Millor programari de gestió de fotografies 2023

Aquests dies, tothom amb un telèfon intel·ligent és fotògraf. No és difícil consumir l’espai del disc dur amb instantànies i selfies, especialment amb una càmera de gran megapíxel. Organitzar totes aquestes imatges pot suposar un mal de cap, i és per això que hem creat una llista de les millors opcions de programari de gestió de fotografies que us ajudaran a mantenir la vostra col·lecció en ordre perfecte..

A més de mantenir-ho tot organitzat, aquests programes ajudaran a protegir les fotos del desastre: els discos durs no són les peces de maquinari més fiables; és només una qüestió de temps abans que es caiguin i es cremin les teves imatges, potser agafaràs les imatges.

Tot i que en aquest cas podeu utilitzar el programari de recuperació de fotos per reclamar les fotografies perdudes, el millor enfocament és preparar-se, encara que utilitzar una de les nostres millors còpies de seguretat en línia per a fotos també és una bona aposta..

Mitjançant aplicacions en línia de gestió de fotografies com les que detallem a continuació, podeu pujar fotografies des del vostre ordinador i dispositius al núvol, de manera que es protegeix el record en cas de robatori, pèrdua o corrupció. De forma alternativa, per a aquells que no estiguin a l’altura del núvol, podeu mantenir les fotos localment mitjançant programari fora de línia, un enfocament que també veurem a continuació.

Flickr és la nostra solució d’imatges escollida, però hi ha moltes opcions fantàstiques. Abans d’aconseguir aquestes opcions, però, anem a tocar més els avantatges del programari de gestió de fotografies.

Per què heu d’utilitzar programari de gestió de fotografies

El programari de gestió de fotografies us ajudarà a ordenar les vostres fotos en funció de dates, etiquetes (com ara “bojos cosins” o “vacances”) i les vostres puntuacions personals per trobar imatges relacionades amb més facilitat. Els administradors fotogràfics també poden enriquir les fotos amb metadades: data i hora preses, dimensions i dades EXIF ​​(marca de càmera, model, ISO, valor d’obertura, flaix, la llista continua).

La majoria de gestors ofereixen com a mínim funcions bàsiques d’edició, mentre que alguns us permetran fins i tot manipular imatges al contingut del vostre cor. Potser haureu aconseguit la captura de les vostres fotos, però sempre hi ha alguna cosa a fer. L’ajust dels filtres d’exposició, tonalitat, nitidesa, cultiu i color és només la punta de l’iceberg d’edició.

Algunes opcions importaran totes les vostres fotos a una sola biblioteca, cosa que facilita la gestió de la vostra col·lecció. Les carpetes i àlbums estaran disponibles amb només uns clics i fins i tot podreu passar el temps veient les vostres fotos d’ordre cronològic. Fins i tot us ajudarà a desfer-vos dels duplicats que ocupen un espai preciós. Els gestors també poden sincronitzar fotografies als vostres dispositius.

Altres serveis us permetran penjar les fotografies al núvol i després ordenar-les en àlbums, galeries o grups adequats. També podreu utilitzar editors bàsics per millorar les fotos sobre la marxa sense utilitzar programari dedicat com Photoshop o PaintShop Pro, però, si ho necessiteu, alguns serveis ofereixen descomptes en aquest programari. També podeu veure estadístiques avançades de les vostres fotos.

Gestió fotogràfica VS Local Cloud Management

El programari que utilitza el núvol us ofereix l’opció de veure les fotos a qualsevol lloc i en qualsevol moment sempre que tingueu connexió a Internet. Aquests serveis poden proporcionar-vos accés a una comunitat vibrant de persones que us proporcionaran comentaris i com les vostres fotos us ajudaran així a convertir-vos en un fotògraf millor.

A més, hi ha una opció per connectar-se a les empreses d’impressió i obtenir les vostres impressions. També podeu vendre la vostra obra, ja que el programari en línia es connecta fàcilment a mercats com Amazon, Ingram i Blurb Bookstore.

A més, utilitzar el núvol proporcionarà espai de respiració per al disc dur ja que les fotos no ocuparan espai. Podeu obtenir il·limitats, centenars de gigabytes o fins i tot un terabyte d’emmagatzematge per un preu barat.

La gestió de fotografies basada en núvol també facilita la possibilitat de compartir el contingut amb individus, grups específics, a través de les xarxes socials i convidar a altres a compartir amb vosaltres..

Els proveïdors en línia disposen d’aplicacions mòbils que us permeten accedir al vostre contingut, pujar fotos noves i mostrar-les a altres usuaris mitjançant el telèfon. Entre els serveis d’emmagatzematge al núvol, els que destaquen per les fotos són, per descomptat, Google Fotos i Amazon Prime Photos. Tots dos serveis són extensions del servei d’emmagatzematge en núvol, concretament Google Drive i Amazon Drive.

