Как да получите IP адрес в Сингапур: да чуете рева на лъва през 2023 г.

Интернет в Сингапур е сред най-цензурираните и наблюдавани в света. За около 11 милиона интернет потребители в Сингапур има само трима основни доставчици на интернет услуги: Singtel, StarHub и M1, с шепа по-малки Интернет доставчици, които се борят да спечелят сцепление. Има много причини да избягате от сингапурската крепост в мрежата, но не толкова, колкото да влезете.

Въпреки това има няколко причини да искате да изглеждате сякаш сте в Сингапур. В допълнение към извличането на уебсайтове като Yahoo, които са в съответствие със сингапурския орган за развитие на медиите, използването на сингапурски IP адрес може да осигури достъп, да речем, сингапурското издание на NewsAsia.

Ще ви покажем как да получите сингапурски IP адрес и да го направите безопасно. Сингапур е пълен с интернет цензура и мониторинг, така че ще ви дадем най-добрите практики за тунелиране, без да се излагате на опасност.

Как да получите сингапурски IP адрес

Сингапур е предимно свободна страна. Freedom House заяви, че е „частично свободна“ през 2015 г., като му дава четири от седем за политическа свобода и граждански свободи. Това означава, че гражданите могат до голяма степен да искат, включително да създадат услуги за заобикаляне на интернет. 

Ако се опитвате да влезете в Сингапур, вместо да излизате от него, вариантите са най-вече същите. Можете да използвате Tor, който е анонимна мрежа от сървъри, която крие първоначалната ви връзка, или дори да изберете от най-доброто ни безплатно ръководство за прокси сървъри. Въпреки че ще ви получат сингапурски IP адрес, нито едно от двете не е най-доброто решение за бързина или сигурност.

Нашето ръководство за VPN vs. proxy vs. Tor върши добра работа, като обяснява спецификата, но накратко, прокси сървърите и Tor са уязвими за бавни скорости и киберпрестъпност. Тъй като пинг местоположенията в мрежата на Tor са частна собственост и не се казва какви данни събира вашият поток или дали се следи. Пълномощниците стават жертва на един и същ проблем, но само на едно място.

Това ни оставя с виртуални частни мрежи, които са най-доброто решение за получаване на IP адрес в Сингапур. Подобно на прокси, VPN ще застане в средата на връзката ви и ще изглежда така, сякаш сте на друго място. Използвайки VPN протоколи, той също ще шифрова първоначалната ви връзка, което прави почти невъзможно да се види къде наистина се намирате.

Няма подходящ заместител на VPN, ако се опитвате да получите друг IP адрес, особено в Сингапур. По-долу можете да намерите нашите топ препоръки за доставчици на VPN, които имат места в Сингапур.

ExpressVPN

ExpressVPN е най-добрият VPN, който сме тествали. Освен че е най-бързият VPN, той предлага и най-добрия баланс между производителност, сигурност и функции. За щастие, той има три места в Сингапур – Централен бизнес район, Джуронг и Марина Бей – така че тунелирането в страната не е проблем.

ExpressVPN-Website

ExpressVPN-Регистрация

ExpressVPN-Speedtest

ExpressVPN тунел-Options

ExpressVPN-пълен App

предишен

Следващия

Както ще видим в следващия раздел, съществува известно ниво на опасност при използване на сингапурски IP адрес, така че тунелирането с доставчик, който предлага най-доброто в VPN сигурността е важно. ExpressVPN е олицетворение на това, за което можете да научите повече в нашия ревю на ExpressVPN.

NordVPN

NordVPN има масивна мрежа от сървъри, така че не е изненада, че присъства в Сингапур. Там има 80 сървъра и за разлика от ExpressVPN можете да изберете конкретния сървър, който искате да използвате. Сървърите в Сингапур поддържат затъмняване на пакети и връзки „peer-to-peer“, така че торентът също е добре.

NordVPN-Slider1

NordVPN-Slider2

NordVPN-Slider3

NordVPN-Slider4

NordVPN-Slider5

предишен

Следващия

Въпреки че не е толкова последователен като ExpressVPN, що се отнася до скоростта, NordVPN компенсира своите погрешни стъпки с функции. Той има много специализирани сървъри и инструмент за блокиране на реклами, вграден в приложението безплатно. Можете да научите повече за тези в нашия преглед NordVPN.

CyberGhost

CyberGhost има 36 сървъра в Сингапур, но, както при ExpressVPN, не можете да изберете конкретния сървър, с който искате да се свържете. Това не е изборът по подразбиране за Сингапур, тъй като той се инсталира с по-ниския IKEv2 протокол, но можете да промените това в OpenVPN – протокола NordVPN и ExpressVPN – в настройките.

CyberGhost-Slider1

CyberGhost-Slider2

CyberGhost-Slider3

CyberGhost-Slider4

CyberGhost-Slider5

предишен

Следващия

Това не е перфектна услуга, но CyberGhost прави сериозен спор с това колко е евтино. Като се има предвид цената, това е една от най-добрите стойности на пазара, въпреки злощастните грешки в бързината. Можете да научите повече за това, както и за останалата част от услугата, в нашия преглед на CyberGhost.

Опасности от използването на сингапурски IP адрес

Както бе споменато в нашата най-добра част за VPN за Сингапур, интернет в Сингапур се следи и цензурира от Органа за развитие на медиите. Много от блокираните уебсайтове са порно или уебсайтове, които дават информация за наркотици, което, въпреки че все още е цензура, не е ново за страна, за която се знае, че се разпада в интернет.

Въпреки че най-добрият ни VPN за порно ще ви изправи крак срещу известните блокирани уебсайтове, Сингапур има по-опасна цензура от тази.

По-специално журналистите се проверяват от сингапурското правителство. Министърът на информацията, комуникациите и изкуствата в Сингапур написа писмо, в което казва, че „не е ролята на журналисти или вестници в Сингапур да се занимават с издаването на шампиони или кампаниите за или срещу правителството“.

Сингапур следи отблизо кой какво прави в интернет в рамките на своите граници. Ако използвате сингапурски IP адрес, вероятно ще бъдете наблюдавани, така че не трябва да правите нищо, което би могло да бъде съмнително за сингапурското правителство. Въпреки че обикновено препоръчваме VPN, за да преминете през цензурата, вие тунелирате в корема на звяра, когато на практика пътувате до Сингапур.

За щастие, можете да изпиете тортата си и да я ядете също. Препоръките по-горе за VPN предоставят сървъри по целия свят, така че можете да се свържете със сървър в Сингапур, за да управлявате бизнеса си там и бързо да напуснете. Те също така имат отлична сигурност, което прави дори най-суровия контрол непроблем.

Заключителни мисли

Изглежда има повече причини да искате да напуснете на практика Сингапур, отколкото да отидете там, но за да получите достъп до други версии на международни новинарски сайтове или да разглеждате ексклузиви в страната, ще трябва да получите сингапурски IP адрес. Въпреки че пълномощник или Tor могат да го постигнат, те ви излагат на риск, предвид колко строго е сингапурското правителство.

Най-доброто решение е VPN. Нашите три препоръки имат места в Сингапур, както и дълга история на постоянно и сигурно изпълнение. Ако никой от тях не ви подхожда, можете да разгледате нашите VPN прегледи за алтернативи.

Защо имате нужда от сингапурски IP адрес? Кажете ни как ще получите такъв в коментарите по-долу и, както винаги, благодаря за четенето.