Dashlane vs LastPass: Batalla dels millors gestors de contrasenyes del 2023

Dashlane i LastPass són dos dels màxims gestors de contrasenyes dels quals guanyen un lloc al nostre millor guia de gestors de contrasenyes. Tot i que tenen avantatges i contres com qualsevol programari, Dashlane i LastPass es treuen el sòl amb la competència, oferint funcions úniques, excel·lent usabilitat i preus competitius.. 

En aquesta comparació Dashlane vs LastPass, realitzem un experiment, situant dos gestors de contrasenyes a la part superior del camp entre si per veure quin surt. Parlarem de funcions, preus, seguretat, assistència, facilitat d’ús i molt més, abans de declarar el nostre guanyador. 

Francament, podeu anar amb qualsevol gestor de contrasenyes i estar bé. Dashlane i LastPass estan al capdavant de gairebé tots els sentits, superant els nouvinguts com RememBear (llegiu la nostra ressenya de RememBear). Tot i així, hi ha algunes diferències entre elles que poden fer que una sigui una elecció millor per a vosaltres. 

Abans d’entrar-hi, recordeu que comparem directament LastPass i Dashlane. Si voleu veure com funcionen amb la resta del mercat o voleu obtenir un aspecte més detallat, consulteu la nostra revisió de Dashlane i la revisió LastPass..

Configuració d’una lluita: Dashlane vs. LastPass

LastPass i Dashlane ho realitzaran en una sèrie de rondes, que abastaran totes les àrees principals que normalment avaluem a les nostres ressenyes. Els considerarem puntuals per a cada àrea, atorgant un punt al guanyador de cada ronda. El servei que obtingui més punts al final serà el nostre guanyador global. 

Hi ha un espai per a l’opinió personal. LastPass i Dashlane són administradors de contrasenyes excel·lents, capaços de sincronitzar contrasenyes entre els dispositius amb facilitat. Tot i que adoptarem un enfocament definitiu per declarar guanyador, un o l’altre pot ser millor per a vostès segons el vostre pressupost, les funcions necessàries o altres factors. 

No et preocupis, però, anem a cobrir tots els angles en aquest partit entre Dashlane i LastPass. Des de la seguretat a l’experiència per a mòbils fins a suportar, hem provat a fons els nostres dos competidors perquè sàpigues quina és la millor opció. 

1

Seguretat

La seguretat és l’aspecte més important de qualsevol gestor de contrasenyes, tant Dashlane com LastPass van obtenir puntuacions altes en les seves respectives ressenyes. Tots dos proporcionen alertes de seguretat i opcions d’autenticació de dos factors, que són excel·lents. 

A partir de Dashlane, utilitza un model de coneixement zero i xifratge AES-256. L’autenticació es produeix mitjançant un hash de la contrasenya principal, que es genera mitjançant Argon2d. 

Tot i això, Dashlane va més enllà del típic model de seguretat del gestor de contrasenyes. Sempre que utilitzeu un dispositiu nou, Dashlane generarà una clau de dispositiu basada en determinades especificacions de maquinari i programari que no estiguin relacionades en cap cas amb la vostra contrasenya principal. El model és tan fort que un estudi del MIT del 2016 va trobar gairebé impossible de trencar-se. 

LastPass no és tan únic, tot i que encara es prenen mesures per mantenir la volta segura. Un cop més, esteu protegit amb el model AES-256 i un model de coneixement zero. En aquest cas, LastPass utilitza 100.000 rondes de PBKDF2 a la vostra contrasenya principal per generar un hash d’autenticació. Aquest hash s’utilitza per crear una clau d’autenticació que es correspon amb la base de dades LastPass. 

És important tenir en compte que la vostra contrasenya principal mai no surt del vostre ordinador. En lloc d’això, un hash de hash s’utilitza per autentificar-vos, proporcionant dues capes de protecció. Malauradament, no es tracta de tota la història amb LastPass.

El HackP de LastPass

LastPass va patir un incompliment de dades el 2015, que va provocar que una gran base de dades de voltes d’usuaris xifrats abandonessin els seus servidors. Tot i que es van robar dades, no es va comprometre cap informació real. A causa del model de xifrat i de coneixement zero de LastPass, els atacants van realitzar una gran quantitat de bombons inutilitzables.. 

