Egnyte Connect vs OneDrive për Biznes

Shtë e vështirë për të marrë kushinetat tuaja në botën e gjerë të shërbimeve të ruajtjes së cloud. Kjo është arsyeja pse ne do t’ju ndihmojmë të vendosni me këtë krahasim të Egnyte Connect vs OneDrive për Biznes. Egnyte Connect është ofruesit tanë të përgjithshëm të EFSS, ndërsa OneDrive për Biznes vjen në një pak më të ulët midis ofruesve tanë më të mirë EFSS.

Sidoqoftë, duhet të bëhet një rast i fortë për të dy.

Shërbimet e ruajtjes në re mund të përqëndrohen në faktorë të ndryshëm, të tilla si sinkronizimi, siguria ose shkëmbimi. Ne do të zgjedhim ato më të rëndësishmet dhe t’i përdorim ato për të bërë pesë raunde për këtë kokë më kokë. Sidoqoftë, varet nga ju që të kuptoni se cilat janë më të rëndësishmet për ju.

Nëse keni nevojë për një zgjidhje të thjeshtë për ruajtjen e cloud në vend të një EFSS, lexoni krahasimin tonë të shërbimeve më të mira të ruajtjes së reve. Nëse kjo nuk ju ndihmon, lexoni udhëzuesin më të mirë të shërbimit të ruajtjes së cloud për t’ju ndihmuar në vendimin tuaj.

Ne do të kemi një fitues në fund të çdo raundi, dhe ne do të përfundojmë me një fitues të përgjithshëm për të bërë më të lehtë për ju. Nëse tashmë keni një të preferuar, ju mund t’i referoheni shqyrtimit tonë të veçantë Egnyte Connect dhe rishikimit të OneDrive për Biznes për më shumë informacion.

1

Sync

Shpejtësia juaj e ngarkimit varet nga shërbimi i ruajtjes së cloud, si dhe nga ofruesi i shërbimit tuaj të internetit dhe sa afër jeni me një server. Shtë më së miri nëse shërbimi përdor një algoritëm të sinkronizimit në nivelin bllok për të shpejtuar transferimin e skedarëve që janë ngarkuar tashmë. Nëse nuk do, bashkëpunimi do të jetë shumë më i ngadaltë.

Shtë e shkëlqyeshme nëse mund të kufizoni sa shumë përdor gjerësinë e bandës ose burimet e kompjuterit.

Egnyte Connect zgjati pothuajse 9 minuta për të ngarkuar një dosje 250MB. Shërbimet e tjera zgjasin gjysmën e gjatë. Ngarkimi fillestar është i ngadaltë me zgjidhjet EFSS, megjithëse, dhe shpejtësia e sinkronizimit është më e rëndësishme për bashkëpunim. Në atë rast, shpejtësia e transferimit të Egnyte Connect është e shpejtë falë algoritmit të tij të transferimit në nivelin bllok.

Pasi ta instaloni klientin, ajo shton një dosje sinkronizimi në desktopin tuaj. Përmbajtja që vendosni në të do të sinkronizohet me re. Do të qëndrojë në hard drive tuaj, përveç nëse përdorni funksionin selektues të sinkronizimit, i cili ju lejon të fikni ruajtjen e diskut të ngurtë për dosjet dhe skedarët.

Egnyte ka një klient tjetër desktop të quajtur Egnyte Drive që funksionon si njësi rrjeti. Ju mund ta përdorni atë për të arritur në përmbajtjen tuaj cloud pa e ruajtur në hard drive tuaj. Duhet më shumë kohë për të hapur skedarët tuaj, por është më i sigurt dhe parandalon hyrjen në to nëse dikush vjedh pajisjen tuaj.

Shpejtësitë e OneDrive for Business për ngarkimet dhe shkarkimet fillestare janë në përputhje me shërbimet e tjera, por i mungon një algoritëm i duhur sinkronizimi në nivelin bllok sepse funksionon vetëm me skedarët e Microsoft Office.

Thënë kështu, shërbimi ka një veçori interesante që shumica e të tjerëve nuk e kanë: aftësinë për të bllokuar sinkronizimin për disa lloje skedarësh. Nëse doni një kontroll më të saktë, mund të përdorni sinkronizimin selektiv për të fikur sinkronizimin për dosjet ose skedarët specifikë, si dhe.

