OneDrive Review – Actualització del 2023

OneDrive Review

OneDrive és l’entrada de Microsoft al gran i dolent món d’emmagatzematge al núvol, i el bohemoth de Redmond ha entrat amb les armes que cremen. Ofereix integració amb Office, així com moltes altres aplicacions, a més d’un pla de preus decent, sembla molt poc el camí de OneDrive. O ho fa? Consulteu la nostra ressenya per obtenir la resposta.

Opinions sobre emmagatzematge al núvol

OneDrive és un producte de Microsoft dissenyat per agafar una part del mercat d’emmagatzematge en núvol. Té un passat incomplet sobre la privadesa, inclosa la seva connexió amb el projecte PRISM. OneDrive ha actualitzat la seva seguretat des de llavors, però no prou per combinar amb les solucions d’emmagatzematge en núvol més segures del mercat.

Brilla als departaments de productivitat i col·laboració, cosa que no és estrany tenint en compte que es connecta a molts altres productes de Microsoft, inclosos Office Online, Skype, Outlook i la suite Office 365 per a ordinadors. OneDrive no es troba al nostre millor emmagatzematge en núvol per a la llista de col·laboració, però el seu homòleg empresarial, OneDrive for Business, és.

El seu pla personal no pot competir amb els millors del mercat, però el pla Home és una oferta fantàstica. OneDrive no es queda al departament de velocitat i els clients us permeten compartir els fitxers i les carpetes fàcilment. L’experiència de l’usuari també és agradable.

S’adhereix amb nosaltres mentre anem detallant les seves capacitats en aquesta revisió OneDrive i veiem per què creiem que és un dels millors proveïdors d’emmagatzematge en núvol que hi ha, malgrat els seus defectes..

Fitxers d'interfície web OneDrive

Control lliscant de carpeta de OneDrive

OneDrive App Launcher

OneDrive Creació de fitxers enllaç

OneDrive Word Online

Anterior

Pròxim

Fortaleses & Debilitats

Alternatives per a OneDrive

Característiques

Com era d’esperar, OneDrive s’integra amb l’aplicació Office Online de Microsoft. Aquesta integració us permet obrir, editar i col·laborar en línia en documents d’Office. Independentment de la vostra subscripció, podeu utilitzar Office Online de forma gratuïta. D’aquesta manera, és similar al de Google Docs, del qual podeu obtenir més informació sobre la nostra revisió de Google Drive.

Per a les versions d’escriptori de Microsoft Office, haureu de subscriure-vos al pla d’Office 365 o a OneDrive for Business. Per obtenir més informació, consulteu la nostra revisió OneDrive for Business.

OneDrive desa automàticament fotos i vídeos en els dispositius que us connecteu a un equip que el teniu instal·lat. També podeu configurar el mateix per a les captures de pantalla que captura. La seva vista prèvia de la foto ofereix més que opcions bàsiques. Podeu afegir les vostres fotos als àlbums, reproduir-les en una presentació de diapositives, afegir un efecte, girar, veure en mida original i molt més.

L’aplicació web de OneDrive té Skype incrustat, de manera que podeu utilitzar-la per xatejar i fer trucades en conferència. Aquells que vulguin afegir una altra capa de seguretat i privacitat a Skype haurien de llegir el nostre millor VPN per a Skype.

Amb Office i OneDrive, podeu coeditar i compartir fitxers directament a les aplicacions d’Office, com ara Word, Excel i PowerPoint. El client d’escriptori OneDrive i Office treballen junts per sincronitzar documents en OneDrive i permetre’t col·laborar amb altres persones en documents compartits alhora..

integració onedrive-skype

OneDrive s’integra amb OneNote, l’aplicació de presa de notes de Microsoft. És bo per sincronitzar i compartir notes i ofereix un disseny de notes flexible. És una de les millors aplicacions de presa de notes i en podeu trobar més informació a la nostra revisió OneNote.

Hi ha diverses aplicacions que us poden ajudar a la vostra productivitat, incloses Sway, una aplicació de publicació de contingut i Forms, una aplicació de gestió de fluxos de treball.

