Преглед на Wondershare Filmora9 – Редактиране и намаляване с лекота – Актуализирано 2023 г.

Преглед на Wondershare Filmora9

Wondershare Filmora9 е мощен, лесен за използване редактор, който можете да използвате за почти нищо. Между безплатния план и неговата гъвкавост има много за препоръчване. Вижте пълния ни преглед на Wondershare Filomora9 за всички подробности.

рецензии на видео редактор

Wondershare Filmora9 е драматична промяна от предишните итерации на софтуера. През последните няколко години Wondershare фокусира Filmora повече върху не-редакторите. Въпреки че най-новата версия все още е лесна за начинаещи да разберат, тя предлага по-модерни опции за ветерани и професионални потребители, спечелвайки я място сред най-добрия софтуер за редактиране на видео.

Без значение кой план за цените сте избрали, получавате всеки инструмент, който основната програма може да предложи. Това включва своята 200-песенна аудио-видео времева линия, библиотека от ефекти и преходи и аудио, цветни и текстови инструменти. Програмата разполага с всичко необходимо за създаване на резултати на професионално ниво на цена на потребителско ниво.

Wondershare ви позволява да закупите този софтуер за редактиране на видео на най-добрата за вас цена – дори безплатно. Можете също да изберете да платите годишна абонаментна такса, да закупите програмата направо или да получите версията Ultimate, която ви дава всичко в магазина за добавки.

Силни & Слабости

Характеристика

Времевата линия на Filmora9 ви позволява да добавите до 100 видео записи и 100 аудио записи. Това ви дава възможност да създавате сложни проекти. За обикновените видеоклипове вероятно няма да са необходими повече от две или три, но ако редактирате игрален филм, музикален видеоклип или друг сложен продукт, е чудесно да имате гъвкавост.

Filmora9_003

Базовата програма се предлага с повече от 200 видео ефекти. Те са най-вече филтри и наслагвания, но те отнемат много от предположенията, за да придадат на вашия видео правилния вид. Например, ако искате да придадете на вашия проект ретро 70-те години, просто издърпайте този ефект върху клипа, който искате. Съществуват и ефекти, които възпроизвеждат лош телевизионен сигнал, кинематографични изблици, видеостени и други.

Освен това получавате около 200 прехода за вашите видеоклипове, които са чудесни, ако искате да дадете усещане за преминаване на времето или просто да сигнализирате, че сцената е приключила. Те включват прости избледнявания, ролки и кърпички, както и почистване, изкривяване и други. Лесно е да получите външния вид и усещане, че искате.

Filmora9_004

Filmora Audio Tools

Аудио инструментите във Filmora9 са доста здрави за своя клас. Основните инструменти включват възможност за настройка на силата на звука, избледняване на клиповете навътре и извън, настройка на височината, намаляване на фоновия шум и изравняване на вашия звук. Освен това получавате прилична библиотека от звукови ефекти на акции, като атомна бомба, автомобилни рога и лазерни снимки. Въпреки че тези инструменти са основни, те свършват работата.

Той има 50 безплатни музикални песни, които също можете да използвате в жанрове като рок, електронна и фолк. Освен това можете да синхронизирате библиотеката си iTunes и да импортирате музика от там. Далеч не е всеобхватен, но е достатъчно добър, за да започнете.

Filmora9_011

Инструменти като цветния клавиш (зелен екран) преди се ограничаваха до големите холивудски студия, но сега те са стандартна цена. Лесно е да се използва и във Filmora9. Просто импортирайте вашите кадри със зелен екран, пуснете го на времевата линия и въведете желаното от вас изображение зад него. Няма да можете да постигнете висококачествена хроматична клавиатура от Star Wars, но това е достатъчно добро за YouTube и любителски филми.

Допълнителни функции на Filmora

Filmora9 също включва контрол на движението и цвета. Те ви позволяват да постигнете точно правилното усещане. Корекцията на цвета е основна, но полезна, което може да се очаква с програма на тази ценова точка. Все пак ви позволява да постигнете постоянен вид от снимка до снимка.

  Преглед на HitFilm - Опростен видео редактор - Актуализиран 2023 г.