  Udhëzues Egnyte Connect

OneDrive për Biznes është më i shpejtë se Egnyte Connect dhe mund të bllokojë përmbajtjen e caktuar nga sinkronizimi, por nuk ka një algoritëm transferimi të nivelit të bllokut që funksionon në të gjitha skedarët. Egnyte Connect bën dhe merr raundin për shkak të saj.

Round: Pika e sinkronizimit për Egnyte Connect

2

Sharing

Do të doni të shkëmbeni skedarët tuaj pasi t’i keni ngarkuar ato, kështu që ndarja duhet të jetë e lehtë, e shpejtë dhe e aftë të shkoni drejtpërdrejt në rrjetet e mëdha sociale, individë dhe grupe individësh. Kontrollet e duhura të përmbajtjes duhet të jenë të disponueshme, gjithashtu, për të mbrojtur aksionet tuaja me datat e skadimit, lejet dhe mbrojtjen e fjalëkalimit.

Me Egnyte Connect, ju mund të gjeneroni lidhje për dosje dhe skedarë, të cilat të tjerët mund t’i përdorin për t’i shkarkuar dhe parë. Lidhja mund të kopjohet dhe ngjitet në rrjetet sociale ose të dërgohet me email. Pasi të krijoni një të tillë, mund ta mbroni atë me një fjalëkalim, të vendosni një datë skadimi, të kufizoni shkarkimet dhe të merrni një njoftim kur përdoret. Ekziston gjithashtu një faqe që tregon atë që keni ndarë.

Nëse dëshironi të ndani dosjet, mund ta bëni këtë duke klikuar butonin “share” të shoqëruar me ta. Pas kësaj, ju mund të ftoni individë ose grupe dhe t’i jepni secilit prej disa lejeve: “pronar”, “të plotë”, “redaktues” dhe “shikues”.

Shikuesit mund të shikojnë dhe shkarkojnë; redaktorët mund të redaktojnë, ngarkojnë dhe shkarkojnë; njerëzit me leje të plotë mund të ngarkojnë, shkarkojnë, modifikojnë dhe fshijnë; dhe pronarët mund të bëjnë gjithçka, si dhe të menaxhojnë lejet.

OneDrive for Business ju lejon të ndani përmbajtje përmes postës elektronike ose duke gjeneruar një lidhje për një skedar ose dosje. Nëse shkoni me lidhjen mund të kufizoni hyrjen tek individë të veçantë, të caktoni datat e skadimit dhe të kufizoni ndarjen e jashtme. Shërbimi ofron mundësi të mjaftueshme për kontrollin e përmbajtjes, por nuk mund të krijojë fjalëkalime të lidhjes.

Ka një kolonë për ndarjen që tregon atë që keni ndarë, por është e papërshtatshme kur ka shumë hyrje. Do të ishte më e dobishme si një pamje e përbashkët “e përbashkët” në të cilën mund të shihni të gjithë përmbajtjen.

Egnyte Connect ka më shumë opsione të kontrollit të përmbajtjes, më shumë pamje miqësore për përdoruesit që tregojnë aksionet tuaja dhe përdorin lejet, kështu që fiton këtë raund.

Raundi: Pika e Ndarjes për Egnyte Connect

3

Aplikacione të produktivitetit

Kjo kategori merret me aplikacionet që mund të përdorni për të rritur produktivitetin tuaj. Disa shërbime kanë aplikacione amtare, ndërsa të tjerët integrohen me mjete të palëve të treta ose ofrojnë një përzierje të të dy qasjeve. Shumë njerëz integrohen me Google Docs ose Office Online për dokumente dhe mbështeten në aplikacionet e palëve të treta për menaxhimin e detyrave, caktimin dhe kështu me radhë.

Në mënyrë të pazakontë, Egnyte Connect ka mjetet e veta të menaxhimit të detyrave për të ndihmuar mbikëqyrjen e bashkëpunimit, por gjithashtu integron me mjetet e palëve të treta, siç është Trello. Plus, mund të punojë me Office Online, Office 365 dhe suita e zyrës së Google.

Ka shumë aplikacione për të zgjedhur, duke përfshirë Konkursin, Okta dhe Raken, dhe shumica janë falas. Shikoni të gjithë listën në bibliotekën e aplikacionit.

