Hvor længe vil din harddisk vare?

Død, skatter og harddisknedbrud: intet andet er sikkert. I det mindste var det sådan, Benjamin Franklin ville have sagt det, hvis han også havde levet for at være en IT-fyr. Vi kan ikke hjælpe dig med den første lige nu, skyopbevaring til bevidstheden er stadig som et par år fri. Med hensyn til skatter kan vores regnskabssoftwarevurderinger hjælpe med at mindske smerten ved at tilføje og trække fra. Denne artikel handler imidlertid om stavning af harddiske.

Den uheldige virkelighed er, at forudsigelse af et harddisknedbrud er en crapshoot. Den sandeste ting, vi kan fortælle dig, er, at alle harddiske efterhånden går. Så meget som du måske tror, ​​at ny SSD er uknuselig, er virkeligheden, at tiden ikke er på din side (og heller ikke den nogensinde, som du kan læse i vores historie på harddisken).

Når vi kommer op, giver vi dig statistikkerne og tilbyder derefter nogle nyttige tip til, hvordan du genkender din harddis forestående udbrud i flammer (hyperbolsk set, håber vi). Vi harper også nogle over vigtigheden af ​​at sikkerhedskopiere dine data, før tingene kommer så langt.

Du kan hoppe til vores bedste online backup-roundup, hvis du allerede har bestemt lykken ikke er den bedste backup-model for dig. Hvis du er en mand, vil vi også tale om gendannelse af data, hvis din harddisk mislykkes, idet vi trækker inspiration fra vores bedste guide til datainddrivningssoftware.

Harddiskfejlfrekvens

Der er ikke meget i vejen for tilgængelige data derude om harddiskfejlhastigheder. De mest omfattende data, som alle kan lide at henvise til, er udarbejdet af Backblaze. Resultaterne af undersøgelsen giver, selv om de er pæne, et meget begrænset svar på spørgsmålet om, hvor lang tid din harddisk vil vare.

Backblaze-undersøgelsen begyndte i 2013, og de seneste resultater blev rapporteret i februar 2023. Analytikere har fulgt svigtfrekvensen for flere forskellige mærker og modeller, i alt over 90.000 drev i alt.

I løbet af undersøgelsen, fra april 2013 til slutningen af ​​2023, udgør den gennemsnitlige årlige fiasko for HDD’er to procent. Fejlfrekvensen var inkonsekvent på tværs af forskellige modeller, idet HGST, et Western Digital-datterselskab, satte de bedste numre med et 4TB-drev: 130 fejl i løbet af 8,7 millioner drevdage for en mindre fejl på 0,54 procent.

De dårligste priser blev rapporteret fra to Seagate-modeller på 15,34 procent og 29,08 procent (andre Seagate-modeller var meget bedre).

Der er et par problemer med undersøgelsen, når det kommer til at forudsige potentialet for fiasko på din egen harddisk. For det første roterer Backblaze-drevene i sikre datacentre med hævede gulve, sikre stativer, HVAC-systemer og klimakontroller. Det er lidt anderledes end et skrivebord, der er klemt under dit skrivebord, absorberer dine spark og indånder flager af din døde hud.

Det andet problem er, at Backblaze kun bruger HDD’er i sine datacentre, mens dagens bærbare computere og smartphones sammen med stadig flere stationære computere bruger SSD’er. SSD’er bruger chips til at gemme data, hvilket gør dem langt mere pålidelige end HDD’er, der bruger spindeplader og mekaniske arme, der er tilbøjelige til brud.

Der har været nogle få undersøgelser af SSD’er, men desværre er de fleste af disse også baseret på datacentertest. En af de mest kendte blev udført af University of Toronto og Google, hvor forskere fandt, at SSD’er skulle udskiftes omkring 25 procent mindre ofte end HDD’er. Mens den varede længere, fandt studien imidlertid, at SSD’er led af højere datafejl.

Det stemmer hovedsageligt overens med, hvad Network World siger om sagen, hvilket er, at forbrugernes SSD’er har en årlig fiasko på godt under en procent. Hvis du er en hjemmecomputerbruger, er en sandsynlighed for større end 99 procent for, at din SSD ikke går fejl, sandsynligvis fint.

Hvis du er en it-professionel, der beskæftiger dig med at beskytte værdifulde forretningsdata, er dit mål sandsynligvis et mærke på fem nines (99.999 procent) oppetid. I dette tilfælde synes en brøkdel af en procentvis fejlfrekvens som verdens ende.

Det korte svar er, at vi ikke ved, hvor længe din harddisk vil vare. Det er generelt blevet observeret, at hvis din harddisk vil mislykkes, vil denne fejl opstå enten i de tidlige dage af harddiskens liv eller efter omkring fire år. Tidlige fejl skyldes fabrikantfejl, som nogle gange gør det forbi QA-test. Sen svigt skyldes normalt slid.

For de fleste hjemmecomputerbrugere er det langt mere sandsynligt, at du ender med at udskifte hele computeren, før dit drev nogensinde går ned. Så igen, du kan være en af ​​de uheldige.

For at sikre, at du ikke gør det, er der et par skridt, du kan tage, herunder genkende tegnene på, at din harddisk er ved slutningen af ​​vejen.

Tegn og årsager Fejl på harddisken

Stellar Phoenix, producenter af Stellar Phoenix Data Recovery, sammensætter en praktisk tabel med syv tidlige tegn på harddiskfejl, der hjælper dig med at undgå urolige farvande.