Vista general de les funcions de OneDrive

Logotip OneDrivewww.onedrive.com

Comença des de 199 mesos al mes per 50 Plans GBAll

Sincronitzar

Carpeta de sincronització

Sincronització a nivell de blocs

Sincronització selectiva

Gestió de l’ample de banda

Sincronitza qualsevol carpeta

Intercanvi d’arxius

Compartir enllaç de fitxers

Contrasenyes d’enllaç

Enllaça les dates de caducitat

Compartir carpeta

Permisos de carpeta

Límits de baixada d’enllaços

Carregueu enllaços

Productivitat

Vista prèvia del fitxer

Edita fitxers

Col·laboració a l’aplicació

Oficina en línia

Google Docs

Aplicació de notes

Reproducció de suports

Aplicacions mòbils

S’ha suprimit la retenció de fitxers

Versió

WebDAV

Seguretat

Xifratge At-Rest

Xifrat en trànsit

Protocol de xifrat
AES 256-bit

Coneixement zero

Autenticació de dos factors

Ubicació del servidor
NOSALTRES

Assistència

Assistència 24/7

Suport de xat en directe

Assistència telefònica

Assistència per correu electrònic

Fòrum d’usuaris

Base de coneixements

Diversos

Pla gratuït

Preu

El pla gratuït de OneDrive ofereix una escassa capacitat de 5 GB d’emmagatzematge, que no és tan feixuc com els 2 GB que obteniu de Dropbox, però ni tan sols està a prop dels 15 GB de Google Drive. Per això, no es pot comparar amb els serveis que es troben al nostre millor article d’emmagatzematge en núvol gratuït.

  Revisió OpenDrive - Actualització 2023

No hi ha molts plans premium per triar. De fet, els usuaris personals poden triar entre dos: el pla de 50 GB i personal d’Office 365. La primera no és una oferta fantàstica perquè no proporciona molt emmagatzematge, però tampoc és costosa.

L’Office 365 Personal és una oferta molt superior a 6,99 dòlars al mes o 69,99 dòlars anuals. Amazon és millor, però, perquè el seu pla d’1TB és de 59,99 dòlars anuals. Si voleu veure els detalls sobre preus, llegiu la nostra crítica de Amazon Drive.

pCloud ofereix un tracte encara millor perquè podeu obtenir 2 TB per un parell de dòlars més al mes. Podeu obtenir més informació sobre això en la nostra revisió pCloud. Tot i així, el pla de OneDrive inclou Office 365, de manera que el seu valor és superior per a aquells que ho necessiten.

La casa d’Office 365 és on brilla OneDrive. Ofereix 6 TB d’emmagatzematge a sis usuaris, cadascun dels quals obté 1 TB, per només 9,99 dòlars al mes o 99,99 dòlars l’any.

Tot i que OneDrive té la seva part de rarespectes, el seu valor és fort. Us recomanem que utilitzeu el seu pla gratuït per veure com funciona el servei abans de subscriure-us.

Facilitat d’ús

El client d’escriptori de OneDrive funciona en Windows i macOS, però no en Linux. Si t’agrada el pingüí, pots provar un servei del nostre millor emmagatzematge en núvol per a l’article de Linux.

El client consta d’una icona de la safata del sistema i la carpeta de sincronització, que és la pràctica estàndard entre els serveis d’emmagatzematge al núvol. Una finestra fina apareix quan feu clic a la icona de la safata del sistema.

onedrive-desktop-client

Podeu utilitzar-lo per obrir la vostra carpeta de sincronització, comprovar l’estat de les sincronitzacions i accedir a la configuració. La finestra de configuració és fàcil d’utilitzar, però el seu disseny és obsolet perquè sembla una finestra de configuració antiga i senzilla. El client d’escriptori té un enllaç que també obre el client web.

onedrive-web-app

El client web té un disseny atractiu i senzill. No hauràs de pescar el que estàs buscant, perquè les línies clares, els contrastos i un munt d’espai negatiu faciliten les coses. La càrrega és senzilla perquè podeu arrossegar i deixar anar el vostre fitxer o carpeta a qualsevol part de l’àrea de treball i es començarà a carregar. El client web pot mostrar els vostres fitxers a la llista o a la vista de quadrícula.

Una petita casella de verificació apareix quan feu el cursor sobre el contingut i us permet seleccionar fitxers i carpetes dispars, que podreu modificar mitjançant les accions del menú superior. Les accions inclouen “canviar el nom”, “copiar a”, “eliminar” i altres. Podeu fer el mateix per a un sol fitxer o carpeta fent clic dret sobre ell.

