La guia definitiva per a unitats compartides de Windows

Si sou algú que ha crescut amb Windows, potser ja sabreu moltes coses sobre les unitats compartides de Windows i el mapeig d’una unitat de xarxa.

Però, ho sabeu tot?

Sabíeu que recursos com discs durs, unitats externes i fins i tot impressores són fàcils de compartir a la mateixa xarxa? Avui, si volem compartir un fitxer entre ordinadors que accedeixen a la mateixa connexió a Internet, podem:

Utilitzeu una unitat flash USB o un disc dur extern

Carregueu-lo al núvol després descarregueu-lo

Utilitzeu unitats compartides

Els primers dos mètodes funcionen en qualsevol ordinador, independentment dels sistemes operatius i potser és la raó per la qual molta gent ja no utilitza unitats compartides a Windows..

Bé, aquí hi ha algunes novetats per a vosaltres, tot i que utilitzar unitats compartides de Windows pot ser una tècnica antiga, tot i així, és molt útil i eficaç.

En aquest article tractaré tot el que cal saber sobre els controladors compartits de Windows.

Ara, no faig cap promesa, però aquest article pot convertir-se en un controlador de Windows Compartit de Windows.

Què són els controladors compartits de Windows?

El sistema operatiu Windows de Microsoft permet als usuaris compartir:

Conductors

Carpetes

Fitxers

Altres recursos

Amb ordinadors de la mateixa xarxa.

Una unitat compartida es pot mapar directament en un ordinador de destinació, on es pot compartir una unitat o un recurs separat (com una impressora) a través de Grups d’associació o a l’assistent de compartir.  

Però abans d’abordar el mètode, expliquem tots els conceptes bàsics que hi ha darrere de les unitats compartides de Windows.

Compondre els fonaments bàsics

1. Comptes d’usuari (compte local / Microsoft)

Amb un sistema operatiu multiusuari com Windows, cal tenir un compte d’usuari per accedir a qualsevol cosa. Un compte d’usuari conté tota la informació i la configuració necessàries que indiquen a Windows quines carpetes, fitxers i recursos de xarxa té accés un usuari a l’ordinador.

Els comptes d’usuari són gestionables si aneu a:

Panell de control -> Comptes d’Usuaris i Seguretat Familiar -> Compte d’usuari.

Cada compte d’usuari de Windows té els atributs següents:

Nom d’usuari: El nom que es dóna al compte

Contrasenya: Associat amb el nom d’usuari, és necessari per iniciar la sessió al sistema.

A Windows 7 i versions anteriors, les contrasenyes en blanc eren vàlides. Hi ha dos tipus de comptes d’usuari que s’utilitzen per iniciar la sessió a Windows:

2. Compte Microsoft

Si utilitzeu un correu electrònic per iniciar la sessió a Windows, en lloc d’un nom d’usuari estàndard, utilitzeu un compte Microsoft per accedir al sistema.

Molts pensen que un correu electrònic d’Outlook és l’únic associat a un compte de Microsoft, però això no és cert. Microsoft també permet als usuaris registrar serveis de correu electrònic de tercers quan creen un compte per primera vegada a Windows.

Un avantatge significatiu d’un compte de Microsoft és el fet que els usuaris també tenen accés a altres serveis Microsoft com Microsoft Office Online i Microsoft OneDrive.

A més, el mateix compte Microsoft funciona amb telèfons Windows i consoles Xbox també. No cal crear un compte separat per a cada servei.


© Cloudwards.net

3. Comptes locals

Els comptes locals no es connecten a Internet, a diferència dels comptes de Microsoft.

Els comptes locals només existeixen en un sistema local. Amb un compte d’usuari local, és possible definir determinats usuaris com a administradors i d’altres amb accés restringit.

Els comptes locals poden tenir contrasenyes en blanc, però com que només existeixen localment, no les podeu utilitzar per accedir a diversos dispositius o serveis.


© Cloudwards.net

4. Grups d’usuaris

Sé que potser us estareu preguntant per què discutim els comptes d’usuari en un article sobre com compartir unitats al Windows.

