Dropbox Paper Review 2023: una eina limitada d’ús limitat

Quan Dropbox va llançar Dropbox Paper, va anomenar el programa una nova manera de col·laborar, organitzar el treball en equip i treballar des de qualsevol lloc. Tenint en compte això, és fàcil veure per què molts l’han interpretat com a competidor a Google Drive (llegiu la nostra peça de comparació de Dropbox Paper i Google Docs per veure per què no hi ha gaire baralla).

En els 21 mesos que Dropbox Paper va deixar la versió beta, no ha tingut gaire pes. Dit això, Dropbox ha publicat actualitzacions del servei, de manera que hem pensat que era hora d’obrir la caputxa per veure si començava a estar al dia del seu potencial o si es tracta d’una altra llimona destinada a la brossa.

En aquest article, tractarem les funcions de Dropbox Paper i avaluarem la seva facilitat d’ús, i farem recomanacions per a qui en pugui treure el màxim partit. Si voleu saber més sobre Dropbox, feu una ullada a la nostra revisió de Dropbox.

Característiques

Dropbox Paper sembla un sol full de paper que continua per sempre i accepta molts tipus de contingut.

Dropbox_paper_empty

Si bé les seves funcions poden semblar un desordre deslligat a primera vista, una mirada més propera demostra que més s’adapta a una de les tres categories: funcions per als creadors, funcions per als col·laboradors i funcions per als presentadors..

Com que les persones de cada categoria utilitzaran el programa de manera diferent, hem dividit aquestes funcions en grups en funció del paper de l’usuari.

Creadors

Primer, anem a cobrir les funcions que seran més útils per als creadors. Un dels millors punts de Dropbox Paper és el seu suport per incorporar suports rics de 29 llocs web i serveis de la pàgina.

Ofereix moltes integracions, incloses Dropbox, aplicacions de Google Drive, Airtable, Trello, YouTube, Spotify, Vimeo i molt més. N’hi ha també de caràcter més específic.

Per exemple, si sou un dissenyador, potser us resulten útils les integracions InVision, Figma, Framer, Lucidchart o Marvel. Si sou un codificador, podeu aprofitar-ne de les integracions amb Gist i Github.

Paper_embeds

Si estàs buscant un programa, pots fer servir per crear un document que no només s’enllaci a diferents suports, sinó que els contingui en un format interactiu, Dropbox Paper pot ser el que vulguis.

Per exemple, un professor pot utilitzar-lo per crear una lliçó o tasca de treball que utilitzi diversos vídeos educatius de YouTube en seqüència, separats per preguntes i espai blanc per a respostes i per acabar amb una presentació completa de Prezi. Després podrien compartir una còpia amb cada estudiant.

Paper_Youtube

Una altra característica interessant és la caixa de codi. Inseriu-ne un en paper i, sempre que el codi estigui en un dels 32 idiomes que coneix, detectarà automàticament quin idioma utilitzeu i destacarà la sintaxi basada en la funció. Tot i que no podeu compilar ni executar el codi, els elements destacats us permeten explorar i fer un seguiment d’allò que heu escrit.

El paper també admet LaTeX, un sistema dissenyat per facilitar la representació d’equacions científiques i tècniques. També és bo per a les persones que prefereixen escriure un breu conjunt d’ordres i deixar que algú altre, o un ordinador, faci que el format tingui un bon aspecte.

Col·laboradors

Per col·laborar, Dropbox Paper és el mateix que Google Drive. Podeu convidar les persones a editar un fitxer compartint-lo amb els vostres contactes de Google, afegint-los per correu electrònic o publicant un enllaç directament a Slack. També podeu definir si qualsevol persona amb l’enllaç pot editar el document o només aquells amb una invitació i si pot fer comentaris i compartir o comentar, compartir i editar.

  Millor gestor de contrasenyes per a Mac 2023

Paper_share

Si abans havíeu utilitzat Google Drive, us resultarà molt familiar. Tots els convidats al document poden editar-lo simultàniament i la seva posició està marcada per un cursor corresponent a un paper de paper que se li assigna.

El document posa les inicials de l’editor al marge esquerre, permetent veure ràpidament qui ha contribuït amb cada document.

Paper_col·labora

A diferència de Google Drive, podeu inserir un bloc de llista de comprovació, que us permet crear tasques, assignar-les a col·laboradors, establir una data de venciment i comprovar-les quan hagueu acabat..

Paper_list

Tot i que és una característica interessant, falta el perfeccionament per ser útil. L’obertura d’un tauler lateral us permet veure les tasques del document, però només apareixen si han estat assignades a algú, fins i tot si tenen una data de venciment. Es tracta d’una limitació inconvenient i, com que no podeu assignar i fer un seguiment de tasques generals, perd una part del seu valor.

Si busqueu una aplicació de productivitat amb millors funcions, potser us interessa Totist, Wunderlist o Any.do. Els tres disposen de sistemes de programació de tasques superiors. Tant Wunderlist com Todoist es poden integrar amb Google Calendar, mentre que Any.do us permet treure tasques dels correus electrònics i transformar-les en tasques amb dates previstes..

