Si të instaloni Elysium në Kodi

Për të marrë përvojën e plotë nga Kodi, duhet të instaloni disa shtesa jozyrtare. Disa ndryshojnë pamjen dhe ndjenjën e UI dhe të tjerët ju lejojnë qasje në një bibliotekë masive me përmbajtje transmetimi. Elysium përshtatet në kategorinë e fundit.

Shtë një shërbim që gjen dhe transmeton përrua nga e gjithë faqja e internetit. Elysium është gjithashtu një nga alternativat më të mira të Besëlidhjes, e cila ka pasur disa vështirësi të gjente një shtëpi në një depo që nga fundi. Me një pamje dhe ndjenjë të ngjashme, Elysium bën pothuajse gjithçka që bën Besëlidhja.

Para se të zhyten në udhëzues, do të jemi të penduar që të mos ju kujtojmë rëndësinë e mbrojtjes së vetes me një VPN kur përdorni Elysium, ose ndonjë shtesë tjetër jozyrtare Kodi. Mos përdorimi i një lejon që të tjerët të ndjekin me lehtësi IP-në tuaj, dhe ju vë në rrezik në këtë fushë gri ligjore. Sigurohuni që të shikoni zgjedhjet tona për VPN më të mirë për Kodi, në mënyrë që të mund ta mbani veten të mbrojtur.

Me këtë tha, këtu është se si të shkoni për instalimin e Elysium në Kodi. Nëse dëshironi të dini gjithçka që duhet të dini rreth Kodi përveç kësaj, sigurohuni që të shikoni udhëzuesin tonë të plotë në Kodi.

Aktivizoni burimet e panjohura

Ju duhet të hapni Kodi për të lejuar që shtesat të instalohen nga burime të panjohura. Kjo është çdo shtesë jo zyrtare, prandaj sigurohuni që të ekzekutoni hapat e mëposhtëm për të kontrolluar nëse kjo cilësim është aktivizuar apo jo.

Së pari, lëshoni Kodi dhe klikoni në ikonën “cilësimet”. Duket si mashtrim.

Shkoni në “cilësimet e sistemit”. Sshtë opsioni i fundit në rreshtin e dytë.

Lëshoni kursorin tuaj mbi pjesën e shtesave dhe sigurohuni që “burime të panjohura” të jenë shënuar në të djathtë.

Shtë shumë e rëndësishme që të mos guxoni me këtë hap pasi do të krijojë një dhimbje koke më vonë kur përpiqeni të instaloni shtesën. Gjithmonë kontrolloni dyfish se kjo është e aktivizuar dhe kurseni veten sherr.

Instaloni Elysium

Tani jeni gati për të instaluar Elysium. Kthehuni tek faqja e cilësimeve dhe klikoni në “menaxherin e skedarëve”. Sshtë opsioni i fundit në rreshtin e fundit.

Klikoni “shtoni burimin” në kolonën e majtë. Ajo duhet të jetë opsioni i fundit në listë.

Do të shfaqet një dritare e veçantë. Klikoni “” për të hapur një shirit adresë.

Në shiritin e adresës, shtypni “http://noobsandnerds.com/portal”. URL-ja duhet të shtypet saktësisht siç shkruhet këtu. Nëse ajo URL po ju jep probleme, një alternative është “http://nan.aftermathwizard.net/nanrepo/”

Klikoni “OK” dhe shiriti i adresës do të mbyllet. Vendosni një emër për burimin (si “noobsandnerds”) dhe klikoni përsëri në rregull.

Vazhdoni të ktheheni derisa të arrini në ekranin fillestar të Kodi. Klikoni në menunë “shtesa” në shiritin anësor.

Klikoni në butonin “shtesë të shfletuesit” në krye të shiritit anësor. Duket si një kuti e hapur.

Nga lista, klikoni në “instaloni nga skedari zip.”

Gjeni burimin që keni përmendur më parë. Për këtë tutorial, është “noobsandnerds”.

Klikoni në skedarin zip të depove. Në kohën e shkrimit, emërtohet “depo.noobsandnerds-2.3.3.zip”, por mund të jetë paksa e ndryshme në varësi të versionit të depove që instaloni.

Prisni për disa sekonda dhe do të merrni një njoftim “të aktivizuar me shtesën”. Pasi të shfaqet, klikoni në “instaloni nga depoja”.

Nëse kjo është hera e parë që keni instaluar një depo, atëherë noobsandnerds do të ulen nën repos zyrtare të Kodi. Sido që të jetë, klikoni në depo noobsandnerds nga lista.

Brenda depo, klikoni në “shtesa video”.

Ka mjaft shtesa brenda. Gjeni “Elysium” dhe klikoni mbi të.

Do të hapet një ekran me përshkrimin dhe ikonën për shtesën. Klikoni mbi “instaloni” nga rreshti i poshtëm.

