Asana VS Basecamp: Да разберем кое е най-доброто за 2023 г.

Софтуерът за управление на проекти се предлага в много разновидности, но ако искате приветлив, приятелски настроен инструмент, не можете да направите много по-добре от Asana или Basecamp. Може би се чудите кое от двете е най-подходящо за вашия екип, обаче, затова сме събрали това сравнение на Asana vs Basecamp.

Асана има силен набор от клиенти, който включва Sony, НАСА и Google. Той се гордее с над 50 000 плащащи клиенти и наскоро беше оценен на страхотни 1,5 милиарда долара.

Basecamp има внушителните 3 милиона регистрации. Той има множество положителни отзиви на потребителите на своя уебсайт, но избира да не се хвали с клиентите си от най-висок профил, което според нас говори за неговия подход. Той е направен от разработчиците на Ruby on Rails, известни преди като 37signals.

Asana и Basecamp имат за цел да бъдат удобни за потребителя и достъпни. Въпреки лесните си нагласи обаче, и двамата имат много функции и предлагат на ръководителите няколко начина да улеснят работата си.

Можете да прочетете повече за това какво сме мислили за услугите в нашия преглед на Асана и преглед на Basecamp. За сега нека да видим как те сравняват. Под тези пастелни цветове и усмивки смятаме, че ще открием отблясъци на зъб и нокът.

Настройване на битка: Асана срещу Басекамп

Ще разгледаме тези инструменти в четири кръга и ще видим кой е най-силният във всяка област. В края ще съберем точките, за да намерим общия си победител. В случай на равенство, ще видим кой е спечелил по-ясно кръговете си, за да реши победителя.

За начало ще се съсредоточим върху функциите, защото те на първо място използвате софтуера. След това ще преминем към цената, за да видим коя ще направи най-малката вдлъбнатина във вашия бюджет и коя предлага най-добрата стойност.

Ще видим кой е най-лесният за използване в това, което трябва да бъде тясно оспорван рунд, защото и двамата конкуренти са особено силни в района. И накрая, ще разгледаме сигурността и поверителността, за да разберем коя платформа прави най-много за защита на вашите данни от киберпрестъпност.

1

Характеристика

Първо, ще разгледаме функциите и ще видим дали Asana или Basecamp предлага повече функционалност. Търсим силни основни функции за управление на задачи, както и съхранение, комуникационни функции и всеки специален сос, който кандидатите предлагат.

Асана

Асана има приятелски, добре проектиран екстериор, както и силна основна структура с подзадачи и управление на зависимостите. Последното е полезно, ако искате да сте сигурни, че нищо няма да задържи проекта ви и да преместите графика си, така че хората да не чакат един друг.

зависимости на асана

В допълнение към неговия списък по подразбиране и изгледи на канбан, можете да работите със задачи по неговия календар и времева линия. Можете да генерирате отчети въз основа на задачите и да зададете цялостно състояние на проекта, за да сигнализирате на съотборниците, ако нещата се развиват.

Има много интеграции, включително Zapier, която ви позволява да имате достъп до данни от огромен набор от инструменти. Можете също да импортирате .csv файлове, което е полезно, ако работите с електронни таблици.

Ако предпочитате да работите с интерфейс, подобен на електронна таблица, прочетете нашия преглед на Smartsheet, за да научите за инструмент, който ще ви подхожда.

Asana ви позволява да добавяте прикачени файлове до 100MB към задачи, без ограничение на общото пространство за съхранение. Това не е твърде изтъркано, но вероятно ще ви трябва повече, ако работите с видео. Ако случаят е такъв, прочетете най-доброто облачно хранилище за видео.

Можете да използвате Асана навсякъде, защото има приложения за Android и iOS.

Базов лагер

Basecamp сметки за себе си като заместител на множество приложения, като Slack, Dropbox, G Suite и Asana. Това е интересно сравнение, но не е единственият инструмент, който предлага чат, споделяне на файлове и създаване на документи, така че колко добре се справя във всяка област ще бъде от ключово значение за шансовете му в този кръг.

багажник

Неговите групови чатове „Campfire“ ви позволяват да споделяте звуци и видео, но имахме проблеми с това, когато го опитахме. Има и екипно табло за съобщения, така че получавате много начини за комуникация.

  Най-добрият софтуер за управление на проекти 2023: Да го направим със стил

Той предлага 500 GB пространство за съхранение, с максимален размер на файла 2GB, което е щедро и ще бъде повече от достатъчно за много екипи. В този случай, ако сте в бизнес, който се нуждае от повече пространство от обикновено, погледнете нашата статия за най-добро облачно съхранение за големи файлове.

