Com solucionar un disc dur extern que no apareix al 2023

Per molt que es posin a prova els nostres millors discs durs externs per detectar errors, algunes unitats tindran problemes. És, per desgràcia, la naturalesa de la bèstia i, tot i que pot resultar decebedor no veure res després de desembocar el nou disc dur extern brillant, la solució és probable que només tingui uns clics de distància.. 

En aquesta guia sobre com resoldre un disc dur extern que no apareix, anirem per superar els passos principals de resolució de problemes que haureu de fer abans de tornar el disc. Els passos són els mateixos per a Windows i macOS, però els hem cobert perquè no us perdeu. 

Abans d’arribar a això, però, volem discutir els motius que el vostre disc dur pot no aparèixer.

Per què no es mostra el vostre disc dur extern

Si el vostre disc dur extern no es mostra, podrien causar-vos moltes coses, com ara problemes amb el vostre ordinador, un disc dur mort en arribar, un cable que ha fallat i molt més. Dit això, hi ha generalment motius al vostre sistema operatiu que poden fer que el disc dur no es mostri. 

Els discos durs s’associen a ordinadors que utilitzen el que es coneix com a sistemes d’arxius, sobre els quals podeu obtenir informació sobre com formatar una guia de disc dur extern. De vegades, aquests sistemes, o fins i tot l’estructura de fitxers, surten d’una mena i fan que el sistema operatiu no reconegui la unitat, cosa que es pot complicar encara més amb els controladors. 

Dit això, el problema més probable és que el disc dur no estigui preparat per utilitzar-lo amb el vostre sistema operatiu. Pot resultar desordenat, però en alguns casos, haureu de caure a les entranyes del vostre sistema operatiu i configurar el disc dur extern. De fet, vam haver de fer-ho quan vam provar el Western My My Book a macOS (llegiu la nostra ressenya de Western Digital My Book).

Com solucionar un disc dur extern que no apareix a Windows

Windows inclou diverses eines per diagnosticar un disc dur, però, malauradament, els fa difícil accedir. Passarem a terme els passos que haureu de fer si el vostre disc dur no es mostra a Windows. 

Comproveu l’alimentació, el cable i el port

Abans d’arribar a Windows, heu de comprovar l’alimentació, el cable i el port. Engegueu l’ordinador i connecteu el disc dur extern. La majoria de discs durs, com ara el Seagate Backup Plus Portable, inclouen un LED d’activitat que us indica si la unitat funciona (llegiu la nostra ressenya de Seagate Backup Plus Portable).

  Les millors eines d’analítica de xarxes socials per al 2023: en línia

Si el disc dur extern no té LED d’activitat, podreu sentir vibracions. Tot i que funciona amb un disc de filatura, com ara els conceptes bàsics de Toshiba Canvio, no funcionarà amb un SSD, com el SanDisk Extreme Portable (llegiu la nostra revisió de Toshiba Canvio Basics i la revisió de SanDisk Extreme Portable).. 

Ara que sabeu que la unitat està rebent energia, podeu passar al cable i al port. És possible que el cable USB que utilitzeu estigui trencat, de manera que canvieu un cable nou i torneu-ho a provar. El mateix passa amb el port USB que feu servir. Desplaceu la connexió a diferents ports o ordinadors per solucionar problemes. 

Fer aquestes coses resoldrà la majoria de problemes. Tot i així, si encara teniu problemes, el vostre sistema operatiu us ha desconcertat. 

Executar Gestió de discos

És el moment de passar a la gestió de discos. Després de confirmar el port, el cable i el disc dur estan bé, connecteu el disc dur extern a l’ordinador i engegueu-lo. Un cop a Windows, hi ha algunes maneres d’accedir a la gestió del disc, però el més senzill és prémer la tecla Windows + X i seleccionar “gestió del disc” de la llista.

utilitat macos-disc-utilitat

Allà, podeu veure els discs durs connectats al vostre ordinador, les seves capacitats, l’espai lliure, els sistemes de fitxers i l’estat de salut. Tot i que el vostre disc dur no es mostra a “el meu PC”, hauria de aparèixer a “gestió del disc”. Com s’ha esmentat, molts problemes amb els discs durs que no apareixen es redueixen a l’espai no assignat, cosa que significa que el disc dur no està preparat per utilitzar-lo amb el sistema operatiu.. 

