Namecheap срещу Bluehost: Отиване до пръст до 2023 г.

Bluehost – собственост на Endurance International Group (EIG) – е едно от най-големите имена в хостинг бизнеса. Въпреки че марката не направи рязане в най-доброто ни ръководство за уеб хостинг, тя все пак започна добра борба в нашите SiteGround срещу Bluehost и DreamHost спрямо Bluehost сравнения. 

По-рядко представяме Namecheap – засега само в нашата съвпадение на Namecheap срещу GoDaddy. В самото сравнение обаче Namecheap впечатли, показвайки, че не е нужно да харчите много пари, за да получите отлично обслужване. В това сравнение на Namecheap срещу Bluehost ще видим коя услуга е подходяща за вас. 

Въпреки че ще ги сравним еднозначно, все пак препоръчваме да прочетете нашия ревю за Namecheap и преглед Bluehost. Там ще намерите по-задълбочен анализ на всяка услуга, както и как те издържат на контрол в сравнение с останалата част от пазара.

Настройване на битка: Namecheap срещу Bluehost

Нашите прегледи се състоят от осем секции и въпреки че всеки от тях е важен за оценяване на услуга в изолация, те не са еднакво важни при сравняване на две услуги. Вместо това сме съкратили някои секции, не само за да направим сравнението по-кратко, но и за да направим всеки раздел по-справедлив. 

Кацнахме в пет области: функции, цени, лекота на използване, бързина и сигурност. Ще сравним Namecheap и Bluehost в тези области и ще дадем точка на услугата, която смятаме за по-добра. Ще увенчаем услугата с най-много точки в края като наш шампион. 

В началото на кръга ще изложим основните правила, определяйки какво търсим от нашите конкуренти. След това ще поговорим за всяка услуга и ще дадем някои мисли за това как те сравняват. Накрая ще обявим победител и ще дадем точка. 

Използваме точковата система, за да покажем бързо кой доставчик предпочитаме, но анализът не започва и не спира дотук. Вместо това използваме точки, за да прецизираме мислите си, а в някои кръгове е важно да знаем. Препоръчваме ви да прочетете всеки раздел – особено близките – за да имате представа защо сме взели нашето решение.

1

Характеристика

Функциите са жизненоважен аспект при избора на хостинг услуга. Въпреки че е лесно да получите дерайлиране от безплатни оферти за рекламни кредити, като например с Site5 (прочетете нашия преглед на Site5), те всъщност не правят много за вашия уебсайт. Много по-важни са функции като LiteSpeed ​​сървърния софтуер и кеширане, и двете са достъпни с Hosting24 (прочетете нашия преглед на Hosting24). 

Добрият хост трябва да предостави списък с функции, който ви помага да изградите, оптимизирате и защитите вашия сайт. Въпреки че все още може да има функции извън тези области, хостът първо трябва да покрие тези основи. 

Namecheap

Като се има предвид цената, Namecheap има впечатляващ списък от функции, въпреки че има един забележителен пропуск. Почти всички хостове ви позволяват да регистрирате безплатен домейн при закупуване на абонамент (прочетете нашия преглед A Small Orange само за един пример). Namecheap също има, но има ограничения за това, което можете да регистрирате.

Той предлага безплатен домейн “.website”, но не и безплатен домейн .com. Като се има предвид, че домейните „.com“ като цяло са най-популярните, пропускането на Namecheap минало, няма никакъв смисъл. Виждали сме и други хостове на регистратори на домейни – като GoDaddy (прочетете нашия преглед на GoDaddy) – предлагат домейни „.com“ безплатно с хостинг пакет, така че няма причина Namecheap не може да скочи на борда.  

Останалите функции обаче са отлични. Например, Namecheap включва множество създатели на уебсайтове. Стандартната опция, просто наречена „строител на уебсайтове“ в cPanel, не е впечатляваща, но можете също да използвате Weebly или Strikingly през магазина за приложения. Както можете да видите в нашия преглед в Weebly, това е един от най-добрите налични създатели на уебсайтове. Поразително също не е лошо, но имахме няколко проблема с безплатния план (прочетете нашия изумителен преглед).

namecheap преглед-сайт-строител

Освен това, Namecheap предлага и 50 безплатни сертификата за PositiveSSL, ежедневно архивиране и поверителност на домейна. Въпреки че липсата на безплатна регистрация на домейни „.com“ е по-силен проблем, списъкът с функции на Namecheap може да стои с най-доброто от тях, като SiteGround (прочетете нашия преглед на SiteGround).

