Els millors navegadors del 2023: Vivaldi, Firefox, Chrome i molts més

Potser els navegadors web són el programari més crucial de la nostra vida quotidiana, a excepció del propi sistema operatiu. Gairebé qualsevol que tingui un ordinador utilitza un navegador per accedir diàriament a la web mundial, de manera que triar-ne un pot ser una decisió complicada. En aquest article, us direm quins són els millors navegadors web.

Vivaldi és el clar guanyador d’aquesta comparació. Tot i estar ple de funcions, té un rendiment excel·lent. Les opcions de personalització són gairebé infinites i, ja que es basa en Chromium, el navegador Vivaldi també pot utilitzar les extensions Chrome. Tot això apareix en una gran seguretat i privacitat, cosa que permet un navegador sense desavantatges importants.

Els nostres criteris per a aquesta comparació són característiques, facilitat d’ús, rendiment, seguretat i privadesa. Tot i que un navegador d’Internet pot sobresortir en un o més d’aquests, això no vol dir que necessàriament sigui un gran navegador.

Per exemple, una gran puntuació en seguretat sovint és a costa de la privadesa, etc. Per obtenir una ullada més detallada de cada entrada d’aquesta llista, assegureu-vos de consultar les revisions del nostre navegador.

Abans de passar a la llista mateixa, comencem per cobrir algunes de les novetats bàsiques, incloses les que comporten els termes “seguretat del navegador” i “privadesa del navegador”, així com el que realment és un navegador web..

Els millors navegadors del 2023

Què és un navegador?

Si heu utilitzat un ordinador durant les dues o tres últimes dècades, és probable que hàgiu utilitzat un navegador web. Un navegador web és simplement un programari que permet als usuaris connectar-se a la web mundial. Normalment es fa a través dels protocols HTTP i HTTPS, que transporten les vostres accions i dades als servidors de llocs web i enrere.

Abans de fer una tria, pot ser útil comprendre l’historial dels navegadors web. Durant els primers dies d’internet, hi havia moltes menys opcions per triar. Netscape Navigator va dominar una vegada però va ser destronat a la dècada de 1990 per l’exploració predeterminada del navegador d’Internet Explorer de Microsoft (llegiu la nostra revisió d’Internet Explorer) en el que ara es coneix com a “guerres de navegadors”.

A finals dels anys 90, cada vegada eren més els navegadors que van començar a créixer, desafiant la posició dominant de Microsoft en aquest moment. Entre els primers exemples s’inclouen els navegadors Firefox i Opera (llegiu la nostra ressenya Opera), però el llançament de Google Chrome el 2008 és el que realment va canviar el joc del navegador per sempre. Des d’aleshores, Chrome s’ha convertit fins ara en el navegador web més popular, i ara és l’estàndard de la indústria.

Privadesa del navegador web

La privadesa en línia és un tema que ha rebut una atenció més gran del públic en els darrers anys, i els gegants tecnològics com Google, Microsoft i Facebook es van trobar encarats en diversos escàndols relacionats amb la privadesa dels seus usuaris..

Quan es tracta de navegadors web, la “privadesa” fa referència en gran mesura a la informació que la companyia que desenvolupa i manté el programari és capaç i disposada a recopilar en els seus usuaris. 

Algunes empreses, com Google, basen tot el seu model de negoci al voltant de la perfilació dels seus usuaris per publicar-los anuncis més rellevants, mentre que d’altres, com el navegador Opera, es reserven el dret de vendre la informació personal a l’oferta més alta..

Chrome-Google-Services

Quan es jutja la privadesa d’un navegador web, el primer que cal tenir en compte és la recollida de dades o la política de privadesa de l’empresa. Aquí és on una empresa ha d’indicar quina informació recopila als consumidors mentre utilitzen els seus productes i si comparteix aquestes dades amb tercers.

Controls de privadesa de Chrome

La privadesa no només significa protegir-vos contra l’empresa que desenvolupa el navegador. Hi ha moltes altres maneres de combatre el vostre anonimat en línia, normalment a través del que es coneix com a rastrejadors i cookies. Així, els navegadors haurien d’oferir-vos una forma de bloquejar-los, preferiblement amb opcions detallades que us permetin triar i triar quines cookies permeten.

