Millor emmagatzematge al núvol per a la col·laboració 2023

Si mai heu treballat des de casa, fins i tot per la vostra feina de nou a cinc, ja sabeu que pot ser difícil. Heu de fer més coses per aconseguir el mateix nivell de productivitat que quan sou físicament a l’oficina. És més encara si tot el vostre equip o empresa es troba en ubicacions diferents.

En aquest article, ens centrarem en el millor emmagatzematge en núvol per a la col·laboració; per a altres eines, consulteu el nostre article sobre com facilitar el treball remot.

Compartir i canviar fitxers, treballar amb els companys en temps real, la comunicació i la gestió de tasques seria difícil i frustrant, si no és que el programari us ajudés. Programari com serveis d’emmagatzematge al núvol amb integracions d’aplicacions. Mirem què és important per a la col·laboració i, a continuació, començarem amb els rànquings.

Millor emmagatzematge al núvol per a la col·laboració 2023

Què millora l’emmagatzematge en núvol per a la col·laboració

L’intercanvi fàcil d’arxius és una de les funcions més importants a l’hora de col·laborar. També voleu poder compartir-los ràpidament i tenir control de contingut. Permet restringir l’accés al fitxer no autoritzat en compartir, per exemple, enllaços protegits amb contrasenya, configuració de permís, dates de caducitat, etc..

Hi ha moltes aplicacions per ajudar-vos a l’hora de col·laborar. Alguns són originaris del servei, mentre que d’altres són integracions de tercers. Els més populars són Google Docs i Office Online. Els serveis que ofereixen un o els dos obtenen un avantatge al nostre llibre.

Sense una bona velocitat de càrrega, la vostra col·laboració no ascendiria a gaire. Les modificacions dels fitxers haurien d’efectar ràpidament, preferiblement en temps real. La velocitat de sincronització és el que fa que això passi i la característica més desitjable és la sincronització a nivell de bloc. Permet una sincronització més ràpida perquè carrega només les porcions de fitxers canviats i no tot el fitxer.

També tindrem en compte el valor. Hi ha gairebé sempre un pla gratuït que podeu utilitzar per veure com funciona un servei o, com a mínim, un judici. Els serveis varien pel nombre de plans que ofereixen i pel que ofereixen per aquests preus. Sempre és millor millorar les funcions per obtenir un preu més baix (consulteu les nostres millors ofertes en emmagatzematge al núvol per aconseguir una oferta).

Per descomptat, la seguretat dels vostres fitxers també és de gran importància. Veurem si xifren dades a la part del servidor de descans, si tenen encriptació privada autòctona (llegiu el nostre millor article sobre serveis al núvol de coneixement zero si ho necessiteu) i si tenen autenticació de dos factors (2FA) que us ajuda a robar contrasenyes, etc.

Ara que coneixem els nostres criteris, fem una ullada als serveis que són la millor col·laboració.

1. Empresa Dropbox

Dropbox, llançat el 2008, és un dels serveis líder al núvol actuals, amb 500 milions d’usuaris. Tot i això, Dropbox i els seus usuaris van ser víctimes d’un gran robatori de dades el 2012. El servei va aprendre, però, la seva lliçó i va millorar la seva seguretat. Dropbox també va inventar i perfeccionar la sincronització a nivell de blocs i la seva velocitat és una de les millors.

  Guia intermèdia per utilitzar WordPress

Dropbox per a negocis

Quan comenceu a utilitzar Dropbox Business, obtindreu una carpeta de l’equip central i tots els vostres empleats hi tenen accés. Podeu crear subcarpetes i donar accés a individus o grups. Els usuaris també poden compartir generant enllaços. Podeu protegir els enllaços amb contrasenyes, establir dates de caducitat o restringir-los només als membres de l’equip.

Hi ha una sola aplicació de productivitat nativa, Dropbox Paper, però Dropbox Business és soci amb Microsoft Office, per tant Office Online s’integra de manera predeterminada. Amb ell podeu veure fitxers d’oficina, però, si voleu editar-los, necessitareu una subscripció a Microsoft Office 365. A més d’això, hi ha integracions de tercers per a la comunicació, la gestió de fluxos de treball, entre d’altres.

Hi ha dos plans per a petites empreses, Standard i Advanced. Tots dos cobren per usuari i requereixen un mínim de tres usuaris. Podeu pagar mensualment (15 dòlars i 25 dòlars, respectivament) o per any, en aquest cas obtindreu un descompte. Estàndard ofereix 2TB d’espai compartit, mentre que Advanced ofereix un emmagatzematge il·limitat. També hi ha una prova gratuïta que us permet provar el servei durant 30 dies abans de pagar.

Altres motius pels quals ens agrada el negoci Dropbox

Les mesures de seguretat de Dropbox són excel·lents i també estareu satisfets amb la integració d’aplicacions, la facilitat d’ús i la sincronització ràpida a nivell de blocs que ajuda la col·laboració. Això situa Dropbox en primer lloc.