Si hi ha alguna cosa, l’incompliment és un testimoni del model de seguretat que LastPass té vigent. Dit això, no està fora del ganxo. Tot i que Dashlane i LastPass es posen a punt en matèria de protecció tècnica, la qüestió és que LastPass ha incomplert el seu rècord i Dashlane no, aconseguint aquest darrer triomf en aquesta ronda.. 

Ronda: Punt de seguretat de Dashlane

Logotip de Dashlane
Logotip de LastPass

2

Preu

Tenint en compte que LastPass va guanyar el millor espai a la nostra millor guia de gestor de contrasenyes gratuïta, mentre que Dashlane va lluitar per aconseguir el tall, aquesta ronda no va ser gaire competència. En poques paraules, LastPass ofereix un millor valor. Dit això, hi ha una mica més de la història si busqueu la gestió de contrasenyes i la protecció contra el robatori d’identitat.

  Millor VPN per a Índia 2023: Netra, Bollywood i Streaming

A partir de LastPass, la versió gratuïta s’aconsegueix més. Obteniu una sincronització de diversos dispositius i un emmagatzematge il·limitat sense gastar ni un temps, amb què altres gestors de contrasenyes lluiten per mantenir-se al dia. Si esteu interessats en compartir la contrasenya, necessitareu el pla Premium. No obstant això, a només 3 dòlars al mes, el preu és baix. 

LastPass també té un pla de família sòlid, tot i que preferim més 1Password (llegiu la nostra ressenya 1Password, així com les nostres comparacions Dashlane vs. 1Password i 1Password vs LastPass). Et limiteu a sis usuaris, però això difícilment té en compte el preu. Per 4 dòlars al mes, bàsicament compreu sis llicències Premium, a més d’accés a un tauler de control familiar i a carpetes compartides il·limitades.

Dashlane és un dels gestors de contrasenyes més cars del voltant, la qual cosa és la seva debilitat més gran. Hi ha un pla gratuït disponible, que s’adapta amb les alertes d’emplenament automàtic i de seguretat, però estàs limitat a 50 entrades i només podeu accedir a la volta en un sol dispositiu. La versió de pagament, Premium, afegeix sincronització en diversos dispositius, monitoratge web fosc i emmagatzematge il·limitat. 

Tot i això, Premium Plus és el pla més impressionant. A prop de 10 dòlars al mes, és el gestor de contrasenyes més car que hem vist mai. Dit això, Premium Plus inclou el gestor de contrasenyes complet, la supervisió de crèdits i 1.000.000 dòlars en protecció de robatori d’identitat. En comparació amb el nostre millor programari de protecció contra robatoris d’identitat, el preu no està malament. 

Tot i que és fàcil fer una argumentació per a Dashlane, tenint en compte quantes funcions té, però no nega el preu. LastPass ofereix el millor pla gratuït de qualsevol gestor de contrasenyes que hem vist mantenint el preu mensual relativament baix. 

Ronda: Punt de preu per LastPass

Logotip de Dashlane
Logotip de LastPass

3

Ompliment automàtic

Quan es tracta d’emplenar automàticament, LastPass i Dashlane funcionen de meravella al navegador. A Chrome i Firefox, poques vegades hem trobat problemes amb la prova d’alguns d’ells, ja sigui per a una entrada de targeta de crèdit o una pàgina d’inici de sessió. Dit això, cada eina té els seus punts forts a l’hora d’omplir automàticament. 

Dashlane ofereix més control al navegador. Mitjançant l’extensió, podeu especificar si voleu omplir informació d’inici de sessió, formularis, tant o cap de l’URL en què teniu accés. També podeu triar si la configuració s’aplica a una pàgina determinada relacionada amb un domini o tot el lloc web, cosa que us permetrà personalitzar com reacciona l’emplenament automàtic. 

dashlane-review-autofill

LastPass no té tanta flexibilitat, mostrant els registres d’inici de sessió rellevants al lloc on esteu, com tots els possibles fitxers fitxers. Tot i que l’emplenament automàtic funciona perfectament, hem trobat uns quants complements amb la manera com LastPass reconeix els camps. En particular, no sempre detecta quan hi ha un camp d’entrada de targeta de crèdit, és a dir, que les vostres targetes emmagatzemades no apareixeran a l’extensió. 

revisió del darrer pas-crom-extensió

Dit això, LastPass té l’avantatge de l’ompliment automàtic local. Si us subscriviu a Premium, podeu utilitzar l’eina d’emplenament automàtic LastPass per a aplicacions, que us portarà l’experiència del navegador a l’escriptori. Tot i que és una funció útil que té, Dashlane té una aplicació local i, donades les opcions de l’extensió del navegador, n’hi ha prou per guanyar-la una victòria aquesta ronda.. 