Si esteu interessats en obtenir més informació sobre aquests serveis, consulteu la nostra revisió Todoist vs. Wunderlist vs. Any.do.

El paper permet inserir targetes Trello, de manera que si l’organització ja utilitza aquest programa, podeu utilitzar el seu sistema més robust en lloc de les llistes de Paper. Les targetes s’actualitzaran automàticament en paper mentre es canvien a Trello.

Paper_trello

Tot i que pot ser una eina decent per a la presa de notes, no obteniu cap utilitat més que la que faríeu amb Google Docs o Microsoft Word. Evernote és una opció millor per a la majoria de la gent, ja que compta amb un sistema d’organització més sofisticat que facilita fer un seguiment de les notes. Si us interessa aprendre més sobre aquest programa, llegiu la nostra crítica d’Evernote.

Si us pregunteu com Evernote aposta contra Google Drive, consulteu la nostra comparació d’Evernote vs. Google Drive.

Un petit avantatge de col·laborar en Dropbox Paper és que els documents de Paper no comptabilitzen la quota d’emmagatzematge de Dropbox, de manera que el treball del vostre equip no sortirà de l’assignació individual de ningú..

Presentadors

El paper pot passar del mode d’edició al mode de presentació al mode fent clic a un botó de la barra superior que sembla un logotip de YouTube en forma quadrada.

Paper_present_button

Un cop més, la característica principal del Paper és que és un equivalent digital d’un full de paper infinitament llarg sense pauses. Això no canvia en el mode de presentació, de manera que no obtindreu diapositives definides com les que podeu fer servir a PowerPoint o Altaveu o a les diapositives dinàmiques i relacionals de Prezi.

Paper_presentation

No us dóna un bon control sobre el que apareix a la pantalla. Podeu afinar la presentació perquè es mostrin funcions similars a les diapositives mentre es desplaça, però això només serà bo per a la pantalla. Si canvieu a una amb una resolució o una proporció d’aspecte diferent, tot el vostre treball dur serà inútil.

Dit això, les riques integracions de mitjans volen presentar més i diferents tipus de coses de les que podríeu fer amb altres programes. Si voleu mostrar el prototip d’última aplicació que heu fet a Figma, per exemple, ho podeu fer amb Paper.

També podeu incrustar Google Docs, de manera que si sempre heu volgut presentar-ne una, però no vau voler utilitzar les diapositives de Google, podeu fer-ho. Per al registre, Paper us permet incorporar diapositives de Google, però no les podeu mostrar en mode de presentació.

  Què és Google Drive i com funciona? Una guia pas a pas del 2023

En canvi, en fer-hi clic, us retornarà a les diapositives de Google.

El mode de presentació es presenta amb un mode fosc que canvia el paladar de colors dominat pel blanc per un cobert de grisos. És difícil esbrinar quins colors es canviaran, però, ja que no podeu utilitzar el mode fosc mentre esteu a l’editor.

Paper_presentation_dark

Usabilitat amb els usuaris

La característica més atractiva de Dropbox Paper és la seva interfície d’usuari, que va moure les eines d’edició a la barra superior. Si voleu inserir alguna cosa a més del text senzill, feu clic a una línia buida per fer aparèixer un quadre emergent a la dreta. Té opcions per inserir un dels 29 serveis integrats, una carpeta Dropbox, imatges, una taula, una llista de comprovació, una llista regular, un salt de secció o un bloc de codi..

Paper_popup_box

També hi ha dreceres de teclat per a aquestes funcions, de manera que podreu aprendre a estalviar temps

La majoria dels suports integrats es poden inserir copiant i enganxant un enllaç al contingut a Dropbox Paper o afegint un quadre del tipus correcte i enganxant l’enllaç al mateix.

Podeu editar la majoria del contingut inserit fent clic sobre ell i escollint entre les opcions del quadre emergent que apareix a sobre. Tanmateix, alguns tipus de contingut, com ara vídeos de YouTube i llistes de comprovació, no es poden editar després de col·locar-los.

Paper_edit_popup

Dit això, el major defecte de Paper és la manca de controls de processament de textos. No podeu canviar el vostre tipus de lletra i, mentre que la majoria de nosaltres no utilitzem els centenars disponibles a Microsoft Word, estaria bé que els presentadors tinguessin almenys algunes opcions. La mida del tipus de lletra també és limitada. Obteniu un tipus de cos i tres capçaleres, només dos de les quals estan disponibles a la llista emergent.

En ressaltar el text, podreu posar-lo en negreta, ressaltar-lo, cercar-lo o enllaçar-lo, així com convertir-lo en una llista o llista de comprovació.

Podeu comentar la majoria de coses fent clic a l’opció de comentari al quadre emergent o fent clic a l’objecte i prement “ctrl + alt + m”. Un cop més, això serà familiar per a les persones que han utilitzat Google Docs.