Bluehost

Още повече от другите марки EIG, Bluehost има дълъг списък от функции. Въпреки че някои функции на Bluehost са достъпни само за по-високите нива на хостинга, вие все още получавате много в най-ниския край – много за разлика от HostGator (прочетете нашия преглед на HostGator). От изграждането до оптимизирането до осигуряването на вашия сайт Bluehost ви покри. 

Независимо от избрания от вас план, ще получите безплатен SSL / TLS сертификат и ежедневни резервни копия за вашия уебсайт. Ако можете да направите прехода към най-високия план на Bluehost Pro, ще получите и $ 200 рекламни кредити, два лиценза за SpamExperts, CodeGuard Basics, специален IP адрес и безплатна конфиденциалност на домейна. 

  Най-добрият софтуер за управление на проекти 2023: Да го направим със стил

За изграждането на вашия сайт Bluehost се интегрира с Weebly, като ви дава достъп до плана на Weebly Connect, който обикновено струва 60 долара годишно. Този план, който включва вашия собствен домейн, е безплатен чрез Bluehost, но ако трябва да надстроите, Bluehost го прави лесно. По-високите нива на Weebly включват разширено съхранение и повече електронна търговия. Това е стандарт за повечето хостове в EIG. 

плач редактор

Bluehost се откроява с дълбоката си интеграция в WordPress. Въпреки че Bluehost пропусна най-добрия ни уеб хостинг за ръководство за WordPress по различни други причини, контролния панел, ориентиран към WordPress, е нещата от мечтите. Ще поговорим повече за това в третия кръг. 

Кръгла първа мисъл

Namecheap има впечатляващ списък от функции, особено за цената. Не можем обаче да игнорираме липсата на безплатен домейн „.com“. Bluehost покрива всичко, което Namecheap прави, но също така предоставя един от най-добрите контролни панели за WordPress, които сме виждали. Това е достатъчно, за да го прокарате напред в този първи кръг. 

Кръг: Характеристики Точка за Bluehost

Име на логото на имена
Bluehost лого

2

Цена

Много домакини започват да се разпадат, когато става дума за ценообразуване (прочетете нашия преглед на Arvixe за пример). Някои хостове стоят над останалите по отношение на измамни цени, но Bluehost не е сред тях. Namecheap за щастие е. По време на този кръг ще оценяваме списъка с услуги на техните съответни цени, но повече от това, ние ще преценим колко ясно Namecheap и Bluehost съобщават тази цена.

Namecheap

Namecheap осигурява, е, евтин уеб хостинг. Той е един от най-евтините домакини наоколо, дори се конкурира с марки за изгодни кошчета, като 1&1 IONOS (прочетете нашите 1&1 преглед на IONOS). Не очакваме нищо по-малко от марка, която има „евтино“ в името си, но Namecheap отива още повече. Той не само прави плановете си евтини, но и ясно съобщава тези разходи. 

Цената на имена, показвана на страницата на продукта, е цената, която ще платите, което е рядкост. Това означава, че сравняването на цените на Namecheap с, да речем, Хостингер не изглежда впечатляващо (прочетете нашия преглед на Hostinger). При подновяване обаче цената е по-евтина от Hostinger. Namecheap предлага планове за месец или година, като последният получава отстъпка от 6 до 7 процента.

Това важи за споделените и WordPress планове. VPS и специализирани потребители могат да плащат на тримесечие, а дистрибуторите могат да купуват до две години. Независимо от това, цената е ниска. Това е допълнително представено със сървърите, посветени на клиринга. Namecheap предлага специални сървъри, които са остарели и въпреки че няма да се представят както сървърите в LunarPages (прочетете нашия преглед на LunarPages), те са единственият начин да получите посветен хостинг за по-малко от $ 50 на месец.

Имате 30 дни да промените решението си, ако опитате услугата и решите, че не е за вас. Потребителите на VPS имат собствена гаранция за връщане на парите, която позволява само две седмици. Въпреки че месецът е стандартен за повечето хостове, видяхме по-дълги прозорци за възстановяване, като например 90-дневната гаранция на InMotion (прочетете нашия преглед на хостинг InMotion).

