Най-добро облачно съхранение за Android 2023: Съхранение в движение

Управлението на пространството за съхранение на вашия смартфон или таблет с Android може да бъде досадно. Приложенията се бият със снимки, видеоклипове и други документи за място и игри заемат повече място за съхранение, тъй като стават по-ангажирани и изглеждат по-добре. Изчерпването на място на вашия телефон или таблет е често срещано притеснение и намирането на най-доброто облачно хранилище за Android може да бъде сложно.

Има много опции за съхранение в облак за Android и ние сме класирали най-добрите отдолу. Преди да се потопим обаче, искаме бързо да покрием как решихме най-доброто облачно хранилище за Android. Харесваме и спойлери тук в Cloudwards, затова избрахме Google Drive за най-доброто приложение за съхранение в облак за Android. Разберете защо след почивката.

Кое е най-доброто облачно съхранение за Android?

  1. Google Drive
  2. Sync.com
  3. pCloud
  4. Microsoft OneDrive
  5. МЕГА
  6. Tresorit
  7. Dropbox
  8. Icedrive

Най-важната функция, която търсехме при вземането на решение за най-доброто облачно хранилище за Android, беше сигурността. Независимо дали съхранявате семейни снимки и видеоклипове, сертификати за раждане или дори само вашата библиотека на мемите, важно е да знаете, че нещо стои между неоторизирани потребители и вашето лично съдържание.

Освен сигурността, ние искахме да се уверим, че всичките ни опции за съхранение в облак имат функции като споделяне на връзки и организация на папки, така че вашите документи да бъдат лесни за намиране, а вашите снимки са лесно за споделяне с приятели и близки. Приложението също трябваше да бъде лесно за използване, така че всеки да може да го вземе и да има доста добра представа за това как работи.

Дадохме бонус точки за допълнителни функции, като интеграцията на Google Drive с Google Документи или интеграцията на OneDrive с Office 365. Взехме предвид и цената на слоевете за съхранение на всяка опция, защото когато се стигне до нея, повече за по-малко винаги е идеално.

1. Google Drive

Що се отнася до предоставянето на течно облачно съхранение на потребителите на Android, е трудно да победим Google Drive, една от най-популярните налични опции за съхранение в облак. Всеки с безплатен акаунт има достъп до 15 GB пространство за съхранение в Google Drive и неограничено архивиране на снимки чрез Google Photos, стига да сте добре, когато снимките ви са намалени до 16MP.

кола-папка

Вашият безплатен акаунт в Google също включва Google Документи, за да можете да създавате, редактирате и споделяте документи директно от Google Drive. Споделянето на файлове със семейството и приятелите е толкова лесно, колкото изпращането на линк. Можете също да зададете параметри за връзките си, за да контролирате колко достъп имат другите до вашите файлове.

Google има двуфакторно удостоверяване (2FA), което защитава вашия акаунт, ако някой има достъп до паролата ви, като изисква от вас да въведете код, който Google ви изпраща. 

Google не използва криптиране на нулевите знания, което е жалко, въпреки че не е нарушител на сделките, защото можете да използвате Boxcryptor, за да добавите защита на нулевите знания към вашия диск. Можете да разгледате нашия преглед на Boxcryptor, за да започнете.

Заедно с безплатния 15GB план за съхранение в облак, Google предлага три други стандартни плана, със 100GB, 200GB и 2TB за съхранение. Всеки план струва по-малко от 10 долара на месец, така че всяка опция за съхранение е достъпна за почти всеки бюджет. 

В тази разбивка Google Drive е и най-доброто безплатно облачно хранилище за Android поради голямото количество свободно пространство за съхранение и неограниченото архивиране на снимки.

задвижващия slidemenu

Приложението Google Drive има много функции, които се съдържат както в долната част на екрана, така и в менюто за изплъзване вляво от приложението. Използването на приложението е лесно, тъй като прилича на много приложения за управление на файлове, въпреки че намирането на всички функции и настройки може да отнеме малко време.

Други причини, които харесваме Google Drive

Заедно с всички функции, които Google Drive носи на Android, Google го направи така, че да можете да включите почти всяко устройство – Android или по друг начин – и да имате достъп до всичко, от вашите снимки и файлове до отметки и бележки, само като влезете в Вашата сметка.

