Най-добър VPN за мобилни устройства 2023: Запазване на безопасността на Android и iOS

Телефоните се използват онлайн сега повече от всякога, въпреки че малко внимание се обръща на сигурността на тази връзка. Въпреки че виртуалните частни мрежи са често срещани за настолни компютри и лаптопи, те не са толкова често срещани при често по-малко сигурната LTE връзка от вашия мобилен доставчик. В това ръководство за най-добрата VPN за мобилни устройства ще ви покажем как да сте в безопасност в движение. 

Избирайки от нашето най-добро VPN ръководство, ние избрахме пет опции, които отговарят на нашите стандарти за скорост, сигурност и използваемост. Ще дадем кратък преглед защо харесваме всеки избор за мобилен телефон, както и защо като цяло ги харесваме. 

Ако бързате, можете да пропуснете хоопла и просто да изтеглите ExpressVPN. Той е бърз, лесен за използване и има един от най-големите списъци на сървъри там. От стрийминг до торент и всичко между тях, ExpressVPN просто работи и работи просто.

Най-добър VPN за Mobile 2023

Избор на най-добрият VPN за мобилни устройства

Има голяма разлика между избора на VPN за десктоп и телефон. Интерфейсът и размерът на екрана са важни фактори. Приложенията, създадени за малки дисплеи, имат предвид удобния за употреба дизайн. Нашите пет най-добри снимки, обаче, надхвърлят удобните менюта и простотата.

Ако се интересувате от лекота на използване, например, трябва да опитате ExpressVPN или CyberGhost. Те са прости и свеждат до минимум допълнителните звънци и свирки. С тях избирате препоръчителните или поточните сървъри и натискате „свържете се“. Това е идеално за ръчни устройства, където правилната настройка е по-добра.

Извън използваемостта, свързаността е основен фактор за мобилните устройства. Златният стандарт за повечето VPN е протоколът OpenVPN, за който можете да научите в нашата разбивка на VPN протокол. Той обаче е неподходящ за повечето мобилни връзки. Въпреки че OpenVPN ще работи, той ще падне, ако загубите или промените връзките. 

Това е важно за мобилните устройства, тъй като повечето потребители ще преминават непрекъснато между LTE и WiFi в множество точки през деня. В този случай IKEv2 е по-добрият избор на протокол. Той използва UDP пакети и започва да създава асоциацията за защита след изпращане на първите няколко пакета, което означава, че може да прескача и изключва връзки много бързо. 

Накратко, когато използвате мобилно устройство, критично важно е VPN предлагането на IKEv2 опция, тъй като той може да се прекъсне и да се свърже отново, когато се променяте между LTE и WiFi без много време на престой. 

Най-добрият VPN за мобилни устройства: ExpressVPN

най-добрият VPN за мобилни устройства

ExpressVPN е най-бързата VPN, на която се натъкнахме, и остава вярна за мобилните устройства. Независимо дали предавате любимото си телевизионно шоу, изтегляте филм или го извеждате в няколко мача на конкурентна мобилна игра, ExpressVPN ви покри. Всъщност ние го оценяваме като най-добрия VPN за игри.

Има и чист интерфейс, за да се насладите, което е задължително за по-малките екрани. Всичко, което трябва да направите, е да докоснете големия бутон „включен“ в средата на приложението и сте готови. Що се отнася до избора на местоположение, ExpressVPN може да се похвали с широк списък от 160 сървъра в 94 държави.

ExpressVPN е един от малкото VPN, който се отличава във всяка категория. От поточно до торент до общо сърфиране, това е бързо и безпроблемно. Можете да го настроите да се свързва автоматично, когато включите и устройството си, което означава, че дори не трябва да знаете, че е активно през повечето време.

Други причини, които харесваме ExpressVPN

Единственият недостатък на ExpressVPN е цената му, въпреки че курсът все още си струва да се плаща. Други опции, включително някои от този списък, предлагат години услуга за едногодишната такса от 100 долара, която ExpressVPN изисква. Въпреки това 30-дневната гаранция за връщане на пари означава, че можете да изпробвате услугата без риск. 

