Com fer còpies de seguretat i restaurar les adreces d’interès de Firefox el 2023

La còpia de seguretat de les adreces d’interès és una característica crucial de la majoria dels navegadors web i Firefox no és una excepció. Tant si voleu canviar a un nou navegador, configurar Firefox en un dispositiu nou o simplement mantenir segura la vostra llista de llocs web preferits, saber com es pot fer una còpia de seguretat i restaurar les adreces d’interès de Firefox..

Per sort, Firefox proporciona diverses maneres de fer-ho, des de la còpia de seguretat d’un fitxer JSON específic del Firefox fins a la importació i l’exportació d’un format HTML llegible per tots els navegadors web. Si encara no utilitzeu el navegador, assegureu-vos de llegir la nostra revisió de Firefox per saber si és la vostra forma adequada.

Si utilitzeu Chrome (llegiu la nostra ressenya de Google Chrome) o Opera (llegiu la nostra revisió Opera), també podeu consultar les nostres batalles Opera vs. Firefox i Firefox vs. Chrome per veure com es compara Firefox amb el vostre navegador actual..

Com fer còpies de seguretat de les adreces d’interès del Firefox

Si tot el que voleu fer és crear una còpia de seguretat de les adreces d’interès de Firefox per tal que siguin segurs en cas de fallada d’un dispositiu, podeu crear un arxiu JSON que podreu importar fàcilment a Firefox en una data posterior.

Tingueu en compte que si us heu registrat per a un compte de Firefox, el navegador sincronitza automàticament les vostres adreces d’interès per poder-les importar automàticament en un dispositiu nou o amb una instal·lació nova. Tanmateix, aquesta guia se centrarà en com realitzar aquesta tasca manualment.

  La millor VPN per a iPad el 2023: protectors portàtils

Firefox-Biblioteca

Comença llançant el navegador i premeu Ctrl + Majúscula + B. D’aquesta manera es mostrarà la secció de favorits de la biblioteca, on podeu seleccionar “importar & còpia de seguretat ”a la barra d’eines superior. A continuació, aneu a escollir on voleu desar el fitxer JSON, i això serà.

Firefox-Backup-Dialog

Tingueu en compte que això no és necessàriament suficient per protegir les vostres adreces d’interès, ja que tot el que heu fet és crear un fitxer local per allotjar-les, que és tan vulnerable a la caiguda o la pèrdua de dades com els propis fitxers Firefox. Per assegurar-vos que esteu protegit correctament, haureu de desar el fitxer JSON en algun tipus d’emmagatzematge al núvol o en una còpia de seguretat en línia..

JSON-Arxiu

Si encara no teniu un servei d’emmagatzematge al núvol o una solució de còpia de seguretat en línia, heu d’aconseguir obtenir-ne un tan aviat com sigui possible. Us permetrà fer una còpia de seguretat de forma segura, no només de les vostres adreces d’interès del Firefox, sinó també de qualsevol altre fitxer que necessiteu per recuperar en cas de fallada..

Si no necessiteu fer còpia de seguretat de tot el sistema, consulteu la nostra llista dels millors proveïdors d’emmagatzematge en núvol o aneu directament a la nostra revisió de Sync.com, que és la nostra millor selecció.

D’altra banda, si voleu una cosa que realitzi una còpia de seguretat automàtica de tot el vostre sistema al núvol, el que voleu és un servei de còpia de seguretat en línia. Podeu llegir la nostra revisió IDrive, que és el nostre proveïdor preferit, o consultar la llista completa dels millors serveis de còpia de seguretat en núvol per obtenir una imatge completa del camp.

Com fer còpies de seguretat de les adreces d’interès del Firefox

 1. Inicieu Firefox
 2. Premeu Ctrl + Maj + B
 3. Feu clic a “importa & còpia de seguretat ”a la barra d’eines
 4. Selecciona “marcadors de còpia de seguretat”
 5. Trieu la ubicació desada del fitxer JSON
  Quin és el navegador més ràpid? Navega ràpidament el 2023

Exportació de favorits del Firefox

Tot i que la còpia de seguretat de les vostres adreces segueix els passos anteriors us permetrà restaurar Firefox en el futur, no us serà de gran ajuda si voleu exportar adreces d’interès de Firefox a un navegador web completament separat. Tanmateix, si exporteu les adreces d’interès des del Firefox, podeu importar les adreces d’interès de Firefox a Chrome o qualsevol altre navegador.

