Softueri më i mirë për Menaxhimin e Projektit për vitin 2023: Të Bëni atë Me Kosto

Softueri cloud mund t’ju ndihmojë të organizoni ekipin tuaj, projektin tuaj dhe jetën tuaj. Ai mund ta bëjë komunikimin më efikas dhe t’ju motivojë për t’i bërë gjërat. Thënë kështu, mund të jetë i kushtueshëm, kështu që ne kemi bashkuar disa opsione falas për ju. Kush e di, ju madje mund të përfundoni duke fituar para duke përdorur programin më të mirë falas të menaxhimit të projektit.

Ne do t’ju ndihmojmë të organizoheni pa shpenzuar asgjë. Mjetet që do të diskutojmë kanë plane të dobishme dhe efektive falas. Nëse nuk keni përdorur kurrë softuer për menaxhimin e projektit, nuk është e vështirë të filloni, dhe falë udhëzuesit tonë, nuk do të keni nevojë as të hapni portofolin tuaj.

Programi më i mirë i Menaxhimit të Projektit Falas 2023

Farë e bën softuerin më të mirë të menaxhimit falas të projektit

Për ta bërë listën tonë, mjetet duhet të ofrojnë shumë vlera në planet e tyre falas. Ne nuk jemi të interesuar në ofertat falas që nuk ju lejojnë të bëni asgjë ose t’ju provoj që të azhurnoni. Ne po kërkojmë mjete funksionale, por nuk kemi mend nëse ato kanë veçori të paguara cilësore, gjithashtu.

Përveç atyre që janë të lirë, ne po kërkojmë të njëjtat cilësi që kërkojmë në të gjithë programet e menaxhimit të projektit. Kjo do të thotë se ne duam të shohim tipare të dobishme, dhe shumë prej tyre. Mjetet duhet të jenë miqësore për përdoruesit, që do të thotë të kesh një ndërfaqe që është e thjeshtë për tu kuptuar dhe e përgjegjshme për informacionin e përdoruesit. Ndihma dhe udhëzimi janë gjithashtu themelorë gjithashtu.

Ne gjithashtu na pëlqejnë shërbimet që janë të forta për sigurinë. Shumë platforma rezervojnë karakteristikat e tyre më të mira të sigurisë për planet e ndërmarrjeve të tyre, kështu që vënia e tyre në dispozicion në planet falas do të shënojë pikë.

E preferuara jonë e përgjithshme është Wrike, e cila ka një grup karakteristikash të shkëlqyera dhe është një mjet me cilësi të lartë, pavarësisht se ka më shumë kurbë mësimi se disa nga rivalët e saj.

Softueri më i mirë për Menaxhimin e Projektit: Fshirje

Wrike është një nga mjetet tona të preferuara dhe u rrah ngushtë nga monday.com uzurpatori jo i lirë në listën tonë të programeve më të mira të menaxhimit të projektit. Shihni se si ata krahasohen drejtpërdrejt në faqen tonë të monday.com vs Wrike.

wrike-new-project

Në planin e lirë të Wrike, mund të hyni në pamjet e bordit dhe listës së tij. Pamjet e saj të tjera janë të mbytura para jush si fruta tantalizuese, duke përdorur tekst të pangopur, kështu që ju mund të merrni një ide se çfarë mund të bëni nëse azhurnoni.

Mund të ndani bordet tuaja deri në pesë shokë skuadre falas. Ju mund të caktoni detyra për veten tuaj, ose ndonjë anëtar të ekipit tuaj.

Temat e gabuara

Shtë e thjeshtë për të personalizuar pamjen e Wrike sepse ka 13 tema në dispozicion. Megjithatë, ato janë vendosur në bazë të çdo përdoruesi, kështu që ju nuk mund t’i ndani ato siç mundeni në Trello. Shtë më mirë nëse doni ta bëni atë të duket ashtu siç dëshironi, por jo edhe aq mirë nëse doni një temë të përbashkët për të gjithë në ekipin tuaj.

Wrike ka shumë mundësi të mira të fshehura në menutë e saj. Ju mund të kopjoni detyrat ose t’i bëni ato të përsërisin automatikisht. Të dy karakteristikat mund të ju kursejnë punë, kështu që ia vlen t’i kontrolloni ato.

Nëse ju pëlqen Wrike dhe zgjidhni të azhurnoni, ai ka shumë veçori të tjera në planet e tij të paguara. Ato përfshijnë pamje shtesë, nën-detyra, menaxhim të varësisë, korrigjim dhe ndjekje kohe.