Els enllaços de la part superior us permeten iniciar sessions Skype, revisar notificacions, ajustar la configuració i accedir a l’ajuda. A la cantonada superior esquerra, hi ha un botó per obrir aplicacions, com ara correu, Skype, calendari, persones, tasques i totes les aplicacions d’Office 365. També hi ha botons que carreguen fitxers i carpetes des de l’escriptori, passant per alt el client de sincronització.

Tot plegat, el client web és ràpid i funciona sense enganxada.

onedrive-mòbil

Quan esteu de viatge, podeu utilitzar l’aplicació mòbil de OneDrive, disponible per a Android i iOS. Té un disseny atractiu i és fàcil d’utilitzar. Podeu consultar els vostres fitxers recents, que són un toc agradable i que no són habituals. Hi ha funcions estàndard, com l’accés fora de línia a fitxers i la càrrega automàtica de fotos i vídeos. També hi ha una pestanya “compartida”.

Intercanvi d’arxius & Sincronitzar

onedrive-web-share-carpeta

Quan voleu compartir fitxers o carpetes des de l’aplicació web, feu-ho generant un enllaç. En qualsevol dels dos casos, podeu habilitar l’edició. Si no ho és així, el permís concedit serà només de vista. Podeu protegir els vostres enllaços definint contrasenyes o afegint dates de caducitat. Això requereix tenir una subscripció de pagament. Hi ha una pàgina “compartida” que mostra el que heu compartit amb els altres.

Podeu compartir els vostres enllaços a xarxes socials, com Facebook, Twitter, Linkedin i Weibo.

Tot i així, l’enfocament de OneDrive per compartir deixa quelcom a desitjar. Quan compartiu una carpeta, no veieu un diàleg per convidar altres persones com ho feu amb molts serveis. En lloc d’això, heu de fer clic a “correu electrònic” per veure una opció per enviar invitacions.

Aquest no és un problema important, però l’altre enfocament és més eficient. Sync.com és un exemple de com hauria de funcionar. Obteniu més informació sobre aquest en el nostre comentari de Sync.com.

També podeu utilitzar OneDrive per compartir directament des del vostre ordinador. Per fer-ho, feu clic amb el botó dret a un fitxer o una carpeta i seleccioneu “Compartiu un enllaç OneDrive”. Això crearà i copiarà un enllaç al porta-retalls. Si necessiteu més opcions, podeu seleccionar “més opcions OneDrive” mitjançant el mateix mètode després del qual el client web s’obrirà i us mostrarà més opcions de compartició.

  Icedrive Review: un munt d’emmagatzematge gratuït. Actualitzat el 2023

L’aplicació per a mòbils mostra les opcions de compartir en una zona emergent clara i fàcil d’utilitzar. Podeu definir els permisos de compartir a “es poden editar” o “es poden veure” o bé es pot definir una data de caducitat. Quan compartiu, podeu copiar un enllaç, convidar persones o enviar fitxers directament mitjançant Outlook o qualsevol de les aplicacions del vostre telèfon.

OneDrive no es troba a la llista del nostre millor emmagatzematge en núvol per compartir-lo, però pot ser que hagi estat un desconcert per part nostra, ja que Dropbox, que va crear la llista, requereix una subscripció professional de Dropbox a $ 20 per obtenir les mateixes funcions. Podeu obtenir més informació sobre Dropbox a la nostra revisió de Dropbox.

carpetes onedrive-sync

OneDrive segueix el model de sincronització estàndard desenvolupat per Dropbox el 2007. Consta d’una icona de safata del sistema i una carpeta de sincronització. La carpeta de sincronització és com una carpeta normal del vostre sistema de fitxers, l’única diferència és que està connectada al núvol. Qualsevol fitxer o carpeta que hi introduïu s’emmagatzemarà al disc dur i al núvol.

Podeu moure fitxers individuals a la carpeta de sincronització de OneDrive fent clic amb el botó dret i seleccionant “desplaçar-vos a OneDrive”, però no podreu fer el mateix amb les carpetes.

Tampoc podeu sincronitzar carpetes específiques amb OneDrive. El que podeu fer és anar al menú de configuració del client d’escriptori OneDrive i actualitzar les carpetes que OneDrive ha seleccionat per “auto guardar” o, és a dir, sincronitzar. A Windows 10, són “documents d’escriptori”, “imatges” i “documents”.

onedrive-selectiva-sincronització

Dit això, obteniu més control sobre el que es sincronitza amb el vostre equip amb la sincronització selectiva. Els fitxers i carpetes que trieu no sincronitzar no us donaran espai al disc dur ni estaran disponibles si esteu fora de línia. No podeu fer el mateix des de l’altre extrem perquè no podeu triar sincronitzar cap carpeta.

