Топ 10 безплатни решения за съхранение в облак за вашия бизнес през 2023 г.

Говорихме за ползите от архивирането за малкия бизнес, но облачното съхранение може да предложи толкова много за предприемачите. Това каза, че повечето от най-добрите доставчици на файлове за синхронизиране и споделяне на файлове се предлагат с огромни цени, поради което съставихме този списък с най-доброто безплатно съхранение в облак за бизнеса. В края на краищата съхранението на данни става второстепенен проблем, ако се счупите.

Избеляхме списъка ни с най-добрите опции за съхранение до 10, но преди да стигнем до това, ще разгледаме какво прави най-доброто безплатно облачно хранилище за бизнес и критериите, които използвахме за направата на нашите избори.

Ако имате нужда от бърз отговор, Box е нашата най-добра избор. Освен безплатно съхранение, той предлага силна сигурност, функции за управление на потребителите, които позволяват персонализиране на ролята на потребителя, интеграция на трети страни, настолен клиент и мобилно приложение, гладко и ясно потребителско изживяване и интуитивно оформление.

Най-доброто безплатно съхранение в облак за бизнес 2023

Какво прави най-доброто безплатно съхранение в облак за бизнеса?

Преди да започнем, трябва да знаете, че може да искате архивиране, а не съхранение, така че прочетете нашето обяснение за разликата между облачно съхранение и онлайн архивиране. Това е първата стъпка към получаване на най-доброто безплатно облачно хранилище за вашите нужди.

За да изберем нашите топ 10 безплатни опции за съхранение в облак за бизнеса, разгледахме няколко критични фактора, които всеки собственик на бизнес би искал от доставчик на облачно хранилище. Те включват съхранение, сигурност, лекота на използване, синхронизация, мащабируемост, интеграция с други приложения, архивиране и споделяне.

Всички изброени тук услуги имат безплатен план и са подходящи за малки фирми. В нашата библиотека за съхранение на бизнес ще намерите услуги, които работят и за малки фирми, но им липсват безплатни планове. Това каза, че те са подходящи и за по-големи компании.

1. Най-доброто безплатно съхранение в облак за бизнес: кутия

Box е решение за съхранение в облак, което брои много компании от Fortune 500 като клиенти, благодарение на своя бизнес план, който е проектиран с оглед на сътрудничеството. Всъщност Box е на трето място след Dropbox и Google Drive в най-добрите ни услуги за съхранение в облак за сътрудничество.

Можете да получите индивидуалния план за 10 GB Box за безплатен и сигурен достъп до съдържанието си отвсякъде, но ще бъдете ограничени до качване на файлове с размер до 250 MB.

Това каза, Box ви помага да увеличите производителността си, като улеснява редактирането и качването на документи на Microsoft Office във вашия акаунт. Той също така осигурява интеграция с Google Docs, DocuSign и други приложения на трети страни в библиотеката си.

За да подобри сътрудничеството, Box ви позволява да споделяте връзки с лицензирани потребители, като изпращате покана по имейл или генерирате връзка и ги изпращате до тях, стига да сте упълномощени да споделяте извън вашата организация. Освен това той ви позволява да задавате пароли и дати на изтичане на линкове, което се превръща в добър контрол на съдържанието.

Можете да бъдете сигурни, че вашите файлове ще останат защитени, защото Box използва 256-битов AES, за да ги шифрова на сървърите и TLS протокола, за да ги защити по време на прехвърляне.

Въпреки че няма вградено частно криптиране, Box увива вашия ключ за криптиране в същото ниво на криптиране. Въпреки това, можете да използвате Boxcryptor, за да добавите ключ за криптиране за повече поверителност. Прочетете нашия преглед на кутията, за да научите повече за неговата сигурност и други функции.

Box обаче има собствено приложение за бележки, наречено Box Notes, което е едно от най-добрите ни приложения за бележки (прочетете нашия преглед на Box Notes). Тя ви позволява да добавяте бележки заедно с файлове. Уеб клиентът има интуитивно оформление и можете да го персонализирате, като добавите вашето лого и URL адрес на работното пространство. Можете също да използвате настолния клиент или да получите достъп до вашите файлове в движение с мобилното приложение.

Недостатъците на безплатния план е, че не можете да защитите с парола споделени файлове, синхронизацията не се изпълнява толкова бързо, тъй като липсва синхронизиране на ниво блок и някои функции са недостъпни.

2. pCloud

Тази компания, базирана в Швейцария, ви предоставя до 10 GB безплатно облачно хранилище, но ще трябва да наемете приятели и да възпроизведете услугата в социалните медии, за да получите пълната сума.