Filmora9 прави създаването на заглавия възможно най-просто. Можете да избирате от около 140 предварително програмирани шаблона, включително кредити за отваряне и затваряне, заглавия, по-ниски трети и субтитри. Те са отлични за създаване на кино, журналистически и забавен вид на вашето видео.

Можете също така да манипулирате скоростта и движението на вашите видео проекти. Лесно е да научите как да забавите или ускорите видеото и аудиото си, както и да ги накарате да вървят обратно. Освен това можете да премествате панорама и да увеличавате снимките си, като използвате раздела за контрол на движението.

Инструментите, включени в Filmora9, са страхотни, но ако искате да продължите, Wondershare предлага допълнителни пакети с инструменти, насочени към бизнес и професионални потребители. Ако ви харесва това, което получавате с основната програма, струва си да изпробвате допълнителните пакети безплатно, ако преминете към следващото ниво на редактиране.

Wondershare Filmora9 Преглед на функции

Ценообразуване

Filmora9_008

За разлика от други инструменти за редактиране на видео, Filmora9 има няколко опции за ценообразуване, всички от които включват всяка функция, която предлага. Някои програми, като Adobe Premiere Pro CC, имат само абонаментни планове. Възможността да купуват програмата е огромен плюс за хората, които не обичат да наемат софтуер. Хубаво е да не трябва да продължавате да плащате за това, когато времето е малко, дори и да не получавате актуализациите.

Безплатна версия на Filmora

За софтуера има безплатна опция и за разлика от други програми, които предлагат ограничени безплатни пробни програми, получавате всички инструменти, които програмата предлага. Единственият проблем е, че вашите изнесени видеоклипове ще имат воден знак Filmora9. Това е разсейващо, но ако нямате нищо против вашите видеоклипове, включително това, което представлява реклама, няма да е лоша сделка.

Едногодишен лиценз за Filmora9 ще ви струва около 45 долара. Това не е лошо за програмата. Освен че получавате всички инструменти, водният знак отминава и получавате актуализации на софтуера безплатно. Ако наемането на софтуер не ви притеснява, това вероятно е най-добрият ви залог.

Опцията Lifetime е как купувате програмата направо. Получавате всичко в едногодишния план, освен че плащате само веднъж. Ще платите около 20 долара повече, но си струва да не губите достъп до програмата, ако дойде време за подновяване и сте с малко пари в брой.

Неограниченият план ви дава целия шебанг. Получавате всичко в основната програма, както и всичко от магазина за добавки. Това е скъпо, но ако можете да си позволите 164 долара годишно, струва си.

Лесно използване

Ако сте запознати със софтуера за редактиране на видео, ще разпознаете оформлението и работния процес, но Filomora е опростена в сравнение с други софтуер за редактиране на видео на ниво потребител. Функциите и инструментите са достъпни от главния прозорец на интерфейса, така че е лесно да навигирате и да намерите това, от което се нуждаете.

Едно странно нещо за Filmora9 е, че няма режим на разказване. Режимът на таблото за разлика от времевата линия показва всеки елемент от вашия проект еднакво, независимо колко е дълъг. Това е добър начин да определите обширния ход на вашия проект, след което преминете към времевата линия за фина настройка. Той е чудесен инструмент за начинаещи и предишни версии на Filmora, тъй като не е странно да не е включен.

Не е нужно да използвате мишката и курсора, за да правите всичко във Filmora9. Той има удобни подвързии за клавиатура, които ви позволяват да режете, изрязвате, мащабирате и завъртате кадри с лекота. Клавишните комбинации също включват бърз достъп до цветовите корекции и цветните модули. Те са ефективни икономии на време.

Както всяка програма за редактиране на видео, ще трябва да прекарате поне няколко часа и да преминете през процесите няколко пъти, за да се научите да използвате Filmora9, особено ако никога не сте използвали софтуер за редактиране на видео. Ако имате проблеми с обучението или използването на конкретен инструмент, Wondershare има страхотен YouTube канал, който обяснява как работи всеки инструмент и как да извлечете максимума от него.

  Преглед на HitFilm - Опростен видео редактор - Актуализиран 2023 г.

