Sådan redigeres en PDF i 2023 hurtigt og effektivt

Redigering af en .pdf kan være vanskelig. Selvom det er en god måde at hurtigt samle og offentliggøre information på, er det ikke et filformat, du kan redigere ud af boksen. I modsætning til et Microsoft Office-dokument, er en .pdf ikke designet til redigering, hvorfor du har brug for de rigtige værktøjer til at justere indholdet.

En hurtig søgning på internettet viser dig mange redigeringsmuligheder for .pdf-dokumenter. Nogle er ret dyre, men de billige eller gratis redaktører tilbyder kun grundlæggende funktioner og konverterer ikke filer nøjagtigt. Mange kan ikke redigere teksten eller grafikken i en .pdf, men de giver dig mulighed for at tilføje kommentarer ved hjælp af klistrede notatformater eller tekstbokse og linjer over filens indhold.

Nogle redaktører fungerer i din browser, men de har ikke så mange funktioner som deres desktop-kolleger. Desuden udsætter de dine filer for internettet, hvilket kan være en bekymring, især hvis de indeholder fortroligt eller følsomt indhold. Du kan dog bruge en VPN til at kryptere din forbindelse for ekstra sikkerhed.

En god .pdf-editor giver dig mulighed for at flytte, ændre, slette og tilføje indhold til dokumentet. Det holder også dine redigeringer intakte, så ingen andre kan ændre dem, medmindre de har et lige så godt værktøj.

De grundlæggende teknikker er ens i alle .pdf-redaktører, men deres grænseflader er forskellige. Du kan dog behandle det samme .pdf-dokument i mere end et værktøj. For eksempel kan du bruge en til at redigere teksten og en anden til at redigere formularer, opdatere billeder eller fjerne sider. 

Sådan redigeres en PDF

Som standard er .pdf-dokumenter åbne i Adobe Acrobat. Hvis du vil redigere filen direkte fra Acrobat-programmet, skal du gøre det her:

  1. Åbn Adobe Acrobat
  2. Vælg “fil” og derefter “åben …”
  3. Vælg din .pdf-fil fra dokumentvinduet, og klik på “åben”
  4. Klik på “rediger PDF” på højre værktøjslinje. Med Acrobat kan du redigere, udskifte eller tilføje tekst, korrigere skrivefejl, justere justeringer, ændre skrifttyper og skrifttypestørrelser, tilføje superskripter eller underskrifter og ændre størrelse på afsnit eller tekst
  5. Find teksten, du vil redigere, og placer din markør på den
  6. Klik på “format” øverst på højre værktøjslinje for at redigere din tekst. For billeder skal du placere markøren på det billede, du vil redigere, og klikke på “objekter” i højre værktøjslinje

Bemærk: Disse trin gælder for Acrobat X og XI. Ældre Acrobat-produkter kræver, at du bruger “værktøjer” -funktionen øverst til højre på din navigationslinje og vælger derefter “rediger tekst & billeder.”

De bedste PDF-redaktører

Vi vil give dig tre muligheder, du kan bruge til at redigere .pdf-dokumenter, når du skal foretage vigtige ændringer, og vi vil gennemgå dem en efter en, startende med Adobe Acrobat.

Adobe Acrobat DC

Adobe Acrobat DC er en go-to .pdf-editor. Du kan tilføje et afsnit med et klik eller trykke på, ordne skrivefejl, omarrangere sider eller endda beskære eller bytte fotos.

Det har redigeringsværktøjer på fuld side, der justerer afsnit automatisk, når du tilføjer tekst til en side og justerer formatet, når du tilføjer linjer til punkttegnede lister. Dens automatiske stavekontrol sørger for, at dine redigeringer er rigtige, mens værktøjet “Find og erstat” korrigerer alle forekomster af en sætning eller dato, du har brug for at opdatere.

En anden flot funktion, som ingen anden app tilbyder, er muligheden for at matche skrifttyper på scannede billeder. Det gør det ved hjælp af optisk tegngenkendelse og konstruerer en skrifttype ud fra de tegn, den finder. På den måde kan du redigere teksten i scannede billeder ved hjælp af den samme skrifttype, uanset hvor gammel skrifttypen er.

Takket være Acrobat Reader-mobilappen kan du redigere din .pdf fra en iPad og nyde fordelene ved at arbejde eksternt. En gratis syv-dages prøveversion er tilgængelig, hvis du vil prøve Acrobat DCs kraftfulde funktioner, men sørg for at annullere, før den slutter, fordi du ellers bliver faktureret for det ellers.

Selvom det er dyrt, er Acrobat DCs funktioner svære at slå. Adobe ejer markedet for fotoredigering, og hvis det interesserer dig, rangerer vores bedste fotoredigeringssoftwareguide de bedste valg. Stadig kan du få gode resultater fra billigere indstillinger, fordi de grundlæggende teknikker er ens i alle .pdf-redaktører.

