Udhëzues për cloud: Isfarë është Amazon QuickSight?

Amazon së fundmi ka prezantuar QuickSight, një mjet i inteligjencës së biznesit bazuar në cloud me qëllim kryesor të thjeshtësojë të gjithë procesin e zhvillimit të depërtimeve nga grumbujt e burimeve të mëdha të të dhënave me lehtësi, shpejt dhe natyrisht me një kosto të ulët.

Amazon pretendon se mjeti është një inteligjencë biznesi shumë e shpejtë, e lehtë për t’u përdorur, e mbështetur në cloud për 1/10-in kostoja e zgjidhjeve tradicionale të BI.

Ndihmuar Shërbimet e Ueb Amazon

Nuk ka asnjë mohim që gjatë viteve të fundit Shërbimi Ueb Amazon ka krijuar një terren të fortë për vete duke siguruar një grup shërbimesh për të mbledhur, ruajtur dhe përpunuar sasi të mëdha të të dhënave.

Qendra e të Dhënave AWS
Shërbime Ueb Amazon

Ju do të befasoheni kur e dini listën e kompanive që mbështeten në Shërbimet Ueb në Amazon sot. Nga kompani të mëdha të krijuara si Philips dhe Samsung te kompanitë e mbështetur nga teknologjia si Adobe dhe Netflix, të gjithë preferojnë shërbimet e Amazon Web për nevojat e tyre të mëdha.

Edhe fillimet si FourSquare dhe AirBnB mbështeten në AWS.

Për të kuptuar se si QuickSight në të vërtetë mund të ndihmojë AWS, le të gërmojmë pak më thellë në të. Sapo të dhënat e krijuara nga aplikacionet e klientëve hyjnë në infrastrukturën AWS, ato transmetohen përmes Amazon Kinesis dhe ruhen në një burim të dhënash relacionale si:

  • Amazon Redshift
  • Amazon Aurora
  • Amazon RDS

Burimet e të dhënave gjithashtu mund të bazohen në skedarë si burimet e të dhënave Amazon S3 ose NoSQL si Amazon DynamoDB. Pasi të sigurohen të dhënat, ato dërgohen për analiza. Për analizimin dhe përpunimin e të dhënave, ekzistojnë mjete si AWS Data Tubacioni dhe AWS Machine Learning.

  Si të shpejtoni lidhjen tuaj në internet: 10 këshilla për shpejtësi më të mirë

Ekziston një hendek i madh në mënyrën se si mblidhen dhe përpunohen të dhënat dhe si përdoruesit e biznesit marrin çdo ditë vendime kryesore përmes analizës së atyre të dhënave.

Unë kam punuar në disa mjete të inteligjencës së biznesit vetë kur isha duke punuar në industrinë e IT, dhe unë mund t’ju them se i gjithë procesi nga mbledhja e të dhënave deri në krijimin e raporteve më në fund është shumë e gjatë nga çdokush do të dëshironte që të ishte.

Shërbime Ueb Amazon
© Amazon

Në përgjithësi, zgjidhjet e inteligjencës së biznesit kanë nevojë për disa ekipe inxhinierësh që të kalojnë muaj për të kuptuar dhe ndërtuar modele komplekse të të dhënave. Burimet e të dhënave kombinohen dhe testohen pa pushim për t’u siguruar që nuk ka ndonjë problem midis tyre.

Dhe vetëm pasi të pastroni Raundin e fundit të QA, i kalohet ekipit tjetër që përdor një softuer krejtësisht të ndryshëm për të gjeneruar raporte.

Ky është raporti i treguar vendimmarrësve kryesorë të kompanisë në vend të burimeve aktuale të të dhënave. Këto zgjidhje i kufizojnë përdoruesit e biznesit në pyetje dhe raporte të para-zgjedhura sepse nuk ka vend për aftësi vizuale ose eksplorim interaktiv të të dhënave.

Për më tepër, organizatat duhet të shpenzojnë mijëra dollarë çdo vit për licenca, tarifa mirëmbajtjeje dhe pajisje të rënda. Për të mbështetur këto mjete të Inteligjencës së Biznesit. Dhe nëse organizatat duan të rrisin numrin e të punësuarve ose vëllimin e të dhënave, ata padyshim se duhet të japin më shumë para për të vazhduar gjërat.

QuickSight – Përgjigja për të gjitha problemet e BI

Amazon QuickSight është një shërbim i inteligjencës së biznesit me re të krijuar për të zgjidhur probleme të mëdha të të dhënave duke përfshirë kompleksitetin, shpejtësinë dhe koston.


