Hard Drive më i mirë i jashtëm për PS4 në vitin 2023

PS4 shkaktoi mjaft tronditje kur u lëshua, falë modelit të saj të nxehtë, të shkëmbyeshëm. Sony projektoi tastierën në mënyrë që hard drive të jetë i arritshëm nga një vend i caktuar i veçantë, larg nga komponentët e tjerë. Për ta ndryshuar atë, gjithçka që duhet të bëni është të blini një hard disk 2.5 inç, të hiqni të vjetrin dhe të futni një të ri tuaj. 

Ka disa çështje me ndryshimin e makinës tuaj, pse. Së pari, do të humbni të gjithë skedarët tuaj lokalë, përfshirë kursimet, përveç nëse ato nuk janë rezervuar në ruajtjen e cloud. Së dyti, do të duhet të shkarkoni dhe instaloni manualisht programin e sistemit PS4, në mënyrë që të mund të përdorni në të vërtetë tastierën. Kjo nuk do të përmend se duhet së pari të ndash PS4-në tuaj.

Fatmirësisht, duke përdorur në hard disk të jashtëm, ju mund të zgjeroni ruajtjen e PS4 tuaj pa e ndarë sistemin ose pa humbur ndonjë skedar. Në këtë udhëzues për hard drive-in më të mirë të jashtëm për PS4, ne kemi tërhequr pesë zgjedhjet tona më të mira nga udhëzuesi më i mirë i hard diskut të jashtëm, në mënyrë që të dini cilat prej tyre të përdorni me tastierën tuaj. 

Para se të futemi në listë, le të flasim së pari për mënyrën se si kemi bërë zgjedhjet tona, si dhe atë që duhet të bëni për të vendosur një hard disk të jashtëm në tastierën tuaj.

Hard Drive më i mirë i jashtëm për PS4 2023

Zgjedhja e Hard Drive më të mirë të jashtëm për PS4

Ashtu si hard drive ynë më i mirë i jashtëm për udhëzuesin Xbox One, ky ka të bëjë me kapacitetin. Qëllimi i përdorimit të një hard drive të jashtëm me tastierën tuaj është të instaloni më shumë lojëra dhe aplikacione, kështu që aspekte të tilla si shpejtësia dhe faktori i formës nuk janë aq kritike. Thënë kështu, kapaciteti i papërpunuar për PS4 nuk është aq i rëndësishëm sa është me Xbox One. 

Megjithëse PS4 Pro jep një performancë më të mirë sesa standardi PS4 dhe Xbox One, nuk është aq shumë një central elektrik sa Xbox One X. Për shkak të kësaj, PS4 Pro nuk futet në madhësitë e lojrave masive që i atribuohen Lojëra të përmirësuara Xbox One X. Me këtë në mendje, ne u përqëndruam më shumë në shpejtësinë kur bën zgjedhjet tona. 

Kjo provoi të ishte më shumë çështje sesa do të dukej, sidoqoftë. PS4 dhe PS4 Pro kanë porte USB 3.0, do të thotë çdo makinë USB 3.1, siç është SanDisk Extreme Portable, nuk do ta arrijë potencialin e tij të plotë (lexoni rishikimin tonë SanDisk Extreme Portable). Siç e pamë në rishikimin tonë ADATA SD600, përdorimi i një SSD mbi USB 3.0 prodhon rezultate më pak se të dëshirueshme. 

Ne kemi një përjashtim nga rregulli “vetëm disqet USB 3.0”, që është, në të vërtetë, zgjedhja jonë kryesore. Kjo sepse, ndryshe nga Xbox One, lojërat PS4 nuk janë shumë të mëdha, gjë që e përqendron kohën e ngarkimit. 

Edhe pse nuk do të jeni në gjendje të merrni performancën e plotë të një SSD me bazë USB 3.1, do të përjetoni akoma një përfitim të konsiderueshëm të performancës për një makinë tradicionale të rrotullimit. 

