4Sync преглед – актуализиран 2023 г.

4Sync преглед

4Synch е доста интересна услуга за съхранение в облак, която изглежда главно фокусирана върху съхранението и споделянето на медийни файлове. Това се справя добре с това, както описваме в това ревю на 4Sync, но липсата на гъвкавост го прави непривлекателен за много потребители.

Отзиви за съхранение в облак

4Sync не е вашата облачна услуга за съхранение в облака. Тя е по-проста от повечето и е съсредоточена върху съхранението на медийни файлове. Това не означава, че не можете да съхранявате други типове, но услугата няма приложения, които работят с тях. В този преглед на 4Sync ще ви дадем задълбочен поглед върху неговите функции и ще ви кажем какво липсва.

Въпреки че не е една от най-добрите ни услуги за съхранение в облак, може да се окаже състезател за най-доброто облачно хранилище за снимки и видеоклипове. 4Sync обаче не може да съвпадне със стойността на pCloud, който заема първо място в този списък, така че прочетете нашия преглед на pCloud, ако искате да съхранявате вашите снимки и видеоклипове за изгодна сделка.

4Sync има висока скорост на синхронизиране и добри възможности за синхронизиране и споделяне, но се нуждае от подобрение в други категории. В останалата част от тази статия ще обсъдим подробно функциите и ще ви кажем как те работят.

Алтернативи за 4Sync

Силни & Слабости

Характеристика

4Sync е създаден да ви помогне да съхранявате важните си файлове в облака и да имате достъп до тях навсякъде, у дома или в движение. Можете да синхронизирате между уеб, настолни, мобилни и таблетни устройства.

Можете да архивирате компютъра си до степен, като го използвате, но трябва да използвате облачна услуга за архивиране. Ако искате да знаете повече за разликата, прочетете нашето обяснение. Ако имате нужда да архивирате компютъра си, консултирайте се с най-добрия ни онлайн списък за архивиране.

4sync-уеб-изображение за визуализация

4Sync се фокусира върху възпроизвеждането на медиите и ви позволява да преглеждате снимките си в изглед на миниатюри, така че можете бързо да намерите това, от което се нуждаете. Можете да завъртите отделни снимки или да ги видите в слайдшоу. Други могат да прикачат коментари към споделените ви снимки и да дадат своите мисли за конкретни области на изображението, което е чудесно за получаване на обратна връзка.

Можете също така да настроите услугата да борави със скрийншоти, което я кара автоматично да ги качва от вашия компютър.

4sync-уеб-музикален плейър

Когато натиснете възпроизвеждане на аудио файлове в облака, се появява гладък музикален плейър. Той има стандартните функции, които бихте очаквали от музикален плейър, включително създаване на плейлисти, добавяне на песни на опашка и разбъркване. Можете също да споделяте плейлиста си. Когато свиете прозореца за него, по-малък остава над работната ви зона и показва текущата песен.

Ако искате да знаете колко пространство и трафик сте използвали, можете да се консултирате със страницата със статистически данни във вашия акаунт. Тя може да показва потреблението ви в трафика за текущия или предходния месец. Можете също да видите най-популярните си файлове по броя на изтеглянията от последния ден до предходните 14 дни.

4Sync функции Общ преглед

4Sync логоen.4sync.com

Започва от $ 825 на месец за 10000 GBA всички планове

Sync

Синхронизиране на папка

Синхронизиране на ниво блок

  Преглед на Woelkli - актуализирано 2023 г.

Селективна синхронизация

Управление на лентата

Синхронизирайте всяка папка

Споделяне на файлове

Споделяне на файлови връзки

Свържете паролите

Дати на изтичане на срока за връзка

Споделяне на папки

Разрешения за папки

Ограничения за изтегляне на връзки

Качване на връзки

продуктивност

Преглед на файлове

Редактиране на файлове

Сътрудничество в приложението

Office Online

Гугъл документи

Приложение за бележки

Възпроизвеждане на медии

Мобилни приложения

Забранено запазване на файлове

Версиите

WebDAV

Сигурност

Шифроване при почивка

Шифроване в транзит

Протокол за шифроване

Нулеви знания

Двуфакторна автентификация

Местоположение на сървъра
Канада

поддържа

24/7 Поддръжка

Поддръжка на чат на живо

Поддръжка по телефона

Поддръжка по имейл

Потребителски форум

Знание

Разни

Безплатен план

Ценообразуване

Много услуги предлагат няколко плана, от които можете да избирате, което увеличава гъвкавостта и ви позволява да получите такъв, който най-точно отговаря на вашите нужди. Не е така обаче с 4Sync. Той има само един план: Premium.

Той осигурява 1TB съхранение и 10TB честотна лента на месец, към които можете да добавите, ако е необходимо. Ако решите да плащате на месец, ще трябва да ядете $ 16.99. Това е 203,88 долара годишно. Ще получите 50% отстъпка, ако платите за една година напред, която при $ 99 е еквивалентна на $ 8,25 на месец.

