Programe më të mira për regjistrimin e ekranit

Softueri për regjistrimin e ekranit ju lejon të merrni një kapje të monitorit tuaj dhe ta ndani atë me botën. Pavarësisht nëse bëhet fjalë për një rrjedhë të një loje, një prezantim për një zyrë apo një leksion video për studentët, softueri i regjistrimit në ekran është parësor në mënyrën se si ne tani ndajmë informacione.

Sidoqoftë, jo të gjitha pjesët janë krijuar të barabarta. Disa kanë ujëra të këqij ose mungesë opsionesh eksporti. Këtu në Cloudwards.net, ne shikuam programin më të mirë të regjistrimit të ekranit për të përcaktuar se cilat pako më shumë fuqi, për çmimin më të ulët, ndërsa gjithashtu janë të lehta për t’u përdorur.

Lexoni më tej për të parë rekomandimet tona dhe pse zgjodhëm secilin. Nëse janë akoma imazhe që jeni pas, lexoni pjesën tonë në programin më të mirë të kapjes së ekranit.

Farë e bën të mirë softverin për regjistrimin e ekranit?

Ekzistojnë një sasi e çmendur e opsioneve të regjistrimit të ekranit, nga freeware deri tek programet e dhurimit deri tek crapware dhe gjithçka në mes. Barërat e këqija përmes gjithë kësaj mund të jetë një punë e përditshme, duke marrë parasysh që programi ka për qëllim të kryejë një detyrë, por shpesh kryen edhe shumë të tjera.

Kjo është ajo që kemi parë në fillim, që programi mund të qëndrojë më vete pa ndonjë veçori shtesë. Për shembull, shumë shtojnë redaktorët e videove që janë më mirë të çuditshëm, me ndërfaqe që ngjajnë me MS Paint më shumë se Premiere. Ndërsa ne do t’ju japim disa opsione në këtë listë që përfshijnë redaktorët e videove, secila prej tyre mund të kryejë atë mënyrë në mënyrën e vet.

Tjetra, ne shikuam koston. Duke pasur parasysh se ato shpesh janë vetëm një mjet tjetër, ata nuk duhet të vijnë me një çmim tepër të madh, veçanërisht për tiparet që nuk janë ideale. Ne shikuam softuer që ose kishin një version falas ose ishte shumë i lirë, duke u munduar të anashkalojmë opsionet me një sasi të tepërt të softuerëve të bashkuar.

Ndërsa redaktorët e videos nuk shtuan shumë në rezultate, ne i shikuam tiparet e përfshira me secilin softuer. Kryesisht ishin tipare ato që ndihmuan gjatë regjistrimit dhe jo në postim. Për shembull, aftësia për të shtuar mbivendosje ose për të regjistruar foto-në-foto renditet shumë midis konsideratave tona.

E fundit, ne shikuam përdorshmërinë. Aftësia për të hapur softuerin dhe fillimin e regjistrimit shpejt ishte e rëndësishme, duke mos kërkuar konfigurim të gjerë për të marrë pamjen e dëshiruar. Ju mund të duhet të futeni në thellësi për të zhbllokuar fuqinë e plotë, por përdorshmëria e bazës është ende e drejtpërdrejtë.

  Si të rikuperoni shkëmbimin e kutive postare të Outlook

Camtasia

Camtasia është pjesa më e shtrenjtë e softuerit në këtë listë, por është gjithashtu më e mira. Kjo është një nga rastet e rralla kur redaktori i videove me pako është mjaft i mirë, duke ju lejuar të kapni shumë këngë audio dhe video dhe t’i vendosni ato në një vend.

Ajo që e bën zbatimin e tij të funksionojë kaq mirë është që redaktori i videos dhe pjesët që kapin ekranin e softverit janë në vende të ndryshme. Sapo të hyni në modalitetin e regjistrimit në ekran, redaktori zhduket, kështu që nuk do të mashtroni dritaret përreth.

Ju keni zgjedhjen të regjistroni të gjithë ekranin tuaj ose thjesht një dritare të veçantë. Kjo veçori e vogël është shumë e dobishme. Merrni për shembull një arsimtar që duhet të kontrollojë kapjen për një leksion. Ata mund të kapnin një pjesë të ekranit të tyre ndërsa kishin shënime mësimore në një pjesë tjetër.

