Rezervimi më i mirë në internet për arkivimin në vitin 2023: Ruajtja afatgjatë

Zakonisht përqendrohemi në kopje rezervë të të dhënave, por arkivimi i skedarëve po kopjohet me një kthesë: ju arkivoni skedarë që rrallë duhet të përdorni ose ndryshoni. Një tjetër ndryshim është se duke arkivuar, ju i zhvendosni skedarët tuaj në cloud në vend që t’i kopjoni ato. Kjo ju ndihmon të kurseni hapësirë, kështu që ne kemi vendosur të krijojmë kopjen më të mirë në internet për arkivimin e mbledhjes.

Një përmbysje tjetër është që shërbimet cloud që ofrojnë arkitekturë për kopjim dhe arkivim mund të zvogëlojnë koston e ruajtjes së arkivit tuaj, pasi nuk keni nevojë ta përdorni atë shpesh. Rivendosja kërkon më shumë kohë, sidoqoftë. 

Ky lloj depozitimi zakonisht quhet “ruajtje e ftohtë”, dhe disa nga shërbimet në listën tonë kanë plane që e ofrojnë atë. Të tjerët ofrojnë ruajtjen e rregullt të “nxehtë”, e cila është më e kushtueshme.

Ne kemi zgjedhur shërbimet në këtë listë nga rezervimi ynë më i mirë në internet për mbledhjen e biznesit të vogël, por edhe nga lista më e mirë e rezervave në internet. Nëse jeni këtu gabimisht dhe keni nevojë për ndihmë në zgjedhjen e një shërbimi, këshillohuni me rishikimet e rezervave tona online për alternativa.

Arkivimi i skedarëve tuaj në cloud do të zvogëlojë rrezikun e humbjes së skedarëve tuaj për shkak të një dështimi të hard drive. Për më shumë se çfarë mund të bëjnë shërbimet rezervë, vizitoni bibliotekën tonë online rezervë.

Rezervimi më i mirë në internet për Arkivimin 2023

Whatfarë e bën rezervën në internet më të mirat për ruajtjen e ftohjes

Kriteret tona kryesore në këtë përmbledhje janë vlera sepse është më së miri nëse mund të arkivoni shumë skedarë falas. Në mënyrë ideale, një shërbim gjithashtu duhet të ketë shumë plane sepse kjo ju ndihmon të zgjidhni një që është më i përshtatshmi për nevojat tuaja. Plus, është e shkëlqyeshme nëse ofruesi ofron një plan ose provë falas, në mënyrë që të provoni shërbimin përpara se të vendosni të regjistroheni.

Shërbimi duhet të jetë i lehtë për t’u përdorur. Kjo do të thotë që ju do të jeni në gjendje të arkivoni skedarët tuaj dhe të harroni ato, derisa të keni nevojë për t’iu qasur atyre. Kur kjo të ndodhë, duhet të jeni në gjendje ta bëni atë në një mënyrë të drejtpërdrejtë. Plus, shërbimi duhet të punojë në shumicën e sistemeve operative dhe të sigurojë qasje përmes internetit dhe celularit.

Transferimi i skedarëve tuaj mund të marrë një kohë të gjatë, në varësi të gjerësisë së bandës tuaj, sa afër jeni me një server dhe shërbimin rezervë. Një shërbim me një rrjet global të serverëve zakonisht do të jetë më i shpejtë. Ne gjithashtu na pëlqen të shohim mundësinë për të mundësuar ngarkime me shumë fije.

Siguria në re e një shërbimi rezervë duhet të jetë e fortë. Kjo varet nga niveli i kriptimit të skedarëve, si dhe nga cili protokoll dhe kriptimi mbrojnë skedarët tuaj në tranzit dhe më shumë.

Rezervimi më i mirë në internet për Arkivimin: Acronis Imazhi i Vërtetë

Acronis True Image është një shërbim rezervë i shtëpisë që është në krye të shërbimeve më të mira rezervë në internet. Ajo siguron shumë karakteristika, duke përfshirë një mjet për arkivimin e të dhënave, i cili mund të transferojë skedarët tuaj në cloud dhe të fshijë kopjen lokale.