Wrike gjithashtu ka siguri me cilësi të lartë, dhe ju mund të përdorni vërtetimin me dy faktorë, pa pasur nevojë të azhurnoni. Përdor encryption AES 256-bit për ruajtje, për të cilat mund të mësoni në përshkrimin tonë të kriptimit.

Magazinimi i gabuar

Ju merrni një ruajtje të mirë 2 GB në planin falas të Wrike. Nëse kjo nuk do të jetë e mjaftueshme, shikoni opsionet në artikullin më të mirë të ruajtjes së cloud. Wrike mund të lidhet automatikisht me Google Drive, Box, Dropbox, Microsoft OneDrive dhe YouTube, kështu që ju keni shumë zgjedhje kur bëhet fjalë për shkëmbimin e skedarëve.

  Softueri më i mirë i menaxhimit të projektit për Mac në vitin 2023

Ajo gjithashtu punon me programe të tjera, të tilla si Microsoft Office 365 dhe Slack, kështu që ju mund të integroni flukset e punës tuaj lehtësisht. Përveç aplikacioneve të desktopit për Windows dhe macOS, Wrike ka aplikacione celularë për Android dhe iOS, kështu që mund të përdoret pothuajse kudo.

’Shtë shumë për të pëlqyer këtu, dhe ekipe të vegjël mund të marrin shumë nga Wrike pa u regjistruar në planet e saj të paguara. Lexoni më shumë rreth saj në shqyrtimin tonë Wrike.

Trello

Trello është një mjet me bazë kanban dhe më i lehtë për t’u përdorur në listën tonë. Ajo shtrëngon linjën midis detyrës dhe menaxhimit të projektit. Në fakt, është kaq e thjeshtë sa nuk mund ta kapërcejë atë. Ai ka një gamë të “ngritjeve të energjisë”, megjithëse, nëse doni të përmirësoni.

Në formën e tij themelore, është një nga mjetet më të mira falas dhe shumica e karakteristikave të tij kryesore janë në dispozicion. Ju merrni vetëm një pamje kanban, por mund të bëni shumë me këtë. Ne e përdorim këtu vetë në Cloudward.net.

Qasja kanban konsiston në krijimin e kolonave, të cilat mund t’i quani gjithçka, dhe shtimin e kartave në to, të cilat zakonisht paraqesin detyra. Ju tërheq detyrat nga e majta në të djathtë për të ndryshuar statusin e tyre. Një shembull i zakonshëm është “të bësh”, “të bësh” dhe “bërë”, por mund të bësh kolona për anëtarët e ekipit ose fazat e prodhimit. Lexoni se si të përdorni një udhëzues të bordit kanban për më shumë.

Bordet mund të përdoren në të gjitha llojet e mënyrave krijuese. Ju mund t’i bëni ato publike dhe të shfaqni menutë e restoranteve ose planet e tapicave. Shikoni shembujt në faqen e “frymëzimeve” të Trello për të parë se çfarë është e mundur.

“Fuqia elektrike” ju lejon të shtoni pikëpamje të ndryshme, duke e afruar Trello më afër ato që ofrojnë mjetet e tjera. Ka çuditërisht të fuqishme, prandaj hidhni një sy përmes tyre për të parë se çfarë janë në dispozicion.

Trello Butler

Shtojca “butler” vlen të përmendet sepse ju lejon të automatizoni detyrat që bëni rregullisht. Pavarësisht se është i fuqishëm, ai ka një ndërfaqe të thjeshtë që ju lejon të kombinoni rregullat me veprimet. Në atë mënyrë, ju mund ta bëni atë të bëjë gjëra, të tilla si kartat e lëvizjes nga një kolonë në tjetrën kur ato janë shënuar të plota ose shtoni një listë kontrolli për detyra të reja.

Trello-butler

“Power-ups” gjithashtu ju lejon të ndani të dhëna me platforma të tjera, të tilla si Google Drive, për ruajtje shtesë ose Slack, për të diskutuar gjërat me shokët tuaj të ekipit.

Ju merrni shumë zgjedhje kur bëhet fjalë për rregullimin e bordeve tuaja. Ka afishe dhe një përzgjedhje të madhe të imazheve në sfond për të zgjedhur. Ekzistojnë gjithashtu shumë emojis për tu përdorur për komunikim. Në planet e paguara, ju merrni edhe më shumë mundësi dhe mund të ngarkoni prejardhjen dhe ngjitësit tuaj.

