Si të lëvizni lojërat me avull në një tjetër makinë: Një udhëzues për vitin 2023

Lojërat e sotme janë pa masë, masive. Në ditët e vjetra, madhësitë e lojës ishin të kufizuara nga mediumi i tyre përkatës. Me ardhjen e internetit me gjerësi të gjerë dhe shkarkime dixhitale, lojërat kanë tejkaluar mediumet fizike dhe janë rritur në madhësi eksponenciale, duke u kufizuar vetëm nga hapësira e hard drive-it dhe gjerësia e brezit..

Kjo do të thotë, ka shumë arsye që përdoruesit mund të kenë nevojë të ndërrojnë lojërat e tyre midis disqet. Pavarësisht nëse duhet të ndani hapësirë ​​për lojën më të re ose keni zgjedhur një makinë të re, ekzistojnë disa mënyra për të lëvizur lojëra në Steam, platforma kryesore e lojrave kompjuterike në botë.

Ne do t’ju tregojmë se si të zhvendosni një lojë, ose të zhvendosni një bibliotekë të tërë Steam, në një makinë tjetër. Nëse sapo keni marrë një hard disk të ri, lexoni udhëzuesit tanë se si të fshini një hard disk dhe si të ndani një disk të vështirë për t’u ngritur dhe vrapuar.

Krijoni një Bibliotekë të Re me avull

Së pari, do të duhet të krijoni një drejtori të re për lojërat tuaja me Steam, që është një proces i drejtpërdrejtë.

Hapi 1: Me klientin Steam të hapur, klikoni “Steam” në këndin më të madh të majtë. Pastaj, nga menyja rënëse, zgjidhni “cilësimet”. Kjo do të nisë një dritare të veçantë.

Avull-Cilësimet

Hapi 2: Në këtë dritare, në panelin e lundrimit të majtë, klikoni “shkarkime”. Pastaj, në panelin e djathtë në drejtim të sipërm, kliko në “Dosjet e bibliotekës së avullit”. Procesi do të duket si ky:  

Avull-Downloads

Hapi 3: Nga atje, klikoni “shtoni dosjen e bibliotekës”, pastaj lundroni në njësinë përkatëse dhe klikoni “shtoni dosjen e re”. Jepni drejtorinë çfarëdo emri që ju pëlqen. Pasi ta keni bërë këtë, klikoni “zgjidhni” për ta shtuar atë në dosjet tuaja të bibliotekës Steam.

Steam-Library

Lojëra lëvizëse në një bibliotekë të re

Tani që kemi krijuar një bibliotekë dytësore për lojëra, ne mund të fillojmë lëvizjen e tyre.

Hapi 1: Klikoni me të djathtën në një lojë të instaluar dhe zgjidhni “pronat”.

Avull-Properties

Hapi 2: Nga menuja që shfaqet, kliko në skedarin “skedarët lokalë”. Shkoni në fund të listës poshtë skedës dhe zgjidhni “lëvizin instalimin e dosjes”.

Steam-Leviz-Install

Hapi 3: Një dritare e re do t’ju bëjë që të zgjidhni një bibliotekë për ta zhvendosur lojën në një menyë rënëse. Zgjidhni bibliotekën që keni krijuar më parë, pastaj kliko në “lëviz dosjen”.

Steam-Leviz-Folder

Kjo eshte. Avulli do të zhvendos skedarët vendas të lojës në drejtorinë e re dhe ju do të keni hapësirë ​​të lirë për atë lojë të re ose për të gjitha ato. Macet e maceve. Procesi ka qenë shumë më i lodhshëm sepse Steam nuk kishte një veçori të pjekur për lëvizjen e lojërave pa i ri-instaluar ato, prandaj sigurohuni që po ekzekutoni versionin e fundit të Steam për të shijuar këto cilësi të karakteristikave të jetës.

Lëvizja e një biblioteke

Ne thjesht kemi mbuluar lojëra lëvizëse individualisht, por ndoshta ju duhet të zhvendosni një bibliotekë të tërë në një makinë të re. Shtë mjaft e lehtë të grumbulloheni një koleksion i fryrjes së lojërave, veçanërisht nëse ju pëlqen shkëlqimi i papenduar i shitjeve të Avullit. Hej, kjo ndodh me të mirën prej nesh. Sido që të jetë, lëvizja e bibliotekave të Steam është e thjeshtë.