Si voleu veure els vostres fitxers en línia sense que ocupin espai, podeu accedir a OneDrive com a unitat de xarxa. Tot i així, haureu d’utilitzar un servei de tercers. Mountain Duck és una bona opció per a això. Consulteu la nostra informació sobre com es pot crear una impressora d’unitat de xarxa per obtenir ajuda.

Velocitat

Hem realitzat diverses proves de càrrega i descàrrega mitjançant una carpeta d’1 GB. Estàvem utilitzant una connexió Ethernet a Belgrad, Sèrbia, amb una velocitat de càrrega de 6 megabits per segon i una velocitat de descàrrega de 100 Mbps..

Es va trigar OneDrive al voltant de 23 minuts de mitjana a penjar la carpeta. Tenint en compte la nostra velocitat de càrrega, això serà el més ràpid possible. Tot i això, la descàrrega va trigar uns tres minuts de mitjana, que és el doble del que esperaríem a 100 Mbps. Tenint en compte la xarxa global de OneDrive, és un resultat deficient.

OneDrive va tenir un petit impacte en els recursos del nostre sistema, però no tant que no podríem realitzar altres tasques. Si us passa, podeu limitar manualment les velocitats de càrrega i descàrrega.

La velocitat de càrrega seria més ràpida si es treballés la sincronització a nivell de bloc per a cada tipus de fitxer, però només funciona per a fitxers Office.

Tests Primer intent: Segon intent: Mitjà:
Temps de càrrega 00:22:00 00:23:00 00:23:00
Temps de descàrrega 00:04:20 00:01:38 00:03:00

Seguretat

OneDrive no tenia fortes mesures de seguretat. Ni tan sols tenia xifratge en repòs. Ara bé, però, OneDrive personal admet el xifratge en trànsit i en repòs.

El xifratge en repòs inclou dos components: el xifrat a nivell de disc BitLocker i el xifrat per fitxer del contingut del client.

Cada fitxer està protegit amb la seva pròpia clau AES de 256 bits. A més, utilitza el protocol TLS per evitar que els atacs man-in-middle tinguin èxit.

El xifrat privat de cap a extrem impedeix que ningú més que tu llegeixi els teus fitxers, però OneDrive no ho ofereix. Això vol dir que un empleat malaurat o el govern podria llegir les vostres dades. En parlarem més a la secció següent.

Tots dos plans d’Office 365 poden detectar atacs de ransomware i ajudar-vos a restaurar el OneDrive fins a un punt abans de comprometre els fitxers, de manera que no haureu d’abandonar-vos a les exigències dels ciberdelinqüents. Si es detecta un atac, se us avisarà mitjançant una notificació per correu electrònic, mòbil o escriptori i se us guiarà pel procés de recuperació.

Això implica utilitzar la funció Restauració de fitxers de OneDrive for Business, que ja està disponible als comptes personals de OneDrive. Permet restaurar el OneDrive a un punt anterior en els 30 dies anteriors.

  Amazon Drive Review: actualització 2023

També podeu utilitzar la funció per recuperar-vos d’una eliminació massiva accidental, una corrupció de fitxers o qualsevol altre esdeveniment catastròfic. Si teniu una empresa i voleu fer les funcions avançades de OneDrive, us recomanem que proveu OneDrive per a empreses. Obteniu més informació sobre aquest tema a la nostra revisió OneDrive for Business.

La integració de correu electrònic de OneDrive, Outlook.com, ofereix una capa de protecció afegida i garanteix el xifratge de punta a extrem del vostre correu electrònic. Quan utilitzeu el seu xifrat, el vostre correu electrònic es xifra mitjançant una connexió segura i minimitza l’amenaça que la vostra informació sigui interceptada o filtrada per a ciberdelinqüents..

Si preferiu no confiar en Microsoft amb el vostre correu electrònic, podeu provar un dels proveïdors de correu electrònic més segurs.

Privacitat

La privadesa és un lloc difícil per a Microsoft. Com a empresa nord-americana, està subjecta a les lleis i regulacions sobre privadesa dels Estats Units, que no sempre han tingut la millor reputació. Una de les raons d’això és el projecte PRISM de l’Agència de Seguretat Nacional dels Estats Units, un programa secret de vigilància del govern al qual Microsoft hauria estat involucrat.

