Kontabiliteti Online: Pse duhet të bëni librat tuaj në cloud në vitin 2023

Kontabiliteti në internet ka marrë përsipër tregun e programeve të kontabilitetit, me zgjidhje që i përshtaten çdo industri dhe lloji biznesi. Kompanitë e kanë bërë të thjeshtë regjistrimin dhe importimin e të dhënave nga programi juaj aktual. Proceset e automatizuara shkurtohen në kohën e shpenzuar gjatë kryerjes së detyrave rutinë të kontabilitetit dhe kujtesave ju mbajnë në krye të biznesit tuaj.

Ka shumë arsye bindëse për të bërë librat tuaj në cloud duke përdorur cilindo nga ofruesit në zgjedhjen tonë të softuerit më të mirë të kontabilitetit. Nëse keni nevojë të bindeni, ne jemi këtu për t’i shpërndarë ato për ju.

Të dhëna në kohë reale

kontabiliteti online

Bërja e librave tuaj në re do të thotë që kurrë nuk do të duhet të prisni një librashitës për të hyrë në transaksionet tuaja për të ditur sa para keni në bankë. Programet e programeve të kontabilitetit bazuar në cloud sinkronizohen me llogaritë bankare për të tërhequr transaksione. Pasi të keni vendosur rregulla për të përputhur transaksionet me një lloj shpenzimi, paratë që rrjedhin përmes bankës tuaj do të kategorizohen për ju.

Të dhënat në kohë reale ju lejojnë të qëndroni në krye të financave të biznesit tuaj, edhe nëse llogaritari juaj telefonon të sëmurë.

Rezervime të integruara

Përveç mbrojtjes së fshehtë dhe mbrojtjes së të dhënave, ofruesit e programeve të kontabilitetit me bazë cloud ofrojnë rezervë falas. Me serverë të shumtë për rimëkëmbjen e të dhënave, SSL encryption dhe planet e rikuperimit të fatkeqësive, ata mund të mbrojnë më mirë të dhënat tuaja sesa mund të jeni në gjendje të bëni vetë..

Kjo tha, nëse mendoni se është e mençur të regjistroheni për një shërbim rezervë në internet, duhet të shikoni ofruesit tanë më të mirë në internet për udhëzime për bizneset e vogla.

Gjithmonë të dhëna të arritshme

Të dhëna të arritshme

Shumë prej lojtarëve më të mëdhenj në tregun e kontabilitetit me bazë cloud, të tilla si QuickBooks Online dhe FreshBooks, kanë investuar në aplikacione. Pasi të keni shkarkuar një aplikacion në telefonin tuaj dhe të keni hyrë brenda, të dhënat tuaja mund të azhurnohen në kohë reale sepse mund t’i qaseni asaj kudo në çdo kohë.

Ka shumë avantazhe për atë aksesit. Nëse jeni në një vend pune dhe një klient pyet nëse ato kanë faturat e kaluara, mund të kontrolloni aplikacionin në vend që të telefononi një librashitës në zyrë. Disa aplikacione përfshijnë përpunimin e integruar të pagesave, kështu që nëse ata kanë një faturë të detyruar nga e kaluara, ju mund ta mbledhni menjëherë atje.

  Softueri më i mirë për Menaxhimin e Projektit për vitin 2023: Të Bëni atë Me Kosto

Punonjësit e bizneseve të bazuara në projekte që përdorin programe me funksione të integruara të projekteve, të tilla si FreshBooks ose Xero, mund të shënojnë një detyrë të përfunduar ndërsa është në një klient ose të shqyrtojnë një skedar të rëndësishëm. Lexoni artikullin tonë FreshBooks vs Xero për më shumë informacion mbi ato shërbime.

Proceset e automatizuara

Shumë librashitës kryejnë të njëjtat detyra çdo javë ose mujore. Pagesa e qirasë ose energjisë elektrike, faturimi i klientëve dhe barazimi i librave janë shembuj të detyrave që mund të bëhen pa mend dhe të përsëritura, që do të thotë se ato gjithashtu mund të harrohen.

Pavarësisht se sa i mirë është kontabilisti juaj, ata do të marrin ditë të sëmura ose do të zënë me një projekt të rëndësishëm dhe do të anashkalojnë dërgimin e një projekt-ligji. Shumica e programeve të kontabilitetit të mbështetur në cloud lejojnë përdoruesit të automatizojnë këto pagesa në disa hapa. Për më shumë informacion mbi një program që ofron shumë funksione të automatizuara, lexoni rishikimin tonë të FreshBooks.