Faktorë të tjerë, siç është faktori i formës, nuk ishin aq të rëndësishëm. Siç kemi vërejtur në udhëzimin tonë Xbox One, ka të ngjarë që disku juaj të ketë një shtëpi të përhershme me tastierën tuaj, kështu që zgjidhjet me bazë në desktop, siç është Western Digital My Book, janë zgjedhje solide. Edhe kështu, ne kemi disa mundësi të lëvizshme për ata që duan të marrin lojërat e tyre në lëvizje. 

Kishte edhe disa konsiderata teknike kur bënim zgjedhjet tona. Sipas specifikave të Sony, PS4 dhe PS4 Pro mbështesin vetëm disqet e jashtëm që përdorin USB 3.0 ose më vonë dhe mbajnë midis 250 GB dhe 8TB në kapacitet.

Si të përdorni një hard disk të jashtëm me PS4

PS4 dhe PS4 Pro lehtë mund të instalohen një hard disk i brendshëm. Sidoqoftë, të bësh këtë është shumë më komplekse sesa të përdorësh një të jashtëm dhe rrezikon të shkatërrosh tastierën tënde. Para se të përdorni një hard disk të jashtëm me PS4 tuaj, do të duhet ta formatizoni atë, gjë që mund të bëhet në vetë tastierë. 

PS4-hard-drive-Setup

Siç mund të lexoni në mënyrën tonë për të formatuar një udhëzues të jashtëm të hard drive, platforma të ndryshme kërkojnë sisteme të ndryshme skedarësh, që është ajo që sistemi operativ përdor për të organizuar të dhëna. Suditërisht, PS4 ka sistemin e vet të skedarëve, kështu që do të duhet të formatoni njësinë e jashtme për të. Vini re, megjithatë, që formatimi i diskut do të fshijë të gjitha të dhënat aktualisht në të. 

Pasi të merrni drive tuaj, kapeni atë dhe kabllo USB të përfshirë, drejtohuni tek PS4 tuaj dhe ndiqni këto hapa:

 • Lidheni drivein me një port USB të hapur në pjesën e përparme ose të pasme të tastierës 
 • Injoroni mesazhin e gabimit në lidhje me formatin e duhur të diskut 
 • Shkoni te menuja “cilësimet” dhe lëvizni poshtë te “pajisjet”
 • Zgjidhni “pajisjen për ruajtje USB”
 • Gjeni hard drive tuaj të jashtëm dhe zgjidhni “formatin si ruajtje të zgjatur” 

Pas kësaj, mund të instaloni lojëra në makinë. Shtë e rëndësishme të theksohet se PS4 nuk ju bën që të formoni një makinë si Xbox One, kështu që do të merrni një mesazh gabimi pa marrë parasysh çfarë. Pasi të keni formatuar njësinë, do të jetë vendndodhja paraprake për ruajtjen e lojërave. Ju mund ta ndryshoni këtë, megjithëse, duke ndjekur këto hapa:

 • Shkoni në menunë “cilësimet” dhe zgjidhni “ruajtjen”
 • Zgjidhni vendndodhjen tuaj të shkarkimit dhe shtypni butonin “opsione” në kontrolluesin tuaj
 • Zgjidhni “vendndodhjen e instalimit të aplikacionit” dhe zgjidhni ose ruajtjen e brendshme ose hard diskun tuaj të jashtëm

Më në fund, mund të lëvizni lojëra dhe aplikacione përreth në të njëjtin meny të ruajtjes. E vetmja gjë që duhet të bësh është:

 • Zgjidhni drive ku ndodhet loja 
 • Gjeni lojën që dëshironi të lëvizni, më pas shtypni butonin “opsione” 
 • Zgjidhni “transferimin në ruajtje të zgjatur”

Hard Drive më i mirë i jashtëm për PS4: Samsung T5

Samsung T5 është i tepërt për PS4, duke marrë parasysh që shpejtësia e tij më e lartë është shpërndarë më së miri me USB 3.1. Sidoqoftë, nëse po kërkoni më të mirën nga më të mirat, T5 mund të japë. Përveç që është një nga disqet më të vegjël të jashtëm që ne kemi shqyrtuar, është gjithashtu një nga më të shpejtë. Thënë kjo, është makina më e kushtueshme në listën tonë. 

samsung-t5-1

Shtë e shtrenjtë, të paktën kur krahasohet me tjerrjen e diskut të fortë. Krahasuar me SSD-të e tjera të jashtme, megjithatë, çmimi nuk është shumë i keq. Për shembull, në krahasim me SSD Mobile G-Drive, do të kurseni rreth 30 dollarë për modelin 2TB (lexoni rishikimin tonë të G-Drive Mobile SSD të G-Technology). 