Bluehost

Когато става въпрос за измамно ценообразуване, никой не го прави много като Bluehost. Това е жалко, всъщност, тъй като цената сама по себе си не е най-лошото, което сме виждали (прочетете нашия Pagely преглед за това). Проблемът с Bluehost не е в цената, която таксува, а в това колко объркващо е да намериш цената, която ще платиш. 

Да вземем например споделени планове. Страницата на продукта показва начална ставка, както и процент на подновяване. Това е стандарт за повечето хостове, но това, което не се съобщава, е, че можете да купувате само между една и три години хостинг и цената на месец се увеличава с увеличаването на продължителността. 

Нито една от тези практики не е лоша изолация. Факт е, че Bluehost чака до касата, за да ви информира какво е (прочетете нашия преглед на A2 хостинг за пример как хостът трябва да изпълни тази схема на ценообразуване). Освен това Bluehost предварително е избрал няколко добавки при плащане, което често се равнява на два пъти по-висока от вашата хостинг цена.

Що се отнася до връщането на парите си, Bluehost предлага 30 дни. В сравнение с Namecheap обаче ние ще пристигнем Bluehost за това. Докато и двамата предлагат месец, за да получат възстановяване, Bluehost първоначално ви принуждава към многогодишен план.

Кръгли две мисли

Bluehost затруднява процеса на плащане, за да разбереш каква цена ще плащаш. Самите проценти не са лоши, но и не са впечатляващи. Namecheap, от друга страна, е наясно с тарифите си и тези цени са по-евтини от по-голямата част от пазара, тласкайки го в предни позиции за този рунд. 

Кръг: Ценова точка за Namecheap

Име на логото на имена
Bluehost лого

3

Лесно използване

Всичко от избора на план за закупуването му до създаването на вашия сайт представлява лекота на използване за уеб хостинг. Честно казано, стартирането на сайт е трудно, така че всичко, което помага за улесняване на процеса е важно. Както видяхме с хостове като Kinsta, проверка на течности и настройка може да доведе до всичко (прочетете нашия преглед на Kinsta). 

  Най-добър софтуер за Scrum през 2023 г.: Agile Управление на проекти

В този кръг ще опишем преживяванията при създаването на акаунт в Bluehost и Namecheap. 

Namecheap

Изборът на план за имена не е труден, особено с това колко ясно съобщава цената. Плащането обаче е друга история. Въпреки че Namecheap не изисква повече информация от който и да е друг хост, той сегментира всяка стъпка от процеса на плащане, за да отдели страници. 

Това прави това, което трябва да бъде прям процес, да се чувства ненужно дълъг. Създаването на акаунт е една страница, информацията за плащане е друга и потвърждаването на вашата поръчка е още една. Целият процес може да се съкрати до страница или две. За щастие, вие задавате паролата си по време на касата, така че не е нужно да пресявате имейли след плащането. 

След това можете да влезете. От гледна точка на уеб хостинг, контролния панел е разочароващ. Namecheap ясно се фокусира върху страната на регистрация на домейни в своя бизнес, използвайки раздели в менюто отляво като начин за по-нататъшна реклама на хостинг за вашите домейни. Подобни проблеми видяхме по време на нашия преглед на WestHost.

namecheap преглед-сметката на таблото

Освен това, бомбардирането на реклами затруднява намирането на cPanel, който е погребан в йерархия на опциите от главната страница на контролния панел. cPanel е добре, но не е нищо особено. Извън „ексклузивен“ раздел за приложения в горната част на екрана, реализацията е налична. 

Bluehost

Bluehost ни създаде няколко проблема по време на касата, но самият процес не беше труден. Извън предварително избраните добавки, касата върви плавно, като всичко е сегментирано на няколко страници. След като потвърдите плащането, ще отидете на екрана за създаване на парола, където имахме проблеми. 

Добре запознати с опасностите от киберпрестъпността, ние генерирахме парола с един от най-добрите ни мениджъри на пароли – LastPass (прочетете нашия преглед на LastPass). Всеки път, когато поставихме парола, имахме грешка. И накрая, ние въведохме парола и тя работи, което предполага, че страницата за създаване на парола има нещо нередно с нея при поставяне на записи. Това е нелепо, честно казано, тъй като мениджърът на пароли е основен за повечето съвременни браузъри. 

Лесно е да пренебрегнете всичко това, щом разгледате контролния панел. Bluehost разполага с чудесно интуитивно и изключително функционално табло, което ви позволява да управлявате WordPress сайтове, без изобщо да влизате. Направихме най-добрия ни уеб хостинг с ръководство за cPanel за причина.. 