Els serveis que es dediquen exclusivament a les fotos compten entre ells Flickr, creat el 2004 i ara propietat de SmugMug, 500px, un lloc perquè professionals i entusiastes mostrin la seva feina, SmugMug, un servei que proporciona un lloc dedicat perquè els usuaris puguin carregar les seves fotos a i Apple iCloud Photo Library, que guarda automàticament totes les fotos i vídeos que feu a iCloud.

Gestió de fotografies fora de línia: avantatges

Amb la gestió de fotografies fora de línia, obtindreu l’avantatge de no haver de penjar les fotos, cosa que significa un accés més ràpid després generalment. Aquestes solucions solen incloure opcions d’edició molt més potents. Tanmateix, el fet de compartir és més lent, ja que primer hauràs de penjar les fotos o exportar-les a un altre dispositiu. També pot trigar una estona a indexar grans biblioteques de fotos, així com el fitxer d’indexació ocupant l’espai del vostre disc.

Les aplicacions fora de línia també difereixen de quins sistemes operatius estan disponibles, però podeu utilitzar-lo la majoria en Windows o MacOS.

Avui en dia, tenim moltes aplicacions diferents per triar, però algunes han estat al llarg del temps. Els veterans de la indústria van començar als anys 90.

Entre ells, una de les aplicacions més populars i duradores per visualitzar i organitzar fotos és ACDSee. La primera versió es va publicar el 1994. Avui, tenim la versió 20 d’ACDSee, juntament amb diverses variacions. MAGIX prové de Dresden, Alemanya. Va començar el 1993 i avui ofereix un gestor de fotografies MAGIX com a eina per ajudar a organitzar les teves fotos.

Adobe va començar amb Adobe Photoshop i Adobe Lightroom, tot i que no és un organitzador, Adobe alliberaria Adobe Photoshop Album, després el deixaria, finalment establint-se en Adobe Photoshop Elements i Adobe Bridge com a aplicacions d’organització de fotografies..

A la segona meitat de la dècada, el 1996, IrfanView va ser llançat per primera vegada i és gratuït per a usos no comercials. Daminion es va llançar el 1999 i es va anomenar anteriorment picaJet.com. Ofereix un sistema de gestió de fotografies multi-usuari amb el mateix nom, cosa no tan habitual entre les aplicacions fotogràfiques autònomes. També proporciona una aplicació de gestió fotogràfica autònoma anomenada picaJet.

XnView no és nova al bloc, ja que s’ha llançat el 2008. Avui en dia, hi ha una versió millorada anomenada XnView MP, que també funciona en Linux i en Windows i Mac.

Team Linux té l’organitzador d’imatges de Shotwell que va entrar a l’escena de la foto el 2010 i es va convertir en l’eina d’imatges estàndard per a diverses distribucions de Linux. Al camp del MacOS, hi ha l’aplicació nativa d’Apple Photos que substitueix les aplicacions iPhoto i Aperture.

Windows disposa de Phototheca que ofereix diverses funcions, Zoner Photo Studio de la companyia fundadora txeca Zoner Software i FastStone, visualitzador d’imatges i organitzador gratuït per a ús personal i educatiu..

Una nova incorporació a aquesta llista fora de línia és Mylio, llançada el 2014. Llegiu més informació sobre les seves potents funcions d’edició i organització més endavant a l’article..

Si bé el programari fora de línia realitza una bona elecció, encara preferim les aplicacions en línia i tocarem més coses a la resta de l’article. Abans de començar amb la llista, mirem quins criteris hem utilitzat per valorar el programari de gestió de fotografies.

Què és el millor programari de gestió de fotografies

Hem comparat els plans i les funcions que ofereixen els preus en tots els àmbits del servei de fotografies en línia. La majoria de les eines de gestió de fotografies ofereixen un pla gratuït o, com a mínim, un judici. També difereixen en quants plans de pagaments ofereixen, més flexibilitat de preus tenen, millor. Alguns només tenen un parell, mentre que d’altres ofereixen fins a 13 plans per triar.

A partir d’això, hem obtingut el valor, pel que fa als diners, com a criteri més important.

La càrrega és bastant senzilla, independentment del servei que utilitzeu. Alguns fan de tot el seu lloc una zona on es pot arrossegar i deixar anar ràpidament, mentre que d’altres necessiten que accedeixi al botó de càrrega que, al seu torn, us ofereix una zona on podeu arrossegar i deixar anar o triar fitxers..

  Què és Google Drive i com funciona? Una guia pas a pas del 2023

Després de seleccionar les fotos, alguns serveis us proporcionaran opcions addicionals com canviar el seu nom, afegir persones, especificar a quins àlbums es dirigeixen, afegir etiquetes, mentre que d’altres simplement carregaran la vostra foto i us permetran ajustar manualment qualsevol cosa que necessiteu. a. Podeu endevinar què és el que comporta una millor experiència per als usuaris.

