Wondershare Filmora9 Review – Edita i retalla amb facilitat – Actualització 2023

Wondershare Filmora9 Review

Wondershare Filmora9 és un potent i fàcil d’utilitzar editor que podeu utilitzar per a poc o res. Entre el pla gratuït i la seva flexibilitat, hi ha molt a recomanar. Consulteu la nostra revisió completa de Wondershare Filomora9 per obtenir tots els detalls.

revisions d’editor de vídeos

Wondershare Filmora9 és un canvi important respecte a les iteracions anteriors del programari. Durant els últims anys, Wondershare ha centrat Filmora més en no editors. Tot i que l’última versió encara és fàcil de comprendre per als principiants, ofereix opcions més avançades per a usuaris veterans i professionals, guanyant-se un lloc entre els millors programes d’edició de vídeo..

Independentment del pla de preus que trieu, disposeu de totes les eines que ofereix el programa base. Inclou la seva línia de temps d’àudio-vídeo de 200 pistes, biblioteca d’efectes i transicions i eines d’àudio, color i text. El programa ofereix tot el que necessita per crear resultats a nivell professional a un preu al consumidor.

Wondershare et permet comprar aquest programari d’edició de vídeo al preu que millor sigui per a tu, fins i tot gratuït. També podeu optar per pagar una quota d’abonament anual, comprar el programa de forma directa o obtenir la versió Ultimate, que us ofereix tot a la botiga de complements.

Fortaleses & Debilitats

Característiques

La línia de temps de Filmora9 us permet afegir fins a 100 pistes de vídeo i 100 pistes d’àudio. Això et proporciona la possibilitat de crear projectes complexos. Els vídeos senzills probablement no requeriran més de dos o tres, però si editeu un llargmetratge, un vídeo musical o un altre producte complicat, és excel·lent tenir la flexibilitat.

Filmora9_003

El programa base inclou més de 200 efectes de vídeo. Principalment són filtres i superposicions, però aprofiten moltes idees perquè el vídeo tingui l’aspecte correcte. Per exemple, si voleu donar una sensació al vostre projecte de 70 anys, només cal que tireu aquest efecte al clip que vulgueu. També hi ha efectes que repliquen un senyal de TV dolent, bengales cinematogràfiques, parets de vídeo i molt més.

També obtindreu aproximadament 200 transicions per als vostres vídeos, que són fantàstiques si voleu donar sensació del temps o simplement senyalar que l’escena s’ha acabat. Inclouen fades, rotllos i tovalloletes senzills, a més d’escombrats, deformacions i molt més. És fàcil aconseguir que es vegi amb ganes entre escenes.

Filmora9_004

Filmora Audio Tools

Les eines d’àudio de Filmora9 són força robustes per a la seva classe. Les eines bàsiques inclouen la possibilitat d’ajustar el volum, esvair els clips d’entrada i sortida, ajustar el to, reduir el soroll de fons i igualar el so. També obté una biblioteca decent d’efectes sonors d’estoc, com una bomba atòmica, banyes del cotxe i trets làser. Tot i que aquestes eines són bàsiques, s’aconsegueixen la feina.

Té 50 pistes de música gratuïtes que també podeu utilitzar amb gèneres com ara rock, electrònica i folk. A més, podeu sincronitzar la vostra biblioteca d’iTunes i importar-hi música. Està lluny de ser comprensiu, però és prou bo per començar.

Filmora9_011

Eines com la tecla chroma (pantalla verda) es limitaven als grans estudis de Hollywood, però ara tenen un preu estàndard. També és fàcil d’utilitzar a Filmora9. Simplement haureu d’importar el material de pantalla verda, col·locar-lo a la línia de temps i introduir la imatge que vulgueu al darrere. No podreu assolir la creació de cromos de qualitat Star Wars, però és prou bo per a YouTube i pel·lícules d’aficionats.

Funcions extra de Filmora

Filmora9 també inclou controls de moviment i de colors. Permeten assolir la sensació adequada. La correcció del color és bàsica, però útil, cosa que cal esperar amb un programa a aquest punt de preu. Tot i això, permet obtenir una aparença constant des del tret fins al tret.

  Corel VideoStudio Ultimate Review - Actualitzat el 2023

Filmora9 fa que la creació de títols sigui el més simple possible. Podeu triar entre 140 plantilles preprogramades, incloent crèdits d’obertura i tancament, títols, terços inferiors i subtítols. Són excel·lents per crear un aspecte cinematogràfic, periodístic i divertit per al vostre vídeo.