Symptom: Mulig årsag: Databeskyttelsestrin:
Systemnedbrud (enten ofte eller under kraftig brug) CPU eller hukommelse overophedning.
Dårlige sektorer på harddisken.
Sikkerhedskopier dine data med det samme.
Kør diagnosticering af computer, hukommelse eller harddisk.
Kontroller, at støv er opbygget på computerens ventilationsområder.
Systemet tager længere tid end forventet at starte Hardwarefejl.
Harddiskfejl.
Manglende sektioner på harddisken.
Sikkerhedskopier dit drev på et eksternt drev.
Udfør systemdiagnosticering.
Manglende filer Filsystem korruption.
Virusangreb.
Harddiskfejl.
Backupdata.
File Explorer tager lang tid at vise mappeindhold Filsystem korruption. Backupdata.
SMART-fejl angivet ved harddiskdiagnosticering Logiske såvel som fysiske fejl. Sikkerhedskopiér dine data.
Kopier data til drevet.
Dødets blå skærm Problemer med software eller hardware. Brug Windows-operativsystemets reparationsværktøj.
Fjern dårlig enhedsdriver.
BIOS opdager ikke harddisken Brug af upålidelig strømkilde.
Enten for høj eller for lav strømforsyning til UPS.
Brug mærket UPS.
Sluk for systemet, når det ikke er i brug.

Mens mange af de ovenfor anførte symptomer kan betyde andre ting, er de generelt generelt tegn på, at der er noget galt med din computer. Hvis du ikke har sikkerhedskopieret din computer, kan du på dette tidspunkt muligvis komme på det.

Harddisk-sikkerhedskopi: Forebyggelse er den bedste medicin

Sikkerhedskopiering af din harddisk er en smart ting at gøre, selvom den lille procentdel af chancen for din harddisk muligvis ikke skræmmer dig væk. Der er mange andre måder at miste andre data end en disknedbrud, herunder menneskelig fejl, naturkatastrofer, malware og software korruption.

Sikkerhedskopieringsværktøjer kopierer ikke kun dine filer, men også dit filsystem. På den måde, hvis du skal skifte til en anden harddisk, kan du gendanne alt, som det var med bare et par museklik.

Når du sikkerhedskopierer din harddisk, kan du vælge at gå med en lokal backupindstilling som en ekstern harddisk eller en netværksfastgjort lagerenhed (NAS). Hvis det er en dårlig idé at holde data lokalt, er der også online backup-muligheder, hvilket betyder, at dine filer vil blive opbevaret på servere i sikre datacentre.

Den fremgangsmåde, som de fleste data-backup-guruer antyder, er imidlertid at følge 3-2-1-backup-reglen, som kræver, at backup-data gemmes både lokalt og i skyen for at få fordelene ved begge.

Hvis du leder efter en overkommelig online backup-løsning, der kræver lidt indsats for at implementere, er Backblaze et godt valg. Virksomheden har ikke kun det nemmeste backup-værktøj at bruge, vi har gennemgået, du får ubegrænset sikkerhedskopi for kun $ 5 om måneden, hvilket er den bedste backup-deal, vi kender til.

Harddisknedbrud og gendannelse af data

Hvis du undlader at tage backup af din harddisk, og den går ned, er der stadig en chance for, at du kan gendanne dine filer. Du kan tage dit drev til en professionel computerreparation, selvom gendannelse i dette tilfælde muligvis koster dig hundreder af dollars eller mere.

Et bedre første skridt er at prøve at gendanne det selv, som du kan forsøge med mange af de værktøjer, der er nævnt i vores købers guide til den bedste datagendannelsessoftware. Efter at have lagt alle de bedste muligheder gennem mere test, end vi vil huske, anbefaler vi personligt Stellar Phoenix Data Recovery.

For at gendanne data fra et styrt drev med Stellar Phoenix skal du vedhæfte dette drev som slave til en arbejdscomputer med gendannelsessoftware installeret og derefter køre en scanning. Hvis du har at gøre med filkorruktioner på et drev på vej ud, kan du køre gendannelsesprogrammet på den mislykkede computer, skønt du vil have et andet drev klar til at overføre det til en gang gendannet.

Vi har en fuld Stellar Phoenix Data Recovery-gennemgang, som du kan tjekke, men her er et hurtigt kig på processen i en video oprettet af virksomheden selv.

Samlet set er Stellar Phoenix et ret simpelt værktøj at bruge. Selvom det er designet til it-fagfolk, er det også velegnet til mindre erfarne brugere. Virksomheden fremstiller også et dedikeret værktøj til at gendanne slettede eller beskadigede billeder, der er vores valg for den bedste fotogendannelsessoftware.

Afsluttende tanker

Der er ingen enkel måde at beregne levetiden på din harddisk på. Det afhænger af, om du bruger en SSD eller HDD, hvor meget misbrug din computer holder og held. Når du har ramt fireårsmærket, skal du som en tommelfingerregel betragte dig selv i farligt område, skønt du virkelig altid skal være på udkig efter tegn på forestående død..

Hvis du oplever et datatab på grund af et drevnedbrud eller korruption, vil Stellar Phoenix Data Recovery ofte arbejde for at redde dig. Det er dog ikke idiotsikkert, og heller ikke det at tage din computer til en dyr ekspert på datainddrivelse.

Din bedste indsats er at være forberedt, så du aldrig behøver at rulle terningerne om gendannelse af data, og det betyder, at du implementerer en backup-plan ved hjælp af en kombination af lokal sikkerhedskopi og cloud-software, som en af ​​dem i vores online backup-bibliotek.

Vi har separate anbefalinger til den bedste online backup til hjemmecomputere og den bedste online backup til virksomheder, så du kan vælge en mulighed der bedst passer til dine behov. Vi har endda en bedste online backup til mobil roundup.

Det er alt, hvad vi har at sige om emnerne på harddisknedbrud. Hvis du kender til andre interessante undersøgelser af fejlfrekvens, har en historie at dele eller et spørgsmål til spørgsmålet, fortæl os det i kommentarerne herunder. Tak for at have læst.