Paper_comment

Tanmateix, a Paper no hi ha cap corrector ortogràfic nadiu, cosa que vol dir que sou sol. Fins i tot els escriptors professionals els encanten les correccions ortogràfiques, ja que és l’última línia de defensa entre un cervell i un error públic vergonyós. Que el Paper no tingui és un problema greu, sobretot si teníeu previst presentar-lo.

Tot i que podríeu evitar aquesta opció comprovant dos cops la vostra feina en un programa diferent o instal·lant un servei com ara Grammarly, no deixa d’haver-ho d’haver de fer en una aplicació com aquesta.

Si feu un treball col·laboratiu a Dropbox Paper, les probabilitats són d’editar i comprovar que l’ortografia cauria en una persona, la qual cosa sembla una situació injusta. Ens resulta misteriós que Dropbox encara no hagi afegit un corrector ortogràfic.

Dropbox Paper té una aplicació per a dispositius iOS i Android, de manera que podeu iniciar la sessió i fer canvis sense parar, però no podeu entrar al mode de presentació al vostre telèfon. Això no és necessari, però seria una bona característica per fer terrenys de venda fora de l’oficina.

Paper_mòbil

Per qui és paper Dropbox?

Després de llegir les funcions i la facilitat d’ús de Dropbox Paper, us podríeu preguntar a qui hauria de servir. Aquesta és una pregunta justa, ja que el paper es propaga tan prim. Podeu fer moltes coses amb superficialitat, però poques de manera profunda i detallada.

Creadors

No està clar el que guanyen els creadors en solitari amb l’ús de Paper. L’absència de correccions ortogràfiques és un desavantatge greu per a la majoria de la gent. Si creeu un document només de text, hi ha alternatives molt millors per a aquesta característica, sense oblidar-vos de les males opcions de format de Paper.

  Com configurar una unitat de xarxa núvol de la manera més fàcil

Podeu provar d’utilitzar-lo com a dispositiu organitzatiu, però no podeu incorporar res a les taules.

També us heu quedat atrapats amb l’orientació vertical i el desplaçament infinit, cosa que significa que no podeu organitzar les vostres idees de manera única com Prezi..

Malgrat totes les opcions d’incrustació, no se sap qui se’n beneficia la majoria d’utilitzar aquest programa.

Col·laboradors

Tot i que Google Docs no és un processador de textos totalment millor que Microsoft Word, les seves característiques de col·laboració, la interfície web i els estalvis automàtics donen als usuaris raons convincents per utilitzar-lo.

El paper Dropbox es pot considerar com un programa excel·lent per al treball en grup, encara que sigui senzill per a cada usuari.

És igual a Google Docs per la facilitat que és convidar col·laboradors i va més enllà en altres àrees. És fàcil crear i assignar tasques als membres del grup, però el programa no té tasques condicionades que desencadenen notícies en acabar i no és prou robust com per suportar un procés de diverses etapes del principi al final..

El fet que no realitzi un seguiment d’objectes per fer, ni inclogui un corrector ortogràfic, planteja la qüestió de quin tipus de projectes de grup Dropbox espera que els equips treballin a Paper que no podrien ser en un altre lloc. Les probabilitats són que existeixen millors eines de col·laboració en un programa o servei específic de la indústria.

Presentadors

Podeu presentar-lo a Dropbox Paper, però hi ha pocs incentius per fer-ho. Un dels elements clau d’una presentació és controlar el que hi ha a la pantalla perquè el públic pugui moure’s perfectament entre l’escolta i la mirada.

El paper no us dóna el control que necessiteu perquè sigui realitat. El desplaçament també és molt menys interessant que les transicions a diapositives de Google o Prezi.

L’únic desavantatge del mode de presentació de Paper és que us permet integrar tants tipus de suports incrustats. Si per algun motiu necessitàveu fer una presentació que confiés en la capacitat per fer-ho, el programa pot valer la pena provar-ho.

Tanmateix, la majoria de presentadors no necessitaran això i voldran una cosa que els doni més control.

Pensaments finals

Dropbox Paper és un dud amb potencial, però no ha avançat gaire des que es va publicar i és difícil tenir l’esperança que es transformi en una cosa més útil.

Si bé funciona bé i té una interfície d’usuari neta, no té cap funció que li permeti una avantatge respecte a altres programes. Podeu integrar molts programes diferents en un sol document, però això no vol dir que obtindreu una funcionalitat que no haureu tingut si hagueu utilitzat aquests programes a través dels seus propis llocs web. El sistema de presentació està poc cuit i l’absència d’un corrector ortogràfic fa que sigui un mal programa per al processament de paraules.

Totes les funcions funcionen, però no queda clar per què algú utilitzaria Dropbox Paper sobre un altre programa que tingui funcions similars, però amb major profunditat. Això no vol dir que no pugueu aprofitar el programa, però no serà l’adequat per a la majoria de la gent.

Si busqueu alguna cosa millor, Google Drive és un bon lloc per començar. Podeu obtenir més informació sobre aquest tema a la nostra revisió de Google Drive.

Què en penseu de Dropbox Paper? Té potencials que ens manqui o hagi mort la nostra avaluació? Ho fem saber a l’apartat de comentaris que hi ha a continuació. Gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me