Thënë kështu, nuk do të kesh shumë kapacitete për paratë e tua. T5 kryeson në 2TB, që nuk është shumë, në krahasim me HDD-të e jashtme. Kur konsiderohet kundër SSD-ve të tjera, megjithatë, është e shkëlqyeshme; 2TB duhet të jetë shumë hapësirë ​​për të ruajtur lojërat tuaja, veçanërisht duke pasur parasysh numrin e titujve të vegjël, indie në Dyqanin PlayStation. 

Për më tepër, ju po tregoni aftësi për shpejtësi. Gjatë testimit tonë, T5 shënoi në veri prej 520 MB / s për lexime dhe shkrime të njëpasnjëshme. Performanca e rastësishme ishte gjithashtu e shkëlqyeshme, me kohën e T5 në 160.1 MB / s për lexime të rastësishme dhe 195.7 MB / s për shkrime të rastit. 

Në praktikë, kjo do të thotë që lojërat do të shkarkohen aq shpejt sa do të lejojë interneti juaj, dhe do të keni pak ose aspak kohë pritjeje në ekranet e ngarkimit. 

Arsyet e tjera na pëlqen Samsung T5

Nëse po përpiqeni ta mbani qendrën tuaj argëtuese të pastër, Samsung T5 është hard drive i përsosur i jashtëm. Duke peshuar vetëm 51 gram dhe duke matur më të vogël se një kartëvizitë, T5 mund të qëndrojë i qetë pas konzolës suaj, pa u parë. Meqenëse është një SSD, nuk kërkon ventilim dhe nuk bën zhurmë. 

Edhe pse është një ndeshje e mirë për PS4 tuaj, Samsung T5 është gjithashtu një zgjedhje e shkëlqyeshme si një hard disk i jashtëm, në përgjithësi. Samsung përfshin kriptimin e pajisjeve AES-256 në pajisje, duke ju lejuar të bllokoni të gjitha të dhënat tuaja pas një fjalëkalimi. Ju mund të mësoni më shumë rreth asaj se sa e vështirë është AES-256 të përshkruhet në përshkrimin tonë të kriptimit. 

Nga performanca në veçoritë deri tek ndërtimi i cilësisë, T5 është i shkëlqyeshëm. Edhe pse etiketa e saj më e lartë se mesatare mund të largojë disa përdorues, performanca është një nga Samsung T5. Mund të mësoni më shumë rreth saj në rishikimin tonë Samsung T5.

Libri im Western Digital

Nëse jeni më pak të interesuar për shpejtësinë dhe më shumë shqetësim për kapacitetin, Libri im Western Western Digital është hard drive i jashtëm për ju. Ai nuk funksionon ashtu si dhe Samsung T5 – madje as afër – por humbja e shpejtësisë është e kompensuar në kapacitet. Libri im ofron pothuajse pakufizuar hapësirë ​​për shumë pak para.

perëndimore-digital-im-book-1

Për një pikë referimi, 1TB T5 është 20 dollarë më i kushtueshëm se Libri im 8TB. Dhënë, T5 është një SSD ndërsa Libri im është një makinë tradicionale tjerrje, por nëse gjithçka që ju intereson është hapësira e magazinimit, Libri im mund të japë më mirë sesa mund T5. 

Western Digital fillon gamën në 3TB, duke shkuar deri në 10TB. Ekzistojnë gjithashtu modele me dy drejtime, të cilat shkojnë deri në 20TB dhe dërgojnë me RAID-0 të konfiguruar paraprakisht (lexoni se çfarë është udhëzuesi RAID). Duke parë që PS4 vetëm zyrtarisht mbështet disqet deri në 8TB, nuk mund të blini versionin 10TB.