Ако имате акаунт в Google и таблет или смартфон с Android, определено си заслужава да проверите. Можете да прочетете повече за Google Drive и предимствата на акаунта в Google в нашия преглед на Google Drive.

2. Sync.com

В нашия преглед на Sync.com и за уважителна причина Sync.com беше обявен за любим доставчик на облачно пространство за съхранение на Cloudwards. Sync.com предлага някои от най-добрите налични планове за съхранение, като $ 5 за 1TB за стандартния бизнес план, и има безплатен 5GB план, който можете да изпробвате. 

Наред с чудесните опции за онлайн съхранение, Sync.com защитава вашите документи с криптиране на нулевите знания и 2FA.

  Как да конвертирате OST в PST по лесния начин през 2023 г.

synccom-папка

Sync.com е лесен за Android. Интерфейсът е лесен за навигиране, а съхраняването и достъпът до документите ви е лек. Поради фокуса върху сигурността, Sync.com не предлага съвместимост с приложения на трети страни, което си струва да се жертва, ако трябва да съхранявате чувствителни файлове.

synccom-slidemenu

Sync.com също така улеснява споделянето и управлението на връзки, за да можете да контролирате кой има достъп до вашите файлове. Можете дори да изтриете връзки, ако вече не желаете да споделяте файлове. Връзките могат да бъдат създадени и споделяни за всеки файл или папка, съхранявани с Sync.com. Можете също да зададете пароли на връзки, за да сте сигурни, че вашите файлове имат достъп само от хора с паролата.

Други причини, които харесваме Sync.com

Sync.com е удоволствие да се използва на Android. Неговият опростен интерфейс и лекота на използване го правят достъпен за всички. Освен това плановете му на достъпни цени ви позволяват да се съсредоточите върху това колко място за съхранение искате спрямо това, което можете да си позволите.

Единствената област, в която Sync.com не изпълнява, е интеграцията на трети страни. Сигурността на Sync.com не играе добре с други услуги, въпреки че получава пропуск за това, че е солиден претендент във всяка друга област.

3. pCloud

pCloud може да няма всички функции на Google Drive, но е много сигурен и частен доставчик, както можете да прочетете в нашия преглед на pCloud. 

Сигурността на pCloud е по-силна с опционалния пакет Crypto. Плащането за pCloud Crypto ви дава достъп до папката „Crypto“, която е много подобна на личния трезор на OneDrive, но с добавено криптиране с нулеви знания.

pcloud-папка

Освен папката Crypto, акаунтът ви може да бъде защитен от 2FA, ако активирате настройката. Наред с отличната сигурност, pCloud има възможност за възпроизвеждане на аудио и видео файлове, както и да създава и управлява плейлисти, всички от приложението.

pCloud има безплатен план, който ви дава до 10GB, за да изпробвате, или можете да надстроите до 500GB или 2TB облачно съхранение. Въпреки че можете да плащате ежемесечно или годишно, pCloud е уникален по това, че можете също да платите веднъж за цял живот.

pcloud-slidemenu

Приложението за Android на pCloud изглежда като всеки друг файлов мениджър, което е добро нещо. Менюто за изплъзване има удобни преки пътища за медии, както и пряк път за споделени връзки. В менюто за изплъзване също е папката Crypto, ако сте избрали пакета Crypto.

Други причини, които харесваме pCloud

pCloud е проста и сигурна услуга за съхранение в облак, която работи добре за тези, които искат да съхраняват и възпроизвеждат медиите в облака, всичко от едно приложение. Потребителите на Kodi могат също така да настроят неофициален плъгин за поточно предаване на видеоклипове от pCloud. Прочетете повече за приставката Kodi в нашето най-добро облачно хранилище за ръководството за Kodi.

Възможността за закупуване на до 2 ТБ хранилище за еднократно плащане допълнително засилва използването на pCloud като услуга за съхранение и възпроизвеждане на медия. Закупуването на план за цял живот носи спокойствие, че можете да запишете вашите снимки, видеоклипове, филми, музика и семейни моменти завинаги в облака, без да се притеснявате да сте в течение на месечния абонамент.

4. Microsoft OneDrive

OneDrive е отговорът на Microsoft за съхранение в облак и е на четвърто място в списъка. OneDrive работи чудесно с продуктите на Microsoft Office и платените му планове са в комплект с Office 365. Подобно на Google Drive, можете автоматично да архивирате снимките си, въпреки че всяка снимка се отчита от вашето хранилище.

onedrive-папка

Получавате 5GB безплатно облачно хранилище, което може да бъде надградено до 100GB или 1TB. Планът от 1TB се нарича Office 365 Personal и включва достъп до Microsoft Word, PowerPoint и Excel на вашия телефон или таблет с Android, както и други устройства. 