Acronis True--Image-Backup-Setup-Slider1

Acronis True--Image-Destinacionit-Slider2

Acronis True--Image-Active-Protect-Slider3

Acronis True--Image-Settings-Slider4

Acronis True--image-Tools-Slider5

i mëparshëm

tjetër

Sidoqoftë, para se ta përdorni, do të duhet të pajtoheni ose në planet e saj “të përparuara” ose “premium”. Plani “i avancuar” siguron 250 GB hapësirë ​​rezervë për një kompjuter me 49,99 dollarë në vit. Për një shtesë prej 20 dollarësh, mund të shtoni 250 GB hapësirë ​​ose të shtoni dy kompjuterë, deri në maksimum pesë.

  Dreamhost vs Bluehost: Gjetja e hostit më të mirë në internet në vitin 2023

Plani “premium” ju merr 1TB për 99,99 dollarë në vit. Ju nuk mund të rezervoni më shumë kompjuterë sesa mundeni me planin “të përparuar”, por çdo kompjuter i shtuar rrit çmimin me $ 50. Ju gjithashtu mund të rrisni hapësirën tuaj me 1TB për 40 dollarë në vit, deri në një maksimum prej 5TB. 

Nëse mendoni se Acronis True Image mund të jetë e përshtatshme, ju mund të përdorni provën falas 30-ditore për t’u siguruar që po merrni atë që ju nevojitet.

Ju do të arkivoni skedarët tuaj duke përdorur klientin desktop, i cili ka një dizajn modern dhe intuitiv. Gjithashtu ju jep një mënyrë për të hyrë shpejt në skedarët tuaj të arkivuar nga eksploruesi i skedarëve të sistemit tuaj operativ. Klienti i desktopit është i disponueshëm për Windows dhe macOS, por jo në Linux. Nëse keni nevojë për mbështetje Linux, lexoni rezervën më të mirë në internet për mbledhjen e Linux-it.

Një mënyrë tjetër për të hyrë në hapësirën tuaj të arkivit është nga klienti në internet, i cili është tërheqës dhe i drejtpërdrejtë. Plus, aplikacionet e smartphone për Android dhe iOS janë të lehta për t’u përdorur, dhe ato ju lejojnë të përdorni skedarët tuaj dhe kopjen rezervë, ndërsa jeni në lëvizje.

Arsyet e tjera na pëlqen imazhi i vërtetë i Acronis

Acronis True Image përdor encryption AES 256-bit për të siguruar skedarët në pushim dhe protokolli TLS / SSL mbron të dhënat tuaja në transferim (më shumë rreth tij në krahasimin tonë SSL vs TLS). Plus, Acronis Active Protection 2.0 ju mbron nga sulmet e ransomware. Kriptimi privat është gjithashtu i disponueshëm. 

Nuk ka asnjë autentifikim dy-faktor, i cili është një humbje e madhe. Për shkak të kësaj, sigurohuni që të krijoni një fjalëkalim të fortë.

Acronis ka një rrjet global të pronarëve, të cilët e ndihmuan atë të arrijë shpejtësinë e transferimit të shpejtë në provën tonë. Ju mund t’i shihni rezultatet në rishikimin tonë të Acronis True Image. 

Ne kemi vendosur Acronis në krye falë planeve të saj fleksibël, qasjes së shpejtë në arkivin tuaj, sigurisë së ngurtë dhe shpejtësisë së shpejtë të transferimit.

Rezervim Zoolz Cloud për Biznes

Për dallim nga hyrja e mëparshme, Zoolz Cloud Backup për Biznes është drejtuar, mirë, bizneseve. Thënë kështu, ai siguron arkivim pa çmimet e mëdha që kanë zakonisht shërbimet e kopjes së biznesit.

Klient për desktop në Zoolz

Zgjidhni Auto Auto Zoolz

Programi i kopjimit në shtëpi të Zoolz

Optimizimi i Burimeve Shtëpi Zoolz

Ndërfaqja Online Zoolz Home

i mëparshëm

tjetër

Kjo për shkak se të gjitha planet e saj ofrojnë ruajtje të ftohtë. Plani më i lirë është plani 2TB, i cili shkon për 79,90 dollarë në vit. Nëse keni nevojë për më shumë, mund të regjistroheni në planin 5TB për 199,90 dollarë në vit. Planet më të shtrenjta ju mundësojnë të paguani në muaj. Nëse përfundoni të keni nevojë për ruajtje të nxehtë, mund ta blini atë me shtesa 1TB për 400 dollarë, deri në 4 TB në vit.

