Най-добро съхранение в облак за организации с нестопанска цел 2023

Работата за нестопанска цел е трудна, но полезна задача. Облачното съхранение позволява на нестопанска цел да съхранява и достъп до всичките си данни – някои от които може да са чувствителни – без да се притеснявате да купувате и поддържате свои собствени сървъри. Той също така дава на отдалечени работещи доброволци същия достъп до файлове като техните колеги, базирани в офиса.

Ще поговорим чрез някои от най-добрите облачни хранилища за нестопански организации, но ако искате да намерите най-добрите резервни решения за организации като тези, не забравяйте първо да разгледате най-добрите ни резервни копия в мрежата за нестопански организации.

Кое е най-доброто съхранение в облак за организации с нестопанска цел?

  1. Tresorit
  2. Google Cloud
  3. Кутия
  4. Dropbox Business
  5. OneDrive за бизнес

Има няколко страхотни варианта, които биха били подходящи за всяка нестопанска организация, но Tresorit е нашият ясен фаворит. Той предлага високо ниво на сигурност, включително криптиране с нулево знание, за да помогне за защитата на най-чувствителните ви данни. Той също така предлага здравословни отстъпки за истински организации с нестопанска цел, което го прави много достъпно.

Google Cloud идва на близко секунда, предлагайки безплатно хранилище и интегриране на приложения на Google. Box, Dropbox for Business и OneDrive for Business са проектирани за бизнес, но нестопанските организации могат да се възползват от ограниченията за съхранение, намалените цени и добрата сигурност на офертата.

Нека разгледаме последователно всеки доставчик.

1. Tresorit

Сигурността е жизненоважна за нестопанските организации и това е една от причините, поради които Tresorit го прави начело в нашия списък. Както подсказва името и както ни обяснява прегледът на Tresorit в по-голяма дълбочина, Tresorit (от немската дума за „treult“) е крепост на данни за нестопански организации, с криптиране на нулевите знания, което го прави един от най-добрите доставчици на облачно хранилище с нулево знание.

tresorit сигурност

Вие (и вашата организация) имате контрол върху сигурността на вашите данни, но допълнителното двуфакторно удостоверяване помага да защитите паролата си (и акаунта) от потенциални нарушения на данните. Този подход означава, че данните ви ще бъдат загубени, ако загубите паролата си и няма начин да я нулирате.

Имайки това предвид, ще трябва да се погрижите за сигурността на вашата парола и уважаван мениджър на пароли може да ви помогне. Разгледайте нашия най-добър мениджър на пароли за кръг от малки фирми за идеи, като Dashblane и 1Password предлагат добри функции за организации.

Tresorit е добър вариант и за мобилни доброволци, благодарение на поддръжката на приложения за Android и iOS. Предлага се и уеб клиент за достъп до вашите данни, но можете също да използвате настолни приложения за Windows, macOS и Linux, за да синхронизирате вашите файлове.

Ценообразуване на Tresorit

Сигурността на Tresorit е отлична, но ценообразуването е друга причина, поради която Tresorit е нашата основна препоръка. Компанията вярва в подкрепа на организации, които работят „за създаване на социално благо“ и в резултат на това предлага 50-процентова отстъпка от всичките си бизнес планове, ако вашата организация отговаря на нейните критерии.

  Microsoft SharePoint: Урок за обучение без глупости

Тази отстъпка означава, че нестопанските организации могат да плащат 10 долара на потребител на месец за 1 ТБ съхранение на данни (до девет потребители) или 12 долара на потребител на месец за организации с 10 или повече потребители.

2. Google Cloud с G Suite

Огромни технологични компании като Google се радват да показват подкрепа за благотворителни организации и тази поддръжка включва безплатен достъп до колекцията на приложения за производителност на Google и съхранение на нестопански организации.

Уеб интерфейс на Google Drive

Благодарение на програмата G Suite for Nonprofits, нестопанските организации получават безплатно използване на Google Документи, неограничен брой акаунти, както и достъп до 30 GB хранилище в Google Drive, за които можете да научите повече в нашия преглед на Google Drive. При необходимост се предлага неограничено място за съхранение чрез надстройка до G Suite Business.

Пакетът G Suite се предлага с поддръжка на Google Документи, което позволява на вашите доброволци да работят заедно по проекти в реално време. Можете също да споделяте вашите файлове с други хора, благодарение на обществено споделяне на файлове. Тези функции помагат Google Drive да бъде един от най-добрите облачни хранилища за множество потребители.

[Google Cloud–homepage.png]

Можете също така да създадете свое собствено решение за съхранение в облак с Google Cloud and Storage Made Easy (вижте нашия преглед на Storage Made Easy). Това ви дава пълен контрол върху вашите данни, което ви позволява да стартирате свой собствен частен и криптиран сървър за съхранение в Google Cloud, докато използвате Storage Made Easy приложения за настолни компютри и онлайн интерфейс за управление на вашите файлове.

