Rishikimi i Magazinimit Wasabi – Përditësuar 2023

Rishikimi i Magazinimit Wasabi

Një lojtar i ri në tregun SaaS, Wasabi merr shumë të drejtë kur bëhet fjalë për veçoritë, por merr unazën e artë kur bëhet fjalë për çmimet.

Për ata që kërkojnë të ndërtojnë një zgjidhje të përballueshme rezervë në internet që nuk përfshin Backblaze ose IDrive, Wasabi është një kompani e ruajtjes së nxehtë që vlen të merret në konsideratë. Një hyrje e freskët në tregun e infrastrukturës cloud, Wasabi ka bërë shenjën e saj me çmime shumë më poshtë se shërbimet konkurruese si Amazon S3, përveç shpejtësive që nuk do t’ju lënë të mallkoni perënditë.

Si një zgjidhje e infrastrukturës së re, Wasabi ofron hapësirë ​​serveri për të pritur skedarët tuaj, por nuk ofron shumë ndihmë për të marrë ato skedarë atje. Për ta përdorur atë si një mjet rezervë në internet, do të duhet ta bashkoni me softuer rezervë si CloudBerry Backup – një i preferuar i Cloudward.net i paraqitur në udhëzuesin më të mirë në internet për kopjim.

Gjatë këtij rishikimi të Wasabi, ne do të kalojmë në karakteristikat themelore, kostot dhe elementët e tjerë për t’ju ndihmuar të vendosni nëse Wasabi është zgjidhja më e mirë e infrastrukturës cloud për nevojat tuaja. Ndërsa çmimi është i duhur, mund të regjistroheni në një llogari gjyqësore Wasabi 1TB për ta provuar para se të bëni.

Pikat e forta & dobësitë

Features

Wasabi është një shërbim i infrastrukturës re, ndonjëherë i referohet shërbimit të infrastrukturës-si-një (IaaS). Ideja që qëndron pas IaaS është të sigurojë qasje në serverin cloud që bizneset dhe individët mund të përdorin për menaxhimin e skedarëve.

Ne po shohim në Wasabi thjesht si një zgjidhje rezervë në internet, por ju gjithashtu mund ta përdorni atë për ruajtjen e cloud (zbuloni ndryshimin midis ruajtjes së cloud dhe rezervimit në internet) ose edhe për të zhvilluar aplikacionin tuaj të bazuar në cloud.

Wasabi ju lejon të ngarkoni të dy dosjet dhe skedarët duke hyrë në llogarinë tuaj në internet. Sidoqoftë, për të përdorur në mënyrë efektive Wasabi për kopje rezervë në internet, do të dëshironi ta bashkoni me një aplikim të veçantë.  

Duplicati (lexoni rishikimin tonë të Duplicati) është një aplikacion solid, falas falas i rezervave që punon me Wasabi, por nëse mund të shkruani së bashku një tarifë licence një herë 30 $, ju rekomandojmë të përdorni Backup CloudBerry (lexoni rishikimin tonë të CloudBerry Backup).

Wasabi dhe CloudBerry

Rezervimi i CloudBerry është një zgjidhje e ruajtjes së cloud tuaj, e cila mund të përdoret për të kopjuar të dhëna në mbi 50 shërbime të ndryshme cloud, përfshirë Wasabi. Rezervimi i CloudBerry do t’ju lejojë të planifikoni kopjen rezervë të skedarit tuaj në Wasabi ose të bëni kopje rezervë të vazhdueshme, duke siguruar që plani juaj i katastrofës të jetë gjithnjë i azhurnuar..  

Aplikacioni mund të kriptojë skedarët para se t’i dërgojë ato, dhe kopjues njëkohësisht të dy Wasabi dhe një pajisje ruajtëse lokale për një kopje rezervë hibride. Kjo gjithashtu ju lejon të vendosni versionimin e skedarëve dhe mund të përdoren për të imazhuar tërë diskun tuaj.

