F-Secure Key Review – Actualitzat el 2023

F-Secure Key Review

F-Secure Key és un gestor de contrasenyes que cobreix totes les bases amb una atractiva interfície d’usuari d’escriptori i una seguretat estàndard del sector. Tot i això, el suport i la facilitat d’ús podrien fer servir alguns treballs. Llegiu més informació sobre Key a la nostra revisió completa de Key.

tecla lliscant1

teclador-teclat2

tecla lliscant3

tecla lliscant4

botó lliscant de tecles5

Anterior

Pròxim

F-Secure, l’empresa antivirus que va guanyar un cop d’ull a la nostra guia antivirus més segura, està molt bé. S’il·lumina a les funcions, passant per alt les inclusions anteriors com un administrador de contrasenyes, tal com es pot veure a la nostra revisió antivirus de F-Secure. En aquesta revisió de la clau de seguretat seguida, veurem si la compra del servei a la carta val la pena. 

A més de jutjar la clau dins del context de l’antivirus de F-Secure, també la farem comparar amb els nostres millors gestors de contrasenyes. Al llarg del camí, parlarem de les seves característiques, poques que hi ha: usabilitat, seguretat, preu i molt més, abans de dictar el nostre veredicte.. 

Per a la resposta breu, F-Secure proporciona un gestor de contrasenyes competent amb Key, proporcionant una aplicació meravellosa dissenyada i seguretat de primer nivell. Però falten algunes funcions crítiques que afecten la seva funcionalitat i, en alguns casos, la seva usabilitat.

Fortaleses i debilitats

Alternatives per a F-Secure Key

Característiques

F-Secure no té funcions de la mateixa manera que altres gestors de contrasenyes agrupats per antivirus. En realitat té una llista decent, que ofereix opcions de recuperació, tauler de seguretat i una manera senzilla de connectar altres dispositius. Tot i això, només admet dos tipus d’entrada, cosa que és un problema. 

Només podeu emmagatzemar contrasenyes i targetes de crèdit. Tot i que encara és tècnicament un gestor de contrasenyes, els competidors de F-Secure ofereixen una major flexibilitat. Keeper, per exemple, pot emmagatzemar diversos tipus d’entrada i inclou funcionalitats de compartició (cosa que manca de clau). 

No oblidem cap característica única. A diferència de Abine Blur, que ofereix targetes de crèdit i correus emmascarats, F-Secure Key no aporta res de nou a la taula (llegiu la nostra ressenya de blur).. 

Key compleix la seva funció a un preu que coincideixi amb la resta del mercat. Tanmateix, quan hi ha altres opcions al mateix preu, hi ha un problema. 

Emplenament automàtic, alertes d’incompliment i codi de recuperació

Amb el nostre gemec al marge, és hora de parlar sobre què inclou F-Secure. La característica més destacada és la pàgina “estat”, que mostra les contrasenyes comunes, febles i reutilitzades dels vostres comptes. Ens agrada tenir un tauler de seguretat, tot i que estaria bé que F-Secure afegís alertes sobre incompliments de dades en el futur.

anàlisi de seguretat de claus

Tot i que la pàgina “d’estat” és més destacada, la “recuperació del compte” és més útil. Com que accedirem a la secció de seguretat següent, F-Secure no podrà recuperar la vostra contrasenya principal si l’oblida. 

Tanmateix, podeu generar un codi basat en la vostra contrasenya. Podeu desar aquest codi, que sembla un codi QR d’alta resolució, a l’ordinador per recuperar el vostre compte en cas d’oblidar la informació d’inici de sessió. 

clau de recuperació de claus

Arribar les funcions és automàtic, tot i que anomenar-lo com a “característica” és una mica generós. La clau pot omplir les contrasenyes automàticament, però res més. Tot i això, cal que premeu una tecla de teclat per activar l’emplenament automàtic.

