Si të shikoni Amazon Prime Video në vitin 2023: Një udhëzues i thjeshtë

Amazon Prime Video po shfaqet si një pretendent tjetër që ia vlen të vëzhgojë në luftërat e transmetimit. Një rrjedhë e qëndrueshme e përmbajtjes së licencuar dhe origjinale, filmat me qira a la carte dhe paketimi me përfitimet e Amazon Prime e bëjnë atë një rival të denjë për pëlqimet e Netflix dhe Hulu.

Për shkak se Netflix sapo rriti çmimet e tij dhe e ka atë ndalim të keq të VPN, disa mund të pyesin se cilat mundësi të tjera të transmetimit janë atje, veçanërisht ata që kanë një buxhet të ngushtë argëtimi dhe nuk duan të paguajnë për abonime të shumta. Amazon është i pozicionuar mirë për vlerën e orientuar, veçanërisht për ata që tashmë po përdorin Amazon Prime për transportin dy-ditor.

Ndoshta ju jeni një anëtar i gjatë i Kryeministrit Amazon dhe thjesht nuk i keni kushtuar shumë vëmendje Kryeministrit Video ose po kërkoni ta provoni për të konsoliduar shpenzimet e shërbimit tuaj streaming. Sido që të jetë, në këtë udhëzues të shpejtë, ne do t’ju ekzekutojmë bazat, të tilla si si të merrni Amazon Prime Video dhe si ta shikoni atë në TV ose smartphone tuaj.

Për të gjitha gjërat në transmetim, duhet të shikoni në arkivin tonë të transmetimit për rekomandimet tona për rrjetet private më të mira virtuale që duhet të përdorni gjatë transmetimit, si dhe mësime të tjera si kjo.

Si të merrni Video Prime Amazon

Amazon Kryeministri

Në mënyrë që të keni mundësinë e përdorimit të shërbimit streaming të Amazon, ju duhet të jeni anëtar i Kryeministrit. Ju mund të zgjidhni të paguani 119 dollarë çdo vit ose 13 dollarë në muaj. Nëse jeni student me një adresë të vlefshme të studentit, mund të regjistroheni për 59 dollarë në vit.

Në krahasim me rivalët si Netflix dhe Hulu, ka disa pikë ku Amazon ka një avantazh. Së pari, është i vetmi ofrues i transmetimit që ofron përmbajtje të lartë me aftësi të kufizuar dinamike. Së dyti, nuk ngarkon më shumë për një video me definicion të lartë 4K me definicion të lartë. Kjo do të thotë nëse keni një televizor të lartë ose teatër në shtëpi të vendosur dhe dëshironi të transmetoni 4K me çmimin më të ulët, Amazon aktualisht është basti më i mirë.

Si të shikoni Amazon Prime Video në TV

Shikoni Video Offline në Amazon

Ashtu si Netflix dhe Hulu, Amazon ka një aplikacion të dedikuar për pajisjet e lidhura. Nëse keni një TV të zgjuar, tastierë lojërash ose një lojtar Blu-ray të lidhur me internet, ju duhet vetëm të shkoni në dyqanin e pajisjeve tuaja dhe të shkarkoni aplikacionin Amazon Prime Video. Pajisjet dhe veçoritë e mbështetura në detaje të faqeve të Amazonës, në mënyrë që të jenë një vend i mirë për të filluar nëse nuk jeni të sigurt për konfigurimin tuaj.

Nëse keni pajisje më të vjetra ose një TV që nuk është i gatshëm për internet, Amazon ende ka një mundësi për ju. Amazon Fire TV Stick ju lejon të transmetoni videon e Amazon Prime në HDTVs më të vjetër. Gjithçka që ju nevojitet është një portë rezervë HDMI dhe një lidhje WiFi. Ajo vjen në dy variante: një që mbështet 1080p dhe një që mbështet 4K.

Ato kryesisht duken njësoj, por ka disa tipare dalluese. Ata kanë përpunues të ndryshëm dhe mbështesin versione të ndryshme të audio Doly. Ata të dy kërkojnë fuqi të jashtme, Wi-Fi dhe një port HDMI, megjithëse.   

Lidhur me HDMI, sigurohuni që të keni kabllot më të fundit HDMI. Për transmetimin 4K, HDR, do të doni një kabllo HDMI që mbështet versionin HDMI 2.0a.

Si të shikoni Video Prime Amazon në një Smartphone

Nëse jeni anëtar i Kryeministrit, është e lehtë të keni akses në Amazon Prime Video në pajisjen tuaj Android ose Apple. Ju duhet të lundroni vetëm në dyqanin e aplikacioneve të pajisjes tuaj – App Store për iOS ose Play Store për Android. Aty mund të shkarkoni aplikacionin Amazon Prime Video, ta hapni atë dhe të regjistroheni me llogarinë tuaj të Amazon.

