Serveis de hosting gratuït de fitxers i emmagatzematge al núvol

Estem segurs que heu volgut compartir un fitxer amb el vostre amic que viu a l’altra banda del país o fins i tot al món. L’enviament a una unitat flash o el correu electrònic són solucions limitades. El que podeu fer en lloc és pujar un fitxer a Internet i deixar que el teu amic el descarregui.

Us expliquem com podeu fer-ho amb serveis gratuïts d’allotjament d’arxius.

Els serveis d’allotjament d’arxius us permeten penjar el fitxer amb el mètode arrossegar i deixar anar – si són fàcils d’utilitzar o seleccionant-lo des del vostre ordinador. Tot i que bàsicament fan el mateix, el proveïdor és el que els fa bé i les altres funcions disponibles.

Alguns us agafen el fitxer i us proporcionen l’enllaç de descàrrega per compartir-lo o enviar-lo al vostre correu electrònic. Després hi ha aquells que ofereixen capacitats avançades, com ara compartir a xarxes socials, càrregues d’URL remotes, canals xifrats, catàlegs públics i molt més.

Podeu utilitzar l’emmagatzematge en núvol per aconseguir el mateix. Les funcions avançades només estan disponibles per a comptes premium, però les gratuïtes no són res de rebutjar. Podeu trobar el millor de la nostra llista de comparació d’emmagatzematge en núvol i, si no us és suficient per prendre una decisió, tenim un article que us ajudarà a triar el millor emmagatzematge en núvol per a vosaltres..

A la resta d’aquest article, veurem com es comparen els serveis gratuïts d’allotjament de fitxers i l’emmagatzematge en núvol gratuït.

Hosting de fitxers i emmagatzematge al núvol

Primerament, mirem la diferència entre l’allotjament i el compartiment d’arxius mitjançant l’emmagatzematge al núvol.

Compartir

Si heu de carregar un fitxer sense presses, la majoria d’allotjaments d’arxius gratuïts us permetran fer-ho sense crear cap compte. Podeu penjar el fitxer, obtenir l’enllaç i enviar-lo. Tot el que cal. L’emmagatzematge al núvol, d’altra banda, requereix que us registreu, inicieu la sessió, pengeu un fitxer i, a continuació, obteniu l’enllaç.

Si bé és més feixuc, l’emmagatzematge al núvol té més opcions per compartir enllaços que els serveis d’allotjament d’arxius nus, que només us proporcionen un enllaç. La majoria dels serveis d’emmagatzematge al núvol et permeten compartir xarxes socials, com Facebook, Twitter, etc. A més, pots convidar a altres a la teva carpeta per nom d’usuari o correu electrònic. Llegiu el nostre millor emmagatzematge al núvol per compartir la peça per obtenir més informació.

Si compartiu fitxers per col·laborar amb companys d’equip remots, alguns serveis d’emmagatzematge en núvol ofereixen aplicacions natives, com Google Docs i Dropbox Paper, i aplicacions integrades de presa de notes. Podeu trobar més informació sobre la col·laboració en núvol al nostre millor emmagatzematge en núvol per a l’article de col·laboració.

  Revisió Boxcryptor

Seguretat

Els serveis d’allotjament d’arxius no es presenten en relació amb les seves mesures de seguretat, però podem suposar que la majoria no xifra les dades penjades. Això vol dir que qualsevol persona amb accés, com ara un empleat canalla, pot llegir-lo. Hi ha excepcions que ofereixen xifratge de punta a extrem, però el vinculen a plans premium.

Fins i tot quan és gratuïta, la seguretat del núvol sol oferir almenys un nivell mínim de protecció. Els serveis xifren els vostres fitxers en servidors mitjançant algorismes AES de 128 o 256 bits, protegeixen els vostres fitxers durant la transferència amb el protocol TLS, ofereixen autenticació de dos factors per protegir el vostre compte i xifrar les vostres transferències de punta a punta. Per això, consulteu el nostre millor article sobre serveis de coneixement zero.

Facilitat d’ús

Si només necessiteu una transferència de fitxers senzilla, no hi ha dubte que els serveis d’allotjament d’arxius poden tenir cura d’això sense que us supereu. Com a usuari que no es registri, estareu subjectes a restriccions sobre la mida del fitxer, la velocitat i la quantitat de temps que el vostre fitxer es troba en un servidor, però hi ha aquest punt si necessiteu compartir de forma immediata.

Per a necessitats més avançades, l’emmagatzematge en núvol us permet accedir als vostres fitxers mitjançant clients web que imiten els navegadors de fitxers dels sistemes operatius, com fan alguns serveis d’allotjament de fitxers. Això us permet suprimir, canviar el nom o moure fitxers al vostre emmagatzematge. A més, tots els serveis d’emmagatzematge al núvol disposen d’un client d’escriptori que us permet sincronitzar fitxers del disc dur directament al núvol.