Nëse nuk jeni të sigurt për Zoolz, sigurohuni që të përdorni provën e tij 14-ditore falas për t’ju ndihmuar të bëni mendjen tuaj. Ajo vjen me 50 GB ruajtje të nxehtë dhe të ftohtë.

Klienti i desktopit i Zoolz është i disponueshëm për Windows dhe macOS. Dritarja kryesore e tij tregon të gjitha informacionet e nevojshme në lidhje me kopjimin tuaj, dhe butonat në fund ju lejojnë të zgjidhni të dhëna për kopje rezervë, shkulni cilësimet dhe filloni procesin e rivendosjes. Në përgjithësi, klienti i desktopit është i drejtpërdrejtë dhe tërheqës.

Nuk ka aplikacione celulare, por mund të përdorni klientin në internet për të hyrë në kopjen tuaj. Ai tregon shumë informacione ndërsa është i qartë dhe jo mbizotërues. Lexoni më shumë për të gjitha këto në Rishikimin tonë të Rezervës Zoolz për Biznes.

Arsyet e tjera që na pëlqen rezervë cloud Zoolz për biznes

Rezervimi Zoolz Cloud për Biznes mbron të dhënat tuaja përpara se të largohet nga kompjuteri juaj duke përdorur enkriptimin AES 256-bit, dhe ju mund të menaxhoni vetë çelësin e enkriptimit. Plus, Zoolz mbron skedarët tuaj në tranzit duke përdorur protokollin SSL. Sidoqoftë, Zoolz nuk siguron vërtetim me dy faktorë. 

  Asana VS Basecamp: Të kuptosh se cili është më i miri për vitin 2023

Zoolz përdor infrastrukturën AWS të Amazon, por kjo nuk e ndihmoi atë të arrijë shpejtësinë e shpejtë të ngarkimit në testet tona të shpejtësisë. Sidoqoftë, ekziston një modalitet që i kushton të gjithë bandës së disponueshme Acronis True Image dhe gjithashtu një mundësi për të aktivizuar kopje rezervë me shumë fije. Të dyja metodat do të shpejtojnë transferimin tuaj.

Ishte një telefonatë e ngushtë midis Acronis True Image dhe Zoolz Cloud Backup për Biznes, por në fund të fundit vendosëm të vendosim kopjimin Zoolz Cloud të dytë, sepse i mungojnë aplikacionet celularë dhe nuk mund të hyjnë në arkivin tuaj nga desktopi si Acronis mund.

Jottacloud

Jottacloud është një shërbim rezervë cloud dhe rezervë nga Norvegjia që ofron një arkiv online që mund të përdorni për të ngarkuar skedarët tuaj.

Plani “personal” i Jottacloud ofron hapësirë ​​të pakufizuar rezervë. 7.shtë 7.56 dollarë në muaj, por çmimi i zbritur vjetor është 75.58 $, i cili rezulton të jetë 6.30 $ në muaj. 

Jottacloud-homepage-2023

Nëse keni nevojë për një plan për përdorues të shumfishtë, mund të përdorni planet e “familjes” ose “biznes”. Plani më i lirë i familjes ju merr 1 TB për 6,46 dollarë në muaj ose 64,60 dollarë në vit. E njëjta hapësirë ​​për përdoruesit e pakufizuar të biznesit është 10.84 dollarë në muaj, ose 130,13 $ në vit.

Ju duhet të përdorni klientin në internet për të arkivuar skedarët. Kjo sepse klienti i desktopit nuk mund të arkivojë skedarët tuaj dhe është i ngathët. Megjithatë, me klientin në internet, duhet vetëm një klik të vetëm për të hyrë në arkivin tuaj, dhe pastaj mund të ngarkoni skedarët dhe dosjet tuaja në të.

Aplikacionet celulare të Jottacloud janë të këndshme për t’u përdorur, dhe ato ju lejojnë të hyni në arkivin tuaj dhe të kopjoni fotot tuaja. Plus, mund të pastroni telefonin tuaj nga të gjitha fotot që ju keni bërë kopje rezervë. Kjo do të thotë që ju gjithashtu arkivoni edhe për fotot tuaja.

