Как да изпращате големи файлове през интернет: Практическо ръководство за 2023 г.

Всички попадаме на един и същ проблем в един или друг момент: трябва да изпратим голям файл на някого. Независимо дали става дума за видео, фотоалбум или документ във формат .pdf, стигането до мястото, където трябва да премине по интернет, е много по-голям проблем, отколкото първо се подозирате. В тази статия ще ви покажем няколко начина за изпращане на големи файлове и избягване на всякакво смущение.

Най-лесният начин е да използвате доставчик на облачно хранилище. За да преминете към този раздел на статията, щракнете тук.

Можете да очаквате, че можете да изпращате всеки файл чрез имейл, но това просто не е така. Дори най-добрите услуги за електронна поща, като Gmail и Tutanota, ограничават размера на вашия файл на 25MB, докато iCloud Email и Apple Outlook на Microsoft го поставят още по-ниско, на 20MB. Дори и кратки видеоклипове, идващи със 100MB, това просто не е опция, дори и да използвате компресиране на файлове, като zip програма.

Най-сигурният начин за споделяне на файлове вероятно е да го поставите на USB, след което да го предадете физически на човека, който се нуждае от него, но това не винаги е опция. Възможно е те да се нуждаят от него възможно най-бързо и няма да се срещате с тях с дни. Възможно е също така да са в друга държава и идеята да изпратите USB чрез пощенска поща с охлюв е прекалено 20 век.

Облакът обаче предлага бързи, прости и понякога дори безплатни решения на този проблем. Ще разгледаме и четирите опции за прехвърляне на файлове в тази статия, но ето бърза резюме.

Как мога да изпратя файлове, по-големи от 25MB?

 1. Изпращайте големи файлове, използвайки съхранение в облак
 2. Изпращане на големи файлове с имейл (добре, някак)
 3. Изпращайте големи файлове с помощта на услуги за трансфер
 4. Изпращайте големи файлове с помощта на клиенти за прехвърляне на файлове
  Най-добър софтуер за рисуване на 2023 г.: Adobe CC, Corel & More

Как да изпращате големи файлове чрез облачно съхранение

Най-лесният начин – и в много случаи най-добрият начин – за изпращане на големи файлове е чрез използване на решение за съхранение в облак. 

Повечето от най-добрите услуги за съхранение в облак също имат щедър безплатен план, което е допълнително объркване, така че изпращането на този аудио запис на бизнес среща за транскрипция не би трябвало да представлява прекалено голям проблем (макар да се използва софтуер за говор в текст вероятно е по-добра идея в този конкретен сценарий).

Например Sync.com ви позволява да разполагате с 5 GB място за съхранение безплатно от прилепа и ви позволява да споделяте с всеки, който също има акаунт в услугата. 

Ако технологията на вашия получател отговаря на тавана, когато просто използвате имейл, pCloud е по-добър избор, тъй като можете просто да изпратите еднократна връзка по имейл, която ще им позволи да изтеглят файла. pCloud също има безплатен план, макар че в началото е само 2 GB.

Изпратете-големи файлове-pCloud

Друг чудесен вариант е Tresorit, въпреки че не предлага безплатен слой. Въпреки това, плащането за това ви дава няколко страхотни възможности за сигурност, включително криптиране с нулево знание, както и някои разширени опции за споделяне и лесно споделяне в екип от хора.

И трите правят лесно споделянето на файлове, като ви позволяват да качите файл, като го плъзнете и пуснете в своето пространство за съхранение, изберете го и след това изберете метод за споделяне. Наистина почти няма по-лесен начин за прехвърляне на файлове на хора и това се предлага с предимството на допълнителна сигурност.

За да улесним нещата, ето едно кратко ръководство стъпка по стъпка за споделяне на файлове с помощта на pCloud. Тези инструкции ще работят повече или по-малко с всяка друга услуга, включително Dropbox.

Как да споделяте големи файлове с pCloud

 1. Отидете на уебсайта pCloud и отворете акаунт, използвайки имейл адреса си
 2. Отворете уеб клиента
 3. Качете файловете, които искате да споделите, като ги плъзнете и пуснете от вашия компютър към клиента
 4. Изберете файловете, след което кликнете върху „споделяне“
 5. Изберете дали искате да споделите връзка или да поканите хора в папката
 6. Те трябва да имат достъп и да могат да изтеглят

Как да изпращате големи файлове чрез имейл (повече или по-малко)

Разбира се, има и други опции, освен да използвате услугата за пълно съхранение в облак. Най-лесната алтернатива е да използвате съществуващите имейл услуги, които имат интегрирано хранилище за облаци, като Gmail и Google Drive – оттук и битът „повече или по-малко“ в заглавието на секцията. Друг чудесен пример е функцията на Apple Drop, която се предлага с iCloud Email.

  SugarSync срещу Dropbox: Old-School Battle през 2023 година

И в двата случая можете да прикачите въпросния файл, като използвате различен бутон от обичайния кламер. В случая на Gmail това е бутон в лентата с инструменти в долната част на имейла ви, само на няколко врати надолу от обикновения бутон за прикачване. Той е наречен „вмъкване на файлове с Диск“.

Gmail-Прикачете големи файлове

Щракването му отваря вашия Диск в отделен екран. Качете файла, който искате да споделите в Google Диск, след това просто щракнете върху това, което искате да прикачите, и вие сте на състезанията.