  10 zgjidhjet më të mira për ruajtjen e cloud në biznesin tuaj në vitin 2023

Unuditërisht, produktiviteti i OneDrive për Biznes rrotullohet rreth Microsoft Office. Nëse zgjidhni një plan që përfshin Office 365, punonjësit tuaj do të jenë në gjendje të përdorin Outlook, Word, Excel, PowerPoint dhe aplikacione të tjera në suitë.

Edhe nëse nuk keni një plan me Office 365, mund të përdorni Office Online falas. Ai përfshin Word, Excel, PowerPoint dhe OneNote, i cili është një nga aplikacionet më të mira për marrjen e shënimeve në dispozicion.

OneDrive for Business ka një bibliotekë të aplikacioneve të palëve të treta, por është e vështirë të gjesh atë që po kërkon sepse nuk është e kërkueshme. Ekziston gjithashtu një mundësi për të çaktivizuar integrimin me aplikacionet e palëve të treta.

Egnyte Connect ofron një bibliotekë të kërkueshme të aplikacioneve të palëve të treta dhe integrohet me Microsoft Office dhe suita e zyrës së Google. Kjo e bën atë fitues këtë raund.

Raundi: Programet e Produktivitetit Pika për Egnyte Connect

4

siguri

Ka shumë kërcënime në internet, kështu që siguria e mirë është e rëndësishme. Hakerët nuk do të hezitojnë të godasin të dhënat tuaja me ransomware ose sulme nga njeriu në mes, dhe ato mund të synojnë edhe kredencialet tuaja.

Shërbimet e ruajtjes në cloud mbështeten në mënyra të ndryshme për të siguruar të dhënat tuaja kundër kërcënimeve. Autentifikimi me dy faktorë do të ndalojë hakerat që kanë vjedhur fjalëkalimin tuaj për të hyrë në llogarinë tuaj. Edhe nëse një ofrues e ka atë, ju duhet të bëni një fjalëkalim të fortë.

Protokolli TLS mbron të dhënat tuaja brenda-tranzitit, ndërsa kriptimi scrambles skedarët tuaj brenda-tranzitit dhe pushimi për të bërë të pamundur për këdo, por ju që t’i lexoni ato. Punonjësit e ruajtjes në cloud që kanë qasje në çelësin tuaj të enkriptimit mund t’i lexojnë ato, megjithëse, nëse nuk përdorni kriptim privat, nga fundi në fund.

Egnyte Connect përdor encryption AES 256-bit për të mbrojtur skedarët tuaj në pajisjen tuaj lokale, brenda-tranzitimi me protokollin TLS dhe pushimi në serverët e tij. Ashtu si shumë zgjidhje EFSS, nuk përdor kriptim privat sepse duhet të lexojë metadatat tuaja për indeksimin dhe përshpejtimin e përvojës së përdoruesit.

Mund të shmangni atë, megjithëse, nëse përdorni Boxcryptor, një shtesë shtesë për encryption.

Qendrat e të dhënave të Egnyte Connect janë të sigurta kundër ndërhyrës fizikë me kontrolle biometrike, patrulla roje dhe mbikëqyrje 24-orëshe. Nëse preferoni t’i merrni gjërat në duart tuaja, ju mund ta bëni këtë duke zgjedhur të ndërtoni një zgjidhje hibride dhe të ruani të dhënat tuaja në një server personal.

Ka autentifikim dy-faktor për t’ju mbrojtur nëse dikush vjedh fjalëkalimin tuaj, por ju mund të ulni mundësinë e kësaj duke vendosur kërkesat minimale për fjalëkalim. Ju gjithashtu mund të vendosni rotacionin e fjalëkalimit dhe mbylljen e llogarisë, si dhe të përdorni menaxhimin e centralizuar të pajisjes dhe Menaxhimin e tastit Egnyte. Nëse dikush vjedh pajisjen tuaj, mund ta ndaloni të sinkronizohet.

Microsoft është i paqartë në lidhje me masat e tij të sigurisë, por ne e dimë që përdor AES 256-bit encryption në pushim. Protokolli TLS mbron të dhënat tuaja gjatë transferimit dhe algoritmi RSA 2048-bit ruan çelësin tuaj të enkriptimit.

