hive kryen sinkronizime në pajisjet tuaja. Ju nuk mund ta zhvendosni atë, por mund të zgjidhni një dosje tjetër për të vepruar si sinkron. Ne do të preferonim të jemi në gjendje të sinkronizojmë cilindo dosje, jo vetëm ato në rezervën tonë.

“Shpërndani” ju lejon të ndani të dhënat tuaja, por ne do të flasim më vonë.

Aplikacioni i smartphone është i lehtë për t’u përdorur, por është i kufizuar në funksionalitet. Mund të hyni dhe të shkarkoni skedarët tuaj vetëm nga pajisjet e rezervuara. Ju gjithashtu mund ta përdorni atë për të arritur në hapësirën tuaj të sinkronizimit Hive dhe ShareRooms. Shtë në dispozicion për Android dhe iOS.

Spider-vs-Dropbox-Dropbox-web

Përvoja e përdoruesit të Dropbox është elegante dhe reflekton që shërbimi ka qenë në pararojë të kësaj kategorie që prej fillimit.

Klienti në internet ka një ndërfaqe tërheqëse, është një fllad për të lundruar dhe kjo ju tregon informacione në një mënyrë të qartë. Drag-and-drop dhe karakteristikat e tjera e bëjnë atë të rrjedhshëm dhe të këndshëm.

Spider-vs-Dropbox-Dropbox-desktop

Klienti i desktopit është gjithashtu i lehtë për t’u përdorur dhe përbëhet nga një ikonë e sistemit të trayit dhe dosje sinkronizimi. Ai funksionon në Windows, macOS dhe Linux. Ikona e sistemit të trayit tregon njoftimet tuaja, ju mundëson të shkoni shpejt në dosjen tuaj të sinkronizimit, lëshon klientin në internet dhe vendos preferencat tuaja.

Spider-vs-Dropbox-Dropbox-mobile

Aplikacioni celular është gjithashtu i thjeshtë për t’u përdorur dhe funksionon në Android dhe iOS. Kjo ju lejon të ngarkoni fotografi dhe video nga telefoni juaj automatikisht dhe mund të trokitni lehtë mbi “foto” për qasje më të shpejtë në fotografitë tuaja të preferuara. Ju gjithashtu mund të ruani skedarë për qasje jashtë linje dhe të merrni njoftime.

Aplikacioni i desktopit SpiderOak ONE nuk është aq i lehtë për t’u përdorur ose aq i drejtpërdrejtë sa Dropbox. Të dy aplikacionet mobil janë intuitivë, por Dropbox ka më shumë karakteristika, të tilla si ruajtja e skedarëve jashtë linje, zgjedhja e llojeve të fotografive dhe ngarkimet automatike për foto dhe video. Krahasimi në aplikacionet në internet është i ngjashëm – Dropbox është më miqësor për përdoruesit, ka më shumë karakteristika dhe nuk ndihet i çuditshëm.

Raundi: Pika e Përvojës së Përdoruesit për Dropbox

4

Sharing

Pasi skedarët tuaj janë në internet, ju do të keni më shumë se sa ka mundësi t’i ndani ato. Bërja e kësaj duhet të jetë e lehtë dhe e shpejtë dhe duhet të jesh i aftë të shkosh direkt në rrjetet e mëdha sociale, individë dhe grupe. Ju gjithashtu duhet të merrni kontrollet e duhura të përmbajtjes, në mënyrë që të kufizoni qasjen e paautorizuar me mbrojtjen e fjalëkalimit, datat e skadimit dhe lejet.

Spider-vs-Dropbox-spider-Share

SpiderOak ONE mund të gjenerojë një URL që tregon çdo skedar, por do të jetë e vështirë të gjurmohet dhe skadojë automatikisht pas tre ditësh. Një mënyrë më e mirë për të ndarë është të përdorni funksionin e tij “ShareRoom”.

Kjo ju lejon të ndani dosjet me këdo që dëshironi. Sharedo ShareRoom ka një URL unike që mund ta mbroni më tej me një fjalëkalim. Ata që kanë qasje në ShareRoom tuaj mund të shkarkojnë skedarë në dosje që lidhen me të. Megjithëse është një mënyrë e sigurt për të ndarë skedarët dhe dosjet tuaja, ne jemi mësuar me zgjidhjet më miqësore për përdoruesit që shërbimet e tjera të ruajtjes së cloud, siç është Dropbox, ofrojnë.

Kur doni të ndani një skedar ose dosje me Dropbox, ju krijoni një lidhje për të. Ju mund ta dërgoni me email ose ta kopjoni dhe dërgoni me dorë. Për të mbrojtur lidhjen, mund të shtoni një fjalëkalim, datën e skadimit ose të çaktivizoni shkarkimet. Për dosjet, mund të vendosni lejet për “modifikimin” ose “shikimin”. Ka një faqe që ju tregon atë që keni ndarë gjithashtu.

Mund të ndani edhe nga klienti i desktopit. Karakteristika e kërkesës së skedarit ju lejon të ftoni të tjerët, madje edhe ata që nuk përdorin Dropbox, të ngarkojnë skedarët në dosjen tuaj. “Showcase” ju lejon të ndani skedarët tuaj në një faqe me pamje profesionale, që është një shtesë e bukur. Nuk ka asnjë mënyrë për t’u ndarë direkt në rrjetet sociale, megjithatë.

