Els millors serveis del joc al núvol del 2023: onada del futur

El joc en núvol és una de les innovacions més emocionants dels darrers anys. La idea de jugar a jocs que normalment requeririen un PC de joc d’alta potència i car en qualsevol dispositiu és atractiva, encara que sigui un somni de pipa. Tot i que la publicitat per a jocs de núvol es troba en un aspecte hiperbòlic de les coses, algunes de les afirmacions són certes. 

En aquesta guia, anem a explorar els millors serveis de joc en núvol que compleixen les promeses que li han proposat. Utilitzant els criteris de les nostres ressenyes de joc en núvol, vam fer un seguiment dels tres primers serveis de cada categoria. Parlarem de per què classifiquem cada servei de manera tan elevada, com de què busquem a cada categoria abans de declarar guanyador global. 

Si voleu la resposta breu, Shadow és el millor servei de jocs en núvol disponible avui dia, tot i que podria canviar un cop que Nvidia GeForce Now es publiqui..

Feu clic al nostre enllaç exclusiu per obtenir 10 $ de descompte amb la primera comanda amb Shadow

Abans d’informar-nos per què ens agrada Shadow and GeForce Now, però, parlem de què és el joc en núvol i com funciona.

Què és Cloud Gaming?

Si voleu aprofundir en què consisteix el joc en núvol i el seu funcionament, assegureu-vos de llegir la guia de funcionament del joc en núvol. Per a aquesta secció, proporcionarem una breu descripció general. 

El terme “joc en núvol” es refereix a jugar un joc de manera remota des del núvol. En gairebé tots els casos, “núvol” es refereix a una xarxa de centres de dades omplits fins al final amb servidors que proporcionen contingut a qui intenta accedir-hi. Per obtenir un punt de referència més familiar, Netflix o qualsevol altra plataforma de streaming proporciona vídeos des del núvol. 

El joc en núvol fa una cosa similar. Quan us registreu per a un servei, esteu comprant accés a un servidor remot equipat amb maquinari per a executar jocs. Aleshores, després de llançar un joc, s’envia un flux de vídeo d’aquest joc a la vostra màquina. És com un mirall negre més implicat: Bandersnatch.

Si utilitzeu aquesta pel·lícula d’aventura escollida com a exemple, quan feu una selecció, Netflix decideix quin ha de ser el següent clip, i us l’entrega a vosaltres. El mateix passa amb el joc en núvol; només passa moltes vegades. 

Per exemple, quan premeu el botó “A”, envieu una entrada per, per exemple, saltar. Aquesta entrada s’envia a l’ordinador remot i aquesta instància de joc s’actualitza a l’entrada. El flux de vídeo que veus actualitzacions simultàniament. 

Tot això passa en qüestió de mil·lisegons i, si el servei de jocs al núvol pot aconseguir que la latència sigui prou baixa, el retard d’entrada esdevé imperceptible.

Segons John Carmack, l’actual CTO d’Oculus VR i cofundador d’Id Software, “els sistemes sensorials humans poden detectar retards relatius molt petits en parts dels camps visuals o, especialment, en àudio, però quan els retards absoluts se situen per sota d’uns 20 mil·lisegons aproximadament. generalment són imperceptibles. ” Sempre que la latència total estigui per sota d’aquest llindar, la sessió de jocs al núvol hauria de sentir-se com a local.

Joc de núvol gratuït

Com us podeu imaginar, la tecnologia que entra en el joc en núvol és costosa, no només per comprar, sinó per mantenir. Malgrat això, hi ha una gran demanda de jocs en núvol gratuïts. El terme “joc en núvol gratuït” es cerca mundialment al voltant de 6.500 vegades al mes a Google, tot i que no hi ha molts serveis de joc en núvol gratuïts per aquí.. 

jocs de núvol gratuït

De fet, no ens n’hem trobat durant la investigació, però, donat el volum, no seria estrany veure’n aparèixer en el futur. Deixeu que això serveixi de PSA, si no és res. Si trobeu un servei de jocs al núvol que diu que és gratuït, el millor és mantenir-se al marge.