També podeu manipular la velocitat i el moviment dels vostres projectes de vídeo. És fàcil aprendre a reduir la velocitat o a augmentar la velocitat del vídeo i de l’àudio, així com fer-los anar enrere. A més, podeu fer una panoràmica i fer zoom des del vostre vídeo mitjançant la pestanya Control de moviment.

Les eines incloses amb Filmora9 són excel·lents, però si voleu anar més enllà, Wondershare ofereix paquets de complements amb eines orientades a usuaris empresaris i professionals. Si us agrada el que obteniu amb el programa base, val la pena provar els paquets de complements de forma gratuïta si pogueu passar al següent nivell d’edició.

Característiques generals de Wondershare Filmora9

Preu

Filmora9_008

A diferència d’altres eines d’edició de vídeo, Filmora9 té diverses opcions de preus, totes elles incloses totes les funcions que ofereix. Alguns programes, com ara Adobe Premiere Pro CC, només tenen plans de subscripció. La capacitat de comprar el programa és un avantatge enorme per a les persones que no els agrada llogar programari. És bo no haver de pagar per pagar quan els temps siguin ajustats, fins i tot si no rebeu les actualitzacions.

Versió gratuïta de Filmora

Hi ha una opció gratuïta per al programari, i a diferència d’altres programes que ofereixen proves gratuïtes limitades, obté totes les eines que ofereix el programa. L’únic engany és que els vídeos exportats tindran una marca d’aigua de Filmora9. Distreu, però si no us importa els vostres vídeos, incloent-hi el que suposa per a un anunci, no és malament.

Una llicència d’un any per a Filmora9 tindrà uns 45 dòlars. Això no està malament amb el programa. A més d’obtenir totes les eines, la marca d’aigua desapareix i obtindreu actualitzacions del programari de forma gratuïta. Si llogar programari no et molesta, probablement sigui la teva millor aposta.

L’opció Lifetime és com comprar el programa de forma directa. Ho obteniu tot al pla d’un any, tret que només pagueu una vegada. Pagareu uns 20 dòlars més, però val la pena no perdre l’accés al programa si arriba el temps de renovació i teniu un cost baix en efectiu.

El pla Il·limitat us ofereix el shebang sencer. Obteniu tot el programa base, així com tot, des del paquet de complements. És car, però si podeu pagar 164 dòlars l’any, val la pena.

Facilitat d’ús

Si coneixeu el programari d’edició de vídeo, reconeixereu la disposició i el flux de treball, però Filomora es simplifica en comparació amb altres programes d’edició de vídeo a nivell de consum. Les funcions i les eines són accessibles des de la finestra principal de la interfície, de manera que és fàcil navegar i trobar el que necessita.

Una cosa estranya de Filmora9 és que no hi ha cap mode de guió. El mode Storyboard, en contrast amb la línia de temps, mostra tots els elements del projecte per igual, independentment de la durada que tingui. És una bona manera de definir els grans passos del vostre projecte i després canviar a la línia de temps per afinar-se. És una eina fantàstica per a principiants i versions anteriors de Filmora, de manera que és estrany que no s’inclogui.

No heu d’utilitzar el ratolí i el cursor per fer-ho tot a Filmora9. Disposa de còmodes enllaços de teclat que permeten tallar, retallar, fer zoom i fer girar les imatges. Les dreceres de teclat també inclouen un accés ràpid als mòduls de correcció de colors i cromos. Són estalviadors de temps efectius.

Com qualsevol programa d’edició de vídeo, haureu de passar un mínim d’unes hores i recórrer els processos un parell de vegades per aprendre a utilitzar Filmora9, sobretot si mai no heu utilitzat programari d’edició de vídeo. Si teniu problemes per aprendre-la o utilitzar una eina particular, Wondershare té un canal de YouTube fantàstic que explica com funciona cada eina i com treure-li el màxim partit..