Microsoft има друг план, наречен Office 365 Home, който включва всички функции на Personal, но може да се използва от до шест души.

Office 365 Home работи добре за семействата, тъй като всеки човек получава своите собствени 1 ТБ хранилище в облака – плюс достъп до Office за училище или за работа – всичко за $ 9,99 на месец. OneDrive също е кросплатформен, така че дори и да имате потребител на iPhone в къщата, те все още могат да се възползват от всички предимства на Office 365.

Приложението OneDrive е бързо и лесно за използване, с удобни преки пътища в долната част за файлове, споделени файлове и снимки. Потребителският интерфейс използва папки и не е твърде различен от файловия мениджър по подразбиране за Android. Също така прибрана в снимки е опцията за активиране на автоматично качване на снимки от вашето устройство.

Други причини, които харесваме OneDrive

Microsoft OneDrive има функция, наречена „личен трезор“, която ви позволява да съхранявате файлове в пространство в OneDrive, което включва допълнителна сигурност и изисква 2FA. 

С безплатния план сте ограничени до това колко файлове можете да съхранявате в личния си трезор, въпреки че можете да съхранявате неограничени файлове, до ограничението за съхранение, с план на Office 365. Личният трезор работи точно като папка и може да бъде намерен с останалите файлове.

Въпреки че Google Drive и OneDrive предлагат подобни функции в повечето области, OneDrive предлага далеч по-превъзходен вариант за съхранение за семейства и групи, тъй като всеки потребител получава собствен терабайт за съхранение. Прочетете повече за OneDrive в нашето ревю на OneDrive.

  Как да редактирате PDF през 2023 г. бързо и ефективно

5. MEGA

MEGA съществува от дълго време. Вероятно сте вероятно сте изтеглили нещо от MEGA в миналото, когато това беше един от по-популярните сайтове за споделяне на файлове. Той обаче е преминал през някои промени и вече е услуга за съхранение в облак, която се фокусира върху сигурността и прилага някои уникални функции.

мега-папка

Една от особеностите, която се откроява е криптиран чат, който е защитена система за съобщения в MEGA, която ви позволява да разговаряте с други потребители. MEGA също така има възможност да задава пароли на връзки, така че когато споделяте вашите файлове, можете да се чувствате сигурни, знаейки, че дори ако неволно лице се свърже с вашата връзка, няма да може да я отвори без паролата.

Продължавайки темата за сигурността, MEGA използва 2FA, за да защити акаунта ви при влизане и криптиране с нулеви знания, така че дори MEGA да няма достъп до вашите файлове. Не забравяйте да проверите нашето ръководство за най-добрите мениджъри на пароли, тъй като нулевите знания не позволяват на MEGA да нулира паролата ви, ако я загубите.

MEGA ви стартира с 15 GB хранилище безплатно и има система за постижения, която ви дава бонус съхранение за изпълнение на задачи, като например споделяне на MEGA с приятелите си. MEGA разполага и с конкурентна гама от планове за съхранение, които започват от 400 GB и стигат чак до 16TB, което го прави отличен избор за тези, които имат големи нужди за съхранение.

мега-пързалка

Опитът с приложението е доста стандартен за MEGA, което е добре, защото означава, че можете да го вземете и да съхранявате вашите файлове, без да се включва много учене. Долната част на приложението съдържа преки пътища за лесен достъп до криптиран чат, споделени папки, вашето облачно устройство и снимки.

Други причини, които харесваме МЕГА

MEGA може да не е за всеки, но носи сериозна сигурност на масата. Докато Google Drive и OneDrive се фокусират върху интеграцията на приложения и допълнителни услуги, MEGA носи криптиране с нулево знание на целия ви акаунт и добавя сигурни пароли за чат и връзка. 

Ако сигурността е най-големият ви фокус, MEGA е чудесен конкурент. За по-задълбочен поглед към MEGA, препоръчваме да разгледате нашия MEGA преглед.

