AVG AntiVirus Review – Opdateret 2023

AVG AntiVirus Review

Sandsynligvis en af ​​de mest populære gratis planer på antivirusmarkedet, AVG har også en perfekt overkommelig treårsplan. Nogle bekymringer vedrørende privatlivets fred og anvendelighed forhindrer det dog i at køre med de øverste hunde, se vores AVG-anmeldelse for at finde ud af, hvad disse er.

AVG Slider1

AVG Slider2

AVG Slider3

AVG Slider4

AVG Slider5

Tidligere

Næste

AVG er en stærk konkurrent på markedet for antivirusbeskyttelse og adskiller sig ved at gøre masser af funktioner gratis, som andre virksomheder sælger til en præmie. Dens gratis antivirusplan er temmelig omfattende, og det billigste premiumprodukt er en komplet antivirusløsning. Selvom det har fejl, som vi kommer ind på, er det solidt nok i 2023 til at forblive på vores liste over den bedste antivirus-software.

Den første ting at forstå om AVG AntiVirus er dens forhold til Avast, der erhvervede det i 2016. Mens de to produkter forbliver forskellige, er begge nu baseret på Avasts detektionsnetværk, og derfor scorer begge produkter nøjagtigt det samme for sikkerhed. De største forskelle er brugergrænsefladen og de funktioner, der tilbydes på forskellige abonnementsniveauer.

Vi udførte praktiske test på AVG for at finde ud af, hvor godt det holder dine enheder i sikkerhed, ud over at bringe noget bekræftende forskning. Vores AVG AntiVirus-gennemgang analyserer dens gratis og premium-funktioner, prisstruktur, brugervenlighed, beskyttelsesstyrke og teknisk support, alt inden der afsiges en endelig dom.

Før vi starter, er der en note om AVG, som vi i god samvittighed ikke kan ignorere. En rapport fra januar 2023 afslørede, at Avast har solgt sine brugers browserdata til annoncører, inklusive AVG-brugere.

Jumpshot, Avast-datterselskabet, der solgte dataene, blev suspenderet kort efter, at rapporterne kom ud, men det viser ikke, at det er færdigt med at høste data.

Vi gennemgår AVG uafhængigt af disse bekymringer, men vi ønskede, at du kunne tage et informeret valg. Vi anbefaler at man undgår Avast, AVG og Avasts andre produkter, indtil der kommer information, der viser, at Avast har ændret måder. For flere muligheder, se vores liste over de bedste gratis antivirus-downloads.

Styrker & Svagheder

Alternativer til AVG AntiVirus

Funktioner

AVG AntiVirus Free-planerne fokuserer på at give grundlæggende antivirusbeskyttelse til din personlige enhed og webforbindelse. Den gratis antivirus-software er tilgængelig til Windows-, Mac-, iOS- og Android-enheder i forskellige former og inkluderer en grundlæggende, hurtig scanning for ydelsesproblemer, som kan startes når som helst.

AVG-basic-virus-scanning

AVG kører også kontinuerlig beskyttelse i baggrunden. Dens gratis plan inkluderer et filskjold, der scanner alle filer, der er tilføjet eller åbnet på din computer, og det karantæner dem i et hvælv, hvor de kan testes uden nogen risiko. Mens du surfer på nettet, scanner AVG alle data, der overføres, og det scanner også indgående og udgående e-mails efter usikre vedhæftede filer.

Afhængigt af din platform kan AVG AntiVirus Free muligvis indeholde nogle ekstra funktioner. Mac-brugere får kun den grundlæggende scanning, filskjold og webskærm.

Som Windows-bruger får du adgang til en performance-scanner, der graver gennem din pc for unødvendige filer, der muligvis bremser den ned (men ikke nødvendigvis malware). Du får også downloade AVGs sikre browser, der sigter mod at se og handle så meget som Chrome som muligt, mens du tilføjer AVGs annonceblokerer, adgangskodeadministrator og privatlivsrens.

AVG AntiVirus Free til Android inkluderer en pakke af mobilspecifikke tyverisikrings- og privatlivsfunktioner. Du kan låse individuelle apps med en pinkode, indstille en kamerafælde for tyve, indstille din enhed til at låse sig, hvis SIM-kortet fjernes og spore det med AVGs tyverisikringswebsted.

For iOS-brugere er der AVG Mobile Security til iPhone / iPad, et gratis produkt, der beskytter iOS-enheder med en VPN, et fotohvelv og et kontinuerligt fungerende lækalarmsystem.

Betalte funktioner

AVG Internet Security er det første niveau af premiumabonnement, og det udligner AVGs funktioner på tværs af Mac’er og pc’er. Mens AVG Free scanner efter potentiel ransomware, sigter dens Internet Security-mulighed for et ekstra beskyttelsesniveau ved at målrette de potentielle kilder til ransomware for ekstra opmærksomhed.