Bé, aquí és el perquè.

Per compartir un fitxer o carpeta mitjançant unitats compartides de Windows, creeu un grup d’usuaris amb els mateixos accessos i permisos de seguretat. Una col·lecció de comptes d’usuari s’anomena grup d’usuaris i cada compte d’usuari forma part d’almenys un grup de treball.

Ara, hi ha dos tipus de grups d’usuaris: grups de treball i grups de treball. Si bé tots dos defineixen un grup d’ordinadors que comparteixen recursos, es diferencien per la manera com aquests recursos són gestionats per cada clúster.

Aquí es diferencien els dos:

El grup de treball només funciona amb Windows 7 i versions posteriors

Els grups de treball col·laboren amb totes les versions de Windows abans de les 7

5. Grup de treball

Un grup de treball és una col·lecció d’ordinadors connectats a la mateixa xarxa local. Tots els equips d’aquest tipus de grups són parells, i un no té control sobre un altre.

Els grups de treball no tenen contrasenya i estan dissenyats principalment per a xarxes més petites. Microsoft recomana afegir no més de 20 ordinadors al mateix grup de treball.

Els ordinadors que formen part d’un grup de treball no han d’executar la mateixa versió de Windows. Encara que admet tant IPv4 com IPv6, la configuració requereix almenys una mica d’experiència tècnica bàsica.

6. Grup d’atenció

Homegroup és una forma més avançada d’un grup de treball, ja que proporciona protecció de contrasenya i no té cap límit en el nombre d’ordinadors que s’hi poden unir.

També, els grups locals tenen una configuració senzilla i sense complicacions, i es poden estendre en una subxarxa sencera. Però els grups locals requereixen Windows 7 o superior i una connexió IPv6.

  Què és la neutralitat neta i per què és important?

7. És el vostre ordinador part d’un grup de treball?

Com he comentat abans, cada ordinador forma part per defecte d’un grup de treball, normalment anomenat “TREBALL DE TREBALL”.

Per obrir el control, aneu a: Tauler de control ->  Sistema i seguretat -> Sistema.

Ara hi haurà una secció anomenada Configuració del nom de l’ordinador, el domini i el grup de treball, i hauríeu de trobar allà el nom del grup de treball del vostre ordinador..


© Cloudwards.net

8. Ubicació i unitat de xarxa

Una unitat de xarxa és una carpeta compartida per un altre ordinador o dispositiu de la mateixa xarxa.

També anomenada unitat mapejada, té les següents característiques:

Una lletra d’unitat designada, igual que tots els altres discos particionats locals

Els accessos a una unitat de xarxa són necessaris

Mentre que les unitats de xarxa o mapejades s’utilitzen per compartir fitxers i carpetes, Windows també permet als usuaris compartir i crear dreceres als servidors FTP i a les accions web.

Una ubicació de xarxa crea una drecera a una ubicació web. Pot indicar els recursos que es troben a la xarxa o els recursos externs que es troben a Internet.

De la mateixa manera que les unitats de xarxa, una ubicació de xarxa també necessita les credencials adequades per connectar-se, però no hi ha una lletra de la unitat associada.


© Cloudwards.net
Consell tip – Només hi pot accedir un compte d’usuari que es connecta a unitats de xarxa i ubicacions. No estan disponibles per a altres usuaris, encara que estiguin registrats al mateix sistema.

 

9. Nom de l’ordinador

Quan un sistema operatiu s’instal·la en un PC, Windows demana a l’usuari que doni un nom al sistema, i d’ací el nom de l’ordinador..

Ara, la raó per la qual un nom d’ordinador és tan important és que ajuda a identificar l’ordinador quan forma part d’una xarxa.


© Cloudwards.net

Consell tip – Per comprovar el nom del vostre ordinador, aneu al Tauler de control -> Sistema i seguretat -> Sistema. El nom de l’ordinador es pot trobar a la secció Nom de l’ordinador, domini i grup de treball.

