Преглед на дубликати – актуализиран 2023 г.

Преглед на дубликати

Основно решение за архивиране с отворен код, което няма функции, но въпреки това работи изненадващо добре, Duplicati определено е нещо, с което всеки тенекеър трябва да се вгледа. Хората, които искат готови за излизане решения, може да искат да му дадат пропуск, както можете да прочетете в ревюто ни за Дубликати.

Най-добрите онлайн резервни коментари

Duplicati не е стандартна услуга за архивиране. Той не идва с резервно пространство, но вместо това ви предоставя уеб клиент, който ви позволява да управлявате архивирането си в облачна услуга. Това е благословия или проклятие, в зависимост от вашите познания за ИТ и готовност да се занимавате. Ако искате обикновена услуга, която улеснява архивирането на вашите данни, консултирайте се с нашия най-добър онлайн списък за архивиране.

Ако сте развълнувани от перспективата да управлявате архивирането по желания от вас начин, обърнете внимание, че Duplicati може да се свърже с повече от 20 доставчици на облаци. Освен това е с отворен код и безплатен. Това не означава, че е слаб продукт. Напротив, той има силно и частно криптиране, архивиране на резервни копия, възможност за архивиране на локални и външни дискове и бързи скорости, за зареждане.

Тъй като е безплатна, липсва специализиран екип от техници за поддръжка, готов да помогне за решаването на вашите проблеми. Това каза, че има активен форум, където можете да поискате помощ. Въпреки това няма мобилни приложения, така че тези, които искат да имат достъп до архивите си в движение, трябва да потърсят другаде.

Ако се интересувате да научите повече за услугата, свържете се с нас, докато се запознаем с подробностите в този преглед на дубликати.

Силни & Слабости

Алтернативи за дубликати

Характеристика

Duplicati не предоставя резервно пространство, както стандартните онлайн резервни доставчици. По-скоро ви дава само средствата за архивиране на данни. Ще трябва да се грижите за резервното пространство. Това е допълнителна работа и масовите потребители вероятно няма да му харесат.

От друга страна, ако сте потребител на захранването, организирането на резервното пространство, както сметнете за добре, е плюс. Можете да избирате много доставчици, така че имате достъп до по-добри сделки и можете да ощипвате резервното копие по желания от вас начин.

duplicati-складови възможности

Duplicati работи с 21 облачни услуги. Те включват облачни инфраструктурни услуги, като Amazon S3, Backblaze B2 и Google Cloud, както и облачни услуги за съхранение, като Dropbox, Google Drive, Microsoft OneDrive и MEGA. Можете да намерите всички тези в нашия списък за сравнение на най-добрите доставчици на съхранение в облак.

Можете да изберете да зададете собствените си сървъри като дестинация и да се свържете с Duplicati с помощта на FTP, по-сигурния му вариант SFTP или WebDAV. Ако не знаете какво означават тези протоколи, прочетете нашите ръководства за FTP и WebDAV.

Duplicati също поддържа архивиране на локални външни дискове и сървъри. Това е добре, ако сте някой, който иска да приложи правилото за архивиране 3-2-1, което отчита локалното и облачното архивиране.

Duplicati създава пълен архив първоначално. След това го актуализира, като добавя само частите от данните, които са променени. Това ще ви спести време и пространство, а размерът на резервните копия обикновено расте бавно. Целият процес се нарича “непрекъснато архивиране.” Ще поговорим повече за процесите на архивиране и възстановяване по-долу.

Duplicati също има разширени опции, които обикновено се свързват със собствени облачни услуги за архивиране. Те включват възможност за планиране на архивиране, задаване на политики за версия и криптиране на файлове. Ако искате да калайдисвате, можете да добавите още опции, като ниво на криптиране с цип, скриптове, които се изпълняват в определени точки от веригата и имейли, които се изпращат след завършване на архивирането..

Политиката за задържане ви позволява да запазите персонализиран брой версии. Можете да определите колко често Duplicati трябва да поддържа стари архиви в дни, седмици, месеци или години. Ако не искате да се борите с това, можете да използвате интелигентно архивиране, което спестява по едно резервно копие за всеки от последните седем дни, всяка от последните четири седмици и всеки от последните 12 месеца.

  Преглед за архивиране на Arq - актуализирано през 2023 г.

В противен случай можете да изберете да изтриете автоматично резервни копия, по-стари от определена стойност или да запазите определен брой резервни копия.

Системните администратори и други лица, склонни да използват командния ред, могат да го направят, като използват командния ред, изпълним за Duplicati. Тя ви позволява да добавяте функции за архивиране към вашите скриптове или да стартирате архивиране в прозорец на терминала.

За повече информация относно облачното архивиране се потопете в нашата онлайн резервна библиотека.