Els millors serveis del joc al núvol

Ara que hem parlat de què és el joc en núvol i alguns dels problemes futurs que pot tenir, anem a aprofundir en les nostres millors opcions per obtenir els millors serveis en videojocs en núvol..

 1. Shadow: la millor experiència global de jocs amb latència baixa
 2. GeForce Now
 3. Vòrtex
 4. Projecte xCloud
 5. PlayStation Now

Característiques

Com que el joc al núvol és un mercat tan nou, no hi ha cap funció específica que busquem en aquesta secció. Cada servei és una mica diferent, per la qual cosa vam valorar les plataformes en funció de les funcions que creiem que eren més útils. En alguns casos, això significa un suport addicional per als perifèrics, mentre que en d’altres, és simplement com es construeix la plataforma.

Ombra

La força de Shadow en les funcions no es presenta en forma de llaminadures, sinó en la forma d’estructurar el servei. En lloc de subscriure’t a una màquina compartida de jocs en núvol on diversos usuaris tiren del mateix grup de recursos, obtindreu un equip dedicat al joc en núvol. 

Feu clic al nostre enllaç exclusiu per obtenir 10 $ de descompte amb la primera comanda amb Shadow

Aïllant els recursos d’aquesta manera, Shadow és capaç de proporcionar una experiència molt més fluida que no aconsegueixi el mal funcionament del streaming de jocs durant les hores punta, cosa que pot passar amb PlayStation Now. 

ombra-windows-settings

Amb Shadow, compres recursos aïllats, però també estàs comprant una instal·lació completa de Windows 10. A diferència de la majoria dels serveis de joc al núvol que s’inicien directament a la plataforma DRM on es troba el joc, Shadow us posa en marxa a un escriptori de Windows 10. Podeu fer gairebé qualsevol cosa, inclosa la instal·lació de noves aplicacions i la personalització del look. 

Amb la velocitat de descàrrega d’1 Gbps, podeu fer molt ràpidament amb Shadow. L’única limitació és el disc dur, que només és de 256 GB. Tot i així, amb la rapidesa amb què es poden reinstal·lar els jocs, la mida petita no hauria de suposar cap problema. Podeu obtenir més informació al respecte a la nostra revisió Shadow. 

GeForce Now

GeForce Now no ha estat completament publicat per Nvidia, però hi ha moltes funcions de qualitat de vida presents en la seva forma beta. A més del suport del teclat i el ratolí, la plataforma també pot acceptar el controlador DualShock 4, Xbox One, controlador Xbox 360 i Logitech Gamepad F310, F510 i F710. A més, el xat de veu és compatible amb PC i Mac. 

Tot i això, les seves prestacions són la protagonista del programa. No està clar quina potència utilitza Nvidia per impulsar el seu “mode de streaming ultra”, que proporciona jocs 4K fins a 60 pps, però funciona. 

Tot i que no ho sabem del cert, durant la nostra prova hem recollit alguns consells. Tot i que s’ajustava la configuració gràfica del remake de Resident Evil 2, el joc va dir que teníem 24 GB de RAM GPU disponibles.

  La millor VPN per Netflix: superar la prohibició el 2023

Si Nvidia utilitza el seu maquinari d’última generació –i suposem que ho és–, vol dir que un Titan RTX o un Quadro RTX 6000 alimenten la màquina remota. Aquestes són les GPU més actuals de Nvidia en aquest moment, amb Quadro que ascendeix al voltant de 5.000 dòlars.. 

Blacknut

Blacknut és, estranyament, un servei de jocs de núvol centrat en una família. A més d’oferir un pla familiar que permet jugar simultàniament en quatre pantalles, Blackbut també ofereix algunes funcions familiars, a partir d’un mode infantil. Com que aprofundirem més endavant en aquesta guia, Blacknut permet mantenir diversos perfils i cadascun d’aquests pot tenir el mode infantil activat. 

add-black-add-account

Amb l’interruptor de mode infantil, només es mostren els jocs classificats per a E10 + i per sota. Tot i que podeu canviar ràpidament de perfils, habilitar el mode infantil és una manera ràpida de restringir la selecció si teniu petits que vulgueu jugar. Si us interessa mantenir un compte per a adults i mantenir els nens allunyats, podeu definir un PIN de quatre dígits. 