Revisió empresarial de Dropbox

Podeu obtenir més informació sobre el servei a la nostra revisió sobre empreses de Dropbox. Dropbox Business no se centra en els usuaris personals, per la qual cosa llegiu la nostra revisió regular de Dropbox.

2. Google Drive

Google Drive, senzill, fàcil d’utilitzar i dirigit als usuaris domèstics, compta amb 800 milions d’usuaris, en una petita part gràcies a la integració amb la suite de productivitat de Google, Google Docs.

La suite Docs inclou aplicacions de processament de text, full de càlcul i presentació. Amb aquests, és fàcil col·laborar en temps real amb altres. Podeu suggerir edicions, fer comentaris, tornar a la versió anterior del document i veure quins canvis han realitzat d’altres. Google té una àmplia comunitat de desenvolupadors, de manera que la seva biblioteca de tercers també té moltes aplicacions.

És fàcil compartir-ho amb Google Drive, però hi ha marge per millorar, ja que no ofereix funcions de control de contingut com ara dates de venciment o enllaços. Podeu enviar el vostre enllaç per correu electrònic o configurar un enllaç d’accés. Google Drive és prou ràpid per permetre una bona col·laboració. No obstant això, podria millorar amb la sincronització a nivell de blocs.

La privadesa de Google ha estat una mica en qüestió perquè estava relacionada amb el projecte PRISM. Tot i això, Google nega donar accés a l’NSA. També explora els fitxers personals per oferir-vos anuncis personalitzats, cerques personalitzades, etc. Us recomanem que utilitzeu Boxcryptor si us interessa (consulteu la nostra crítica de Boxcryptor per obtenir més informació sobre aquest programa pràctic).

Altres motius pels quals ens agrada Google Drive

Privadesa a part, Google Drive xifra els vostres fitxers mitjançant xifratge AES-128 mentre s’emmagatzemen al servidor. També et protegeix contra les contrasenyes robades mitjançant l’autenticació de dos factors.

Google és fantàstic a l’hora de col·laborar, però podria millorar la seva seguretat, sincronitzar les seves capacitats i compartir-les. Si voleu saber-ne més, llegiu la nostra crítica de Google Drive.

  El millor programari gràfic en 3D: feu que els vostres somnis es facin viu

3. Capsa

El quadre us permet compartir enllaços amb altres usuaris amb llicència sense restriccions, però si teniu permisos adequats podeu compartir fora de la vostra organització. Podeu enviar una invitació per correu electrònic o generar un enllaç i després enviar-la. Amb el quadre, hi ha un bon control de contingut, perquè podeu definir les dates de caducitat i els enllaços de protecció de contrasenya.

Hi ha una aplicació nativa anomenada Box Notes i es troba entre les millors aplicacions de presa de notes. Com que no hi ha altres aplicacions natives, Box compensa amb una biblioteca important de solucions de tercers. S’integra bé tant amb Google Docs com amb Office 365.

La caixa té el mateix model de carpeta de sincronia que va ser pionera per Dropbox, i les velocitats de càrrega inicials són força bones. No té sincronització a nivell de blocs, de manera que les pujades posteriors són més lentes en comparació amb les solucions que s’ofereixen.

Els plans de preus de Box són justos. Amb un preu de 5 dòlars al mes (cobren tots al mes), el pla Starter és el més barat. Ofereix només 100 GB, cosa que no és gaire per a la majoria de les empreses. El pla més popular, Business, us permet l’emmagatzematge il·limitat per 15 dòlars. Business plus costa 25 dòlars i ofereix més funcions a més de totes les que es troben al pla de negocis.

Altres motius pels quals ens agrada la caixa 

El quadre no estalvia en les mesures de seguretat, sinó que protegeix dels atacs intermitjos i les vostres dades es protegeixen amb el xifratge AES-256 al vostre emmagatzematge. Box fins i tot embolcalla la vostra clau amb el mateix nivell de AES, que és una bona incorporació al seu arsenal de seguretat.

Hi ha moltes funcions que ens agraden, però la sincronització podria ser més ràpida i els plans de preus podrien oferir més valor. Llegiu la nostra ressenya de Box si voleu saber-ne més.

4. Egnyte Connecta

Egnyte ho fa bé a l’hora de compartir, ja que s’adapta als nostres millors proveïdors d’EFSS. Podeu oferir quatre tipus d’accés quan compartiu una carpeta (propietari, complet, editor i visualitzador) tant a grups com a particulars. Podeu generar un enllaç per compartir a les xarxes socials o enviar-les per correu electrònic. El control sobre els enllaços generats és excel·lent, ja que podeu utilitzar la protecció de contrasenya, les dates de caducitat, rebre una notificació quan s’accedeix a un fitxer i fins i tot restringir les descàrregues.

És interessant tenir en compte que ofereix opcions de productivitat autòctona, a diferència de molts dels altres serveis que esmentem aquí. Podeu configurar tasques als fitxers i, a continuació, auditar-les a la pestanya “Les meves tasques”. Com a Box, també s’integra tant amb Google Docs com amb Microsoft Office. Les opcions de Microsoft inclouen l’aplicació gratuïta d’Office Online i Office 365 per a ordinadors.