6. Tresorit

Tresorit е друга супер сигурна услуга за съхранение в облак, която работи добре с Android. Той също така има много основен интерфейс за приложение, който е обяснителен и не се нуждае от много игра, за да се учи. Tresorit съхранява вашите файлове в „Tresors“, които са криптирани папки, и можете да качвате и управлявате документите си точно както очаквате.

Tresorit улеснява управлението на връзките, така че да можете да следите файловете и папките, които споделяте. Можете да промените настройките на вашите връзки, както и да ги убиете по всяко време направо от раздела връзки в приложението.

Под капака, Tresorit пази акаунта ви защитен с криптиране с нулеви знания, както и 2FA, а вашите файлове са криптирани в покой и при преминаване. Единственият недостатък на силната сигурност е, че няма интеграция на външни приложения, например с Google Документи.

Въпреки че Tresorit е солиден изпълнител по отношение на сигурността, той не е точно конкурентен по отношение на ценообразуването на хранилището. Безплатният план идва само с 3 GB място за съхранение. Придвижването до плана от 200 GB ще ви донесе повече от 10 долара на месец, което за сравнение е повече от таксите от Google за 2TB.

Други причини, които харесваме Tresorit

Tresorit може да е безпроблемен доставчик на облачно хранилище, но това, което му липсва в производителността, го прави повече, отколкото компенсира сигурността. Tresorit е точно на върха, що се отнася до защитата на акаунта ви, и би било по-високо в списъка, ако цената не беше толкова прекомерна.

Цената настрана, ако се нуждаете от най-добрата сигурност и сте готови да платите за нея, не можете да сбъркате с Tresorit. За повече информация относно цените и сигурността на Tresorit, можете да разгледате пълния ни преглед на Tresorit.

7. Dropbox

Dropbox е дядото на облачните услуги за съхранение и съществува от 2007 г. Въпреки че Dropbox има ОК сигурност, той участва в PRISM, секретна програма за наблюдение на правителството, а също така беше обект на нарушение през 2012 г., когато бяха откраднати милиони пароли.

Dropbox папка

Оттогава Dropbox подобри своята сигурност, но препоръчваме да използвате Boxcryptor с Dropbox, за да защитите вашите файлове, тъй като липсва криптиране с нулево знание, въпреки че можете да активирате 2FA. Ако се интересувате от Dropbox и искате да научите повече за сигурността му, прочетете пълния ни Dropbox преглед за задълбочен поглед върху плюсовете и минусите.

Сигурност настрана, Dropbox има някои убедителни причини да го опита. Dropbox е съвместим с Office Online, така че можете да създавате и редактирате документите си в облака, както и да редактирате по-рано качени документи. Dropbox ви позволява да споделяте файлове чрез връзки. Можете също да управлявате настройките на вашата връзка, въпреки че това изисква надграждане до платен план.

Цените му са по-малко от конкурентни, въпреки че плановете на Dropbox варират от 1TB до неограничено място за съхранение, което е приятно за бизнеса и потребителите с големи изисквания за съхранение. Dropbox има и безплатен план, който ви предоставя 2 GB място за съхранение, по-малко от много други доставчици на съхранение в облак в този списък, но достатъчно, за да тествате услугата преди да купите.

  Най-добрият безплатен софтуер за възстановяване на данни 2023: Вашите данни обратно без разходи

Dropbox-slidemenu

Самото приложение Dropbox е подобно на останалите. Можете да качвате, сканирате и създавате документи. Интерфейсът е лесен за навигиране, а функциите са лесни за намиране. Едно нещо, което липсва в потребителския интерфейс, е раздел с връзки, нещо, което може да се намери с приложението Sync.com, наред с другите в списъка.

Ако харесвате Dropbox, но не можете да разгледате историята на проблемите му със сигурността, трябва да разгледате нашето ръководство за най-добрите алтернативи на Dropbox. Ще откриете, че много от изброените опции също са в това ръководство, както и други страхотни услуги като Amazon Drive и Box.

Други причини, които харесваме Dropbox

Наред със съвместимостта с Office, Dropbox предлага услуга, наречена Paper, до която можете да получите достъп в менюто за изплъзване от лявата страна на приложението. Докосването му ще ви подкани да изтеглите хартия. След като бъде изтеглен, вие можете да създавате текстови документи и списъци със задачи. Можете дори да качвате снимки в създадените от вас текстови документи направо от Paper.

