Udhëzuesi i Asana Fillestar: Mbani Detyrat Drejt

Ka shumë mjete atje për menaxhimin e projektit dhe Asana është një nga të preferuarat tona; madje bëri pesë të parët në mbledhjen e softuerit më të mirë të menaxhimit të projektit. Fillimi me softuer të ri është më i lehtë nëse keni disa tregues, kështu që ne kemi bashkuar këtë udhëzuesin e fillestarit Asana për t’ju ndihmuar në rrugën tuaj.

Nëse preferoni Trello mbi Asana, në vend të kësaj, shikoni udhëzuesin tonë fillestar të Trello. Nëse doni të shihni se si grumbullohen të dy, lexoni përmbledhjen e krahasimit tonë Trello vs Asana.

Asana ju jep një mënyrë të thjeshtë për të organizuar projektet tuaja dhe për t’i mbajtur informacionet tuaja të lidhura me menaxhimin në një vend. Këto informacione mund të shpërndahen me të gjithë në ekipin tuaj, kështu që ata mund të shohin pamjen e madhe ndërsa marrin detajet se çfarë bëjnë ata vetë.

Kjo ju lejon të menaxhoni detyrat që kanë të bëjnë me projektin tuaj, duke ju dhënë një mënyrë për t’i caktuar ato anëtarëve të ndryshëm të ekipit, si dhe të mbani skedarët mbi atë që është bërë dhe çfarë ende duhet të bëni. Ju gjithashtu mund të mbani gjurmët e diskutimit rreth një detyre të veçantë.

Ju mund të menaxhoni afatet e projektit dhe t’i shikoni ato në afatet kohore dhe pamjet e kalendarit të Asana, të cilat ju japin një përmbledhje të mirë të projektit tuaj. Mund të ju ndihmojë gjithashtu të kuptoni se ku mund të bëhen përmirësime dhe të identifikoni problemet e mundshme.

Ne do të kalojmë në bazat dhe do të shpjegojmë se si të bëjmë detyra të përbashkëta. Ne gjithashtu do të shqyrtojmë shkurtimisht se çfarë tjetër është në dispozicion dhe do t’i shikojmë tiparet më të përparuara të Asana.

Fillimi me Asana

Regjistrimi për Asana është një fllad. Klikoni “fillo gjyqin falas” në të djathtën e sipërme të faqes së saj të internetit dhe shkruani adresën tuaj të emailit. Pas një pritje të shkurtër, do të merrni një email dhe më pas mund të regjistroheni me emrin dhe fjalëkalimin tuaj. Mund të shtoni një profil në atë pikë nëse ju pëlqen ose prisni deri më vonë.

asana-hyrjes

Një që e keni bërë atë, do t’ju kërkohet të shkruani emrin dhe ekipin tuaj detaje. Pastaj, ju merrni mundësinë për të ftuar anëtarët e ekipit. Tjetra, do t’ju dërgohet në ekranin e hyrjes së kartës së kreditit për të vendosur pagesa kur përfundon gjyqi juaj.

Sidoqoftë, nuk duhet të futni një kartë krediti. Ju mund të klikoni “vazhdoni” për të shkuar në versionin falas të softuerit. Paguan të jenë të kujdesshëm kur përdorni kartën tuaj të kreditit në internet. Karakteristika jonë për krimin në internet mund t’ju japë disa këshilla për të qëndruar të sigurt në internet.

Përveç të qenit në dispozicion në shfletuesin, mund të përdorni Asana në pajisjen tuaj Android ose iOS.

Pasi të jeni në Asana, gjëja e parë që dëshironi të bëni është të krijoni një projekt.

asana-new-project

Për ta bërë atë, klikoni në sheshin e madh me pika me “projekt të ri” poshtë tij dhe pastaj plotësoni formularin që shfaqet. Ju keni mundësinë që të përdorni një formë bosh dhe të bëni gjithçka nga e para ose të zgjidhni një prej disa modeleve. Ju gjithashtu mund të importoni një projekt nga një skedar .csv ose Excel, si dhe të lidhni Asana në një mjet tjetër dhe të importoni në atë mënyrë.

Vendosja e një Projekti Asana

Për të filluar nga e para, ju duhet t’i jepni një emër projektit. Zgjidhni planin e tij, i cili mund të jetë një listë ose tabelë. Pastaj, vendosni privatësinë e tij të jetë e dukshme vetëm për ju, anëtarët e projektit ose tërë ekipin.

Herën e parë kur krijoni një projekt bosh, do të shihni një tekst udhëzimi në fund të ekranit që do t’ju marrë nëpër bazat e përdorimit të Asana. Kjo ju jep këshilla se si të përdorni karakteristikat e saj, si dhe këshilla më të përgjithshme se si t’i bëni projektet tuaja të kenë sukses.

asana-projekt-templates

Nëse dëshironi të filloni me një shabllon, ekzistojnë mundësi falas për përdoruesit e rregullt. Anëtarët Premium marrin një përzgjedhje më të gjerë, si dhe opsionin për të vendosur shabllone me porosi.

asana-Axhenda-template

Nëse importoni, mund të përdorni një skedar spreadsheet si burim ose të lidhni Asana në një sërë mjetesh për të shkëmbyer të dhëna me të.