GDrive-големи файлове

Отпадането на поща на Apple е още по-лесно за работа. Всичко, което трябва да направите, е да кликнете върху обикновения бутон за прикачване, след което, ако файлът е твърде голям, ще бъдете попитани дали искате да използвате Mail Drop. Въпреки това има някои проблеми с Mail Drop, както можете да прочетете на страницата за поддръжка на Apple, така че предпочитаме Gmail. По-долу ще обобщим инструкциите за използване на тази услуга.

Как да изпращате големи файлове чрез Gmail

 1. Качете файла, който искате да споделите в Google Диск
 2. Или съставете ново съобщение или влезте в съществуващ разговор
 3. Кликнете върху иконата Drive в долната лента с инструменти
 4. Изберете файла, който сте качили по-рано
 5. Кликнете върху „вмъкване“

Как да изпращате големи файлове чрез услуги за трансфер на файлове

Ако по някаква причина се опитвате да използвате или Gmail или Apple Mail – ние не ви обвиняваме – и не искате да се абонирате за услуга за съхранение в облак, има друга опция. Това е, което хората, които използват интернет от преди около 15 години, ще разпознаят: прехвърляне на файлове. 

Тези стари, тромави уеб приложения все още се чуват и обикновено вършат прилична работа, въпреки че могат да бъдат малко бавни и сигурността е проблем. Въпреки че опциите изобилстват, в миналото сме имали най-добрите резултати с WeTransfer, така че ще го използваме за целите на това ръководство.

WeTransfer е свободен за използване за файлове с размер до 2 GB и е сравнително бърз. Използването му е просто: Отидете на сайта WeTransfer и кликнете върху „Съгласен съм“ в прозореца с бял слой.

Wetransfer-Large-Files

След това щракнете върху „+“, за да добавите вашите файлове, имейл адреса на получателя, както и вашия собствен, както и всяко съобщение, което искате да получат. След като направите това, натиснете „прехвърляне“.

Wetransfer-Transfer

Вашият файл ще бъде достъпен за седем дни, след което се губи в кибер етера. Имайте предвид обаче, че файловете по-големи от изпратените от нас могат да отнемат много дълго време. Освен всичко това, WeTransfer работи достатъчно добре, ако всичко, което правите, е еднократно изпращане на един файл. Ще обобщим стъпките, които трябва да предприемете по-долу.

  Как да конвертирате OST в PST по лесния начин през 2023 г.

Как да изпращаме големи файлове с WeTransfer

 1. Отворете уебсайта на WeTransfer и приемете условията
 2. Щракнете върху „+“ и изберете файловете, които искате да изпратите
 3. Въведете свой собствен имейл адрес, както и адреса на вашия получател
 4. Кликнете върху „прехвърляне“ и сте готови

Как да изпращате големи файлове с помощта на клиенти за прехвърляне на файлове

Ако всички горепосочени опции са прекалено лесни и основни за вас, има още една възможност за изпращане на големи файлове, а именно използване на клиенти за прехвърляне на файлове. Този метод за онлайн прехвърляне на файлове обаче изисква някои умения както от ваша страна, така и от получателя, така че го препоръчваме само за тези, които искат да влязат в червата на процеса.

Предимството на използването на този метод е персонализирането, разбира се, плюс гаранция, че няма да загубите качество на файла чрез компресия и други подобни. Имаме кръг от най-добрите клиенти за прехвърляне на файлове, които можете да разгледате, включително нашия любим, CyberDuck. Можете също да се забърквате с WebDAV, ако искате.

Каквато и опция да изберете, повече от вероятно ще трябва да се регистрирате за услуга за съхранение в облак или за един от най-добрите доставчици на IaaS, за да ви предоставим необходимото място за съхранение. За повечето потребители, които просто трябва да изпратят този 10-минутен видеоклип до майка си, това е почти просто добавяне на ненужен посредник, така че ще го оставим за това засега.

Заключителни мисли

Имате го, четири начина, по които можете да изпращате големи файлове по целия свят, без да се налага да прибягвате до USB стикове или физическа хартия. Предпочитаме съхранение в облак – включително Google Drive – над всички други опции, просто защото е евтино и сигурно, въпреки че и другите методи имат заслуга.

Ако искате да опитате как работят тези услуги, Sync.com и pCloud имат безплатни планове, докато Tresorit се предлага с безплатна пробна версия. Кажете ни как се справяте с тези отлични услуги в коментарите по-долу. Както винаги, благодаря ви за четенето.

Често задавани въпроси относно прехвърлянето на файлове

 • Как да изпращате големи файлове безплатно?

  Най-лесният начин е да използвате WeTransfer, въпреки че препоръчваме да се регистрирате в безплатна услуга за съхранение в облак, като pCloud или Sync.com, за да можете да използвате техните превъзходни скорости и сигурност.

 • Как да изпращате големи видео файлове от Android?

  Можете да използвате Google Drive, който е вграден във вашата ОС и има страхотно приложение, или можете да се абонирате за pCloud, Sync.com или Tresorit, които също имат лесни за използване мобилни приложения. pCloud заслужава специално споменаване, защото позволява възпроизвеждане на медии в приложението, което е удобно.

 • Как мога да изпращам големи файлове от моя iPhone?

  Препоръчваме ви да използвате или Drop Mail от Apple Mail или да се регистрирате за pCloud или Sync.com, като и двете работят добре на iPhone.

 • Как мога да изпратя голям PDF файл?

  Най-добрият ви вариант е да използвате Gmail или облачно хранилище. Google Документи ще ви позволят да четете PDF файла във вашия браузър и е много лесно да прехвърляте файлове.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me