Revisió MEGA: Emmagatzematge en núvol gratuït o no? – Actualitzat 2023

Revisió MEGA

MEGA és un interessant servei d’emmagatzematge en núvol que ha tingut molts canvis. En la seva actual encarnació és tan segur com sempre, però ha reduït la distribució d’espais lliures d’emmagatzematge; compartir ha millorat, però pot ser millor, encara. Seguiu llegint per obtenir la revisió completa de MEGA.

Opinions sobre emmagatzematge al núvol

L’emmagatzematge en núvol de MEGA va ser fundat pel famós Kim Dotcom el 2013. Ja no hi treballa, però l’empresa va continuar i ara es fa publicitat com a “empresa de privacitat”. No és tan capaç com els millors serveis de la nostra llista de millors serveis d’emmagatzematge en núvol, però té algunes funcions interessants, com ara el xifrat de coneixement zero, del qual obtindreu més informació en aquesta revisió MEGA.

El servei d’emmagatzematge al núvol es troba entre els millors serveis de coneixement zero. La protecció s’estén també a allò que compartiu, perquè podeu utilitzar el xifrat privat per protegir els vostres fitxers i carpetes i assegureu-vos que només les persones que autoritzeu puguin llegir-les..

MEGA no brillarà al departament de col·laboració, perquè el servei al núvol no té integracions i funcions d’edició. Si en necessiteu, consulteu el nostre millor article d’emmagatzematge en núvol per a l’article de col·laboració.

Dit això, el servei de núvol MEGA compta amb 100 milions d’usuaris, una gran seguretat, una experiència d’usuari agradable i opcions de compartir fitxers capaços. Si això és el que necessiteu, seguiu amb nosaltres mentre discutim MEGA amb més detall a les seccions següents.

Fortaleses & Debilitats

Alternatives per MEGA

Característiques

A part de les funcions estàndard d’emmagatzematge en núvol i de compartició de fitxers que permeten traslladar el treball al núvol i evitar possibles pèrdues de dades a causa d’un mal funcionament del disc dur, MEGA té una funció interessant i un parell de complements..

mega-xat

Aquesta funció és el xat, que podeu iniciar amb els contactes que heu afegit a MEGA. Utilitza xifratge per assegurar la vostra comunicació en temps real.

mega-megabird

El complement MEGAbird permet compartir grans fitxers mitjançant Mozilla Thunderbird.

Per a aquells que vulguin aprofundir més, MEGAcmd és una eina de línia de comandes que us permet utilitzar la vostra màgia informàtica per treballar amb fitxers..

mega-megacmd

La versionada us permet tenir diverses versions del mateix fitxer i substituir l’actual per una versió anterior si algú comet un error o elimina un fitxer. Està activada de manera predeterminada en la configuració de MEGAsync. Si pengeu o sincronitzeu un fitxer amb el mateix nom que un fitxer existent a la mateixa ubicació, es crearà una versió nova. Els fitxers que tenen versions estan indicats amb una icona de rellotge.

mega-versió

Si creieu que podreu beneficiar-vos una bona capacitat de versió, llegiu el nostre millor emmagatzematge en núvol per a la versió.

L’emmagatzematge al núvol MEGA també pot previsualitzar les fotos i reproduir vídeos. És una bona opció per als mitjans de comunicació, però no és prou bona per incloure-la a la nostra llista dels millors serveis d’emmagatzematge en núvol de fotos i vídeos. Tot i així, aquesta capacitat no s’estén als documents i MEGA no ofereix integracions amb Microsoft Office o G Suite mitjançant Google Drive.

Preu

Un servei d’emmagatzematge en núvol sol oferir múltiples plans, cosa que augmenta la flexibilitat i us permet obtenir un que s’adapti millor a les vostres necessitats. MEGA segueix la mateixa lògica, que us permet triar entre un pla gratuït i quatre plans premium.

Com més plans d’emmagatzematge en núvol s’ofereixin per menys diners, millor serà el seu valor. Si aquesta és la vostra prioritat, assegureu-vos de llegir les millors ofertes d’articles d’emmagatzematge al núvol.

La quota de transferència és la quantitat de dades que podeu transferir entre els vostres dispositius i el núvol MEGA al mes.

MEGA fa publicitat del programa Pro I com a més popular i no és difícil veure el perquè. Ofereix 1 TB d’emmagatzematge en núvol, que és una bona quantitat, però no pot coincidir amb les millors ofertes del mercat, com ara els plans d’emmagatzematge en núvol de 2TB de pCloud o Sync.com.

El pla de pCloud és més barat, ofereix més espai d’emmagatzematge al núvol i ofereix un descompte si pagueu per l’any. Sync.com requereix que pagueu per endavant l’any, però el cost per mes és de només 8 dòlars, que és fins i tot millor que pCloud. Per obtenir més informació sobre els plans d’emmagatzematge en núvol, llegiu la nostra revisió de pCloud i Sync.com.