задачи basecamp

Basecamp има списък със задачи, който ви позволява да създавате задачи, както и календар, в който можете да правите събития. Задачите могат да се задават на хората и можете да добавяте бележки и срокове.

Той няма подзадачи или управление на зависимостите, което прави всичко опростено. Ако имате нужда от тези функции обаче, разгледайте един от любимите ни инструменти в нашия преглед на Wrike.

Подобно на Асана, Basecamp има мобилни версии за Android и iOS, но има и настолни приложения за Windows и macOS.

Той също има добър избор на интеграции. Можете да споделяте данни със стотици приложения чрез Zapier. Други интеграции ви позволяват да го свържете с алтернативни приложения за управление на проекти, включително Asana, така че ако не можете да избирате между двете, можете да ги използвате заедно.

Basecamp също работи с няколко платформи за проследяване и фактуриране на време. Ако имате нужда от финансови и счетоводни функции, струва си да разгледате нашия преглед Mavenlink за повече информация за инструмент, който е силен в тази област.

Мисли 1 кръг

Тук нещата са тесни. Асана има неограничено пространство за съхранение, но Basecamp позволява много по-големи файлове, които предпочитаме. Basecamp има настолни приложения, което е хубава екстра. Харесваме и неговите средства за комуникация.

Асана обаче има по-усъвършенствана структура с подзадачи и управление на зависимости, позволяващо подробно планиране на проекти. Когато става дума за бизнеса с планиране и възлагане на задачи, ние предпочитаме неговите инструменти и подбор на изгледи. Печели първия кръг.

Кръг: Характеристики Точка за Асана

Лого на Асана
Лого на Basecamp

2

Цена

Поддържането на бюджета ви под контрол е важно, така че ще видим кой инструмент печели от цената. Ако те са толкова приятелски настроени към портфейла ви, колкото са в очите ви, това може да е състезателен кръг. Те отбелязаха 90 процента от цената в съответните си отзиви, така че трябва да е близо.

Нека да разгледаме Асана и Басекамп, за да видим коя предлага най-добрата стойност.

Асана

Асана има безплатен слой, който е чудесен за планиране на прости проекти и използване като списък със задачи за вас или вашия офис. Лимитът за екип от 15 човека там не е твърде ограничителен, но в платените планове получавате много повече функции. Безплатният план обаче е изненадващо функционален и чудесен начин да проверите услугата.

Има и безплатна пробна версия. Бяхме помолени да въведем данни за картата при регистрация, но има опция да пропуснете това, ако погледнете. Изпробването е чудесен начин да изпробвате по-модерните функции на Асана, за да решите кой план е подходящ за вас.

Платените планове премахват ограничението за размера на екипа и предлагат повече функции, докато се покачвате нивата. Зависимостите на задачите и основните етапи се отключват на ниво Premium, заедно с персонализирани полета и изглед на времевата скала.

На ниво бизнес получавате доказателства и формуляри, а в Enterprise план получавате персонализирана марка, приоритетна поддръжка и повече функции за сигурност и поверителност.

Всичките му планове са средно на евтина страна в сравнение с еквивалентните планове на конкурентите. Не мислим, че много от вас ще бъдат отложени чрез използването на разходите. Дали това е толкова добра стойност като Basecamp е различна история.

Базов лагер

Basecamp има проста схема на ценообразуване. Това струва 99 долара на месец, независимо от това колко потребители имате. Това е фантастична стойност, ако имате голям екип. Дори и да сте само няколко от вас, той все още е по-евтин от най-скъпите планове, които предлагат много услуги.

Има и 30-дневна безплатна пробна версия, която ви дава много по-дълго време да я изпробвате от много други. Нестопанските организации също могат да получат отстъпки.

Въпреки че няма безплатна версия за повечето хора, тя е безплатна за училища, така че ако искате да накарате учениците да правят нещо полезно с времето си на екрана, Basecamp е блестящ избор и няма да се нуждаете от разрешението на бурсара, за да настройте го.

Кръг 2 Мисли

Системата за ценообразуване на един размер за всички на Basecamp е от голямо значение. В сравнение с Асана, процентът на Basecamp е еквивалентен на екип от 10 на Premium план или на пет бизнес потребители. Очевидно безплатният план на Асана е по-евтин, но ако имате екип с приличен размер и искате най-добрите функции, Basecamp е много по-добра стойност. Освен това е безплатно за преподаватели и има щедро изпитание.