Në thelb, duke çiftuar Wasabi me CloudBerry Backup, ju do të merrni një nga përvojat më të fuqishme, të lirë rezervë atje, duke përfituar nga tiparet e CloudBerry dhe planet me kosto të ulët të Wasabi.

Wasabi aktualisht ka një qendër të të dhënave të vendosura Virxhinia, Shtetet e Bashkuara. Ka plane për të hapur një qendër të dytë të të dhënave në Shtetet e Bashkuara perëndimore në fillim të vitit 2023. Sapo të fillohet, do të mund të zgjidhni në cilën strukturë dëshironi të kopjoni të dhënat tuaja.

Edhe dy qendra të të dhënave nuk janë gati aq sa ofron Amazon S3, i cili ka serverë në të gjithë botën. Kjo është një nga veprimet tregtare për të shkuar me Wasabi, megjithëse nëse jeni i vendosur në Shtetet e Bashkuara, nuk duhet të shkaktojë ndonjë problem.   

Wasabi ju lejon të bëni kovat e ruajtjes “të pandryshueshme”, që do të thotë se të gjitha të dhënat e shkruara për të nuk mund të fshihen ose ndryshohen. Kjo veçori është ideale për ndërtimin e planeve të rikuperimit të fatkeqësive që janë në përputhje me HIPAA.

Brenda re, Wasabi është krijuar për të kryer kontrolle të të dhënave çdo 90 ditë për kohëzgjatjen që çdo skedar është ruajtur. Kjo është për të siguruar që skedarët të mbeten të paprekur. Kompania pretendon qëndrueshmëri 11 x 9s, që do të thotë që kurrë nuk duhet të humbni skedarët. Sigurisht, ne mund të marrim fjalën e kompanisë vetëm për këtë, pasi është një pretendim që nuk është e mundur të kontrollosh në një llogari të vetme me të dhëna të kufizuara.

Wasabi gjithashtu ju lejon të vendosni politika të ruajtjes së fshirjes së skedarëve, të cilat, siç mund ta merrni me mend, i referohen sa kohë ju duhet të rimarrni skedarët e fshirë. Shumë mjete rezervë në internet që bashkohen me Wasabi, përfshirë ClupBerry Backup, gjithashtu ju lejojnë të rregulloni politikat e mbajtjes.

Kjo është për të gjitha ka për karakteristika. Si një IaaS, veçoritë nuk janë gjëja e rëndësishme, megjithatë. Kostoja dhe performanca janë më të rëndësishme, vlerësimet e të cilave po vijnë.

Çmimeve

Nga dy pretendimet e Wasabi mbi Amazon S3, më e lehtë për tu verifikuar është struktura e saj e çmimeve. Dhe, siç u premtua, është e lirë.

StorageEgress (duke shkarkuar)
kosto: 0,0039 dollarë për GB 0,04 dollarë për GB
Shënime: 1TB minimale

Wasabi kohët e fundit nisi çmimet e reja të paracaktuar që janë 0.0049 dollarë për gigabajt në muaj. Kjo arrin deri në rreth 5 dollarë për terabitë, që është një vjedhje.

Dobësia është se ju duhet të paguani të paktën 1 TB çdo muaj, edhe nëse nuk përdorni kaq shumë. Sidoqoftë, duke pasur parasysh që Amazon S3, Google Cloud dhe Microsoft Azure kushtojnë mbi katër herë më shumë, kjo është ndoshta një pasqyrë.

Thelbësore e çmimeve të reja është që Wasabi nuk ngarkon më tarifat – ose shkarkimin e skedarëve. Kjo është një tarifë që do të gjeni pothuajse për çdo zgjidhje tjetër cloud të IaaS.

Nëse preferoni strukturën e vjetër të çmimeve Wasabi, përsëri mund të regjistroheni. Në këto kushte, çmimi bazë i ruajtjes është 0,0039 dollarë për gigabajt në muaj.