Ransomware-beskyttelse

Internet Security tilføjer betalingsbeskyttelse, der drager fordel af AVGs netværk af kendte falske websteder og phishing-websteder for at påpege svindel, mens du gennemser. Beskyttelse af privatlivets fred er også samlet, med webcam-sikkerhed, filkryptering og en dokumentfraskriver tilføjet.

Downloading af Internet Security med et ekstra gebyr giver dig en licens for op til 10 husholdningsenheder, inklusive Android-telefoner. Det højeste betalte niveau, AVG Ultimate, samles i AVG TuneUp, et separat produkt, der optimerer ydelsen på både Windows og Mac-enheder.

Der er også et par à la carte-apps, du skal overveje. TuneUp kan købes separat, og det samme kan AVGs Secure VPN, der beskytter dit privatlivets browsing (men kun på pc’er).

Oversigt over AVG-funktioner

AVG AntiVirus-logowww.avg.com

Start fra $ 583 per måned Alle planer

Funktioner

Adgangskodemanager

File shredder

Multi-OS support

Forældre kontrol

Diskoprydning

VPN

Profiler

Beskyttelse

Ransomware-beskyttelse

Webcam-beskyttelse

Overvågning i realtid

Sikker browser

Download beskyttelse

Phishing-beskyttelse

Firewall

Operativ system

vinduer

MacOS

Linux

Android

iOS

Anvendelighed

Desktop UI

Mobil applikation

Browserudvidelse

Support

Hjælpecenter

Forum

Live chat

telefon

E-mail

24/7 support

Videovejledning

Diverse

Gratis plan

Prisfastsættelse

Bare ved at se på AVGs produktsammenligningsside gør det det klart, at virksomheden prøver at gøre priser og planlægning så let at forstå som muligt. 

Der er kun to planer ud over AVG AntiVirus Free: Internet Security koster $ 70 pr. År for en enhed og $ 90 pr. År for 10 enheder, og Ultimate er den samme plan med et produkt mere til $ 120 pr. År (på ubegrænsede enheder).

På egen hånd koster AVG TuneUp $ 50 pr. År for Windows og $ 80 pr. År for Mac. AVGs Secure VPN koster $ 90 pr. År. Alt andet er gratis. Den eneste klage over, hvordan den er præsenteret, er, at det ikke er let at se en samling af, hvilke funktioner der følger med hvilke produkter, fordi AVG foretrækker at liste over fordele, der er sværere at beregne.

AVG AntiVirus deler et stort salgspunkt med moderselskabet Avast: overkommelige priser. Dens gratis versioner leveres med funktioner, som andre antivirusfirmaer gemmer sig bag paywalls, og dens premium-funktioner koster mindre end konkurrencen.

Denne påstand holder stadig op med de nyeste versioner. AVG Free er en stærk beskyttelsespakke på ethvert system. Dens fulde computerscanning fusionerer en trusselsdetektion og ydelsesscanning for at fange skadelig software på alle de steder, det mest sandsynligt er, og det rydder skadelige browserudvidelser for at starte.

Realtidsbeskyttelse af filoverførsler og webbrowsing er ret standard med gratis antivirusbeskyttelse, men performance scanning er ikke, så det er dejligt at se her. Den sikre browser leveres med endnu mere normalt betalte vægfunktioner, herunder fil-shredder og password manager, som er nogle af de bedste rør her.

AVGs første niveau af præmien er en komplet pakke, der konkurrerer med ethvert lignende niveau i hele antivirusbeskyttelsesøkosystemet. Det faktum, at det højere niveau blot tilføjer et separat produkt og flere abonnementer, skal fortælle dig, hvor total din dækning er på dets internettsikkerhedsniveau.

Der mangler stadig nogle ting: der er ingen adgangskodehvelv, og du skal downloade VPN separat. I betragtning af hvor mange gratis VPN’er der er tilgængelige for alle slags enheder lige nu, virker det især som en underlig ting at udelade og fører til unødvendig komplikation for mange brugere i det lange løb.

Brugervenlighed

Lad os tale mere om AVGs erklærede dedikation til enkelhed, og hvor tæt softwaren kommer til det mål. En stærk tidlig indikator er, at installationen er lynhurtig, med meget kort tid mellem at klikke på download og se direkte på hovedgrænsefladevinduet.

Hvis du er på en Mac, kan installationen tage mindre end et minut, selv for den premium Internet Security. På en pc vil ting tage længere tid, da du skal konfigurere installationen til dine egne præferencer. Dette betyder hovedsageligt, om du vil installere AVG Secure Browser, om det skal være din standardbrowser og nøjagtigt hvilke funktioner, der skal installeres.