Dropbox може да не разполага с най-добрата сигурност, но все пак предлага добро сътрудничество чрез Office Online. Хартията позволява на Dropbox да се удвоява като приложение за водене на бележки, както и като приложение за задачи. Въпреки че Dropbox е имал проблеми в миналото, това все още е надеждна услуга за съхранение в облак, която си струва да разгледате.

8. Icedrive

Icedrive стартира едва през 2023 г., но вече реализира някои интересни функции за сигурност, което е също толкова добре, тъй като той се е брандирал като ултра сигурна услуга за съхранение в облак. Разгледайте обяснението на уебсайта за криптирането на Icedrive и можете да кажете, че означават бизнес.

icedrive-папка

Забележима функция за защита в Icedrive е използването на алгоритъма за криптиране на Twofish над AES. Twofish всъщност беше финалист в конкурса Advanced Encryption Standard и в крайна сметка не беше избран, въпреки че Icedrive твърди, че Twofish е широко приет от криптографите като по-сигурен от AES.

Въпреки че Icedrive осигурява много защита на вашите файлове, липсва му 2FA и по-голямата част от криптирането на Icedrive, като нулево знание, е заключено зад платена стена. Въпреки това, безплатният план на Icedrive стартира с 10 GB, което е горе, когато го сравните с много други безплатни планове за съхранение.

Icedrive има три допълнителни плана освен безплатния план, включително план от 1 TB само за $ 4,99 на месец. Трябва да се отбележи, че надстройката до всеки премиум план отключва и всички функции за сигурност, които Icedrive предлага, което не е твърде лошо, като се има предвид, че най-евтиният план е 1,99 долара на месец, макар че това ви носи само 150 GB хранилище.

icedrive-slidemenu

Icedrive има лесно управляем потребителски интерфейс, както и изтънчен тъмен режим, който прави приложението много по-лесно за очите. В тъмен режим настрана, Icedrive ще бъде познат веднага, тъй като има същия общ облик като повечето други приложения за съхранение в облак в нашия списък.

Icedrive ви позволява да споделяте и управлявате връзки, въпреки че повечето функции за споделяне изискват да надстроите до премиум акаунт. Управлението на връзките също не е толкова интуитивно като Sync.com, че изисква да намерите споделения файл и след това да управлявате връзката си от опциите за файл.

Други причини, които харесваме Icedrive

Въпреки че Icedrive понастоящем няма много функции и опциите за споделяне на файлове са малко тромави, споменаваме в пълния си преглед на Icedrive, че софтуерът показва обещание. Дори в годината, откакто е пусната, тя има добре функциониращо мобилно приложение с някои уникални функции, добри възможности за съхранение и отлична сигурност.

Icedrive е услуга, която вероятно ще се развива, докато я използвате, и ако не сте добре с това, това е добра опция за мислещите за сигурността или всеки, който иска лесна за използване услуга за съхранение в облак, която предлага 10 GB безплатно хранилище.

Заключителни мисли

Има десетки доставчици на облачно хранилище, които маркират всички полета, що се отнася до сигурността и функциите, макар че не всички от тях си заслужават вашето време. Тук разгледахме някои от най-добрите налични доставчици на облачно хранилище.

Въпреки че Google Drive и OneDrive се отличават в сътрудничество и интеграция със съответните офис пакети, Sync.com, MEGA и Icedrive се фокусират основно върху сигурността. pCloud каца в средата с добра сигурност, но също така и с някои страхотни медийни функции. Ако сте загрижени преди всичко за производителността, ние ви покрихме с най-доброто облачно хранилище за сътрудничество.

Tresorit и Dropbox също са отлични опции, но не забравяйте да използвате Boxcryptor, за да осигурите вашето Dropbox съхранение. Ако сте на оградата между Dropbox, Google Drive или OneDrive, горещо препоръчваме да прочетете нашето ръководство за сравнение на Google Drive срещу Dropbox срещу Microsoft OneDrive за задълбочен поглед върху трите услуги.

Независимо от облачното хранилище, което изберете за вашия телефон или таблет с Android, можете да бъдете сигурни, че всички опции, изброени тук, са тествани и ще ви служат добре, докато съхранявате и споделяте вашите файлове в облака. 

Оценяваме времето, което сте отделили, за да прочетете нашето ръководство, и ние обичаме да чуем вашите мнения, така че не се колебайте да пуснете коментар и да ни уведомите вашите мисли. Благодаря ви за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me