Amazon Prime Mobile

Ndërsa ne ju kemi këtu, mendoni të shikoni VPN-në më të mirë për Android ose VPN-në më të mirë për iOS.

Si të shikoni Amazon Prime Video Online

Ju gjithashtu keni mundësinë për të parë Amazon Prime Video në kompjuterin tuaj përmes shfletuesit tuaj të preferuar. Megjithatë, ka vërejtje. Shfletuesi dhe kompjuteri juaj duhet të jenë në rregull, sipas kërkesave të Amazon. Thënë kështu, kërkesat minimale janë më shumë se modeste, dhe për aq kohë sa jeni duke përdorur një shfletues të internetit modern, nuk ka gjasa të ekzekutoni në çështje.

Chrome, Safari dhe Firefox janë ndër shfletuesit më të njohur në internet, prandaj sigurohuni që po përdorni versionin e fundit. Nëse jeni përdorues i Windows, së paku do të duhet të jeni në Windows 7. Për macOS, 10.7 është versioni më i vjetër i mbështetur. Megjithëse Linux është i mbështetur, kombinimi më i mirë duket se është duke përdorur Google Chrome, pasi mbështet riprodhuesin HTML5.

Pasi të jeni vendosur, shkoni në faqen e internetit të Prime Video të Amazon, regjistrohuni ose regjistrohuni dhe shkoni në binging.

Si të shikoni Amazon Prime Video Offline

Ashtu si shumica e shërbimeve streaming, Amazon ofron mundësinë për të shkarkuar përmbajtje të caktuar. Kjo është veçanërisht e dobishme nëse jeni shumë në lëvizje dhe futeni në zona të vdekura WiFi. Duhet të jesh një anëtar pagues për ta bërë këtë, megjithëse. Anëtarët e familjes, ose përdoruesit me të cilët keni ndarë përfitimet tuaja në Amazon Prime, nuk mund të shkarkojnë video. Lexoni faqen e mbështetjes së Amazon për më shumë rreth kësaj.

Do të shihni një mundësi të shkarkimit të lidhur me përmbajtje të pranueshme, për sa kohë që jeni duke përdorur një pajisje të pajtueshme. Ju mund të zgjidhni të shkarkoni videon në cilësime të ndryshme të cilësisë – më të mirë, më të mirë dhe të mirë – në varësi të situatës tuaj të ruajtjes.

Më pas, përmbajtja e shkarkuar duhet të shfaqet në bibliotekën tuaj. Do të keni një kohë të kufizuar për ta parë atë, megjithëse.

Mendimet përfundimtare

Ndërsa luftrat e rrjedhës nxehen, me Disney, AT&T dhe Apple duke hyrë në lojë, do të bëhet gjithnjë e më e rëndësishme të jesh selektiv. Megjithëse konkurrenca është gjithmonë e mirëpritur, ajo do të thithë bibliotekat e videove sepse një shumë e përmbajtjes do të jetë ekskluzive. Për shembull, pasi Disney të fillojë shërbimin e tij Disney +, do të jetë shtëpia ekskluzive për filmat Marvel dhe Star Wars, të cilët kanë qenë tituj të njohur për Netflix.

Për shkak se shumica e konsumatorëve nuk mund të përballojnë – ose nuk janë të gatshëm të paguajnë – çdo shërbim transmetimi, do të jetë më e rëndësishme për ofruesit të ofrojnë vlerë, dhe është e vështirë të mposhtësh vlerën që ofron Amazon. Për 13 dollarë në muaj, ju merrni jo vetëm transportim dy-ditor, por qasje në Prime Video dhe Prime Music të nënvlerësuar, i cili ka për qëllim të garojë me Spotify dhe Apple Music.

Ndërsa stratosfera e rrjedhës bëhet më e mbushur, shumë prej nesh do të kërkojnë të tërhiqin dhe konsolidojnë zgjedhjet tona. Amazon Prime Video ka kuptim nëse tashmë jeni anëtar i Amazon Prime dhe bleni shpesh me të.

Megjithëse nuk kemi rekomandime për VPN për Amazon Prime Video, ne kemi udhëzimin tonë më të mirë për udhëzuesin Netflix. Ashtu si me të gjitha transmetimet, përdorimi i një VPN për Prime Video do t’ju lejojë të përdorni përmbajtjen e bllokuar.

Nëse keni komente për Amazon Prime Video dhe si grumbullohen deri në Netflix dhe Hulu, na tregoni në një koment ose cicërimë. Si gjithmonë, faleminderit për leximin.