Trello ka vërtetim dy-faktor për të gjithë, me karakteristika më të përparuara të sigurisë për pagimin e klientëve. Planet e saj të paguara fillojnë nga 5 dollarë në muaj për individë ose 9,99 $ për përdorues për ekipet. Kjo nuk është shumë e kushtueshme, por plani i lirë është i shkëlqyeshëm dhe nuk ka detyrim për tu azhurnuar nëse nuk dëshiron.

Trello është një mundësi e shkëlqyer, e thjeshtë për ata që nuk kanë asgjë në buxhet. Për të mësuar më shumë rreth saj, lexoni përmbledhjen tonë të Trello. Udhëzuesi ynë fillestar Trello do t’ju marrë gjithashtu bazat.

asana

Asana është një mjet i arritshëm që ju lejon të përdorni kanbanin e saj dhe të rendisni pamjet falas. Ju gjithashtu mund të përdorni kalendarin e tij, i cili është i dobishëm për organizimin. Plani falas ju lejon të punoni me deri në 15 anëtarë të ekipit, i cili është bujar për një mjet falas.

Ashtu si Trello, ai funksionon edhe si një listë detyrash personale, duke ju ndihmuar të mbani projektet tuaja të organizuara. Shtë gjithashtu një mënyrë e shkëlqyeshme për të mbajtur të gjithë në zyrën tuaj në të njëjtën faqe, dhe oferta falas e Asana është një zgjedhje fantastike për ekipe të vogla.

Detyrat mund të përfshijnë informacione të ndryshme. Përveç titullit dhe përshkrimit, ata mund t’u caktohen përdoruesve, duke pasur një datë të caktuar ose të prishur në nën detyra. Ju gjithashtu mund të bëni komente dhe t’i bashkangjitni skedarë gjithashtu. Ekziston një kufi i madhësisë së skedarit 100MB, kështu që nëse keni nevojë për më shumë se kaq, hidhini një sy ruajtjes sonë më të mirë të cloud për udhëzuesit e skedarëve të mëdhenj.

  Ruajtja më e mirë në re për jofitimprurjet 2023

Festimet Asana

“Festimet” e saj ju shpërblejnë për të bërë gjërat me animacione kafshësh të lezetshme. Do të shihni të gjitha llojet e krijesave që fluturojnë nëpër ekranin tuaj kur e përdorni. Ato shfaqen kur shënoni detyrat si të plota, por jo çdo herë, gjë që shton argëtimin.

asana-festim

Qasja e qetë e Asana e bën atë një zgjedhje të shkëlqyeshme për zyrat ku jeta nuk merret shumë seriozisht. Megjithëse e ndritshme dhe e butë, është një mjet i fuqishëm dhe dizajnerët e tij e kuptojnë se angazhimi është një plus kur njerëzit i investojnë në programet e menaxhimit të projektit.

Nëse vendosni të azhurnoni në planet e paguara, ato fillojnë me 9,99 $ për përdorues në muaj dhe ofrojnë karakteristika të tjera, siç janë varësia, siguria e përparuar dhe afati kohor i Asana-s. Përveç versionit të shfletuesit të saj, Asana ka aplikacione për Android dhe iOS.

Asana ka shumë për të dhe është e thjeshtë për t’u përdorur. Trello është platforma më e lehtë për t’u përdorur, por Asana është një sekondë e afërt dhe siguron më shumë në mënyrën e funksioneve. Ose është një mënyrë e shkëlqyeshme për të filluar me programin e menaxhimit të projektit.

Për më shumë rreth Asana, lexoni përshtypjen tonë të Asana. Nëse vendosni të zhyteni, lexoni udhëzimin tonë të fillestarit Asana për këshilla se çfarë mund të arrini me të.

Freedcamp

Freedcamp ka një plan gjithëpërfshirës falas që ju lejon të bëni shumë pa pasur nevojë të vidhni një qindarkë.

freedcamp-detyrat

Pamja kryesore e tij e “detyrave” është një tabelë Gantt me menaxhim të plotë të varësisë. Ju mund të tërhiqni artikujt përreth, të krijoni varësi duke zvarritur nga sendi në send dhe të rregulloni përmbajtjen e detyrës duke klikuar dy herë për të krijuar një dritare. 

Zhvendosni detyrat përreth dhe do të shihni që pjesët e tjera të projektit lëvizin për të akomoduar ndryshimet tuaja. Sshtë një nga zbatimet më të shpejta, më intuitive të Gantt që kemi parë.

freedcamp-gantt

Ekziston gjithashtu një kalendar dhe një bord diskutimesh, kështu që ju mund të shihni kur gjërat duhet të bëhen dhe të diskutoni detajet e projekteve tuaja në internet.