Arsyet e tjera që na pëlqejnë Jottacloud

Jottacloud përdor protokollin TLS / SSL për të mbrojtur skedarët tuaj në tranzit nga kompjuteri juaj në një server. Pasi të jeni në një server, kriptimi AES 256-bit do të përplasë skedarët tuaj në pushim. Nuk është private, sidoqoftë. Thënë kështu, Jottacloud përmban vërtetim me dy faktorë, i cili do të mbrojë kredencialet tuaja.

Qendrat e të dhënave të Jottacloud janë në Norvegji, kështu që distanca juaj nga ajo do të reflektojë në shpejtësinë tuaj të transferimit. Ishim relativisht afër, në Beograd, Serbi, kur testuam Jottacloud, por nëse nuk jeni, ju mund të shpejtoni transferimet tuaja nëse aktivizoni një kopje rezervë me shumë fije.

Jottacloud ka plane çmimi që ofrojnë vlerë të madhe, por i mungon kriptimi privat dhe kërkon që ju të përdorni klientin në internet për të arkivuar skedarët. Thënë kjo, ka më shumë për Jottacloud, pasi mund të lexoni në përmbledhjen tonë të Jottacloud.

IDrive për Biznes

IDrive është një shërbim i aftë për përdoruesit personal dhe të biznesit njësoj. Ajo ofron arkivim të vërtetë, që do të thotë se nuk do t’i fshijë kurrë skedarët tuaj përveç nëse i fshini ato në mënyrë të qartë nga cloud. Falë kësaj, ajo e bëri këtë listë.

IDrive mund të rezervojë pajisje të pakufizuara, dhe të gjitha planet ofrojnë një sasi të barabartë të hapësirës sinkronizuese pasi ato bëjnë hapësirë ​​rezervë.

IDrive-Client-Backup-Slider1

IDrive-Client-Restore-Slider2

IDrive-Client-Scheduler-Slider3

IDrive-Client-Sync-Slider4

IDrive-Client-Disk-Image-Slider5

i mëparshëm

tjetër

Plani i biznesit më të lirë ju merr 250 GB për 74.62 dollarë në vit. Për 500 GB, do t’ju duhet të pini 149.62 dollarë në vit. Planet e mëposhtme shkojnë deri në 12.5TB dhe ju mundësojnë të paguani gjithashtu në muaj.

Ekzistojnë gjithashtu plane personale që ofrojnë 2TB për 52,12 $ në vit dhe 5TB për 74,62 dollarë në vit. Nëse nuk jeni të sigurt që IDrive është zgjedhja e duhur, mund të përdorni planin e tij falas 5 GB për ta provuar atë përpara se të regjistroheni.

  Xero vs Wave: Të kuptosh më të mirët për vitin 2023

Klienti i desktopit IDrive punon në Windows dhe macOS, por jo në Linux. Nuk është ndër klientët më tërheqës, por është i drejtpërdrejtë. Ju gjithashtu mund të përdorni aplikacionin në internet për të ngarkuar skedarët tuaj në hapësirën “sinkronizimi dhe ruajtja në re”, e cila funksionon shumë mirë për arkivimin e skedarëve tuaj. 

Aplikacioni celular është i lehtë për t’u përdorur, falë modelit të tij minimal dhe intuitiv. Ju mund ta përdorni atë për të hyrë në rezervën tuaj dhe afatin kohor të fotografive, si dhe për të kopjuar të dhënat e telefonit tuaj. Për shkak të kësaj, IDrive bëri kopjen më të mirë në internet për mbledhjen e celularit.

Arsyet e tjera që na pëlqen IDRive për Biznes

IDrive përdor protokollin TLS / SSL për të mbrojtur skedarët tuaj në tranzicion dhe 256-bit encryption AES për t’i përplasur ato në pushim. Ju gjithashtu mund të aktivizoni kriptimin privat kur vendosni për herë të parë IDrive.

Autentifikimi me dy faktorë është gjithashtu i disponueshëm dhe mund të çaktivizoni nga distanca sinkronizimin për pajisjet në llogarinë tuaj. Kjo ndihmon nëse dikush vjedh pajisjen tuaj.

