Shtesa më të mira Kodi për Sport

Tifozët e sportit shpesh e shohin veten të zhgënjyer kur shfletojnë YouTube, Netflix dhe shërbime të tjera streaming. Këto shpesh tregojnë vetëm për përmbajtje të dorës së dytë, me sporte të mëdha të rezervuara kryesisht për ofruesit e kabllove. Sidoqoftë, duke përdorur Kodin, shpesh mund të shikoni sportet si një ngjarje live ose si një përmbledhje nga burimet.

Kodi është një media player falas, legal dhe me burim të hapur për Windows, Linux dhe Android. Ndërsa është versioni bazë që përhapet vetëm në organizim, ai mund të zgjerohet me shtesa për të siguruar një sasi gati të pafund të përmbajtjes.

Shtesat jozyrtare futen në disa fusha të diskutueshme ligjore, pasi prurjet merren në mënyrë të paligjshme. Ndërsa ne do t’ju rekomandojmë disa prej atyre shtesave për sportet streaming, është thelbësore t’i përdorni ato vetëm me një VPN.

Një VPN do të mbajë të sigurt adresën tuaj IP dhe lidhjen kur përdorni Kodi. Practiceshtë praktikë më e mirë për të mbajtur veten të mbrojtur, por edhe për të zhbllokuar përmbajtjen e bllokuar nga rajoni. Shumë rrjedhë sportive nuk do të funksionojnë në varësi të rajonit tuaj dhe një VPN mund ta kapërcejë atë. Sigurohuni që të shikoni zgjedhjet tona për Kodi VPN më të mirë.

Shtesa zyrtare të Kodit për Sport

Ndërsa shtesat më të mira sportive për Kodi vijnë nga depo jozyrtare, ka ende mundësi në atë zyrtare të Kodi. Shumë kërkojnë një pajtim të një lloji dhe zakonisht tregojnë vetëm ngjarje pasi të jenë transmetuar, por opsioni është akoma atje.

Video BT Sport

Kjo shtesë shton përmbajtjen nga BT Sport, një nga ofruesit më të mëdhenj të brezit të gjerë në Mbretërinë e Bashkuar (dhe vetëm Mbretëria e Bashkuar, ne nuk kemi frikë). Për 10 £ në muaj (afërsisht 14 dollarë), ju merrni qasje në të katër kanalet e BT Sport që ulen së bashku me homologët HD.

Dobësia është se ju duhet të keni një brez të gjerë nga BT në mënyrë që të përdorni aplikacionin në Kodi. Nëse nuk keni një paketë tashmë, shtesa nuk do të ketë shumë kuptim. Kostoja e përgjithshme do të ishte në të njëjtin nivel me një paketë kabllo.

Sidoqoftë, ka kuptim nëse tashmë keni një brez të gjerë nga BT. Kostoja e vogël shtesë hap mundësitë në Kodi. Për sa kohë që jeni në Britani të Madhe dhe keni një plan me BT, atëherë kjo shtesë është e domosdoshme.

Shko Sporte Shko

Nëse jeni në SH.B.A., atëherë Fox Sports Go është një nga mënyrat më të thjeshta për të transmetuar lojëra të drejtpërdrejta në mënyrë të ligjshme. Shërbimi nuk kushton asgjë shtesë përveç pajtimit tuaj kabllor, dhe ju mund ta përdorni atë në të dy kutinë tuaj Kodi dhe pajisjen mobile.

Ajo funksionon nga një pajtim ekzistues kabllor, kështu që do t’ju duhet një në mënyrë që ta përdorni. Fatmirësisht, Fox pranon plane nga pothuajse çdo ofrues i imagjinueshëm, kështu që ka të ngjarë që ju do të gjeni tuajat atje.

Kostoja shtesë e një pajtimi me kabllo mund të jetë e tepërt për ata që nuk e kanë një të tillë. Nëse e bëni, megjithatë, atëherë është një shtesë e shkëlqyeshme për Kodi që ju lejon të shikoni një gamë të gjerë sportesh amerikane nga TV dhe pajisja juaj mobile.

Fatkeqësisht, kjo është e vërtetë për të gjitha shtesat zyrtare. Ka vetëm disa që ofrojnë pajtime përveç kabllove. Për të marrë përmbajtje falas ose të çliruar nga kufizimet e geobllokimit, do të duhet të instaloni shtesa jozyrtare.