Fora del control parental, la característica principal de Blacknut és la compatibilitat. Compta amb gairebé tot, amb aplicacions per a Windows, macOS, Amazon Fire TV, Android, Linux i televisors selectes de Panasonic i Samsung. El suport del controlador també és excel·lent, amb la majoria de jocs que suporten un teclat i un ratolí, a més de jocs de jocs. Als televisors intel·ligents, fins i tot podeu utilitzar el comandament a distància per a alguns jocs. Podeu obtenir més informació sobre aquest tema a la nostra ressenya de Blacknut.

Jocs compatibles

El joc en núvol no serveix per molt bé si els jocs que ofereixen no són gens bons. En aquesta secció hem cercat tres serveis que no només tenen una àmplia selecció de jocs, sinó una gran biblioteca plena de jocs d’alta qualitat.. 

Ombra

Shadow domina aquesta secció amb honors. Com s’ha esmentat anteriorment, no restringeix la vostra experiència a jocs concrets. Més aviat, quan compreu una subscripció, esteu comprant un escriptori complet. Això significa que podeu instal·lar qualsevol joc a qualsevol plataforma de DRM que trieu, inclosos els jocs sense DRM de serveis com GOG i Humble Bundle.

La inclusió de GOG és enorme. Molts títols anteriors no es publiquen en Windows 10, que és l’únic sistema operatiu que podeu utilitzar amb el vostre equip remot. Una combinació de controladors i arquitectura fan que alguns jocs clàssics, com SWAT 4, Ultima i Wizardry VII, es reproduïssin en sistemes moderns. Tot i així, amb Shadow, són accessibles.

Els serveis com GOG han fet un fort augment, de manera que podeu emular aquests títols més antics en sistemes moderns, i perquè Shadow us ofereix un escriptori complet de Windows 10, podeu fer-ho al núvol. Tot i que no és tan fluid com GeForce Now, on els seus jocs estan preinstal·lats i pegats des del primer moment, Shadow ofereix molta més flexibilitat en els jocs on podeu jugar.

PlayStation Now

PlayStation Now té més de 800 títols a la seva biblioteca. A diferència de tots els altres serveis que hem revisat, PlayStation Now proporciona tota la seva biblioteca de forma gratuïta. Això significa que no cal que porteu una llicència per jugar a un joc concret. A més, la biblioteca inclou jocs de PlayStation 4, PlayStation 3 i PlayStation 2.

Playstation-ara-revisió-biblioteca

Hi ha títols importants de diverses plataformes, com ara Red Dead Redemption, Fallout 4 i Rocket League, de manera que si us interessa jugar a aquests, PlayStation Now és una elecció fàcil. Tot i això, els aficionats de Sony estaran més entusiasmats amb la biblioteca de títols de primera part. PlayStation Now té els millors èxits de la llarga història de Sony, inclosos tots els jocs nostàlgics del passat. 

El Jak i Daxter i el trinquet & Els jocs de clank són presents, juntament amb els jocs Tekken i LittleBigPlanet. Algunes exclusives més noves també estan disponibles, inclosa la meravellosa dificultat per la sang. Dit això, les darreres exclusives triguen una estona a presentar-se. És a dir, en el moment d’escriure, Days Gone i Spider-Man no són compatibles. 

Tot i així, el volum de jocs que podeu jugar simplement pel cost d’una subscripció és excel·lent. Podeu veure més de la llista de jocs a la nostra revisió de PlayStation Now. 

GeForce Now

GeForce Now compta amb una petita biblioteca de poc més de 400 jocs. En comparació amb PlayStation Now i Shadow, es reduirà ràpidament en termes de volum. Tot i això, la llista de jocs és excel·lent. Cada opció està específicament curada per als jugadors de PC, amb les darreres versions llançades gairebé immediatament a la llista. Amb GeForce Now, es tracta de qualitat per quantitat (llegiu la nostra peça GeForce Now vs PlayStation Now).

geforce-ara-revisió-llista de jocs

Hi ha partits obvis, com ara Rocket League, DOOM 2016, Fallout 76 i Rainbow Six Siege, però alguns dels títols menys populars ens deixen impressionar. Grans jocs d’estratègia, com Endless Space 2 i Hearts of Iron IV, s’assenten al costat dels favorits japonesos, com NieR: Automata, Octopath Traveller i Dragon Quest XI.