Softueri i kontabilitetit bazuar në cloud do të dërgojë gjithashtu fatura të përsëritura dhe kujtesë automatike të pagesës me vonesë, si dhe do të caktojë transaksione të llogarisë bankare sipas rregullave që përcaktoni. Proceset automatike zvogëlohen në gabimet e përdoruesit dhe harresën.

Koha e kursimit

kontabiliteti online

Funksionet e kontabilitetit dhe të kontabilitetit janë qendra të kostos sepse nuk gjenerojnë të ardhura për biznesin. Ulja e kohës dhe burimeve që u janë kushtuar atyre çliron burimet për t’i përdorur diku tjetër. Ndërsa proceset e automatizuara në shumicën e softuerëve të kontabilitetit të bazuar në cloud, kursejnë kohë, programet ju japin shumë më tepër.

Bizneset që faturojnë nga ora nuk do të duhet të mbledhin fletë orari letre dhe të dhëna manualisht të dhëna nëse regjistrohen në funksionet e projektit të FreshBooks. Ndjekja e kohës në program, në të cilin punonjësit mund të përdorin përmes aplikacionit, ushqehet në fatura.

Dy konkurrentët, Sage dhe Xero, gjithashtu ofrojnë funksione të projekteve. Nëse doni të mësoni më shumë rreth tyre, lexoni rishikimin tonë Sage dhe rishikimin Xero.

Vendosja e një minimumi riorganizues për një artikull të rëndësishëm të inventarit në softuerin Xero siguron që nuk do të mbaroni kurrë dhe nuk do të humbisni një shitje, plus që nuk do të duhet të shkoni në magazinë për të kontrolluar sasitë. Raportet mbi qarkullimin e inventarit dhe artikujt më të shitur gjithashtu marrin supozimin e vendimit se çfarë të aksioneve.

Me proceset e përsëritura të integruara, përputhja e transaksioneve për deklaratat bankare dhe raportet që gjenerojnë automatikisht nga të dhënat tuaja, bërja e librave tuaj në cloud mund t’ju kursejë shumë kohë.

  Trello vs Asana: Menaxhimi i detyrave dhe projekteve në vitin 2023

Lehtësinë e përdorimit

Ndërsa organizata juaj mund të jetë mjaft e madhe për të punësuar një ekip për të kryer kontabilitetin e tij, për shumë biznese të vogla, pronari është një çmim i të gjitha tregtive dhe grupi i aftësive të tyre mund të mos përfshijë regjistrimin. Lajmi i mirë është se shumica e programeve të kontabilitetit me bazë cloud janë ndërtuar për jo-llogaritarë dhe të njohur për përdorim të lehtë.

Biblioteka e ndihmës e QuickBooks Online përmban udhëzime hap pas hapi me fotografi të ekranit. FreshBooks ngulit këshilla në të gjithë kohën e parë që i përdorni dhe Librat Zoho i bën këshilla të faqeve të arritshme përmes një ikonë të llambës së lehta në softuer. Librat Zoho janë një shërbim më i vogël, por ka zgjidhje të shkëlqyera që i vlejnë të lexohen në përmbledhjen tonë të Librave Zoho.

Ofruesit e mbështetur në cloud ofrojnë këshilla dhe mësime për t’ju ngritur në punë pa asnjë kohë. Lidhje të integruara për të ndihmuar artikujt dhe përkrahjen e bisedës sigurojnë që ju nuk do të duhet të klikoni larg nga regjistrimi i të dhënave tuaja për t’iu përgjigjur pyetjeve tuaja. Nëse përdorni një program tradicional, jashtë kompjuterit tuaj, marrja e ndihmës do të jetë një proces shumë më pak i thjeshtë.

Ndjekja e Performancës së Biznesit

përcjellja e performancës së biznesit

Që një pronar i biznesit të vogël të ketë sukses, ata duhet të qëndrojnë në krye të arkëtimeve dhe detyrimeve të tanishme dhe të jetojnë në të ardhmen, duke planifikuar rritje dhe të ardhura për të mbuluar shpenzimet brenda një muaji ose viti. Me programin e kontabilitetit të bazuar në cloud, mund t’i bëni të dy.

Hyni në cilindo nga programet kryesore dhe do të gjeni një tabelë me një përmbledhje të statusit të biznesit tuaj. Llogaritë e arkëtueshme, të ardhurat neto ose faturat që do të vijnë do të paraqiten në grafikët ose tabelat dhe do të përshkruaj një tablo të qartë të shëndetit të biznesit tuaj.