  Топ 10 безплатни решения за съхранение в облак за вашия бизнес през 2023 г.

Преподавателите може също да се интересуват от най-доброто ни съхранение в облак за училища, колежи и университетско ръководство.

Предоставяме този кръг на Basecamp, тъй като потенциалните спестявания в горния край на скалата на цените са много по-големи от по-ограничените спестявания в долната част. Basecamp положи усилия да помогне на различни групи и със своето безплатно предлагане, което запечатва рунда.

Въпреки това, поражението е тежко за Асана, тъй като е и един от най-добрите инструменти за ценност и има използваема безплатна версия. Това каза, че предпочитаме системата на Basecamp.

Кръг: Ценова точка за Basecamp

Лого на Асана
Лого на Basecamp

3

Лесно използване

В този кръг ще разгледаме колко удобни са инструментите, какво правят, за да станат достъпни и каква помощ предлагат, ако се забиете. Това е силна зона и за двете платформи. Те са инструменти, с които се радваме да използват, и те предприемат по-малко сериозен подход за управление на проекти от някои от техните конкуренти.

Това не означава, че те са леки, а по-скоро, че са създадени, за да улеснят ангажирането и да не позволят на работата да се превърне в скучна работа.

Асана

Асана е един от най-лесните инструменти за управление на проекти за научаване. Когато го използвате за първи път, той ви посреща с обиколка на неговите функции и получавате обяснения, когато оглеждате изгледите и контролите.

Асана нов проект

Интерфейсът е привлекателен и четим. Контролите са лесни за разпознаване и той има оформление, което прави нещата прости за изясняване.

Малко забавление винаги е добре дошло. Една от най-забавните и популярни функции на Асана са нейните празненства. Анимираните чудеса се случват, когато маркирате задачите, но не всеки път. Те са сигурни, че разговарят в офиса и също могат да вдъхновят приятелска конкуренция.

празник асана

Асана има селекция от шаблони, които можете да използвате, за да станете и да стартирате бързо, както и да послужите като примери как да настроите нещата сами.

шаблони за проекти на асана

Има също така много уроци и страници за помощ, които да прочетете, ако трябва да измислите нещо. Ако искате допълнителна помощ, започнете да прочетете нашето ръководство за начинаещи Асана.

Базов лагер

Basecamp използва меки цветове и нежни изображения, което му придава топло, приветливо усещане. Това е вид приложение, с което хората с удоволствие прекарват времето си в употреба. Това е важно, когато се опитвате да накарате големи екипи от хора да се ангажират с нова платформа.

отбор basecamp

Неговите секции са добре проектирани и интуитивни. Той има приятен, удобен за таблет дизайн, който е лесен за разбиране. Основният му екран обаче е с дата и компактен.

Ако искате да видите пример за един от най-добре проектираните инструменти за управление на проекти, разгледайте нашия преглед monday.com.

Basecamp разполага с множество полезни помощни функции, като изскачащите прозорци ви дават съвети и съвети. Той дори има някои съобщения на котлона за връзка с вашия екип.

съобщение basecamp

Видяхме няколко проблема в интерфейса през нашето време с него. Например видеоклиповете не се затвориха и елементите не приеха въвеждане. Това са само незначителни неща, но те се отчитат срещу Basecamp, що се отнася до използваемостта.

Кръг 3 Мисли

В битката за използваемост и двата инструмента могат да предложат много. Те са достъпни платформи с широка привлекателност. Те дори могат да поставят странната усмивка на лицата на потребителите.

В сравнение директно, Асана има ръба. Basecamp има няколко малки недостатъци и няма как да не обичаме празненствата на Асана. Той се откроява сред най-добрия софтуер за управление на проекти като един от най-приятните продукти за използване и това го прави голям победител в три кръг.

Кръг: Точка за лесна употреба за Асана

Лого на Асана
Лого на Basecamp

4

След това ще разгледаме сигурността и поверителността. Пазенето на вашите данни от грешни ръце е основен проблем при работа онлайн. Това, че искате удобен за употреба инструмент, не означава, че можете да пренебрегнете тази област. В действителност, ако имате екип от по-малко технически потребители, ще трябва да полагате допълнителни грижи, за да ги предпазите от вреда.

За щастие, Асана и Басекамп са твърди под капака и предлагат изобилие, за да предпазите отбора си от проблеми. Нека да видим какво предлагат и кое е по-добре.

Асана

Асана спазва Общия регламент за защита на данните и ЕС-САЩ. Щит за поверителност. Корпоративните потребители получават пълно изтриване на данни, както и тези от вас в ЕС. Той също има сертификат SOC Type 1. Ясно е, че сигурността на уебсайта се отнася сериозно.

