SugarSync срещу Dropbox: Old-School Battle през 2023 година

Тук в Cloudwards.net искаме да ви улесним при навигацията в пазара за съхранение в облак. Особено уморително е, когато не можете да решите между две услуги, така че ние ще направим това за вас. В това сравнение на SugarSync срещу Dropbox ще видим кой излиза отгоре.

Dropbox се класира по-високо от SugarSync в нашия списък с най-добрите услуги за съхранение в облак, но това не означава, че печели по подразбиране във всички категории, през които ще преминем. Услугите за съхранение в облак могат да се съсредоточат върху различни неща, като сигурност, скорост или потребителско изживяване. В зависимост от това, което търсите, един доставчик може да се побере по-добре от другия, така че ще ги сравним по общи фактори.

Ако искате да разгледате задълбочено услугите, консултирайте се с нашия отделен преглед на SugarSync и Dropbox.

През следващите пет кръга ще видим как услугите се оценяват в сравнение с главата. В края на всеки кръг ще посочим победител. След това, след като прахът се утаи, ще завършим с обобщение на резултатите и ще обявим общия победител.

1

Разходи за съхранение

Добрите разходи за съхранение се определят от това колко абонаментни планове предлагат за парите. Колкото повече планове има една услуга, толкова по-добри ще бъдат вашите възможности. Чудесно е, ако услугата предлага и безплатен план или пробна версия, така че можете да я тествате, преди да се ангажирате. Ако се интересувате само от добра стойност, прочетете нашите най-добри оферти в ръководството за съхранение в облак.

Първият план на Dropbox се нарича Основен. Той е безплатен и ви предоставя 2 GB място за съхранение, което можете да добавите на стъпки от 500 MB с препратки. Това каза, че има безплатни планове с повече място за съхранение, както можете да видите в най-доброто ни безплатно парче за съхранение в облак.

Плюс е 10 долара на месец за 1TB, което е прилична сделка, но не е сред най-добрите стойности на пазара. Ако платите за годината, можете да намалите цената до 99 долара. Той идва с офлайн достъп, изтриване на отдалечено устройство и поддръжка с приоритетна електронна поща.

Професионалистът струва $ 20 на месец и осигурява 2TB място за съхранение. В него има всичко, което Plus има, както и пълнотекстово търсене, 120-дневна история на версиите, поддръжка за приоритетен чат, интелигентна синхронизация и други. Отново обаче има по-добри цени за това количество съхранение.

SugarSync е много по-скъп. Има три плана за лични потребители. Планът от 100 GB е 7,49 долара на месец, което е близо до това, което някои услуги таксуват за 1TB. Следващият план ви дава 250GB за $ 9,99. За 500 GB ще трябва да плащате нелепи 18.95 долара на месец. Планът от 1TB струва стръмни $ 55,00 на месец.

За същата цена като 250GB плана на SugarSync, можете да получите 2TB от pCloud. Прочетете нашия преглед pCloud, за да научите повече за тази сделка.

Въпреки че и двете услуги имат солидна гъвкавост на плана, SugarSync има някои от най-лошите планове за ценообразуване на пазара. Това е една от редките услуги, които Dropbox успява да победи в ценовия отдел.

  Кой е най-добрият начин да съхранявате 1TB в облака през 2023 г.?

Кръг: Точка за съхранение на Dropbox

SugarSync лого
Dropbox лого

2

Сигурност & поверителност

В интернет няма недостиг на опасности, така че добрата сигурност е задължителна. Хакерите няма да се поколебаят да насочат вашите данни с атаки за откупи или атаки на човек. Може да се опитат да откраднат и вашите данни за вход.

Облачните услуги използват много методи, за да защитят вашите данни срещу потенциални заплахи. Например, двуфакторното удостоверяване ще спре хакерите, откраднали паролата ви, да имат достъп до вашия акаунт. Все пак трябва да се уверите, че имате силна парола за начало.

Протоколът TLS предотвратява успеха на атаките на човек в средата, докато криптирането защитава вашите данни при транзит и в покой. Частното, криптиране от край до край не позволява на всеки друг освен вас да чете вашите файлове.

SugarSync-срещу-Dropbox-SugarSync сигурност

SugarSync има стабилна сигурност. Той използва 256-битов AES за криптиране на вашите файлове в покой и TLS протокол, за да ги защити при транспортиране. За съжаление не е доставчик на нулеви знания. Това означава, че служителите на компанията могат да четат вашите файлове. За да избегнете това, можете да опитате Sync.com, нашата най-високо оценена услуга за съхранение в облак. Прочетете нашия преглед на Sync.com, за да научите повече.