Les Índies tenen molt amor també. S’inclouen grans indies, com Darkest Dungeon, Hollow Knight i Celeste, però també ho són molts d’altres de menys coneguts, com Deep Sky Derelicts, Mothergunship, Enter the Gungeon i They Are Billions.. 

El nombre de jocs és reduït, però cadascun és d’alta qualitat. Buscant al voltant, només teníem un joc que no podríem trobar: Grand Theft Auto V. En cas contrari, sense importar si busquéssim un triple A o un níquel indie, el vam trobar a GeForce Now. Podeu obtenir més informació sobre la llista de jocs a la nostra ressenya de GeForce Now.

Preu

Encara no hi ha un preu bàsic per als serveis de joc al núvol, però els serveis com Shadow han estat establerts pel sostre. En aquesta secció, varem buscar plataformes que ofereixin un valor sòlid al preu demanat, no només la millor oferta global. Com heu esmentat anteriorment, no s’aconsegueix sempre el millor acord. 

PlayStation Now

PlayStation Now és car si us registreu a un pla mensual. Gairebé el mateix preu que exigeix ​​Shadow, no proporciona la mateixa prestació ni flexibilitat. Tot i això, Sony ofereix múltiples durades, cosa que manca a Shadow i a la majoria de les altres plataformes de jocs en núvol. Si compres un any per endavant, obtindreu molt. 

La tarifa de preus de 99,99 dòlars d’un any es desglossa fins a una mica més de 8 dòlars al mes, cosa que suposa una ganga tenint en compte que obtindreu més de 800 jocs de forma gratuïta i una plataforma de streaming competent per arrencar. Tot i que la subscripció anual és, amb molt, el millor valor, Sony també ofereix un pla trimestral al voltant de 15 dòlars al mes. 

Suposem que ja teniu un controlador DualShock 4. PlayStation Now només es pot reproduir en PC i PS4, sense suport de teclat i ratolí. Si només teniu un ordinador, haureu de comprar un cable DualShock 4 i micro-USB (el DS4 no n’inclou un). Si voleu anar sense fils, també haureu de comprar l’adaptador Bluetooth. 

Això podria afegir més de 120 dòlars a un cost anual de subscripció. Encara val la pena a aquest preu, tenint en compte que obtindreu tants jocs de forma gratuïta, però no és tan bo com el preu normal de 100 dòlars. 

Blacknut

Blacknut no té una gran biblioteca de jocs, ja que la majoria són clons secundaris de títols millors (per exemple, Lord of the Fallen en comparació amb Dark Souls), però el preu és excel·lent. Hi ha dos plans: personal i familiar. El pla personal és excel·lent en 12,99 dòlars al mes, però està restringit a una sola pantalla. 

Si voleu diverses pantalles, haureu de comprar un pla familiar que tingui 19,99 dòlars mensuals. Tot i que sigui proper a Shadow en termes de preu, que és un dels serveis més cars que hem revisat, amb un pla familiar Blacknut, podeu utilitzar quatre pantalles simultàniament. A més, la biblioteca de jocs no necessita una llicència. 

  Com veure Netflix al teu televisor l'any 2023

Les famílies són on es troba el Blacknut a casa seva (irònic, ho sabem). La biblioteca consisteix principalment en jocs indies i mòbils centrats en nens, amb el títol estrany, subpar i classificat M llançat a la barreja. El preu en si és bo, però i amb una prova gratuïta de 14 dies, no hi ha raó per no provar-ho. 

Vòrtex

Vortex és mediocre quant a prestacions i funcions, però és barat. Amb un preu senzill de 9,99 dòlars al mes, té un bon valor sempre que pugueu afrontar la tartamudesa freqüent i la immersió ocasional de la resolució. No és tan bo com Shadow o GeForce Now, però també suposa un terç del preu. 