Microsoft Word

Hvis du ikke har råd til Acrobat DC, kan du bruge Microsoft Word til at redigere din .pdf-fil. Hvis du ejer Microsoft Word 2013, 2016 eller 2023, kan du åbne din .pdf i programmet og konvertere den til et redigerbart Word-dokument. 

Når du er færdig med at foretage ændringer, kan du gemme dokumentet som en .pdf-fil igen.

Sådan bruges en PDF-konverter

En .pdf-konverter hjælper dig med at konvertere .pdf-filer til forskellige, men redigerbare formater, så du kan redigere deres indhold. Det betyder, at dokumentet ikke længere er en .pdf, men det åbnes i dokumentredigeringsprogrammer, f.eks. Microsoft Word.

Sammenlignet med at bruge en .pdf-editor er en konverter mere komfortabel og velkendt og kan spare dig for timevis og kræfter. Den nemmeste måde at ændre eller udtrække tekst eller billeder er ved at konvertere .pdf til et Word-dokument og derefter åbne det med dit foretrukne kontorsoftware.

Flere programmer kan udføre jobbet, mens de oprindelige formatering bevares. De er dog ikke alle de samme, fordi nogle giver mere nøjagtige resultater end andre.

Du har muligvis ikke råd til et Acrobat DC-abonnement og har sandsynligvis ikke Microsoft Word 2013, 2016 eller 2023. Online .pdf-redaktører er dog altid tilgængelige, og nogle er gratis at bruge. 

En af de bedste gratis .pdf-konvertere er Smallpdf. Den kan ikke kun konvertere din .pdf-fil til et andet redigerbart format, men det giver dig også mulighed for at tilføje tekst eller billeder til dit dokument. Her er de trin, du kan tage for at bruge Smallpdf til at redigere din .pdf.

Der er to måder at redigere dit .pdf-dokument med Smallpdf på: konvertere det til et redigerbart Word-dokument og derefter foretage dine ændringer til det eller redigere filen online.

Sådan bruges Smallpdf til at konvertere en PDF til et Word-dokument

Gå til Smallpdf-webstedet, og vælg den type konvertering, du gerne vil foretage. I dette tilfælde skal du klikke på “PDF til Word.”

smallpdf-edit-pdf-konvertere-pdf-ord

Upload det .pdf-dokument, du vil konvertere til Word.

smallpdf-edit-pdf-konvertere-pdf-mund-upload

Vent til konverteringsprocessen er afsluttet.

Du får en advarsel om, at filen er konverteret til et Word-dokument. Du kan downloade det redigerbare Word-dokument, sende det som et link via Gmail, hvis du vil dele det med andre eller gemme det i Dropbox eller Google Drive til redigering senere.

Klik på Word-dokumentet for at åbne det og foretage dine ændringer. 

Klik på “fil”, derefter “gem som …” og vælg PDF for at konvertere Word-dokumentet tilbage til en .pdf.

Sådan bruges Smallpdf til at redigere en PDF

Du kan bruge Smallpdf som en online .pdf-editor, hvis du ikke ønsker at konvertere .pdf til et redigerbart format. 

Åbn Smallpdf, og vælg “rediger PDF.”

smallpdf-edit-pdf-smallpdf

Upload det .pdf-dokument, du vil redigere.

smallpdf-edit-pdf-editor

En menu med forskellige redigeringsværktøjer vises øverst på skærmen. 

smallpdf-edit-pdf-editor-menu

Du kan tilføje tekst, billeder eller figurer. Det giver dig også mulighed for at tegne forskellige former på .pdf-dokumentet.

smallpdf-edit-pdf-editor-add-tekst

Når du er færdig med de ønskede ændringer, skal du klikke på “finish” -knappen nederst til højre på din skærm

smallpdf-edit-pdf-editor-afslutning

Dit redigerede dokument er nu klar. Du kan downloade det, dele det med andre eller gemme det i Dropbox eller Google Drive

smallpdf-edit-pdf-editor-redigerede

Afsluttende tanker

Redigering af en .pdf kan være vanskeligt, men det er ikke umuligt. Med de rigtige værktøjer til rådighed, kan du redigere .pdf-filer så let som Word-dokumenter, uanset om du har brug for et par hurtige redigeringer eller yderligere ændringer.

Adobe Acrobat DC er ganske dyrt, men det får jobbet gjort. En .pdf-editor, såsom Smallpdf, vil kun tilbyde grundlæggende redigeringsfunktioner og nødvendigvis ikke give nøjagtige filkonverteringer. På den anden side er Microsoft Word en billigere, hurtigere metode, der sparer dig for det uendelige besvær med de to andre muligheder.

Vi vil meget gerne høre dine tip og anbefalinger til, hvordan du redigerer en .pdf. Del dem med os i kommentarerne. Tak fordi du læste.