  OneDrive Review - Actualització del 2023

MEGA no us ofereix cap descompte, però us ofereix dos mesos d’emmagatzematge en núvol gratuït si compreu un pla Pro d’un any.

El pla d’emmagatzematge en núvol gratuït solia ser un atractiu enorme per als nous usuaris, ja que oferia 50 GB. Això va canviar el 2023 i ara el servei d’emmagatzematge en núvol es treu 35 GB de sortida al cap d’un mes. Malgrat la seva evolució manejada, MEGA continua sent un dels millors serveis d’emmagatzematge en núvol gratuït.

Podeu realitzar èxits, com ara instal·lar el client d’escriptori i l’aplicació per a mòbils, però l’emmagatzematge en núvol que obteniu d’aquesta forma s’esvairà després de 180 dies. Tot i que convideu amics, obteniu un emmagatzematge en núvol que desapareix al cap d’un any, cosa que contrasta molt amb els serveis que no posen aquestes restriccions horàries..

Facilitat d’ús

El client d’escriptori de MEGA té una interfície atractiva que consta d’una carpeta de sincronització i una icona de safata del sistema que gestiona la vostra sincronització i que permet accedir a la configuració.

mega-escriptori

L’aplicació d’escriptori presenta informació de manera clara i no us confondrà. Funciona a Windows, macOS i Linux.

mega-interfície web

La interfície web és fàcil d’utilitzar, ràpida i senzilla. Podeu navegar per fitxers i carpetes mitjançant el menú de la unitat de núvol de l’esquerra o la pàgina “recents”, a la qual podeu accedir mitjançant el menú de l’esquerra. A més dels fitxers recents, podeu utilitzar el menú per visualitzar els vostres contactes i contingut compartit amb vosaltres, obrir xat i accedir al vostre tauler.

Les funcions secundàries es troben al menú que hi ha a l’extrem superior dret de la pantalla. Podeu realitzar accions generals mitjançant el menú superior, mentre que les accions individuals requereu que feu clic amb el botó dret en un fitxer.

Mega-smartphone-interfície

També és fàcil d’utilitzar l’aplicació mòbil, disponible per a Android i iOS. El navegador de fitxers agafa la major part de la pantalla, mentre que el menú inferior us permet visualitzar les càrregues de la càmera, accedir al xat, veure les carpetes compartides i els fitxers fora de línia.

També podeu configurar l’aplicació per a mòbils per carregar automàticament les vostres fotos i vídeos. La funció de xat aprofita el xifrat de MEGA per protegir els vostres missatges. És un afegit interessant, però probablement és redundant tenint en compte les moltes aplicacions de xat dedicades al mercat. Si els missatges xifrats us interessen, llegiu la nostra guia de xifrat de missatges de text.

Sincronització d’arxius & Compartir

En instal·lar l’aplicació d’escriptori, podeu triar sincronitzar-ho tot amb el vostre compte web o triar fitxers específics. Si opteu per triar fitxers, haureu de crear una sincronització nova, que inclourà la carpeta arrel del web per sincronitzar-ho tot..

En aquest cas, haureu de crear una sincronització orientada a la carpeta arrel per sincronitzar-ho tot des del núvol. És complicat i preferim tenir una solució d’un clic.

mega-sync-carpeta

Podeu triar afegir qualsevol carpeta al núvol MEGA fent clic amb el botó dret i escollint “penjar a MEGA.” Això copiarà el fitxer a la vostra carpeta de sincronització i al vostre espai web. Podeu fer el mateix copiant manualment un fitxer a la carpeta de sincronització o utilitzant l’opció “penjar” des de la safata del sistema.

mega-sincronitzacions

Un millor enfocament seria habilitar el menú contextual per afegir directament la carpeta seleccionada com a nova sincronització. Tal com està, heu d’anar al menú de configuració per obtenir el mateix resultat. Tingueu en compte que només funcionarà si no heu decidit sincronitzar-ho tot.

Una característica interessant que ofereix el núvol MEGA és la possibilitat de transmetre fitxers que no es sincronitzen amb el vostre ordinador.

mega-share

L’aplicació web de MEGA us permet compartir els vostres fitxers generant un enllaç que podeu protegir amb una clau. Això els converteix en coneixement zero, de manera que només les persones a les que doneu la clau poden llegir-les. Podeu adjuntar la clau amb el vostre enllaç, cosa que significa que qualsevol persona amb l’enllaç hi pot accedir o enviar la clau per separat. També podeu adjuntar dates de caducitat o contrasenyes a enllaços.

Té una pàgina “compartida amb mi”, però no en té cap que mostri el que heu compartit amb els altres.

