Projekt xCloud-gennemgang – En forhåndsvisning af en ny platform – Opdateret 2023

Projekt xCloud gennemgang

Microsofts Project xCloud formodes at være den næste store ting i sky-spil. Vi var i stand til at se på platformen i en udviklingsfase og var temmelig imponeret. Se vores dybdegående forhåndsvisning af xCloud.

xcloud-Slider1

xcloud-slider3

Tidligere

Næste

Projekt xCloud er det seneste take on cloud-spil fra Xbox og Microsoft. Selvom strukturen svarer til tjenester som Google Stadia, har xCloud ikke så høje ambitioner. I stedet for at være en erstatning for din konsol, er xCloud bare en anden måde at spille spil på. Stadig er det på vej til at optjene en plads i vores bedste sky-gaming guide. 

I denne Project xCloud-gennemgang vil vi se på tjenesten i dens eksempeltilstand. Selvom vi vil afsige en vurdering af, hvordan den fungerer og udfører, er denne dom ikke endelig. Microsoft arbejder stadig på xCloud, så vi forventer yderligere funktioner og ydelsesforbedringer ved lanceringen. 

Hvis du er heldig nok til at få adgang til projektet xCloud-forhåndsvisning, er du klar til en godbit. Spil ser og kører vidunderligt, så længe du har et stærkt 5GHz signal. Lige nu er Project xCloud dog mere af hvad der kan være, snarere end hvad der er. Tjenesten kunne gå tå til tå med det bedste, men kun hvis Microsoft holder sig fast med sin udviklingstidslinje. 

Styrker & Svagheder

Alternativer til Project xCloud

Funktioner

Projekt xCloud har ringe eller ingen funktioner lige nu, hvilket giver mening i betragtning af dens preview-tilstand. I stedet for at tale om, hvad der ikke er der, som bare handler om alt, vil vi dække de funktioner, som Microsoft planlægger at have ved frigivelse. 

xCloud-serverhardware og cloud-besparelse

En video udgivet af Microsoft viser, at hver xCloud-server er udstyret med tarmene fra fire Xbox One S-konsoller. Det er ikke klart, om spil gengives med den samlede hestekræft i alle fire systemer, eller om de er blevet uddelt stykkevis. Uanset hvad det betyder for en mobilbaseret oplevelse, betyder det ikke noget. 

Spilene ser fantastiske ud, men du bliver nødt til at lide under nogle lange belastningstider. Ved hjælp af den ældre Xbox One S-hardware indlæses spil formodentlig på standard-harddiske. Som du kan læse i vores bedste eksterne SSD-guide, har traditionelle HDD’er længere belastningstider. Hvis Microsoft dog holder sig med xCloud, vil serverne sandsynligvis blive opdateret. 

xcloud-4

Project Scarlett, den nye konsol fra Microsoft, kommer ud i 2023, så det er sandsynligt, at Microsoft vil begynde at opdatere xCloud-servere for at køre de nyeste titler. Denne konsol sendes med solid state-lagring, hvilket vil forbedre belastningstiderne, der bevæger sig inden 2023. 

xCloud sigter mod at være tilgængelig på alle mulige enheder, hvilket betyder krydsbesparende evner. Microsoft bruger det samme system fra det aktuelle Xbox Play Anywhere-program for at give dig mulighed for at spille på tværs af platforme. Med dette system vil du være i stand til at stoppe afspilningen på en skærm og hente, hvor du slap på en anden. 

Projekt xCloud: Powered by Azure

En af de største fordele, Microsoft har i forhold til andre cloud-gamingtjenester, er dens Azure-skyinfrastruktur. Som du kan se i vores Microsoft Azure-gennemgang, er netværket massivt. Microsofts vidtrækkende hånd er blevet brugt i forskellige applikationer, og Project xCloud udnytter denne magt til at bringe sky-spil til verden. 

Vi taler mere om detaljerne i Azure, og hvor xCloud i øjeblikket er placeret i afsnittet “dækning” nedenfor. Vi ønsker dog stadig at påpege Azure som en funktion i Project xCloud. Ved at have et så stort netværk kan xCloud levere spillestreams fra datacentre tæt på dit sted. 