Seguretat del navegador web

La seguretat és un altre aspecte que passa sovint a la navegació web i, quan no s’oblida, sovint es confon o es confon amb la privadesa, tot i que els dos conceptes solen estar en desacord amb els altres..

La privadesa et protegeix de l’empresa que fa el navegador web, així com d’altres tercers que vulguin escoltar la teva activitat. Mentrestant, la seguretat passa per protegir-vos contra ciberdelinqüents, programari maliciós i esquemes de pesca. Per assegurar-ho, els navegadors utilitzen bases de dades de navegació segura, avisos de connexió no segurs i bloquejadors de contingut.

Configuració de seguretat de Chrome

La freqüència d’actualització també és de gran importància perquè passar molt de temps entre cada versió del navegador proporciona molt temps als ciberdelinqüents i als pirates informàtics per descobrir defectes en la seguretat del programari.. 

Estarem cobrint els tres navegadors amb la millor seguretat més avall, però per a un desglossament més detallat d’aquest criteri, podeu consultar la nostra llista de navegadors web més segura.

Navegador web Tor

El navegador Tor és un excel·lent exemple de la dicotomia entre privadesa i seguretat que acabem de tocar. Mitjançant l’ús de la xarxa Tor, el navegador dirigeix ​​el trànsit a través de tres nodes separats abans d’arribar a la destinació prevista.

Cadena Tor

Això és excel·lent per a l’anonimat, ja que qualsevol persona que escolti els dos extrems no podrà distingir d’on prové o anirà el trànsit sense fer una anàlisi intensa de la mida de les dades. Tor també proporciona als usuaris la possibilitat d’accedir a la “web fosca”, que consisteix en llocs web que utilitzen una “adreça de ceba”, que amaga la ubicació física dels seus servidors..

Adreça Tor-Onion

Tot i això, aquest enfocament també deixa a l’usuari increïblement vulnerable en termes de seguretat. Com que el trànsit passa per nodes, qui controla i manté el tercer i últim node (conegut com el “node de sortida”) pot veure tot el trànsit. 

El que és pitjor, també poden manipular aquest trànsit de la manera que vulguin, fins i tot incloure la injecció de programari maliciós que pugui infectar el vostre equip.

Tot i que aquest problema de seguretat només és una preocupació per a les connexions HTTP (en contraposició a HTTPS, on totes les dades estan xifrades), no deixa de ser un problema greu per al navegador, i és una de les raons per les quals vam recomanar una xarxa privada virtual a través de Tor. el nostre article VPN vs proxy vs. Tor. Si us interessa la privadesa en línia i Tor, assegureu-vos de llegir la nostra revisió completa sobre Tor.

  Millor VPN per a emmagatzematge al núvol del 2023: practica sincronitzacions segures

Els millors navegadors web del 2023

Amb les introduccions fetes, mirem els criteris separats que vàrem utilitzar i el funcionament dels diferents navegadors.

Característiques

El primer criteri que examinarem són les característiques. Aquesta és una àmplia categoria i cobreix bàsicament tot allò que un navegador et permet fer. Aquests factors són importants la sincronització entre dispositius, la personalització, les extensions de tercers i les funcions menors, com ara lectors de PDF, eines de captura de pantalla, etc..

Vivaldi

Si heu llegit la nostra crítica de Vivaldi, ja sabeu que el navegador és el nostre favorit clar aquí a Cloudwards.net. Rep puntuacions altes a totes les categories, incloses les funcions, i es basa molt en basar-se en Chromium (llegiu la nostra ressenya de Chromium), cosa que la fa compatible amb la majoria de les extensions de Google Chrome.

També hi ha un munt de personalitzacions disponibles, ja que el navegador us permet canviar tipus de lletra, temes i colors, així com reorganitzar la interfície al vostre gust i configurar les vostres dreceres de teclat i ratolí..