Преглед на функции за дублиране

Дубликати логоwww.duplicati.com

Започва от 500 долара за месецВсички планове

резервно копие

Backup Scheduler

Непрекъснато архивиране

Постепенно архивиране

Резервно копие на базата на изображения

Резервно копие на външен диск

NAS архивиране

Резервно копие на сървъра

Хибридно архивиране

Резервно копие на мобилни устройства

Неограничен архив

Неограничени устройства

Скорост на дросела

Копиране на файл на ниво блок

Многопоточно архивиране

Възстанови

Куриерска служба за възстановяване

Достъп до браузър

Достъп за мобилни приложения

Версиите

Забранено запазване на файлове

Сигурност

Частно криптиране

Шифроване при почивка

Шифроване в транзит

Протокол за шифроване
256-битов AES

Двуфакторна автентификация
N / A

Втвърдени центрове за данни
N / A

Настройки на прокси сървъра

Съвместим с HIPPA
N / A

поддържа

24/7 Поддръжка

Поддръжка на чат на живо

Поддръжка по телефона

Поддръжка по имейл

Потребителски форум

Знание

Разни

Споделяне на файлове

Синхронизация на устройството

Безплатен пробен период
неограничен

Ценообразуване

Самият Duplicati е безплатен и с отворен код софтуер, който можете да изтеглите от duplicati.com. Няма бариери, ако искате да го опитате.

Ако искате да използвате облачно хранилище като цел за резервно копие, ще трябва да изберете доставчик. В зависимост от това колко трябва да направите резервно копие, това ще ви струва. Не можете да разчитате на безплатни планове, защото те не осигуряват много място за съхранение.

Колко ще струва зависи от това с коя услуга се предлагате и от колко място се нуждаете. Ако приемем, че имате нужда от 1 ТБ място, консултирайте се с таблицата по-долу, за да видите популярни опции.

Цените за Wasabi, Amazon S3, Backblaze B2 и Google Cloud в таблицата по-горе са опростени и отразяват само колко струва всяка услуга на гигабайт хранилище на месец.

Всички те са услуги, които изискват да платите само за съхранението, което използвате, но и таксите за прехвърляне на данни.

Можете да разгледате нашата статия за сравнение на Microsoft Azure, Amazon S3, Google Cloud и Backblaze B2, за да видите как тези услуги се подреждат една към друга. За да научите повече за Wasabi, прочетете нашия преглед на Wasabi. Ако се навеждате към продукта на Google, прочетете нашия преглед на Google Cloud.

Въпреки че някои от тези оферти ви дават 1 TB за 60 долара годишно, те все още не могат да победят плана на Backblaze за 5 долара неограничен план за домашни потребители. Можете да научите повече за това в нашия преглед Backblaze.

Тези, които се нуждаят от повече опции от офертите на Duplicati, могат да опитат CloudBerry Backup. CloudBerry Backup може да се свърже с повече от 60 доставчици, но имайте предвид, че версията за десктоп струва $ 49,99 и това не включва цената на избрания от вас доставчик на облачно хранилище. Прочетете повече за CloudBerry Backup в нашия преглед на Cloudberry Backup.

Лесно използване

Трябва да изтеглите настолния клиент на Duplicati, за да използвате услугата, но през повечето време ще използвате браузъра. Настолният клиент е достъпен за Windows, macOS и Linux.

Уеб приложението има минимален интерфейс, който е лесен за използване. От лявата страна се намират навигационните бутони, които ви позволяват да получите достъп до началната страница, добавете резервно копие, възстановете файлове, настройте настройките и прочетете страницата „за“.

Опитът е прост. Когато създавате резервно копие, следвайте стъпките и избирате необходимите опции, както при основно приложение за инсталиране. Ще говорим повече за процесите на архивиране и възстановяване в следващия раздел.

Сравнихме го с Cloudberry Backup в предишния раздел, но потребителското изживяване на двете услуги е доста различно. Duplicati е много по-приятелски и по-лесен за използване, но все пак е по-сложен от Backblaze и Carbonite. И Backblaze и Carbonite автоматизират по-голямата част от процеса на архивиране и възстановяване, така че не е нужно да вършите голяма част от работата.

Duplicati няма мобилни приложения, така че ако трябва да проверите резервното си копие от вашия смартфон, по-добре е да изберете една от основните онлайн услуги за архивиране. Обърнете се към нашите онлайн резервни коментари за помощ с това.

  Преглед за архивиране на Arq - актуализирано през 2023 г.