Google Drive срещу Google Cloud

Безплатното облачно хранилище от Google е чудесно, но има някои недостатъци. Ако решите да използвате свободното си хранилище в Google Drive с G Suite за организации с нестопанска цел, няма да имате същото ниво на сигурност като другите доставчици, като Tresorit. 

Няма криптиране с нулева информация с включеното хранилище в Google Drive, което означава, че Google контролира съдбата на вашите данни, тъй като има политика за поверителност, която им позволява да сканират вашите файлове.

Ако решите да се подходите към подхода на инфраструктурата към обслужване, ще имате повече късмет. Създаването на собствен сървър за съхранение в Google Cloud ви контролира, като ви позволява да криптирате файловете си ръчно. Също така ще останете под контрола на кодовете за криптиране на вашия сървър.

Решението да отидете за Google Cloud срещу Google Drive е решение за вашата организация, въпреки че Storage Made Easy би трябвало да улесни процеса, ако решите да създадете свой собствен сървър за съхранение.

3. Кутия

Box е създаден за бизнеса, поради което го оценяваме високо като едно от най-добрите облачни хранилища за корпоративни решения и защо 70 процента от компаниите от Fortune 500 използват услугите му. 

Това прави опростяването на сътрудничеството с включена интеграция с Google Документи и Office Online, което ви позволява да съавторите документи и да ги запазите автоматично в Box. Можете да прочетете повече за тези функции в нашия преглед на кутията.

кутия-уеб-клиент

Box използва 256-битово криптиране на AES за данни в покой, като TLS криптиране с висока якост се използва за данни в транзит. За съжаление, подобно на Google Drive, Box не предлага криптиране с нулево знание. 

  Най-добър софтуер за Scrum през 2023 г.: Agile Управление на проекти

Ако обичате функциите на Box, но търсите по-голяма сигурност, помислете дали да използвате продукт като Boxcryptor за криптиране на вашите файлове. Вижте нашия преглед Boxcryptor, за да научите повече.

Ценова кутия

Подобно на Tresorit, Box предлага добър набор от отстъпки за организации с нестопанска цел, които отговарят на критериите му. „Дарен абонамент“ за нестопански организации идва с 10 доживотни лиценза за план Box Starter, със 100 GB безплатно хранилище. Единственият разход тук е административна такса от 84 долара, което е значително по-евтино от съхранението на потребител на други места за по-големи организации.

Ако се нуждаете от повече място за съхранение, нестопанските организации могат да се възползват от 50-процентова отстъпка от бизнес планове. Ако искате неограничено място за съхранение, това ще ви струва около 7,50 долара на потребител на месец с намалената ставка – добра причина, поради която Box направи силно впечатление в нашия най-добър неограничен списък с онлайн доставчици на хранилища..

4. Dropbox Business

Нашият кратък списък няма да бъде пълен без споменаване за едно от най-големите имена в облачното хранилище: Dropbox Business. Както обяснява по-ранният ни преглед на Dropbox Business, той предлага удобно преживяване и добри възможности за споделяне на файлове, особено за по-големи организации. 

Освен това е един от нашите любими доставчици на синхронизиране на файлове и споделяне на файлове за корпоративните файлове, отбелязвайки високо за скоростта на синхронизиране на файлове благодарение на използването на файлови прехвърляния на ниво.

Dropbox-бизнес-уеб-клиент

Dropbox предлага отстъпки за организации с нестопанска цел, въпреки че те не са публично достояние. Ще трябва да говорите директно с Dropbox Business за оферта, но можете да използвате стандартното ценообразуване като базова цифра. С $ 12,50 месечно за всеки потребител, това не е най-евтиното решение, като неограниченото съхранение струва до 20 USD на потребител на месец.

Dropbox Security

Изминаха няколко години от нарушаването на големи данни на Dropbox, което засегна над 68 милиона акаунта. В момента Dropbox Business използва 256-битово криптиране на AES за данните, които притежава, и използва TLS протокол, за да защити всякакви транзитни данни от атаки на човек в средата.  

За съжаление, без криптиране с нулево знание означава, че Dropbox все още държи ключовете за вашите данни, така че може да искате да го шифровате, преди да качите.

Dropbox Business е добър избор за екипи, което улеснява свързването на Microsoft Office 365 и Dropbox заедно за сътрудничество в реално време. Можете да съавторите на документи, да правите промени заедно, както и да се връщате към предишните версии на документите благодарение на версията.