Shtesa jozyrtare të Kodit për Sport

Nëse nuk keni kabllo, do t’ju duhet shtesa jozyrtare. Këto shtesë, të cilat nuk janë mbështetur zyrtarisht nga Kodi, hapin një fushë masive të mundësive të transmetimit. Siç u përmend më parë, kjo është pirateri dhe për këtë arsye është e paligjshme, prandaj sigurohuni që të mbroheni me një VPN para se të shkoni në det të hapur.

SportsDevil

Për transmetimin e sporteve live, nuk bëhet shumë më mirë se SportDevil. Kjo shtesë vjen me mirësjellje të depove të Kodil (http://kodil.co/repo/) por mund të gjendet edhe në disa të tjerë. Kjo shtesë nuk arkivon asnjë përmbajtje, kështu që është më e përshtatshme për ata që duan të kapin lojën drejtpërdrejt.

Pjesa më e mirë e SportsDevil është sa është në dispozicion: pothuajse për çdo ngjarje sportive që mund të imagjinohet ka një rrymë, shumë në 1080p. Ekzistojnë gjithashtu rrjedhje të vazhdueshme në Rrjetin NFL dhe ESPN.

Shumë ngjarje do të kenë transmetime të shumta në dispozicion nga burime të ndryshme. Pothuajse gjithmonë do të ketë një lidhje të vdekur ose dy, kështu që opsionet janë padyshim të mirëseardhura. Nëse jeni me fat, do të gjeni gjithashtu një transmetim 720p për celular.

Problemi i vetëm me SportsDevil është organizimi. Në vend të renditjes së lojërave me prurje të disponueshme, SportsDevil rendit vetëm burimet. Kjo do të thotë që ju do të duhet të zvarriteni përmes burimeve për të gjetur një lojë, dhe pastaj të shpresoni se një rrjedhë është në dispozicion.

Në fillim, kjo është një sherr i madh. Rrjedhat vijnë nga faqet e internetit të diskutueshme të vendosura thellë në internet. Sidoqoftë, pas një kohe do të filloni të mësoni se cilat burime funksionojnë më mirë, duke e bërë shtesën shumë më të dobishme.

Projekti D

Nëse kapja e lojërave live nuk është e rëndësishme, Projekti D është një zgjedhje e shkëlqyeshme. Ka një ofertë të shkëlqyeshme të lojrave më të vjetra nga NFL, NHL, NCAA, WWE dhe shumë më tepër. Shtesa ndihet e plotë me imazhe në sfond dhe përmbajtje të organizuar mjeshtërisht.

Kur SportsDevil dështon në organizim, Projekti D lulëzon. Burimet nuk janë të listuara, vetëm lojërat: pasi të zgjidhni një lojë, Projekti D automatikisht do të pastrojë burimet për të. Fatkeqësisht, kjo është dobësia e Projektit D gjithashtu. Lojërat shtohen disa javë pasi ato të ajrosen, pa transmetime live në dispozicion.

Projekti D vjen në depon e vet (http://repo.projectdaddon.com/) e cila është një plus i madh. Me shtesa të tjera, ju mund të gjeni veten duke kërcyer nga repo në repo ndërsa secili shkon jashtë linje. Për sa kohë që zhvilluesit kontrollojnë repon, shtesa do të jetë në përdorim e sipër. 

Bennu

Një element kryesor për shumë për të parë sportin ishte Phoenix. Sidoqoftë, pasi vazhdoi dhe offline shumë herë, e ardhmja e Phoenix është në diskutim. Bennu është një pirun i Phoenix dhe, si tina origjinale, vjen e mbushur me përmbajtje.

Ashtu si Projekti D, Bennu kryesisht ofron transmetime të lojërave të transmetuara më parë. Sidoqoftë, shtesa, në shumicën e rasteve, duket shumë më e shpejtë. Midis këtij dhe Projektit D, do të gjeni një rrymë sa më shpejtë të jetë e mundur.

Bennu është shumë më tepër sesa një rrjedhë sportive, megjithëse, pasi ka një mori programesh dhe filmash në dispozicion për të transmetuar gjithashtu. Nuk është në nivelin e Besëlidhjes ose të Elysium, por e bën punën sa duhet.