Un dels avantatges del programari en línia és que està disponible en diferents sistemes operatius. Tanmateix, les seves aplicacions mòbils no es creen iguals. Alguns que hem obtingut una millor experiència dels usuaris i això va ser més destacat en el disseny en si mateix i quan les vam fer servir per pujar fotos.

Els editors també tenen totes les formes i mides. Alguns tenen opcions bàsiques com els filtres de colors i l’equilibri, d’altres són més avançats i ens reben amb diverses opcions, mentre que d’altres no funcionen com els que esperem.

Per descomptat, les fotos serien només dades descarregades si ningú no les mira. Compartir és carinyós i vam fer una ullada a què tan fàcil és difondre l’amor, i vam comparar les opcions de compartir que ofereixen.

Com més s’ofereixen, més feliços estem.

El millor programari de gestió de fotografies: Flickr

Flickr ofereix una impressionant 1TB d’espai d’emmagatzematge amb el seu pla gratuït. La quantitat d’espai no augmenta amb els plans de pagament, cosa que és estranya, però tenint en compte la quantitat d’espai que obteniu, hauria de ser suficient per mantenir-vos feliç durant molt de temps. Flickr també té una menció honorífica en el nostre millor emmagatzematge de fotografies.

El que ofereix el pla mensual, a 5,99 dòlars mensuals, és l’ús d’un carregador automàtic d’escriptori, navegació i compartició sense anuncis i estadístiques avançades a les teves fotos. A més, el pla anual ofereix descomptes en productes d’Adobe per 49,99 dòlars l’any.

La càrrega és fàcil: simplement feu clic a la icona de càrrega i podeu arrossegar i deixar anar les vostres fotos o bé seleccionar-les des del vostre sistema de fitxers. Abans de penjar les fotos, podeu afegir etiquetes o persones, a més d’afegir-les a grups o àlbums.

També podeu definir configuració de privadesa (amics, familiars, etc.) i filtres de contingut. Aquestes funcions de control de contingut sempre són un bon toc.

Un cop les fotos estiguin en línia, podeu revisar-les al fotostream, un catàleg de pàgines de les vostres fotos. De forma alternativa, podeu veure el vostre rotllo de la càmera, que mostra un historial de cronologia de les càrregues. Una altra opció interessant són les “galeries”. Mitjançant-lo, podeu crear una galeria personalitzada de les vostres fotos perquè la vegin.

L’editor de fotos integrat de Flickr és fàcil de treballar i ofereix moltes opcions. Hi ha ajustaments de cultiu, filtre i color estàndard, així com difuminacions, pinzells i marcs. Podeu desar la vostra foto com a còpia si no voleu embolicar-vos l’original amb filtres i pinzells.

Podeu compartir fotos de Flickr a Facebook, Tumblr, Twitter i Pinterest. Alternativament, podeu copiar l’enllaç, enviar-lo per correu electrònic o fins i tot incorporar-lo al vostre propi lloc web. Flickr també us permet compartir totes les fotografies compartint el vostre fotostream.

La nostra experiència amb Flickr

Flickr us saluda amb un interessant aparador de treballs d’arreu del món. El disseny sembla una mica datat, però la interfície és rica amb opcions. El menú “tu” és fàcil de detectar i us ofereix diverses opcions que us permeten previsualitzar el vostre treball.

No podeu simplement arrossegar i deixar anar les vostres fotos perquè el lloc no sigui només un emmagatzematge pur, haureu d’invertir un clic a la icona del núvol i, després, podeu arrossegar i deixar anar fotos o triar-les entre els vostres fitxers.

El següent pas després d’això us permet editar els vostres metadats i privadesa de les fotografies. Considerem que és un enfocament millor que haver de fer-ho després. Aquí, podeu ordenar fàcilment les fotos segons la data de presa i afegir-les a un àlbum o grup. Quan espereu que Flickr acabi el seu treball, us dóna la benvinguda amb missatges com “hold at there, tiger” i “yeehaw!” que és refrescant, però no és adequat per a tothom.

flickr-fotostream

Photostream mostra totes les vostres fotos, però si l’ordenació està ajustada a “data presa” en lloc de “data de penjada”, és possible que no veieu fotos que acabeu de penjar enlloc. El rollo de la càmera (ens havíem de tornar a carregar per fer-lo funcionar) és una opció força interessant. Permet desplaçar-se ràpidament durant els anys (i mesos), mentre que la seva vista màgica us permet veure les vostres fotos en categories, per exemple, ocells, arquitectura, etc..

Si voleu editar més d’una foto, Flickr ho facilita perquè podeu utilitzar la funció “Organitzar per lots”. Ens encanta com només podeu fer servir arrossegar i deixar anar per triar quines fotos voleu editar i, un cop acabades, les podeu afegir a àlbums o grups.

Una confirmació addicional que Flickr és el rei de l’organització es presenta en forma de col·leccions. Les col·leccions ajuden a organitzar els vostres àlbums i fins i tot poden contenir altres col·leccions. Per exemple, podeu tenir un recull de totes les sortides d’esquí que vau fer o els festivals que heu visitat.