Hvis du vælger at ikke installere noget med det samme, kan du tilføje det senere, så længe du har licensen til det. Installationsindstillinger tilføjer generelt mere brugbarhed end ulempe, og installationen er stadig meget let og hurtig.

Main-grænseflade-vindue

Når du har installeret, får du vist en mørk grænseflade med store, forskellige grønne vinduer: enten fire (hvis du er på en Mac) eller fem (hvis du er på en pc). Sammen med den separate knap til start af en scanning udgør disse det meste af AVG AntiViruss funktionalitet på ethvert niveau.

Start af en scanning er hjertet i det, du aktivt laver med AVG UI. Du kan starte en scanning bare ved at klikke på knappen. Hvis du kører en gratis version, vil dette være den fulde computerscanning, der kombinerer præstation og malware-detektion.

AVG-deep-scanning

I AVG Internet Security eller nyere skal du klikke på siden af ​​scanningsknappen for at ændre, hvilken slags scanning du vil have den skal køre. På Windows giver dette dig seks scanningsindstillinger. 

Scanningsindstillinger

“Computer scanning” er en grundlæggende trusselscanning, der ser efter malware, spyware, ransomware og andre typer virus. I mellemtiden går “dyb scanning” ind i dit lager og hukommelse for at se efter eventuelle vira, der muligvis skjuler sig fra den grundlæggende scanning.

De andre fire scanninger er mere specialiserede. “USB / DVD-scanning” kontrollerer flytbare eksterne enheder for vira. “File / folder scan” kontrollerer specifikke filer eller mapper på din computer. 

“Performance scan” ser efter filer, der ikke er fjendtlige, men som muligvis skaber forsinkelse. “Boot-time scanning” startes, før Windows starter på en genstart, og fanger al malware, der er afhængig af Windows til at fungere.

På en Mac har du tre muligheder. “Mac-scanning” er en grundlæggende scanning, der ser på de mest sårbare dele af din Mac. “Deep scan” ligner pc-indstillingen og går i dybere dele af din Mac for at kontrollere, om der findes vira i dit lager og hukommelse. Endelig scanner “filscanning” specifikke filer, du navngiver.

Du kan køre scanninger med det samme eller planlægge, at de skal ske, når du ikke bruger din computer. Du kan måske ikke finde dig selv i at gøre dette ofte, da AVG AntiVirus ‘virkning på systemydelsen næsten ikke er eksisterende. En dyb scanning tog ca. 10 minutter og resulterede i ubetydelig forsinkelse.

AVGs brugergrænseflade gør et fremragende stykke arbejde med at sikre dig, at du har alle oplysninger. Du finder næsten aldrig dig forvirret over, hvad hver scanning gør, eller hvad en knap er til. Du er fri til at tilpasse hver scanning, hvis du vil, men AVG AntiVirus fungerer lige så godt, hvis du ikke gør det.

Uden for scanningspanelet er tingene lige så rene. Klik på en af ​​de store grønne knapper fører dig til et lige så enkelt panel, hvor du kan tænde og slukke moduler eller tilpasse dem efter behov. Det er vidunderligt designet, selvforklarende og ikke skræmmende i det mindste for dem, der er nye med antivirus-software.

En sidste ting at bringe her op er den sikre browser, der næsten lykkes i sit mål at efterligne Chrome. Dette gør det fremmed, at standardsøgemaskinen er Yahoo, men det er ikke svært at løse.

Beskyttelse

Ingen brugergrænseflade er god nok til at anbefale en antivirus, der ikke gør det grundlæggende job med at holde din computer sikker. Lad os se, hvor god AVG AntiVirus er til dets kernefunktionalitet.

Trussel fundet

Vi udsatte AVGs desktop antivirus for de fem test leveret af Anti-Malware Standards Testing Organization, hvor vi kontrollerede fem separate virustyper: manuelt downloadet malware, et potentielt uønsket program, drive-by downloadet malware, komprimeret malware og phishing sider.

Karantæne

Vi testede også AVG AntiViruss forbindelse til det skybaserede opslagssystem ved at downloade en fil, der ikke kunne genkendes af lokale opslag.

Inficerede-website-registreres

AVG lykkedes let med alle fem test, men det lykkedes ikke at fange den virus, der kun kunne opdages af et skybaseret system. Den fangede imidlertid denne fil på en scanning, når den allerede var på vores harddisk.

Vi gik til eksterne testbureauer for at få bekræftende statistikker. Det så godt ud på AV-Test, der tildelte AVG AntiVirus status som “top produkt” sidste år. I både november og december 2023 opdagede AVG AntiVirus 100 procent af nul-dages malware-angreb og 100 procent af de velkendte angreb opdaget i de foregående fire uger.

AV-sammenligninger maler et mere blandet billede, dog stadig ret solidt. Mens AVG opnåede den højest mulige bedømmelse af tre stjerner for sin effekt på systemets ydeevne, registrerede den otte falske positive resultater i en “real-world” -test.