Архивиране на файлове & реставрация

За да създадете резервен план, щракнете върху бутона „добавяне на резервно копие“.

duplicati-ново резервно копие

Можете да изберете да конфигурирате нова архивна копие или да импортирате конфигурация от файл. Ако изберете първата, ще бъдете изпратени на екран, където можете да зададете общи настройки за архивиране.

duplicati-набор-общо настройки

Дайте име на резервния си план, изберете ниво на криптиране и задайте силна парола, след което щракнете върху „следващо“.

duplicati-резервни-дестинации

Следващата стъпка изисква да изберете резервна дестинация. Можете да изберете местен или отдалечен. Локалното съхранение ви дава възможност да изберете локална папка или устройство. За дистанционно можете да изберете доставчик на облачно хранилище или да се свържете със собствен сървър, като използвате един от наличните протоколи.

Избрахме Google Drive за нашия тест. Ако направите това, трябва да упълномощите Duplicati да взаимодейства с Google Drive, като кликнете върху връзката „authID“.

duplicati-архивиране на Google

След като го направите, можете да тествате връзката с Google Drive, като щракнете върху „тест за връзка“.

duplicati-източника на данни

Следващата стъпка изисква да изберете съдържание за архивиране. Duplicati не предварително избира файлове или папки въз основа на типа, така че трябва да правите избор ръчно. Въпреки това можете да добавите филтри, които да включват и изключват определени файлове.

Можете да включвате файлове, базирани на разширение, като използвате регулярни изрази и изключвате скрити, системни и временни файлове, както и файлове с по-голям размер от определен размер.

duplicati график

След това можете да настроите резервното си копие да се изпълнява по график. Можете да стартирате архивиране след определен брой минути, часове, дни, седмици, месеци или години. Можете също така да изберете кои дни от седмицата да се пускат резервни копия.

duplicati последна опции

Последният екран ви позволява да зададете политика за запазване. Можете да изберете да запазите всички предишни архивни версии, определен брой от тях, да използвате интелигентно задържане или да изтриете архиви, по-стари от определена дата.

Това е всичко, което трябва да направите, за да създадете резервен план. Ако сте настроили архивирането да се стартира автоматично, те трябва да стартират по избрания от вас график. Ако не, трябва да започнете ръчно, като кликнете върху бутона „Изпълни сега“.

Скорост на архивиране на дубликати

В зависимост от това колко данни трябва да архивирате, първоначалното архивиране може да отнеме много време. Стотици гигабайти може да отнемат дни или седмици, в зависимост от вашия доставчик на интернет услуги и колко сте далеч от сървър.

duplicati-възстановяване на обекти

След първоначалното архивиране прехвърлянията ще бъдат много по-бързи благодарение на алгоритъма за копиране на файлове на ниво Duplicati и непрекъснатото архивиране. Алгоритъмът за копиране на ниво блок помага да се избират и прехвърлят само частите на файла, които са променени след последното архивиране, а не цели файлове.

За да възстановите файловете, щракнете върху бутона „възстановяване“ в уеб клиента. Оттам можете да изберете да възстановите файлове с помощта на конфигурационен файл, директно от архивния си файл или от плана за архивиране.

duplicati-възстановяване на файлове

Следващият прозорец ви позволява да изберете файлове, които искате да възстановите. За нас това е само една папка с цип, която използвахме за тестване.

duplicati-възстанови-опции

Можете да изберете да възстановите файловете до оригиналното им местоположение и да презапишете тези със същото име или да запазите различни версии. В противен случай можете да се възстановите на друго място. След като сте готови, щракнете върху бутона „възстановяване“, за да стартирате процеса.

Duplicati ще постави лента за напредък в горната част на екрана, за да покаже състоянието на възстановяването ви. След като възстановяването приключи, Duplicati ще ви уведоми и ще ви помоли да направите дарение. Процесът работи добре и има много опции, които можете да използвате, за да го подобрите. Можете да се консултирате с таблицата за скоростта в следващия раздел, за да видите резултатите от нашите тестове.

скорост

Като цяло, колко бързо се изпълнява резервното ви копиране зависи от вашия интернет доставчик и колко сте близо до един от сървърите на доставчика на облачни услуги за архивиране. В този случай обаче това няма да е Duplicati, а услугата, която осигурява пространството за съхранение. Това каза, колко бързо дублирането на компреси и криптиране на файлове също ще бъде фактор.

Тествахме скоростите на трансфер на Duplicati, като го свързвахме с Google Drive и качваме и изтегляме папка с цип от 1 GB. Тестовете ни бяха направени с помощта на Ethernet връзка в Белград, Сърбия, която имаше скорост на качване от 6 мегабита в секунда и скорост на изтегляне от 100 Mbps..

  Преглед за архивиране на Arq - актуализирано през 2023 г.

Като се има предвид това, очаквахме да отнеме около 21 минути за качване и около минута за изтегляне без никакви режийни разходи.