Les aplicacions mòbils de Flickr estan disponibles per a Android i iOS. La icona de la càmera es troba a la part superior dreta i té el mateix color que les altres, per la qual cosa no és gaire evident. Quan toqueu-la, veureu la interfície que us permet fer una foto, que pot ser una mica confusa si voleu penjar una foto existent. Per fer-ho, heu de tocar la icona de la galeria a la part inferior esquerra i, a continuació, triar entre les vostres galeries.

Flickr ofereix una gran quantitat d’espai d’emmagatzematge, alhora que ofereix bones capacitats organitzatives i opcions per editar les vostres imatges. Tot plegat inclou una experiència agradable per als usuaris. Per aquests motius, hem fet que Flickr sigui la nostra elecció més alta com el millor programari per gestionar fotografies.

500px

500px s’adreça a semi-pros i professionals apassionats, per la qual cosa no és una opció ideal per a usuaris amateurs. Ofereix connexions directes entre fotògrafs i clients mitjançant la seva característica de mercat.

Per als usuaris gratuïts, hi ha un límit de set càrregues de fotos a la setmana. El pla “impressionant” proporciona un espai d’emmagatzematge il·limitat per només 2,99 dòlars al mes. El pla Pro és lleugerament més car a 3,99 dòlars, però us proporciona llistats de prioritat al directori 500px, la possibilitat de mostrar tallers (cursos que altres poden comprar) i una personalització del vostre perfil..

El pla Pro + us ofereix un lloc personalitzat amb una botiga en línia per 15,99 dòlars al mes. Obtindreu aquests preus si pagueu una subscripció anual; és una mica més si vas mensualment.

Carregar fotos és fàcil i semblant a un altre programari, tot i que no podeu penjar carpetes senceres alhora. Mentre pengeu, podeu afegir metadades per fer que les vostres fotos siguin més visibles per a altres.

Les etiquetes recomanades s’afegeixen automàticament, cosa que us ajuda a evitar aquest treball tediós. També podeu titular la fotografia, afegir-hi una descripció i col·locar-la en una categoria. Per últim, però no per això menys important, podeu afegir les vostres fotos al mercat per obtenir una mica de massa.

La interfície de 500px se sent una mica datada i pot resultar més agradable per a la vista. A més, hi ha edició de metadades, però no podeu editar la fotografia. La interfície d’aplicacions per a mòbils és més moderna i comparable en qualitat amb altres programes. Podeu compartir fotos a xarxes socials com Facebook, Twitter, Google+ o incrustar directament a html.

La nostra experiència Amb 500px

Un cop arribeu a 500px.com, potser podreu veure una bandera molesta juntament amb fotografies destacades, però, afortunadament, hi ha una mica de “x” per ajudar-vos a desfer-vos d’ell.

Si voleu veure les vostres fotos, haureu de tocar l’enllaç de l’avatar, la qual cosa no és tan evident com s’esperaria tenir allà la configuració del compte i del perfil. Hauria estat millor si aquestes opcions fossin separades i accedir a les vostres fotos era més evident. Les icones són petites i això no serveix de res.

La interfície necessita greument una actualització.

Hi ha diverses opcions per penjar que s’adrecen a persones que volen vendre les seves fotos: marketplace, filigrana i llicència. Si introduïu la resta de dades, ajudarà a promoure la vostra foto, de manera que serà més fàcil obtenir comentaris i, finalment, vendes. Podeu afegir fotos a una galeria, que a 500px és com un àlbum, tret que pugueu omplir-la de fotos d’altres persones.

Totes les fotografies de 500px

Les cerques permeten participar a un concurs amb un tema específic: blanc i negre, esports, moda i caiguda, etc. Els premis inclouen diners (de 250 a 2000 dòlars d’efectiu), llicència fotogràfica i material de fotografia..

On 500px realment brilla és la comunitat i els grups són la millor funció. En unir-vos a grups, us uniu a un club d’idees idònies que us donarà comentaris i crítiques constructives (espereu). També podreu previsualitzar el treball en categories específiques (pensar en paisatges, retratar, exposició llarga, etc.).

Les aplicacions mòbils de 500px estan disponibles per a Android i iOS. L’aplicació d’Android funciona com un encant, però el botó més evident, una càmera de color blau i blanc, dóna la impressió que només es pot agafar un tret i pujar-la, mentre que de fet, l’opció de penjar des de la galeria hi és, ja que bé. Separar els dos permetria un accés més ràpid.

  EDS Lite per a revisió d'Android: obriu els contenidors TrueCrypt en marxa

500px està dirigit a fotògrafs professionals i entusiastes. Com a tal, el pla gratuït és limitat i no hi ha cap edició d’imatges (els professionals no s’editen en línia). Tanmateix, si us trobeu en un dels grups esmentats anteriorment, trobareu que 500px ofereix una comunitat vibrant i un pla il·limitat barat.