Vivaldi-Personalització

Tot i que el navegador Vivaldi podria confiar fàcilment en extensions per proporcionar la major part de la seva funcionalitat, el navegador és tan carregat de funcions menors..

Hi ha una funció de notes que us permet enllaçar el text a les pàgines web i a les captures de pantalla (que es poden capturar fàcilment amb l’eina incorporada). A més, podeu eliminar les pàgines web amb la vista del lector per facilitar-ne la lectura i també configurar diversos perfils de navegació.

Vivaldi-Notes

La sincronització és sòlida, permetent-vos transferir tot, des de les adreces d’interès i l’historial a configuracions i pestanyes actives. La creació d’un compte també us permet accedir a un correu electrònic i a un bloc de Vivaldi, tot i que són força bàsics. Tot i que sens dubte és un bon avantatge, hauríeu de consultar la nostra llista dels millors proveïdors d’allotjament web si teniu dubte sobre els blogs.

Vivaldi-Sync

Finalment, també podeu bloquejar les pestanyes inactives de la reproducció d’àudio i configurar imatges i gifs animats per reproduir-los només una vegada (o no), per estalviar amplada de banda..

Valent

Brave és un altre navegador al qual vam fer una crítica brillant. Com Vivaldi, Brave és compatible amb la majoria d’extensions de Google Chrome que no funcionen amb la interfície d’interès, la qual cosa el beneficia molt en termes de funcions.

A més, hi ha diverses extensions integrades des del primer moment, incloses WebTorrent (que permet descarregar torrents dins del navegador) i Google Hangouts (que permet notificacions per al servei).

Brave-WebTorrent

Per sincronitzar, Brave opta per codis de verificació únics per connectar els vostres dispositius amb el que s’anomena “cadena de sincronització”. Això és excel·lent des de la perspectiva de privadesa, ja que la vostra informació no està relacionada amb la vostra identitat, però malauradament el procés només sincronitza els vostres punts d’interès, que prou no tenen. 

També s’inclou un bloquejador d’anuncis i podeu desactivar el contingut de xarxes socials incrustades, com ara botons “com” i formularis d’inici de sessió.

Brave-Block-SocialMedia

Al mòbil, hi ha una eina de conversió de PDF, tot i que això no funciona tan bé com si no haguéssiu permès la vista de lectura prèviament. 

Finalment, el programa “Recompenses valentes” és un enfocament nou i interessant de la publicitat, que permet a la gent optar per veure anuncis personalitzats a canvi de punts que després poden ser donats a creadors de contingut. Per obtenir més informació sobre això i el navegador en general, llegiu la nostra crítica completa Brave.

Brave-Rewards

Mozilla Firefox

El Firefox és una altra opció fantàstica si busqueu un navegador ric en funcions. Tot i que no són tan àmplies com Vivaldi, les opcions de personalització del navegador són sòlides i hi ha molts complements disponibles tot i que no es basen en Chromium. 

El procés de sincronització també és excel·lent. És fàcil i ràpid de configurar i sincronitza tot allò que necessiteu, des de les adreces d’interès a les configuracions.

Firefox-Sync

Quant a funcions menors, Firefox inclou una eina de captura de pantalla integrada que permet crear una captura de pantalla de pàgines web senceres, independentment de la seva longitud, així com una vista del lector i un lector bàsic de PDF.. 

També hi ha una integració integrada amb Pocket (una de les nostres millors aplicacions d’organització), que us permet organitzar pàgines web i accedir al contingut mentre no estan fora de línia.

Eina de captura de Firefox

Al mòbil no hi ha menys coses a dir, però Firefox continua tenint algunes funcions menors útils aquí. també. Inclou la possibilitat de desactivar totes les imatges, la qual cosa és excel·lent per a determinades pàgines web o per a consumidors amb un ample de banda limitat. 

Firefox-Mobile-Menu

A més, està incorporat un lector de QR i podreu activar el mode d’escriptori per evitar llocs web mòbils mal optimitzats. Per obtenir un desglossament complet del navegador de Mozilla, llegiu la nostra revisió del Firefox.