Fatkeqësisht, shërbimi nuk ju lejon të vendosni kërkesat tuaja për fjalëkalim dhe ai paracakton në tetë karaktere të gjata. Mund të kërkoni vërtetim me dy faktorë nëse jeni administratori, megjithatë.

  Xero vs Wave: Të kuptosh më të mirët për vitin 2023

OneDrive për Biznes ka karakteristika të mira sigurie, por Egnyte Connect ka më shumë prej tyre dhe siguron kriptim gjatë të gjitha fazave të transferimit. Fiton këtë raund.

Raundi: Pika e sigurisë për Egnyte Connect

5

Kostoja e ruajtjes

Sa ruajtje që merrni për paratë tuaja është reflektuar në planet e pajtimit. Nëse një ofrues ka më shumë prej tyre, opsionet tuaja do të jenë më të mira. Sa hapësirë ​​ata ofrojnë për çmimin përcakton vlerën e tyre. Nëse jeni duke gjuajtur pazar, lexoni marrëveshjet tona më të mira në ruajtjen e cloud. Shtë mirë nëse mund të përdorni një plan ose provë falas para se të regjistroheni në një shërbim, gjithashtu.

Plani i Ekipit të Egnyte Connect mund të strehojë një deri në tre përdorues. Kushton 10 dollarë për përdorues në muaj dhe siguron ruajtje 1 TB. Kompania synon biznesin me planin, por është mirë edhe për individët.

Nëse keni më shumë përdorues, ju mund të zgjidhni midis tre planeve: Zyra, Biznesi dhe Ndërmarrja. Zyra ofron 5TB hapësirë ​​në internet për 8 dollarë për përdorues në muaj dhe kërkon minimumi pesë përdorues. Për më shumë se 25 përdorues, Biznesi ofron 10TB hapësirë ​​ruajtjeje për 15 dollarë për përdorues në muaj.

Nëse keni më shumë se 100 përdorues, Ndërmarrja ju jep hapësirë ​​ruajtjeje “deri në pakufizim”, kontroll administrativ dhe mbështetje premium. Do të duhet të telefononi Egnyte për të marrë një vlerësim të çmimit, megjithëse. Shihni listën e plotë të veçorive këtu.

OneDrive for Business ka plane të lira dhe nuk kërkon nga përdoruesit të ndajnë hapësirë. Ky është një plus i madh për shërbimin.

OneDrive for Business 1 kushton 60 dollarë për përdorues në vit dhe i jep secilit përdorues 1TB hapësirë ​​ruajtjeje. OneDrive for Business 2 ofron ruajtje të pakufizuar, por kushton dy herë më shumë. Thënë kështu, ju filloni me 1TB dhe duhet të kërkoni më shumë nëse keni nevojë për të.

Office 365 Business Premium kushton 150 dollarë në vit dhe ofron 1TB hapësirë ​​për çdo përdorues, suita Office 365 dhe aplikacione të tjera. Shikoni këtu për listën e plotë të veçorive për të gjitha planet.

Edhe pse Egnyte Connect ka plane që kanë vlerë të mirë, OneDrive për Biznes ka plane të lira që nuk ndajnë hapësirë ​​midis përdoruesve. Ai lloj shërbimi i mundëson asaj të fitojë këtë raund.

Raundi: Pika e Kostos së Stokimit për OneDrive për Biznes

6

Aktgjykimi

Duke marrë parasysh që të dy ofruesit janë ndër shërbimet më të mira për ruajtjen e cloud, do të prisni që ata të jenë në gjendje të shkojnë tek këmbët. Ky nuk është rasti, pasi Egnyte Connect fitoi çdo kategori, por koston e ruajtjes. Nëse ky është shqetësimi juaj kryesor, shkoni me OneDrive për Biznes. Nëse jo, rrini me fituesin tonë të përgjithshëm, Egnyte Connect.

Ka karakteristika të forta sigurie, shumë aplikacione produktiviteti, ndarje të lehtë dhe të sigurt dhe sinkronizim të nivelit të bllokut për të ndihmuar në bashkëpunim. Gjithashtu ju lejon ta përdorni atë si një rrjet të rrjetit dhe të zhvendosni deponimin nga një re në tjetrën.

Fituesi: Egnyte Connect

’Farë merret me këtë krahasim? Cila është më e mira për ju? Na tregoni në komentet më poshtë. Faleminderit që lexuat.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me