Necessiteu l’extensió del navegador per omplir els vostres inicis de sessió, però no captura accessos. A diferència d’altres gestors de contrasenyes, que pregunten si voleu desar una contrasenya quan accediu a un lloc web nou, F-Secure us demana que les afegiu manualment. Alternativament, podeu importar les vostres contrasenyes, però la falta de captura de contrasenyes és decebedora, independentment.

Vista general sobre funcions de seguretat segura de F

Logotip de clau segura Fwww.f-secure.com

Comença des de 231 dòlars al mes Tots els plans

Seguretat

2FA

Xifrat
AES-256

Coneixement zero

2FA claus

Anàlisi de seguretat

Sincronització de diversos dispositius

Còpia de seguretat i recuperació

Aplicacions mòbils

Canviador de contrasenya

Generador de contrasenya

Extensió del navegador

Ompliment automàtic

Formulari d’emplenament automàtic

Interfície d’usuari del navegador

Interfície d’usuari d’escriptori

Correu electrònic

Xat en directe

Telèfon

Centre d’ajuda

Fòrums

Assistència 24/7

Més

Pla gratuït

Preu

La clau no és un gestor de contrasenyes car, però per al poc que ofereix en termes de funcions, el preu és massa elevat. De la mateixa manera que hem vist com altres administradors de contrasenyes agrupats amb antivirus, llegiu les revisions de McAfee True Key i Kaspersky Password Manager per veure aquells en acció: la clau no val el preu. Tot i que està combinat amb els vostres antivirus, està bé.

Abans d’aconseguir el cost, és important tenir en compte que F-Secure mostra els seus preus en euros, no en dòlars dels EUA. El preu de la taula anterior és el tipus de conversió en el moment d’escriure, de manera que hi haurà una petita variació amb el pas del temps. 

De forma aïllada, el preu està bé, més barat que Dashlane i en línia amb 1Password (llegiu la nostra comparació Dashlane vs. 1Password). Una vegada que les matemàtiques s’apaguen, es veu només un tímid de 3 dòlars al mes, cosa que no va malament. Tanmateix, tenint en compte la manca de funcions, Key és massa car. RoboForm, que és d’uns 1 dòlars més barats al mes, encara té més a oferir (llegiu la nostra crítica de RoboForm). 

F-Secure Free Free vs Premium

F-Secure Key té un pla gratuït, tot i que no ho sabríeu a la pàgina del producte (més informació sobre això a la secció següent). Els plans Gratuït i Premium són iguals en tots els sentits, tret que els usuaris gratuïts no puguin sincronitzar les seves contrasenyes amb els dispositius. Per utilitzar els servidors de F-Secure, heu de pagar.

Ens agrada aquest plantejament en lloc de limitar les entrades, com ara Dashlane o True Key. Tanmateix, Key no va fer la nostra llista dels millors gestors de contrasenyes gratuïts; una combinació de característiques i preu l’ometia.

Però el tret de sortida és una manca de sincronització de diversos dispositius. Tot i això, LastPass, que es va incorporar a la nostra guia de sincronització de diversos dispositius, ofereix un emmagatzematge i sincronització il·limitats de forma gratuïta, tal com es pot llegir a la revisió LastPass.

Amabilitat amb l’Usuari

Començar amb Key no és difícil, tot i que trobar la versió adequada és una mica confús. F-Secure esmenta una versió gratuïta a la pàgina de productes, proporcionant un enllaç de descàrrega i un missatge per “anar de primera”. Tanmateix, la clau no es troba a les eines gratuïtes de F-Secure i no hi ha cap indicació sobre la diferència entre Free i Premium. 