Prmimet e trashëgimisë përfshijnë tarifat e daljeve, të cilat arrijnë në 0,04 dollarë për gigabajt të shkarkuar. Kjo do të thotë që nëse shkarkoni 1TB të dhëna nga Wasabi, do t’ju kushtojë 40 dollarë për ta bërë këtë.

Kjo është më e lirë se Amazon, Azure dhe Google Cloud, por dy herë më shumë sesa Backblaze B2, e cila ngarkon 0.02 dollarë për gigabyte (lexoni në lidhje me atë në përmbledhjen tonë të Biznesit).

Ne ju sugjerojmë të zgjidhni çmimet e reja nëse shkarkoni shpesh. Sidoqoftë, mund të kaloni midis opsioneve të çmimeve nëse vendosni të keni bërë një gabim.

Në përgjithësi, çmimet e Wasabi duhet t’u drejtohen bizneseve me një buxhet. Evenshtë madje me çmim të ulët të mjaftueshme për të bërë një zgjidhje të përballueshme për rezervimin e shtëpisë, madje edhe me një tarifë prej 30 dollarësh për rezervimin e CloudBerry.

Lehtësinë e përdorimit

Regjistrimi në Wasabi zgjat më shumë disa minuta. Në rastin tonë, krijuam një llogari provuese, e cila nxiti një email verifikimi për të krijuar një fjalëkalim të llogarisë.

Pasi të keni hyrë në llogarinë tuaj të re në faqen e internetit të Wasabi, do t’ju duhet të krijoni një kovë (një depo të dhënash) në mënyrë që të filloni të bëni kopje rezervë të të dhënave. Mund të krijoni sa më shumë kova siç dëshironi.

Do të duhet t’i jepni një emër kovës suaj. Ekziston gjithashtu një menu në rënie për të zgjedhur një rajon, i cili i referohet vendndodhjes së qendrës së të dhënave. Siç u përmend, tani për tani lokacioni i vetëm është SHBA-Lindja (Ashburn, VA), me një objekt SHBA-Perëndim që hapet në fillim të vitit 2023.

Do t’ju jepet gjithashtu mundësia që të aktivizoni ose pezulloni versionimin dhe prerjet. Versioni i referohet ruajtjes së kopjeve të kaluara të skedarëve të ndryshuar, në rast se dëshironi të riktheni ndryshimet. Mund t’i ndërroni të dy cilësimet më vonë, nëse është e nevojshme.

Hapi i fundit për krijimin e një kovë është të rishikoni zgjedhjet tuaja dhe të goditni butonin “krijoni kovën”.

Ju dëshironi të ngarkoni dosje dhe skedarë direkt në kovën tuaj të krijuar rishtazi Wasabi nëse dëshironi, por duke bërë kështu nuk është me të vërtetë efektive për rezervimin në internet sepse është një ngarkim një herë

Duplicati dhe CloudBerry Backup të dy kanë mundësi rezervë të vazhdueshme dhe të planifikuar për t’u siguruar që skedarët e kompjuterit tuaj mbrohen, pa pasur nevojë të menaxhoni procesin me dorë. Kjo, dhe ato kanë shumë veçori të tjera të dobishme përveç që projektohen për ta bërë rezervën tuaj më të përshtatshme, gjithëpërfshirëse dhe të sigurt.  

Për të lidhur ose aplikacionin rezervë në internet me Wasabi, do të duhet të krijoni një çelës hyrje, të cilin mund ta bëni duke hyrë në llogarinë tuaj në internet, duke klikuar në menunë me tre pika në këndin e sipërm të djathtë dhe duke zgjedhur “profilin tim” . “

Pastaj, klikoni në skedën API Access.

Aty mund të gjeneroni një çelës dhe një sekret sekret që do të lejojë që zgjidhja juaj e rezervuar e zgjedhjes të lidhet me kovën tuaj Wasabi.

Për shembull, me CloudBerry Backup, ju do të futni çelësat kur së pari të zgjidhni Wasabi si shërbimin tuaj të zgjedhur me cloud kur të krijoni një plan të ri rezervë.