Ndjekja e Kohës Freedcamp

Ju mund të vendosni piketa për t’i dhënë qëllimet e projekteve tuaja dhe t’i shtoni ato strukturë. Përfshihen tiparet e përcjelljes së kohës, që është një tipar bujar për t’u përfshirë në një plan falas. Kjo ju lejon të mbani nën kontroll sa kohë keni shpenzuar për gjëra. 

Sidoqoftë, kjo faqe duket se është pak më shumë se një regjistër. Ne nuk mund t’i caktonim me lehtësi kohë detyrave që kishim krijuar në pjesën tjetër të pamjeve, përkundrazi duhej t’i jepnim secilës pjesë të kohës një emër me dorë. Nuk është zbatimi më i mirë i përcjelljes së kohës, por është akoma mirë të marrim falas.

Nëse doni të shikoni një platformë që bën ndjekjen dhe vlerësimin e kohës mirë, lexoni rishikimin tonë të Mavenlink. Presin të paguajnë për këtë edhe pse, pasi të keni përfunduar provën e saj falas.

Duhet të theksojmë se disa nga veçoritë që kemi qenë në gjendje t’i përdorim nuk duket se janë të listuara në planin falas në faqen e saj të çmimeve. Ne nuk jemi të sigurt nëse kjo është për shkak se faqja e çmimeve është e vjetëruar ose ato karakteristika nuk çaktivizohen automatikisht deri pas provës falas. 

Sido që të jetë, ne nuk po bëjmë bujë për këtë dhe jemi shumë të lumtur me ofertën falas të Freedcamp. Edhe në planin e tij të lirë ju merrni projekte dhe skedarë të pakufizuar, gjë që na duket mirë. 

Freedcamp ka aplikacione celularë për Android dhe iOS. Ka edhe aplikacione desktopi për Windows dhe macOS të fshehura në faqen e saj të internetit. Lexoni më shumë rreth saj në rishikimin tonë Freedcamp.

ClickUp

Faturuar si një aplikacion për t’i zëvendësuar të gjitha, nuk do të duhet të paguani asgjë për të filluar me ClickUp. Kjo ju jep shumicën e karakteristikave të saj themelore për asgjë. Detyrat dhe menaxhimi i varësisë janë të disponueshme, siç janë kalendari i tij, detyra dhe pamjet e bordit.

Siç thamë në rishikimin tonë, tiparet kryesore të menaxhimit të detyrave të tij janë të shkëlqyera. Ju mund t’i jepni përparësi detyrave dhe t’i bashkoni ato nëse mendoni se jeni mikromanizuar shumë dhe përfundoni me shumë. Kjo ju lejon të krijoni vlerësimet e kohës që mund të krahasohen me rezultatet tuaja aktuale më vonë, gjë që ju ndihmon të merrni më të mirë në parashikimin e kostove të projektit.

clickup-list

Menaxherët gjithashtu do të vlerësojnë pamjen e kutisë së ClickUp, e cila ju lejon të ndani ekranin në kutitë që tregojnë detyrat e caktuara për secilin anëtar. Shtë mirë të dini se çfarë ekipi ka të bëjë, kështu që ClickUp do të jetë me interes të veçantë për shefat që duan të mbajnë me vëmendje gjërat.

  Dreamhost vs Bluehost: Gjetja e hostit më të mirë në internet në vitin 2023

Shënime mbi Klikim

ClickUp ka karakteristika të tjera të dobishme, të tilla si fletoren e saj në fund të djathtë, e cila ju lejon të shkruani kujtesë për veten tuaj ose çdo gjë tjetër që ju gjeni të dobishëm. Lexoni artikullin tonë më të mirë për marrjen e shënimeve nëse ju pëlqen kjo veçori. ClickUp gjithashtu ju lejon të përdorni logon tuaj ose të vendosni skemën tuaj të ngjyrave.

Plani i saj falas ju jep përdoruesve, projekteve dhe hapësirave të pakufizuara. Ashtu si shumë oferta falas, ai ka hapësirë ​​të kufizuar për ruajtje në vetëm 100MB. Ruajtja më e mirë në internet për artikullin e ekipeve do t’ju ndihmojë nëse keni nevojë për më shumë.

ClickUp ju lejon të importoni të dhëna nga disa platforma, të tilla si Asana, Trello dhe Jira. Integrimet e tij përfshijnë Zapier, i cili ju lejon të ndani të dhëna me mbi 1.000 aplikacione. Sidoqoftë, ne kishim probleme me karakteristikën e saj të eksportit, të cilën ne nuk mund të arrinim të funksiononim.