Actualment, només hi ha disponible el nivell de 10 dòlars amb Vortex, tot i que la FAQ diu que llançarà un programa VIP amb més funcions en un futur proper. Com la majoria dels serveis de jocs al núvol, haureu de portar llicències per als jocs que vulgueu jugar. Afortunadament, el joc en núvol de Vortex té una selecció sòlida, incloent el recent llançat Risk of Rain 2 i el sempre popular Apex Legends. 

Et cobren mensualment cap opció de comprar un pla anual que, en aquest cas, ens agrada. Vortex té clarament una afinitat per als usuaris mòbils, cosa que li permet comprar una subscripció mitjançant Google Pay o l’opció de compra de Windows 10. Seria fàcil predeterminar la subscripció d’un any, veient com algú pot comprar una subscripció per accident, però Vortex no ho fa. 

Més aviat, cobreu 10 dòlars al mes fins que decidiu que no voleu el servei. Si compres un pla per accident, Vortex fins i tot ofereix una política de reemborsament. Es limita a 15 minuts de durada, però hi és si ho necessita. Podeu obtenir més informació al respecte a la nostra revisió de Vortex. 

Facilitat d’ús

Si diverses empreses corren a ser “Netflix de jocs”, és important la facilitat d’ús. Netflix i molts altres serveis de streaming han perfeccionat les seves interfícies d’interès perquè siguin accessibles, robustes i atractives. En aquesta secció, vam cercar serveis de joc al núvol que tinguessin aquestes tres marques. 

Ombra

Tot sobre Shadow és suau. Per registrar-vos, només heu de triar el cicle de facturació, introduir informació sobre on es localitzarà el servei i triar la instal·lació de Windows 10. Hi ha una instal·lació recomanada, que també us suggerim que feu servir, però si sabeu el que feu, també podeu fer una instal·lació personalitzada.

A partir d’aquí, és un joc d’espera. Shadow triga un temps a configurar -uns 30 minuts, en el nostre cas, però l’espera es paga. L’aplicació local s’instal·la immediatament i, un cop tingueu accés a ella, podeu arrencar l’escriptori remot en qüestió de segons. Shadow passarà a través d’alguns botons de teclat ràpid per que sapigueu com sortir del sistema. 

ombra d’inici

Després, serà com fer servir una màquina Windows 10 normal. Podeu canviar el vostre fons, navegar pel web i instal·lar qualsevol programari que vulgueu (tot i que el torrenting està fora de límits). L’única incorporació és un botó d’ombra semi-transparent a l’angle superior dret que podeu utilitzar per obrir el menú Ombra. 

GeForce Now

GeForce Ara encara té alguns obstacles d’utilització per superar -no ho pot negar-, però el seu estat actual és molt prometedor. Una mica d’aclariments aquí i allà, probablement en forma de consells d’eines, faria més fluida l’experiència. Atès que l’alliberament complet no ens pertoca encara, probablement s’inclouran aquestes petites addicions quan el producte estigui disponible comercialment. 

Aplicació de revisió geforce-ara-revisió

Independentment, GeForce Now és fàcil des de la configuració fins al joc. L’aplicació local està ben organitzada amb una funció de cerca, el que significa que podeu trobar ràpidament els jocs que voleu jugar. Hi ha encara certa confusió sobre la plataforma de DRM que fareu servir, que esperem que es resolgui en el llançament complet. 

Després d’arrencar un joc, GeForce Now no es tartamudeix. Heu arribat directament a una pàgina d’inici de sessió Steam (o a la plataforma DRM que feu servir) i després l’heu llançat al joc. La fluïdesa de l’experiència és inigualable, sense retard ni càrrega de càrrega innecessària afegida als jocs. 