ExpressVPN е създаден да успее и ако му дадете шанс, ще бъдете приятно изненадани. Прочетете нашия преглед ExpressVPN за повече.

NordVPN

най-добрият VPN за мобилни устройства

Когато отворите NordVPN, ще видите няколко прости детайли. Те включват бутон за настройки, бутон за бързо свързване и прекарване на пръст за отваряне на списък със сървъри и опции. Това е чист интерфейс с уникална карта на заден план, която можете да използвате за избор на конкретни региони. 

В менюто с настройки ще намерите обичайните конфигурации, които се предлагат с VPN, но също и тази, която се откроява. CyberSec, който е включен безплатно, предлага засилване на вашата сигурност и ви предпазва от злонамерен софтуер, опити за фишинг и други кибер заплахи. 

CyberSec е като блокер за съдържание, но работи на системно ниво, а не като разширение на браузъра. Освен това работи като рекламен блокер, което е голям плюс.

Освен това NordVPN е по-достъпен от ExpressVPN, като тригодишният план струва малко повече от 100 долара. Досега абонаментът ви получава тридневна пробна версия, преди да ви таксува. Разбира се, можете да отмените услугата си, ако смятате, че не е подходящо за вас.

Други причини, които харесваме NordVPN

NordVPN се предлага и с набор от специални сървъри. Те включват двойния VPN, P2P, посветен IP и объркани опции. Въпреки че стандартните сървъри са добре за повечето потребители, можете да използвате опциите за специалност, ако се нуждаете от повече сигурност, може би за качване в облачното ви хранилище или ако сте, да речем, торент. 

Ако NordVPN може да бъде в крак с постоянните скорости, които идват с ExpressVPN, ще бъде на първо място. Въпреки това, това е чудесен избор, както можете да видите в нашия преглед NordVPN.

CyberGhost

най-добрият VPN за мобилни устройства

CyberGhost изглежда като един от най-безплодните VPN, когато го отворите за първи път, но има още неща под капака. Когато го отворите, има плъзгач за свързване, малък бутон за избор на сървър и бутон за настройки.

След като влезете в менюто за конфигурация, опциите се отварят. Има рекламен блокер и опростена версия на блокер за злонамерен софтуер, който защитава от злонамерени уебсайтове. В списъка има и разделяне на тунели, което рядко се вижда от VPN, много по-малко мобилни.

Що се отнася до скоростта, CyberGhost се бори да поддържа стабилна връзка. Можете да очаквате върхове и долини, докато сърфирате в интернет. Потокът е най-засегнат и паузите за буфериране са преобладаващи. Има обаче сребърна подплата, тъй като има повече от 5000 сървъра в 90 страни по света.

Други причини, които харесваме CyberGhost

Въпреки че CyberGhost не може да върви до крака с NordVPN и ExpressVPN, когато става дума за скорост, може и когато стане въпрос за цена (прочетете нашия NordVPN срещу CyberGhost парче). При 107 долара за три години, това е една от най-евтините опции и се предлага с 45-дневна гаранция за връщане на парите. Можете да прочетете повече за това в нашия ревю за CyberGhost.

VyprVPN

най-добрият VPN за мобилни устройства

Въпреки че другите VPN се открояват с простотата си, VyprVPN е най-лесният за маневриране. В долната част на екрана доминират три бутона. Ето къде се придвижвате между настройките си, състоянието на връзката и списъка със сървъри. Той е удобен, лесен за очите и се чувства перфектно.

Въпреки че изборът на сървър е ограничен, с възможността ръчно да изберете един или автоматично да изберете най-бързия наличен, това е повече от достатъчно за средния потребител, особено когато имате предвид разнообразието от настройки, които можете да промените.