Въпреки това, безплатният pCloud акаунт не включва пароли или дати на изтичане на споделени връзки, които обсъждаме повече в нашия преглед на pCloud. Той също така няма криптиране на нулевите знания, дори и за своите първокласни планове, така че трябва да доплатите за инструмента за pCloud Crypto. Безплатните потребители обаче получават възстановяване, защото можете да се регистрирате за Crypto, без да се абонирате за платен план.

pCloud файлове за уеб интерфейс

pCloud Sync Folder

pCloud Share File Link

pCloud Връзки за изтегляне

pCloud Drive Client

предишен

Следващия

Безплатният план предлага добро изживяване с прекрасни функции, които не сме виждали в други планове за свободно облачно съхранение, като например вграден видео плейър, стрийминг с висока разделителна способност и музикален плейър, който можете да използвате за създаване на плейлисти с. mp3 файлове, които имате на място.

  Namecheap срещу Bluehost: Отиване до пръст до 2023 г.

pCloud е интелигентна услуга с приличен парче безплатно хранилище и гладък онлайн интерфейс. Освен това, добре проектираните мобилни и настолни приложения допълват уебсайта за безпроблемна интеграция във вашия работен процес.

Няма ограничение за размера на файловете и получавате опции за споделяне, така че можете да изпращате големи файлове или да споделяте с други потребители, дори и те да не използват pCloud. Със своя чист, интуитивен интерфейс, сигурни местоположения на сървъра и прилични опции за поточно предаване, си струва да разгледаме.

3. Sync.com

Sync.com взема короната в нашите отзиви за най-доброто облачно хранилище за споделяне и най-добрите облачни услуги с нулево знание.

Въпреки че безплатният план на Sync.com ви дава само 5 GB, той се откроява, тъй като няма ограничения. Подобно на pCloud, можете да добавите още място за съхранение чрез рефералната програма Sync.com със скорост 1 GB на регистрация, която ограничава до 10 GB. Можете да изпратите имейл на компанията, за да свалите капачката, след като я натиснете също. Прочетете повече за това в нашия преглед на Sync.com.

Sync.com-уеб-Control Panel--Slider-1

Sync.com-Share-File-Link-Slider-2

Sync.com-Sync-папка-плъзгача-3

Sync.com-Speed-Throttle-Slider-4

Sync.com-Two-Factor-Authentication-Slider-5

предишен

Следващия

В сравнение с Microsoft OneDrive, Sync.com не отрязва толкова много платени функции от безплатния си план. Това каза, най-важната характеристика е криптиране на нулевите знания, което получавате безплатно. Той се разширява и до файлови споделяния, които можете да защитите с парола, независимо от това, че сте платен абонат. Ако обаче искате да добавите ограничения за изтегляне или дати на изтичане, ще трябва да надстроите.

Лесно е да разберете защо Sync.com и pCloud са сходни и защо ще ви е трудно да изберете едно от друго. Нашата статия Sync.com срещу pCloud ще ви помогне.

4. Microsoft OneDrive

Microsoft OneDrive предлага много подобни функции на други доставчици, но е напълно интегриран с Windows и пакета Microsoft Office. Не само можете да съхранявате файлове с OneDrive, но можете също да ги споделяте, синхронизирате, архивирате и обезопасявате.

Свободният му план предлага обилни 5GB хранилище, което не се доближава до 10GB на Box или 15GB на Google Drive, но е по-щедро от 2GB, което получавате с Dropbox.

Файлове за уеб интерфейс на OneDrive

Плъзгач за папка за синхронизиране на OneDrive

Приложение за стартиране на OneDrive

OneDrive Създаване на споделяне на файлове за връзка

OneDrive Word Online

предишен

Следващия

Въпреки че няма да получите Microsoft Office 365 с безплатен план, ще използвате усъвършенстваната технология за синхронизиране на OneDrive, така че можете да имате своите файлове там, където и когато имате нужда от тях. Той също така предлага водещо в индустрията мобилно приложение за офлайн достъп до файлове, така че можете да редактирате и коментирате в движение, както и първокласно уеб базирано преживяване с богато редактиране и визуализации в приложенията на Office.

Големият недостатък на безплатния план на OneDrive в сравнение с Box е, че не получавате разширени функции за защита, като например защитени с парола връзки, откриване и възстановяване на софтуер за възстановяване и изтеглящи връзки за споделяне. Те са ограничени до премиум планове, както и инструменти за производителност като увеличени ограничения за споделяне на файлове, сканиране на много страници и офлайн достъп до папките ви от мобилни устройства.