Versionet e dyfishtë të diskut mund të funksionojnë, duke marrë parasysh që ju po fitoni vetëm gjysmën e hapësirës së përditshme falë RAID-0, por ne nuk e kemi testuar atë. Duke parë që konfigurimet RAID mund të jenë të vështira edhe në tavolinat e punës, nuk kemi shpresa të mëdha. Edhe kështu, 8TB duhet të ketë shumë hapësirë ​​për vitet në vazhdim. 

Arsyet e tjera që na pëlqen Libri im Western Western Digital

Pavarësisht se është një disk tjerrës, Libri im Western Western Digital performon mirë. Në fakt, ajo e bëri atë në listën tonë më të shpejtë të jashtëm të hard drive. Ne pamë shpejtësi mbi 200 MB / s për lexime dhe shkrime të njëpasnjëshme, me shpejtësi shkrimi të rastësishme afër 12 MB / s. Performanca e leximit të rastit ishte e dobët, megjithatë, me orarin e Librit tim brenda vetëm 0.59 MB / s. 

Brenda një Libri im është një hard disk Western Digital Red, i cili është ndërtuar për ruajtje të bashkangjitur në rrjet. Duke pasur parasysh këtë, rezultatet tona të shpejtësisë kanë kuptim. Shpejtësia më e shpejtë e shkrimit tregon se disku shpejt rezervon të dhëna, të cilat, për PS4, do të thotë se mund të shkarkoni lojëra pa ndonjë fshehtësi. Sidoqoftë, po tregtoni disa shpejtësi kur lexoni të dhëna nga disku. 

Pavarësisht, vlera e një Western Digital Libri im është i pamohueshëm. Kjo ju jep mundësinë për të maksimalizuar ruajtjen e mbështetur për PS4 tuaj pa shpenzuar shumë para. Mund të mësoni më shumë rreth diskutimit në rishikimin e Librit tim të Western Digital.

Backup Seagate Plus Portable

Seagate Backup Plus Portable është versioni më i vogël, më i hollësishëm i Western Digital My Book. Stillshtë ende në dispozicion në kapacitete ultra të larta – deri në 5TB – por ajo vjen në një rrethim më të vogël dhe nuk kërkon fuqi të jashtme. Duket shumë më mirë gjithashtu, me një majë të rrobave të endura që është në dispozicion në katër ngjyra. 

Seagate-backup-plus-portativ-1

Rregullimi i disqet Seagate është sado konfuz, megjithëse. Për shembull, ekziston Seagate Portable, e cila, sado e ngjashme me Backup Plus Portable, nuk është e njëjta gjë (lexoni rishikimin tonë të Portable Seagate). Për më tepër, ekzistojnë tre versione të Backup Plus Portable, secila duke ofruar diçka unike. 

Versionshtë versioni standard, i cili vjen me kapacitete 4TB dhe 5TB, si dhe versionin Slim, i cili është pak më i vogël dhe vjen në kapacitete 1TB dhe 2TB. Seagate gjithashtu shet një version Ultra Touch, i cili është në dispozicion në kapacitete 4TB dhe 5TB, por me një çmim më të lartë se versioni normal. Kjo sepse vjen me një encryption të përfshirë USB-C dhe harduerin. 

Për PS4, versioni Ultra Touch nuk ja vlen vërtet, prandaj ne ju rekomandojmë të kaloni. Dy opsionet e tjera janë të mëdha, megjithatë. Për dallim nga Western Digital My Book, Backup Plus Portable është mjaft i vogël për tu përshtatur pas tastierës tuaj, pa e parë. Sidoqoftë, më mbresëlënëse është se mund ta bëjë këtë ndërsa ofron deri në 5TB depo.