Nëse regjistroheni, ClickUp, me 5 $ për përdorues në muaj për planin më të lirë të paguar, nuk do ta prish bankën. Ju merrni raporte të përparuara, më shumë integrime, ruajtje të pakufizuar dhe heqjen e kufijve të përdorimit për gjëra të tilla si fushat me porosi. Karakteristikat e rritura të sigurisë dhe menaxhimit janë në dispozicion në planet më të shtrenjta.

Përveç aplikacioneve të desktopit dhe celularit, mund të përdorni ClickUp përmes një shtesë të Google Chrome ose në një TV Amazon Fire. Lexoni më shumë rreth saj në rishikimin tonë të ClickUp.

Mënyra të nderuara

Ekzistojnë disa platforma të tjera me plane falas që ne si ato që nuk i bënë mjaft të parët tanë.

TeamGantt

TeamGantt ka një ofertë falas që ju lejon të punoni me ekipe me tre persona. Kjo është e kufizuar, por një mënyrë e mirë për ta kontrolluar atë. ’Shtë një mjet i fuqishëm i bazuar, siç e prisni, rreth pamjes së tij Gantt.

Karakteristikat e saj kryesore përfshijnë menaxhimin e varësisë, dhe bën një punë të mirë për ta bërë atë intuitiv. Grafikët e Gantt mund të jenë të paqartë, por TeamGantt janë bërë mirë, siç prisni nga tipari kryesor i tij.

Megjithëse oferta falas e TeamGantt është e mirë, shumë prej karakteristikave të saj më të përparuara të biznesit dhe sigurisë janë të kufizuara në planet e saj të paguara. Lexoni rishikimin tonë për TeamGantt për më shumë. Nëse jeni të interesuar për një mjet të bazuar në Gantt, mënyra sesi të përdorim një artikull të Grafikut, vlen të kontrolloni.

Podio

Opsioni falas i Podio përfshin tiparet thelbësore të menaxhimit të detyrave, aplikacionet dhe hapësirat e punës. Për fat të keq, ju merrni vetëm 500 artikuj me atë. 

Sa e kufizuar kjo varet nga ajo për të cilën e përdorni atë. Nëse po e përdorni për të vëzhguar disa dhjetëra detyra, do të jeni mirë, por nëse keni shumë sende që hyjnë dhe dalin nga sistemi juaj dhe doni t’i arkivoni ato, do të shpejt t’i goditni kufijtë e tij.

Podio mbetet një opsion i mirë, megjithatë, dhe funksionon mirë si një listë detyrash e lehtë për t’u përdorur që ka disa veçori shtesë. Ju gjithashtu merrni një depo të pakufizuar, e cila është e vështirë për tu mposhtur, dhe Podio integrohet me shumë shërbime, të tilla si Google Drive, Dropbox dhe Evernote. Lexoni në lidhje me të në përmbledhjen tonë në Podio.

Airtable

Oferta falas e Airtable ju lejon të përdorni veçoritë kryesore të saj. Në thelb është një mjet i thjeshtë për krijimin e bazës së të dhënave. Kjo e bën të shëndoshë të ndërlikuar për t’u përdorur, por ai ka një përzgjedhje me cilësi të lartë modelesh që ju lejon të vendosni shpejt për të gjitha llojet e projekteve.

Fatkeqësisht tipari ynë i preferuar, blloqet e Airtable, nuk është i disponueshëm me planin e tij falas. Blloqet ju japin të gjitha llojet e funksionaliteteve interesante dhe ja vlen të regjistroheni për t’u përdorur Airtable. Mësoni më shumë në rishikimin tonë të Airtable.

Megjithatë, në përgjithësi, Airtable është një mundësi e mirë për njerëzit që duan një qasje jo të pakuptimtë për shkëmbimin e informacionit të projektit.

Mendimet përfundimtare

Jo vetëm që nuk ka nevojë të prishni bankën për të hyrë në programin e menaxhimit të projektit, madje nuk do të keni nevojë të prekni bankën tuaj të derrave. Siç kemi parë, ka shumë mundësi falas që mund t’ju ndihmojnë të bëheni të organizuar.

Disa nga mjetet më të mira kanë nivele falas që ofrojnë shumicën e funksionalitetit të tyre thelbësor. Nëse keni provuar ndonjë nga këto mjete ose keni njohuri për mjetet e tjera falas, ju lutemi na tregoni në komente. Faleminderit per leximin.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me