10. Adreça IP

Quan es connecta a una xarxa, a cada ordinador o dispositiu se li dóna automàticament una adreça IP pel router i, ja que totes les adreces IP són úniques, també ajuden a distingir entre diferents ordinadors de la xarxa..

Si bé les adreces IP són números binaris, es mostren en notacions de fàcil lectura, com ara 192.168.1.1.

Quan es connecta a la mateixa xarxa, a cada dispositiu se li dóna una adreça IP única, canviant l’últim dígit, però els dígits restants romanen idèntics. Tot i que hi ha moltes maneres de trobar l’adreça IP d’un ordinador, una forma senzilla que funciona en totes les versions de Windows és:

Aneu a l’indicador d’ordres prement Windows + R per obrir la finestra d’execució, després escriviu cmd i premeu Enter.


© Cloudwards.net
A la finestra d’ordres d’ordres, escriviu “ipconfig” i es mostrarà una llista de tots els adaptadors de xarxa juntament amb les seves adreces IP.


© Cloudwards.net

Comprensió dels paràmetres de compartició de xarxa

Amb els conceptes bàsics esborrats, passem a la configuració de xarxa compartida, que és una part crucial per crear una nova unitat compartida de Windows o configurar les existents.

Per obrir la configuració de compartició de xarxa a Windows 7 i superior, aneu al Tauler de control -> Xarxa i Internet -> Centre de Xarxa i Compartir.


© Cloudwards.net

Ara, aquí és on passa tota la màgia. Hi ha aquí diversos paràmetres relacionats amb la xarxa, entre ells:

Configuració de l’adaptador de xarxa

Configuració de l’ús compartit de xarxa

Opció per configurar noves connexions

Assistents de resolució de problemes

Com canviar la configuració de compartició predeterminada

Si bé la configuració de xarxa està present en el mateix camí per a Windows 7, 8 i 10, la configuració predeterminada de compartició es mostra en ordres diferents. Per canviar la configuració de compartició predeterminada, feu clic a Configuració avançada de compartició, present al Centre de compartició de xarxa i xarxa.


© Cloudwards.net

Per a Windows 7

Tots els paràmetres de compartició de xarxa a Windows 7 es classifiquen en dues categories principals:

Públic

Llar o treball


© Cloudwards.net

Per saber quina ubicació de xarxa s’assigna a una connexió de xarxa actual, només cal que mireu la secció “Perfil actual”.

Recordeu-vos que la configuració que es proporciona aquí només és vàlida per a un perfil actual i no per a d’altres. En fer clic en diferents perfils, podreu editar la configuració de compartició de xarxa per a cadascun d’ells.

La majoria de vegades, tots els perfils tindran la mateixa configuració de compartició de xarxa, excepte les connexions HomeGroup, ja que aquesta última només està disponible per a una ubicació de casa o de treball..

A més, com que cada configuració de xarxa té un valor diferent per a una ubicació diferent, Windows pot ajustar fàcilment la configuració de la xarxa per si mateixa, depenent de la xarxa a la qual estigui connectat un usuari..

Tot i que, els usuaris també poden personalitzar la configuració predeterminada.

Per a Windows 8.x i 10

Al plafó Configuració avançada de compartició de Windows 8 i 10, hi ha dues opcions disponibles:

Convidat o públic

Totes les xarxes


© Cloudwards.net

A l’opció Privada, hi ha tres configuracions:

Descobriment de xarxa: Permet que Windows trobe altres dispositius i ordinadors connectats a la mateixa xarxa

Compartir fitxers i impressores: Fa que els fitxers i les impressores compartides siguin visibles per a altres equips de la mateixa xarxa

Connexions del grup d’inici: Permet que Windows gestioni la configuració del grup d’inici


© Cloudwards.net

Hi ha una configuració inusual present a la descoberta de xarxa, amb l’etiqueta “Activa la configuració automàtica de dispositius connectats a la xarxa”.

És interessant perquè Microsoft no té documentació al respecte i la funció no té cap ús oficial. Aquest paràmetre només està disponible a l’opció privada i s’activa de manera predeterminada.