Facilitat d’ús

Ara que tenim les funcions cobertes, ha arribat el moment d’utilitzar la facilitat d’ús. Aquest és, amb molt, el criteri més subjectiu i, fins a cert punt, sempre dependrà del vostre gust personal. Tanmateix, aquí a Cloudwards.net, preferim generalment una interfície neta i sense trastorns, i la gestió de pestanyes té el protagonisme d’aquesta categoria..

Tenta

L’innovador i còmode disseny de Tenta la fa destacar entre la multitud de navegadors Android. Les vostres pestanyes es separen en “zones”, cadascuna de les quals té ajustaments que podeu ajustar. Dins de cada zona, podeu canviar la configuració de bloqueig d’anuncis VPN i d’anuncis, el proveïdor de DNS, el motor de cerca predeterminat i diverses altres configuracions menors.

Tenta-Zones

Hi ha un menú d’accés ràpid situat a la part inferior de la pantalla que us permet accedir fàcilment a diversos elements, com ara l’historial, les adreces d’interès i la volta multimèdia. 

També té botons per analitzar l’historial d’un domini, activar el mode d’escriptori i obrir una pestanya nova. Com sempre, consulteu la nostra revisió Tenta per obtenir una visió general dels punts forts i febles del navegador.

Accés ràpid a Tenta

Vivaldi

Vivaldi té una bona puntuació en totes les nostres categories i la facilitat d’ús no és una excepció. Hi ha diverses funcions hàbils que fan que la navegació experimenti una brisa, inclòs el botó de rebobinatge que et permet tornar al domini anterior que vas visitar en lloc de l’última pàgina. 

També podeu enganxar llocs web al menú de l’esquerra de la pantalla, que us permetrà accedir-hi constantment sense donar-los les seves pestanyes.

  Millor VPN de Veneçuela el 2023: Eludir Maduro

Lloc web de Vivaldi

Parlant de pestanyes, Vivaldi us ofereix moltes opcions per gestionar-les. Podeu agrupar pestanyes en “piles”, cosa que permet estalviar béns immobles valuosos al menú de la pestanya combinant-los. Si poseu pestanyes en una pila, també podeu dividir la pantalla entre elles, cosa que és de gran ajuda si feu tasques múltiples o compareu pàgines web.

Vivaldi-Tab-Stack

A més, podeu canviar l’amplada de la pestanya activa i el navegador indica si heu vist o no una fitxa, marcant-les com a no llegides si no ho heu fet.

Podeu obrir el ciclador de pestanyes amb “ctrl + tab”, que es pot configurar per mostrar les pestanyes obertes com a previsualitzacions d’imatges o com a llista senzilla. A més, hi ha un altre menú de pestanyes accedit a la part esquerra de la pantalla que us mostra les pestanyes actualment obertes i tancades recentment. Aquest menú també es pot cercar, la qual cosa és un bon avantatge.

VivaldiTab-Menu

Google Chrome

Tot i que Chrome és, en molts aspectes, un tipus de navegador “mig de la carretera”, la seva facilitat d’ús és excel·lent. Com que el navegador ha esdevingut cada cop més dominant, la seva interfície d’usuari s’ha convertit en una norma internacional, sobretot perquè molts competidors utilitzen el marc bàsic de Chromium per crear.

Chrome-BasicUI

La interfície en si és senzilla i desordenada, ja que Chrome confia en la seva enorme biblioteca d’extensions per proporcionar la funcionalitat més avançada. 

Tot i que això necessita una configuració addicional per a usuaris avançats, fa que el navegador sigui molt fàcil de posar-vos el cap i fer-lo servir fora de la caixa. Podeu triar i triar quines són les funcions que necessiteu, en lloc d’impedir-vos en infinites opcions des del primer moment.

Pestanyes Chrome

Tot i que certament es pot millorar la gestió de pestanyes afegint un menú general o desplaçament horitzontal, en cap cas és dolent. Encara que es minimitzen significativament les pestanyes, no deixa de ser fàcil separar els diferents favicons, tot i que els llocs del mateix domini poden ser més complicats de diferenciar.