  Microsoft SharePoint: Урок за обучение без глупости

TLS 1.2 криптиране се използва, за да запази вашите данни безопасни при транспортиране, така че ако някой подслушва вашата връзка, няма да може да декриптира получените данни. Криптирането в покой е достъпно в плана на Asana Enterprise, но предпочитаме, ако беше стандартно.

Това криптиране помага да запазите данните си поверителни. Нашият начин за защита на вашия личен справочник предлага повече съвети за защита на вашите данни.

Асана участва в програми за бонуси. Прочетете нашата статия за проникване, за да научите повече за тях.

Корпоративните потребители получават няколко допълнителни функции за сигурност и поверителност. Получавате вход на базата на SAML и може да принудите потребителите да го използват или акаунт в Google, ако не смятате, че редовното влизане на Asana е достатъчно сигурно. Нашият начин да зададете силна статия за парола също може да ви помогне там.

Базов лагер

Basecamp уважава поверителността ви, обещавайки да запази данните си скрити, освен ако не е принуден от заповед да я предаде. Ако има юридическа възможност, той ще ви информира, ако това също се случи, което е нещо общо с най-добрите VPN доставчици.

Вашите данни се съхраняват с помощта на AES-256 / SHA-256 криптиране, което прави достъп до хакерите почти невъзможен. Прочетете нашето описание на статията за криптиране, за да научите повече по темата.

Той прави почасови резервни копия, за да се гарантира, че загубата на данни не е постоянна, а също така има програма за натрупване на грешки, така че хакерите с бели шапки (добрите момчета) могат да ви помогнат да я защитите от най-новите заплахи. Прочетете нашите пет неща, които трябва да знаете за ръководството за киберпрестъпления, за да научите повече за опасностите онлайн.

Той е в съответствие с ЕС-САЩ. Щит за поверителност и обещава да не чете чатовете на потребителите, въпреки че има капацитет за това. Вашите данни ще бъдат изтрити в рамките на 30 дни след закриването на акаунта ви.

Можете да получите двуфакторно удостоверяване чрез Google, което е по-добре, отколкото да го нямате. Прочетете нашето най-доброто ръководство за приложения на 2FA за повече помощ при настройката на функцията.

Кръг 4 Мисли

Със силни участия в този кръг, Асана и Басекамп отново показаха, че имат много качество под усмихнатите си екстериори.

Не смятаме, че има много какво да избираме между функциите за защита, но Basecamp предлага неща с един размер, който отговаря на всички планове, които изискват абонамент на Enterprise с Asana. Поради тази причина тя е в тесен кръг.

Кръг: Точка за Basecamp

Лого на Асана
Лого на Basecamp

5

Присъдата

Това беше тясно състезание. При два кръга на брой, ще трябва да разгледаме по-отблизо претендентите, за да обявим победител. Тъй като повечето рундове са близо, голямата победа на Асана в трети кръг я поставя преднина.

Победите на Basecamp в кръга на цените и сигурността бяха близки разговори, като функциите около кръга бяха в полза на Асана. Не се поколебахме да направим Асана победител в трети кръг и това я печели като цяло състезанието.

Победител: Асана

Асана е достоен победител. Той е един от нашите дългогодишни любимци в Cloudwards.net и подкрепя своя хубав дизайн със силни инструменти, които да ви помогнат да организирате вашите проекти. Всеки обича своите тържества, а освен че прави управлението на проекти забавно, това е мощен инструмент.

Basecamp обаче е добър. Чудесен избор е, ако искате да поддържате екипната комуникация на едно място и да споделяте информация и файлове на обща платформа. Стига структурата на вашия проект да е проста, това е чудесен начин да държите всички в кръга. Освен това е отлична стойност за големи отбори.

Ако обмисляте тези инструменти, се надяваме, че сме ви помогнали да направите информиран избор. За да видите как Асана се изправя срещу един от другите силни играчи на терена, вижте нашето сравнение Wrike vs. Asana.

Асана и Басекамп имат много общо. И двете са чудесен избор, ако искате нещо удобно и достъпно. Те са приятни за използване. На всичкото отгоре те разполагат с много полезни функции и са добри места за вашия екип, за да се мотае и да споделя информация.

Ние предпочитаме като цяло Асана, но можете да ги проверите чрез безплатните им изпитания, за да видите какво мислите.

Ако сте опитвали Асана или Басекамп, моля, уведомете ни какво мислите в коментарите по-долу. Благодаря за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me