Можете да плащате само 8 долара на месец, за да получите 2TB с Sync.com. pCloud е близо до 2TB за $ 9,99 на месец или $ 96 на година, а Amazon Drive таксува $ 60 на година за 1TB. Ако те интересуват, прочетете нашия преглед на Sync.com и преглед на Amazon Drive или прочетете за всички наши най-добри цени в нашия списък с най-добрите оферти в облачните услуги за съхранение.

4Sync не предлага безплатен план, но има безплатен 60-дневен пробен период, който е значително по-дълъг от това, което предлагат други услуги. Можете да удължите изпитанието с един месец за всеки приятел, когото препратите, а те от своя страна получават допълнителен месец. Ако се абонират за Premium, получавате допълнителни два месеца.

След като изпитанието ви приключи, имате 30 дни за надграждане до Premium или акаунтът ви ще бъде деактивиран.

Потребителски опит

Има много начини за достъп до файлове, съхранявани в облака 4Sync. Можете да използвате настолния клиент, уеб приложението или приложението за смартфон.

4sync-десктоп-настройки

Настолното приложение се състои от папка за синхронизация и икона на системната област. Това, което обичаме да виждаме, обаче са икони на файлове в папката за синхронизиране, които показват тяхното състояние, но тези се показват само ако премахнете папка или файл от синхронизирането. Интерфейсът на работния плот изглежда датиран, но той е ясен и лесен за навигиране.

Има икона, която отваря и уеб приложението в браузъра ви по подразбиране.

Предлага се за Windows и macOS, но не и за Linux. Ако трябва да работите в Linux, прочетете най-доброто ни съхранение в облак за Linux парче.

4sync-уеб-интерфейс

Уеб приложението показва вашите файлове в изглед на миниатюри или списъци. Той също се чувства дата, но е приятен и лесен за използване. Бутоните в горната част ви помагат бързо да извършвате общи действия, а навигацията вляво следва общата структура на дървото, така че няма да се объркате. Можете да преминете към обикновен изглед, който крие всички, освен съществените функции, които също да ви помогнат да се съсредоточите.

4sync-мобилни UI

Можете да използвате повечето от същите функции в мобилното приложение. В горната част има лента за търсене, която ви позволява да филтрирате вашите файлове и набор от икони за навигация. Те ви позволяват да получите достъп до вашите файлове, да качвате от камерата си, да виждате какво се споделя с вас, да запазвате файлове за работа офлайн и да проверявате настройките на емисията и акаунта си. В настройките можете да активирате автоматично качване на вашите снимки.

  Преглед на MediaFire: Безопасен ли е MediaFire през 2023 г.

Мобилното приложение е достъпно за Android или iOS.

Синхронизиране на файлове & Споделяне

Синхронизирането и споделянето са важни за облачното съхранение, тъй като те са основните механизми, които ви позволяват да преместите своето хранилище в облака, да получите достъп до него от различни устройства и да го споделяте.

4sync синхронизиране-папка

Настолният клиент следва общия модел за синхронизация с папката си за синхронизация и иконата на системната област. Иконата ви позволява да имате достъп до предпочитания и да отворите папката си за синхронизиране, без да преминавате през приложението за управление на файлове.

Всичко, което поставите в папката си за синхронизиране, ще се синхронизира в облака и всичко, което поставите в облака, ще бъде изтеглено в папката за синхронизиране.

Не е необходимо да използвате папката за синхронизиране, тъй като 4Sync ви позволява да синхронизирате всяка папка. Ако не искате да правите това, можете да щракнете с десния бутон върху която и да е папка или файл и да изберете да го копирате в папката за синхронизиране. Можете да синхронизирате само избрани папки, но синхронизирането им не ги изтрива. Просто прекъсва връзката напред. За да изключите отделни файлове, можете да ги добавите в списък с игнориране.

Можете също да фино да настроите синхронизирането, когато изтриете файлове. Когато даден файл бъде изтрит в мрежата, можете да го изтриете автоматично на работния плот, да го настроите да попита дали трябва да го направи или да възстановите файла на сървъра от вашата локална машина.

Освен синхронизиране, настолното приложение ви позволява да споделяте вашите файлове във Facebook или Twitter или да генерирате връзка, която можете да копирате и поставите. Можете да споделите връзка, която изтегля файла или тази, която отваря вашия дял в уеб интерфейса на 4Sync. Плюс това можете да получите HTML или код на форума, ако искате да вградите дяла. Все пак няма опция за задаване на парола за връзка или дата на изтичане.

Можете да зададете папката си на лична, ако не искате да я споделяте или да я направите обществена, за да може всеки, който е поканен, да получи достъп до нея. В допълнение можете да зададете разрешения за хора, които поканите да „само да видите“ или „да качите и редактирате“. Можете да защитите споделянето на вашата папка, като зададете парола и да я направите част от поддомейн. На разположение е HTML маркера на iframe, за да го вградите и като джаджа.