Si sou aficionats i voleu emmagatzemar fotos de vacances, consulteu un dels altres serveis.

SmugMug

SmugMug té una trajectòria llarga, llançada el 2002. Està dirigida a “creadors de memòria”, entusiastes i professionals..

El servei té molta cura quan es tracta de privadesa i seguretat de les vostres fotos, amb algunes opcions que no són habituals entre les funcions de gestió d’imatges. Tot i que va adquirir Flickr (una bona jugada, ja que pensem que podrien aprendre una cosa o dues coses), tots dos continuen sent serveis separats a l’hora d’escriure.

Independentment de quina categoria d’usuaris encaixeu, un cop finalitzi el judici de dues setmanes, haureu d’adjudicar-vos: hi ha quatre plans per triar: Basic, Power, Portfolio i Business. Tots disposen d’emmagatzematge il·limitat.

El pla bàsic té un cost de 5,99 dòlars al mes i inclou funcions com el control de privadesa, la possibilitat de penjar vídeos en alta definició i l’ús de temes. Els plans posteriors obtenen encara més funcions i un preu més elevat. El pla més car, Business, ofereix funcions comercials: preus específics per a fotos i galeries, marca de comandes, màrqueting i gestió de fotos i paquets d’esdeveniments..

Podeu penjar fotografies a la galeria que esteu veient, a una galeria existent o a una de nova. Després d’això, sereu un diàleg fantàstic que us mostrarà quant de temps es penjarà cada fotografia. No podeu penjar una carpeta directament com amb altres serveis.

SmugMug no té moltes eines d’edició: hi ha efectes de retallar, rotar i color. També podeu afegir metadades com a ubicació i títol. També hi ha una filigrana per protegir les vostres fotos. No hi ha moltes opcions a l’editor. En la següent secció parlarem més de la nostra experiència amb l’editor.

El tema predeterminat és sorprenent i la seva disposició és força clara i intuïtiva. Al seu costat, podeu triar entre diversos temes i esquemes de colors diferents al lloc.

Aquests temes no són només un model de lloc, ja que SmugMug us ofereix un lloc optimitzat per SEO i les vostres fotos i galeries estaran sota el vostre propi domini a SmugMug. Hi ha fins i tot un editor de disseny de lloc senzill però força potent amb què jugar.

A més, podeu canviar el nivell de privades que voleu que siguin les vostres galeries. La visibilitat es pot definir com a no catalogada, és a dir, qualsevol persona amb l’enllaç pot veure el vostre material o privat. A més, podeu triar persones que puguin accedir-hi en funció de les seves adreces de correu electrònic i pugueu accedir-hi amb protecció de contrasenya.

Podeu compartir la vostra foto com a enllaç o incrustar-la com a html i escollir una mida mentre hi esteu. Si voleu compartir més, podeu compartir una galeria completa o fer presentacions de diapositives. També es pot compartir els serveis de mitjans de comunicació social. Fins i tot podeu generar un enllaç perquè els visitants puguin comprar la vostra foto.

La nostra experiència amb SmugMug

Quan visitis SmugMug per primera vegada, tindràs opcions per començar a afegir fotos, triar un disseny o organitzar-te. És senzill i intuïtiu; ens agrada.

Si escolliu la càrrega, us oferireu una àrea on podeu arrossegar i deixar anar les vostres fotos o triar-les des del vostre ordinador. Aquest pas es titula “1” (de dos), s’assembla a un assistent d’instal·lació i fa que les fotos en línia siguin una experiència senzilla.

També us permet pujar des de diferents serveis com Amazon Drive, Dropbox i Flickr, una característica potent que no és habitual. Hi ha fins i tot un complement Lightroom que us permet transferir fitxers directament a SmugMug.

Agraïm que SmugMug us ofereix barres de progrés per a cada càrrega de fotos individual i us permet saltar duplicats. Després d’això, el següent pas us demanarà que creeu una nova galeria que inclogui les vostres fotos i que sigui la vista per defecte de SmugMug..

La càrrega de fotos addicionals a les galeries no és tan bona, ja que després d’acabar la càrrega, us queda amb la finestra de càrrega que es col·loca sobre les galeries. No veureu les càrregues noves fins que no feu clic a “X”. S’ha fet perquè l’usuari pugui carregar més fotos, però un botó anomenat “acabar de carregar” o “fet” hauria fet el truc.

contrabandista-foto-pàgina

La interfície de la galeria és molt atractiva i el tema predeterminat de color gris fosc contrasta amb les fotos reals.

L’organització de fotografies es fa mitjançant la funció amig “organitzar”. Un quadre de guia us donarà la benvinguda i us explicarà què podeu fer amb ell. Organitzar manualment és bastant fàcil perquè només podeu arrossegar-les i deixar-les anar allà on vulgueu. Podeu veure, compartir, esborrar, descarregar i editar les vostres fotos des de l’organitzador.