  Final Cut Pro X Review - Gran editor per a Mac - Actualitzat el 2023

Formats de fitxers & Resolució Suport

Filmora9 funciona amb la majoria de formats de fitxers de vídeo que és probable que tingueu. Els formats de vídeo compatibles inclouen .mp4, .m4v, .mov, .wmv, .avi, .mkv i molt més. La llista no és àmplia, de manera que pot ser que els formats obscurs o propietaris no funcionin, però a menys que estigui en un camp altament especialitzat o que treballi a nivell industrial de Hollywood, és poc probable que obtinguis un format de vídeo que no puguis importar al programa.

Filmora9_006

Només en els darrers anys els programes a nivell del consumidor com Filmora9 van obtenir la capacitat d’importar una resolució 4K d’alta definició. És excel·lent perquè obre el programa per transformar una imatge gran i bella i detallada en un producte final que estigui al mateix nivell visual que qualsevol cosa que puguin produir a les grans cases d’estudi..

Quan acabeu d’editar el vostre vídeo, Filmora9 us ofereix moltes opcions d’exportació. Obteniu una llarga llista de formats de vídeo i àudio, inclosos .mp4, .mov, .mkv, .f4v, .webm i molt més. A més, podeu exportar formats de només àudio, com .mp3 i .ogg. Si necessiteu exportar a un format Filmora9 no és compatible, haureu d’aconseguir una de les eines dels nostres millors convertidors de vídeo.

També podeu optimitzar vídeos per a la reproducció en dispositius concrets. Per exemple, si sabeu que el vostre vídeo es veurà en un iPhone o un telèfon intel·ligent Android, simplement trieu aquest perfil de la pestanya del dispositiu al menú d’exportació. També obteniu perfils per a consoles de jocs, com Xbox i PlayStation, així com televisors intel·ligents i Apple TV.

Càrrega de YouTube de Filmora

Una de les funcions d’exportació més útils és la possibilitat de penjar projectes acabats directament a serveis de compartició de vídeos, com YouTube i Vimeo. És excel·lent, ja que permet saltar-se diversos passos en el procés de publicació. A més, els serveis en línia tenen una configuració específica que s’assembla millor a les seves plataformes. Filmora9 en treu la conquesta.

Si voleu crear un DVD del vostre vídeo, hi ha una opció d’exportació. El menú de creació de discos és bàsic però funcional. No només podeu gravar els vostres projectes directament en un disc, sinó que també podeu crear carpetes de DVD i un fitxer ISO.

Els fitxers ISO són ​​bàsicament un model per a un DVD. Quan en creeu un a l’ordinador, el podeu fer servir per gravar un disc nou quan vulgueu. És excel·lent per arxivar i fer còpies de seguretat. Tanmateix, els fitxers ISO ocupen molt espai d’emmagatzematge, de manera que si teniu previst arxivar projectes en aquest format, heu d’anar a buscar un disc dur extern o un dels millors emmagatzematge en núvol per a serveis de vídeo..

El menú de gravació de discs també permet crear un menú de DVD. Hi ha 11 plantilles per triar, que inclouen temes per a festius concrets, com ara el dia de Sant Valentí i el Nadal, i també senzills antecedents elegants. No podeu crear salts de capítols ni funcions addicionals, però no és inesperat en aquest nivell de programari d’edició de vídeo.

Filmora9_010

Una altra cosa que no podeu fer amb Filmora9 és fer un disc Blu-ray. És estrany perquè el programa és compatible amb una resolució d’alta definició i 4K. Redimensionar aquest gran i bell metratge a la definició estàndard sembla un malbaratament.

Rendiment

A diferència d’altres programes d’edició de vídeo a nivell de consum, Filmora9 està disponible per a Windows i macOS. Gairebé la resta de programes estan disponibles per a Windows, pocs estan disponibles per a macOS. Això fa que Filmora9 sigui una gran alternativa als programes gratuïts, com ara iMovie i aplicacions de nivell professional, com Adobe Premiere Pro CC i Final Cut Pro X.

Hem provat Filmora9 amb les imatges que anteriorment es van capturar per fer un curtmetratge. Ha estat capaç d’importar tots els elements, àudio, vídeo i d’altres maneres. Vam poder retallar material no desitjat, organitzar elements a la línia de temps i ajustar l’àudio i el color amb tanta facilitat i efectivitat com en el programari de nivell professional utilitzat per crear la pel·lícula original..

  Final Cut Pro X Review - Gran editor per a Mac - Actualitzat el 2023

Tot i que no hem pogut reproduir la pel·lícula original exactament perquè Filmora9 no és compatible amb alguns dels complements que vam utilitzar per crear efectes visuals avançats, hem pogut aproximar-la. El resultat va ser un producte acabat que no es va poder mostrar en un festival de cinema.