Tot i que alguns investigadors afirmen que afecta la forma en què els dispositius de xarxa, com els discs durs externs, es connecten a altres ordinadors o encaminadors, sense cap explicació oficial donada per Windows, voldria deixar-ho verificat ja que és per defecte..

A l’opció Convidat i públic, hi ha dues opcions i només s’apliquen a les connexions de xarxa pública:

Descobriment en xarxa

Intercanvi de fitxers i impressores

La darrera opció, el grup “Totes les xarxes”, s’aplica per a totes les connexions de xarxa i inclou connexions tant privades com públiques.

Els paràmetres disponibles a Totes les xarxes són:

Compartir carpeta pública: Quan aquesta opció està activada, els usuaris de la mateixa xarxa o grup propi poden accedir a les carpetes públiques de l’ordinador

  Serveis de hosting gratuït de fitxers i emmagatzematge al núvol

Transmissió de mitjans de comunicació: Els usuaris de la mateixa xarxa poden accedir a imatges, vídeos i música a l’ordinador

Compartint connexions: L’intercanvi de fitxers s’activa amb xifratge de 40, 56 o 128 bits  

Compartit amb la protecció de contrasenya: Només els usuaris amb la contrasenya correcta poden accedir als recursos compartits.


© Cloudwards.net

Tot tractant aquesta configuració, és important tenir en compte la seguretat, ja que podeu acabar compartint una carpeta pública que hauria d’haver estat protegida amb contrasenya.

Compartint fitxers amb grup de treball

Com he comentat abans, un grup de treball consta de PC i dispositius connectats a la mateixa xarxa, i ajuda a compartir fitxers i recursos com impressores i discs durs externs.

Per descomptat, per compartir fitxers i recursos, tots els PC haurien de connectar-se al mateix grup de treball. De manera predeterminada, tots els PC de Windows tenen el mateix grup de treball anomenat “TREBALL DE TREBALL”.

Abans de crear-ne un, assegureu-vos que tots els equips connectats al mateix grup de treball tinguin noms únics. Si dos o més ordinadors adherits al mateix grup de treball tenen el mateix nom, apareixeran problemes o conflictes.

Per unir-vos a un grup de treball, seguiu aquests passos:

Vés a El meu ordinador i feu clic a “Propietats” o aneu al Tauler de control i seleccioneu Sistema

A l’opció “Configuració del nom de l’ordinador, del domini i del grup de treball”, feu clic a “Canvia la configuració”.  


© Cloudwards.net
A la nova finestra, feu clic al botó “Identificador de xarxa”

A “Membre de”, seleccioneu Grup de treball i escriviu el nom del grup de treball al qual vulgueu unir-vos

Si el nom del grup de treball introduït és actual, hi haurà un missatge de confirmació i Windows us demanarà que reinicieu el sistema

Consell tip – Si un ordinador funciona en una edició inicial de Windows 8 o superior, no podrà unir-se a un grup de treball. L’opció ID de xarxa es mostrarà de color gris així:


© Cloudwards.net

Com compartir carpetes i fitxers amb un grup de treball

Abans de compartir res, assegureu-vos que el descobriment de xarxa, la compartició de carpetes i impressores i l’accés a les carpetes públiques estan activats a Configuració avançada de compartició.

Ara, aquí teniu el que heu de fer:

Feu clic amb el botó dret a la carpeta o el fitxer que cal compartir, seleccioneu “Comparteix amb” i feu clic a “Persones específiques”.


© Cloudwards.net
Al menú desplegable, trieu “Tots” i feu clic a “Afegeix”.


© Cloudwards.net
Ara feu clic a Comparteix i ja heu acabat

Com accedir als fitxers compartits en un grup de treball

Vés a “El meu ordinador” o “Aquest PC”, segons la versió de Windows que utilitzeu i seleccioneu “Xarxa”.

Si l’opció no és visible a la finestra principal, la podeu trobar al tauler desplegable de la part esquerra.