Формати на файлове & Подкрепа за резолюция

Filmora9 работи с повечето формати на видео файлове, които вероятно ще имате. Съвместимите видео формати включват .mp4, .m4v, .mov, .wmv, .avi, .mkv и др. Списъкът не е изчерпателен, така че неясните или защитени формати може да не работят, но ако не сте във високо специализирана област или работите на ниво индустрия в Холивуд, е малко вероятно да получите видео формат, който не можете да импортирате в програма.

Filmora9_006

Само през последните години програмите на потребителско ниво като Filmora9 придобиха възможността да импортират 4K резолюция с висока резолюция. Това е чудесно, защото отваря програмата за трансформиране на големи, красиви, подробни кадри в краен продукт, който е на същото визуално ниво като всичко, което могат да произведат в големи студийни къщи.

Когато приключите с редактирането на видеоклипа си, Filmora9 ви предоставя много опции за експортиране. Получавате дълъг списък от видео и аудио формати, включително .mp4, .mov, .mkv, .f4v, .webm и др. Плюс това можете да експортирате само аудио формати като .mp3 и .ogg. Ако трябва да експортирате във формат, който Filmora9 не поддържа, ще трябва да получите един от инструментите от нашите най-добри видео конвертори.

Можете също да оптимизирате видеоклипове за възпроизвеждане на конкретни устройства. Например, ако знаете, че видеоклипът ви ще се гледа на смартфон iPhone или Android, просто изберете този профил от раздела на устройството в менюто за експортиране. Освен това получавате профили за игрови конзоли, като Xbox и PlayStation, както и смарт телевизори и Apple TV.

Filmora YouTube Качване

Една от най-полезните експортни функции е възможността да се качват готови проекти директно в услуги за споделяне на видео, като YouTube и Vimeo. Това е чудесно, защото ви позволява да пропуснете няколко стъпки в процеса на публикуване. Плюс това, онлайн услугите имат специфични настройки, които изглеждат най-добре на техните платформи. Filmora9 изважда предположенията от това.

Ако искате да направите DVD на вашия видеоклип, има опция за експортиране за това. Менюто за създаване на дискове е основно, но функционално. Не само можете да запишете проектите си директно на диск, но също така можете да създадете DVD папки и ISO файл.

ISO файловете са основно план за DVD. Когато създадете такъв на вашия компютър, можете да го използвате, за да запишете нов диск, когато пожелаете. Това е чудесно за архивиране и архивиране. ISO файловете обаче заемат много място за съхранение, така че ако планирате да архивирате проекти в този формат, трябва да погледнете във външен твърд диск или в едно от най-добрите облачни хранилища за видео услуги.

Менюто за запис на дискове ви позволява също да създадете меню на DVD. Можете да избирате 11 шаблона, включително теми за конкретни празници, като Деня на Свети Валентин и Коледа, както и прости елегантни фонове. Не можете да създавате прекъсвания на глави или допълнителни функции, но това не е неочаквано на това ниво на софтуер за редактиране на видео.

Filmora9_010

Друго нещо, което не можете да направите с Filmora9, е да направите Blu-ray диск. Това е странно, защото програмата е съвместима с висока разделителна способност и 4K резолюция. Оразмеряването на тези големи, красиви кадри до стандартната дефиниция изглежда като срамна загуба.

производителност

За разлика от други програми за редактиране на видео на ниво потребител, Filmora9 е достъпна за Windows и macOS. Почти всички други програми са достъпни за Windows, малко са достъпни за macOS. Това прави Filmora9 чудесна алтернатива на безплатните програми като iMovie и приложения на професионално ниво, като Adobe Premiere Pro CC и Final Cut Pro X.

Тествахме Filmora9 с кадри, които по-рано бяха заснети, за да направим кратък филм. Той можеше да импортира всеки елемент, аудио, видео и друго. Успяхме да отрежем нежелани кадри, да подредим елементи по времевата линия и да настроим аудио и цвят с толкова лекота и ефективност, колкото на софтуера на професионално ниво, използван за създаване на оригиналния филм.

  Преглед на HitFilm - Опростен видео редактор - Актуализиран 2023 г.