5. Google Drive

Google Drive е една от тежките тежести в облачното хранилище, отчасти защото е свързана с приложенията на G Suite. Размерът на безплатното му съхранение е 15 GB и всеки потребител на Google вече се възползва от интеграцията с Google Drive, включително възможността да запазва прикачени файлове от Gmail.

Въпреки това всеки може да се регистрира за безплатния план, независимо дали има адрес в Gmail, като създаде акаунт в Google. Уловът с 15 GB пространство е, че той се споделя с други услуги на Google, като Google Photos и Gmail, така че в зависимост от това колко трябва да съхранявате, той може да се използва бързо.

Уеб интерфейс на Google Drive

Папка за синхронизиране на Google Drive

Google Диск Google Документи

Google Drive Създаване на връзка

Настройки за мрежата на Google Drive

предишен

Следващия

Освен това има мобилни приложения за потребители на Android и iOS, а настолното приложение „архивиране и синхронизиране“ ви позволява да синхронизирате файлове от вашия компютър в облака. Подобно на OneDrive, той също така предлага онлайн офисни инструменти за обработка на текстове, презентации и електронни таблици, като обменът на файлове с други потребители прави без усилие..

Разликата между Google Drive и OneDrive е, че първата не премахва нищо от безплатното изживяване, което получават плащащите потребители, докато второто ограничава достъпа на потребителите до премиум функции, като инструменти за производителност и разширена сигурност. Това означава, че можете да използвате Google Документи и да получите достъп до библиотеката му на интеграции на трети страни безплатно.

Наскоро беше открито, че Google използва алгоритми, за да сканира вашите файлове в Google Drive за спам, вируси и „неподходящо“ съдържание, които обсъждаме в нашия преглед на Google Drive. За фирми, които може да не са най-добрите, що се отнася до сигурността и поверителността, така че ако това е вашият приоритет, помислете за Sync.com, който предлага криптиране с нулево знание, но по-малък капацитет за съхранение.

6. Dropbox

Dropbox е една от най-популярните услуги за съхранение в облак. Подобно на OneDrive, той предлага интеграция на Office 365, но вие получавате оскъдни 2GB обезщетения за безплатно съхранение, което е един от най-малко щедрите планове за безплатно облачно съхранение. Това каза, че можете да добавите още 125 MB, като споделите защо обичате Dropbox и 500MB за насочване на някого към услугата.

Уеб интерфейсът му е лесен за използване и рационализиран, но той наистина влиза в собствения си път, след като се задълбочите в неговите изящни функции, като Dropbox Paper, която действа като групово работно пространство, „заявки за файлове“, което ви позволява да помолите друг потребител да качи файл към вашия акаунт и версия на файла.

  Най-добър софтуер за Scrum през 2023 г.: Agile Управление на проекти

Dropbox Online Files Slide1

Плъзгач за папка за синхронизиране на Dropbox

Слайд4 за искане на файл с Dropbox

Dropbox Selective Sync Slide5

предишен

Следващия

Dropbox също поддържа набор от платформи, включително Android, iOS, Windows, macOS, Linux и дори Amazon Kindle, което му придава широка привлекателност, както и подкрепата му за интеграции на трети страни..

С уеб версията можете да редактирате файлове, без да ги изтегляте. Можете също да архивирате и синхронизирате вашите файлове, като ги запишете в папката Dropbox от настолното приложение, качите ги от мобилното си устройство или използвайте камерата на устройството, за да сканирате документи в Dropbox.

Ако случайно изтриете файл от вашия Dropbox, можете да го възстановите чрез „възстановяване на файлове“, но само ако документът е изтрит през последните 30 дни. Можете също така да върнете файл обратно към всяка версия, запазена в Dropbox през последните 30 дни, като използвате функцията история на версиите.

Споделянето на файлове е лесно и с Dropbox, защото можете да създавате споделени връзки, както бихте направили с Google Drive, независимо дали получателите ви имат Dropbox акаунти. С визуализацията на файлове всеки, който посещава споделените ви връзки, може да визуализира файлове и да добавя коментари, а информацията за зрителя ви позволява да видите кой в ​​момента гледа всеки споделен файл.

Файловете са защитени при транзит между сървърите и приложенията на Dropbox и в покой. Освен това можете да използвате двуфакторно удостоверяване и страница за защита на акаунта, за да наблюдавате активните уеб сесии, свързани устройства и приложения на трети страни с достъп до вашия акаунт.

7. МЕГА

Веднъж MEGA предостави на всеки потребител, регистрирал се за акаунт, безплатно 50 GB облачно хранилище за цял живот, без програма за препращане. Компанията обаче разряза 50GB на две части, така че все пак получавате 50GB, когато се регистрирате, но 35GB изтича след 30 дни, което ви остава с 15GB, за да запазите.