Si no veieu el vostre disc dur allà, hi ha alguna cosa malament amb el vostre cable, port o alimentació, així que haureu d’intentar aprofitar la garantia i substituir el disc dur. Tot i que, si veieu el vostre disc dur i no està assignat, haureu de crear algunes particions o, en alguns casos, formatar la unitat.

Creeu una partició o formateu la unitat

L’espai del disc dur no assignat significa que l’espai d’emmagatzematge del disc dur no està formatat amb un sistema de fitxers que el sistema operatiu pot llegir. Windows reconeixerà la unitat que hi ha, però no la mostrarà a “el meu PC” ni us permetrà llegir o escriure dades. 

Per solucionar-ho, haureu de crear una partició a “gestió del disc”. A la finestra de la part inferior del tauler de “gestió del disc”, cerqueu el disc dur. Una part de l’emmagatzematge s’ha de mostrar amb una barra negra a la part superior, cosa que indica que no hi ha espai assignat. Feu clic amb el botó dret i seleccioneu “nou volum senzill”. 

L’assistent de partició es llançarà i, sobretot, només cal que seguiu els passos. Val la pena assenyalar que l’addició d’una nova partició formatejarà la unitat, eliminant totes les dades que hi hagi. Tanmateix, si el vostre disc dur mostra espai no assignat, és probable que no hi hagi dades. 

En el poc probable cas que vés a la “gestió de discos” i hagi detectat que el disc dur extern no té un espai no assignat, un format pot ajudar-vos. És possible que hi hagi errors a l’hora de formatar la unitat a la fàbrica, fent que el disc dur extern sigui inaccessible. Cerqueu el disc dur en la gestió del disc, feu clic a la part amb una barra blava a la part superior i feu clic a “Format”. 

  Wix vs Weebly: Quin és el millor creador de llocs web per al 2023?

Si teniu curiositat sobre el procés de format, llegiu la nostra guia enllaçada anteriorment. 

Actualitzeu els controladors

Si heu passat per la resta i el disc dur encara no apareix, pot ser un problema del controlador. Podeu trobar informació del controlador prement la tecla Windows + S i escrivint “administrador de dispositius”. El resultat superior ha d’obrir la finestra del “gestor de dispositius”. 

Windows-device-manager

Allà, navegueu a la “unitat de disc” i amplieu el menú desplegable. Cerqueu la unitat que no apareix i feu doble clic sobre ella. Una finestra separada apareixerà amb diverses pestanyes. Vés a la pestanya “Controlador” per veure la informació del controlador. 

Probablement la informació del controlador quedarà obsoleta, però aquest no és el problema. Windows disposa dels controladors necessaris per detectar discs durs externs, que rarament cal actualitzar. Dit això, potser haureu d’actualitzar la vostra. Feu clic al botó “Actualitzar el controlador” per començar. 

Se us ofereix dues opcions: cercar el conductor en línia o navegar per l’ordinador. Podeu fer cerques si voleu, però és poc probable que trobareu res. És una millor idea trobar el producte al lloc web del fabricant i veure si s’han publicat nous controladors.

Com obtenir un HD extern per mostrar-se a Windows

  1. Comproveu la potència, el cable i el port
  2. Executeu la gestió del disc
  3. Formateu la unitat o creeu una partició
  4. Actualitzeu els controladors

Com solucionar un disc dur extern que no apareix a les macros

Com acostuma a succeir, macOS comercialitza energia per usabilitat. No disposeu de tantes eines per diagnosticar la vostra unitat, però és molt més fàcil accedir-hi. Seguiu els passos següents per trobar el disc dur extern a macOS. 

Comproveu l’alimentació, el cable i el port

De la mateixa manera que amb Windows, heu de començar la resolució de problemes abans que el Mac s’arrenqui. Comproveu la potència de la unitat buscant l’indicador de la unitat LED o si sentiu el disc dur després d’haver-lo connectat. Si utilitzeu una unitat amb una font d’alimentació externa, com el Western Digital My Book, proveu diferents punts de venda. 

A continuació, aneu al port i al port USB. Proveu aquests punts a la cadena per separat. Per exemple, canvieu un cable USB utilitzant el mateix port i proveu tots dos cables amb un port diferent.

Tot i que tot això sembla un sentit comú, la majoria de problemes provenen de problemes amb el cable o el port. És important solucionar-los de manera sistemàtica amb totes les combinacions possibles per reduir el que podria arruïnar la cadena.