L’editor no us serveix: no podreu previsualitzar l’efecte de color quan el trieu. En sol·licitar-ho, rebeu un missatge que diu que trigarà uns minuts. Tanmateix, vam trobar que haureu de refrescar la pàgina per obtenir la foto editada. SmugMug també podria oferir algunes opcions d’edició de fotos més, a més dels efectes de retallar, rotar i color.

Ens ha impressionat les diverses opcions de compartició, però hem tingut problemes de clausura en tancar la finestra de compartició i intentar obrir-la de nou.

El bell i funcional disseny es reflecteix un cop més a l’aplicació mòbil. Reconeixereu diverses funcions d’un sol cop i el botó de càrrega destacat us permet carregar una carpeta, galeria o foto nova. El que ens ha agradat molt és la possibilitat de configurar la càrrega automàtica per a les vostres fotos.

Fotos de Amazon Prime

Amazon Prime Photos és un servei que està agermanat amb Amazon Drive. De la mateixa manera que Google Drive, quan pengeu les fotos, compten amb la quota de Amazon Drive, que és de 5 GB. Tanmateix, si sou un subscriptor d’Amazon Prime (12,99 dòlars / mes o 119 dòlars si pagueu a l’any), obtindreu l’emmagatzematge il·limitat per a les fotos.

Si no esteu a Amazon Prime, hi ha molts altres plans per triar: 100 GBP per 11,99 dòlars, 1 TB per 59,99 dòlars, 2TB per 119,98 dòlars, fins a 30TB per 1.799,70 dòlars. Tots els preus són per any i baixem Google per un marge just.

Per penjar les fotos, simplement arrossegueu-les i deixeu-les anar a qualsevol part de la finestra Prime Photos. Si pengeu a “les meves fotos”, no rebreu un diàleg que us demani que afegiu un àlbum o en creeu un de nou. Haureu de gestionar aquesta part manualment.

No podreu editar cap foto si supera la resolució màxima permesa. Si no ho és, veuràs un editor senzill que et permet opcions de girar, girar, configurar brillantor i contrastar, retallar i configurar la saturació.

Mitjançant Prime Photos, és fàcil compartir-lo amb un grup de persones convidant-les per correu electrònic o enviant-los un enllaç generat. Les persones que s’afegeixen podran veure fotos, afegir-hi fotos i fins i tot convidar altres a unir-se al grup.

Bonificació lateral: ja que Amazon Prints s’associa amb S&D Impressions, podreu ordenar impressions de les fotos preferides a les seves botigues.

La nostra experiència amb Amazon Prime Photos

Prime Photos és estranyament similar a Google Fotos: quan arrossegueu una carpeta o una foto a les fotos Prime, us donaran una gràfica divertida i una vora blava que mostra que només podeu arrossegar i deixar anar fotos, gifs i pel·lícules. a qualsevol lloc on pujar.

Hi ha un filtre adequat a la barra lateral que us permetrà perfeccionar la vostra vista per dates i tipus. La barra lateral també conté un enllaç que us mostrarà la quantitat d’espai que heu quedat, que no equival a gaire, tenint en compte que només obteniu un reduït de 5 GB.

A més d’aquestes opcions, també hi ha grups i àlbums. Trobem que els grups són especialment útils, ja que podeu afegir altres persones que, al seu torn, puguin afegir contingut propi i convidar-ne altres. Fa que compartir fotos de viatge sigui molt més fàcil.

Els àlbums, en canvi, són força estàndard. Hi ha una manera de crear àlbums a partir de les fotos d’Amazon Drive, que accelereu la transició a Prime Photos si només comenceu a utilitzar-la.

Tanmateix, quan hem creat un àlbum a partir de la carpeta “imatges” predeterminada, en un parell d’intents, ha tingut problemes amb el cap de Fotos. Semblava que el nou àlbum anterior va ser sobreescrit pel nou. Quan vam refrescar la pàgina, tot va anar bé. Els intents posteriors no van reproduir l’error.

L’editor no us permetrà editar fotografies que superin la mida màxima i que siguin un desplegament. Un cop arribeu a la part d’edició, veureu que no hi ha moltes opcions per triar, però una d’interessant és “frame”. Et permet afegir una vora a les teves fotos que les facin artístiques.

La manera més convenient de compartir és generar un enllaç per compartir, però triguem un parell de segons més del que ens agradaria (no és instantani). Hi ha un enllaç que permet compartir directament a Facebook, però no a cap altra xarxa social.

  Com instal·lar Elysium a Kodi

Google Fotos

Google tenia una aplicació anomenada Picasa. Va ser realment creat per Lifescape el 2002, i després Google va comprar l’aplicació el 2002. Va estar disponible com a programari gratuït durant els propers 14 anys fins que Google la va deixar..