Manglen på fysisk afstand betyder mindre forsinkelse, når man spiller spil. Baseret på vores test, som vi kommer ind på inden et øjeblik, vises kraften i Azures netværk igennem. Selvom xCloud ikke er perfekt lige nu, giver det en meget bedre oplevelse end tjenester, der starter fra bunden, såsom Vortex (læs vores Vortex-anmeldelse).

Projekt xCloud Funktioner Oversigt

Projekt xCloud-logowww.xbox.com

Gratis

platforme

Android

iOS

vinduer

MacOS

Browser

Understøttede spil

Dækning
textarea

Understøttede DRM-platforme
N / A

Vidensdatabase

Snak

E-mail

telefon

24/7 support

Understøttede spil

I skrivende stund understøtter Project xCloud mere end 50 spil, selvom antallet vil være større i den nærmeste fremtid. Lancering i beta med kun en håndfuld spil for et par måneder siden, Microsoft har fortsat med at udvide xCloud-opstillingen, så du bør forvente noget, der ligner Xbox Game Pass inden for et par måneder. 

Det skyldes, at udviklere ikke behøver at tilpasse deres spil til at køre på xCloud. Hvis spillet kan køre på Xbox One eller PC, kan det køre på xCloud uden yderligere udvikling krævet. Microsoft har også planer om at integrere xCloud med Game Pass, så du kan forvente at kunne streame Game Pass-biblioteket, uanset hvor du er. 

Faktisk kan Project xCloud streame mere end 3.500 spil lige nu uden nogen ændringer, ifølge Microsoft. 

xcloud-spil-bibliotek

Når vi taler om det, har den nuværende lineup en håndfuld solide AAA-titler, herunder Borderlands: The Handsome Collection, Gears 5 og Halo 5: Guardians. Som det er tilfældet med Game Pass, er der også en række mindre titler, inklusive Bloodstained: Ritual of the Night, Battle Chasers: Nightwar, Puyo Puyo Champions og Tales of Vesperia: Definitive Edition. 

Sammenlignet med tjenester som GeForce Now (læs vores GeForce Now vs Project xCloud-stykke), som giver dig mulighed for at streame dine Steam-spil, mangler xCloud (læs vores GeForce Now-gennemgang). 

I betragtning af hvor generøs Microsoft har været med digitale udgivelsesdatoer, når det kommer til Game Pass, ser fremtiden for xCloud lys ud. Sammenlignet med Stadia, der har en afgrænset lanceringsopstilling, lægger vi vores penge på xCloud (læs vores Google Stadia-gennemgang såvel som vores Google Stadia vs GeForce Now-stykke for at se, hvordan de sammenligner). 

Har du brug for at købe xCloud-spil? 

I betragtning af den nylige udgivelse af Stadia er der stadig spørgsmålet om, hvis du har brug for at købe xCloud-spil separat. Microsoft har ikke sagt, hvis platformen fungerer som Stadia, men i betragtning af at Xbox allerede har en digital butik, er det usandsynligt, at du bliver nødt til at købe spilene. I det mindste skal du ikke behøve at genkøbe spil, der allerede er registreret til din konto. 

Det er mere sandsynligt, at xCloud ligner PlayStation Now, som, som du kan se i vores PlayStation Now-anmeldelse, inkluderer et kurateret bibliotek med spil med dit abonnement. Størstedelen af ​​de aktuelt understøttede spil er førstepartitler, så det ser ud til, at Microsoft går efter en lignende model. 

Når vi kender, at xCloud i sidste ende vil integreres med Game Pass, ser det ud til, at Microsoft går til et one-stop-shop-abonnement, hvor Xbox Live, Game Pass og xCloud tilbydes sammen, så du kan streame et bibliotek med spil fra din Android-telefon uden at have at købe dem. 

Pris

Projekt xCloud er i øjeblikket i en preview-periode, og ingen prisoplysninger er blevet annonceret. Det er gratis for alle, der er heldige nok til at blive inviteret til programmet, så længe du har en kompatibel Android-enhed og en Xbox-controller. Vi har dog nogle spekulationer om, hvad tjenesten vil koste, når den lanceres. 