Utilitzeu la utilitat de disc d’Apple

Ara que saps que no és el cable, la unitat o el port, ha arribat el moment de veure si la unitat és reconeguda per macOS. És possible que l’ordinador reconegui la unitat, tot i que no es mostra. Podeu esbrinar si aquest és el cas mitjançant la “utilitat del disc” d’Apple.

  Evernote vs Google Drive: Quin serà el vostre millor treball?

utilitat macos-disc-utilitat

Hi ha algunes maneres d’accedir-hi, però la millor manera és cercar-lo mitjançant “focus”. Un cop us trobeu a “utilitat de disc”, haureu de poder veure les unitats de disc dur, amb les unitats internes i externes separades. Feu clic a la unitat que no es mostra i, a la part superior, seleccioneu “muntar” perquè es mostri a “cercador”. 

Si teniu problemes de muntatge o no es mostra la unitat, és possible que el sistema de fitxers al qual tingui format el disc causi problemes en macOS. Alguns discs durs externs vénen formatats en NTFS, que és el sistema de fitxers predeterminat per a Windows. Això pot causar problemes als usuaris de macOS.

Formata la unitat

Si la unitat no es mostra encara, podeu formatar-la a “Utilitat de disc”. Seleccioneu la vostra unitat i utilitzeu la pestanya “Format” a la part superior per obrir la utilitat. Una vegada més, si us quedeu enganxats, podeu utilitzar la nostra guia enllaçada anteriorment per obtenir instruccions esteses.

macos-format-nou-volum

Hi ha algunes raons per les quals haureu de formatar la unitat. Com s’ha esmentat, es pot formatar amb el sistema d’arxius incorrecte, de manera que caldrà formatar-lo a APFS per utilitzar-lo amb macOS 10.13 o posteriors. Hi ha variacions del sistema de fitxers predeterminat d’Apple, que podeu conèixer aquí. 

Dit això, fins i tot si la unitat està formatada amb el sistema de fitxers correcte, és possible que hi hagi errors quan es formatava a la fàbrica. En aquest cas, és bona idea executar un format de totes maneres. Tingueu en compte que la formatada esborrarà tot el disc, però assegureu-vos que esteu protegit amb la nostra millor còpia de seguretat al núvol de Macs..

Restableix NVRAM

Per últim, podeu restablir la memòria d’accés aleatori no volàtil o NVRAM. Els Macs utilitzen una petita quantitat de memòria per emmagatzemar determinades configuracions d’usuari a les quals es pot accedir ràpidament, inclosos el volum de so, la zona horària, la resolució de visualització i, el més important, la selecció del disc d’inici. Si restabliu la vostra NVRAM, esborreu aquesta configuració, per defecte amb qualsevol equip amb el qual s’envia. 

Els vostres fitxers no seran afectats, així que no hi haureu de preocupar-vos-hi. Penseu a restablir el vostre NVRAM com a inactiu els paràmetres defectuosos del vostre sistema i que els torneu a reconstruir automàticament. 

És senzill de fer. Apagueu el Mac i, després, engegueu-lo. Just després d’encendre-la, premeu Opció, Comandament, P i R simultàniament durant 20-30 segons. Sembla que el vostre Mac es reiniciarà i, un cop sentiu el timbre d’inici, podeu alliberar les tecles. Amb això, s’ha restablert el vostre NVRAM.

Com obtenir un HD extern per mostrar-se a Mac

  1. Comproveu la potència, el cable i el port
  2. Utilitzeu la utilitat del disc
  3. Formata la unitat
  4. Restableix NVRAM

Pensaments finals

Aquests són els passos principals per resoldre problemes si no apareix el disc dur. Si després de fer tots els passos encara teniu problemes, el problema és molt més profund al sistema operatiu o al nivell del disc dur. Si esteu en aquesta posició, podríeu fer una instal·lació nova del vostre sistema operatiu o aprofitar la garantia del vostre disc dur extern.

Afortunadament, no heu d’afrontar el problema massa sovint, sobretot si utilitzeu un disc amb una valoració molt alta a les nostres ressenyes de disc dur extern. 

El vostre problema va ser resolt? Quina era la solució? Feu-nos-ho saber als comentaris a continuació i, com sempre, gràcies per llegir. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me