Blacknut

És possible que Blacknut no tingui una gran biblioteca de jocs ni un excel·lent rendiment de reproducció, però la seva accessibilitat és bona. El procés de sortida de tres pantalles no funciona enganxat i, un cop confirmat el pagament, se us oferirà una pantalla de descàrrega. Hi trobareu els instal·ladors per a totes les plataformes compatibles amb Blacknut (és compatible amb molts).

aplicació de negre

L’aplicació local a Windows és la millor que hem vist. Blacknut va prendre clarament moltes notes de Netflix a l’hora de dissenyar la seva interfície d’interès, i això va pagar els seus resultats. Els jocs es desglossen per secció, amb un joc destacat a la part superior que mostra una mica d’art i un tràiler. Per desplaçar-se, podeu utilitzar el menú de la part esquerra, que us enviarà ràpidament a la categoria que cerqueu. 

Aprofitant-se més del quadern de reproducció de Netflix, Blacknut pot contenir tants perfils com vulgueu. Cadascun d’aquests perfils es pot personalitzar amb una imatge i nom, i protegir-se amb un número de pin i el mode infantil. Després de triar un perfil i de seleccionar el joc que desitgeu, Blacknut també mostra suports per a aquest joc, les plataformes compatibles i els controladors compatibles.

Rendiment

Si només hi hagi una única secció per avaluar un servei de jocs al núvol, aquest seria aquest. Per molt accessible que sigui la interfície d’usuari o per la profunditat que tingui la biblioteca, el rendiment ha de quedar intacte. 

Tot i que el rendiment és una situació més sensible que qualsevol altra cosa, vam buscar serveis que tinguessin un retard d’entrada poc o menys, produïssin la major part de la resolució d’una sessió local i transmetessin el joc amb poca artefactació.. 

GeForce Now

GeForce Now és, amb diferència, l’experiència del joc en núvol més propera a una sessió de joc local. Durant les proves, ens vam dirigir a DOOM 2016, Cuphead i Counter-Strike: ofensiva global per a les nostres rondes principals. Cada títol es realitza excel·lentment, amb una qualitat d’imatge clara i poc retardat. 

Tot i això, la part més sorprenent no va ser la resposta, sinó la qualitat. Vam poder ajustar la configuració gràfica a alguns títols, inclòs DOOM, i vam reflectir aquests canvis a la pantalla. Amb DOOM en concret, vam poder jugar amb paràmetres de mitjana a alta a 4K i gestionar gairebé 90fps.

DOOM té uns anys, però, també vam provar el molt més recent remolc Resident Evil 2. Tot i que el framerate no era tan alt (entre 50fps i 60fps en configuracions altes), hem pogut obtenir una experiència jugable en 4K. Això és especialment impressionant tenint en compte la exigència del remake Resident Evil 2, fins i tot en sistemes de gamma alta. 

Com totes les proves, ens vam conformar a les recomanacions de Nvidia, utilitzant una connexió a Internet per cable i tancant totes les tasques de xarxa abans de llançar-les. Tot i això, també ho vam provar amb al voltant de 15 pestanyes obertes a Opera (llegiu la nostra ressenya Opera) en una banda WiFi de 2,4 GHz. Va haver-hi més tartamudeig, però, sorprenentment, GeForce Now va oferir la mateixa experiència.

Ombra

Si veieu que GeForce Now està en versió beta en el moment d’escriure, no només podeu registrar-vos al servei. Pel que fa a serveis comercials disponibles, Shadow és el millor. Tot i que la compressió de vídeo es mostra més clarament aquí que amb GeForce Now, la resposta és igual de bona. 

ombra-vapor-instal·les

Com GeForce Now, vam provar DOOM 2016, Cuphead, el remake Resident Evil 2 i Counter-Strike: Global Offensive. Les plataformes a Cuphead eren tan precises com mai, sense cap retard o entrada desconcertada. DOOM 2016 va ser igual d’excel·lent, així com el remake Resident Evil 2. 

  Com veure Breaking Bad el 2023: la saga de Walter White

Counter-Strike: Global Offensive va tenir alguns problemes amb Shadow, com va passar amb GeForce Now. Ho vam provar amb bots i, tot i que l’experiència va anar bé en aquest entorn, el singlot ocasional es troba massa en un entorn competitiu. Al mercat informal, però, el rendiment està bé. 