Velocitat

Com a usuari gratuït dels serveis d’allotjament d’arxius, la velocitat de descàrrega i càrrega es pot limitar en alguns casos, mentre que la velocitat il·limitada es reserva per als clients que paguen. Els serveis d’emmagatzematge al núvol no tenen velocitat d’acceleració. En canvi, la velocitat es basa en altres factors, com ara la proximitat que tens d’un servidor, la infraestructura del servei i el proveïdor de serveis d’internet.

Arxius i emmagatzematge

Si utilitzeu un pla gratuït amb un servei d’allotjament de fitxers, pot limitar la mida o l’emmagatzematge màxim del fitxer i la quantitat de temps que els fitxers podran romandre als seus servidors..

Alguns tenen una tapa relativament baixa per emmagatzemar, com ara 5 GB, mentre que el límit de la mida del fitxer pot arribar fins als 50 MB. Els serveis que no tinguin aquestes limitacions suprimiran el fitxer després d’un període de temps definit sense baixar. Els plans gratuïts sovint tenen anuncis per compensar la manca de limitacions.

Els plans gratuïts amb emmagatzematge al núvol no us proporcionaran centenars de gigabytes d’emmagatzematge, però tampoc us atacaran amb anuncis ni eliminaran els fitxers per inactivitat. En molts casos, podeu augmentar la quota d’emmagatzematge convidant amics o realitzant passos després del registre.

  EDS Lite per a revisió d'Android: obriu els contenidors TrueCrypt en marxa

Alguns serveis limiten la mida del fitxer a diversos gigabytes, mentre que d’altres estableixen la barra bastant alta, com podeu veure al nostre millor emmagatzematge en núvol per a fitxers de grans dimensions..

Bons serveis d’allotjament d’arxius

Els plans gratuïts són el que són, però destaquen alguns serveis. A continuació, us oferirem un breu detall sobre ells, a partir de Files.fm

Arxius.fm

lliure-file-hosting-files.fm

free-file-hosting-files.fm-myfiles

El servei us permet carregar fitxers de fins a 2 GB de mida, mentre que el vostre emmagatzematge es configura entre “1GB i 15GB”. Com que és un pla gratuït, és compatible amb els anuncis. Durant la càrrega, un “canal de dades xifrat” protegeix els vostres fitxers. Un cop acabats, estaran disponibles en un catàleg públic.

Dipòsits de fitxers

lliures de fitxers-allotjament-depositfiles-myfiles

DepositFiles eleva la barra per la mida del fitxer a 10 GB. A més, conserva els vostres fitxers durant 90 dies després de cada baixada. Això és molt millor que els pocs 15 dies que ofereixen alguns serveis. El nombre de fitxers que podeu penjar està limitat a 50, però.

De 4 compartits

Amb 4shared, obteniu 15 GB d’espai lliure i podeu pujar fitxers de fins a 2 GB. No hi ha restriccions a l’import que podeu transferir, però les velocitats de descàrrega es limiten i hi ha anuncis. A més, si no inicieu la sessió durant 180 dies, se suprimeixen el compte i els fitxers.

Transferència

lliurament de fitxers-allotjament-que-transferim

Podeu penjar un màxim de 2 GB per transferència al pla gratuït. Un cop penjat, la transferència estarà disponible durant set dies. Després, se suprimeix per deixar lloc a altres fitxers. Si esteu a la UE, el servei allotjarà les vostres dades en servidors, cosa que és útil tenir en compte que s’aplica el Reglament general de protecció de dades.

Filehosting.org

free-file-hosting-filehosting.org

Filehosting.org no limita la mida, la velocitat o l’emmagatzematge del fitxer, sinó que esborra els fitxers 20 dies després de la darrera descàrrega. Sembla que això és cert, però no hem trobat cap restricció. Tampoc té anuncis, però es “reserva el dret d’informar ocasionalment a l’usuari sobre les noves funcions d’aquest servei o les ofertes dels nostres socis segons els termes de privadesa”.

YourFileLink

YourFileLink no requereix que us registreu i no limitau les càrregues, descàrregues ni amplada de banda. Dit això, si els fitxers no s’han descarregat durant 15 dies, seran eliminats. El servei també és pesat.

Bons serveis d’emmagatzematge al núvol

L’emmagatzematge al núvol brilla quan us subscriviu a un pla premium, però també hi ha bons plans gratuïts. Us permeten utilitzar el servei per carregar i compartir fitxers com fan els serveis d’allotjament de fitxers. Per obtenir més detalls, llegiu els nostres cinc primers proveïdors amb un gran article sobre un pla de serveis.