Arxiu HTML

Per això, haureu d’exportar les adreces d’interès com a fitxer HTML. El procés és gairebé idèntic a realitzar una còpia de seguretat, ja que s’inicia llançant Firefox i prement Ctrl + Maj + B, seguit fent clic a “importar & còpia de seguretat ”a la barra d’eines superior. Aleshores, heu de seleccionar “exportar adreces d’interès a HTML” abans de triar la ubicació desada del fitxer.

Firefox-Export-Dialogue

Una vegada més, assegureu-vos de protegir correctament aquest fitxer desant-lo al núvol (per exemple, amb OneDrive o Dropbox) o executant el servei de còpia de seguretat un cop hàgiu finalitzat l’exportació.

Com exportar adreces d’interès de Firefox

 1. Inicieu Firefox
 2. Premeu Ctrl + Maj + B
 3. Feu clic a “importa & còpia de seguretat ”a la barra d’eines
 4. Seleccioneu “Exportar adreces d’interès a HTML”
 5. Trieu la ubicació desada del fitxer HTML

Com restaurar les adreces d’interès del Firefox

Un cop hàgiu creat una còpia de seguretat de les adreces d’interès de Firefox com a fitxer JSON, podeu utilitzar-la per restaurar fàcilment les adreces d’interès de Firefox, ja sigui perquè voleu reinstal·lar Firefox o configurar el navegador en un dispositiu nou.. 

Al igual que amb la còpia de seguretat, és una cosa que Firefox fa automàticament si us heu iniciat al vostre compte, però les instruccions següents us donaran la possibilitat de fer-ho manualment..

Firefox-Sync

Igual que les instruccions anteriors, els passos són senzills. Tot el que heu de fer és llançar Firefox i prémer Ctrl + Maj + B per mostrar la biblioteca de punts. Des d’aquí, feu clic a “importa & còpia de seguretat ”i selecciona“ restaurar ”.

  Com obtenir una adreça IP de Hong Kong el 2023: cablejat Kowloon

Restauració-desplegament del Firefox

Ara podeu triar una còpia de seguretat de la llista generada automàticament per Firefox o fer clic a “tria el fitxer …” per seleccionar-ne manualment. D’aquesta manera s’obrirà un diàleg de fitxer on podeu seleccionar el fitxer JSON que vau crear en fer una còpia de seguretat i, ara, totes les adreces d’adreça ara s’hauran restaurat a Firefox.

Firefox-Restaura-Fitxer-Diàleg

Com restaurar les adreces d’interès del Firefox

 1. Inicieu Firefox
 2. Premeu Ctrl + Maj + B
 3. Feu clic a “importa & còpia de seguretat ”a la barra d’eines
 4. Selecciona “restaura”
 5. O bé trieu una còpia de seguretat de la llista o feu clic a “Trieu fitxer …” i seleccioneu el fitxer de còpia de seguretat específic del qual vulgueu restaurar

Importeu les adreces d’interès del Firefox

A diferència de l’opció de restauració, importar us permet obtenir totes les adreces d’interès de qualsevol font, sempre que s’hagin exportat prèviament a un fitxer HTML. Això us permet restaurar, per exemple, les adreces d’interès de Chrome al Firefox si canvieu d’un navegador a un altre.

Per importar les adreces d’interès de Firefox, tot el que heu de fer és tornar a llançar el navegador, premeu Ctrl + Majúscula + B i seleccioneu “importar & còpia de seguretat ”a la barra d’eines. Ara feu clic a “importa les adreces d’interès de HTML” i seleccioneu el fitxer HTML rellevant al diàleg amb què heu presentat.

Com importar adreces d’interès a Firefox des d’un arxiu HTML.

 1. Inicieu Firefox
 2. Premeu Ctrl + Maj + B
 3. Feu clic a “importa & còpia de seguretat ”a la barra d’eines
 4. Seleccioneu “Importa les adreces d’interès de HTML”
 5. Trieu el fitxer HTML des del qual importeu

Pensaments finals

Allà ho teniu, tot el que necessiteu saber sobre la còpia de seguretat, restaurar, importar i exportar les adreces d’interès del Firefox. Amb aquest coneixement, podeu assegurar-vos que no perdreu mai l’accés a la vostra llista d’adreces d’interès i també podeu configurar navegadors o dispositius nous amb uns quants simples clics.

Què en penses de la nostra guia sobre com fer còpies de seguretat i restaurar les adreces d’interès del Firefox? Heu entès com fer-ho, o encara hi ha part del procés que encara no teniu clar? Ho fem saber en els comentaris a continuació. Com sempre, gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me