  Amazon Drive Review: actualització 2023

mega-carpeta-compartir

Podeu compartir una carpeta generant un enllaç, que funciona de la mateixa manera que els fitxers o convidant-ne d’altres mitjançant la seva adreça de correu electrònic. Si feu això, podeu definir permisos “només de lectura”, “llegir i escriure” i “accés complet”. Per convidar altres persones a penjar a la vostra carpeta, inclosos usuaris que no siguin MEGA, podeu convertir-la en una carpeta “MEGAdrop”..

L’aplicació d’escriptori també us permet compartir, però només genereu un enllaç i no us permetrà compartir-ho amb d’altres a través de la seva adreça de correu electrònic. No podeu convidar a altres a carpetes ni a generar enllaços de càrrega.

Velocitat

Es van trigar uns 36 minuts, de mitjana, a carregar una carpeta amb cremallera d’1 GB, que és 10 minuts més lenta del que esperàvem. En tres intents, MEGA va penjar els nostres fitxers en uns 25 minuts, però van trigar més d’una hora en un altre. Tenint en compte això, MEGA té un problema a l’hora de mantenir velocitats consistents, no assolir-ne de ràpids.

mega-interfície web

Estàvem utilitzant una connexió WiFi a Belgrad, Sèrbia, amb una velocitat de càrrega de 6 megabits per segon i una velocitat de descàrrega de 102 Mbps. Els usuaris han informat que han aconseguit velocitats més ràpides quan han desactivat la configuració “utilitzar http” a la pestanya d’ample de banda de l’aplicació d’escriptori..

Tingueu en compte que és possible que vegeu resultats diferents si us apropeu més als servidors de MEGA a Europa, Canadà i Nova Zelanda.

Tot i que MEGA no té sincronització a nivell de blocs, que accelera les transferències al núvol només movent els canvis que s’han produït als fitxers penjats, un representant de la companyia ens va dir en un correu electrònic que la funció es troba en obres..

Seguretat & Privacitat

L’ús d’un servei d’emmagatzematge al núvol pot ser un risc si no té la seguretat adequada perquè hi ha molts perills a Internet, com ara els pirates informàtics que no dubtaran a orientar les vostres dades amb ransomware o man-in-the-middle- atacs. És possible que també intentin robar les vostres credencials d’inici de sessió per tenir accés complet.

La seguretat al núvol utilitza molts protocols i xifrats per protegir els vostres fitxers en transito i en repòs. Inclouen el protocol TLS per aturar atacs man-in-the-middle, autenticació de dos factors per evitar l’accés al vostre compte si algú roba les vostres credencials d’inici de sessió i el xifratge privat de final a extrem per assegurar la vostra privadesa mantenint ningú més que tu. des de tenir accés complet per llegir els vostres fitxers i carpetes.

mega-seguretat

Com que el núvol MEGA destaca la seva privadesa, no és estrany que utilitzi xifratge privat per xifrar fitxers del client.

El nivell de xifratge en repòs és AES de 128 bits, que no és tan fort com el de A6 a 256 bits, però això no hauria de ser important perquè el cracking trigaria milions d’anys. El protocol TLS afegeix una altra capa de protecció als fitxers en trànsit. MEGA també ofereix autenticació de dos factors.

El seu codi font també és públic, de manera que qualsevol que vulgui comprovar la seguretat de MEGA ho pot fer.

Privacitat de MEGA

Els centres de dades d’emmagatzematge en núvol de MEGA es troben a Luxemburg, Alemanya, França, Països Baixos, Canadà i Nova Zelanda, que la Comissió Europea va determinar per tenir un nivell adequat de protecció segons l’article 45 del Reglament general de protecció de dades..

Per obtenir més informació sobre les lleis que regeixen les dades, llegiu el que heu de saber sobre les lleis i regulacions del núvol, la nostra guia a GDPR i el nostre article sobre quins països tenen les millors lleis de privadesa del món.

MEGA fins i tot estén la normativa de dades de GDPR a tots els usuaris, no només a aquells que provenen de la UE. L’article 16 de la política de privadesa estableix que MEGA no vendrà els vostres fitxers, dades de compte o metadades a tercers tret que ho permeti la seva política, de manera que no tindreu un escàndol de Cambridge Analytica a les vostres mans..

Podeu trobar allò que la política permet i considera “legal i adequat” a l’article 14, que diu que MEGA té dret a proporcionar els vostres fitxers, xats, comptes i dades d’ús del lloc web a les forces de l’ordre si ho requereix la legislació en qualsevol jurisdicció. Això no suposarà molt, tenint en compte el seu xifrat de coneixement zero, però hi ha metadades que es mantenen en forma no xifrada.