Google Drive

Google Drive us ofereix un generós 15 GB d’emmagatzematge gratuït, que serà suficient per a la majoria de la gent. Els usuaris gratuïts tenen el mateix accés a Google Docs, Google Photos i altres aplicacions que s’integren amb el servei. Si pengeu les vostres fotos en “alta qualitat” en lloc de “originals”, el vostre espai per a fotos serà il·limitat. Més informació a la nostra revisió de Google Drive.

  La guia definitiva sobre com comprar Bitcoin

Interfície web de Google Drive

Carpeta de sincronització de Google Drive

Google Drive Google Docs

Enllaç de creació de Google Drive

Configuració de la xarxa de Google Drive

Anterior

Pròxim

pCloud

Si utilitzeu la versió gratuïta de pCloud, obteniu 10 GB d’emmagatzematge. Podeu completar un procés en diversos passos per obtenir 4GB més. Si feu referència a un amic, obteniu 1 GB d’espai addicional fins a 20 GB. Els usuaris gratuïts no tenen accés a les contrasenyes i a les dates de caducitat dels enllaços compartits, però l’experiència és força bona.

fitxers d'interfície web pCloud

Carpeta de sincronització de pCloud

Enllaç de fitxers de compartir pCloud

Enllaços de descàrrega de pCloud

Client de pCloud Drive

Anterior

Pròxim

pCloud es troba a la part superior de la nostra llista de comparació de núvols. Si això us intriga, llegiu la nostra ressenya de pCloud.

Sync.com

Sync.com és el millor servei d’emmagatzematge en núvol, segons el nostre rànquing, però només us ofereix 5 GB de forma gratuïta. Té molts avantatges, com podeu llegir a la revisió de Sync.com i podeu referir-la a tants amics com vulgueu per obtenir 1 GB addicional per referència. L’empresa ens diu que traurà la tapa de 20 GB una vegada que la pegueu si ho demaneu.

Sync.com-Web-Control-Panel-Slider-1
© Cloudwards.net

Sync.com-Share-File-Link-Slider-2
© Cloudwards.net

Sync.com-Carpeta de Sincronització-Lliscant-3
© Cloudwards.net

Sync.com-Speed-Throttle-Slider-4
© Cloudwards.net

Sync.com-Autenticació de dos factors-Autenticació-Lliscant-5
© Cloudwards.net

Anterior

Pròxim

La majoria de funcions estan disponibles per als usuaris gratuïts, incloent el xifrat de coneixement zero i la capacitat de protegir amb contrasenya els fitxers compartits.

MEGA

MEGA solia proporcionar 50 GB d’emmagatzematge gratuït sense requerir referències ni processos a completar. Ara, 35GB en última instància s’esvaeixen, deixant-te amb 15 GB, cosa que encara no és res de descartar. L’espai que s’utilitza amb el programa de referència també desapareix.

allotjament de fitxers

A més de les bonificacions temporals, les opcions per a usuaris gratuïts són limitades. Podeu llegir més informació al nostre comentari sobre MEGA.

MediaFire

Quan comenceu a utilitzar MediaFire, obteniu 10 GB d’emmagatzematge gratuït. És una quantitat raonable i podeu augmentar fins a 50 GB. Quan feu referència a un amic, obteniu 1 GB d’espai fins a 32 GB. Si no us agrada fer-ho, podeu instal·lar l’aplicació per a mòbils i connectar-vos a Facebook i Twitter per obtenir més espai.

És decent per a allotjament de fitxers, però no ho fa tant com un servei d’emmagatzematge en núvol. Podeu llegir més informació al nostre comentari MediaFire.

Pensaments finals

Si utilitzeu Internet, probablement haureu de compartir fitxers. Fer-ho amb facilitat, de manera ràpida i sense moltes restriccions és millor que ser una feina. Els plans gratuïts són limitats, ja sigui per a allotjament d’arxius o serveis d’emmagatzematge en núvol.

Ambdós solen limitar l’espai d’emmagatzematge, amb algunes excepcions per als serveis d’allotjament d’arxius que limiten la durada dels fitxers als servidors o els anuncis. Els serveis d’emmagatzematge al núvol no suprimeixen els fitxers ni publiquen anuncis i, generalment, tenen més funcions. Són més complicats, però, si només voleu compartir un fitxer ràpidament, us permetrà més servir amb un servei d’allotjament de fitxers.

Què en penseu dels serveis gratuïts d’allotjament i arxiu en núvol? Què prefereixes i quines fas servir? Ho fem saber en els comentaris a continuació.

Gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me