Microsoft inviterer bølger af mennesker til at få vist xCloud, inden det lanceres. Du har brug for fire ting for at komme på listen: en Android-enhed med version 6.0+ og Bluetooth version 4.0+, en Xbox-controller med Bluetooth, 5GHz WiFi og Xbox Game Streaming-appen. Derefter kan du bruge din Microsoft-konto til at registrere for adgang. 

Du vil blive placeret på en liste, og hvis du er valgt, sender Microsoft dig e-mail med de næste trin. Det er uklart, om deltagere vælges efter først til mølle-basis eller baseret på en række faktorer. Lige nu er dog den eneste måde at spille xCloud at smide din hatt i ringen. 

Hvor meget vil projektet xCloud koste? 

Microsoft har ikke været klar over, hvor meget xCloud vil koste, når den er fuldt lanceret. Så det korte svar på, hvor meget Project xCloud koster, er: Vi ved ikke. Vi kan dog spekulere på baggrund af konkurrenternes prisfastsættelse og Xbox’s eksisterende abonnementstjenester. 

PlayStation Now, som er den mest direkte sammenlignelige service, koster kun $ 10 pr. Måned, hvorimod Game Pass Ultimate, som skal integreres med xCloud i fremtiden, koster $ 15 pr. Måned. Det er muligt, at Microsoft vil rulle Project xCloud ind i eksisterende Game Pass Ultimate-medlemskaber, når det først er startet. 

Imidlertid er vi generøse, men vi forventer, at xCloud lander omkring $ 20 til $ 30-mærket, hvis det inkluderer et eksisterende bibliotek med spil, som er omkring hvad Shadow opkræver (læse vores Shadow-gennemgang såvel som vores Shadow vs Project xCloud-sammenligning). Det er uklart, om xCloud vil omfatte spil, eller om du bliver nødt til at købe dem, men da Microsoft allerede har en digital butik, er det sandsynligvis, at biblioteket vil blive kurateret. 

Det betyder dog ikke, at dine nuværende Xbox One-spil går tabt. xCloud er beregnet til at arbejde sammen med konsoller, hvor Microsoft giver dig muligheden for at omdanne din egen Xbox One til en xCloud-server. Denne funktionalitet er tilgængelig nu for Xbox Insiders, så hvis du er interesseret i konsolestreaming, kan du konfigurere det. 

Brugervenlighed

Der er ikke en tilmeldingsproces for xCloud lige nu, da den i øjeblikket er i forhåndsvisning. Imidlertid sætter den forenklede mobilapp og ligetil opsætning en høj bar for fremtiden. 

Project xCloud-mobilappen er meget fokuseret. Det er blottet for funktioner uden for en søgefelt og sektion for nyligt spillede spil. Du kan se en oversigt over hvert spil, søge efter et spil og selvfølgelig starte et spil, og det er det. Når det er sagt, er barebones-designet ikke overraskende. 

xcloud-3

Microsoft har en dedikeret feedback-knap i appen og vil bede om en vurdering efter hver play-session. Det er sandsynligt, at når det tidspunkt, hvor xCloud er helt lanceret, appen vil se helt anderledes ud. 

Det er stadig en leg at lancere spil. Ligesom Stadia er der ikke brug for downloading eller opdatering for at spille. Vælg blot et spil, tryk på “play” og vent på, at det indlæses. På grund af den ældre hardware, der kører inde i xCloud-serverne, tager det et stykke tid at indlæse spil. Heldigvis er forbindelsen til serverne dog hurtig. 

xcloud-spil-indlæsning

Projekt xCloud Controller Support

Projekt xCloud er i øjeblikket kompatibelt med Xbox One-controllere alene, hvad enten det er en standard Xbox One-controller eller en Elite-controller. Imidlertid er forventningen, at Microsoft vil støtte flere andre controllere, der starter i begyndelsen af ​​2023, herunder PS4-controlleren og andre PC-controllere, herunder nogle Razer-spilpuder. 

Microsoft arbejder også på skærmkontroller til mobile enheder, svarende til hvad Blacknut har (læs vores Blacknut-anmeldelse). Som næsten alle dens funktioner siger Microsoft, at skærmkontroller kommer i 2023, når Project xCloud kommer tættere på lanceringen. 

Til vores formål brugte vi en Xbox One-controller og et telefonklip til at teste Project xCloud. Microsoft sælger et officielt telefonklip lige nu og har partnerskaber med flere tilbehørsmærker for at skabe flere produkter til Project xCloud i fremtiden. 