Chrome-Image-Search

També hi ha algunes funcions útils, com ara l’opció de context “cercar a la imatge en Google”. Quan feu clic amb el botó dret a una imatge, podeu fer servir aquesta funció per fer una cerca d’imatge inversa a Google per descobrir imatges similars o la font original. Si us interessa el rendiment de Chrome fora d’aquesta categoria, assegureu-vos de llegir la nostra revisió de Chrome per obtenir una imatge completa.

Rendiment

Pel nostre tercer criteri, ens centrarem en el rendiment. No és sorprenent, la velocitat prima és el més important a veure aquí. Tot i això, el consum de recursos i la càrrega d’amplada de banda també són importants i poden marcar fàcilment la diferència entre dos navegadors que aconsegueixen velocitats similars.

Valent

Brave és un navegador molt ràpid, tant a l’escriptori com al mòbil. A la primera, la seva velocitat només la supera Vivaldi, i a la segona, només el Firefox és més ràpid. A més, Brave aconsegueix la seva velocitat alhora que consumeix molt pocs recursos, especialment destaca per a un navegador basat en Chromium, ja que són notoris per devorar grans quantitats de memòria RAM, en particular.

Vivaldi

Vivaldi és el navegador més ràpid que hi ha a l’escriptori, tot i que encara s’ha de veure si això també es pot aconseguir per mòbil, ja que aquesta versió del navegador encara es troba en fase beta. Com a Brave, Vivaldi té molt pocs recursos per a un navegador basat en Chromium, amb un promig del 80% de l’ús RAM de Chrome en si mateix..

A més, també podeu hibernar pestanyes, la qual cosa redueix significativament el consum de RAM però augmenta la vostra amplada de banda, ja que cal tornar a carregar les pestanyes hibernades des de zero..

Vivaldi-Hibernate-Tabs

Safari

Tot i que el navegador Safari està defectuós de moltes maneres, brilla quan es tracta del rendiment. Als dispositius iOS, és el navegador més ràpid. És una cosa que probablement deu ser molt ben optimitzada a la plataforma, ja que Apple desenvolupa tant el navegador com el sistema operatiu.

Safari també utilitza menys recursos que qualsevol altre navegador important, sovint fins a la meitat de la memòria RAM que fa Chrome. Tot i que el seu rendiment és excel·lent, el navegador d’Apple es queda curt en molts altres aspectes, que podeu aprendre tot llegint la nostra ressenya Safari.

Seguretat

Si esteu preocupats especialment pel programari maliciós i per la criminalitat informàtica, la seguretat ha de ser la vostra preocupació més important a l’hora de seleccionar un navegador web. Factors importants són la freqüència d’actualització, bases de dades de navegació segura, avisos sobre connexions HTTP i la possibilitat de bloquejar elements com anuncis, finestres emergents i JavaScript..

El maneig de contrasenyes també és molt important, però heu d’utilitzar un dels nostres millors gestors de contrasenyes, independentment de la protecció del vostre navegador.

Puffin

Cap altre navegador pot competir amb Puffin quan es tracta de seguretat, a causa de la forma única del navegador. En lloc d’executar codi de lloc web a la vostra màquina, Puffin fa tot el treball als seus propis servidors. Això significa que el malware no arribarà ni tan sols al vostre dispositiu real, cosa que fa que sigui impossible infectar la màquina per les vies tradicionals.

Aquest enfocament de “streaming” eficaç dels llocs web a la vostra màquina fa que la majoria dels altres criteris de seguretat siguin irrellevants. Això és perquè, quan esteu protegit contra els servidors de Puffin, no cal que hi hagi bloqueig JavaScript, actualitzacions freqüents de seguretat o bases de dades de navegació segura..

Tanmateix, la navegació per una connexió HTTP segura no deixa de ser un risc, ja que significa que el vostre trànsit es pot interceptar entre els servidors de Puffin i el lloc web al qual intenteu accedir. Malauradament, Puffin no fa una tasca molt bona d’alerta als usuaris quan això passi, ja que l’única indicació és l’absència del cadenat verd estàndard per a les connexions HTTPS..