SugarSync също поддържа версии, запазвайки последните 12 версии на вашите файлове. Можете да го използвате, за да се върнете към предишна версия, ако бъдете ударени от ransomware.

Dropbox има черна история със сигурност, тъй като беше нарушена през 2012 г. и свързана с проекта PRISM през 2013 г. Компанията предприе мерки след нарушението, но и се подобри.

Той използва 256-битов AES в покой и TLS протокол с 128-битов AES, за да защити вашите файлове в транзит. Нивото на криптиране е добро, но Dropbox дешифрира вашите файлове, за да извлече метаданни за индексиране, когато стигнат до неговия център за данни и след това отново ги шифрова..

Вашите метаданни ще останат в обикновен текст на отделен сървър. Това не е най-добрият сценарий за поверителността ви, затова помислете за използването на Boxcryptor, частна добавка за криптиране. Въпреки това Dropbox предлага двуфакторна автентификация.

Има версия, която също така ще ви помогне да се възстановите от атаки за извличане на софтуер Потребителите на Basic и Plus могат да възстановят версии, които са на възраст до 30 дни, докато професионалните потребители получават 120 дни.

Нито SugarSync, нито Dropbox не се класифицират като нулеви знания, но и двамата използват AES 256-битов за криптиране на вашите файлове. Dropbox предлага двуфакторна автентификация, за да защити вашите идентификационни данни, но също така дешифрира вашите файлове за извличане на метаданни, което може да предизвика проблем за някои. SugarSync не прави това, така че печели в този кръг.

Кръг: Сигурност & Точка за поверителност на SugarSync

SugarSync лого
Dropbox лого

3

Потребителски опит

Простото потребителско изживяване е по-добро от това, което е сложно, остаряло и изисква помощ от местния компютър ентусиаст. Облачните услуги за съхранение трябва да работят в повечето операционни системи, както и да имат атрактивни и интуитивни интерфейси.

SugarSync-срещу-Dropbox-SugarSync-уеб

Уеб приложението на SugarSync е функционално, но изглежда датирано, защото изисква повече стъпки за завършване на прости файлови операции, отколкото много услуги. Например, ако сте в главната папка и искате да качите файл, трябва да превключите на областта за плъзгане и пускане, а не само да се показва, когато плъзнете върху файл. Плюс това не можете да качвате папки, като използвате плъзгане и пускане.

  Как да конвертирате OST в PST по лесния начин през 2023 г.

SugarSync-срещу-Dropbox-SugarSync-настолен

Настолното приложение обаче е по-привлекателно и интуитивно. Навигацията е отляво и различните цветове правят добри контрасти, така че е лесно да забележите какво търсите. След като го инсталирате, папката „my SugarSync“, която е вашата папка за синхронизиране по подразбиране, се поставя в съществуващата папка с документи. Работи в Windows и macOS.

SugarSync-срещу-Dropbox-SugarSync-мобилна

Мобилното приложение е лесно за използване. Дава ви възможност автоматично да архивирате вашите снимки и видеоклипове и ви позволява да споделяте вашите файлове и да ги запазвате за офлайн достъп.

SugarSync-срещу-Dropbox Dropbox--настолен

Потребителското изживяване на Dropbox е полирано. Настолният клиент е лесен за използване и се състои от икона на системна област и папка за синхронизиране. Работи в Windows, macOS и Linux. Иконата на системната лента показва вашите известия, ви позволява бързо да стигнете до папката си за синхронизиране, стартира уеб клиента и задава вашите предпочитания.

SugarSync-срещу-Dropbox Dropbox--уеб

Уеб клиентът има атрактивен интерфейс. Лесно е да се придвижвате и показва информация по ясен начин. Функциите за влачене и пускане и други основни функции го правят течен и приятен за използване.

SugarSync-срещу-Dropbox Dropbox--мобилна

Мобилното приложение работи на Android и iOS. Тя ви позволява автоматично да качвате снимки и видеоклипове от телефона си. Можете да редактирате информацията за вашите файлове само с една стъпка, което е по-добре от това, което можете да направите с приложението на SugarSync и също така ви позволява да споделяте файлове и папки.

Въпреки че SugarSync има добра лекота на използване, той изостава от своя конкурент, тъй като Dropbox е достъпен за Linux и се представя по-добре в мрежата и мобилните устройства.