Това обаче не е там, където завършва, защото можете да стигнете до 50 GB, като завършите набор от прости задачи. Изтеглянето на MEGAsync клиента за вашия компютър ви носи 20GB и инсталирането на приложението MEGA на вашия смартфон мрежи 15GB, за да се върнете към оригиналните 50GB. Има обаче уловка. Тези награди изтичат след 180 дни и не можете да вършите задачите отново.

мега-уеб-интерфейс

Това каза, както при Sync.com, можете да поканите приятел и да спечелите впечатляващите 10 GB, ако този приятел инсталира MEGAsync настолен клиент или мобилното приложение, и можете да поканите неограничен брой приятели. За съжаление, 10GB също изтича, но чак след 365 дни.

Програмата за постижения на MEGA ви лишава от спокойствието на облачните услуги, които трябва да осигуряват, защото въпреки че можете да качите много файлове в MEGA, можете да ги загубите, като не сте в крак с рефералите си. В един момент може да се почувствате принудени да се регистрирате за професионален акаунт. Ако е така, MEGA не си струва да плащате, тъй като има много по-добри сделки в облачното хранилище.

Прочетете нашия MEGA преглед за задълбочен поглед върху други проблеми, които имаме с услугата.

8. Коофр

Повечето хора са запознати с водещите имена в облачното хранилище, като Dropbox, Google Drive и OneDrive, но базираната в Словения Koofr е силен конкурент и в пространството за услуги за съхранение. Той е известен със своята сигурна услуга, насочена към съхраняване на малки файлове и споделяне на тях. Той също е бърз, но не успява да предложи приложения на трети страни.

Koofr предлага само 2GB с безплатния си план, което е достатъчно, ако искате да тествате услугата. Той предлага неограничен размер на файла и неограничено споделяне, но не е добре за сътрудничество, затова вижте най-доброто ни хранилище в облак за сътрудничество за по-силни опции.

koofr-десктоп приложенията-добре дошъл

Бързо е, потребителското изживяване е добро и се свързва с други услуги за съхранение в облак, като Dropbox, OneDrive, Google Drive и Amazon Drive, така че можете да получите достъп до съдържание от един интерфейс. Той обаче не се интегрира с G Suite или Microsoft Office, така че, ако искате да редактирате файлове, ще трябва да го направите извън Koofr.

Както при pCloud, можете да възпроизвеждате .mp3 файловете си в Koofr, но не можете да създавате плейлисти или да добавяте песни на опашката. Освен това липсва приложение за записване на бележки, възможност за редактиране на снимки (въпреки че можете да визуализирате снимки и документи) и компютърът ви трябва да е онлайн, за да имате достъп и споделяте файлове от локалните си папки на друго устройство.

Налична е папка за синхронизиране като Dropbox, така че всичко, което поставите в облака, ще бъде изтеглено в папката за синхронизиране и обратно. Когато копирате файл или папка в папката за синхронизиране, той също го синхронизира в облака. Безплатният план не предлага селективно синхронизиране, за да изключите синхронизирането за конкретни файлове или папки, но вместо това можете да активирате мрежовото устройство Koofr.

Koofr предлага настолно приложение за Windows, macOS и Linux, както и мобилно приложение за Android и iOS.

Тя ви позволява да споделяте файлове с потребители в приложенията, но не-членовете получават покани за присъединяване само след като ги добавите. Връзките не са защитени с парола, когато ги споделяте на уебсайтове в социалните медии, но можете да задавате срокове на изтичане на час, ден или седмица. Неплащащите потребители получават същите функции като тези, които плащат.

  Ръководство за начинаещи на Trello: Canban Can-Can

Koofr може да не предлага блокчейн синхронизация, инструменти на трети страни за сътрудничество или силна инфраструктура за поддръжка, но все пак е прилична услуга със строга защита, която защитава вашите файлове с TLS / SSL протокола и ги поставя в сигурни центрове за данни, съвместими с GDPR за защита на поверителността.

9. SecureSafe

SecureSafe е базирана в Цюрих услуга за съхранение в облак, която има за цел да съхранява едновременно малки файлове и пароли чрез създаване на цифрови трезори, както можете да прочетете в нашия преглед на SecureSafe.

Свободният му план осигурява 100MB място за съхранение и сигурна парола за 50 пароли, така че не предлага много място. Той също не предлага възможности за сътрудничество или споделяне, така че не е конкурентен с основните услуги за съхранение в облак, когато става въпрос за стандартни функции.