Tanmateix, a partir de Picasa, Google va crear la seva pròpia aplicació d’emmagatzematge fotogràfic propi de casa i la va anomenar Google Fotos. Ara, més de 500 milions d’usuaris fan servir Google Fotos i aquests usuaris carreguen més d’1.2 bilions de fotos cada dia. Això diu molt de la satisfacció dels usuaris.

El fet d’aconseguir aquests números és el fet que Google doni generosament 15 GB d’emmagatzematge gratuït. A més, les fotos compten amb aquesta quota només si es penja amb resolució completa.

Si pengeu una alta qualitat, no hi ha cap límit a la quantitat que podeu pujar. Si necessiteu més de 15 GB per a les vostres fotos, podeu triar entre diversos plans, des de 100 GBP per 1,99 dòlars al mes fins a 30TB per 299,99 dòlars al mes. Tots els plans ofereixen un descompte si pagueu amb un any d’antelació.

La càrrega és molt senzilla. Només podeu arrossegar i deixar anar les fotos a qualsevol lloc de la pàgina. Si teniu la vella escola, podeu fer servir el botó de càrrega que obre un diàleg. Després de pujar, només podeu crear un àlbum nou o afegir-lo a un ja existent.

Un editor atractiu i net ofereix les opcions d’utilitzar filtres de colors, ajustaments bàsics i retallar i girar. No hi ha molts filtres, però el que hi ha té efectes interessants. A “Ajustaments bàsics”, podeu definir llum, color i contrast. Al cultiu i al gir … bé, podeu tallar i girar.

Google Photos arriba prèviament a la instal·lació de molts dispositius Android i us facilita la càrrega automàtica de les fotografies al núvol. Hi ha un carregador d’escriptori que podeu utilitzar per sincronitzar les vostres fotos, però tenint en compte que Google Photos ofereix una experiència més suau, dubtem que haureu d’utilitzar-la.

Per compartir, només podeu seleccionar quines fotos voleu compartir i després generar un enllaç, escollir una persona per enviar-les, compartir a les xarxes socials, afegir a un àlbum compartit existent o crear-ne un de nou..

La nostra experiència amb Google Fotos

Google Fotos mostra un ordre cronològic de les vostres fotos des del primer moment. Una impressionant barra d’historial a la dreta facilita l’accés a les fotos anteriors. És especialment útil per al fotògraf experimentat.

Per obtenir més informació sobre el servei que emmagatzema les seves fotos, consulteu la nostra revisió de Google Drive. Si no esteu segurs, tenim una guia sobre com utilitzar la unitat.

El botó de càrrega no és gaire específic, però no cal que sigui, ja que només podeu arrossegar i deixar anar les fotos a qualsevol part de la pàgina i la càrrega començarà. Bastant còmode. Un cop acabi la càrrega, tindreu l’opció d’afegir-la a un àlbum nou o a un de compartit. L’experiència d’usuari elegant no és cap novetat per a Google.

Els àlbums es mostren força atractius amb un enfocament minimalista de Google. Les fotografies es col·loquen en una graella mantenint una bona mida de miniatura per a una visualització fàcil. És fàcil editar el títol de l’àlbum amb un simple clic i podeu convidar-ne d’altres amb una icona “+” evident a sota. Altres opcions d’àlbums es mostren a la part superior dreta, destacades, però no intruden en la vostra experiència.

En comparació amb altres serveis, l’edició amb Google Photos sent una mica desconcertant. Ens agradaria veure més opcions, similars a Flickr.

Assistent és allà per ajudar-vos a crear nous àlbums, àlbums compartits, collages, pel·lícules i animacions, cosa que facilita als usuaris finals purs.

La pàgina per compartir us permet fer un seguiment de totes les fotos i àlbums que heu compartit. També hi ha una opció per “iniciar una participació nova”, que us guiarà en el procés.

No veureu el botó de càrrega enlloc quan obriu l’aplicació per a mòbils de Google Fotos. No hi és perquè l’aplicació funciona per fer una còpia de seguretat automàtica de totes les fotos.

En el seu lloc, haureu de passar per diverses opcions al menú, començant per “carpetes de dispositius” fins que arribeu a les vostres fotos només per a mòbils i, a continuació, trieu “còpia de seguretat ara”. No és el flux de treball més amable si voleu càrregues manuals.

Menció honorable de fora de línia: Mylio

Mylio és un organitzador i gestor de fotografies que integra els vostres dispositius (tant d’escriptori com mòbil) i fonts en línia en un catàleg de fotos. Mylio us ajuda a gestionar i organitzar les vostres fotos fora de línia, sense cap servidor remot, garantint així la vostra privadesa.

Com que Mylio funciona fora de línia, per adaptar-se a la fixació de preus, hi ha un capítol sobre quantes fotos podeu gestionar i quants dispositius podeu sincronitzar. Podeu gestionar gratuïtament 25.000 fotos en tres dispositius amb el Pla Mylio. Premium us ofereix 100.000 fotos en cinc dispositius per 10 dòlars al mes, mentre que Mylio Max us ofereix 500.000 fotos en 12 dispositius.