Projecte xCloud

Tot i que encara no s’ha publicat oficialment, el Projecte xCloud de Microsoft té algunes promeses serioses per al futur. Prova sobre una modesta connexió WiFi a un Galaxy S9, xCloud va proporcionar una experiència local propera, amb només la menor quantitat d’artefactes durant seqüències intenses. 

xcloud-slider1

El que va ser tan impactant va ser la manca de retard d’entrada. Fins i tot jugant a Halo 5 i Gears of War 4, xCloud va aconseguir seguir amb l’acció. Mai hi va haver un moment en què ens sentim en desavantatge a causa del sistema basat en núvol. Sentia que hi hagués una Xbox One al telèfon. 

L’afectació de problemes va ser un problema, la qual cosa posa XCloud al tercer lloc d’aquesta ronda. Sempre que les coses s’escalfessin, la pantalla sovint es trencaria en una sèrie de blocs il·legibles per un moment. Esperem que aquest problema es resolgui abans del llançament. Podeu llegir el pensament complet a la vista prèvia del projecte xCloud. 

Cobertura

El quilometratge que obteniu d’un servei de jocs al núvol dependrà en gran mesura de la ubicació on estigueu i de la proximitat d’aquesta ubicació a un centre de dades. Per això, és important que els serveis de joc al núvol equilibrin la seva cobertura, garantint que cobreixin prou terreny sense estirar massa els servidors. En aquesta secció, mostrarem tres serveis que fan això. 

Estadi

Google va sortir balancejant-se de la cobertura de l’Estadi i, tot i que el rendiment no és tot el que volíem, llegiu la revisió de Google Stadia per obtenir més informació sobre això. El servei està disponible en molts països. A la llista hi ha Bèlgica, Canadà, Dinamarca, Finlàndia, França, Alemanya, Irlanda, Itàlia, Països Baixos, Noruega, Espanya, Suècia, Regne Unit i EUA ara mateix.. 

Hi ha alguns problemes quan es tracta de llicències. A diferència d’altres plataformes de jocs en núvol, que permeten connectar la biblioteca Steam o Origin, Stadia és el seu propi servei DRM. Això pot suposar alguns problemes si viatges freqüentment. 

No tots els jocs tindran llicència a tots els països, és a dir, si viatgeu fora de les fronteres, podeu perdre l’accés a certs títols. En aquest moment no hi ha una manera clara de resoldre aquest problema. Tot i així, Stadia porta jocs de núvol a països que altrament no en tindrien. Llegiu la nostra peça de Google Stadia i GeForce Now per veure com es comparen els dos. 

Ombra

Shadow té sis centres de dades a la xarxa i, tot i que el nombre és baix, cobreixen molt de terreny. Quatre ubicacions estan dedicades als EUA, que cobreixen cadascuna de les regions continentals amb centres de dades a Dallas, Texas; Chicago, Illinois; Santa Clara, Califòrnia; i Nova York. 

Tot i que la majoria dels Estats Units estan coberts, algunes ubicacions no tenen servei. Això significa que es comptabilitzen 38 estats. Tanmateix, Shadow no té cobertura a Washington, Idaho, Montana, Utah, Arizona, Colorado, Wyoming, Alabama, Geòrgia i Florida, que, tot i decebre, no és cap problema.. 

Si utilitzeu una xarxa privada virtual – llegiu la nostra millor guia VPN per recomanacions – podeu semblar com si estiguéssiu en un estat suportat i, tenint en compte la cobertura de Shadow, no hauríeu de fer túnel massa lluny.. 

També hi ha dos centres de dades a Europa, un a París i un altre a Amsterdam. Tot i això, el centre de dades d’Amsterdam només cobreix una ubicació, Alemanya i, estranyament, no cobreix el país on es troba. París cobreix més terreny, donant servei a França, Bèlgica, Luxemburg, Suïssa i el Regne Unit..