© Cloudwards.net

Si el descobriment de xarxa i el compartiment de fitxers no estan activats, hi haurà un pop emergent a la part superior.


© Cloudwards.net

Després d’activar el descobriment de xarxa i l’ús compartit de fitxers, tots els sistemes informàtics i dispositius connectats al mateix grup de treball es faran visibles. Tingueu en compte que, tots els dispositius connectats a la mateixa connexió a Internet seran visibles, però les transferències de fitxers només seran possibles si es troben al mateix grup de treball.

Com deixar un grup de treball

Un ordinador pot deixar un grup de treball, però en qualsevol moment del temps, sempre s’ha de connectar a un grup de treball.

Per sortir, només cal que seguiu els passos per unir-vos a un grup de treball i en lloc d’unir-vos a un nou grup de treball, escriviu el grup de treball predeterminat – WORKGROUP

Compartició d’arxius amb grup d’inici

Com hem comentat abans, els usuaris de Windows Home no es poden connectar a grups de treball diferents, però això no significa que no hi hagi una manera de connectar-se a altres ordinadors de la xarxa.. 

L’objectiu d’un grup propi és ajudar a compartir fitxers i impressores en una xarxa domèstica. A més, els grups d’atenció no funcionen amb xarxes empresarials o públiques.

Creació d’un grup d’inici a Windows

El procés de creació d’un grup propi és el mateix per a Windows 7, 8 i 10.

Nota: Els grups de casa no es poden configurar en cap sistema operatiu abans de Windows 7, opteu per grups de treball o compartició de xarxa directa si feu servir un sistema operatiu més antic.

I aquí és com ho fas:

Vés al Tauler de control -> Xarxa i Internet -> Grup d’inici (es troba a la part inferior dreta de la secció “Vegeu també”


© Cloudwards.net
Si és la primera vegada que creeu un grup d’inici, Windows us avisarà del mateix

Feu clic a “Creeu un grup d’inici” i s’iniciarà un assistent nou


© Cloudwards.net
Feu clic a qualsevol de les biblioteques o impressores predeterminades que cal compartir


© Cloudwards.net
Windows crearà automàticament una contrasenya per al grup d’inici


© Cloudwards.net
Feu clic a Finalitzar

Consell tip – No hi ha cap manera de crear més d’un grup de casa a la mateixa xarxa.

Si ja hi ha un Grup d’inici, Windows no oferirà l’opció de crear-ne un de nou. L’única manera de tenir diversos grups d’atenció a casa és mitjançant diverses xarxes.

Per exemple, tinc dues connexions Wifi a casa, de manera que puc tenir dos grups de grup per a cadascun d’ells.

Com unir-vos a un grup d’inici

Si ja hi ha un grup d’inici creat a la xarxa, Windows avisarà a l’usuari quan s’obri la pestanya de grup inicial..

Per participar, primer, esbrineu la contrasenya del grup inicial i, a continuació, feu clic a Unir-se. Introduïu la contrasenya, seleccioneu tots els recursos que cal compartir i feu clic a D’acord.

Canvi de la contrasenya del grup d’inici

Com s’ha esmentat abans, Windows crea automàticament una contrasenya del grup d’inici, però qualsevol PC d’un grup propi pot canviar aquesta contrasenya generada automàticament. Però, si es canvia la contrasenya, tots els ordinadors participants hauran de tornar a unir-se al grup d’inici i introduir la nova contrasenya.

Per canviar la contrasenya d’un grup d’inici:

Vés al tauler de control del grup d’inici

A “Altres accions del grup de casa”, feu clic a “Canvia la contrasenya” i s’obrirà un assistent


© Cloudwards.net
Introduïu una nova contrasenya o feu clic al botó “genera la contrasenya” per crear una nova contrasenya aleatòria


© Cloudwards.net
Feu clic a Finalitzar per completar el procés

Com compartir i accedir als fitxers amb grup d’inici

Un cop creat un grup d’inici en una xarxa, aquest és automàticament accessible per a tots els usuaris connectats a aquesta xarxa.