Кръг: Точка за потребителски опит за Dropbox

SugarSync лого
Dropbox лого

4

Споделяне

След като вашите файлове са онлайн, ще искате да ги споделяте. Това не трябва да бъде досадно, но лесно и бързо. Плюс това, трябва да можете да споделяте директно с големите социални мрежи, индивиди и групи. Също така трябва да можете да защитите вашите акции, като използвате контрол върху съдържанието, като например защита на паролата, срокове на годност и разрешения.

SugarSync-срещу-Dropbox Dropbox--акция

Когато искате да споделите файл с помощта на Dropbox, вие генерирате връзка към него. Можете да изпратите имейл до връзката или да я копирате и да я изпратите ръчно. Можете да го защитите, като добавите парола или дата на изтичане или като деактивирате изтеглянията. За папки можете да каните други чрез имейл и да зададете разрешения за „редактиране“ или „преглед“. Има страница, която също показва какво сте споделили.

Можете да споделяте и от настолния клиент. Функцията за искане на файл ви позволява да каните други хора, дори и тези, които не използват Dropbox, да качват файлове в папката си. „Showcase“ ви позволява да споделяте вашите файлове на професионално изглеждаща страница, което е приятно допълнение. Въпреки това няма начин да споделяте директно в социалните мрежи.

  Dropbox vs Google Drive срещу Onedrive: Сравняване на голямата тройка през 2023 година

SugarSync-срещу-Dropbox-SugarSync-акция

SugarSync ви позволява да споделяте връзки директно към социални мрежи, като Twitter или Facebook, но не можете да ги защитите с пароли или дати на изтичане. Можете да споделяте папки по същия начин или можете да каните хора по имейл да си сътрудничат. Когато споделяте папки по покана, можете да изберете да дадете разрешение за „редактиране“ или „преглед“.

Ако използвате настолния клиент, можете да го споделите, като щракнете с десния бутон на мишката върху файла или папката и изберете „копиране на обществена връзка“. Има и страница „споделено от мен“, която показва какво сте споделили. Това е полезно и не е нещо, което всички услуги предлагат.

SugarSync има функции с голи кости, от които се нуждаете за споделяне на файлове или папки, но няма функции, които биха ви помогнали да защитите вашите споделяния. Dropbox има тези функции и всички останали необходими за споделяне, така че печели този кръг.

Кръг: Точка за споделяне на Dropbox

SugarSync лого
Dropbox лого

5

Допълнителни функции

Ще разгледаме функции, които надхвърлят стандартния набор за това сравнение. Някои примери са визуализация и възпроизвеждане на медии, интеграция с приложения на трети страни и инструменти за производителност.

SugarSync-срещу-Dropbox Dropbox--функции

Dropbox се интегрира с Office Online, което ви позволява да сътрудничите върху документи. Също така ви дава прилично приложение за бележки за бележки, наречено Dropbox Paper, за което можете да прочетете в нашия преглед на Dropbox Paper. Ако имате нужда от по-мощна, препоръчваме ви да прочетете нашата статия за най-добрите приложения за бележки.

Предлага се избирателно синхронизиране, но ние сме по-любители на подобрената версия, наречена „интелигентна синхронизация“. Тя ви позволява да изключите синхронизирането на папка, но все пак я показвате в папката си за синхронизиране. Това изглежда незначително, но ви пречи да използвате уеб приложението, за да разберете къде са вашите файлове.

Можете също да възпроизвеждате музика и видео с Dropbox. Родният играч не е страхотен, но има няколко добри, които се интегрират с услугата. Поради това Dropbox е в нашия списък с най-доброто облачно хранилище за видео.

SugarSync не предлага много повече от стандартните функции за съхранение в облак. Това, което предлага, се свежда до плъгин на Outlook и качване на имейл. Добавянето на поддръжка за онлайн приложения и интеграции с услуги на трети страни би помогнало за това да се открои.

Въпреки това, Dropbox предлага повече функции, така че печели този кръг.

Кръг: Допълнителни функции Точка за Dropbox

SugarSync лого
Dropbox лого

6

Присъдата

SugarSync има само една победа, така че очевидният победител е Dropbox. Въпреки това, SugarSync има силна сигурност, добра лекота на използване и солидни възможности за споделяне. Това обаче е помрачено от високата цена и липсата на възможности за сигурност за споделяне.

Dropbox, за наша изненада, има абонаментни планове, които са по-добри от тези на SugarSync, опростена лекота на използване и споделяне, която няма да ви остави да искате повече опции за защита на файлове и папки.

Какво мислите за това сравнение? Помогна ли ти да решиш? Уведомете ни в коментарите по-долу. Благодаря ви за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me