Avís Puffin-HTTP

Amb Puffin, això esdevé un problema per a la privadesa que la seguretat, tot i que, ja que qualsevol persona que intercepteu el vostre trànsit no xifrat, no podrà fer res més que escoltar-ne. També hi ha un bloqueig d’anuncis integrat, que és una bona cosa. ja que no hi ha extensions de tercers disponibles per al navegador. 

Hi ha moltes altres bones raons per utilitzar Puffin, especialment a Android o iOS, on és molt ràpid i inclou controls integrats per a jocs en línia. Assegureu-vos de llegir la nostra ressenya Puffin si voleu obtenir més informació sobre aquest navegador únic i interessant.

Tenta

Tenta és un navegador dissenyat amb seguretat i privacitat específicament en compte. Hi ha una sèrie de funcions que milloren la vostra seguretat durant la navegació, com ara la inclusió d’un bloqueig d’anuncis i l’extensió HTTPS Everywhere, que obliga a tots els llocs web a connectar-se mitjançant HTTPS, si poden. 

  Millor VPN per Pakistan 2023

Per a aquells llocs web que no ofereixen cap connexió HTTPS, Tenta presenta un avís clar que no esteu segurs.

Extensions de Tenta

El navegador també està completament xifrat. De fet, necessiteu tenir accés root al vostre dispositiu Android fins i tot per veure la carpeta Tenta i, si ho feu, els fitxers continuen xifrats i inútils per a qualsevol altra persona que tingui accés al vostre dispositiu.. 

Malauradament, no hi ha cap base de dades de navegació segura i no hi ha cap forma de desactivar o bloquejar JavaScript, però són problemes menors donades totes les grans característiques de seguretat de Tenta..

Sempre que activeu la VPN integrada, la vostra experiència de navegació real també es protegeix mitjançant el xifratge AES-256 (consulteu la nostra descripció de l’article de xifrat per obtenir més informació sobre això). 

A més, el protocol “mimicVPN” del navegador pot enganyar els blocs VPN de la majoria de llocs web en pensar que no utilitzeu una VPN en absolut. Si no coneixeu les VPN i els seus protocols, consulteu la nostra distribució del protocol VPN.

Oferir encara més protecció contra atacs físics és la possibilitat de “emmascarar el navegador”, que inhabilita les captures de pantalla. Fins i tot podeu definir el navegador perquè finalitzi automàticament totes les pestanyes cada vegada que tanqueu el navegador.

Tenta-Mask-Browser

Tanmateix, si configureu el navegador correctament, aquestes proteccions no haurien de ser necessàries, ja que podeu bloquejar el navegador darrere d’un PIN que no s’emmagatzema a cap servidor. Això vol dir que no es deixarà exposat a un incompliment de dades o fuga al final de Tenta.

Vivaldi

Tot i que no està tan làser en la seguretat com les nostres dues entrades anteriors, Vivaldi encara fa un gran treball en aquest sentit. La seva freqüència d’actualització és excel·lent, ja que rep una nova publicació aproximadament un cop a la setmana.

Vivaldi-Serveis

El navegador també utilitza la navegació segura de Google per protegir els usuaris de llocs web maliciosos, la qual cosa és una excel·lent opció per a la feina.

Avís Vivaldi-HTTP

L’advertència per a connexions HTTP no segures és clara i visible i, tot i que no hi ha preinstal·lats cap bloqueig d’anuncis ni altres extensions de seguretat, la compatibilitat de Vivaldi amb la majoria de les extensions Chrome fa que aquestes funcions s’ajustin fàcilment.

Privacitat

Finalment, ara veurem quins són els millors navegadors privats. Ja vam dedicar un temps a parlar sobre què defineix exactament la privadesa d’un navegador web, incloses les polítiques de recollida de dades, la reputació de les pròpies empreses i els controls de seguiment i cookies.

Tor és, naturalment, una excel·lent opció per a l’anonimat, però com que ja vam tractar això al principi del nostre article, ens centrarem en tres navegadors tradicionals més que no presenten els mateixos problemes de seguretat inherents.. 