Bluehost преглед-контролния панел

Самият cPanel също работи отлично. Вместо да ви изпрати в отделна зона, Bluehost интегрира cPanel в контролния панел. За щастие, интеграцията работи, за разлика от HostPapa (прочетете нашия преглед на HostPapa). От таблото за управление до cPanel Bluehost е радост да се използва, особено ако имате уебсайт на WordPress.

Кръгли три мисли

Една от най-силните точки на Bluehost е лекотата на използване и блести особено добре в сравнение с Namecheap. Въпреки че Namecheap не е труден за използване, в него липсва лак Bluehost, което го изтласква по-назад в този кръг.

Кръг: Точка за лесна употреба за Bluehost

Име на логото на имена
Bluehost лого

4

Скорост и време

Тестваме скоростта на уеб хостинга, като стартираме сайт с най-евтиния споделен план и инсталираме празно копие на WordPress. След това стартираме този тестов сайт – който не запълваме с никакво съдържание – чрез два показателя: Load Impact и Pingdom Speed ​​Test. В този кръг ще сравним резултатите, които събрахме за Bluehost и Namecheap. 

Namecheap

Namecheap се представи добре по време на нашия тест за Pingdom, въпреки че видяхме по-добре. Нашият тестов сайт вкара 90 от 100, което е прилично, но не и страхотно. Вероятно бихте могли да подобрите резултата, като следвате стъпките в нашето ръководство как да подобрим ръководството за време за зареждане на уебсайтове. 

namecheap преглед скорост тест

Както можете да видите на графиката по-горе, много време беше пропиляно, докато браузърът чакаше да получи данни. Компресирането и кеширането обикновено могат да решат този проблем, последният от които Namecheap не включва в най-евтиния си споделен план. Най-високото ниво на споделен хостинг на Namecheap включва eAccelerator и xCache, които трябва да подобрят времето за зареждане. 

Нашият тест за въздействие на натоварване обаче излезе без проблем. Използваме този инструмент, за да изпратим 50 виртуални потребители до сървъра в рамките на пет минути, което симулира умерено натоварване. Namecheap успя да издържи на натиска без никакви проблеми, поддържайки последователно време за реакция през целия тест и не връща грешки.

namecheap преглед товар въздействие

Що се отнася до ъптайма, Namecheap има 99,9-процентова гаранция за ъптайм за планове за дистрибутори и VPS и 100-процентова гаранция за всичко останало. В случай на престой на вашия сайт, Namecheap ще предостави услуга за един ден за всеки непланиран час, през който сайтът ви е прекъснат.

Bluehost

Bluehost е един от най-бързите уеб хостинг доставчици, които сме тествали. В нашия тест за Pingdom той отбеляза 94 от 100 – само победи от 96 от 100, които получихме от SiteGround, A2 хостинг и хостинг24. Графиката по-долу предполага, че има известно количество кеширане на изходящи кутии, поради което Bluehost се представи по-добре от Namecheap. 

  Asana VS Basecamp: Да разберем кое е най-доброто за 2023 г.

Bluehost преглед скорост тест

Въпреки това Load Impact доведе до по-малко от желаните резултати. Тестът ни беше същият: 50 потребители в рамките на пет минути. Въпреки това Bluehost не можеше да се справи. По-голямата част от VU връщат време за реакция от нула милисекунди, което означава, че сайтът изобщо не се е заредил. Освен това имахме множество HTTP грешки. 

Това обикновено подсказва, че има твърде малко ресурси за броя на потребителите на сървъра. Вместо да чака да зареди сайта, сървърът се претоварва и връща грешки в заявката. Вероятно е Bluehost да напълни споделените си сървъри до края, което потенциално прави вашия сайт недостъпен, докато е под товар.

Bluehost преглед товар въздействие

Bluehost също не гарантира продължаване на времето. Той посочва „сложността и естеството на споделена среда за уеб хостинг“ като причина за потенциален престой, което е нелепо. Споделеният хостинг е сложен, но работата на Bluehost е да се справи с тази сложност. Ако други хостове могат да предоставят гаранция за продължаване, Bluehost може също. 

Кръг четири мисли

Този кръг е труден. Технически Bluehost е по-бързата услуга, но при всички неща, Namecheap е по-добрият вариант. Той има гаранция за подем и се представя по-добре при нашия тест за натоварване на натоварването. Що се отнася до скоростта, вероятно ще я подобрите с кеширане и компресия, което не е трудно да се направи. 