Projecte xCloud

Project xCloud és un lloc avantatjós com a servei de Microsoft. En lloc d’intentar crear un núvol des de zero, xCloud està aprofitant la xarxa d’Azure de Microsoft, que és un núvol internacional que ja han utilitzat empreses de tot el món. Hi ha més de 54 centres de dades que ofereixen el núvol a 140 països. 

xcloud-azure-server-network

La majoria de les ubicacions no són pròpies de xCloud, cosa que té sentit, donat el període de prova limitat del servei. L’important a tenir en compte és la facilitat de transferir xCloud als servidors existents. Essencialment, es tracta d’alguns Xbox On en un servidor, de manera que Microsoft pot desplegar més ubicacions al núvol per satisfer la demanda. 

xCloud es classificaria fàcilment primer en aquesta ronda si hi hagués servidors xCloud a totes les ubicacions d’Azure. Tanmateix, veure el servei encara es troba en un període de prova, ocupa el tercer lloc. 

Quin és el millor servei de jocs en núvol?

El millor servei de jocs en núvol, a l’hora d’escriure, no està disponible. GeForce Now, en termes de rendiment, proporciona la millor experiència, tot i que encara està en beta i cal resoldre alguns problemes d’ús. Per això, situem Shadow a la part superior. 

ombra-logotip

Shadow s’aproxima al rendiment de GeForce Now i ja està disponible en aquest moment. A més, la interfície és una versió completa, encaixada amb totes les comoditats que inclouen aquest títol. L’ús del servei és una brisa i, per molt consistent que sigui, és fàcil oblidar que estàs jugant al núvol. 

Afegiu-hi, a més, la possibilitat de fer qualsevol cosa que pugueu fer en un escriptori normal de Windows 10, i Shadow és l’elecció clara.

El millor servei de jocs en núvol per a Android

El joc en núvol a Android se sent una mica desordenat en aquest moment, sobretot si utilitzeu controladors a la pantalla. Com la nostra selecció general, aquesta passaria fàcilment a GeForce Now, però l’aplicació per a Android encara no té una data de llançament ferma i, fins i tot quan estigui disponible, encara estarà en beta.. 

logotip de negre

De moment, Blacknut és el millor servei de jocs en núvol per a Android. Tot i que en general és un servei mediocre, la biblioteca de jocs se sent com a casa en un dispositiu mòbil. Hi ha molts títols indie més petits que, d’altra manera, no es podrien reproduir en un telèfon o tauleta, estan disponibles amb Blacknut, i, ja que molts d’aquests jocs tenen controls simples, no hi ha cap problema a utilitzar el controlador a pantalla. 

Pensaments finals

El joc en núvol encara està en la seva infància, però ha arribat prou lluny que hi ha uns quants serveis fantàstics. Shadow és al capdamunt per trobar opcions de joc en núvol disponibles comercialment, però si teniu la sort d’agafar una clau beta GeForce Now, us recomanem que. Pel que fa a les altres opcions, tenen els seus punts forts, però no són res comparat amb els gossos principals. 

Blacknut presenta una interfície meravellosa i una qualitat de streaming decent, però no té una biblioteca contundent. PlayStation Ara presenta un munt de valor, però necessita modificacions. Per últim, Vortex aconsegueix la major part del camí amb jocs compatibles i facilitat d’ús, però es desmarca quan es tracta d’un rendiment. 

Quin servei de jocs al núvol voleu registrar? Esteu disposats a esperar a GeForce Now? Feu-nos-ho saber als comentaris a continuació i, com sempre, gràcies per llegir.

Preguntes freqüents

 • Quin és el millor servei gratuït de jocs en núvol?

  No hi ha molts serveis de jocs en núvol gratuïts i tots els disponibles no són molt bons. El joc en núvol és costós d’oferir, de manera que si trobeu un servei que diu que és gratuït, el millor és quedar-se al marge. 

 • Quin és el millor ordinador de jocs al núvol?

  El millor PC de jocs en núvol està equipat amb una CPU ràpida i molta memòria de vídeo. Els millors serveis de jocs en núvol (Shadow i GeForce Now) ofereixen tots dos, de manera que podeu jugar a jocs, encara que siguin de gamma alta. 

 • Quin és el millor joc del núvol per a Internet lent?

  El joc en núvol, en la majoria dels casos, no necessita més del que seria un servei de streaming estàndard, com Netflix. Si esteu pendents de l’amplada de banda, però, PlayStation Now és una opció fantàstica per a persones amb velocitat baixa a Internet. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me