5. OneDrive за бизнес

Що се отнася до бизнес технологиите, малко компании се доверяват повече на Microsoft. Освен това, както показва нашият преглед на OneDrive for Business, неговото решение за съхранение в облак остава популярен избор за бизнеса и нестопанските организации. Той идва с поддръжка за Windows и macOS, въпреки че липсва поддръжка на Linux.

Предлагат се и по-бързи качвания на файлове, благодарение на синхронизирането на ниво блок (наречено „диференциална синхронизация“ от Microsoft) за всички прехвърляния на файлове, нещо, което преди беше достъпно само за файлове в Microsoft Office.

onedrive-за-бизнес синхронизиране-папка

Подобно на други услуги, като Box, Microsoft предлага OneDrive for Business като дарение за квалифициране на нестопански организации. Няма такса за използването му с включена 1TB съхранение в OneDrive и достъп до Office Online. Достъпът до настолни приложения на Office ще струва малко повече – около $ 3 на потребител на месец или 4,50 долара за неограничено съхранение.

  Namecheap срещу Bluehost: Отиване до пръст до 2023 г.

Функции на OneDrive за бизнес

Името го раздава – това е преди всичко бизнес продукт. Ето защо Office е напълно интегриран в работата на OneDrive, което улеснява отварянето и редактирането на вашите файлове от онлайн интерфейса OneDrive. Можете също така директно да получите достъп до това хранилище от настолните приложения на Office, както и да работите с други хора в Office документи онлайн.

OneDrive използва 256-битово AES криптиране за данни в покой и TLS протокол в транзит, съответстващ на Dropbox за бизнес. Двуфакторната автентификация се предлага като стандарт, но подобно на другите плейъри, няма криптиране на нулевите знания за вашите файлове.

Как избрахме нашите доставчици

Ако четете нашите други отзиви и сравнения в облачно пространство за съхранение, ще знаете, че внимателно обмисляме всеки доставчик, разглеждайки плюсовете и минусите на всеки. В този случай се съсредоточихме върху най-важните атрибути за нестопанските организации, включително сигурността, инструментите за сътрудничество и разходите. 

Ето защо Tresorit се очертава като нашата категория номер 1, но безплатните предложения, като Google Drive, оценяват високо. Услугите за съхранение в облак, които не предлагат правилната комбинация от функции – дори някои от големите ни любими като Sync.com – не бяха разгледани за включване.

Запазване на чувствителните данни с нестопанска цел

Нестопанските организации си сътрудничат с широк кръг от различни компании и физически лица. Трябва да се съхранява много чувствителна информация, независимо дали е лична информация или финансови данни. Ето защо нестопанските организации се нуждаят от съхранение в облак с най-добрите налични политики за сигурност.

Облачно съхранение, което предлага криптиране с нулево знание, е много желателно. Това означава, че вашият доставчик на услуги не съхранява копие на вашия ключ за шифроване, което го прави невъзможен за достъп до вашите данни, дори по избор (или под принуда). Паролите все още остават най-слабата връзка, затова се препоръчва и двуфакторно удостоверяване.

Ако нестопанските организации използват бизнес облачно съхранение?

Колкото по-малко пари харчи нестопанска цел за бизнес разходи, толкова повече може да вложи в истинската си цел. Бизнесът в облачно съхранение предлага прост начин нестопанските организации да премахнат необходимостта от скъпи устройства за съхранение на данни, както и персонал, необходим за поддръжката на тези устройства.

Някои доставчици на облачно хранилище също предлагат здравословни отстъпки за нестопански организации, които могат да проверят състоянието им, което го прави финансово разумен избор. Важно е да имате предвид, че ако вашата нестопанска организация има строги изисквания за сигурност, ще трябва да сте сигурни, че доставчикът ви за съхранение в облак може да ги изпълни. 

Заключителни мисли

Всеки от доставчиците в нашия списък би предоставил на нестопанска организация отлични функции и съхранение на чувствителни данни, дори при малък бюджет. Tresorit е нашият най-добър избор тук, благодарение на щедрото си ценообразуване, както и че е единствената възможност да предложим криптиране с нулево знание извън кутията.

Google не изоставаше, предлагайки безплатно съхранение и достъп до други продукти на Google, като Google Docs със своята програма G Suite for Nonprofits. Благодарение на Google Cloud и услугата Storage Made Easy можете дори да разгърнете свой собствен сървър за сигурно съхранение.

Ако искате доставчик с добри корпоративни функции, тогава Box, Dropbox Business и OneDrive for Business са добри алтернативи, всеки с добри ценови отстъпки за нестопански организации.

Ако сте използвали някой от тези доставчици на облачно хранилище във вашата нестопанска цел и имате свои собствени мнения, които да споделите, моля, уведомете ни в коментарите по-долу. Благодаря за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me