Com que només es pot fer un navegador per protegir la vostra privadesa, recomanem llegir la nostra guia de navegació anònima, independentment del navegador que utilitzeu.

Mozilla Firefox

Firefox sobresurt en la privadesa i, probablement, és la màxima força del navegador. Probablement es deriva del fet que Mozila (la companyia que desenvolupa el navegador Firefox) és una organització sense ànim de lucre que no té cap incentiu a recopilar la vostra informació.

El navegador també inclou alguns dels millors controls de privadesa del negoci, que us permeten escollir i triar exactament quins rastrejadors i cookies voleu permetre..

Configuració de privadesa del Firefox

La política de privadesa de l’empresa és fàcil de llegir i d’entendre i estableix clarament que les úniques dades que Mozilla recopila mai són amb finalitats de desenvolupament i no es poden rastrejar a usuaris individuals.. 

Fins i tot, encara es pot desactivar aquesta col·lecció de dades a la configuració, i Mozilla també publica un informe de resultats cada any perquè els usuaris puguin veure d’on provenen els diners i cap a on es dirigeixen..

Tenta

Com s’ha esmentat a la secció de seguretat, Tenta també es centra molt en la privadesa. La VPN integrada és un gran producte si voleu romandre en l’anonimat i Tenta afirma en la seva política de privadesa que no conserva cap registre de l’historial de navegació de cap tipus. Això és fantàstic, ja que les VPN poden ser inútils per a la privadesa si l’empresa que el gestiona registra tot el que feu.

Tenta-VPN

Malauradament, heu de pagar una quota de subscripció per utilitzar la VPN fora del navegador, de manera que si voleu una VPN a tot el dispositiu, podeu dirigir-vos a la nostra millor llista de VPN..

El codi font de Tenta també està disponible públicament a GitHub, que permet als experts i programadors verificar les seves reclamacions sobre privadesa. A partir de la publicació d’aquest article, no es van aixecar banderes vermelles al respecte, de manera que les afirmacions de privadesa de Tenta semblen contenir aigua. 

També podeu triar entre diversos proveïdors DNS, que és una característica única que permet a l’usuari triar si vol prioritzar el rendiment o la privadesa..

Puffin

El puffin és una altra excel·lent opció si us preocupa la privadesa i l’anonimat. Com que tot el trànsit passa pels servidors de Puffin, actua com a VPN del navegador de moltes maneres, ja que qualsevol lloc web que visiteu no us podrà fer un seguiment més enllà d’aquests servidors..

La política de privadesa de l’empresa també és bona, afirmant clarament que no es comparteix informació sobre usuaris amb tercers i els registres només es conserven durant 100 dies abans de la seva publicació. Aquests registres s’utilitzen per crear informes agregats amb finalitats de desenvolupament, però cap informació no es pot relacionar amb usuaris concrets un cop netejats els registres..

Pensaments finals

Com veieu, som grans seguidors de Vivaldi aquí a Cloudwards.net. Va aparèixer en quatre de les cinc categories d’aquest article i tampoc no queda molt per darrere de les altres quan es tracta de privadesa. Valent és la nostra segona opció i és especialment bo si voleu un navegador ràpid amb funcions. Mozilla Firefox també ofereix moltes funcionalitats i la seva privadesa és excel·lent en tots els sentits.

Tanmateix, si la privadesa i la seguretat són les vostres principals preocupacions, no podreu equivocar-vos amb Tenta o Puffin, ja que tots dos navegadors excel·leixen en aquestes àrees. Chrome també es va guanyar un lloc a la llista a causa de la seva interfície ben dissenyada i desordenada, per la qual cosa, si busqueu l’experiència d’usuari més senzilla, heu de tenir en compte el navegador de Google..

Al final del dia, tots els navegadors que es mostren aquí són opcions excel·lents i fer que l’elecció entre ells es faci en funció del que més valoreu, ja sigui el rendiment, les funcions, la seguretat o qualsevol altra cosa. 

Què en penseu de la nostra selecció de navegadors? Vam trobar a faltar el vostre favorit? Ho fem saber en els comentaris a continuació. Gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me