осигурят-сейф-десктоп-настройки

Това каза, че има добър контрол върху съдържанието за споделяне на файлове, но липсва споделяне на папки и не се синхронизира автоматично, така че трябва да синхронизирате ръчно или да изчакате интервала да започне. Не предлага и синхронизиране на ниво блок, но качването не изостава, така че скоростите на синхронизирането му не са бавни.

Основната полза на SecureSafe е нейната сигурност. Силното криптиране, частното, криптирането от край до край, двуфакторната автентификация и надеждните центрове за данни го включват в този списък, въпреки че има малко място за съхранение.

Услугата не съхранява вашите пароли, така че е нулево познание и има многопластова криптографска архитектура, която е отворена и е тествана от трети страни. Той дори има мениджър на пароли, който ви позволява да импортирате пароли във .csv файл или да ги добавите ръчно, но това не е съвпадение за нашите най-добри мениджъри на пароли.

Можете да получите достъп и да прегледате текстови, .pdfs и видео файлове, но не и документи в Office, и да качвате видеоклипове или документи, като използвате мобилното приложение за Android или iOS. Настолният клиент работи на Windows 7 и по-нови версии и Mac, но, за съжаление, не на Linux. Ако имате нужда от облачно съхранение за Linux, ние закръглихме страхотни алтернативи в най-доброто си облачно хранилище за парче Linux.

10. Woelkli

Woelkli предлага безплатен план за съхранение от 1 GB, което е половината от предлаганото от Dropbox, но достатъчно, за да усетите услугата и да видите дали тя отговаря на вашите нужди.

Woelkli е отлична услуга за съхранение в облак, която е лесна за използване, сигурна и бърза. Базирайки се на Nextcloud, който ви помага да изградите и поддържате собственото си хранилище в облак, Woelkli разполага със силни възможности за сигурност, като например криптиране с нулево знание и набор от интеграции и собствени приложения, които го правят чудесен за сътрудничество.

woelkli-уеб-клиент

Уеб клиентът и мобилното приложение на Woelkli са привлекателни и интуитивни, но неговият настолен клиент може да използва работа. Въпреки това, той се синхронизира бързо и ви позволява да споделяте файлове с други потребители от мрежата, настолните или мобилните клиенти. С уеб клиента можете да каните други потребители и да задавате разрешения и опции, дори когато генерирате връзка. Можете да прочетете повече за това в нашия преглед на Woelkli.

Можете също да копирате връзка и да я изпратите по имейл или да споделите директно от настолния клиент и да използвате подобни опции като тези в уеб клиента, но трябва да имате контакти в Nextcloud, за да ги споделяте директно. Мобилното приложение ви позволява също да създадете връзка и да копирате и поставите или поканите потребители или групи. Освен това можете да използвате всяко съвместимо приложение, за да изпратите връзка за споделяне от вашия смартфон.

Woelkli не се интегрира с офис пакета на Google или Office Online, но работи с OnlyOffice Online Editor и Collabora Online Office, които могат да работят за вас в зависимост от желания от вас формат. Недостатъкът е, че трябва да платите, за да ги интегрирате в услугата.

Той също не може да възпроизвежда аудио файлове, но можете да възпроизвеждате видеоклипове и да съхранявате много мултимедийни файлове с него.

Версията на файловете е налична, така че можете да върнете файлове към предишните версии, ако са повредени или сте направили грешка.

За разлика от повечето безплатни услуги за съхранение в облак тук, Woelkli има интегрирано приложение за бележки, достъпно от своя уеб клиент, но това е основно. Woelkli също предлага приложение за контакти, за да запазва вашите приложения и приложение за задачи за създаване, редактиране и синхронизиране на задачи, задаване на напомняния или добавяне на коментари и споделяне между потребители в един и същ акаунт за много потребители.

Заключителни мисли

Лесно е да намерите безплатно облачно хранилище, но е трудно да намерите добро обслужване. Много от тях идват с ограничения, така че вашият избор ще зависи от вашите нужди.

Харесваме Box за първото място благодарение на силната си сигурност, функции за управление на потребителите, интеграции на трети страни за възможности за сътрудничество и споделяне. Това каза, ако цените поверителността толкова, колкото спестявате пари, вероятно ще искате да изпробвате Sync.com, което ви предоставя безплатно криптиране с нулево знание.

Добрата новина е, че можете да изпробвате всички тези услуги за съхранение в облак и да решите сами. Уведомете ни на коя услуга се настанявате и ни кажете за вашия опит с използването й в коментарите по-долу. Благодаря за четенето.

Box Business лого

Кутия преглед

Започва от 580 долара на месец
Наличен е безплатен план Всички планове

Посетете кутията

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me