Tot i així, registrar-se és fàcil. Després de descarregar l’aplicació, se’ls demanarà als usuaris que entrin un inici de sessió F-Secure existent o que creïn una nova contrasenya principal. Si teniu contingut connectat amb la versió gratuïta, que només proporciona una gestió de contrasenya local, no haureu d’introduir cap correu electrònic. D’aquesta manera, Key Free funciona com el programari de xifrat. 

registre de la clau

L’aplicació és fàcil d’utilitzar, tot i que F-Secure dedica més de la interfície a la configuració que a les contrasenyes. Com s’ha esmentat, estàs limitat a les contrasenyes i targetes de crèdit, però Key fa molt amb aquests dos tipus d’entrada. Tot i que no està al nivell de personalització d’1Password, Key ofereix algunes maneres d’obtenir la volta.

interfície de clau

Afegir les contrasenyes a la clau de seguretat F

Si comenceu des de zero, podeu afegir contrasenyes manualment a Key. El procés és sorprenentment fluid. A la pantalla principal, feu clic a la icona “més” gran i, a continuació, trieu si voleu afegir una contrasenya o una targeta de crèdit. 

F-Secure no proporciona camps personalitzats, però podeu afegir algun toc a les vostres entrades. A més de codificar per colors, els usuaris poden personalitzar la icona de la seva entrada mitjançant el conjunt de claus.

Hi ha disponibles icones generals, com ara un carretó de la compra o un símbol WiFi, però també hi ha petits logotips per a llocs web i serveis populars. Si escolliu, per exemple, la icona d’Amazon s’introduiran automàticament l’URL i el nom de l’entrada. 

clau-nova-contrasenya

Quan tot això està dit i fet, podeu desnatar la volta amb icones fàcilment en lloc de cercar. Tot i això, només funciona per a un nombre reduït d’entrades amb els llocs més populars al voltant. Una vegada que la volta es comença a omplir, les coses ràpidament es desordenen. La clau no proporciona etiquetes ni carpetes, fins i tot no pot saltar un sistema de favorització. 

Potser es podria dedicar més temps al desenvolupament en lloc de posar publicitat a l’aplicació. Hi ha una pestanya dedicada al menú d’altres aplicacions F-Secure. Tot i que no ens importa un petit toc per actualitzar a Premium, dissenyar l’aplicació amb un lloc dedicat per als anuncis no sembla la mentalitat adequada. 

anuncis clau

Clau F-Secure en la pràctica

Tot i que Key té una interfície molt maca, hi ha alguns problemes a l’hora de fer-lo servir. El principal problema és el requisit de la tecla de comandament ràpid. Per omplir automàticament el navegador o l’escriptori, haureu de tocar “CTRL + ALT + V”. Tot i que una tecla directa té sentit sobre les aplicacions locals, no es troba al navegador.

L’extensió del navegador no serveix cap altra finalitat que l’emplenament automàtic. No podeu veure les vostres contrasenyes, configurar configuracions noves ni generar contrasenyes per a comptes nous. Tenint en compte la visualitat de l’aplicació local, teníem moltes esperances d’extensió. Tot i això, l’única opció que us dóna és bloquejar la volta. 

Seguretat

Tot i que Key no té un model de seguretat únic com Dashlane o 1Password, no deixa de mantenir les dades segures. Igual que amb tots els gestors de contrasenyes, la qüestió important és com us heu autenticat com a usuari, que és el que separa els gestors de contrasenyes del programari de xifratge estàndard.. 

F-Secure passa quan es tracta d’autenticació. Tot està relacionat amb la vostra contrasenya principal, de la qual F-Secure no té coneixement. En canvi, la vostra contrasenya principal té una clau derivada mitjançant PBKDF2. Aquesta clau es redueix amb 20.000 iteracions de SHA256 amb sals a l’atzar afegides. Després d’aquest procés, la clau final s’utilitza per autentificar-vos. 

A la pràctica, això vol dir que F-Secure mai podria conèixer la vostra contrasenya principal i, per tant, mai no podria desxifrar la volta. En canvi, la vostra contrasenya principal també s’utilitza per generar una clau AES-256, que s’utilitza per xifrar i desxifrar la volta. Podeu obtenir més informació sobre això en la nostra descripció de xifrat.