  Revisió OpenDrive - Actualització 2023

Segons l’article 7.3, les metadades no xifrades que queden són:

 • Tipus de navegador i sistema operatiu dels dispositius des dels quals heu iniciat la sessió a MEGA
 • Adreça IP i informació del port per a registres, ús de l’API, càrregues de fitxers, creacions de carpetes i exportacions d’enllaços
 • El país del qual MEGA espera que tingueu accés als seus serveis, que es dedueix en fer coincidir la vostra adreça IP a una base de dades pública
 • Mida de fitxers, ordre de versió, marques de temps i relacions de fitxers pare-fill
 • Marques de temps d’eliminació
 • L’adreça de correu electrònic de qualsevol persona amb qui heu contactat específicament amb els sistemes de MEGA

Tingueu en compte que els vostres fitxers i carpetes es poden compartir de manera privada mitjançant invitació a una adreça de correu electrònic especificada o compartida més generalment mitjançant la creació d’un enllaç de fitxers o carpetes i la clau de desxiframent..

 • Adreça de correu electrònic de contacte de cada participant del xat, hora d’inici del xat i durada del xat i activitat de moderació
 • Retocs i suspensions del compte
 • Les comunicacions de MEGA amb vosaltres
 • La configuració del compte personal, incloses les imatges de l’avatar

Fins i tot amb algunes de les vostres metadades de forma no xifrada, MEGA fa un bon treball per protegir la vostra privadesa tenint en compte el seu xifrat privat, l’adherència a GDPR estesa a tots els usuaris i el compartiment d’enllaços xifrats. Podeu trobar més informació sobre la implementació de MEGA per part de les seves polítiques de privadesa.

Els seus centres de dades utilitzen RAID per protegir-se de la pèrdua de dades. A més, MEGA emmagatzema dades de l’usuari repartides en diverses ubicacions geogràfiques per assegurar-se que fins i tot accidents a gran escala no podran comprometre-la.

Atenció al client

mega-suport

El centre d’ajuda està ben organitzat. Es divideix en categories que faciliten la resposta que buscaves i hi ha una barra de cerca útil a la part superior.

Podeu utilitzar una llista de preguntes freqüents per localitzar ràpidament una pregunta, però si no trobeu cap resposta, podeu contactar amb l’assistència al client mitjançant el formulari de missatge.

La vam fer servir per fer una pregunta i vam rebre una resposta en només 20 minuts. És un temps impressionant de resposta al servei d’atenció al client, per dir el que és mínim, cosa que és útil tenint en compte que no hi ha cap opció de xat. L’equip d’atenció al client ens va assegurar en un correu electrònic que funciona 24 hores al dia 7. A més, els usuaris de Pro aconsegueixen assistència prioritària.

El Veredicte

MEGA no té per descomptat la vostra privadesa, de manera que s’assegura que ningú, però que pugueu llegir les vostres dades. Els principals recursos que utilitza per a això són el xifrat de coneixement zero i una forta política de privadesa que estén les regles de GDPR a tots els usuaris de MEGA.

Quan afegiu funcions de seguretat fortes, una experiència d’usuari agradable i que permeteu sincronitzar i compartir opcions, obteniu un bon servei d’emmagatzematge al núvol. Podria ser encara millor si tingués preus més competitius, característiques de productivitat i velocitats consistents. Tot i així, té un pla d’emmagatzematge en núvol gratuït amb 15 GB d’emmagatzematge, cosa que fa que sigui atractiu provar el servei i veure si funciona per a tu.

Què en penses de MEGA? La seva bona adhesió a la privadesa és un bon motiu per intentar-lo o desviar-lo del servei d’emmagatzematge al núvol que utilitzeu ara? Feu-nos-ho saber als comentaris que es mostren a continuació i vegeu com es compara amb un altre nom important a la nostra comparació Dropbox vs MEGA. Gràcies per llegir.

Preguntes freqüents de MEGA

 • L’emmagatzematge en núvol MEGA és segur?

  Sí, el xifratge utilitzat i la seva política de privadesa fan que els vostres fitxers estiguin protegits de danys per part de tercers. Tingueu en compte, però, que els vostres fitxers poden ser eliminats pel propi MEGA quan esgotin els vostres 35 GB d’espai lliures.

 • És MEGA Gratuït?

  Sí, 15 GB d’espai és gratuït. Els 35 GB dels 50 GB que se t’ofereixen originalment s’esgotaran al cap de sis mesos, així que no comptis amb ell per sempre.

 • És MEGA Legal?

  Sí, absolutament. El fundador original, Kim Dotcom, va estar i es troba en un lloc molt ajustat amb l’aplicació de la llei, però ja no és a l’equip del MEGA. El servei és tan net com un xiulet.

 • És MEGA fiable?

  Depèn de qui ho demanis. Només teníem problemes lleugers a l’hora d’utilitzar-lo nosaltres mateixos, però alguns dels comentaristes que hi ha a sota d’aquest comentari expliquen una història diferent. Sembla ser un cas de dibuixar la palla curta.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me