Ronda: Punt d’emplenament automàtic per Dashlane

Logotip de Dashlane
Logotip de LastPass

4

Plans comercials

LastPass i Dashlane ofereixen plans de negocis complets, és per això que tots dos van convertir el nostre millor administrador de contrasenyes per a la llista de petites empreses, tot i no ser tan robustos com OneLogin i Zoho Vault (llegiu la nostra revisió OneLogin i la revisió de Zoho Vault). Dit això, LastPass ofereix més opcions que Dashlane. 

A partir d’aquest últim, Dashlane ofereix un pla de negoci únic, que s’executa 4 dòlars per usuari al mes quan es factura anualment. És el mateix que el pla Premium, tot i que inclou alguns extres, com ara un administrador de comptes per a més de 50 usuaris i una consola d’administració per a la gestió de polítiques de seguretat i d’usuari.. 

LastPass és més elemental quan es tracta de plans de negoci. Hi ha dos plans bàsics: Equips i Empresa. La primera és de cinc a 50 usuaris a 4 dòlars per usuari al mes, mentre que la posterior és per a qualsevol equip amb més de cinc usuaris. També inclou la integració de directoris i les funcions d’inici de sessió únics.

últim pas-revisió-preu de negoci

Els dos últims plans afegeixen autenticació multi-factor adaptativa, com a servei propi o inclòs amb Enterprise. LastPass és més car, amb Enterprise amb un preu de 2 dòlars més per usuari que Dashlane. Dit això, arriba amb SSO i MFA adaptatiu, al qual manca Dashlane, aconseguint a LastPass guanyar aquesta ronda. 

  Les millors extensions de seguretat del navegador: la surf de forma segura el 2023

Ronda: Punt de plans de negocis per LastPass

Logotip de Dashlane
Logotip de LastPass

5

Aplicacions mòbils

Els administradors de contrasenyes tenen sobretot l’experiència del navegador, a excepció d’algunes eines (consulteu un exemple de la nostra revisió de Passwork). Els dispositius mòbils són una mica complicats, però. Per sort, com a dos dels majors i millors gestors de contrasenyes del voltant, Dashlane i LastPass ofereixen aplicacions racionalitzades i eficaces per a Android i iOS. 

L’aplicació per a mòbils de LastPass s’assembla gairebé a l’aplicació del navegador, per la qual cosa va obtenir un lloc al nostre millor gestor de contrasenyes per a la guia d’iOS. El llenguatge automàtic funciona de meravella, LastPass permet l’autenticació biomètrica a Android i iOS. Dit això, falten algunes funcions de l’aplicació mòbil.

LastPass-iOS

No podeu organitzar les vostres entrades tal com ho feu amb Dashlane. Més enllà d’això, Dashlane també admet entrades específiques per a mòbils, com ara els contactes. Totes les funcions estàndard també funcionen bé: Dashlane és compatible amb l’emplenament automàtic de l’última versió d’Android i iOS, a més de mostrar una versió completa del seu tauler de seguretat.. 

Dashlane-iOS

No importa quin dels gestors de contrasenyes que trieu, accedir a les contrasenyes als vostres dispositius mòbils no és cap problema. Dit això, Dashlane ofereix una aplicació mòbil més robusta, encaixada amb el seu excel·lent quadre de comandament d’identitat, opcions d’organització i ompliment automàtic. Per això, guanya una victòria a la fi de les coses mòbils. 

Ronda: Punt d’aplicacions mòbils per Dashlane

Logotip de Dashlane
Logotip de LastPass

6

Facilitat d’ús

Dashlane i LastPass són fàcils d’utilitzar, molt a diferència de LogMeOnce i Steganos (llegiu la nostra revisió de LogMeOnce i la revisió de Steganos Password Manager). Si us preocupa només la facilitat d’ús, podeu triar qualsevol eina i estar bé. 