  Què és el Cloud Storage i per què té importància el 2016

Per descomptat, necessitarà una contrasenya per accedir a qualsevol fitxer. A través del grup propi, totes les biblioteques de Windows seleccionades es poden compartir amb els usuaris.


© Cloudwards.net

Com deixar un grup de casa

Vés al tauler de control del grup propi i, a “Altres accions del grup propi”, fes clic a “Surt grup inicial” i confirma.


© Cloudwards.net

Compartir fitxers mitjançant l’assistent per compartir

Amb grups de treball i grups de treball, els fitxers i les carpetes es poden compartir amb usuaris en diferents sistemes informàtics connectats a la mateixa xarxa.

Però què passa amb els diferents usuaris que accedeixen al sistema?

Tal com s’ha esmentat als comptes d’usuari, diferents usuaris poden accedir al mateix PC amb diferents credencials d’inici de sessió i cadascun d’ells tindrà diferents nivells d’accés.

Per compartir fitxers amb diferents comptes d’usuari, només hem de seguir els mateixos passos que vam fer, quan compartim fitxers en un grup de treball.

Feu clic amb el botó dret a la carpeta o el fitxer que cal compartir i seleccioneu “Comparteix amb”

Trieu “Persones específiques” i s’obrirà una finestra nova

Vés al menú desplegable i es mostraran tots els altres comptes d’usuari del sistema

Trieu la que cal accedir i feu clic a “Afegeix”


© Cloudwards.net
Feu clic a Llegir per seleccionar el nivell d’accés

Feu clic a Comparteix

Per deixar de compartir, creuar el nom de la llista compartida o deixar de compartir completament una carpeta, feu clic amb el botó dret a la carpeta i seleccioneu “Comparteix amb” -> Deixa de compartir.


© Cloudwards.net

Cartografia d’una unitat de xarxa

Després d’haver treballat com a enginyer de programari, el mapeig de les unitats de xarxa era la meitat de la meva feina. Però el procés sembla tan fàcil i complicat, alhora, que mai vaig pensar que es podria utilitzar també per a ordinadors personals.

Bé, resulta que puc!

Si bé compartiu fitxers i carpetes individuals ràpidament, no és una solució ideal quan esteu a una xarxa domèstica amb un parell d’ordinadors i voleu constantment dades dels altres equips..

I és precisament per això que es mapeja les unitats de xarxa. Una vegada que es mapeja una unitat de xarxa, el sistema la tracta de la mateixa manera que una unitat local.

Atès que més d’un ordinador pot mapar una unitat, les unitats compartides poden convertir-se en un recurs comú entre diversos ordinadors d’una xarxa.

Per mapar una unitat de xarxa, seguiu els passos següents:

Vés a “Aquest PC” o al meu ordinador (segons la versió de Windows)

Toqueu “Ordinador” present a la part superior

Feu clic a Map Network Drive


© Cloudwards.net

Ara arriba la part complicada.

El nom d’una carpeta no es pot escriure directament aquí, perquè Windows ha de saber en quin equip es troba la carpeta de xarxa específica.

Per això, el format a utilitzar per mapar una unitat de xarxa és:

\\ Nom de l’ordinador \ Nom de la carpeta compartida

De manera que, si la carpeta es diu Media i està present en un ordinador amb el nom Admin2, el camí serà

\\ Admin2 \ Media

Marca com a opció “Torneu a connectar a l’inici de sessió”. Aquesta opció mapea automàticament la unitat de xarxa sempre que es torna a encendre el sistema informàtic. No deixeu aquesta opció sense marcar si el mapatge d’una unitat de xarxa només és una cosa única.

Marqueu la marca de selecció “Connecteu-vos mitjançant diferents credencials”, si el sistema informàtic propietari de la carpeta de xarxa utilitza diferents credencials d’inici de sessió de l’equip ordinador.