Shtimi dhe Organizimi i Detyrave dhe Seksioneve

Listat e Asana ndahen në seksione që përmbajnë detyra. Për të shtuar një detyrë, klikoni në butonin blu “shtoni detyrë” dhe i jepni një emër. Pastaj do të shfaqet një kuti për t’ju lejuar të shtoni më shumë detaje.

asana-detyrë

Ju mund t’i caktoni secilën detyrë një përdoruesi të veçantë. Përdoruesit janë të koduar me ngjyra, kështu që ju mund të shihni se kush duhet të bëjë çfarë. Ju gjithashtu mund të shtoni një datë të duhur dhe përshkrimin e detyrës. Do detyrë ka një fije komentesh dhe ju mund t’i etiketoni përdoruesit në këto nëse dëshironi që ata të marrin një njoftim kur bëni një koment.

Detyrat ndahen në seksione. Ato mund të shtohen duke klikuar butonin “shto seksionin”. Ashtu si për detyrat, mund të caktoni dikë në secilin seksion dhe të shtoni një datë të caktuar ose komente.

Nëse dëshironi të rirregulloni gjërat, detyrat mund të tërhiqen nga sektori në seksion. Ata kanë një dorezë në të majtë të ikonës së shënjave që shfaqet nëse rri pezull miun mbi të.

Shënoni një detyrë sa më të plotë duke klikuar në shënimin ose “shënoni të plotë” në pamjen e detajuar që shfaqet në të djathtë kur theksohet detyra. Mund të bëni të njëjtën gjë me seksione.

asana-detyrë-view

Ju mund të mbani një sy në atë që është bërë duke klikuar ikonën e pamjes së detyrës në pjesën e sipërme të djathtë të dritares së listës. Kjo ju lejon të shihni të gjitha detyrat, qoftë të plota ose të paplota. Ato mund të klasifikohen sipas datës ose caktuesit. Ekzistojnë disa opsione në dialog për të luajtur me të, kështu që ju mund të kontrolloni se si paraqiten informacionet.

asana-festim

Kur jeni duke punuar me Asana, mund të pësoni një surprizë të rastit. Zgjedhni detyra të mjaftueshme dhe do të shihni një krijesë shumëngjyrësh për të mashtruar menjëherë ekranin tuaj. Kjo është një nga festimet e Asana, të cilat janë një mënyrë argëtuese për të shpërblyer ju për të bërë gjërat dhe i japin mjetit një injeksion të mirëseardhur të personalitetit.

Ne kemi parë unicorns, një narwhal dhe diçka që dukej si një dele ekzotike deri më tani, por me siguri ka më shumë gjëra për t’u gjetur. Bitshtë pak budalla, por do të godasë një akord për disa.

Ndërtimi i ekipit tuaj

Pasi të jetë vendosur projekti juaj, ju mund të ftoni përdorues shtesë duke klikuar butonin “share” në krye të ekranit. Vendosni postat elektronike ose emrat e përdoruesve që dëshironi të shtoni, atëherë vendosni nëse ata duhet të kenë qasje në modifikim ose thjesht aftësinë për të parë dhe komentuar mbi projektin.

Nëse jeni i ri për të përdorur mjete në internet për të mbështetur ekipin tuaj, artikulli ynë mbi mjetet më të mira të programeve virtuale të ekipit mund të jetë i dobishëm gjithashtu.

Duke parë detyrat e Asana

asana-kohor

Përveç pamjes së listës, ekziston një pamje kohore, megjithëse është në dispozicion vetëm për përdoruesit premium. Ju mund të lëvizni detyrat në të dhe të kontrolloni konfliktet e varësisë.

asana-kalendarike

Pamja e kalendarit ju jep një mënyrë tjetër për të parë kur gjërat duhet të bëhen. Përsëri, detyrat mund të tërhiqen sipas nevojës.

Pamja e bisedave ju lejon të mbani gjurmët e diskutimeve që zhvillohen për secilin projekt. Ju mund të filloni temat e reja të diskutimit atje. Asana ju lejon të merrni pjesë në bisedat e saj direkt me email, kështu që nuk do të duhet të vizitoni aplikacionin.

asana-status

Pamja e statusit ju lejon të shihni se sa detyra janë duke përfunduar, si dhe detyrat jo të plota që kanë mbetur. Informacioni është komplotuar në një grafik, kështu që mund të shihni nëse numri i detyrave të pazgjidhura po zvogëlohet me kalimin e kohës. Kjo është një mënyrë e mirë për të marrë një ide nëse jeni në shënjestër për të arritur qëllimet e projektit tuaj.

Ju mund ta vendosni statusin e projektit tuaj në rrugën e duhur, në rrezik ose jashtë pista. Kjo do të thotë që të gjithë në ekip mund të shohin nëse jeni të shqetësuar për të mos bërë gjithçka në kohë.