Въпреки че не успяхме да копираме оригиналния филм точно защото Filmora9 не е съвместим с някои от плъгините, които използвахме за създаване на модерни визуални ефекти, успяхме да го приближим. Резултатът беше завършен продукт, който можеше да бъде показан на филмов фестивал.

Когато експортирахме готовия тестов проект, на Filmora9 бяха необходими около 25 минути, което не е лошо за 15-минутно видео. Вероятно щеше да е по-кратко, ако тестовият ни компютър беше беден. Когато гледахме полученото видео, беше кристално ясно. В него нямаше пикселация, замъгляване на движението или друго изкривяване. Аудиото също беше ясно и ясно.

Експортирахме и едноминутна тестова сцена в различни резолюции и честота на кадрите, включително 1080p при 30 кадъра в секунда, 1080p при 60 fps, 720p при 30 fps и 720p при 60 fps. Ние настроихме износа, за да видим колко време ще отнеме програмата за завършване на всеки и колко големи са видео файловете. Резултатите са в таблицата по-долу.

Формат: Време за експортиране (мин: сек) Размер на файла (MB)
1080p (30 кадъра в секунда) 01:38 63.2
1080p (60 кадъра в секунда) 02:29 63.6
720p (30 кадъра в секунда) 01:12 39.8
720p (60 кадъра в секунда) 01:45 40

Експортирахме видеоклипове в .mp4 (H.264) на 1.4 GHz Intel Core i5 iMac, работещ с macOS Mojave версия 10.14.15

Инструменти

Filmora9 предлага корекция на обектива, което е чудесно за видеоклипове, заснети с екшън камери, тъй като те имат този ефект на рибешко око, който може да разсейва. Инструментът за корекция на обектива има предварително зададени модели за екшън камери от производителите на камери като GoPro, Panasonic, Ricoh, Sony и iON. Това прави програмата добра алтернатива на безплатния софтуер, като GoPro Quik.

Друг изящен инструмент е откриването на сцени. Когато импортирате вашите файлове в Filmora9, можете да кажете на програмата да сканира автоматично вашите кадри за отделни кадри и да ги организира заедно във вашето мултимедийно кошче за лесно поставяне на времевата линия. Това е особено полезно за дълги кадри от събития като спортни събития и музикални концерти.

Можете също да запишете какво се случва на екрана на вашия компютър. Това е чудесно, ако искате да направите урок за софтуера, да коментирате новина или да получите запис на живо или онлайн видео.

Filmora и уеб камери

Освен това имате възможност да заснемате видео от вашата уеб камера и аудио от микрофон в програмата. Това може да изглежда просто, но е полезно, защото означава, че не е нужно да имате допълнителен софтуер, за да записвате уникално видео и аудио и да го импортирате. Просто го запишете от Filmora9 и неговото автоматично във вашия медиен кош, готов за редактиране.

В Filmora9 липсват няколко модерни инструмента, които се намират в други програми на ниво потребител. Например не можете да импортирате или редактирате кадри на 360 градуса. Това не е голяма работа, тъй като тази технология е все още сравнително нова.

Също така липсва модул за редактиране на няколко камери, което би било страхотно за бързо редактиране на едно и също, дори направено от различни ъгли – като концерт на живо, записан от няколко смартфона. Това би било добре да включите, но не и прекъсвач на сделката за начинаещи.

Ако в Filmora9 няма функция, която искате или имате нужда, не можете да се свържете с Wondershare, като използвате опцията „нова заявка за функция“ в менюто „помощ“. Wondershare е чудесен за включване на отзиви на потребителите и предоставяне на редакторите това, което те искат и имат нужда.

Присъдата

Filmora9 е добра покупка за начинаещи и ентусиасти. Получавате всички необходими инструменти за постигане на професионално изглеждащи резултати на цена на потребителско ниво. Вие сте ограничени само от способността си да научите инструментите в най-пълния си потенциал.

Ако харесвате продуктите на Wondershare, разгледайте и нашия преглед на Wondershare Data Recovery. На нас ни хареса и може да ви помогне да сте на тесно място.

Благодаря, че прочетете нашия отзив. Изтеглете безплатната пробна версия за себе си и ни кажете какво мислите в коментарите по-долу или ако сме пропуснали нещо.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me