Кръг: Точка за скорост и времетраене за Namecheap

Име на логото на имена
Bluehost лого

5

Сигурност и поверителност

Последният ни кръг се фокусира върху сигурността и неприкосновеността на личния живот и за съжаление, написаното вече е на стената. Както споменахме по-рано, Endurance International Group притежава Bluehost и ако сте прочели някой от нашите EIG ревюта – като нашия преглед на iPage – знаете, че това е лошо за сигурност и поверителност. 

Namecheap

Namecheap ви предоставя всички инструменти, необходими за осигуряване на сигурността на уебсайта. Както споменахме, получавате 50 безплатни SSL / TLS сертификати с вашия план, което означава, че можете да защитите множество домейни и поддомейни. Освен това имате достъп до безплатно ежедневно архивиране и сканиране на злонамерен софтуер. 

Последният елемент е най-редкият. Namecheap ви позволява да сканирате вашия сайт за злонамерен софтуер веднъж на ден, като използвате инструмента „вирус скенер“ в cPanel. Просто ще сканира вашия сайт – а не да го почиства – което е проблем. Имайки предвид обаче, че повечето хостове таксуват от 2 до 5 долара за подобен инструмент, ние сме доволни.

Що се отнася до поверителността, Namecheap е солиден. Тя включва поверителност на домейна с всеки домейн, което означава, че замества информацията във вашия WHOIS запис с фиктивна информация. Namecheap дори включва поверителност на домейна при трансфери на домейни – които дори и хостове, насочени към поверителност, като Midphase, липсват (прочетете нашия преглед на Midphase). 

Политиката за поверителност е здрава, но не толкова звучна, колкото тази на DreamHost. Namecheap събира лична информация, както и повечето уеб хостове, но я използва само за вътрешни цели. Единственото нещо, което споделя с рекламните партньори, е някаква нелична информация. 

Bluehost

Поверителността е най-слабата точка на Bluehost. Всички марки EIG споделят политика за поверителност, която позволява на корпоративния ръководител да събира и споделя толкова информация, колкото иска. Още по-притеснителен е неговият списък с партньори, който включва Facebook, Twitter, WPBeginner, Bing, Verizon, Google Ads и други. 

Трябва да бъде малка изненада, че Bluehost не включва поверителност на безплатния домейн в плановете. Някои планове обаче го правят. Pro споделеният план например включва поверителност на домейна и специален IP адрес. 

Функциите за сигурност са прилични, въпреки че ние искаме тя да включва някаква версия на SiteLock в своите планове. Получавате безплатен SSL / TLS сертификат и автоматично ежедневно архивиране с вашия план. Сканирането на зловреден софтуер с SiteLock трябва да бъде включено безплатно, но за съжаление не е.

Ние също нямаме представа как Bluehost защитава своите сървъри. Посегнахме към поддръжката на Bluehost, за да попитаме за ModSecurity и BitNinja, които са стандартни функции за сигурност за Apache сървърите. Представителят не можа да помогне, просто ни насочи към страниците с продукти на Cloudflare и SiteLock, вместо да отговори на въпроса ни.

Кръг пет мисли

Както бе споменато в началото на кръга, написаното беше на стената. Bluehost има ужасно уединение. Пакетът за сигурност също не е впечатляващ, особено тъй като интеграцията в SiteLock би била толкова проста. Namecheap не само надминава Bluehost по отношение на сигурността и поверителността, но надминава повечето хостове. 

Кръг: Точка за сигурност и поверителност за Namecheap

Име на логото на имена
Bluehost лого

6

Заключителни мисли

След като спечели три кръга, Namecheap е наш шампион, но само от малко. Ако хвърлите поглед през нашия уеб хостинг архив, ще видите, че името на Namecheap не се появява много. Не, че Namecheap е лоша услуга – това е, че Namecheap не е най-добрата услуга. Отвъд дъската е малко над средното. 

победител: Именосечка

Ще видите Bluehost много по-често, но само защото има някои изключително високи и ниски нива. Ярките части на услугата я правят една от най-добрите наоколо, но проблемите й са твърде големи, за да се игнорират. 

Съгласни ли сте, че Namecheap е по-добрият вариант? Защо или защо не? Уведомете ни в коментарите по-долу. Както винаги, благодаря за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me