Arsyet e tjera që na pëlqen Seagate Backup Plus Portable

Kur bëhet fjalë për shpejtësinë, Seagate Backup Plus Portable është një makinë më e ekuilibruar sesa Western Digital My Book. Sidoqoftë, mungesa e specializimit do të thotë se është ngadalë në përgjithësi. Shpejtësia e sekuencave për lexim dhe shkrim ishte rreth 130 MB / s, ndërsa leximet dhe shkrimet e rastit ishin rreth 1.3 MB / s. 

Në praktikë, kjo do të thotë që lojrat duhet të ngarkohen pak më shpejt në Seagate Backup Plus Portable mbi Librin tim, por mund të keni kohë më të ngadalta të shkarkimit. Ndërsa jeni duke shkarkuar një lojë, skedarët do të vendosen në radhë për t’u shkruar në disk. Nëse disku kërkon pak kohë për të shkruar ato të dhëna, koha juaj e përgjithshme e shkarkimit do të jetë më e gjatë. 

Nëse vendosni të përdorni diskun jashtë PS4 tuaj, do të shpërbleheni. Seagate ofron Toolkit në Windows dhe macOS, i cili do t’ju lejojë të pasqyroni ose rezervoni kompjuterin tuaj. Ju mund të mësoni më shumë rreth Toolkit dhe gjithçka tjetër që kjo makinë duhet të ofrojë në rishikimin tonë Seagate Backup Plus Portable.

Drive Seagate Zyrtare PS4 Lojë

Seagate Official PS4 Game Drive është në thelb e njëjta gjë si një Seagate Portable, por shumë më e shtrenjtë. Thënë kjo, e bën shumë të lehtë të ngrihet dhe të funksionojë me një hard disk të jashtëm në PS4 tuaj. Për më tepër, ai është zyrtarisht i markës me logon PS4, kështu që nëse keni kujdes, Game Drive mund të japë. 

Seagate-PS4-loje-me makinë

Siç u përmend më lart, ju duhet të kaloni nëpër një proces mjaft të gjatë për të marrë një hard disk të jashtëm që punon në PS4 tuaj. Megjithatë, me Drive Drive, nuk është e nevojshme të shqetësoheni për këtë. Makinë është e gatshme të dalë nga kutia, e paraformuar për të punuar me PS4 tuaj. 

Për më tepër, disku dërgon me të njëjtin firmware si ruajtja e brendshme e PS4. Megjithëse ruajtja e brendshme e PS4 nuk është e madhe, është më mirë sesa disqet e jashtëm. Për shkak se firmware është i njëjtë, duhet të përjetoni kohë të ngjashme për shkarkim dhe ngarkim ndërsa merrni me deponimin e brendshëm. 

Kjo nuk do të përmendë pamjen e makinës. Seagate ofron një version 2TB, i cili është i hollë dhe nxirë, duke shfaqur vetëm një logo PlayStation në të djathtën e sipërme, një tregues LED në pjesën e sipërme të majtë dhe logon Seagate në fund të djathtë. Versioni 4TB ka pak më shumë flakë, duke shfaqur të njëjtat shënime, por me një shirit blu që drejton perimetrin e makinës. 

Arsyet e tjera që na pëlqen Drive Seagate Official PS4 Lojë

Drive PS4 Game është i ngjashëm me një Seagate Portable për sa i përket performancës, por nuk është thjesht një version i rifinancuar, i mbivlerësuar i këtij disku. Shtresa e shtresës është plotësisht alumini, duke shtuar pak ngurtësi në konfigurimin tuaj dhe ju lejon të transportoni me lehtësi ngasjen në lëvizje. 

Seagate gjithashtu përfshin një garanci tre-vjeçare të kufizuar, e cila është një vit më e gjatë se garancia e ofruar për disqet portative dhe normale portative Backup Plus. Ju ende keni qasje në shërbimin e Rimëkëmbjes së Seagate, e cila ofron deri në tre vjet rimëkëmbje të të dhënave vetëm për 14,99 $. 

Së fundmi, për shkak se PS4 ju lejon të strehoni llogari të shumta të përdoruesve, mund të merrni me vete bibliotekën tuaj të lojës. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të shkëputni pajisjen, të futeni në një PS4 tjetër dhe të luani lojërat që keni shkarkuar tashmë.