Ky është ndoshta një skenar i mundshëm, si dhe duke pasur parasysh Camtasia ju lejon të hidhni prezantimet e PowerPoint direkt në program. Ju zgjidhni rrëshqitjet që dëshironi, dhe ato importojnë, atëherë mund të shtresoni kamerën tuaj në internet ose ndonjë media tjetër sipër.

Ekzistojnë një ton karakteristikash të përfshira me Camtasia, duke përfshirë shënimet, regjistrimet në tastierë dhe regjistrimin e miut dhe 4-video. Softueri është i kushtueshëm, por vjen i mbushur me gjithçka që ju nevojitet për t’ju çuar nga regjistrimi në eksport.

TinyTake

TinyTake është më i lirë dhe më i zhveshur se Camtasia, por prapë ofron shumë karakteristika. Aplikacioni bazë është plotësisht falas, por vetëm për përdorim personal. Për çdo ndërmarrje tregtare, do të duhet të blini një pajtim.

Fillimisht, ne nuk ishim tifoz të këtij modeli, duke marrë parasysh që TinyTake i kap kohën e regjistrimit të ekranit tuaj. Sidoqoftë, planet funksionojnë vërtet mirë dhe vijnë me karakteristika shtesë si ruajtja e cloud për të ëmbëlsuar tenxheren (megjithëse asgjë në ligën e ofruesve tanë më të mirë të ruajtjes së cloud).

Ky program është më i përshtatshmi për ata që kanë nevojë për diçka të shpejtë pa shumë kohë ose përpjekje. Camtasia është shumë më e fuqishme, por kërkon edhe ca kohë për të mësuar. I tillë nuk është rasti këtu. Ndërfaqja është e vdekur e thjeshtë, e cila çon në një sasi të kufizuar opsionesh, por shumë më pak konfuzion.

Për shkak të opsioneve të kufizuara dhe kapakëve të regjistrimit, TinyTake bie në përputhje me ata që duhet të bëjnë shumë video të vogla. Për dallim nga Camtasia ku dikush mund të regjistrojë një mësim katër-orësh, TinyTake përqendrohet në regjistrimin e copëzave me madhësi të kafshuara të cilat, duke marrë parasysh, do të thotë se emri është shumë i përshtatshëm.

  Rezervimi më i mirë në internet për jo-fitimprurësit dhe OJQ-të 2023: Rezervim për një botë më të mirë

Shko luaj

GoPlay vendoset midis dy zgjedhjeve tona të para kur bëhet fjalë për strukturën e çmimeve dhe veçoritë. Ky program regjistrimi i ekranit kryesisht përqendrohet në lojëra, por mund ta përdorni me çdo aplikim. Ai mbështet të gjitha lojrat 3D / OpenGL, si dhe titujt celular, kështu që ju duhet të mbuloheni.

Nuk ka aq shumë karakteristika gjatë regjistrimit, sidoqoftë. Ende mund të zgjidhni një zonë të ekranit tuaj dhe të kapni kamerën tuaj, por GoPlay nuk përfshin veçori të tilla si regjistrimi i tasteve dhe shënimet.

Ajo që shkoni merrni është kapja e plotë 4K me 60 korniza për sekondë. Për lojtarët që kapin lojën e tyre, kjo është shumë e madhe pasi YouTube tani lejon përmbajtjen 4K60p në vend. Pasi të keni përfunduar redaktimin, mund të ngarkoni drejtpërdrejt në YouTube, si dhe në vend që të eksportoni dhe përshkoni procesin veç e veç.

Redaktori i përfshirë këtu është shikimi më i mirë në listë, por jo aq i fuqishëm sa Camtasia. Ju mund të shtoni filtra, tranzicione dhe madje të manipuloni shpejtësinë të cilat janë të gjitha tipare mbresëlënëse, por jo ato që bëjnë një ndryshim të konsiderueshëm. Pjesa më e madhe e asaj që bën ky redaktues është të bashkojë klipet dhe, për këtë, nuk mund të fajësohet.

GoPlay ofron një version falas të softverit, por me kufizime të rrepta. Mund të regjistroni vetëm deri në 10 minuta në të njëjtën kohë, në 720p, me një filigran. Versioni i plotë është nën 100 dollarë për një licencë të jetës dhe madje edhe më lirë nëse vendosni për një plan vjetor, kështu që ka kuptim vetëm për të kafshuar plumbin për atë.