Ydeevne

Projekt xCloud kan streame spil kompetent, men det er ikke på niveau med GeForce Now eller Stadia endnu. Som et plus-en til eksisterende Xbox-konsoller giver Project xCloud en anden oplevelse. Det er ikke det samme som at spille på din lokale Xbox One, og det sigter ikke at være, men det betyder ikke, at oplevelsen er dårlig. 

xcloud-2

Microsoft anbefaler en 5 GHz WiFi og med god grund. Vi testede på 2,4 GHz og 5 GHz bånd, og den 5 GHz producerede meget bedre. 5GHz-båndet understøtter mere båndbredde, skønt det dækker mindre jord end et 2,4 GHz-signal. Der er desuden mindre interferens med andre trådløse enheder – f.eks. Din garageportåbner – når du bruger et 5GHz signal. 

Spiller Halo, Forza og Gears på Project xCloud

Al vores test blev udført trådløst, da det er den eneste måde at spille Project xCloud lige nu. Ved hjælp af en Samsung Galaxy S9 + tilsluttet et 5GHz netværk, blev vi i gang med at teste Halo 5: Guardians, Forza Horizon 4 og Gears of War 4. Selvom alle spil følte respons, var vi konstant undergivet signalstyrken. 

Testning fra omkring 30 meter væk fra routeren, vi havde en downloadhastighed bare genert på 60 Mbps, hvilket er meget højere end hvad Microsoft anbefaler. Telefonen, vi testede på, var omkring 10 meter fra routeren. Kort sagt, vi havde masser af hastighed at arbejde med, mens vi testede. 

xcloud-1

Det ser ud til, at spil ikke har nogen form for skalering baseret på signalstyrke. Dette er selvfølgelig spekulation, men der var aldrig nogen reduceret opløsning under testen. I stedet ville lyden stamme, eller spillet låste sig, når der opstod problemer. Heldigvis var disse spørgsmål få og langt imellem, men stadig til stede. 

Da alt fungerede, fungerede det godt. Der var ikke noget synligt input-lag, når man spillede, selv med hurtige, præcisionsskyttere som Halo og Gears. Desuden var kvaliteten fremragende. Der faldt ikke et fald i opløsningen, selv når signalet blev svagt. xClouds største svaghed lige nu er stamming. 

Dækning

Microsofts nuværende Azure-skyinfrastruktur har alvorlige fordele ved streaming af spil. Selvom prøveperioden for Project xCloud er begrænset til nogle få placeringer, kan Xbox-udviklingsholdet nemt skalere operationen internationalt efter frigivelse.

xcloud-azurblå-server-netværk

Målet med Project xCloud, som det er tilfældet med alle cloud-gamingtjenester, er at skalere rundt om i verden. Det er dog rimeligt for Microsoft. Der er mere end 54 Azure-datacentre over hele verden, der allerede leverer service til 140 lande. Selvom de fleste af disse placeringer endnu ikke er tilgængelige til xCloud, siger Microsoft, at de vil være i fremtiden. 

Lige nu er Project xCloud kun tilgængeligt i U.S., UK og Sydkorea. Ligesom spilbiblioteket bør disse placeringer dog ikke betragtes som lov. Der er xCloud-servere i 13 Azure-regioner, der dækker Nordamerika, Europa og Asien. 

I betragtning af Microsofts fokus på disse områder er det rimeligt at forvente xCloud-servere i Canada, resten af ​​Europa, Asien og Australien, når det først er tid til lancering. 

Dommen

Projekt xCloud giver et dejligt glimt af, hvordan det fremtidige landskab til spil vil se ud. Selvom XCloud ikke nåede så højt som Google Stadia, startede en imponerende kamp, ​​og streaming af intensiv spil i høj kvalitet uden at slå øjet. Yderligere forbedringer af applikationen og den trådløse infrastruktur er nødvendige for at gøre det til alt, hvad det kan være, selvom.

Er du begejstret for Project xCloud? Vil du prøve at få adgang til forhåndsvisningen? Hvis du gør det, fortæl os os om din oplevelse i kommentarerne herunder og som altid tak for at have læst.