Ne nuk do t’ju ndjekim pjesën tjetër të procesit të konfigurimit me CloudBerry Backup pasi që është jashtë fushëveprimit të këtij artikulli. Megjithatë, është e arsyeshme e thjeshtë.

Në përgjithësi, ana Wasabi e gjërave është gati aq e thjeshtë sa mund të marrë. Do të jetë më me ndikim se cili shërbim rezervë vendosni të bashkoheni me të.

shpejtësi

Wasabi bën disa pretendime të guximshme për shpejtësi, duke përfshirë edhe gjashtë herë më shpejt sesa Amazon S3. Në veçanti, në faqen e saj të internetit, Wasabi pretendon të shkruaj 456MB të dhëna në pesë sekonda, krahasuar me 75MB për Amazon S3. Ju mund të kërkoni një raport të plotë – përfshirë udhëzimet për rikrijimin e testeve – nga Wasabi nëse keni nevojë të bëni vetë testimin tuaj përpara se të kryeni.

Për shumicën e përdoruesve, nuk ka të ngjarë që shpejtësitë e raportuara të Wasabi do të preken. Kjo është veçanërisht e vërtetë duke përdorur WiFi. Nëse shpejtësia juaj e ngarkimit WiFi është 10 Mbps, për shembull, shpejtësia absolute që mund të ngarkoni një 1000MB të të dhënave duke përdorur një fije të vetme është pak më shumë se 14 minuta.

Ne i bëmë testimet tona për të parë se sa shpejt mund të ngarkonim dhe shkarkonim skedarë duke përdorur Wasabi me Rezervim CloudBerry. Për këto teste, ne kemi përdorur një dosje 1 GB dhe kemi punuar në një rrjet WiFi me 10 Mbps ngarkim dhe 22 Mbps shpejtësi të shkarkimit.

Këtu janë rezultatet tona:

Testi Një
Testi Dy
mesatare
Ngarkoni: 19 minuta 19 minuta 19 minuta
Shkarko 11 minuta 12 minuta 11.5 minuta

Këto shpejtësi nuk janë të tmerrshme kur konsideroni se skedarët ishin koduar nga CloudBerry para se të dërgoheshin. Sidoqoftë, ata janë gjithashtu në përputhje me ato që kemi parë me Amazon S3, Google Cloud, Backblaze B2 dhe shumë zgjidhje të tjera IaaS.

Për rekord, ne kemi kryer këto teste nga SE Azi. Në Shtetet e Bashkuara, ka të ngjarë të shihni performanca më të mira. Sigurisht, nëse punoni nga kudo tjetër, por Sh.B.A, Amazon S3 ka serverë rajonalë që mund të përdorni, ndërsa Wasabi jo. Kjo ka të ngjarë që ta tërheqë faktorin e shpejtësisë në favor të Amazon.

siguri

Wasabi ruan të dhënat tuaja në qendrat e ngurta të të dhënave të dizajnuara për të prishur sulmet fizike dhe ato virtuale. Qendrat e të dhënave janë niveli i katërt, që është vlerësimi më i lartë i Institutit Uptime me një garanci në kohë 99.9 përqind. Patrullat e sigurisë janë në vend 24/7 dhe mbështeten nga mbikëqyrja CCTV. Skanuesit biometrikë ndihmojnë gjithashtu në mbajtjen jashtë të shkelësve.

Të dhënat janë të koduara në pushim në renë Wasabi, edhe nëse nuk po i kodoni përmes softverit tuaj rezervë online. HTTPS përdoret gjithashtu për të siguruar ngarkime dhe shkarkime nga përgjimi në internet përmes sulmeve nga njeriu në mes dhe të ngjashme. Për më shumë mbrojtje atje, konsideroni gjithashtu drejtimin e një VPN (gjeni VPN më të mirë).