Para se të filloni, ju rekomandojmë të bëni një kopje rezervë të dosjes Steam që po zhvendosni në rast se gjërat nuk funksionojnë. Mund të krijoni një kopje për të mbajtur në vend ose të përdorni funksionin rezervë të Steam.

Hapi 1: Krijoni një dosje të bibliotekës Steam duke ndjekur udhëzimet e mësipërme, pastaj mbyllni klientin Steam.

Hapi 2: Shfletoni në dosjen e instalimit Avulli për tu zhvendosur. Pasi të jeni atje, fshini të gjithë skedarët dhe dosjet, përveç “Steamapps” dhe “userdata”.

Steam-Install-Path

Hapi 3: Pritini dhe ngjisni dosjen Steam në rrugën e re që keni krijuar. Për shembull, mund të quhet E: \ SteamLibrary

Hapi 4: Rihapni avullin dhe regjistrohuni, pastaj drejtojuni Steam në drejtorinë tuaj të re dhe verifikoni skedarët e lojës nëse është e nevojshme. Nëse hasni probleme, provoni të çinstaloni dhe riinstaloni Steam. Faqja e mbështetjes së Avullit mund të jetë gjithashtu e dobishme.

Avulli dhe Cloud

Reja e avullit është e shkëlqyeshme dhe na bën të pyesim veten se si i mbijetuam epokës primitive të lojërave në të cilat cloud kursen nuk ekzistonin dhe skedarët e ruajtur ishin të kufizuar në një makinë ose kartë memorie.

Shumë njerëz të njohur me Steam ka të ngjarë të dinë për Steam Cloud. Isshtë ruajtja në re e pritur nga Steam që lejon përdoruesit të aktivizojnë ruajtjen e cloud, rezervimin dhe rivendosjen e lojërave, ruajnë cilësimet e përdoruesit të Avullit dhe të ngjashme. Thënë kjo, jo të gjitha lojërat e mbështesin tiparin, më së shumti tituj më të vjetër.

Një punë përreth qëndron në përdorimin e një ofruesi të ruajtjes së cloud, të tilla si Sync.com, ose një shërbim rezervë në internet, siç është SpiderOak ONE, që nuk do të kufizojë ty në një dosje sinkronizimi. Duke përdorur një prej atyre ofruesve, ju mund të vendosni ruajtjen tuaj re të cloud për të siguruar që jeni duke përdorur skedarin më të fundit të ruajtjes së një loje, pavarësisht se ku po luani.

Për të mësuar më shumë rreth pse ne na pëlqen SugarSync dhe SpiderOak ONE, lexoni rishikimin tonë të Sync.com dhe rishikimin SpiderOak ONE.

Mendimet përfundimtare

Ata prej jush që keni përdorur Steam që para vitit 2023 me siguri kujtoni sikletin e lojërave lëvizëse midis disqet, dhe përdorimin e lidhjeve simbolike. Fatmirësisht, lëvizja e lojërave Steam është shumë më e lehtë këto ditë dhe, shpresojmë se e kemi demonstruar atë.

Kur bëhet fjalë për lëvizjen e lojërave në tufa ose biblioteka lëvizëse, Avulli mund të përmirësohet. Edhe pse, në krahasim me rivalët si Origjina dhe Gog Galaxy, nuk ka pak për tu ankuar.

Steam mbetet platforma mbizotëruese për lojrat në PC, kështu që mbase pritja në dafinat e saj pritet. Thënë kështu, Steam ka sjellë cilësi në karakteristikat e jetës në platformë. Të jesh në gjendje të shpërndash bibliotekën tënde nëpër disqe të shumta pa u instaluar përsëri lojëra është kërkuar prej kohësh, kështu që është më mirë vonë se kurrë.

Ndërsa lidhet me Steam Cloud, gërmoni në shërbimet tona më të mira të lojrave në cloud për të parë se si cloud ka transformuar mënyrën e lojës së lojtarëve dhe pse është e ardhmja. Në atë artikull, ju gjithashtu mund të mësoni rreth modelit relativisht të ri të lojrave, shërbimit të lojrave-si-një. Për tastierat dhe re, shikoni se si të përdorim udhëzuesin e ruajtjes së cloud Xbox, ose zbuloni se cili ka re më të mirë.  

Shikoni gjithashtu VPN-në tonë më të mirë për udhëzuesin e lojrave. Me këtë tha, na tregoni nëse keni ndonjë goditje me avull ose hile. Na heq një koment ose cicërimë në ne. Faleminderit per leximin.