On es desen les contrasenyes de la vostra clau de seguretat F 

Ara que no tenim encriptació i autenticació fora, ha arribat el moment de parlar sobre on es desen les contrasenyes. Per sort, F-Secure ofereix algunes opcions en aquest front. De manera predeterminada, en aquest cas, és a dir, la versió gratuïta de l’aplicació, les vostres contrasenyes xifrades es guarden localment. A causa d’això, no hi ha cap amenaça de cap incompliment de dades. 

Si voleu seguir l’emmagatzematge local, està bé; Només heu de tenir instal·lada la clau lliure. Tanmateix, l’actualització a Premium ofereix una sincronització de diversos dispositius, cosa que significa que haurà de lliurar les teves contrasenyes prèvies als servidors de F-Secure. Fins i tot en sincronitzar-les a través del núvol, mai no accedeixes directament a les contrasenyes dels servidors de F-Secure. 

En lloc d’això, es copia una còpia de la volta xifrada al núvol. Aquesta còpia no es pot llegir per tothom, inclòs tu mateix. Quan es sincronitzen les vostres contrasenyes, aquesta volta es descarrega i es desxifra localment mitjançant la vostra contrasenya principal amb el procés descrit anteriorment.. 

En definitiva, les vostres contrasenyes es desaran al núvol, però sense un supercomputador i uns quants mil milions d’anys per a estalviar, un atacant no seria capaç de desxifrar la volta.. 

Assistència

F-Secure no cau víctima del problema comú de desorganització, com fan la majoria de gestors de contrasenyes agrupats amb antivirus. La secció d’assistència encara cobreix tots els productes que ofereix F-Secure, però en lloc de mostrar una llista d’articles, cada producte (inclòs Key), té la seva pròpia guia d’assistència..

base de coneixement de claus

La guia de l’usuari no tracta gaire de resoldre problemes. Més aviat es tracta de configurar-se. Cobreix tot, des d’instal·lar Key a Windows i Mac, fins a configurar favorits i aprofitar l’emplenament automàtic. Alguns dels temes inclouen fins i tot tutorials de vídeo, que haurien d’ajudar els tecnòfobs. 

Aquesta és una única via de suport. F-Secure també ofereix assistència de xat i telèfon en directe en horari comercial. D’altra banda, l’assistència telefònica s’ofereix en 11 idiomes, amb números per a diverses regions diferents. L’assistència telefònica està limitada tècnicament a dies i hores laborals, però hauríeu de poder trobar una regió oberta independentment de l’hora del dia. 

Suport per a telèfon clau

Si preferiu contactar amb la comunitat clau, hi ha fòrums. Tanmateix, la presentació no és tan agradable com les altres àrees de suport. Tot i que els fòrums de F-Secure són fàcils de moure, no podeu triar filtrar les publicacions en funció del producte. En canvi, tot es combina, cosa que fa difícil trobar publicacions relacionades amb una aplicació concreta. 

fòrums de claus

Tot i així, els recursos de suport de F-Secure són més fàcils de digerir que la majoria de gestors de contrasenyes agrupats amb antivirus. Durant les proves, el xat normalment es feia en línia i els fòrums estaven actius. Fora d’això, la base de coneixement ofereix un procés complet i fàcil d’entendre per configurar-se amb l’aplicació local. 

El Veredicte

Key és un dels millors gestors de contrasenyes agrupats per antivirus, que ofereix una interfície atractiva i algunes funcions úniques. Si només teniu un grapat de contrasenyes (per exemple, 25 o més), és una opció fantàstica. Els que estiguin gestionant uns quants centenars d’inicis de sessió, a més d’altres tipus d’entrada, voldran buscar-se a un altre lloc. La manca d’organització dificulta trobar allò que necessita. 

Què en penses de Key? Voleu descarregar la versió gratuïta? Feu-nos saber la vostra experiència als comentaris a continuació i, com sempre, gràcies per llegir.