Egnyte realitza una mica més lent del que s’esperava durant les pujades inicials. Tanmateix, quan pengeu fitxers existents, és força important quan col·laboreu, és bastant ràpid. Això és gràcies al seu algorisme de sincronització a nivell de bloc.

No hi ha plans individuals a l’arsenal d’Egnyte. Office és el pla menys costós, per 40 dòlars al mes podeu tenir un mínim de cinc usuaris. Com que ofereix 5 TB d’espai d’emmagatzematge, aquest pla és molt bo en termes de valor global.

Amb el pla de negoci, obteniu 10 TB d’espai, personalització avançada del rol i emmagatzematge en núvol híbrid, si heu d’emmagatzemar algunes dades al núvol i algunes a un servidor local. El pla de negocis us costarà 15 dòlars per usuari, amb un mínim de 25 usuaris.

  Revisió de Bitcasa: emmagatzematge i sincronització en núvol il·limitat

Altres motius pels quals ens agrada Egnyte Connect

Per protegir-vos contra la ciberdelinqüència, Egnyte utilitza xifratge AES de 256 bits abans de penjar els fitxers. Tanmateix, no té coneixement zero, perquè desxifra els vostres fitxers per poder llegir les metadades abans de xifrar-les..

intro.mobile.access.egnyte
intro.mobile.access.egnyte

Podeu definir una intensitat mínima de contrasenya i 2FA. Si voleu obtenir més informació sobre Egnyte Connect, aneu endavant i llegiu la nostra crítica detallada sobre Egnyte.

5. OneDrive for Business

OneDrive for Business és la resposta de Microsoft a les exigències empresarials en emmagatzematge al núvol. Microsoft també ofereix una versió regular i desglossada per als consumidors, sobre la qual podreu llegir en la nostra revisió OneDrive.

Podeu compartir contingut per correu electrònic o generar un enllaç que apunta a la carpeta o al fitxer. Els usuaris poden restringir l’accés a persones específiques i també poden establir dates de caducitat. No hi ha, però, cap manera de crear contrasenyes d’enllaç. Podeu veure quin contingut heu compartit a la columna “compartir”, però no és gaire convenient si hi ha moltes entrades.

Límit de mida del fitxer OneDrive
OneDrive

Com que es tracta d’un servei Microsoft, està integrat amb Office Online. Si aneu per un dels plans d’Office 365, obtindreu les versions d’escriptori de les aplicacions d’Office. Podeu utilitzar la biblioteca per integrar-vos amb eines de productivitat que no siguin de Microsoft pagades i gratuïtes. Tot i això, no podeu fer cerques a la biblioteca com amb altres serveis i això dificulta trobar l’eina adequada.

Les càrregues i descàrregues inicials de fitxers són pràcticament les mateixes que altres serveis. De vegades, el servei retarda quan carregueu els canvis realitzats als fitxers, perquè, endevineu, no hi ha cap sincronització a nivell de bloc. Bé, hi ha sincronització a nivell de blocs per als fitxers Office, però només aquests. Una característica interessant és la possibilitat de bloquejar la sincronització d’un determinat tipus d’arxiu.

OneDrive for Business té una bona varietat de plans. Trobar-ne l’adequat pot resultar difícil, ja que hi ha plans de preus separats per a OneDrive per a l’empresa i l’oficina 365. Podeu comprar plans separats d’Office 365 i Business per un preu inferior als plans de negocis més cars que inclouen Office 365, encara que no obtindreu totes les aplicacions de productivitat.

OneDrive for Business Plan 1 ofereix 1 TB per usuari per 5 dòlars. Amb OneDrive for Business Plan 2, obteniu una protecció d’emmagatzematge i pèrdua de dades il·limitada per 10 dòlars per usuari al mes. Office 365 Business Premium us permet accedir a l’Office 365, així com al servei telefònic i web 24 hores 24 i a altres serveis. Costa 15 dòlars al mes per usuari.

Altres motius pels quals ens agrada el negoci OneDrive

OneDrive for Business xifra les vostres dades en repòs amb xifratge AES de 256 bits. També utilitza seguretat de capa de transport (TLS) per protegir les vostres dades mentre viatja als seus centres de dades.

Podeu definir una política d’expiració de contrasenya, però no de força. Si sou administrador, podeu sol·licitar 2FA. Per obtenir més detalls sobre el servei, llegiu la nostra revisió OneDrive for Business.

Pensaments finals

Tant si es tracta d’un equip petit com d’una gran empresa, la col·laboració és important. No voleu perdre productivitat, voleu guanyar mentre no pagueu més del que necessiteu.

El servei d’emmagatzematge en núvol adequat us pot ajudar a reduir costos, a mantenir les dades segures i a millorar la productivitat. L’elecció de l’emmagatzematge en núvol adequat per a la col·laboració depèn de diversos factors com ara compartir, el nombre d’aplicacions de productivitat, la velocitat, el valor i la seguretat.

Quina és la vostra elecció? Creus que hem trobat a faltar alguna cosa? Ho fem saber en els comentaris a continuació. Gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me