Wasabi nuk ju jep mundësinë e përdorimit të çelësave të enkriptimit ose një mundësi për t’i vendosur ato vetë. Edhe me vend të kriptimit nga ana e serverit, ne do ju rekomandojmë të përdorni një mjet rezervë në internet që ju lejon të kriptoni skedarët para se të dilni nga kompjuteri juaj. Kriptimi privat, nga fundi në fund, nuk siguron askënd, por ju mund t’i lexoni skedarët tuaj.

Të dy Duplicati dhe CloudBerry mbështesin kriptimin privat, si dhe shumë mjete të tjera rezervë në internet.

mbështetje

Wasabi ofron njëkohësisht mbështetje themelore që është falas dhe mbështetje premium për 300 dollarë në muaj. Dallimi kryesor sipas uebfaqes Wasabi është se mbështetja premium ju merr mbështetje telefonike dhe përgjigje prioritare të postës elektronike.

Kërkesave të postës elektronike për pajtimtarët bazë zakonisht u përgjigjen gjatë ditëve të punës nga ora 8 e mëngjesit deri në ora 5 pasnesës. LINDJE. Në emailet premium për mbështetje marrin përgjigje 24 7. Mbështetja e Wasabi-it na informoi se kompania do të përpiqet t’u përgjigjet emailave nga pajtimtarët jo premium gjatë orarit të mbyllur, në varësi të disponueshmërisë së burimeve.

Ne nuk kemi testuar mbështetje me përparësi, por kemi shkarkuar disa postë elektronike për të matur kohën themelore të përgjigjes së mbështetjes. Ne morëm përgjigje brenda një dite në të gjitha rastet dhe madje morëm një përgjigje të Dielën.

Wasabi ka një bazë të vogël të njohurive dhe dokumente mbështetëse teknike. Ekziston edhe një video për fillimin.

Mbështetja e Wasabi nuk është aspak e keqe, në përgjithësi, dhe përfaqësuesit duken miqësorë dhe të ditur. Thënë kështu, ne do të donim të shihnim një formë të kanalit të drejtpërdrejtë live si chat dhe mbështetje 24 për të gjithë përdoruesit. Gjithashtu, tarifa e ndihmës premium prej 300 dollarësh në muaj është pak a shumë.  

Aktgjykimi

Shtë e vështirë të kreditosh pretendimet e shpejtësisë së Wasabi mbi Amazon S3. Nuk ka të ngjarë të përdorni nëse Wasabi për kopje rezervë, do të merrni shpejtësi që janë gjashtë herë më shpejt se Amazon.

Në fakt, në varësi të vendndodhjes suaj, ka të ngjarë që Amazon të funksionojë më mirë për ju falë faktit se ka një rrjet global të serverëve. Wasabi, ndërkohë, ka vetëm një qendër të vetme të të dhënave në Virxhinia në kohën e këtij shkrimi, me planet për të hapur një sekondë në fillim të 2023.

Thënë kjo, nuk ka asnjë dyshim që Wasabi nuk është vetëm më i lirë se Amazon, për shumicën e përdoruesve do të përfaqësojë vlera më të mira se sa Backblaze B2 të përshtatshëm për buxhetin. Përtej kësaj, shërbimi është i lehtë për t’u përdorur, siguria duket e fortë dhe mbështetja duket e përgjegjshme.  

Nëse jeni duke kërkuar një setup rezervë të shtëpisë 1TB, çiftimi i Wasabi me CloudBerry Backup duket se është rruga për të shkuar. Ndërsa sigurisht që ka më shumë punë të përfshira, një zgjidhje e tillë mund të ju kursejë para për opsionet e rezervimit në internet si Backblaze dhe IDrive, dy nga Cloudward.net zgjedh për kopjen më të mirë në internet.   

Kjo është marrja jonë e nxehtë e Wasabi. Sigurisht, ne mirëpresim mendime të tjera, kështu që të ndjehen të lirë të lënë tuajat në komentet më poshtë. Faleminderit per leximin.