  Ruajtja më e mirë në cloud: Zgjedhja e Shërbimit të duhur në vitin 2020

Dropbox e bën të thjeshtë dhe të thjeshtë për të shpërndarë përmbajtje dhe ka mundësi të forta për kontrollin e përmbajtjes. Shtë e mjaftueshme për të mposhtur SpiderOak ONE në këtë raund.

Raundi: Pika e Ndarjes për Dropbox

5

Karakteristika shtesë

Do të shohim gjithashtu veçori që tejkalojnë standardet standarde për këtë krahasim. Disa shembuj janë vrojtimi dhe riprodhimi i mediave, integrimi me aplikacionet e palëve të treta dhe mjetet e produktivitetit.

SpiderOak ONE është më shumë një shërbim rezervë sesa ruajtje, e cila është një veçori shtesë për qëllimet e kësaj ndeshje. Mund ta përdorni për të kopjuar pajisjet e jashtme të pakufizuara, të cilat janë të dobishme nëse keni një mori prej tyre. Thënë kjo, është për t’u habitur që nuk ju lejon të rezervoni smartphone tuaj.

Një veçori tjetër e dobishme është versionimi, i cili mban versionet e mëparshme të skedarëve tuaj kur bëni një ndryshim. Versionet e reja të skedarit ruajnë vetëm të dhënat që janë ndryshuar nga versionet e mëparshme për të kursyer hapësirë. Ju mund të fshini versionet që nuk ju nevojiten për të zvogëluar hapësirën që ata marrin edhe më tej.

Kur fshini skedarët, ato dërgohen në koshin e sendit të fshirë SpiderOak ONE. Mund të shkoni atje duke përdorur klientin desktop, të cilin do të duhet të bëni për të fshirë me të vërtetë skedarët. Përndryshe, ata do të qëndrojnë atje. Në teknikë, kjo quhet mbajtje e pakufizuar e skedarëve.

Spider-vs-Dropbox-Dropbox-tipare

Dropbox integrohet me Office Online, duke ju lejuar të bashkëpunoni në dokumente. Gjithashtu ju jep një aplikacion të mirë për marrjen e shënimeve të quajtur Dropbox Paper, për të cilin mund të lexoni në rishikimin tonë të letrës së Dropbox. Nëse keni nevojë për një me pak më shumë shënime, ju sugjerojmë të lexoni artikullin më të mirë të aplikacioneve për marrjen e shënimeve.

Mund të luani muzikë dhe video edhe me Dropbox, gjithashtu. Lojtari vendas nuk është i shkëlqyeshëm, por ka disa të mira që integrojnë me shërbimin. Për shkak të kësaj, Dropbox është në listën tonë të ruajtjes më të mirë në re për video.

Sinkronizimi selektiv është në dispozicion, por ne jemi më të dashur për versionin e përmirësuar të quajtur “sync sync”. Kjo ju lejon të fikni sinkronizimin për një dosje, por prapë ta shihni atë në dosjen tuaj të sinkronizimit. Kjo duket e vogël, por, me të, nuk ju duhet të përdorni aplikacionin në internet për të zbuluar se ku janë skedarët tuaj.

SpiderOak ONE dhe Dropbox kanë veçori që pasurojnë përvojën tuaj në re. SpiderOak ONE ju lejon të kopjoni skedarët tuaj, të përdorni versionin dhe mban skedarët tuaj të fshirë për një kohë të pacaktuar. Dropbox integrohet me Office Online, ka riprodhim në media dhe ju lejon të merrni shënime të shoqëruara me skedarë mediatikë me aplikacionin e tij të shënimeve.

Kjo kategori varet nga ajo që ju nevojitet më shumë, por Dropbox bën një punë më të mirë në produktivitet dhe ka riprodhim në media, kështu që ne po e shpërblejmë këtë raund.

Raundi: Karakteristika shtesë Pika për Dropbox

6

Aktgjykimi

Matematika është e qartë: Dropbox ka tre fitore, ndërsa SpiderOak ONE ka vetëm dy. Ndërsa SpiderOak ONE ka siguri më të fortë, kujdeset më mirë për privatësinë tuaj dhe planet e tij ofrojnë vlerë shumë më të mirë, Dropbox ndan më lehtë, ka më shumë veçori produktiviteti dhe një përvojë intuitive të përdoruesit.

Nuk është gjithçka shtesë e thjeshtë, sidoqoftë. Përdoruesit që kanë nevojë për një vlerë të mirë dhe siguri duhet të shkojnë me SpiderOak ONE, veçanërisht në dritën e shkeljeve që Dropbox ka pësuar në të kaluarën. Ata që duan një zgjidhje hibride që u lejon atyre të menaxhojnë ruajtjen e cloud dhe rezervimin në të njëjtën kohë duhet të marrin parasysh SpiderOak, si dhe. 

Whatfarë mendoni për këtë krahasim? A ju ndihmoi të krijoni mendjen tuaj? Na tregoni në komentet më poshtë. Faleminderit që lexuat.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me