Ju mund të gjeni Bennu është edhe Colossus dhe Kodil (http://kdil.co/repo/), megjithatë kemi pasur probleme për të instaluar nga ish. Instalimi nga Kodil shkoi pa probleme, por eksperimentoni me të dy nëse keni probleme. Lidhja zyrtare për Colossus është e vdekur, por ju duhet të jeni në gjendje ta gjeni nëse tashmë keni shkarkuar zip.

Instalimi i një Repo Kodi

Shtesat zyrtare vijnë nga depoja e Kodi e cila përfshihet me secilin shkarkim. Për të marrë Projektin D, SportsDevil ose Benu, do të duhet të instaloni depo të përshtatshme. Depot mund të instalohen direkt përmes Kodi ose përmes një skedari .zip. Kjo e fundit është më e besueshme nëse depoja shkon jashtë linje dhe ju duhet të riinstaloni, kështu që vendosni për atë nëse mundeni.

Instalimi nga një kompjuter

Për të marrë skedarin .zip të një depoje, thjesht klikoni në lidhjet e mësipërme. Do të çoheni në një drejtori ku mund ta shkarkoni direkt.

Pasi të keni mbaruar, hapni Kodi dhe ndërmerrni hapat e mëposhtëm:

 • Klikoni “shtesa”
 • Shko te “shfletuesi shtesë” (ikona e kutisë së hapur)
 • Klikoni “instaloni nga zip”
 • Navigoni dhe zgjidhni skedarin .zip të ruajtur

Pas disa çastesh, do të merrni një njoftim të aktivizuar me shtesa. Pasi ta keni bërë këtë, klikoni “instaloni nga depoja” në të njëjtin menu dhe zgjidhni shtesën që dëshironi.

Instalimi nga URL-ja

Nëse ekzekutoni Kodi në një pajisje celulare ose nuk dëshironi të shkarkoni tërë depon në desktopin tuaj, mund të futni URL-në si burim përmes aplikacionit. Ju jeni akoma duke e instaluar depon, por përkundrazi po tërhiqni skedarin zip nga faqja e internetit përmes Kodi.

Kodi duhet të vendoset që së pari të instalojë depo nga burime të panjohura. Për ta bërë këtë, ndërmerrni hapat e mëposhtëm:

 • Klikoni në “ikonën e cilësimeve” që duket si një cog
 • Shko te “cilësimet e sistemit”
 • Hover kursorin tuaj mbi “shtesat”
 • Shënoni rrëshqitësin “burime të panjohura” në të djathtë

Kthehu përsëri në ekranin fillestar Kodi dhe instalo depo:

 • Klikoni në ikonën e “cilësimeve”
 • Shko te “menaxheri i skedarëve”
 • Zgjidhni “shtoni burimin” nga kolona e majtë
 • Klikoni “”
 • Vendosni “URL” për depon që dëshironi
 • Jepni një emër

Pastaj mund të ndërmerrni hapat sikur të instaloni nga një skedar i ruajtur zip, por përkundrazi zgjidhni burimin që keni krijuar. Ashtu si më parë, instaloni shtesa nga opsioni “instaloni nga depoja”.

përfundim

Ka shumë shtesa të ndryshme për të transmetuar sporte në Kodi. Nëse keni një pajtim ekzistues, atëherë shtesat zyrtare janë një mundësi e shkëlqyeshme për shkak të besueshmërisë së tyre. Sidoqoftë, ka ende shumë zgjedhje nga repot jozyrtare.

Sigurohuni që të përdorni një VPN me burime zyrtare dhe jozyrtare. Një shërbim i lehtë do të sigurojë siguri, përmbajtje të bllokuar dhe shpejtësi të shtuar për shkak të shfuqizimit të fundit të neutralitetit neto në Sh.B. Shikoni VPN-të tona më të mira për 2023 dhe regjistroheni në një.

Për të marrë më shumë në Kodi, shikoni në arkivin tonë Kodi. Do të gjeni mësime, lista dhe më shumë duke përfshirë mënyrën e shikimit të NFL në Kodi dhe shtesat më të mira jozyrtare Kodi.

Addfarë shtesash përdorni për sport? Na tregoni në komentet më poshtë dhe, si gjithmonë, faleminderit për leximin.