Els dispositius Android i iOS disposen de Mylio Max de forma gratuïta. Els plans Premium i Max també ofereixen opcions d’edició avançada i integració de Lightroom.

L’edició és ràpida i ofereix diverses categories: “presets”, “equilibri de blancs”, “tonalitat”, “tractament” i “filtre d’eliminació de gra”. Els presets funcionen com els filtres de color, l’equilibri de blancs us ajuda a definir la temperatura i la tonalitat, el to us ofereix diverses opcions com ara exposició, contrast i ressalts, el tractament us ajuda a aguditzar i l’eliminació del gra neteja les imatges.

La interfície és moderna, intuïtiva i atractiva; no us rascareu el cap per trobar el que busqueu. Un plafó del navegador mostra quantes fotos teniu a la biblioteca de Mylio i us permet visualitzar fotografies segons diferents criteris (totes les fotos, carpeta, àlbums, calendari, etc.).

El tauler de previsualització conté les vostres fotos i us permet cercar-les. Finalment, el tauler de propietats us permet veure informació sobre l’origen de la previsualització de les fotografies.

Quan engegueu l’aplicació per primera vegada, un Windows us demanarà la vostra sol·licitud que trieu la vostra carpeta font o els serveis en línia per afegir-los a la biblioteca de Mylio. Podeu, per descomptat, importar-les després de la selecció inicial, així com copiar carpetes a Mylio o sincronitzar una unitat externa. Després d’acabar d’importar, podreu navegar, organitzar i editar les vostres fotos.

Podeu compartir fotos per correu electrònic o directament a Facebook o Flickr. També hi ha un parell d’opcions que no es comparteixen per si mateixes: “exportar”, que exporta fotos des de Mylio, “exportar com a vídeo”, que fa el mateix, però crea una presentació de diapositives i imprimeix.

La nostra experiència amb Mylio

El primer que heu de fer amb Mylio és importar-hi fotografies. Podeu fer-ho escollint una de les opcions d’importació. Un avantatge per Mylio és que permet descarregar i importar suports de serveis en línia, però també podeu afegir unitats externes i carpetes font del disc dur.

Si s’afegeix una carpeta font pot trigar un temps, depenent del nombre de fotos que continguin i de quina potència tingui el vostre ordinador. A la nostra prova han trigat uns 14 minuts a afegir 7.500 fotos.

Un cop hagueu d’afegir les vostres fotos, veureu la vista del calendari predeterminada que mostra les vostres fotos durant els anys i els mesos. Desplaçar-se per ella és ràpid, però sempre saps quin any i mes estàs veient, gràcies a una petita bombolla que t’indica l’any i mes.

Podeu crear àlbums a la vista “àlbums”, però utilitzeu un petit “+” per fer-ho i no es destaca exactament. Una opció més gran o el botó “crear àlbum nou” situat a la pròpia vista hauria estat una opció millor. Si no voleu fer-ho, podeu fer servir la visualització de “carpetes” que fa el truc si les fotografies estan organitzades per carpetes. En cas contrari, vés a “totes les fotos” i comença a organitzar-se.

Mylio pot sincronitzar les teves fotos amb altres dispositius. Intenta fer-ho des del primer moment, fins i tot si només sincronitzes en un dispositiu i triguen una estona a fer-ho.

Hi ha diversos tipus d’anotacions: estrelles, etiquetes i banderes. Les anotacions es mostren quan feu clic a la lupa mentre que per accedir a les opcions d’ordenació, feu clic a la icona de la lupa. Poden ser una gran ajuda mentre passeu les vostres fotos, però, ambdues opcions es podrien haver situat fora del menú de les icones i a la part superior de la vista actual, proporcionant així un accés més ràpid.

Els presets permeten una edició ràpida i n’hi ha 14 per triar. En cas contrari, podeu entrar a l’editor, que recorda el Lightroom molt més potent. Impressionant per a una aplicació que no es dedica només a l’edició de fotos.

Compartir, és, per descomptat, un procés més complicat i més lent, tenint en compte que Mylio no està en línia i primer has de penjar les fotos. Tanmateix, un cop us connecteu a Flickr o Facebook, compartir només depèn de la vostra connexió a Internet.

Pensaments finals

En aquest moment, tindreu una bona idea del que necessiteu per sortir dels vostres malsons en l’organització fotogràfica. Hem revisat com de fàcil és utilitzar el programari de gestió de fotografies que hem presentat, quines funcions ofereixen, a quin preu i com de fàcil és compartir els teus records amb les persones que t’interessen..

El tema de fons és que creiem que Flickr és la millor opció entre els concursants. Potser no esteu d’acord amb nosaltres o no, i per això voldríem escoltar-ne els comentaris. Creus que una altra aplicació mereix la corona? O hi ha alguna cosa que trobem a faltar? Gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me