IDrive nuk është i shpejtë në ngarkimet fillestare, por mund të përdorni një shërbim korrieri të quajtur IDrive Express për të kopjuar dhe rikuperuar skedarët tuaj. Nëse doni të mësoni më shumë rreth IDrive, lexoni rishikimin tonë IDrive.

Biznesi BigMIND

BigMIND Business është një produkt tjetër nga Zoolz (siç është edhe BIGMind Home). ’Shtë i mbushur me karakteristika dhe ju lejon të arkivoni skedarët tuaj duke përdorur planin e tij të posaçëm të pajtimit të quajtur “arkiv i zgjuar”, i cili siguron 1 TB ruajtje të ftohtë për 40 dollarë në muaj. Plus, mund të mbështesë deri në 50 serverë dhe 500 përdorues. 

Nëse keni nevojë për më shumë hapësirë, mund të shtoni 1TB për 40 dollarë në muaj, deri në 10TB. Plani gjithashtu siguron zbulimin e fotografive AI, e cila është e dobishme nëse jeni duke punuar me foto.

Paneli i desktopit BigMIND

Opsionet e lidhjes BigMIND

Zgjedhja e zgjuar e BigMIND

Programi i rezervimit BigMIND

BigMIND Online Explore Files

i mëparshëm

tjetër

Klienti i desktopit i BigMIND, si ai nga Zoolz Cloud, punon në Windows dhe Mac dhe tregon gjithçka që ju duhet të dini në lidhje me kopjen rezervë tuaj. Në përgjithësi, është e thjeshtë dhe e thjeshtë për t’u përdorur.

Pamja kryesore e klientit në internet është pulti, dhe gjithashtu tregon të gjitha informacionet përkatëse në lidhje me të gjithë kopjen rezervë të biznesit tuaj. Shtë e qartë, tërheqëse dhe e drejtpërdrejtë për t’u përdorur. 

Ju gjithashtu mund të përdorni klientin celular për të ngarkuar të dhëna, përfshirë regjistrat e thirrjeve, kontaktet, fotot, mesazhet, videot dhe llojet e tjera të skedarëve. Plus, mund ta udhëzoni aplikacionin të pastrojë telefonin tuaj me video dhe imazhe nga të cilat jeni rezervuar.

Arsyet e tjera na pëlqen biznesi BigMIND

BigMIND Business menaxhon si parazgjedhje çelësin tuaj të enkriptimit dhe nuk ka asnjë mënyrë për të mundësuar encryption private. Thënë kështu, niveli i kriptimit është AES 256-bit, dhe BigMIND përdor protokollin SSL për të mbrojtur skedarët në tranzit. Plus, vërtetimi me dy faktorë është i disponueshëm për të mbrojtur kredencialet tuaja.

Ne jemi të kënaqur me mënyrën se si performoi BigMIND në testet tona të ngarkimit, por shpejtësia e saj e shkarkimit lë shumë për të dëshiruar. Sidoqoftë, mund të aktivizoni “shkarkimin me shumë fije” për ta shpejtuar atë dhe mund të kaloni në “modalitetin turbo” për të ndarë më shumë bandwidth në BigMIND. Nëse doni të shihni rezultatet e testit të shpejtësisë, lexoni rishikimin tonë të Biznesit BigMIND.

Mendimet përfundimtare

Të gjitha këto shërbime janë të afta të arkivojnë skedarët tuaj, por ndryshimi më i madh vjen nga çmimi, lehtësia e aksesit në arkivin tuaj dhe shpejtësia e transferimit. Falë shpejtësive të shpejta dhe lehtësisë së mirë të përdorimit, ne kemi vendosur Acronis True Image në krye, edhe pse planet e saj ofrojnë më pak vlerë se shërbimet e tjera (duke përjashtuar Biznesin BigMIND).

Nëse fokusi juaj kryesor po paguan më pak për më shumë, shërbimet e tjera në këtë listë janë një zgjedhje e shkëlqyeshme, nëse mund të jetoni me të metat e tyre specifike. A favorizoni ndonjë nga të tjerët më shumë sesa Acronis True Image? Na tregoni të gjithëve në lidhje me të në komentet më poshtë. Faleminderit që lexuat.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me