És destacable la Llei CLOUD, que permet a les agències de l’alfabet dels Estats Units obligar OneDrive a divulgar dades independentment del que es trobi. Quan ho teniu en compte, no és estrany que els Estats Units no estiguin entre els països amb les millors lleis de privadesa.

És possible que Microsoft no hagi tingut gaire opció en aquesta qüestió, però una empresa amb seu a fora dels Estats Units no hauria afrontat el mateix dilema tret que estigués basada a la Xina.

Sync.com a Canadà i Tresorit als Països Baixos són bones alternatives per a la privadesa. Llegiu la nostra crítica de Sync.com i la revisió de Tresorit per obtenir més informació sobre els serveis.

Cap de les dues companyies no s’observa amb les lleis de dades dels EUA i ambdues ofereixen xifratge privat de punta a punta de forma gratuïta. Llegiu el nostre article sobre els proveïdors de núvols més importants basats fora de l’abast de les mans agudes de l’oncle Sam per obtenir més idees.

onedrive-privacy-panel-control

Amb OneDrive, podeu accedir i esborrar algunes de les vostres dades mitjançant el tauler de privadesa de Microsoft. A més, podeu controlar l’ús de les vostres dades per a publicitat de Microsoft a la seva pàgina de desactivació. Hi ha una bona probabilitat d’utilitzar les últimes Windows, per tant, llegiu l’article de configuració de privadesa de Windows 10 per aprendre a modificar la seva privadesa..

No totes les dades personals processades per Microsoft es poden accedir o controlar mitjançant les eines anteriors. Si voleu accedir o controlar les dades personals processades per l’empresa que no estan disponibles mitjançant aquestes eines o directament a través dels productes Microsoft que utilitzeu, podeu contactar amb Microsoft.

Ens sentiríem millor si hi hagués xifrat de coneixement zero, però OneDrive no en té. Per obtenir més opcions, consulteu els serveis de la nostra millor llista de serveis d’emmagatzematge en núvol de coneixement zero.

Servei d’atenció al client

Centre d'ajuda en onedrive

Podeu utilitzar el centre d’ajuda en línia de Microsoft per al seu programari, com ara OneDrive, Office 365 i Office Online.

Podeu cercar temes d’ajuda o navegar per categories. Les categories OneDrive inclouen “començar”, “fitxers”, “compartició i col·laboració”, “sincronització”, “mòbil i mac”, “comptes i emmagatzematge” i “resolució de problemes”. El lloc web té moltes pàgines de formació i molts inclouen vídeos.

Si no us serveix, podeu contactar amb l’assistència de Microsoft per correu electrònic o provar el fòrum de la comunitat.

No hi ha assistència telefònica ni de xat. Vam contactar el servei d’assistència per correu electrònic i es va respondre ràpidament a la nostra pregunta amb només 45 minuts.

onedrive-user-forum

Podeu utilitzar el fòrum d’usuaris per pensar fora de caixa, el qual el personal de suport entrenat no sempre és bo, però sembla que el fòrum oficial de Microsoft no generi respostes d’usuaris o empleats..

El Veredicte

Els principals avantatges d’utilitzar OneDrive són la productivitat, la col·laboració i la velocitat. Es connecta a moltes aplicacions de Microsoft, la més útil de les quals és, probablement, Office Online i la seva contrapart d’escriptori, Office 365.

Office 365 augmenta el valor dels seus plans premium perquè s’inclouen amb dos. Els usuaris que vulguin utilitzar l’emmagatzematge en núvol, però no volen pagar la versió d’escriptori de la suite Office, es beneficien molt d’aquestes ofertes. Altres funcions útils són la reproducció de suports, la integració d’Outlook i molt més.

No obstant això, la seva seguretat i privacitat no són molt destacades, encara que siguin millors que abans. La manca de xifrat de coneixement zero és un lloc important perquè OneDrive és un producte basat en Estats Units.

Dit això, OneDrive proporciona una experiència d’usuari agradable, especialment a les aplicacions web i de telèfons intel·ligents.

Què en penses de OneDrive? Creus que les seves característiques, aplicacions i bon valor són suficients per provar-ho? Ho fem saber en els comentaris a continuació. Gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me