Raportet financiare paraqesin më thellë, duke kondensuar transaksionet dhe duke i vendosur ato në raporte që mund të analizohen për të udhëhequr vendimet e ardhshme. Nëse është një raport i klientit që krahason vlerësimet me shitjet ose një raport të inventarit të artikujve më të shitur, ato përcaktojnë sasinë e biznesit tuaj. Pasi të mësoni t’i lexoni ato, ato do të bëhen mjete të shkëlqyera për vendimmarrje.

Thellësia e raporteve të ofruara ndryshon në mënyrë të konsiderueshme. Raportet e personalizuara në QuickBooks Online pasqyrojnë më mirë biznesin tuaj sesa raportet standarde që nuk mund të ndryshohen. FreshBooks ka vetëm nëntë raporte standarde, ndërsa Librat Zoho kanë një larmi të gjerë. Për më shumë informacion, lexoni artikullin tonë FreshBooks vs QuickBooks Online.

  Si të promovoni biznesin tuaj në vitin 2023 me Google Ads

Programet e kontabilitetit të mbështetur në cloud bëjnë më shumë sesa gjurmojnë hyrjet dhe daljet e parave. Ata marrin të dhënat tuaja dhe gjenerojnë mjete për të ndjekur performancën e biznesit tuaj dhe planifikojnë për të ardhmen tuaj.

Shkallëzueshmëria

Shumë kompani tradicionale të softuerëve kërkojnë që bizneset të blejnë licenca shtesë për përdoruesit e rinj, gjë që shtohet shpejt.

Planet e çmimeve të ndërmarrjeve me bazë cloud zakonisht lejojnë një numër të caktuar përdoruesish të përdorin programin kompjuterik dhe të paguajnë një tarifë të sheshtë për përdorues për punonjësit shtesë. Për shembull, FreshBooks pranon deri në 500 përdorues në nivelin e saj të parë. Ndërsa ekipi juaj i kontabilitetit rritet, do të jetë shumë më pak e kushtueshme për të sjellë përdorues të rinj në bord.

Një biznes në rritje gjithashtu ka më shumë nevoja të kontabilitetit. Nëse keni filluar të shisni linjat shtetërore ose ndërkombëtarisht, mund t’ju duhet të grumbulloni dhe të vendosni taksën e shitjeve në juridiksione të ndryshme ose të ktheni transaksionet midis monedhave. Ka programe kontabël që ofrojnë të dy.

Nëse zgjidhni programin e duhur të kontabilitetit, do të shkojë me ju.

i lirë

kontabiliteti në re

E zakonshme në të gjithë industrinë, plani i çmimit mujor me tre nivele do të rritet gjithashtu me ju. Shkallët më të ulëta zakonisht zhbllokojnë vetëm hyrjen në disa karakteristika, të tilla si faturimi dhe shpenzimi, me plane mujore më të shtrenjta që shtojnë më shumë përdorues, inventarë ose menaxhim të projektit.

Opsione, të tilla si lista e pagave ose përpunimi i tregtarëve, mund të shtohen për tarifa shtesë mujore ose për transaksione. Ka mjaft konkurrencë në treg që shumica e produkteve dhe shërbimeve të jenë me çmime të ngjashme.

Me çmimet që fillojnë aq të ulëta sa Wave dhe rriten në 60-70 $, programet e kontabilitetit të mbështetur në cloud janë akoma më të lira se sa programet dhe tarifat e licencimit. Për më shumë informacion mbi Vala, shikoni rishikimin tonë të Vala.

Mendimet përfundimtare

Nëse jeni një biznes i vogël dhe i mesëm, ka shumë arsye bindëse për të konsideruar bërjen e librave tuaj në cloud. Me larminë dhe gjerësinë e opsioneve në treg, do të jeni në gjendje të gjeni softver për t’ju përshtatur nevojave tuaja.

Prmimet janë të arsyeshme dhe shkallë me rritjen tuaj, dhe siguria dhe aksesueshmëria e të dhënave tuaja nuk mund të përputhen me softuer të kontabilitetit desktop.

Nëse keni përdorur një program të paketuar softuer, pse po mendoni të kaloni në bërjen e librave tuaj në cloud? Nëse e keni bërë çelësin, çfarë shikoni si të mirat dhe të këqijat? Na tregoni në komentet më poshtë. Faleminderit per leximin.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me