Duke shkruar raporte, kështu që nuk duhet të kesh

Asana gjithashtu mund të gjenerojë raporte për ju. Ata në thelb janë lista të detyrave dhe informacionit shoqërues. Ju mund të gjeneroni lloje të ndryshme, siç janë detyrat që keni krijuar, detyrat që keni caktuar dhe detyrat që kanë përfunduar së fundmi.

Asana-raportet

Nëse keni shumë dokumente ose raporte për të menaxhuar dhe po gjendeni në një rrëmujë të tmerrshme, shikoni pesë mjetet tona që e bëjnë menaxhimin e dokumentacionit më pak të tmerrshëm për këshilla të dobishme.

Marrja e përkrahjes që ju nevojitet

Kur përdorni Asana për herë të parë, do të shihni disa shfaqje pop-up dhe udhëzime në ekran për t’ju ndihmuar të vazhdoni. Kjo duhet të jetë e mjaftueshme për të ngritur dhe drejtuar me bazat. Nëse dëshironi më shumë ndihmë, mund të klikoni në pikën e pyetjes në pjesën e sipërme të djathtë të ekranit.

asana-ndihmë

Cilësia e mësimeve është mbresëlënëse. Katër opsionet e para në menunë e ndihmës ju japin informacion të detajuar se si të filloni me Asana dhe të shpjegoni se çfarë mund të bëjë. Ka shumë fotografi dhe animacione për t’i bërë gjërat sa më të qarta.

Ekzistojnë gjithashtu disa video të mira, si dhe një pop-up i dobishëm që tregon shkurtesat e tastierës. Ato janë një mënyrë e shkëlqyeshme për të përmirësuar shpejtësinë e rrjedhës suaj të punës.

Nëse keni nevojë për më shumë mbështetje praktike, ekziston një forum aktiv i komunitetit ku mund të diskutoni çështje me përdoruesit e tjerë, si dhe ekipin e asistencës Asana.

Nëse doni të futeni thellë në Asana, ekziston gjithashtu një udhëzues i zhvilluesit, i cili shpjegon se si të integroni kodin tuaj me platformën. Nëse kodimi nuk është gjëja juaj, por dëshironi të përdorni aplikacione të palëve të treta, Asana integrohet mirë me IFTTT dhe Zapier.

Ju gjithashtu do të gjeni politikën e privatësisë të Asana në menunë e ndihmës. Nëse keni shqetësime për intimitetin, mënyra sesi të mbroni veçorinë tuaj të intimitetit mund të jetë me vlerë edhe për të lexuar.

Dizajnuar mirë dhe bukur për t’u përdorur

Asana ka një dizajn të bukur që arrin të duket profesional pa u mërzitur. Dizajnerët e saj kanë përdorur ngjyrën dhe animacionin në mënyrë efektive për të nxjerrë në pah butonat më të përdorur, si dhe për ta bërë ndërfaqen e përdoruesit të lexueshme. Festimet janë gjithashtu një prekje e këndshme.

Ne dyshojmë se bërja e një mjeti si ky i këndshëm për t’u përdorur nuk është thjesht mbushje e panevojshme. Angazhimi i përdoruesve mund të ndihmojë që ata të kryejnë më shumë punë. Nëse dëshironi që fëmijët të hanë perimet e tyre, bëni që ata të shijojnë mirë.

Asana është falas, por përmban një paketë premium për ata që duan të marrin më shumë nga ajo. Për 9,99 dollarë në muaj, ju merrni shumë karakteristika të tjera, të tilla si afati kohor, varësia nga detyrat dhe uebfaqet. Ju gjithashtu merrni mbështetje përparësore dhe madhësi të pakufizuar të ekipit.

Mendimet përfundimtare

Menaxhimi i projektit nuk është gjithmonë argëtues apo i lezetshëm, por softveri i mirë mund ta bëjë atë më të shpejtë dhe më të lehtë, duke ju lënë më shumë kohë për t’u përqendruar në pjesët e këndshme të punës suaj – ose thjesht për t’u rikthyer në shtëpi më herët, pasi gjithçka të jetë bërë.

Asana është e lehtë për të filluar, por përfshin shumë karakteristika të fuqishme për t’ju ndihmuar të siguroheni që projektet tuaja të shkojnë mirë. Designedshtë dizajnuar bukur dhe ka shumë shtesa të zgjuara që ju ndihmojnë të ju drejtojnë në drejtimin e duhur.

Bën një punë e shkëlqyer për të qenë një mjet i dobishëm biznesi me mjaft karakteristika që akoma ndjehen miqësore dhe të këndshme. Shpresojmë që ky udhëzues t’ju tregojë se si të përfitoni sa më shumë nga kjo.

Nëse keni ndonjë gjë për të shtuar atë që kemi shpjeguar këtu, ose nëse mendoni se kemi humbur diçka të rëndësishme, na tregoni në komentet më poshtë. Faleminderit per leximin.