Prisni për të njëjtin njoftim “shtesë të aktivizuar” dhe Elysium është gati për t’u përdorur. Brenda, do të gjeni një bibliotekë masive si të filmave ashtu edhe shfaqjeve televizive. Kategoritë e bëjnë navigimin të thjeshtë, por gjithmonë mund të përdorni funksionin e kërkimit.

Ndërsa Elysium mund të rendisë një film apo shfaqje televizive, kjo nuk do të thotë domosdoshmërisht që një rrymë është aktualisht në dispozicion. Gjithmonë është mirë të lejoni që Elysium të pastrojë burimet përpara se të shpalosë shpresat tuaja, veçanërisht nëse filmi është akoma në teatro.

Fiksoni gabimin “Nuk arriti të instaloni një varësi”

Ju mund të ndesheni si gabim që thotë se “nuk arriti të instaloj një varësi” siç bëra gjatë punës në këtë tutorial. Ky gabim është për shkak se Kodi nuk është në gjendje të gjejë shtesën URLResolver, diçka nga e cila varen të gjitha shtesat jozyrtare të transmetimit..

Nëse po e merrni këtë gabim, hapi i parë i zgjidhjes së problemeve është të çaktivizoni depot që nuk janë më të hostuara. Për të parë se çfarë keni instaluar, ndiqni këto hapa:

 • Klikoni “shtesa” nga faqja kryesore
 • Shko te “shtesat e mia”
 • Klikoni “depo shtesë”

Do t’i shihni të gjitha depot e instaluara aktualisht brenda. Kaloni dhe çaktivizoni secilën deri sa Elysium të instalojë. Në rastin tim, Ares Wizard, Super Repo dhe Colossus ishin burimi i çështjes.  

Nëse nuk keni instaluar depo të tjera, ose nëse kjo nuk e rregulloi problemin, do të duhet të instaloni manualisht shtesën URLResolver përmes një skedari zip. Ndiqni këto hapa:

 • Shkarkoni skedarin zipResolver. Klikimi i kësaj lidhje do të fillojë menjëherë shkarkimin
 • Në Kodi, shkoni te “shfletuesi shtesë” > instalo nga skedari zip ”
 • Gjeni direktorinë ku keni shkarkuar URLResolver
 • Brenda, zgjidhni “script.module.urlresolver-x.x.x.zip”

Si me të gjitha shtesat e tjera, prisni njoftimin dhe provoni të instaloni Elysium.

Fix Browsing Elysium Broken

Ju mund të zbuloni se Elysium nuk do të ngarkojë asnjë kategori brenda saj, duke tërhequr ikonën e ngarkimit, por nuk ju merr askund. Kjo është një çështje e thjeshtë me pastruesin TMDB që gjen metadata për përmbajtjen brenda Elysium.

Për ta rregulluar atë, duhet të azhurnoni çelësin API për TMDB. Ndiqni këto hapa:

 • Hapni “Elysium”
 • Klikoni tek “mjetet”
 • Gjeni “cilësimet: llogari”
 • Klikoni në “çelësin api”
 • Futni “da53492e6286553dccb57d74282b3737”

Sa i përket kohës së shkrimit, ky çelës funksionon. Edhe pse nuk ka gjasa që ajo të funksionojë në të ardhmen, është gjithmonë e mundur, prandaj mbani në mend nëse ky nuk po punon për ju.

përfundim

Elysium është i shkëlqyeshëm për çdo dashnor të filmit ose shfaqjeve televizive. Everythingdo gjë nga të preferuarat e vjetër deri tek filmat ende në kinema mund të gjenden, me shumicën në dispozicion në HD. Pastruesi i shpejtë dhe ndërfaqja e lehtë për t’u përdorur e bën atë një zgjedhje të shkëlqyeshme për transmetimin e përmbajtjes në Kodi.

Ndërsa Kodi është i ligjshëm, pirateria nuk është kështu. Ju mund të jeni përmbajtje piraterie kur përdorni Elysium dhe duhet ta trajtoni atë në përputhje me rrethanat. Ne nuk ju rekomandojmë piraterinë, por pavarësisht nëse jeni apo jo, është me rëndësi që ju të keni një VPN kur përdorni Elysium për arsye të intimitetit. Kontrolloni mbledhjen tonë të shërbimeve më të mira VPN nëse nuk keni një tashmë.

Nëse dëshironi më shumë përmbajtje Kodi, sigurohuni që të kontrolloni edhe arkivin tonë të Kodit. Ne kemi mësime, lista dhe më shumë, duke përfshirë mënyrën e instalimit të Kodi në Roku dhe trajtimin e çështjeve buffering të Kodi.

A keni përdorur Elysium? Na tregoni në komente dhe, si gjithmonë, faleminderit për leximin.