Dit això, Dashlane és més flexible. Utilitza una aplicació local en contraposició a la interfície d’usuari exclusiva del navegador de LastPass. Quan descarregueu l’aplicació i creeu un compte, Dashlane us demanarà que importeu contrasenyes des del vostre navegador. Tenint en compte que la majoria de les persones tenen les contrasenyes emmagatzemades sense saber-ho a la base de dades del navegador, es tracta d’una manera ràpida de configurar-se. 

dashlane-password-import

Desplaçar-se per Dashlane és senzill, amb les categories de volta ubicades al menú de l’esquerra i moltes maneres d’organitzar les entrades. L’extensió del navegador ho reflecteix, oferint-vos un accés ràpid a la volta i al generador de contrasenyes sense haver d’obrir l’aplicació local.

dashlane-review-edit-entry

Tot i això, no hi ha cap interfície d’usuari del navegador, que és allà on brilla LastPass. Tot i que no té una aplicació local, LastPass es pot executar en qualsevol navegador. Des del punt de vista d’usabilitat, LastPass és més o menys el mateix que Dashlane. Hi ha opcions per organitzar les vostres entrades, suport per a plantilles d’entrada personalitzades i un menú fàcil d’utilitzar a la part esquerra de la interfície d’interès.

categories pass-revisió-passada

El fet que LastPass funcioni al vostre navegador és un avantatge enorme. Independentment de l’ordinador que utilitzeu o del navegador que feu servir, podeu accedir ràpidament a les vostres contrasenyes, fins i tot en màquines públiques. Combinat amb el disseny més espacial de LastPass, obté la victòria per a aquesta ronda. 

Ronda: Punt de facilitat d’ús de LastPass

Logotip de Dashlane
Logotip de LastPass

7

Pla gratuït

Els dos competidors ofereixen una versió gratuïta, encara que LastPass té l’avantatge. Tot i que LastPass no és l’única opció gratuïta, llegiu la revisió de NordPass per un altre exemple: té una característica que gairebé cap altre gestor de contrasenyes gratuïtes fa: sincronització de diversos dispositius. 

Tot i que no pagueu, podeu sincronitzar les entrades als vostres dispositius. Addicionalment, LastPass ofereix compartició individualitzada i emmagatzematge il·limitat. Sincerament, el pla gratuït posa LastPass Premium a la vergonya. Els 3 dòlars addicionals al mes ofereixen algunes funcions addicionals, incloses les ajudes per compartir i prioritat, però gratuït inclou la major part del que estem buscant. 

Desafortunadament, Dashlane Free no ho és. Tot i que entenem reservar la sincronització de diversos dispositius per a Dashlane Premium, la versió gratuïta limita les vostres entrades. Només podeu emmagatzemar 50 entrades a la volta, independentment de quina categoria estiguin. Tot i que el límit no és tan estricte com McAfee True Key, no deixa de ser un límit (consulteu la nostra ressenya McAfee True Key).. 

En comparació amb LastPass, la versió gratuïta de Dashlane no s’acumula. Tanmateix, també té poca diferència en comparació amb altres eines gratuïtes. Tot i que no són tan bonics com Dashlane, KeePass i Bitwarden, ofereixen emmagatzematge il·limitat de forma gratuïta, i són de codi obert, per arrencar (llegiu la nostra revisió KeePass i la revisió Bitwarden i vegeu com es compara Bitwarden amb LastPass). 

  Bitdefender vs Windows Defender: Qui defensa millor el 2023?

Sorprèn que LastPass sigui el rei de la cultura a l’hora de protegir les contrasenyes de forma gratuïta. Dashlane fa un gran esforç, però amb les seves limitacions i la manca de sincronització de diversos dispositius, LastPass la controla. 

Ronda: Punt de pla gratuït per LastPass

Logotip de Dashlane
Logotip de LastPass

8

Característiques

LastPass és bastant lleuger quant a funcions, fora de la notable eina d’escriptori LastPass for Applications. En cas contrari, és normal. T’ofereix un repte de seguretat, on es pot veure com s’obtenen les contrasenyes davant la resta d’usuaris de LastPass, suport per a les entrades personalitzades i l’emplenament automàtic.

passpass-revisió-seguretat-repte

També hi ha LastPass Authenticator. Tot i que no forma part tècnicament de LastPass, Authenticator us permet activar l’autenticació de dos factors a la majoria de llocs web, guanyant-se un lloc a la nostra millor guia d’aplicacions 2FA. No haureu d’utilitzar ni pagar per LastPass l’ús de l’autenticador. S’ofereix de forma gratuïta com a servei autònom. 