© AWS

Këtë e bën duke i bërë të disponueshme të gjitha burimet e mëdha të të dhënave për përdoruesit e biznesit dhe duke u dhënë atyre një ndërfaqe të lehtë për t’u përdorur në 1/10-tën e kostos totale të zgjidhjeve të tjera të inteligjencës së biznesit. Ndjehem fort që AWS ka ripërcaktuar botën ‘të përballueshme’ duke siguruar Amazon QuickSight me një kosto prej 9 $ për përdorues, në muaj.

  Zapier vs IFTTT: Cila është më e mira për automatizimin në vendin e punës?

Përbërësit kryesorë të QuickSight

1. SHUM

Motori i llogaritjes super të shpejtë, paralel, me memorje (SPICE) është komponenti më i fuqishëm dhe kryesor i QuickSight. Në të vërtetë është ndërtuar nga i njëjti ekip njerëzish që ju sollën Amazon RedShift dhe Amazon Aurora.


© TechCrunch

SPICE është aftësuesi kryesor për QuickSight dhe ndihmon për të shkallëzuar përmes terabeteve të të dhënave dhe për të mbajtur ende një kohë përgjigjeje prej disa milisekonda. Në thelb, kur i tregoni të dhënat tuaja në QuickSight, të gjitha të dhënat merren nga SPICE për të prodhuar performancë optimale të pyetjes.

Me llogaritjet e saj të pasura, SPICE u lejon përdoruesve të tij të marrin njohuri nga burimet e tyre të të dhënave pa ndonjë parashikim shtesë ose një infrastrukturë shkallëzimi.

Arsyeja pse SPICE është kaq e shpejtë për t’u përgjigjur pyetjeve është sepse përsërit të dhëna për performancë të lartë dhe disponueshmëri. Kjo do të thotë që organizatat mund të shkallëzojnë deri në mijëra përdorues të cilët të gjithë mund të kryejnë analiza interaktive dhe të shpejtë, në të njëjtën kohë dhe nëpër burime të ndryshme të të dhënave.

2. AutoDiscovery

Nëse keni përdorur ndonjëherë një mjet të inteligjencës së biznesit, atëherë do ta dini se një nga sfidat më të mëdha është të zbuloni të dhënat dhe t’i zgjidhni ato për analiza..

Analitika e të dhënave të përdoruesit në cloud
© NEC Korporata e Amerikës

Zakonisht, kjo kërkon që një ekip inxhinierësh të të dhënave të katalogojë dhe t’i bëjë të dhënat të zbulueshme me ndihmën e një motori analitik. Por me QuickSight, kur hyni në të, programi automatikisht zbulon burimet e të dhënave në të cilat keni qasje, i analizon ato dhe i vendos ato.

  Rezervimi më i mirë në internet për jo-fitimprurësit dhe OJQ-të 2023: Rezervim për një botë më të mirë

3. AutoGraph

Mbrapa kur kam punuar me BI, një nga problemet më zhgënjyese me të cilat jam përballur ishte krijimi i grafikëve dhe vizualizimi se si duhet të duket çdo grafik.


© AWS

Dhe jam i lumtur që shoh që QuickSight është kujdesur për këtë problem. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të zgjidhni llojin e të dhënave me të cilat merreni dhe QuickSIght do të zgjedhë grafikun më të mirë për ta vizualizuar atë.

4. Ndarja dhe bashkëpunimi

Ekziston një veçori e shkëlqyeshme e bordit të tregimeve që ju lejon të kombinoni vizualizimet dhe t’i paraqisni ato në formën e tabelave të biznesit, t’i shtoni komentet dhe t’i ndani me grupe ose individë (në organizatat tuaja). Përsëri, shkëlqyeshëm për punë më të shpejtë dhe më të mirë.

Quickmimet e Shpejta të Amazonës

Kjo natyrisht është një nga karakteristikat më bindëse të QuickSight. Një pajtim standard vjetor do t’ju kushtojë 9 dollarë në muaj, ndërsa një abonim mujor do të kushtojë 12 dollarë në muaj.


© Mark Moz

Abonimi vjetor i ndërmarrjes do të kushtojë 18 dollarë, ndërsa abonimi mujor për këtë do të kushtojë 24 dollarë. Kjo përfshin hapësirë ​​10 GB për SPICE të kombinuar. Për çdo hapësirë ​​shtesë GB, duhet të paguani 0.25 dollarë në muaj për botimin Standard dhe 0,38 dollarë për botimin Enterprise.

përfundim

Amazon QuickSight patjetër na ka ngacmuar dhe ne me të vërtetë mendojmë se mund të ndryshojë lojën BI duke ofruar mjete me performancë të shpejtë me një kosto të madhe.

Isshtë në dispozicion vetëm si një veçori Paraprakisht tani, por kemi një ndjenjë që Amazon do të lëshojë atë së shpejti. Në qoftë se jeni të interesuar të kontrolloni paraprakisht, mund të regjistroheni këtu

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me