Сред наличните корекции има една, която е уникална за VyprVPN. Можете да използвате собствения Chameleon протокол, който е подобен на OpenVPN (прочетете нашата разбивка на VPN протокол за повече информация). Въпреки това, Хамелеон идва с допълнителни мерки за поверителност. 

Ценообразуването е мястото, където VyprVPN се разпада малко. Можете да платите 60 щатски долара за „стандартния“ едногодишен план или да удряте цената до 80 долара годишно за „премиум“ сметка. Последният добавя облачна услуга и протокола Chameleon към основния план. И в двата случая има 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Други причини, които харесваме VyprVPN

Потокът може да не е неговият силен костюм, но скоростите на изтегляне са в съответствие с VyprVPN. Бързите изтегляния са една от причините, поради които трябваше да включим това приложение в нашия списък с най-добри VPN за торент. 

Има и опция за автоматично активиране в обществени мрежи. Това прави очевидно, че версията за мобилни устройства е добре обмислена и внимателно събрана. Можете да научите повече за тези функции в нашия пълен преглед на VyprVPN. 

Частен достъп до Интернет

най-добрият VPN за мобилни устройства

PIA има малко световно покритие на сървъра, въпреки че все още е полезно. Тя обхваща 32 държави и предлага 3 575 сървъра на 50 места, към момента на писането. 

Въпреки това, не всичко е обречено и мрачно. Въпреки че стриймингът е подразделен с PIA, той все още намира място като един от най-бързите VPN. Всъщност той маркира точно зад ExpressVPN в нашия списък за най-бързия VPN. Тази скорост остава вярна за мобилните.

Той също така предлага отличен списък от функции, включително разделно тунелиране и MACE, който функционира подобно на CyberSec. PIA имаше повишение на цените в началото на 2023 г., но дори и след похода, тя поддържа разходите по-ниски от ExpressVPN и NordVPN. 

Други причини, които харесваме частен достъп до Интернет

PIA може да се похвали с прост интерфейс. Точно като ExpressVPN, той изписва главни букви на гигантския бутон за свързване в средата на екрана. Бързо се установява връзка със сървъра и идва с няколко полезни опции за конфигуриране. Можете да научите повече за тези в нашия преглед на частния достъп до Интернет или можете да изпробвате услугата сами със седемдневна гаранция за връщане на парите. 

Безплатни VPN за Android и iOS

Безплатните VPN рекламирани в повечето магазини за приложения може да са примамливи, но те са по-скоро проблем, отколкото решение. Те са примамливи, особено без цена, но техните минуси превишават своите плюсове, както можете да прочетете в нашето парче за най-лошите безплатни VPN.

Повечето от тези безплатни алтернативи не си свършат работата. Течовете на DNS са често срещани и много безплатни приложения се опитват да се свържат със сървър в разумен период от време. Ограниченото покритие на страната и бавните скорости просто добавят обида към нараняването. 

Извличането на данни е следващият брой. Когато използвате VPN, вашата онлайн сигурност идва с пълна анонимност. Това означава, че VPN, който използвате, не трябва да събира или съхранява всяка ваша информация. Ако VPN събира или продава вашата информация, цялата цел е победена.

Много по-добре е да останете на сигурна страна и да се облегнете на платените опции. Всеки от изброените по-горе VPN ще свърши далеч по-добра работа от всяка безплатна алтернатива. Ако обаче парите са голям проблем за вас, вижте нашия преглед на Windscribe за най-добрия безплатен VPN там.

Заключителни мисли

Петте опции по-горе ще защитят вашето мобилно устройство – независимо дали Android или iOS – докато остават бързи и лесни за използване. Всеки изброен VPN има своите силни страни, така че не се чувствайте зле с един, който е класиран по-ниско в списъка. 

Постоянният ни победител е ExpressVPN, но може да мислите различно. Има ли алтернатива, която смятате, че би трябвало да е направила списъка? Кажете ни в секцията за коментари по-долу и както винаги благодаря за четенето.