Quan vam exportar el projecte de prova acabat, Filmora9 va trigar uns 25 minuts a completar-se, cosa que no va malament en un vídeo de 15 minuts. Probablement hauria estat més curt si el nostre ordinador de prova fos més fort. Quan vam veure el vídeo resultant, estava clar. No hi va haver cap pixelació, difusió del moviment ni cap altra distorsió. L’àudio també era nítid i clar.

També vam exportar una escena de prova d’un minut en diverses resolucions i velocitats de fotogrames, incloent 1080p a 30 fotogrames per segon, 1080p a 60 fps, 720p a 30 fps i 720p a 60 fps. Vam cronometrar les exportacions per veure quant de temps trigaria el programa a completar-ne cadascun i la mida dels fitxers de vídeo. Els resultats es troben a la taula següent.

Format: hora d’exportació (min: sec) Mida del fitxer (MB)
1080p (30 fps) 1:38 63.2
1080p (60fps) 2:29 63,6
720p (30fps) 1:12 39,8
720p (60fps) 1:45 40

Vam exportar vídeos a .mp4 (H.264) amb un iMac Intel Core i5 i4ac d’1.4 GHz que executa macOS Mojave versió 10.14.15

Eines

Filmora9 ofereix una correcció de la lent, ideal per a vídeos capturats amb càmeres d’acció, ja que tenen aquest efecte peix que pot distreure. L’eina de correcció d’objectius té presets per a models de lleves d’acció de fabricants de càmeres com GoPro, Panasonic, Ricoh, Sony i iON. Això fa que el programa sigui una bona alternativa al programari lliure, com ara GoPro Quik.

Una altra eina important és la detecció d’escenes. Quan importeu els fitxers a Filmora9, podeu dir-li al programa que analitzi automàticament el vostre metratge per capturar fotografies separates i organitzar-les juntes a la paperera de suports per obtenir una fàcil col·locació a la línia de temps. És especialment útil per fer fotos llargues d’esdeveniments com esdeveniments esportius i concerts de música.

També podeu gravar el que passa a la pantalla de l’ordinador. És fantàstic si voleu fer un tutorial sobre programari, fer comentaris sobre una notícia o obtenir una gravació d’un streaming o de vídeo en línia..

Filmora i càmeres web

També teniu la possibilitat de capturar vídeo de la vostra càmera web i d’àudio des d’un micròfon del programa. Pot semblar una cosa senzilla, però és útil perquè significa que no cal que tingueu programari addicional per gravar vídeo i àudio exclusius i importar-lo. Enregistreu-ho des de Filmora9 i automàticament a la vostra paperera multimèdia, a punt per editar-lo.

Hi falten un parell d’eines avançades de Filmora9 que es troben en altres programes a nivell de consum. Per exemple, no podeu importar ni editar imatges de 360 ​​graus. Això no és un gran problema, ja que aquesta tecnologia és encara relativament nova.

També falta un mòdul d’edició de diverses càmeres, que seria fantàstic per editar ràpidament junts, fins i tot des de diferents angles, com un concert en directe que va ser enregistrat per diversos telèfons intel·ligents. Això seria bo incloure, però no un desglossament de tractes per a principiants.

Si hi ha una funció que desitgeu o necessiteu que no està disponible a Filmora9, podeu posar-vos en contacte amb Wondershare mitjançant l’opció “nova sol·licitud de funcions” al menú “ajuda”. Wondershare és excel·lent per incorporar comentaris dels usuaris i oferir als editors el que volen i necessiten.

El Veredicte

Filmora9 és una bona compra per a principiants i entusiastes. Obteniu totes les eines necessàries per obtenir resultats d’aspecte professional a un preu al consumidor. Només us limitareu a la vostra capacitat per aprendre les eines al màxim.

Si us agraden els productes de Wondershare, feu una ullada a la nostra revisió de Wondershare Data Recovery també. Ens ha agradat, i pot ser que us ajudi a sortir d’un lloc molt ajustat.

Gràcies per llegir la nostra ressenya. Baixeu-vos la prova gratuïta per vosaltres i digueu-nos què en penseu als comentaris que hi ha a continuació, o si us vam perdre alguna cosa.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me