I den seneste AV-Comparatives malware-beskyttelsestest scorede AVG AntiVirus nær toppen. Det registrerede 99,3 procent af malware-testpakker, mens de var online, og 97,4 procent, når de var offline. Det var også et af tre virksomheder (et andet var AVGs ejer, Avast), der scorede en perfekt 100-procentig beskyttelsesfrekvens: ingen malware var i stand til at foretage nogen ændringer på enheden.

For en fjerde udtalelse tjekket vi med MRG Effitas, et firma, der fokuserede på at forhindre digital økonomisk svig. Det fandt, at AVG fangede 100 procent af malware-pakker inden for 24 timer efter malware-ankomsten, skønt den gik glip af 3,3 procent af angrebene på den første scanning.

Når det kommer til beskyttelse, er AVG AntiVirus for det meste et top-niveau produkt. Det holdes kun tilbage af en lejlighedsvis forsinkelse i sin årvågenhed (skønt den altid får virussen til sidst) og af den bekymrende forekomst af falske positiver.

Support

Når du har et problem med AVG AntiVirus, er din første forsvarslinje en kort FAQ findes i brugergrænsefladen. Hvis det ikke svarer på dit spørgsmål, kan du gå direkte til AVG-hjælpsiden fra programvinduet.

AVG-help-center

Websiden indeholder en større FAQ, der er opdelt efter AVGs forskellige produkter. Det går mere detaljeret i, men det er stadig mest til rutinemæssig procedure og mindre nyttigt til fejlfinding af kantsager. For dem kan du indsende billetter direkte til AVG.

Det er lidt vanskeligt at opdage, hvordan man sender disse billetter. Du finder ikke knappen “få mere hjælp” overalt på det øverste niveau. I stedet er det placeret i slutningen af ​​hver produktsunderside i Ofte stillede spørgsmål. Når du klikker på knappen, er du ført til en formular, hvor du kan få e-mail-hjælp, hvis du er en gratis bruger.

Hjælp-billet-indsendelse

Hvis du er en betalende bruger, bliver du bedt om at indtaste flere oplysninger, og du kan beslutte, om du vil have en supporttekniker til at ringe eller live chat med dig, når det er tid til at løse din billet. Ligesom at finde formen til at begynde med, er den ikke særlig intuitiv: intetsteds på teknisk support-side gøres det klart, at du ikke kan ringe eller chatte som en gratis abonnent.

Din sidste mulighed for at få hjælp er at gå ind i AVG-fora, som kræver, at du opretter en konto. Når du er inde, ser du de øverste indlæg af den dag med links til specifikke emner i en let tilgængelig sidepanel. Det er rimeligt aktivt, men ofte er de mest nyttige svar fra AVGs eget personale, hvilket betyder, at det måske er lettere at bare kontakte dem direkte.

Fora

Hvis du har brug for det, er der også en premium tech supportmulighed, hvor AVGs eksperter eksternt får adgang til din computer for at hjælpe med at diagnosticere problemer. Dette koster imidlertid $ 79 for enkle rettelser, $ 119 for komplekse rettelser og $ 200 for et årligt abonnement.

Dommen

AVG gør et fint stykke arbejde med at skille sig ud på et overfyldt antivirusmarked. Det lykkedes at neutralisere alle seks testtrusler, som vi kastede mod det, og bevise, at dets team tydeligvis har fokuseret på at holde sin infrastruktur og detektionsnetværk opdateret (selvom det fangede en trussel på en efterfølgende scanning).

Alligevel er den virkelige grund til at gå med AVG AntiVirus over andre antivirusprogrammer – selv fra Avast – dens UI. Det er så godt designet og intuitivt, at vi ikke kan forestille os at skulle gå til hjælpesiden, medmindre du har et virkelig underligt problem. Bare at se på det fortæller dig alt hvad du har brug for at vide om, hvordan det fungerer.

Der er ulemper ved AVG AntiVirus: du kan kun få adgang til ubegrænsede enheder gennem et Ultimate-abonnement, det har en noget høj grad af falske positiver, og det ville have været rart at se VPN bundtet med et af de betalte abonnementer.

Selvfølgelig skal du også overveje de troværdige rapporter om Avasts datahøst. Selvom Jumpshot lukkes, er der ikke noget tydeligt tegn på, at brug af AVG ikke længere risikerer at få dine data solgt til en virksomhedsklient. Med så mange antivirusindstillinger på Internettet, har du ingen grund til at gå med en, der ikke fungerer så hårdt som muligt for at bevare din tillid.

Hvis du har prøvet AVGs gratis eller betalte produkter i år, så fortæl os om dine tanker i kommentarerne herunder. Tak fordi du læste.