4sync-уеб-акция

Уеб приложението ви позволява да направите същото, но ви дава възможност да съкратите вашата връзка за споделяне и да я изпратите и по имейл. Можете да споделяте папки във Facebook, но ще трябва да се свържете с Twitter от менюто с настройки, за да ги споделяте.

Можете да използвате мобилното приложение за споделяне на файлове и папки с инсталирани приложения, като WhatsApp, Slack и Skype. Като алтернатива можете да изпратите връзка.

Въпреки че 4Sync има добри функции за споделяне, той не се доближава до доставчиците в най-добрите ни услуги за съхранение в облак за списък за споделяне.

скорост

Средно отне около 23 минути, за да качите тестова папка с 1 GB цип. Връзката ни беше осъществена по WiFi извън Белград, Сърбия със скорост на качване от 6 мегабита в секунда и скорост на изтегляне от 102 Mbps.

Времето за качване е равно на теоретичното време, необходимо за прехвърляне на папка от 1 GB, така че можем да заключим, че ще изпитате по-бързи скорости, колкото по-близо сте до сървърите на 4Sync. Предполагаме, че са в САЩ, тъй като компанията е със седалище в Калифорния, но една от нейните правила попречи на екипа за поддръжка да разкрие тази информация.

  Ревю на Amazon Drive - актуализирано 2023 г.

Скоростта е по-голям фактор при сътрудничество с файлове, които вече са качени. Вместо да качвате целия файл, след като го модифицирате, алгоритъмът за синхронизиране на ниво блок може да прехвърли само частта, която се промени, което значително намалява времето за качване. За съжаление установихме, че 4Sync не го използва, тъй като нашите тестови файлове не се качват по-бързо, след като ги модифицирахме.

Сигурност & поверителност

Ако съхранявате вашите файлове онлайн, без да разполагате с адекватна сигурност, играете най-малко. Хакерите може да ви ударят с откуп, да прихванат вашите файлове по време на прехвърляне с атаки на човек в средата или да ви откраднат паролата.

За да се предотврати използването на облачно хранилище за съхранение в покой и транзитно криптиране, TLS протоколът за защита на вашите данни по време на транзит и двуфакторно удостоверяване, за да се предотврати неоторизиран достъп до вашия акаунт. Най-добрата защита за вашата поверителност е частното, криптиране от край до край, което не позволява на всеки, освен вас, да чете вашите файлове.

За съжаление, 4Sync не предстои за сигурността си. Ние знаем, че можете да използвате SSL за защита на файлове по време на прехвърляне от вашия компютър към сървър и да разрешите HTTPS да защити вашата връзка, когато е приложимо.

Услугата не използва двуфакторно удостоверяване, така че не забравяйте да създадете силна парола.

В своята политика за поверителност 4Sync заявява, че събира само метаданни и друга информация, свързана със статистиката, освен ако не се регистрирате за тях чрез Google, Facebook или Twitter. В този случай тя събира личните ви данни. Все пак поверителността на вашите файлове не е гарантирана, както е при Tresorit, една от най-добрите услуги с нулево познание.

поддържа

Поддръжката на 4Sync се състои от често задавани въпроси и форма, която ви позволява да изпращате съобщение до екипа за техническа поддръжка. Няма поддръжка по телефона или чат Често задаваните въпроси са лесни за използване, тъй като са разделени на секции: „общи“, „Windows“, „Mac“, „Android“ и „iPhone“.

Изпратихме съобщение с няколко въпроса до екипа за поддръжка и те отговориха няколко дни по-късно. Не сме получили имейл за потвърждение, че те са получили нашето съобщение, което би улеснило чакането.

Присъдата

4Sync е прилична услуга, която предоставя лесен начин за съхранение и визуализация на вашите музикални, видео и файлове с изображения. Можете да получите обратна връзка от другите относно вашите изображения с помощта на пинове за коментари. Видеоплейърът ще възпроизвежда вашите филми без проблем, докато музикалният плейър ви позволява да се наслаждавате на музикалната си колекция от облака.

Потребителското изживяване е прилично, но изглежда датирано в сравнение с, да речем, Dropbox. Споделянето е възможно, но липсват опции за контрол на съдържанието. Скоростите на синхронизация са сравними с някои от по-бързите услуги там, но същото не може да се каже за сигурност, тъй като на 4Sync липсват много опции от други доставчици, които приемаме за даденост.

Услугата също трябва да подобри стойността си, било чрез намаляване на цената си или увеличаване на пространството за съхранение. И все пак, ако нямате нищо против да плащате за една година, това е доброто място за съхраняване на вашите медийни файлове. В противен случай, разгледайте нашите отзиви за съхранение в облак за други услуги.

Какво мислите за 4Sync? Уведомете ни в коментарите по-долу. Благодаря ви за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me