XSplit

Një pjesë tjetër e softuerit që synon lojtarë, XSplit është një aplikacion i fuqishëm për regjistrimin e ekranit që përdor shumë larg audiencës së tij të synuar. Përqendrohet shumë më tepër në anën prodhuese të procesit dhe jo në anën e redaktimit, kështu që ne rekomandojmë një redaktues të jashtëm, megjithëse nuk kërkohet.

I integruari funksionon kryesisht për të bashkuar klipe të ndara së bashku. Ekziston mundësia për të ngarkuar drejtpërdrejt në YouTube ose në rrjetet sociale, por ju nuk do të gjeni fleksibilitetin e aplikacioneve të tjera në këtë listë.

Ky nuk është me të vërtetë problem, sepse XSplit ju lejon të bëni kaq shumë më parë. Një ndërfaqe e thjeshtë për vendosjen ju lejon të vendosni mbulesa, kapje të kamerave në internet dhe më shumë në kornizë përpara se të godisni rekord. Ekziston edhe një mundësi për të hequr sfondet e ekranit jeshil në një kamera në internet.

  Rezervimi më i mirë në internet me versionimin e skedarëve 2023

Mund të bëni edhe më shumë kur kombinoni programin me shtojcat. Dyqani i shtojcave të XSplit ju lejon të përshtatni ndërfaqen sipas nevojave tuaja dhe të shtoni elemente të reja të skenës sipas nevojës së tyre. Për shembull, përcjellësit Twitch mund të shtojnë një pop-up dhurimi me porosi ose një listë të pajtimtarëve. Ka një ton të mundësive këtu, dhe ajo azhurnohet vazhdimisht, kështu që gjithmonë të keni diçka të re për ta provuar.  

XSplit tregon vetveten drejt lojtarëve, por është një program kompjuterik kompetent edhe në fusha të tjera. Featuredshtë paraqitur plotësisht në pjesën e përparme, dhe i mungon pak në anën e pasme. Megjithëse, ndonjëherë është më mirë të kapësh skenën përballë në vend që të përpiqesh ta bashkosh më vonë.

OBS

OBS, ose Open Broadcast Software, është e vërtetë për emrin e tij. Sshtë një program falas për regjistrimin e ekranit me burim të hapur me mijëra opsione dhe shumë shtojca për tu nisur.

’Shtë shumë si XSplit minus redaktori i videos dhe ndërfaqja e hijshme. Ju keni të njëjtat opsione për hartimin e skenës tuaj, megjithëse. Ekzistojnë mundësi për vendosjen e kamerës suaj të internetit, duke shtuar shtresa statike dhe kapjen vetëm zonave të zgjedhura të ekranit tuaj.

Nuk ka redaktues video, por kjo sepse ju me të vërtetë nuk keni nevojë për një të tillë. Siç nënkupton edhe emri, ky program është përqendruar në transmetim, do të thotë që ju mund të vendosni ndryshime në skenë në tastat kryesore për të bërë redaktimin në vend.

Kjo njihet si “mode studio” dhe ju lejon të shikoni deri në tetë burime menjëherë dhe të ndërroni midis tyre sipas nevojës. Rrjedhat e drejtpërdrejta që kanë nevojë për një aparat fotografik dhe një kapje të ekranit, për shembull, mund të shfrytëzojnë fuqinë e OBS për ta realizuar atë.

Ju nuk duhet ta përdorni vetëm për transmetim. Regjistrimi i thjeshtë i ekranit është qendra e OBS, dhe e realizon atë pa hedhur shumë mundësi në fytyrën tuaj. Completelyshtë plotësisht falas, prandaj është më mirë ta shkarkoni dhe të provoni vetë.

përfundim

Softueri për regjistrimin e ekranit shpesh bie poshtë nga zjarri, i paefektshëm në përmbushjen e një detyre që i është dashur ose prishur nga një redaktues skicë. Këto pjesë të programeve prishin atë tendencë, përshtaten me redaktorët funksionalë, ndërfaqet intuitive dhe shumë karakteristika për t’ju çuar nga rekordi në eksport.

Piecefarë programi keni shkarkuar? A keni ndonjë opsion që kemi humbur? Na tregoni në komentet më poshtë dhe, si gjithmonë, faleminderit për leximin.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me