© Cloudwards.net

Si les credencials són per a un compte d’usuari, el nom d’usuari s’hauria d’afegir en aquest format

Nom de l’ordinador / nom d’usuari

Per tant, si el nom de l’ordinador és Admin2 i el nom d’usuari és ritika, s’introduirà com a:

Admin2 / ritika

Feu clic a D’acord i s’hauria de mapejar la unitat

Totes les unitats mapades ara seran accessibles a la ubicació de la xarxa del meu ordinador

Podeu compartir impressores entre ordinadors a través d’un grup d’inici o d’una xarxa.

Si bé els dos mètodes són fàcils d’utilitzar, el que escolliu dependrà del tipus de sistemes operatius instal·lats als ordinadors connectats.

Si tots els equips tenen Windows 7 o superior, llavors es pot compartir fàcilment una impressora creant un grup de treball inicial. Però si fins i tot un dels equips té una versió inferior a Windows 7, la millor opció serà compartir una impressora directament a la xarxa.

Punta professional – Si tots dos són possibles, sempre opteu per grup d’atenció personal, ja que proporciona protecció de contrasenya.

Per compartir una impressora amb el grup d’atenció personal:

Vés al panell de configuració del grup d’instruccions anant al tauler de control -> Configuració de xarxa i sistema.

L’opció “Grup d’inici” hauria d’estar a la part inferior dreta.

Si ja existeix un grup d’inici, marqueu l’opció Impressora.

En cas que no hi hagi cap grup propi, referiu-vos als passos per crear un grup nou


© Cloudwards.net

Per compartir una impressora mitjançant una xarxa:

Vés al Tauler de control -> Maquinari i so -> Dispositius i impressores

Tots els dispositius connectats a l’ordinador han de ser visibles aquí juntament amb la impressora

Feu clic amb el botó dret a la impressora que cal compartir i seleccioneu Preferències d’impressió

A la nova finestra, aneu a la pestanya Compartir i marqueu la casella “Comparteix aquesta impressora”

Introduïu un nom compartit a la impressora i feu clic a D’acord

Problemes amb l’ús compartit d’una impressora a una xarxa o grup d’inici

Si bé les empreses utilitzaven les impressores de xarxa molt enrere durant el dia, de manera que tots els seus empleats podrien utilitzar impressores des d’un escriptori, ara la situació ha canviat completament.

Vivim en un món de dispositius sense fil. Quan podem canviar el canal del nostre televisor des dels telèfons intel·ligents, per què algú usaria una impressora per cable?

Si l’opció està disponible, sempre opteu per una impressora sense fils a través d’una impressora compartida de xarxa; i aquí és el perquè:

Si compartiu una impressora, tant la impressora principal com la PC, s’han d’encendre de manera que altres ordinadors de la xarxa puguin accedir-hi.

La impressió és més aviat lenta perquè les dades s’envien primer a l’ordinador compartit i després a la impressora.

Els problemes i els problemes sorgeixen bastant sovint.

No hi ha manera d’imprimir documents directament des d’un telèfon mòbil o una tauleta.

Però, per descomptat, si ja teniu connectada una impressora per cable, compartir-la directament amb altres ordinadors de la xarxa serà una opció molt més assequible que comprar una impressora nova.

En resum…

A través d’aquesta guia, hem après gairebé tot sobre les unitats compartides de Windows, com ara:

Comptes d’usuari

Grups de treball

Grups d’atenció

Assistent de compartició de xarxa

Mapeig de la unitat

De fet, les unitats compartides són una de les característiques més fortes de Windows, i també és el motiu pel qual moltes companyies informàtiques més importants encara fan servir Windows a les seves oficines cada dia. Però quan compartiu fitxers i carpetes, fins i tot en una xarxa domèstica, assegureu-vos que poseu la seguretat al davant i al centre.

Opteu per grups d’usuaris en lloc de compartir directament qualsevol cosa en una xarxa, ja que aquest proporciona protecció amb contrasenya.

En cas contrari, qualsevol persona que conegui la vostra contrasenya wifi també podrà accedir a fitxers compartits a la xarxa. A més, si hi ha alguna cosa que em manqui, assegureu-me de fer-ho saber a la secció de comentaris que hi ha a continuació!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me