Dashlane és al contrari que LastPass. Dashlane ha estat molt més que com un gestor de contrasenyes per afrontar la protecció del robatori d’identitat.. 

Dashlane Premium inclou monitoratge web fosc, un centre de salut de contrasenyes i una VPN, tot i que, en canvi, recomanem triar la nostra millor llista de VPN per a la darrera.. 

dashlane-revisió-contrasenya-salut

La característica més singular, però, és el canviador automàtic de contrasenya, que pot actualitzar les contrasenyes dels llocs compatibles amb un sol clic. LastPass té una característica similar, tot i que mai podríem aconseguir que funcioni correctament durant les nostres proves. 

Dashlane no pot canviar les contrasenyes a tots els llocs, però la llista d’URL admeses continua sent llarga, incloses Reddit i Citrix (llegiu la nostra crítica de Citrix ShareFile). 

Dashlane és més car que LastPass, però inclou una llista de funcions per justificar el preu. Des de les notificacions d’incompliment al monitoratge web fosc fins a l’assegurança de robatori d’identitat, Dashlane va més enllà d’ésser simplement un gestor de contrasenyes, aconseguint un guany en aquesta ronda.. 

Ronda: Punts de característiques de Dashlane

Logotip de Dashlane
Logotip de LastPass

9

Assistència

Dashlane té alguns dels millors suports que hem vist en un gestor de contrasenyes, cosa que sorprèn, tenint en compte la freqüència que té suport per aquestes eines. A més d’una base de coneixement fàcil d’utilitzar, Dashlane ofereix suport per correu electrònic i xat en viu. L’assistència per correu electrònic s’executa set dies a la setmana, mentre que el xat en directe s’ofereix de dilluns a divendres de 9 a 18 h. EST. 

El suport es basa principalment en clients anglòfons, tot i que Dashlane ofereix suport de correu electrònic francès i alemany durant els dies laborables. Per sort, no hauríeu d’haver d’aconseguir-ho per donar-hi suport. La base de coneixement és excepcional, plena de detalls sobre Dashlane i el seu funcionament.

dashlane-revisió-base de coneixement

LastPass no ofereix el mateix nivell d’atenció amb els seus recursos d’assistència. Heu rebut una base de coneixement que cobreix els fonaments bàsics de l’aplicació, però inclou molt poc en el cas de resoldre problemes. Hi ha maneres de contactar amb LastPass si teniu algun problema, però haureu de saltar entre alguns cèrcols. 

passpass-review-review-base de coneixement

Heu d’utilitzar la base de coneixement per contactar amb LastPass. En lloc d’oferir un formulari de contacte d’adreça de correu electrònic, hi ha un botó “assistència de contacte” a la part inferior de cada article de la base de coneixement. Tenint en compte el poc que hi ha per resoldre problemes, es necessita una ruta més clara per contactar. 

passpass-revisió-contacte-suport

Tot i així, LastPass ofereix suport als clients que paguen i no, no és tan dolent. Independentment, no nega que Dashlane ofereix recursos de suport més sòlids, tant per a aquells que necessiten contactar amb l’equip d’assistència com per a aquells que es resolen per resoldre els seus propis problemes. Per això, Dashlane aconsegueix la victòria per a aquesta ronda final. 

Ronda: Punt de suport a Dashlane

Logotip de Dashlane
Logotip de LastPass

10

Pensaments finals

De les nou rondes, Dashlane va guanyar cinc punts mentre que LastPass en va guanyar quatre. Com era d’esperar, tots dos van ser de coll i coll durant tota la competició, tot i que Dashlane continua sortint com el vencedor. Tot i que costós, Dashlane ofereix una llista més ràpida de funcions i una millor seguretat que LastPass.

Guanyador: Dashlane

Tot i així, LastPass és un rival digne. Amb el millor pla gratuït que hem vist de qualsevol gestor de contrasenyes i una usabilitat excepcional, LastPass és una excel·lent eina. Tot i que no arriba a les altures de Dashlane, LastPass continua sent una opció convincent, especialment per a aquells amb un pressupost. 

L’elecció depèn, però. Hi aneu amb Dashlane o LastPass? Feu-nos saber com vau triar la vostra tria i com us va agradar als comentaris que es mostren a continuació. Llegiu també la nostra comparació Dashlane vs Keeper. Com sempre, gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me