Първи опит: Втори опит: Средно:
Време за качване: 00:24:55 00:25:50 00:25:23
Време за изтегляне: 00:00:44 00:00:35 00:00:40

Тестовете ни бяха подобни на това, което очаквахме. Средното време за качване беше 25 минути и 23 секунди, докато изтеглянето, изненадващо, отне само средно 40 секунди. Това е благодарение на глобалната мрежа от сървъри на Google Drive.

Ако установите, че прехвърлянията на Duplicati заемат прекалено голяма честотна лента, можете да ги заглушите, като щракнете върху иконата на скоростомера в горната част на уеб клиента.

duplicati дросела

Сигурност

duplicati-криптиране

Можете да включите криптиране, докато създавате резервен план. Първата стъпка в процеса на архивиране ви позволява да избирате между криптиране, GNU Privacy Guard и AES 256-битов. Препоръчваме да използвате 256-битов AES, защото това е стандартът за криптиране при прехвърляне в облака. Това не е пропукано доколкото някой знае.

Ако искате да шифровате данните си, трябва да зададете парола. Дубликати ще ви каже дали паролата ви е слаба и ще ви даде възможност да генерирате силна парола, ако не знаете как да създадете такава.

Duplicati криптира вашите данни локално, преди да ги прехвърли на сървър. Вашата парола никога не напуска вашия компютър. Поради това Duplicati се класифицира като криптиране с нулево знание. С криптиране с нулево знание, никой освен вас няма да може да чете вашите файлове. Можете също така да включите SSL протокола, за да защитите вашите данни от атаки от човек в средата.

Това е цялата сигурност, която зависи от Duplicati. Останалото ще зависи от облачната услуга, която използвате. Трябва да изберете услуга, която има закалени центрове за данни. За щастие, повечето от тях го правят. Някои услуги не криптират данни, като Amazon Drive, така че активирайте криптирането с Duplicati.

поверителност

Поверителността ви ще разчита на дубликати и услугата, която сте избрали да хоствате вашите данни. За пример на услуга, която има силна поверителност, прочетете нашия преглед на Sync.com.

Въпреки това Duplicati използва криптиране с нулево знание и не предава паролата ви. Поверителността ви е защитена добре. На всичкото отгоре политиката за поверителност не съдържа нищо подозрително.

Duplicati събира информация за вас, когато се регистрирате в уебсайта и участвате във форумите. Той използва тази информация, за да подобри уебсайта и обслужването на клиенти и да ви изпраща периодични имейли.

Duplicati използва много мерки за сигурност, за да поддържа безопасността на вашата лична информация, но имайте предвид, че администраторите на уебсайтове имат пълен достъп до съобщения на уебсайта, включително частни съобщения.

Услугата не продава, не търгува или прехвърля по друг начин вашата лична информация на трети страни. Това не включва надеждни трети страни, които помагат на Duplicati да управлява уебсайта му, въпреки че те се съгласяват да пазят информацията поверителна. Дубликати могат също така да публикуват информация, за да се съобразят със закона или да защитят правата и безопасността на другите.

поддържа

Категорията на поддръжката е най-голямата разлика между Duplicati и останалите резервни услуги. Това е така, защото Duplicati няма специализиран екип за техническа поддръжка, което означава, че няма поддръжка по имейл, чат или телефон. За да бъдем честни, Duplicati е с отворен код и безплатен, така че не може да си позволи да ги плаща.

duplicati-подкрепа

Вместо това има форум за поддръжка, където други потребители ще ви помогнат да отстраните проблема си. Сред потребителите са разработчици на Duplicati и други ИТ експерти. Времето за отговор обикновено е добро, като повечето теми получават отговор същия ден, в който са публикувани.

Присъдата

Duplicati предлага гладко потребителско изживяване, въпреки че е необходима ИТ гимнастика, за да настроите резервното си копие. Но напредналите ИТ потребители няма да бъдат засегнати. Тези, които искат рационално изживяване, трябва да намерят по-подходяща услуга.

Това каза, Duplicati е безплатно и ако изберете услуга за съхранение, която не е скъпа, можете да спестите пари. Ако изберете такъв с глобална мрежа от сървъри, ще постигнете и бързи скорости, защото Duplicati криптира и компресира файлове бързо.

Процесът на архивиране и възстановяване не е труден и има стандартните опции, които обичаме да виждаме, когато използваме услуга за архивиране. Duplicati също е сигурен, защото използва силно криптиране за защита на вашите файлове.

Какви са вашите мисли за Дупликати? Навеждате ли се повече към услуга, която включва съхранение? Ако вече използвате услуга за архивиране, уведомете ни коя от коментарите по-долу. Благодаря ви за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me