Bazat e Toshiba Canvio

Bazat e Toshiba Canvio nuk janë një hard disk mbresëlënës i jashtëm për ndonjë llogari. Shpejtësia është e përshtatshme për atë që është, me një shpejtësi vijuese të leximit prej 147.3 MB / s, një shpejtësi vijuese e shkrimit prej 154.1 MB / s dhe lexime / shkrime të rastësishme midis 1MB / z dhe 4MB / s. Edhe pse është pa dyshim, Toshiba Canvio Basics është mënyra më e lirë për të zgjeruar ruajtjen e PS4 tuaj.

Toshiba-canvio-Bazat-1

Toshiba ofron Bazat e Canvio midis 1TB dhe 4TB, me modelin e modelit me kapacitet të lartë për më pak se 100 dollarë. Në një nivel çmimi për gigabajt, vlera është e shkëlqyeshme. Ne kemi vërejtur në rishikimin tonë se çmimi nuk është i shkëlqyeshëm për shkak të mungesës së karakteristikave, por kjo nuk ka me të vërtetë rëndësi kur jeni duke përdorur drive me një PS4. 

Performanca nuk është edhe aq e keqe. Megjithëse Bazat e Canvio është shkatërruar kur krahasohet me diçka të tillë si SanDisk Extreme Portable, nuk është keq kur përputhet me disqet e tjera lëvizëse lëvizëse. Performanca vijuese është e fortë, dhe megjithëse performanca e rastësishme mungon, nuk duhet ta vini re shumë kur ngarkoni lojëra. 

Më e rëndësishme është cilësia e ndërtimit. Edhe pse shpejtësia nuk duhet të ju ngadalësojë shumë, ndërtimi i makinës do të. Shtë e lirë dhe e zjarrtë, shumë si ADATA SD600. Kjo nuk është çështje nëse e mbani makinën në një vend, por nëse planifikoni ta vini në lëvizje, është më mirë të shkoni me një makinë tjetër.

Arsyet e tjera që na pëlqejnë bazat e Canvio Toshiba

Pricemimi është arsyeja kryesore që na pëlqen Bazat e Canvio Toshiba. Modeli 1TB, i cili është më i lirë në rang, kushton më pak se 45 dollarë, që është midis 5 dhe 10 dollarë më pak se disqet e krahasueshme. Kursimet e kursimeve ngriten më lart, me modelin 4TB që tregon çmimin më të mirë për gigabajt. 

Ju po hiqni dorë nga veçoritë për çmimin, megjithëse. Toshiba nuk përfshin ndonjë pajisje në disk, dhe nuk ka asgjë për të shkarkuar në faqen e internetit të Toshiba. E vetmja gjë në makinë është një PDF që detajon garancinë e kufizuar një vjeçare. Bazat e Toshiba Canvio është thjesht funksionale, e cila, edhe pse pa interes, ka vendin e saj. Mund të mësoni më shumë në rishikimin tonë të Toshiba Canvio Basics.

Mendimet përfundimtare

Ka shumë disqe të shkëlqyeshëm të jashtëm për PS4. Për paratë tona, ne do të ngjitemi ose me Samsung T5 ose me Librin tim Western Digital Western. T5 do të sigurojë performancën më të mirë, por me koston e hapësirës. Libri im është pak më i ngadaltë, por është në gjendje të maksimizojë kapacitetin e mbështetur të PS4. 

Tri opsionet e fundit janë mjaft të këmbyeshme. Seagate ofron cilësi dhe estetikë më të mirë të ndërtimit, por me një pikë çmimi pak më të lartë sesa Bazat e Toshiba Canvio. Nëse asnjë nga opsionet e mësipërme nuk duket si ajo që po kërkoni, sigurohuni që të lexoni rishikimet tona të tjera të hard drive. 

Whatfarë hard drive jeni duke përdorur me PS4 tuaj? Na tregoni në komentet më poshtë. Si gjithmonë, faleminderit për leximin.